-
Ο χρήστης akiskev έγραψε:
...Αυτό το είχα πάθει με μια μινόλτα που είχα (αυτή έκαψε το ccd με καμιά 20Κ φωτό... Αναξιόπιστες! ) Κάποια στιγμή αντάλλαξα κάρτουλα με κάποιον άλλο και μου τα έκανε μαντάρα...
Να σου πω, δεν το έχω φιλοσοφήσει καθόλου. Όπως τα παίρνω από την κάρτα τα αδειάζω σε cd ή dvd μετά από μια γρήγορη επιλογη...
παρόλα αυτά κατάφερα με ένα καλό κρασάρισμα που είχα πρόσφατα να χάσω αρκετά gigs από πράγμα που δεν είχα προλάβει να αρχειοθετήσω. -
Παίδες,θελω τα φωτα σας για βιντεοκάμερα.Βασικα θελω να μου προτείνετε κανενα σαιτ που να βρίσκω τα τεχνικα χαρακτηριστικά τους (θελω να ειναι αρκετα ευρυγώνια,μικρη και ελαφρυα) και αν καποιος μπορει να μου εξηγήσει ποιό συστημα εγγραφης να προτιμήσω και γιατι
-
http://www.dpreview.com (ψηλοπουλημενο)
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Παίδες,θελω τα φωτα σας για βιντεοκάμερα.Βασικα θελω να μου προτείνετε κανενα σαιτ που να βρίσκω τα τεχνικα χαρακτηριστικά τους (θελω να ειναι αρκετα ευρυγώνια,μικρη και ελαφρυα) και αν καποιος μπορει να μου εξηγήσει ποιό συστημα εγγραφης να προτιμήσω και γιατιΑντρέα, υπάρχουν 3 συστήματα εγγραφής. Mini DV (κασέτα), DVD & HDD. Τα 2 πρώτα έχουν περιορισμένο χρόνο εγγραφής 90' και 60' αλλά σβήνεις και γράφεις. Το DVD είναι καλό αν δεν θες να ασχοληθείς με H/Y. Ότι γράψεις το παίζει αμέσως το Player. Mε σκληρό έχεις άφθονο χώρο (μέχρι και 7-8-9 ώρες στην καλύτερη ποιότητα. Πρέπει να κατεβάσεις βέβαια σε Η/Υ και μετά να γράψεις DVD
Επίσης κατά σειρά είναι και διαφορετικές τιμές. Πες σε τι τιμή θέλεις να φτάσεις και τα ξαναλέμε.
Η κορυφαία ποιότητα εικόνας (αλλά και τιμής) είναι HD με 1080p και μέσω αποθήκευσης miniDV & DVD. -
Σε miniDV γράφονται ασυμπίεστα αλλά σε DVD συμπιέζονται (mpeg4?) όταν τα γράφει. Υπάρχει διαφορά ποιότητας;
-
Ο χρήστης jois21 έγραψε:
www.dpreview.com (ψηλοπουλημενο)Δεν βρίσκω βιντεοκάμερες εκει μεσα Πώς ονομαζονται στα Αγγλικα;
-
camcorders
-
Το DV χρησιμοποιεί συμπίεση και μάλιστα απωλεστική (με DCT, διακριτός ημιτονοειδής μετασχηματισμός, περίπου όπως στο Jpeg).
Αλήθεια υπάρχουν 1080p κάμερες που να συμπιέζουν σε mpeg4(θέλει αρκετή υπολογιστική ισχύ); Έχω την υποψία ότι συμπιέζουν σε mpeg2... -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
camcordersΘενκς!
το κακο ειναι οτι δεν γραφουν για το πόσα χιλιοστα εστιακου μηκους φακούς εχουν.Μόνο το ζούμ τους ενδιαφερει;Να υπάρχει καμμία τυποποίηση που καθιστα αχρειαστη μια αναφορα στους φακους και τους καθιστα ίδιους σε απόδοση στην ευρυγωνια ακρη τους αραγε;
-
Εγώ δεν μπορώ να βγάλω άκρη με τις προδιαγραφές. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι ο θόρυβος που κάνει η κάμερα (ή το ζουμ) - σε ήσυχα δωμάτια ακούγεται ο βόμβος του κινητήρα στην εγγραφή. Διάβασε τεστ.
Έχω πάρει ακόμα μια μικρή μπαταρία και μια τεράστια (είναι δύσκολη στη μετακίνηση αλλά έχει 11 ώρες αυτονομία!!). Ακόμα έχω ένα ευρυγώνιο φακό για μέσα στο σπίτι (διπλός, ο μισός είναι μάκρο).
Να ξέρεις ότι καμία κάμερα δεν έχει καλή νυκτερινή λήψη.
-
Θορυβος κ.λ.π δεν με ενδιαφερουν Λεωνιδα.Θελω ευρυγωνιο,για ιν-καρ λήψεις,με μικρο βαρος για μικρη αδρανεια πάνω στη βαση των προσκεφαλων,με (αν υπάρχουν τετοιες δυνατοτητες) φωτομέτρηση μερικη για να μην ρυθμίζει αυτόματα νε τις συνθηκες φωτισμου του εσωτερικού του αυτοκινήτου και 'καίγεται' ο δρόμος.Φτηνη,ευχρηστη,και με καλή ποιότητα ειναι αυτα που παραλείπω να αναλύσω,αλλα τα θελω και αυτα.
-
Έχω αρκετές ώρες in-car από χιονισμένες διαδρομές. Σφηνώνω τη κάμερα στο ταμπλό και στο τζάμι. Σε γρήγορες στροφές όμως πρέπει να τη πιάνεις, όπως και όταν πατάς τέρμα το γκάζι.
Ο αυτόματος φωτισμός είναι καλός, απλά βάζω το focus σε manual για να μη μπερδεύεται από το τζάμι και τη ταχύτητα στο 250 (sport/action).
Μέσα στο αμάξι όμως όλα θα φαίνονται μαύρα - ρύθμισε το ζουμ να μη φαίνεται το εσωτερικό
-
Βασικα,αν την εχεις μπροστα στο παρμπριζ,θα φωτομετρησει σίγουρα σωστα τον δρόμο,μιας και μόνο αυτον 'βλέπει'.
Ευρυγωνιος (και όχι ζούμ) για να φαίνονται καλά οι στροφες που ερχονται μπροστα σου
η βαση (και η καμερα) μπαινει στο προσκέφαλο του συνοδηγού,και πέρνει θεση αναμεσα σε οδηγο και συνοδηγο.Μπραβο,το auto focus ειναι παθητικο στις βιντεοκάμερες,το ειχα ξεχασει αυτο.
-
Φωτισμός: στη δική μου (canon) ανεβάζει διάφραγμα και όταν φτάσει στο τέρμα αρχίζει να ανεβάζει ταχύτητα.
Δεν νομίζω να χρειάζεται ευρυγώνιος. Θα βρω κλιπ να στο δείξω και αποφάσισε.
-
Συγγνωμη για τα λινκ, νομιζα οτι θες 'ψηφιακη'.
-
-
Μοιαζει καλή η καλυψη,αλλα αν δεν βλεπω το εσωτερικο (σαν συγκριση) δεν μπορω να πώ και με σιγουρια.
jois21
Πέντε μερες κρατηση
-
Λεωνίδα, από Φαλακρό, ή Καϊμάκτσαλάν;
-
Χρήστο Καϊμακτσαλάν. Παρά τον καλό καιρό (από αυτή τη πλευρά) επάνω ήταν κλειστά - δεν άνοιξε καθόλου. Μάλιστα δεν μπορούσες να φτάσεις στο καρεκλάκι γιατί ο δρόμος ήταν σκεπασμένος.
Ψάχνω μια ωραία διαδρομή από Φλώρινα αλλά δεν τη βρίσκω στις κασέτες.
-
1 βδομάδα για εμφάνιση κανονικού φιλμ και 1,5 για σλάιντς.
Όλοι τόσο θέλουν πλέον;
Φωτογραφία. Ασχολείστε;