-
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας !
Mirage αν θέλεις, ανέλυσέ το λίγο αυτό που λες...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
H Intersys είναι για τον φούτσο γενικότερα.
Επίσης είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ να μην δέχεται προϊόντα με Πανευρωπαϊκή ( ή και Παγκόσμια ) εγγύηση. Αν τους απειλήσετε αρκετά ( ξέρετε εσείς ΙΝΚΑ, Υπουργείο Εμπορίου κτλ ) να ξέρετε οτι θα κάνετε την δουλειά σας.Για τον φούτσο καβάλα κτλ κτλ. Αν και έχει ορισμένα εξυπηρετικά στελέχη, το γεγονός ότι για ένα dvd player ταλαιπωρήθηκα για κανένα 3μηνο με συνεχή πήγαινε-έλα, αποστολές και βλακείες ΔΕΝ ξεχνιέται.
-
EF 17-40mm f/4 L
Φακό ξανά σε 10 χρόνια.
-
Με γεια-με γεια!!!!
Καινούριο ή μτχ;Και πόσο το 'μαλλί';Τον δοκίμασες;
-
Ο φακός ήταν αγορασμενος από φίλο φίλου από Αμερική, αλλά έμεινε από σώμα κ του ήταν άχρηστος για την ώρα. Τον δοκίμασα και τον πήρα ολοκαίνουριο σε Αμερικάνικη τιμή κόστους.
-
[quote='ast']Ο φακός ήταν αγορασμενος από φίλο φίλου από Αμερική, αλλά έμεινε από σώμα κ του ήταν άχρηστος για την ώρα. Τον δοκίμασα και τον πήρα ολοκαίνουριο σε Αμερικάνικη τιμή κόστους.
-
Μεγειές!!! Καλές φωτογραφίες!
-
Ο χρήστης bujinkan έγραψε:
ο φιλος που τον αγορασες μηπως γραφει στο φορουμ του dpgr.gr?
μεγεια και καλες ληψειςέχεις πμ
-
Εδω και μερικές μέρες είμαι κατοχος της Canon S5 IS
Καλές με λεπτομέρεια φωτοφραφίες, βολικό μεγεθος χωρίς να ούτε μικρή ούτε μεγάλη, πολύ καλή οθόνη 2,5 ιντσών, κακή αναλυση στο σκοπευτρο.
Παίρνει 4 ΑΑ μπαταρίες (δεν ξέρω είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα) οπότε πήρα και 4 επαναφορτιζόμενες 2600mA και ησύχασα -
Με γειές!
Οι μπαταρίες είναι πλεονέκτημα κατ' εμέ γιατί:- Αν ξεμείνεις τις βρίσκεις παντού
- Δίνουν ένα σχετικό βάρος, το οποίο βοηθάει στη σταθερότητα κατά τη σκόπευση. Πολύ καλό σε μια μη-compact.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Με γειές!
Οι μπαταρίες είναι πλεονέκτημα κατ' εμέ γιατί:- Αν ξεμείνεις τις βρίσκεις παντού
- Δίνουν ένα σχετικό βάρος, το οποίο βοηθάει στη σταθερότητα κατά τη σκόπευση. Πολύ καλό σε μια μη-compact.
Οι μπαταρίες είναι καλές γιατί δε χρειάζεται να κουβαλάς φορτιστή κιόλας (με αντάπτορες και τα ρέστα), όταν πηγαίνεις στο εξωτερικό!
-
Ο χρήστης vagemm έγραψε:
Καλές με λεπτομέρεια φωτοφραφίες, βολικό μεγεθος χωρίς να ούτε μικρή ούτε μεγάλη, πολύ καλή οθόνη 2,5 ιντσών, κακή αναλυση στο σκοπευτρο.
Παίρνει 4 ΑΑ μπαταρίες (δεν ξέρω είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα) οπότε πήρα και 4 επαναφορτιζόμενες 2600mA και ησύχασαΚαλορίζικη.
Τι μηχανη ειναι αυτη;Δεν εχει εναλλάξιμους φακούς;Ειναι κάποιο υβρίδιο μεταξυ dslr και compact;
-
http://www.trustedreviews.com/digital-c ... A570-IS/p1
-
Τι ακριβως ειναι η διορθωση εκθεσης του φλας?
Εχει απο -2 εως +2 στοπ,οπως ακριβως η σκετη διορθωση εκθεσης.
Την μπερδευα με την εξοδο του φλας,δηλαδη την ισχυ με την οποια θα ριξει αλλα δεν ειναι αυτο... -
Είμαι ο ευτυχής κάτοχος μίας SONY DSC-H5.
Μετά από 3000+ φωτογραφίες ορισμένες παρατηρήσεις.
Τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά ειδικά σε δύσκολες συνθήκες. Με το ISO όμως να παίζει πάντα κάτω από τα 400 γιατί διαφορετικά ο κόκκος είναι έντονοτατος.
Η μηχανή με έβγαλε ασπροπρόσωπο ακόμα και μέσα στην Αγία Σοφία με το stabilizer καθώς χωρίς τρίποδο (και με τη μέθοδο ...άσε....) με εκθέσεις στο 1/8 του δευτέρου κατάφερα να τραβήξω φωτογραφίες χωρίς κούνημα.
Εννοείται βέβαια ότι σε ειδικές συνθήκες το manual είναι η λύση.
Από over-under-exposure στο manual ως και το +- 0.7 δεν πρέπει να έχετε προβλήματα στο photoshop να κάνετε ένα απλό correction στην ένταση του φωτισμού χωρίς στη συνέχεια να χρειαστεί να πειράξεται την κατανομή.
Ο φακός είναι πολύ καλός και το οπτικό zoom στο x10 σε εξωτερικά με τη λογική του sport προγράμματος (εκεί όπου οι ταχύτητα δεν πέφτει κάτω από τα 1/250) δεν δυσκολεύτηκα να βγάλω αξιοπρεπέστατες φωτογραφίες από απόσταση 10+ μέτρων περίπου λεπτομερειών στο ζωγραφικό διάκοσμο της Ακαδημίας Αθηνών.
Το ψηφιακό ζουμ δεν το πολυχρησιμοποιώ αλλά με το γεγονός ότι από τα 7.2 χρησιμοποιώ μόνον τα 5 Mpixel θα μπορούσα να έχω zoom μέχρι το x17 χωρίς πολλά πολλά.
Μειονεκτήματα:
- Οι 2 ΑΑ μπαταρίες. Κυκλοφορώ με set των 6 για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
- Το γεγονός ότι δέχεται μνήμες μόνον MS. Για το 1 GB πέρυσι είχα πληρώσει 80 Ευρώ (στα 5 Mpixel αρκεί για 400 φωτογραφίες).
- Η δυνατότητα να μην μπορείς να βγάλεις night-shot. Το manual Καλύπτει μεν τις ανάγκες αλλά το 99% των χρηστών δεν πρόκειται ποτέ να το χρησιμοποιήσει. Στην H9 το πρόβλημα μάλλον λύθηκε.
- Ο θόρυβος σε μεγάλα ISO
- Το ότι η μηχανή είναι αργή και μπλέκεται λίγο στα θέματα όπου απαιτείται multi-spot. Εκεί και πάλι με manual και μεγάλο βάθος πεδίου λύνονται τα προβλήματα.
Αυτά.....
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Παίρνει 4 ΑΑ μπαταρίες (δεν ξέρω είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα) οπότε πήρα και 4 επαναφορτιζόμενες 2600mA και ησύχασαΚαλορίζικη.
Τι μηχανη ειναι αυτη;Δεν εχει εναλλάξιμους φακούς;Ειναι κάποιο υβρίδιο μεταξυ dslr και compact;
Είναι compact που το dpreview.com χαρακτηρίζει SLR-Like. Ο φακός της δεν αλλάζει αλλά δέχεται Tele-converter 1.5x και Wide-converter 0.75x.
-
Ειναι δηλαδη μια CANON που θα τη χαρακτηρίζαμε ως OLYMPUS-Like
Θενκ'ς tt
-
Έχω έναν Canon 17-85 IS USM ο οποίος είναι ικανοποιητικός (και πολύ καλύτερος από τον άθλιο 18-55 του κιτ) για γενική χρήση και έναν ευρυγώνιο Sigma 10-20 HSM EX .
Διάβαζα ότι η Tamron έβγαλε έναν 18-250mm(!!) και ήθελα να ρωτήσω αν τον χρησιμοποιεί κανείς για να ακούσουμε εντυπώσεις. Η τιμή του μάλλον είναι χαμηλή οπότε φαντάζομαι ότι πρόκειται για έναν μέτριο φακό με μόνο θετικό το μεγάλο zoom. Εσείς τι λέτε, θα άξιζε να άλλαζα τον 17-85 που έχω με αυτόν; Αν και καταλαβαίνω τα προβλήματα που έχουν οι λύσεις 'όλα σε ένα' και μέχρι ενός σημείου έρχονται σε αντίθεση με τη φιλοσοφία των SLR, τρώγομαι στην ιδέα του 18-250 .
Θα επανέρθω με ερωτήσεις για tele-zoom! -
Λοιπόν αδέρφια, χρειάζομαι τη βοήθειά σας. Επείγομαι να αγοράσω ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ~200 Ευρώ, μπορεί να την πάρω και αύριο ακόμη.
Δεν είμαι κανένας επαγγελματίας, όποτε δεν ψάχνω κάτι πολύ ακριβό και ιδιαίτερο, απλά ήρθε ο καιρός να εγκτραλείψω την αναλογική μηχανή και τα φιλμ.
Πρέπει να προσέξω κάτι ιδιαίτερα;Ένας ξάδερφος μου είπε ότι θα χρειαστώ α) μνήμη(όλες έχουν λίγη), β) επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, γ) φορτιστή μπαταριών. Άρα, θα πρέπει να δώσω επιπλέον χρήματα, ~100 Ευρώ, αν δεν κάνω λάθος.
Αναρωτιέμαι, μήπως θα ήταν προτιμότερο, αν γίνεται, να ψάξω να πάρω μια ακριβότερη και λίγο καλύτερη μηχανή(ας πούμε, 100-150 Ευρώ ακόμα) που να περιέχει στη συσκευασία κάποια επιπλέον πράγματα(σαν αυτά που μου είπε ο ξάδερφος) ;
Μου είπε ακόμα να έχει έναν ικανοποιητικό φακό(δηλαδή, απλά να κοιτάξω με τα χρήματα που θα δώσω, να πάρω τον καλύτερο φακό).
Από ότι έμαθα, υπάρχει η δυνατότητα να τραβάς μικρά βίντεο, σε όλες, σωστά; Θα ήθελα κάποιες στιγμές να τις τραβήξω για λίγο(φυσικά, δεν έχω απαίτηση να τραβάω με τις ώρες! ).Αν έχετε καμιά καλή πρόταση-ιδέα, βοηθήστε με.
[άσχετο]
*Απορία δική μου: *α) Οι (σημερινές)ψηφιακές βιντεοκάμερες τι δυνατότητες έχουν και β) πού υπερτερούν από τις φωτογραφικές μηχανές(δηλαδή, μόνο στην ποιότητα του βίντεο; Βγάζουν και αυτές φωτογραφίες και αν ναι, με παρόμοια ή υποδεέστερη ποιότητα από τις φωτογραφικές μηχανές --- σε γενικές γραμμές, εννοώ, γιατί πάντα παίζει ρόλο και πόσα χρήματα θα δώσεις για κάτι). Υπάρχει δηλαδή κάποιος λόγος να προτιμηθούν από μια φωτογραφική μηχανή, πέραν της καλύτερης λήψης βίντεο ή δεν αξίζει;
[/άσχετο]Ευχαριστώ.
-
Ότι και να πάρεις σήμερα με αυτά τα χρήματα, καλό θα είναι... φτάνει να είναι Canon!
Πέρα απο την πλάκα... με 200-300 ευρώ μια κομπάκτ είναι οτι πρέπει.
Την θες για τις διακοπές; μάλλον ναι.Πάρε μια μνήμη κάπου στο 1 γίγα με κόστος κάπου στα 35 ευρώ.
Επίσης πάρε μια καλή θήκη με κάπου στα 25 ευρώ.τώρα για μπαταρίες... κάποιες έχουν επαναφορτιζόμενες απο την μάνα τους, κάποιες άλλες οχι. αν βιάζεσαι τόσο πολύ και δεν σου περισσέυουν τα χρήματα, πάρε δυο εξάδες μπαταρίες και αν τελειώσουν και αυτές, ε τι στο καλό ένα περίπτερο θα βρεις να αγοράσεις.
Αν δεν βιαζόσουν εκεί θα λέγαμε για άλλα πράγματα...
Φωτογραφία. Ασχολείστε;