-
Ο χρήστης kostas_20vt έγραψε:
87 οι συμμετέχοντες:
http://www.rally.gr/default.asp?menu_code=main-article&race_id=0&article_id=8632ΚΩΣΤΑΚΗΗΗΗΗΗΗΗ
86 ΕΙΝΑΙ. ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ 13 !!!!!!!!!
ΠΩΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ. ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΠΑΝΤΩΣ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ.
ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
87 οι συμμετέχοντες:
http://www.rally.gr/default.asp?menu_code=main-article&race_id=0&article_id=8632ΚΩΣΤΑΚΗΗΗΗΗΗΗΗ
ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
Λωρηηηηηηηηηη,
87 είναι! Η αριθμηση δεν έχει σχεση με τα νούμερα του αγώνα!
Πως φαινονται οι παλιοι! Χεχεχεχεχεχεχε!
Ευχαριστω πάντως! Ξερεις εσύ!
-
Ο χρήστης pavlos έγραψε:
87 οι συμμετέχοντες:
ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
Λωρηηηηηηηηηη,
87 είναι! Η αριθμηση δεν έχει σχεση με τα νούμερα του αγώνα!
Πως φαινονται οι παλιοι! Χεχεχεχεχεχεχε!
Ευχαριστω πάντως! Ξερεις εσύ!
ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ !!!!
ΜΑΣ ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑΚΙΑ ΜΑΣ.
ΑΣ ΕΙΝΑΙ
ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ !!!! -
52 oi συμετεχοντες ελληνες , και ειναι ενα νουμερο λογικο , αν παρουμε σαν δεδομενη την παραλογια του Ελληνα αγωνιζομενου !
θα μου πητε τι λογικο , οταν στα κατω κατω του καταλογου , βλεπουμε να μοστραρει ο τσιγκος ο παφυλας κι ο παλιολαμαρινας που δεν εχει ξανακανει αγωνα τα τελευταια δυο χρονια .
Τελος παντων , βρηκαμε αλλη κατηγορια να μας σωνει , που λεγοντε ΙΣΤΟΡΙΚΑ , ακομα αυτοι , ευτυχως για τουσ οργανωτες δεν εχουν αγανακτησει (μια και δεν ειναι ολοι εφοπλιστες ) , και ακολουθουν οι ερμοι . -
Ο χρήστης APR έγραψε:
52Τελος παντων , βρηκαμε αλλη κατηγορια να μας σωνει , που λεγοντε ΙΣΤΟΡΙΚΑ , ακομα αυτοι , ευτυχως για τουσ οργανωτες δεν εχουν αγανακτησει (μια και δεν ειναι ολοι εφοπλιστες ) , και ακολουθουν οι ερμοι .Και θα συνεχίσουν να ακολουθούν χωρίς να αγανακτούν αφού αγωνίζονται σαν λάτρεις του αυτοκινήτου και των αγώνων και όχι σαν υποψήφιοι παγκόσμιοι πρωταθλητές....
Προτιμούν να χαίρονται όμορφα τοπία μέσα από την αγαπημένη τους υπό τον ρομαντικό ήχο της καρδιάς της και αδιαφορούν για το αν θα κατλαλήξουν 1οι, 5οι ή τελευταίοι. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι μαχητές... -
παρα πολυ καλες οι συμμετοχες !! εχει αρκετους ξενους και με καλα αυτοκινητα που σημαινει οτι θα υπαρχει γερος ανταγωνισμος με τους δικους μας .
θα ημαστε ολοι εκει !!!
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
52Τελος παντων , βρηκαμε αλλη κατηγορια να μας σωνει , που λεγοντε ΙΣΤΟΡΙΚΑ , ακομα αυτοι , ευτυχως για τουσ οργανωτες δεν εχουν αγανακτησει (μια και δεν ειναι ολοι εφοπλιστες ) , και ακολουθουν οι ερμοι .
Και θα συνεχίσουν να ακολουθούν χωρίς να αγανακτούν αφού αγωνίζονται σαν λάτρεις του αυτοκινήτου και των αγώνων και όχι σαν υποψήφιοι παγκόσμιοι πρωταθλητές....
Προτιμούν να χαίρονται όμορφα τοπία μέσα από την αγαπημένη τους υπό τον ρομαντικό ήχο της καρδιάς της και αδιαφορούν για το αν θα κατλαλήξουν 1οι, 5οι ή τελευταίοι. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι μαχητές...Μακαρι φιλε Α.R. να μην τους κανουν να αγανακτησουν , και ας μην ξεχνας , οτι αρκετοι στο σπορ , δεν ξεκινουν για πρωταθληταραδες , για να κανουν αυτο που θαυμαζαν χομπι τους ξεκιναν , αλλα στο δρομο συναντουν τις καθημερινες αλλαγες των κανονισμων ,που τις περισσοτερες φορες ειναι για αρπαγη και μονον των ευρω , που πιστευει η αρχη του σπορ οτι θα πρεπει να καταθετει ο καθε απλος χομπιστας του ειδους .
Για πεντε ΚΩΛΟΣΕΛΙΔΕΣ για μια ομολογκασιον π.χ. (για να ξεκινησης ) φιλε μου που ειναι σε αθλια φωτοτυπικη εμφανηση , σου περνουν 45 ευρω , δηλαδη ξεκινας και με το καλη μερα , αν εχεις λιγο μυαλο , καταλαβαινεις τις προθεσεις του αρχοντα του σπορ στην Ελλαδα .Περιμενε και θα δεις , τους ιστορικους μολις αρχισουν και στεκοντε μονοι τους , γιατι αρμεγμα μιλαμε , απ' τους μετρ του ειδους της Μεσογειων
-
Έχεις δίκιο σ' αυτό που λες ο παρονομαστής όμως παραμένει ο ίδιος. Όλοι ενοχλούνται και κανείς δεν αντιδρά. Πότε ο ΣΟΟΑ πίεσε για κάτι καλύτερο, για μια ουσιαστική αναβάθμιση; Ας μη ρίχνουμε συνεχώς τις ευθύνες στους άλλους, μ*****ς είναι αυτοί οι άλλοι να μην εκμεταλλευτούν μια κατάσταση για την οποία κανείς δεν αντιστέκεται ουσιαστικά;
Κάνω quote από το web site της ανάβασης ιστορικών αγωνιστικών αυτοκινήτων Vernasca-Silver Flag που διεξάγεται στην Ιταλία....
Iscrizioni (Αιτήσεις):
SABATO-DOMENICA (Σάββατο-Κυριακή) : Euro 150,00 (centocinquanta) per vettura (150 Ευρώ ανά αυτοκίνητο)
Ospitalità (Φιλοξενία) (equipaggio di due persone): pranzo del sabato mezzogiorno (μεσημεριανό γεύμα), cena di gala a Castell’Arquato e buffet di domenica offerti dal Comitato Organizzatore (πολυτελές δείπνο στο κάστρο Arquato και μπουφέ την Κυριακή κτλ.)150 Ευρώ λοιπόν και ας μην ξεχνάμε πως οι συμμετέχοντες είναι ιδιαίτερα εύποροι....
Αν καταφέρουμε και ξεφύγουμε λίγο από την ελληνική μιζέρια και βάλουμε σαν στόχο τα ξένα πρότυπα πιστεύω πως κάτι θα αλλάξει!
-
Μα τα ξενα προτυπα αγαπητε φιλε , δεν εχουν σαν στοχο ....κανουμε οργανωση για την αρπαχτη !!!!!!
Αν θα δεις εδω , οι ανθρωποι που ασχολουντε με το αντικειμενο , το κανουν για βιοποριστικους λογους με αποιροελαχιστες εξαιρεσεις .
Εδω οι μονοι ανθρωποι που εκαναν αγωνες μ'αυτην την νοοτροπια (των ξενων ) ηταν οι ανθρωποι της ΦΙΛΠΑ , και δες τα κορακια της ΕΛΠΑ , πως διεσπασαν το θεμα ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ και το εφεραν στα μετρα τους , για την γνωστη αφαιμαξη (με καλαμακι μαλιστα ).
-
Θα ήθελα να ρωτήσω επειδή δεν έχω ξαναπάει να παρακολουθήσω ράλλυ στην Πάτρα, Κορφές είναι η γνωστή Φτέρη?? Εκτός από αυτή ποια άλλη διαδρομή προτείνετε για παρακολούθηση??
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Θα ήθελα να ρωτήσω επειδή δεν έχω ξαναπάει να παρακολουθήσω ράλλυ στην Πάτρα, Κορφές είναι η γνωστή Φτέρη?? Εκτός από αυτή ποια άλλη διαδρομή προτείνετε για παρακολούθηση??νομιζω πως ο Σελινουντας ειναι οι φτερη και οι Πετσακοι αναποδα (ας με διωρθωσει καποιος αν ειμαι λαθος ) . και τα Καλαβρητα πρεπει να ναι το περσινο Διακοφτο αναποδα δηλ. κατηφορα
-
Θα ήθελα να ρωτήσω επειδή δεν έχω ξαναπάει να παρακολουθήσω ράλλυ στην Πάτρα, Κορφές είναι η γνωστή Φτέρη?? Εκτός από αυτή ποια άλλη διαδρομή προτείνετε για παρακολούθηση??
Την πρώτη ημέρα η γνωστή 'Φτέρη' είναι ανηφορική και ονομάζεται Σελινούντας (Ειδική 1 και 4) γιατί ξεκινάει από το ομώνυμο χωριό, ανηφορίζει και φτάνει μέχρι το χωριό Κορφές.
Αντίθετα τη δεύτερη ημέρα είναι παραδοσιακά κατηφορική και ονομάζεται Κορφές αφού ξεκινάει από το χωριό Κορφές και φτάνει λίγο πάνω από το Σελινούντα.Αν ποτέ έχεις κάνει τη διαδρομή Μέγα Σπήλαιο - Διακοφτό (κατηφορική!!!!) θα καταλάβεις ότι η ειδική 'Καλάβρυτα' είναι πάρα πολύ απαιτητική για τους οδηγούς και επικίνδυνη για τους θεατές!
Για περισσότερες πληροφορίες μπες στο site του αγώνα http://www.ekorally.gr όπου θα βρεις το ωράριο και πολύ χρήσιμους χάρτες.
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Την πρώτη ημέρα η γνωστή 'Φτέρη' είναι ανηφορική και ονομάζεται Σελινούντας (Ειδική 1 και 4) γιατί ξεκινάει από το ομώνυμο χωριό, ανηφορίζει και φτάνει μέχρι το χωριό Κορφές.
Αντίθετα τη δεύτερη ημέρα είναι παραδοσιακά κατηφορική και ονομάζεται Κορφές αφού ξεκινάει από το χωριό Κορφές και φτάνει λίγο πάνω από το Σελινούντα.Αν ποτέ έχεις κάνει τη διαδρομή Μέγα Σπήλαιο - Διακοφτό (κατηφορική!!!!) θα καταλάβεις ότι η ειδική 'Καλάβρυτα' είναι πάρα πολύ απαιτητική για τους οδηγούς και επικίνδυνη για τους θεατές!
Για περισσότερες πληροφορίες μπες στο site του αγώνα http://www.ekorally.gr όπου θα βρεις το ωράριο και πολύ χρήσιμους χάρτες.
Οπότε δεν μιλάμε για την κλασσική Φτέρη αλλά για κάτι άλλο που περιλαμβάνει την Φτέρη και τους Πετσακούς και κάτι ακόμη.Η κλασική Φτέρη ή Σελινούντας ανάποδα είναι αν δεν κάνω λάθος είναι 17 χλμ.Τώρα μιλάμε για SS 30,45χλμ οπότε δεν είναι το ίδιο πράγμα.Επίσης η SS Κορφές είναι 29,40 οπότε δν μιλάμε για τον Σελινούντα της πρώτης μέρας ακριβώς.
Επίσης δεν μπορούμε να μιλάμε πια για αμιγώς ανηορικές ή κατηφορικές πορείες των παραπάνω SS γιατί με την μορφή που υπάρχουν είναι και τα δύο μαζί αλλά περισσότερο ανηφορική την πτρώτη μέρα και περισσότερο κατηφορική την δεύτερη. -
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Θα ήθελα να ρωτήσω επειδή δεν έχω ξαναπάει να παρακολουθήσω ράλλυ στην Πάτρα, Κορφές είναι η γνωστή Φτέρη?? Εκτός από αυτή ποια άλλη διαδρομή προτείνετε για παρακολούθηση??Εγώ δεν το είχα πάρει χαμπάρι ότι περνάνε οι ss μέσα από τα χωριά.Εσείς με ξυπνήσατε.Εγώ χρόνια το περίμενα αυτό.Από τότε που περνούσε το Ακρόπολις μέσα από την Ευαγγελιστρια.Εγω το Σάββατο μάλλον θα πάω μέσα στο χωριό Φτέρη και θα δω το πέρασμα των αυτοκινήτων μέσα από το χωριό.Έτσι για να νοιώσω Ευρωπαίος.Μέσα στην Φτέρη έχει μια υπερυψωμένη πλατεία όπου μπορείς να παρακολουθήσεις ακίνδυνα τα αυτοκίνητα να περνάνε.Επίσης για όσους θέλουν και φαγητό ακόμα καλύτερα.Παρακολουθείς από τις παρακείμενες ταβέρνες κυριολεκτικά με την μπριζόλα στα χέρια!΄
Γνώμη μου είναι ότι η SS αυτή αξίζει τουλάχιστον ως προς τη κατηφόρα της μόνο από Φτέρη και κάτω.Αγαπημένα μου σημεία, η αριστερή φουρκετα πριν από το οικισμό Πυργάκι στα 3χλμ περίπου από την Φτέρη κατεβαίνοντας καθως και οι δύο φουρκέτες λιγα χιλιόμετρα πιο κάτω στα αμπέλια με τις σταφίδες.
Για το Σάββατο θα προτιμούσα το κομμάτι μετά την Φτέρη προς Πετσακούς λίγο πριν την θρυλική στάση του λεωφορείου που έχει 'φάει' πολλά παλικάρια στο παρελθόν. -
Δεν ξερω κατα ποσο θα μπορειτε να βγειτε αν ειστε μεσα σε μια απο τις μεγαλες ειδικες,για να δειτε και μια αλλη.....
Μερικες προτασεις για την πρωτη μερα.
Πρωτη μερα,ανηφορικη Φτερη και Πετσακοι,προτεινομενη θεση η σταση του λεωφορειου στη Φτερη 3-4 χλμ. απο την εκκινηση,μια αριστερη 4ης γρηγορη με αλλαγη κλισης του δρομου.Τα αυτοκινητα θα περασουν πολυ ωραια απο εκει,αφου θα εχουν αρκετη φορα!!(γενικα στη Φτερη ακομα και ανηφορα εχει πολυ ωραια σημεια,αντιθεαματικες ομως θα ειναι οι ανηφορικες φουρκετες,εκτος αν σας αρεσουν οι αναβασεις!)
Πριολιθος :στην αρχη ανηφορικη και μετα κατηφορικη γλιστερη ειδικη,χωρις ιδιαιτερα κομματια.Στο κατηφορικο μερος εχει διαφορες ενδιαφερον στροφες για τους θεατες.Οι πιο κλειστες αριστερες εχουν σημεια να δειτε τα αυτοκινητα,αλλα με επιφυλαξη για το θεαμα που θα δειτε,αφου για τους οδηγους ειναι τυφλες στροφες!Επισης τα τελευταια 1-2 χλμ ειναι πιο στενα και γρηγορα,και πρεπει να ειναι εντυπωσιακα κυριως για τα πρωτα αυτοκινητα!!
Καλαβρυτα:Το πρωτο κομματι εχει γρηγορες στροφες,μετα ανηφοριζει και μετα αρχιζει το κλασσικο κατηφορικο κομματι(πρωην Διακοφτο ανηφορα)
Στη κατηφορα θα βρειτε αρκετα ενδιαφερον σημεια,κυριως γρηγορα,υπολογιστε οτι οσο πιο 'κατω' βρειτε θεση,τοσο πιο τελειωμενα απο λαστιχα-φρενα θα ειναι τα αυτοκινητα!!Επεται συνεχεια για τη δευτερη μερα!
-
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
Δεν ξερω κατα ποσο θα μπορειτε να βγειτε αν ειστε μεσα σε μια απο τις μεγαλες ειδικες,για να δειτε και μια αλλη.....Μερικες προτασεις για την πρωτη μερα.
Πρωτη μερα,ανηφορικη Φτερη και Πετσακοι,προτεινομενη θεση η σταση του λεωφορειου στη Φτερη 3-4 χλμ. απο την εκκινηση,μια αριστερη 4ης γρηγορη με αλλαγη κλισης του δρομου.Τα αυτοκινητα θα περασουν πολυ ωραια απο εκει,αφου θα εχουν αρκετη φορα!!(γενικα στη Φτερη ακομα και ανηφορα εχει πολυ ωραια σημεια,αντιθεαματικες ομως θα ειναι οι ανηφορικες φουρκετες,εκτος αν σας αρεσουν οι αναβασεις!)Μια παραρατήρηση για να μην μπερδέψουμε τους φίλους.Η στάση λεωφορείου που προτείνει ο Αμαξό είναι στην Φτερη και είναι ανηφορική και η στάση είναι στα δεξία του δρόμου με φορά από Αίγιο.Η δική μου στάση λεωφορείου είναι πριν από τους Πετσακούς αριστερά του δρόμου με φορά από το Αίγιο πάλι και είναι κατηφορική.Παλικάρια πάντως αν θυμάμαι καλά έχου 'φάει' και οι δύο στάσεις.Σε ένα Αχαιός η στάση των Πετσακών μπροστά μου αν θυμάμαι καλά τέσσερα αυτοκίνητα
Στην ανηφορική της έκδοση όμως.Δηλαδή όπως θα υπάρχει στην SS Κορφές. -
Τι έχουν δει τα ματάκια των οδηγών του ΚΤΕΛ Αχαϊας σε τόσες στάσεις
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Παλικάρια πάντως αν θυμάμαι καλά έχου 'φάει' και οι δύο στάσεις.Σε ένα Αχαιός η στάση των Πετσακών μπροστά μου αν θυμάμαι καλά τέσσερα αυτοκίνηταΤωρα πρέπει να πας να σταθείς στη διασταυρωση για Πλατανόβρυση (που στενευει!!!)για να δεις τα ιδια!.
Παντως προσωπικά αν μπορούσα να 'κλειστώ μέσα' δεν θα εχανα με τίποτα τη κατηφόρα στο βενζινάδικο μεσα στη Κερνίτσα.'Ες με τελική που καταλήγει σε μέτρια δεξιά'!!!!,η για ακόμα πιο ειδικούς μετά την εκκλησία '150 στενά με χασιμο σε αριστερή μέτρια-κλείνει τέλος!!!'.
Τέλος πάντων,ολος ο αγώνας εχει απο ολα και γενικά ειναι πολύ κατηφόρα .
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ και ΑΝΤΡΙΚΟΣ αν και πολύ ακριβός(100% δίκιο ο Κος Χρήστος). -
Ο χρήστης koulis1 έγραψε:
Παλικάρια πάντως αν θυμάμαι καλά έχου 'φάει' και οι δύο στάσεις.Σε ένα Αχαιός η στάση των Πετσακών μπροστά μου αν θυμάμαι καλά τέσσερα αυτοκίνητα
Τωρα πρέπει να πας να σταθείς στη διασταυρωση για Πλατανόβρυση (που στενευει!!!)για να δεις τα ιδια!.
Αν δεν κάνω λάθος ένα από τα τέσσερα αυτοκίνητα που λέω παραπάνω ήταν το δίκό σου.Απ' ότι θυμάμαι το πιο ανώδυνο βγάλσιμο από τα τέσσερα εκείνη την μέρα.Πρέπει να ήταν το 91.Νομίζω ότι έχετε και ένα 'οικογενειακό' αυτοκίνητο ακόμα 'κρεμασμένο' μέσα στους Πετσακούς ή κάνω λάθος;
Τι συμβαίνει με αυτή την στροφή τελικά;
RALLY EKO.