-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Εγώ δεν έχω FSi αλλά γνωρίζω γιατί το έχει φίλος και επειδή δεν ξέρει από αυτοκίνητα στην ουσία το έχω αναλάβει εγώ όσο αφορά την συντήρηση του.Αφού έχεις αναλάβει τη συντήρησή του, δεν αναλαμβάνεις και την πώληση μπας και πάρει κάνα αμάξι που δεν 'τρώει' το λάδι σαν δίχρονο?
-
Ο χρήστης theo111r έγραψε:
Εγώ δεν έχω FSi αλλά γνωρίζω γιατί το έχει φίλος και επειδή δεν ξέρει από αυτοκίνητα στην ουσία το έχω αναλάβει εγώ όσο αφορά την συντήρηση του.
Αφού έχεις αναλάβει τη συντήρησή του, δεν αναλαμβάνεις και την πώληση μπας και πάρει κάνα αμάξι που δεν 'τρώει' το λάδι σαν δίχρονο?
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.Θα πάρει κανένα άλλο που θα βγάζει άλλα προβλήματα και πάλι εγώ θα την πληρώνω την νύφη
Τουλάχιστον τα λάδια είναι εύκολο πράγμα -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Εγώ δεν έχω FSi αλλά γνωρίζω γιατί το έχει φίλος και επειδή δεν ξέρει από αυτοκίνητα στην ουσία το έχω αναλάβει εγώ όσο αφορά την συντήρηση του.
Αφού έχεις αναλάβει τη συντήρησή του, δεν αναλαμβάνεις και την πώληση μπας και πάρει κάνα αμάξι που δεν 'τρώει' το λάδι σαν δίχρονο?
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.Θα πάρει κανένα άλλο που θα βγάζει άλλα προβλήματα και πάλι εγώ θα την πληρώνω την νύφη
Τουλάχιστον τα λάδια είναι εύκολο πράγμαΠάρτου ένα Megane (225 για καλύτερα ). Αφού εκεί έχεις περισσότερες άκρες, κατά πώς φαίνεται σε άλλα threads!...
-
Τουλάχιστον τα λάδια είναι εύκολο πράγμαΠάρτου ένα Megane (225 για καλύτερα ). Αφού εκεί έχεις περισσότερες άκρες, κατά πώς φαίνεται σε άλλα threads!...
Είσαι τρελός;
Με παρακάλαγε να πάρει MEGANE και εγώ του έλεγα όχι γιατί για τα αυτοκίνητα των φίλων είσαι δύο φορές υπόλογος.
Όσο για το Megane Sport ούτε να το ξεκινήσει δεν θα μπορούσε.Είναι παντελώς άσχετος ο άνθρωπος -
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Αν σε ανησυχεί το ξερό ξεκίνημα μετά την αλλαγή λαδιών, βγάλε την ασφάλεια της αντλίας βενζίνης και γύρνα τη μίζα για 5-10 δευτ. Μη βγάλεις τα καλώδια των μπουζί γιατί στα καινούρια αυτοκίνητα είναι ο σίγουρος τρόπος να κάψεις πολλαπλασιαστή.
Κάτσε, με αυτό χειρότερα δεν είναι; Γιατί όταν ανεβαίνουν οι στροφές (όταν πάει να πάρει μπρός ο κινητήρας), η πίεση του λαδιού ανεβαίνει και η λίπανση βελτιώνεται. Βέβαια αυξάνονται και τα φορτία.
Γενικά μετά από αλλαγή λαδιών/φίλτρου, το λαμπάκι κάνει 1~1,5 δευτερόλεπτα να σβήσει, αφού παρει μπρός ο κινητήρας. Χωρίς αλλαγή φίλτρου όλα είναι OK. Το λαμπάκι σβήνει λίγο προτού πάρει μπρός ο κινητήρας (δηλαδή με το ανέβασμα των στροφών κατά το 'άρπαγμα' του κινητήρα), όπως συμβαίνει κάθε φορά εξάλλου.
Όχι, όταν ο κινητήρας γυρνάει με τη μίζα ταλαιπωρείται λιγότερο από το να πάρει μπρος και μετά να κυκλοφορήσουν τα λάδια. Γενικά όσο πιο σιγά δουλεύει ο κινητήρας όταν δεν έχει κυκλοφορήσει το λάδι τόσο καλύτερα. Μεγάλο λάθος να τον μαρσάρεις για να ανεβάσει γρήγορα πίεση. Δυστυχώς τα σύγχρονα συστήματα ψεκασμού καυσίμου που ξεκινούν 'με μισή στροφή της μίζας' το κινητήρα και τον μαρσάρουν στις 1500 τον ταλαιπωρούν.
Μου έχει τύχει φίλτρο honda με ελαττωματική βαλβίδα και το λαμπάκι του λαδιού έκανε 1-2 δευτ. να σβήσει κάθε φορά που έβαζα μπρος, το άλλαξα μετά από 1000 χλμ. και συμπλήρωσα λάδι.
-
Βασικά και σε 'μένα δεν έχει κάψει λάδι. Χρησιμοποιώ συνθετικό 5w-40 και το αλλάζω συχνότατα βέβαια, αλλά το ότι δεν έχει κάψει σταγόνα (εκτός από ένα καλοκαίρι που πρέπει να είχε κάψει ~150 ml) είναι γεγονός. Έχω ~66000 χλμ.
ΥΓ έχω τα λάδια με τα οποία το αγόρασα και τα οποία θα αλλάξω στα 10Κ όπως ορίζει ο κατασκευαστής.
Το τηρώ γιατί δεν έχω λεφτά για πέταμα και γιατί κάτι παραπάνω ξέρουν αυτοί από εμάς τους ελληνες...Το γεγονός ότι ένας κατασκευαστή συστήνει την εκάστοτε αλλαγή λαδιών να γίνεται σε κάποια χλμ, ΔΕΝ σημαίνει ουσιαστικά ότι ΟΛΑ τα αυτοκίνητα ανεξάρτητα από το πού και πώς κινούνται ότι πρέπει να αλλάζονται σε εκείνα τα συγκεκριμένα χλμ.
Απεναντίας αποτελεί έναν μπούσουλα που συστήνει τα μέγιστα χλμ μεταξύ των αλλαγών.
Η Ελλάδα σε μεγάλο ποσοστό υποφέρει τουλάχιστον το καλοκαίρι από αυξημένα αιωρούμενα σωματίδια (σκόνη, άμμο από την αντίπερα όχθη της Μεσογείου, κλπ). Αυτά επιβαρύνουν την όλη λειτουργία και όχι μόνο το φίλτρο αέρα...
Επίσης άλλο να κάνεις τα 10.000χλμ μεταξύ των αλλαγών σε ανοιχτούς (αυτοκινητό)δρομους και άλλο να τα κάνεις σταμάτα-ξεκίνα εντός πόλεων (Αθήνας και όχι μόνο.) Η καταπόνηση είναι ΠΟΛΥ μεγαλύτερη στην κίνηση και τα λάδια 'σπάνε' πολύ πιο γρήγορα και εύκολα.Καλά είναι λοιπόν να τα αλλάζουμε λίιιγο νωρίτερα και να μην επαφιόμαστε στο τί λέει ένα εγχειρίδιο γενικής χρήσης...
Μάλλον δεν έγινα σαφής ελέω γραπτού λόγου...
Εννοώ ότι δεν άλλαξα τα λάδια στα 1000-1500 χλμ όπως κάνουν πολλοί αγνοώντας τον κατασκευαστή αλλά θα το κάνω στα 10Κ όπως μου συστήνει.
Επίσης τι σε κάνει να πιστεύεις ότι ένα αυτοκίνητο εξελίσσεται μόνο για την Βόρεια Ευρώπη...;; -
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
/OFF TOPIC
Αλήθεια για Golf IV 1.6 8V AKL (3.99) τι λάδια προτείνετε;
OFF TOPIC/Μια από τα ίδια , 10W40 ή 5W40.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Μια από τα ίδια , 10W40 ή 5W40.Ευχαριστώ
-
.
Προστέθηκε ψηφοφορία.
Παρακαλώ για λόγους οικονομίας έγραψα 'καίνε'.
Όσοι θέλετε εξισώστε το με 'καταναλώνουν'. -
Κάτοχος 1.6FSI κινητήρα έχω να πω οτι παρόλο το 'σκίσιμο' που δεχεται το αμάξι καθημερινά σε υψηλές στροφές **ΔΕΝ **καίει λάδια.
Κανένας επίσης στο VWCLUB που ειμαι ενεργο μέλος μήνες τώρα δεν είπε κατι παρόμοιο. τώρα απο που τα βγάζετε εσεις αυτα δεν έχω ιδέα.Κ όντως ο FSI με το εξάρι κιβωτιο ειναι απο τους πιο οικονομικους στην κατηγορία του. !!!
Δοκιμασμενο, τεσταρισμενο.
οταν το 'σκιζεις' φυσικό ειναι να καιει τα κέρατα του αλλα μιλάμε για κόφτες. Αλλαγη λαδιών όταν έκανα στα 3000χλμ αναγκαστικά δεν υπήρχε καμια κατανάλωση.Ειμαι στα 12500χλμ τώρα κ το κοιταω αρκετα συχνα. Κανενα ιχνος 'καψίματος'. Να σας πω ψέματα? Ισως ηταν κάποια παρτίδα των 1.4!!!
Μην λέμε οτι θέλουμε!!
-
Δεν εχω εγω , αλλα 2 γνωστοι μου που εχουν ( golf 1.4 και golf 1,6 ) και τους εχω ρωτησει μου ειπαν οτι δεν καιει καθολου . Και μαλιστα ο 1,6 το ζοριζει και πολλυ , αλλα αυτο .... τιποτα δεν καιει . Ισως να καινε μερικα και να βγαινει ' βρωμα ' .
Παντως κανεις δεν απαντα στο φιλο theos_larissa. γιατι ?
-
.
Η συζήτηση γίνεται για κάτι που άκουσα και επιθυμώ να επιβεβαιώσω (καθώς είναι στα -μεσομακροπρόθεσμα- πλάνα αγορά ενός 1.6 FSI).
Όπως έγραψα έχει αναφερθεί πάλι στο 4TF, αλλά και μεγάλη Αθηναϊκή αντιπροσωπεία δέχεται ότι μπορεί να ισχύει.Κάθε γνώμη κατόχου είναι χρήσιμη για τη διαμόρφωση γενικότερου συμπεράσματος...
theos_larissa, έχεις συμπληρώσει καθόλου; (γνωρίζω από το adslgr ότι το έχεις κάμποσο καιρό οπότε θα έχεις διανύσει ικανό αριθμό χλμ)
**Όποιος κάτοχος ψηφίζει καλό θα ήταν να γράφει και τον κυβισμό (όπως είπα άκουσα για το 1.4) αλλά και διανυθέντα χλμ μέχρι τώρα.
** -
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
.
theos_larissa, έχεις συμπληρώσει καθόλου; (γνωρίζω από το adslgr ότι το έχεις κάμποσο καιρό οπότε θα έχεις διανύσει ικανό αριθμό χλμ)**Όποιος κάτοχος ψηφίζει καλό θα ήταν να γράφει και τον κυβισμό (όπως είπα άκουσα για το 1.4) αλλά και διανυθέντα χλμ μέχρι τώρα.
**Καλά τι σου εξηγώ παραπάνω? Δεν έχω συμπληρώσει λάδια κ δεν ξέρω τι ειναι να βάζεις εξτρα λάδι στο γκολφ. Απλα το κοιτάω (καπου καπου) για να ξεδιαλύνω την 'βρωμα' που κυκλοφορεί.Θελω να εχω το κεφάλι μου ήσυχο!
Το αυτοκινητο το εχω απο τις 03-01-05 κ τώρα έχουμε 27-07-05. Ειμαι στα 12500-12700 δεν θυμαμαι ακομα κ έχω αλλάξει τα προβλεπομενα λάδια στα 3000χλμ κ μου ειπαν οτι δεν βρηκαν τίποτα παράξενο!όλα ΟΚ.Βασικα GOLF έχω ρε παιδια δεν έχω **ALFA ROMEO **που καίνε τα κέρατά τους αν τα ζορίσεις!
Αυτο ηταν χτύπημα στους Αλφίστι..!!
-
Ο χρήστης theos_larissa έγραψε:
.
theos_larissa, έχεις συμπληρώσει καθόλου; (γνωρίζω από το adslgr ότι το έχεις κάμποσο καιρό οπότε θα έχεις διανύσει ικανό αριθμό χλμ)**Όποιος κάτοχος ψηφίζει καλό θα ήταν να γράφει και τον κυβισμό (όπως είπα άκουσα για το 1.4) αλλά και διανυθέντα χλμ μέχρι τώρα.
**Καλά τι σου εξηγώ παραπάνω? Δεν έχω συμπληρώσει λάδια κ δεν ξέρω τι ειναι να βάζεις εξτρα λάδι στο γκολφ. Απλα το κοιτάω (καπου καπου) για να ξεδιαλύνω την 'βρωμα' που κυκλοφορεί.Θελω να εχω το κεφάλι μου ήσυχο!
Το αυτοκινητο το εχω απο τις 03-01-05 κ τώρα έχουμε 27-07-05. Ειμαι στα 12500-12700 δεν θυμαμαι ακομα κ έχω αλλάξει τα προβλεπομενα λάδια στα 3000χλμ κ μου ειπαν οτι δεν βρηκαν τίποτα παράξενο!όλα ΟΚ.Βασικα GOLF έχω ρε παιδια δεν έχω **ALFA ROMEO **που καίνε τα κέρατά τους αν τα ζορίσεις!
Αυτο ηταν χτύπημα στους Αλφίστι..!!
Να εύχεσαι να μην τα ζορίσουν γιατί θα σε περάσουν από πάνω!
-
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΕ BRAND WAR...
theos_larissa, έχουμε συζητήσει και γνωρίζω / εκτιμώ την άποψή σου...
Ας δούμε τι θα βγει από το νήμα αυτό...
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΕ BRAND WAR...theos_larissa, έχουμε συζητήσει και γνωρίζω / εκτιμώ την άποψή σου...
Ας δούμε τι θα βγει από το νήμα αυτό...
Μια πλακίτσα καναμε χίλια συγνωμη !!!
Κ γω σέβομαι την αποψη σου Kubiak.άλλωστε γνωριζόμαστε σε παλιοτερα ποστς κ σε αλλο φορουμ!
-
Ο χρήστης theos_larissa έγραψε:
Μια πλακίτσα καναμε χίλια συγνωμη !!!Κ γω σέβομαι την αποψη σου Kubiak.άλλωστε γνωριζόμαστε σε παλιοτερα ποστς κ σε αλλο φορουμ!
Δε σε παρεξήγησα σε καμία περίπτωση, no 'συγνώμη' ever needed!
-
Επειδή μέχρι σήμερα υπερβολική κατανάλωση λαδιών έχουν εκδηλώσει οι 1.4 του γκρούπ απο το 2002, μήπως θα έπρεπε η ψηφοφορία να εστιάζεται μόνο στους 1.4;
-
Ο χρήστης geko έγραψε:
Επειδή μέχρι σήμερα υπερβολική κατανάλωση λαδιών έχουν εκδηλώσει οι 1.4 του γκρούπ απο το 2002, μήπως θα έπρεπε η ψηφοφορία να εστιάζεται μόνο στους 1.4;Θα διαφωνήσω για τον απλούστατο λόγο ότι είναι καλύτερα να συζητήσουμε γενικότερα για μία τεχνολογία ενός κατασκευαστή και να δούμε αν υπάρχει πρόβλημα που εντοπίζεται σε συγκεκριμμένα χαρακτηριστικά (π.χ. χωρητικότητα, μοντέλο), παρά να το εξειδικεύσουμε σε κάποιο τέτοιο χαρακτηριστικό. Θα είναι πιο σφαιρική η γνώση επί του θέματος...
-
kubiak πιστευω οτι για να δεις τον fsi σαν τεχνολογια, αξιζει να δεις τι κανει η Audi στα lemans κλπ..
τωρα το ποση επαφη εχει ο 1.4 με τα ακριβοτερα fsi συνολα, ειναι κατι που καταλαβαινεις μονος σου πολυ ευκολα....
απο οτι εχω διαβασει, ο fsi δουλευει εξαιρετικα στα 2 λιτρα (και πανω βεβαια). και αποδοση, και οικονομια..
αλλα αμα ειναι να παρεις 2λιτρο, ας ειναι το fsit
Group VAG FSI. Καίει λάδια;