-
Ο χρήστης manager_ έγραψε:
... γενικως παιζει ρολο το τι κανεις και το ποσα εχεις.Sponsoring φίλε μου. Όσο υπάρχουν αντρες που θα σπονσοράρουν, θα υπάρχουν και γυναίκες που θα σπονσοράρονται.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
... γενικως παιζει ρολο το τι κανεις και το ποσα εχεις.
Sponsoring φίλε μου. Όσο υπάρχουν αντρες που θα σπονσοράρουν, θα υπάρχουν και γυναίκες που θα σπονσοράρονται.
Άλλη μεγάλη 'πληγή' αυτή...
Σας θέλουμε για τα λεφτά σας ή για την τρυφερή καρδιά σας? Το μέγα ζήτημα.
Το θέμα -για μένα πάντα- έχει ως εξής: όταν πας να ανοίξεις ένα σπίτι, πρέπει τα οικονομικά (και των δύο -το υπογραμμίζω αυτό) να το επιτρέπουν. Διαφορετικά, ο έρωτας πάει περίπατο. Για να εξηγηθώ, δεν είναι κακό μια γυναίκα να κοιτάει αν η οικονομική κατάσταση της ίδιας και του συντρόφου της επιτρέπουν περαιτέρω ανοίγματα. Άλλο αυτό και άλλο 'βγαίνω με τον τάδε, που δεν μου πολυαρέσει κιόλας, αλλά μου πήρε το τσαντάκι Louis Vuitton'.
Και κάτι τελευταίο: Για να το πάρει κάποιος το τσαντάκι Louis Vuitton σημαίνει ότι κάπου αλλού υστερεί (σεξουαλικό, εμφάνιση, ηλικία, μόρφωση κλπ) και δεν μπορεί να κρατήσει διαφορετικά μια γυναίκα. -
Και κάτι τελευταίο: Για να το πάρει κάποιος το τσαντάκι Louis Vuitton σημαίνει ότι κάπου αλλού υστερεί (σεξουαλικό, εμφάνιση, ηλικία, μόρφωση κλπ) και δεν μπορεί να κρατήσει διαφορετικά μια γυναίκα.
politically correct η απαντηση αλλα, ειλικρινα, που το ξερεις?
στο θεμα των χρηαμτων,τα χουμε ξαναγραψει...αν η αλλη βγαζει παραπανω απο μενα με γεια της με χαρα της οπως και το αντιθετο αρκει να με αγαπαει...
περισσοτερο λογω του παροντος κοινωνικου συστηματος οι γυναικες θυσιαζονται στο βωμο της χρηματικης ευκολιας και της καλοζωιας αλλα το θεμα ειναι οτι πλεον και αντρες εκτελουν χρεη ζιγκολο...δυστυχως για το επιπεδο της εποχης και για τη σταθμη των ανθρωπων μου φαινεται πλεον φυσιολογικο..αλλα ουτε μ'ενδιαφερουν κιολας κατι τετοια οντα!
στο θεμα του ποσο θελουμε να ξερουμε τη ζωη του συντροφου μας και τους πρωην μπορει τα κοριτσια να συμφωνησαν οτι δεν τις νοιαζει αλλα εμενα θα μου επιτρεψετε να πω οτι δεν τις πιστευω και μονο η αναφορα ενος πρωην φτανει για να μπεις σε σκεψεις αλλο αν τις καλυπτεις για να μη φαινεσαι ευαλωτος και ανησυχος...και καλα κανεις εφοσον ειναι πρωην και δε παιζει πλεον στο γηπεδο...
ο πρωην ειναι πρωην για καποιο λογο αλλα η περιεργεια παραμενει... -
Ο χρήστης Έλσα έγραψε:
Και κάτι τελευταίο: Για να το πάρει κάποιος το τσαντάκι Louis Vuitton σημαίνει ότι κάπου αλλού υστερεί (σεξουαλικό, εμφάνιση, ηλικία, μόρφωση κλπ) και δεν μπορεί να κρατήσει διαφορετικά μια γυναίκα.αφού υστερεί σε κάποιον τομεά γιατί μένει μαζί του;
αν μένει για το τσαντάκι, -ή για άλλου τύπου ανάλογα δώρα- δεν νομίζω να διαφέρει και πολύ από κάποιες που το έχουν επάγγελμα, το ποσό και το είδος διαφέρει
Η μαγκιά είναι να το πάρει μόνη της
-
γι'αυτο σας λεω, ο ρομαντισμος και η αγαπη υπαρχει σε θεωρητικο επιπεδο κυριως. σε πρακτικο λιγο κραταει. οσο για το χρημα και την οικογενεια, παλιοτερα δεν ειχαν μια και ανοιγαν σπιτικα, αλλα παιδευονταν, παλευανε, εστερουντο αλλα τα καταφερναν. οι γυναικες δεν θελουν τετοια πραγματα. κοιτανε ποσο ποιο ανετα θα τα περασουν. δεν θυσιαζουν τιποτε για κανεναν ανδρα. παλιοτερα ισως μεταξυ μερικων ζευγαριων να υπηρχε αγαπη και παλευανε απο το μηδεν. σημερα οχι. μπορει να ενας αλλος να τους αρεσει περισσοτερο ή να εχουν ζησει μαζι του την αγαπη αλλα δεν εχει καποια χρηματα -επαγγελμα (αναλογα με τα κριτιρια της καθε μιας), εμφανιστει ομως καποιος αλλος που εχει το κοινωνικο -οικονομικο επιπεδο που θελει, τις αρεσει κι'ολας αλλα λιγοτερο απο τον πρωτο, ε θα διαλεξει τον δευτερο να ειστε σιγουροι. γιατι απλα εκει περνανε ή νομιζουν οτι θα περασουν καλυτερη ζωη.
μπαινει και το θεμα οτι εμεις οι ανδρες φταιμε που τα δινουμε. εαν δεν τα δινεις ή δεν εχεις (δεν ειναι απαραιτητο οτι ολες θελουν να τους τα δινεις) δεν εχεις και γυναικα διπλα σου. τουλαχιστον οχι για πολυ καιρο. θα φυγει και θα παει αλλου.
εαν παλι το εχεις ως αποψη να μην δινεις παλι τα πραγματα ειναι δυσκολα. εδω εαν δεν εχεις ή δεν τα δινεις σε χαρακτηριζουν ως 'ανωριμο', 'δεν υπαρχουν ανδρες ποια ' μεχρι και 'μισογυνη' θα σε χαρακτηρησουν.ως για το εαν οι ανδρες κοιτανε το χρημα της γυναικας, οι περισσοτεροι πιστευω οτι δεν το κανουν, μερικοι το κανουν, αλλα οι γυναικες σε γενικες γραμμες δεν τσιμπανε σε κατι τετοια. δεν τα δινουν ή κερνανε, δεν καλυπτουν εξοδα. αλλο εαν θελουν ο αλλος να τους καλυπτει τα εξοδα ή να εχει καποια οικονομικη επιφανεια ανωτερη απο την δικη τους.
μαλιστα εαν ρωτησετε καποια γυναικα τι αποψη εχει για εναν τετοιο ανδρα μιλουνε με τα χειροτερα λογια'δεν ειναι ανδρας, παλιανθρωπος, εκμεταλλευτης, ανωριμος, κτλ κτλ'βεβαια (θελω να) πιστευω οτι υπαρχουν και καποιες εξαιρεσεις.
-
βεβαια (θελω να) πιστευω οτι υπαρχουν και καποιες εξαιρεσεις.Σωπα ρε, γιατι το λες αυτο??? Εξαιρεσεις? Ετσι ακριβως ειναι ΠΑΝΤΑ οπως τα περιγραφεις...
-
παλιοτερα ισως μεταξυ μερικων ζευγαριων να υπηρχε αγαπη και παλευανε απο το μηδεν.
ειναι δυσκολο αυτο πλεον νομιζω...εχουν αλλαξει και οι εποχες...
πως γινεται ενας αντρας που μενει με μια ως επι το πλειστον μεγαλυτερη για τα λεφτα να θεωρειται απο μας ζιγκολο, ενω μια κοπελα που ειναι με καποιον μεγαλυτερο για τα λεφτα να θεωρειται οτι εκανε την τυχη της...
η ειναι ιδεα μου? -
γι'αυτο σας λεω, ο ρομαντισμος και η αγαπη υπαρχει σε θεωρητικο επιπεδο κυριως. σε πρακτικο λιγο κραταει. οσο για το χρημα και την οικογενεια, παλιοτερα δεν ειχαν μια και ανοιγαν σπιτικα, αλλα παιδευονταν, παλευανε, εστερουντο αλλα τα καταφερναν. οι γυναικες δεν θελουν τετοια πραγματα. κοιτανε ποσο ποιο ανετα θα τα περασουν. δεν θυσιαζουν τιποτε για κανεναν ανδρα. παλιοτερα ισως μεταξυ μερικων ζευγαριων να υπηρχε αγαπη και παλευανε απο το μηδεν. σημερα οχι. μπορει να ενας αλλος να τους αρεσει περισσοτερο ή να εχουν ζησει μαζι του την αγαπη αλλα δεν εχει καποια χρηματα -επαγγελμα (αναλογα με τα κριτιρια της καθε μιας), εμφανιστει ομως καποιος αλλος που εχει το κοινωνικο -οικονομικο επιπεδο που θελει, τις αρεσει κι'ολας αλλα λιγοτερο απο τον πρωτο, ε θα διαλεξει τον δευτερο να ειστε σιγουροι. γιατι απλα εκει περνανε ή νομιζουν οτι θα περασουν καλυτερη ζωη.Αν είσαι πεποισμένος γι' αυτό, ακόμα και αν συναντήσεις μια γυναίκα που βλέπει την αγάπη, το γάμο, τις σχεσεις γενικότερα όπως εσύ, δεν θα το καταλάβεις. Και θα χάσεις μια πολύ καλή ευκαιρία να κάνεις κάτι πραγματικά καλό.
Κανείς δεν λέει ότι τα πράγματα είναι τέλεια -βλέπουμε πόσα ζευγάρια χωρίζουν, πόσοι άνθρωποι είναι μόνοι τους και χρόνια ακόμα. Και εμείς έχουμε φάει τα μούτρα μας, έχουμε απογοητευτεί, αλλά δεν μπορεί να είναι πια τόσο μαύρα τα πράγματα. Και -ως ένα βαθμό τουλάχιστον- εξαρτάται και από σένα το πώς θα σε αντιμετωπίσει ο άλλος... -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
παλιοτερα ισως μεταξυ μερικων ζευγαριων να υπηρχε αγαπη και παλευανε απο το μηδεν.
ειναι δυσκολο αυτο πλεον νομιζω...εχουν αλλαξει και οι εποχες...
πως γινεται ενας αντρας που μενει με μια ως επι το πλειστον μεγαλυτερη για τα λεφτα να θεωρειται απο μας ζιγκολο, ενω μια κοπελα που ειναι με καποιον μεγαλυτερο για τα λεφτα να θεωρειται οτι εκανε την τυχη της...
η ειναι ιδεα μου?Με παρόμοιο τρόπο που άντρας που έχει πλούσια και ποικίλη σεξουαλική ζωή είναι γμις,ενώ η γυναίκα που κάνει το ίδιο είναι πουτν...
Επίσης δεν καταλαβαίνω την άποψη περί αλλαγής των εποχών.Το μόνο που έχει αλλάξει είναι ότι με τα χρόνια οι γυναίκες απέκτησαν και κάποια οικονομική ανεξαρτησία,συνεπώς απέκτησαν δυνατότητα επιλογών!
Δηλαδή παλιότερα δεν υπήρχν συμφεροντολογικές σχέσεις ,είτε μέσω προξενιών είτε με κάποιον άλλο τρόπο;
Πιστεύω ακόμα πως αισθήματα όπως η αγάπη (που λέτε ότι 'μας τελείωσε'),ο σεβασμός,η πονηριά και συμπεριφορές όπως η αλληλοστήριξη και η εκμετάλλευση υπήρχαν ανέκαθεν και θα υπάρχουν εις τον αιώνα τον άπαντα-ημήν!Απλά ίσως να αλλαζουν μορφή έκφρασης...
Όλα αυτά κολλάνε αν έχω πιάσει καλά το θέμα,γιατί δεν μου φαίνεται και πολύ συγκεκριμένο...
-
Γιατρε το ποστ σου απεικονιζει καριβως και τις δικες μου αποψεις
Εγω συνεχιζω να πιστευω πως τα πραγματα που συμβαινουν στις σχεσεις δεν προερχονται απο αυτα που κανουν οι 'αντρες' και οι 'γυναικες' αλλα οι χαρακτηρες!! Η ματαιοδοξια και ολα τα λοιπα, όπως και οι διαφορες συμπεριφορες δεν αποδιδονται σε γυναικες και αντρες αλλα σε ανθρωπους!!
Οποτε manager διαφωνω απολυτα με το ποστ σου καθως και με ολες τις κατηγοριοποιησεις, παντως ειδους! Ο καθε ενας εχει τη δικη του συμπεριφορα ανεξαρτητου φυλου, χρωματος κλπ κλπ
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Γιατρε το ποστ σου απεικονιζει καριβως και τις δικες μου αποψειςΕγω συνεχιζω να πιστευω πως τα πραγματα που συμβαινουν στις σχεσεις δεν προερχονται απο αυτα που κανουν οι 'αντρες' και οι 'γυναικες' αλλα οι χαρακτηρες!! Η ματαιοδοξια και ολα τα λοιπα, όπως και οι διαφορες συμπεριφορες δεν αποδιδονται σε γυναικες και αντρες αλλα σε ανθρωπους!!
Οποτε manager διαφωνω απολυτα με το ποστ σου καθως και με ολες τις κατηγοριοποιησεις, παντως ειδους! Ο καθε ενας εχει τη δικη του συμπεριφορα ανεξαρτητου φυλου, χρωματος κλπ κλπ
Συμφωνώ στα τέρματα!
Εννοείται πως υπάρχουν διαφορές στον τρόπο σκέψης,καθώς η φύση και η εξέλιξη έχει φροντίσει τα δύο φύλα να έχουν διαφορές από άποψη ανατομίας (διαφορετική ανάπτυξη περιοχών του εγκεφάλου) και λειτουργίας (έκκριση ορμονών),αλλά σε μία περίπτωση δεν ισχύουν οι κοινότυπες κατηγοριοποιήσεις...
Ας πάρουμε για παράδειγμα την κλασσική γυναίκα που παντρεύεται κάποιον για τα λεφτά του.Σκεφτείτε όμως πόσοι άντρες υπάρχουν που κάνουν το ίδιο.Ή αν όχι για τα λεφτά,κάτι που γίνεται σαφώς συχνότερα,για να τους μεγαλώσουν τα παιδιά και να φροντίζουν το νοικοκυριό.
Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε εκμετάλλευση-απλά αλλάζει ο τρόπος έκφρασης.Βέβαια,υπάρχει και η περίπτωση να είμαι πολύ μικρός και άμαθος για να λέω αυτά που λεω...
-
Πειτε με οπισθοδρομικο αλλα η γνωμη μου ειναι οτι ολα ξεκινανε απο τους αντρες,και αυτο θα αργησει να αλλαξει στην Ελλάδα.
Αν ο αντρας σε πρωτη ευκαιρια την κοπανάει απο το σπιτι , καλα θα κανει να παιρνει τηλεφωνο καθε φορα πριν γυρισει
Αν ο αντρας γυριζει αριστερα-δεξια με γκομενες, τοτε ας μην του ερθει κεραμμύδα οταν τον παρουν χαμπάρι.
Οχι οτι δεν υπαρχουν γυναικες που χαλανε σπιτια, αλλα (επαναλαμβάνω:στην Ελλαδα) αυτο οσο ο αντρας την αφηνει να το κανει.
Καμια Ελληνιδα δεν θα θεωρησει παραλογο να επιβαλλει ενας ανδρας το δικο του. -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Εννοείται πως υπάρχουν διαφορές στον τρόπο σκέψης,καθώς η φύση και η εξέλιξη έχει φροντίσει τα δύο φύλα να έχουν διαφορές από άποψη ανατομίας (διαφορετική ανάπτυξη περιοχών του εγκεφάλου) και λειτουργίας (έκκριση ορμονών),αλλά σε μία περίπτωση δεν ισχύουν οι κοινότυπες κατηγοριοποιήσεις...Μα ακριβως αυτο λεω κι εγω! Ο τροπος εκφρασης μπορει να ειναι διαφορετικος. Αλλα το αν θες να εκμεταλευτεις τον άλλο για να βολευτεις δεν εχει να κανει με το αν εισαι αντρας ή γυναικα!! Αν εισαι γυναικα θα βρεις ενα πλουσιο να βολευτεις και να αραξεις χωρις να δουλευεις. Αν εισαι αντρας θα βρεις μια γυναικα να σου φιλαει το σπιτι, να σου κανει παιδια και να σου χει τα πουκαμισα σιδερωμενα. Το να φτασει καποιος να θυσιασει οποιοδηποτε συναισθημα απλα για να βολευτει ομως ξεκιναει απο το ιδιο το ποιον του ανθρωπου και μονο!
-
Ο χρήστης bekman έγραψε:
διαβαζω αυτα που γραφετε και νιωθω ευτηχησμενοs που εχω βρει το ιδανικο ταιρι μου.αυριο θα γενηθει και το το κοριτσακι μαs ειναι το πρωτο μαs παιδι και εχω φυγει τελειοsΜε μεγαλη καθυστερηση να σου ευχηθω κι εγω φιλε μου!!!
Με το καλο να σας ερθει και οπως επιθυμητε, να το δειτε. -
και μονο το οτι οι γυναικες ουσιαστικα τα τελευταια 30 χρονια βγαζουν χρηματα απο δουλειες που κανουν οι ιδιες φτανει για να καταλαβεις οτι υπαρχει αλλαγη των καταστασεων...
η σημερινη εποχη ειναι πιο σκληρη γιατι παλια με τις συνθηκες που υπηρχαν ηξερες οτι υπηρχε μεγαλη περιπτωση να καταληξεις με εναν ανθρωπο που δεν ηθελες λογω των προβληματων που υπηρχαν...
σημερα ομως σου εχει δημιουργηθει η ψευδαισθηση οτι επειδη ενα ατομο μπορει να χει καθε βραδυ διαφορετικο παρτενερ, θα βρει και το καταλληλο ατομο να παντρευτει που θα το αγαπαει και και και και .....αν δειτε ομως οτι ενα μεγαλο ποσοστο ζευγαριων εχει το κερατο στην ημερησια διαταξη θα καταλαβετε οτι πολλα πραγματα γινονται φαστ φουντ!
οι ξενοι που αυτα τα βλεπουν με μεγαλυτερη ελαφροτητα τ'αντιμετωπιζουν πιο ευκολα, ενω ειδικα στην ελλαδα με τη νοοτροπια χωριου που εχουμε τα κρυβουμε για να παρουσιαζουμε ωραιες εικονες...διαζυγια να φανε και οι κοτες στην ελλαδα! φανταστειτε οτι υπαρχουν ζευγαρια που εχουν παρει εν δυναμει διαζυγιο, το ξερει το σοι τους ολο αλλα δεν το επισημοποιουν για διαφορους λογους! στο εξωτερικο αυτο εχει περιοριστει παρα πολυ!
σου λεει ο αλλος 'γιατι να ταλαιπωρουμαι τζαμπα?' και καλα κανει!σιγουρα ειναι θεμα χαρακτηρα,εγω δε κατηγορησα τις γυναικες,ισα ισα ειπα οτι και οι 'αντρες' εχουν αρχισει τα ιδια! αποψη μου ειναι οτι κυκλοφορει πολυ δευτεραντζα εξω και σε αντρες και σε γυναικες και τουλαχιστον εγω βαριεμαι πολυ να ασχολουμαι με 'δευτερες' καταστασεις...
ο γαμος θελει πολυ προσοχη για να πετυχει!!! θελει αγαπη πολυ,θελει διορατικοτητα,ενα τεραστιο 'θελω' ειναι...οποιος ειναι δον κιχωτης τη πατα!
-
και στον bekman να πω οτι του ευχομαι τα καλυτερα για την κορη του!!!!
να ζησει και να ευτυχησει!
-
α! ο καθενας τα βλεπει παιδια απο το δικο του φυλο,οποτε μην απορειτε με τα 'χαθηκαν οι αντρες και οι γυναικες'!!!
εγω πρωτος θα πω οτι οι αντρες εχουν περιοριστει αρκετα και πολλοι εχουν υιοθετησει ενα user friendly προσωπειο για να ειναι ελκυστικοι...φυσικα απο ουσιαστικες δυνατοτητες και ντομπροσυνη και μυαλο.... αστα να πανε!
στο στρατο, τις πρωτες μερες ειπα 'αν βλεπανε οι γυναικες τι αχρηστοι υπαρχουν εδω μεσα,μακρια απο γκομενες, μαναδες και ψευτομαγκιες, θα γινονταν ολες λεσβιες!!'
το ιδιο και απο την αλλη μερια! με το τουφεκι τις ψαχνεις τις λιγο πιο νορμαλ, αρκετες απο αυτες που εχω γνωρισει σε λιγο θα τις καλουσα να παιξουμε γκολ 5!!! η ακομα χειροτερα...τεσπα δεν το λεω!
εχουν αλλαξει λιγο τα πραγματα και πρεπει να τα βλεπεις λιγο ελαφρα τα πραγματα ωστε να μην σε πειραζουν...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
α! ο καθενας τα βλεπει παιδια απο το δικο του φυλο,οποτε μην απορειτε με τα 'χαθηκαν οι αντρες και οι γυναικες'!!!εγω πρωτος θα πω οτι οι αντρες εχουν περιοριστει αρκετα και πολλοι εχουν υιοθετησει ενα user friendly προσωπειο για να ειναι ελκυστικοι...φυσικα απο ουσιαστικες δυνατοτητες και ντομπροσυνη και μυαλο.... αστα να πανε!
στο στρατο, τις πρωτες μερες ειπα 'αν βλεπανε οι γυναικες τι αχρηστοι υπαρχουν εδω μεσα,μακρια απο γκομενες, μαναδες και ψευτομαγκιες, θα γινονταν ολες λεσβιες!!'
το ιδιο και απο την αλλη μερια! με το τουφεκι τις ψαχνεις τις λιγο πιο νορμαλ, αρκετες απο αυτες που εχω γνωρισει σε λιγο θα τις καλουσα να παιξουμε γκολ 5!!! η ακομα χειροτερα...τεσπα δεν το λεω!
εχουν αλλαξει λιγο τα πραγματα και πρεπει να τα βλεπεις λιγο ελαφρα τα πραγματα ωστε να μην σε πειραζουν...
Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι σημαίνει 'χάθηκαν οι άντρες' .Όπως ήταν πάντα,έτσι είναι και τώρα.Καλοί,κακοί,κουτσοί,ηλίθιοι,έξυπνοι πάντα υπήρχαν...
Είναι αλήθεια ότι η κοινωνία μας τη σημερινή εποχή ευνοεί μια περισσότερη συμφεροντολογική θεώρηση των πραγμάτων,αλλά δεν κατανοώ προς τι όλοι αυτοί οι αφορισμοί.... -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι σημαίνει 'χάθηκαν οι άντρες' .Όπως ήταν πάντα,έτσι είναι και τώρα.Καλοί,κακοί,κουτσοί,ηλίθιοι,έξυπνοι πάντα υπήρχαν...
Είναι αλήθεια ότι η κοινωνία μας τη σημερινή εποχή ευνοεί μια περισσότερη συμφεροντολογική θεώρηση των πραγμάτων,αλλά δεν κατανοώ προς τι όλοι αυτοί οι αφορισμοί....Ερμηνεύεται με πολλούς τρόπους, το 'χαθηκαν οι αντρες'.
Οταν οι αντρες βαζουν κρεμα νυκτος
Οταν οι αντρες πιανουν δουλεια στα 35
Οταν οι αντρες φευγουν απο το πατρικό στα 40
Οταν οι άντρες δεν ξερουν να αλλαξουν ενα λαστιχοΔεν σχολιαζω αν αυτα χαρακτηρίζουν ενα αντρα,απλα τα αναφερω.
Αλλωστε το 'χαθηκαν οι αντρες' ισχυει και οταν εισαι γυναικα και σου ξυνίζουν και σου βρωμάνε ολοι οι ανδρες. -
charmak μαλλον εισαι μικροτερος και απο μενα, με τον καιρο θα καταλαβεις...
Διαζύγια