-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Κατά συνέπια, και βάσει αφτά που αναφέρεις, νόμιμα κυκλοφορούν.
Α.Οχι ακριβως.....
Εχει συζητηθει κατα κορον στα 'ιστορικά'..... -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Καλέ μου Φωκίωνα, μην με λες ‘μάστορα’. Μάστορας είναι και της κατσικάς ο κ…….!!!!..... απλά Αντώνη, αν μάλιστα Αντωνάκη…. 30% έκπτωση στο μαγαζί!!!!.....
Ξεκίνησα πριν της 13 ώρα Ελλάδας, και συνεχίζω μετά της 16.14!. Σαν επιχειρηματίας και εισαγωγέας, πρέπει να παρακολουθώ, προγραμματικές δηλώσεις, και δεν σου κρύβω ότι τώρα έχω μεγαλύτερες ελπίδες…… .Το 'Μαστορα' το λεω ως τιτλο τιμης... Παει αυτο.
Εσθάνομε άσχημα όταν ΕΣΥ μου ζητάς να σου επιτρέψω. Ο λόγος σου, είναι ερέθισμα του διατυπωμένου μου λόγου. Εάν δεν μπορώ να σε πίσω εσένα, τότε ο λόγος μου έχει λάθη.
Μα η διατυπωμένη από εσένα αντίθεση, κλίνει με την διατυπωμένη θεσμοθετημένη παράθεση, και αυτός σίγουρα είναι ο λόγος επανεξέτασης του..Σε αλλους αγωνιστικους κυκλους το παρατσουκλι μου ειναι 'μαϊντανός'. Μου δωθηκε απο ανθρωπους που δεν εξεταζαν τι ειναι αυτο που λεω, αλλα ποιος ( αγωνιστικά ) ειμαι εγω που το λεω. Ισως επειδη ειμαι 'απεξω' βλεπω τα πραγματα με διαφορετικό ματι ( ενιωται και λαθεμενα δε λεω) απλά προσπαθω να βαζω επιχειρηματα και φυσικά να τιθενται αν οι επαιοντες τα θεωρουν αξια συζητησης, σε κρίση.
Σίγουρα ο ανεγκεφαλισμός ορισμένων, οριοθέτησε θεσμοθετήσεις. Όπως και σίγουρα η εποπτεύουσα αρχή, είναι ανύπαρκτη……
Και σου λέω, ότι παράνομος ον, πάντα τα αγωνιστικά μου, τα δοκιμάζω παράτυπα, σε Πάρνηθα και άγιο Μερκούρη!!!!...
Πάντα με τουλάχιστον 10 άτομα με ασυρμάτους. Και μετά είτε στην Μαρία είτε στον Σπήλιο, λέμε της απόψεις μας, βρέχοντας με το κατάλληλο υγρό!!!..... και σίγουρα τα λευκά φτερά μου έλειπαν!. Μα όταν ακούω φίλο παράγοντα να διαπληκτίζεστε με ιστορικό ‘γρήγορο’ στα καμένα βούρλα, και να μην του παίρνει τα σώβρακα, το θεωρώ κατάντια του αθλήματος.
Όταν λιπών η ένια της λέξης θεσμοθέτηση, είναι γραμμένη στα ούμπαλα των πάντων, πως περιμένεις ορθή θεσμοθέτηση και εφαρμογή?.
Α.Ο ανεγκεφαλισμός σιγουρα υπαρχει παντου. Και σιγουρα δε μπορεις να κανεις τιποτα για αυτο. Οπως δε μπορεις να εχεις εναν αστυνομικό εξω απο καθε σπιτι να μην το κλεψουν, ετσι δεν μπορεις να εχεις εναν κριτη διπλα σε καθε αγωνιστικό.
Απλά ΑΝ και ΟΤΑΝ 'συλληφθει' καποιος παρανομων με το προτεινομενο καθεστος πινακιδων, οπως ειπα τον 'στεινεις στα 7 μετρα'. Τελος. Ουτε μα ουτε μου.
2 -3 περιπτωσεις να γινουν, και που θα γινουν γνωστες, λογικά θα δρασει ανασταλτικά για οποιους 'θερμοκέφαλους'.
Απο κει και περα, φαντασου τις δοκιμες που λες να τις εκανες νομιμα. Απλά στελνοντας ενα fax που να λεει οτι για λογους δοκιμης του αυτοκινητου ( που επιτρεπεται και στα ιστορικά αυτο θυμιζω ), αυτο θα κινηθει στην ταδε περιοχη και χοντρικά τις δεινα ωρες. Τι πιο απλό??
Δε θελω να σκεφτω ας πουμε τρανσποντερ που αυτοματα θα ενεργοποιηται οποτε παιρνει μπροστα το αυτοκινητο. γιατι ισως καποιοι μπουν στο τριπακι να το γαργαλησουν οποτε αντι να αποθαρυνεις την παρανομια την ενισχυεις.Σε τελική το ερωτημα ειναι αν η συντριπτική πλοιοψηφια των αγωνιζομενων ΘΕΛΕΙ ενα τετοιο 'πιο ελευθερο' καθεστός αγωνιστικών πινακίδων.
Αν ναι, ειμαι σιγουρος οτι οπως ειπα και πιο πριν οι ιδιοι θα το προστατευσουν. Σε τελική ξερεις... υπαρχει και ο νομος του Μερφυ... -
Που θυμήθηκες τον Εντι…….
Α. -
Ελπιζω να εννοεις τον Edward Aloysius Murphy και οχι τον ηθοποιο.Εκτος αν εισασταν φιλοι οποτε τον φωναζες Εντι λογω οικειότητας.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ελπιζω να εννοεις τον Edward Aloysius Murphy και οχι τον ηθοποιο.Εκτος αν εισασταν φιλοι οποτε τον φωναζες Εντι λογω οικειότητας.
Edward Aloysius Murphy. Σίγουρα δεν πήγε το μυαλό μου στον μηχανικό…..
Μα στον ηθοποιό!. Και μάλιστα για τα άμεσα προβλήματα που έλυνε δυναμικά!.
Είχα μια απορία ενδόμυχα εάν ο φίλος μου εννοούσε αυτόν και έβαλα το ‘μικρό’ του για να βεβαιωθώ.
Ελπίζω να σε κάλυψα.
Φιλικά
Α. -
Φιλος μου εστειλε το παρακατω . . .
ΦΕΚ 3019/28.11.2013,ΤΕΥΧΟΣ Β
Αριθμ. Α−οικ. 61041/5235 (2)
Αντικατάσταση των διατάξεων της περίπτωσης Ε΄ της παραγράφου 6 της υπ’ αριθμ. ΣΤ/1831/1978 (Β΄ 72)
απόφασης του Υπουργού Συγκοινωνιών, όπως αυτή ισχύει.
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
Έχοντας υπόψη:- Τις διατάξεις:
α. Της παραγράφου 2 του άρθρου 88 του ν. 2696/1999 «Κύρωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας» (Α΄ 57).
β. Του άρθρου 90 του «Κώδικα νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα», όπως κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 (Α΄ 98).
γ. Του π.δ. 118/2013 (Α΄ 152) με το οποίο τροποποιείται το π.δ. 85/2012 (Α΄ 141) και ιδρύεται το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
δ. Της υπ’ αριθμ. 329/03−07−2013 «Καθορισμός αρμοδιοτήτων Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχαήλ Παπαδόπουλου» (Β΄ 1655) κοινής απόφασης του
Πρωθυπουργού και του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όπως ισχύει. - Της υπ’ αριθμ. ΣΤ/1831/1978 (Β΄ 72) απόφασης του Υπουργού Συγκοινωνιών «περί καθορισμού τρόπου και διαδικασίας χορηγήσεως των αδειών κυκλοφορίας των
αυτοκινήτων οχημάτων και των υπ’ αυτών ρυμουλκούμενων» και της υπ’ αριθμ. 64079/5984/2001 (Β΄ 1512) όμοιας που την τροποποίησε. - Την ανάγκη επανακαθορισμού των νομικών προσώπων που εκδίδουν πιστοποιητικά καταχωρήσεως για παλαιά μηχανοκίνητα οχήματα και την ένταξη σε
αυτά παλαιότερων προσώπων που χορηγούσαν τέτοια πιστοποιητικά. - Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της απόφασης αυτής, δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:
Άρθρο Μόνο
Αντικαθίσταται η περίπτωση Ε΄ «Εξαιρέσεις» της παραγράφου 6 της υπ’ αριθ. ΣΤ/1831/1978 (Β` 72) απόφασης του Υπουργού Συγκοινωνιών, ως εξής:
Ε. Εξαιρέσεις
Ειδικά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες που χρησιμοποιούνται μόνο για αγώνες ταχύτητος ή δεξιοτεχνίας δύνανται να κυκλοφορούν, κατά τις εκδηλώσεις τις ορ−
γανωμένες σύμφωνα με το άρθρο 49 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ν. 2696/1999), επί οδών ή άλλων δημοσίων και ιδιωτικών χώρων καθώς και κατά τις αναγκαίες προς
επισκευή και συντήρηση αυτών μετακινήσεις, βάσει πιστοποιητικού καταχωρήσεως που εκδίδεται από την Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου και Περιηγήσεων (Ε.Λ.Π.Α.).
Τα προαναφερόμενα οχήματα οφείλουν να φέρουν κατά τις ανωτέρω εξόδους τους για αγώνες, δοκιμές και μετακινήσεις, χαρακτηριστικές αριθμημένες πινακίδες
χορηγούμενες από την Ε.Λ.Π.Α.
Δεν επιτρέπεται η αυτοκίνητη μετακίνηση των αγωνιστικών αυτοκινήτων από και προς τον τόπο των αγώνων ή της επισκευής και συντήρησης αυτών. Για τις προανα−
φερόμενες μετακινήσεις θα χρησιμοποιούνται φορτηγά ή ρυμουλκούμενα.
Τα παλαιά αυτοκίνητα (μηχανοκίνητα οχήματα ιστορικού ενδιαφέροντος − αντίκες) μπορούν να καθορίζονται και να χαρακτηρίζονται από:(α) το νομικό πρόσωπο που εκπροσωπεί επίσημα στην Ελλάδα τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (Δ.Ο.Α.− F.I.A.),
(β) το νομικό πρόσωπο που εκπροσωπεί επίσημα στην Ελλάδα τη Διεθνή Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας (Δ.Ο.Μ.− F.I.M.),
(γ) το νομικό πρόσωπο που εκπροσωπεί επίσημα στην Ελλάδα τη Διεθνή Ομοσπονδία Παλαιού Αυτοκινήτου (Δ.Ο.Π.Α.− F.I.V.Α.) και
(δ) την Ελληνική Ομοσπονδία Οχημάτων Εποχής (Ε.Ο.Ο.Ε.).
Ο καθορισμός και ο χαρακτηρισμός αυτός θα πραγματοποιείται βάσει των διεθνών κανονισμών της Δ.Ο.Α., της Δ.Ο.Π.Α. και της Δ.Ο.Μ.
Τα παλαιά αυτοκίνητα αυτά, δύνανται να κυκλοφορούν στις εκδηλώσεις που οργανώνονται ή εγκρίνονται από τα προαναφερόμενα νομικά πρόσωπα επί οδών ή άλλων δημοσίων και ιδιωτι−
κών χώρων, καθώς και για τις αναγκαίες προς επισκευή και συντήρηση αυτών δοκιμές, βάσει πιστοποιητικού καταχωρήσεως, που θα εκδίδεται από τα νομικά πρόσωπα αυτά.Επίσης, δύνανται να κυκλοφορούν για τους αγώνες που πραγματοποιούνται σύμφωνα με το άρθρο 49 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ν. 2696/1999).
Τα ανωτέρω μηχανοκίνητα οχήματα οφείλουν να φέρουν κατά τις ανωτέρω εξόδους τους, χαρακτηριστικές αριθμημένες πινακίδες που εκδίδονται από τα παραπά−
νω εξουσιοδοτημένα νομικά πρόσωπα.
Τα προαναφερόμενα νομικά πρόσωπα υποχρεούνται να αποστέλλουν στην Διεύθυνση Επιβατικών Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μηνιαία κατάσταση,στην οποία θα αναφέρονται:
α) οι χορηγηθείσες πινακίδες
β) οι παλαιοί αριθμοί
γ) οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και η ταχυδρομική διεύθυνση αυτών και
δ) τα τεχνικά χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων (έτος πρώτης κυκλοφορίας, εργοστάσιο κατασκευής).
Η ισχύς της απόφασης αυτής αρχίζει από τη δημοσί−
ευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της
Κυβερνήσεως.
Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2013
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣΠου σημαινει οτι
- Οι αγωνιστικες πινακιδες συνεχιζουν να εκδιδονται απο την ΕΛΠΑ
2)για καθε μετακινηση του αγωνιστικου πρεπει να ειναι βιδωμενες οι πινακιδες αυτες
Αρα πλεον οποιος εχει αγωνιστικες πινακιδες εχει το δικαιωμα να τις ζητησει απο την ελπα οποτε θελει?
- Τις διατάξεις:
-
- ισχειει ακομα το αρθρο 49......
-
Αν ολοι πρεπει να χαρουμε τοτε αυτο
'Δεν επιτρέπεται η αυτοκίνητη μετακίνηση των αγωνιστικών αυτοκινήτων από και προς τον τόπο των αγώνων ή της επισκευής και συντήρησης αυτών. Για τις προανα−
φερόμενες μετακινήσεις θα χρησιμοποιούνται φορτηγά ή ρυμουλκούμενα.'που κολλαει.....?????
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Ειδικά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες που χρησιμοποιούνται μόνο για αγώνες ταχύτητος ή δεξιοτεχνίας δύνανται να κυκλοφορούν, κατά τις εκδηλώσεις τις οργανωμένες σύμφωνα με το άρθρο 49 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ν.2696/1999), επί οδών ή άλλων δημοσίων και ιδιωτικών χώρων καθώς και κατά τις αναγκαίες προς επισκευή και συντήρηση αυτών μετακινήσεις, βάσει πιστοποιητικού καταχωρήσεως που εκδίδεται από την Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου και Περιηγήσεων (Ε.Λ.Π.Α.).
Τα προαναφερόμενα οχήματα οφείλουν να φέρουν κατά τις ανωτέρω εξόδους τους για αγώνες, δοκιμές και μετακινήσεις, χαρακτηριστικές αριθμημένες πινακίδες χορηγούμενες από την Ε.Λ.Π.Α. Δεν επιτρέπεται η αυτοκίνητη μετακίνηση των αγωνιστικών αυτοκινήτων από και προς τον τόπο των αγώνων ή της επισκευής και συντήρησης αυτών. Για τις προαναφερόμενες μετακινήσεις θα χρησιμοποιούνται φορτηγά ή ρυμουλκούμενα.Στην πρώτη παράγραφο 'δύνανται να κυκλοφορούν... κατά τις αναγκαίες προς επισκευή και συντήρηση αυτών μετακινήσεις'
Στην τελευταία παράγραφο 'δεν επιτρέπεται η αυτοκίνητη μετακίνηση από και προς τον τόπο επισκευής και συντήρησης αυτών'.
Αθάνατο ελληνικό δημόσιο. Άλλος έγραψε τη μια παράγραφο και άλλος την άλλη.Φυσικά, όταν σε σταματήσει ο μπάτσος εσύ θα του δείχνεις την πρώτη παράγραφο, εκείνος τη δεύτερη και άντε βγάλε άκρη. Πρακτικά δεν υπάρχει καμία απολύτως αλλαγή. Η ΕΛΠΑ τις έδινε, η ΕΛΠΑ τις δίνει. Η ΟΜΑΕ είναι κομπάρσος και όταν πριν δέκα μέρες πήρα τηλέφωνο την ΟΜΑΕ για να ρωτήσω τι θα ισχύσει, οι άνθρωποι προφανώς είχαν άλλα στο νου τους από αυτά που υπέγραψε ο υπουργός (σιγά μην άφηνε η ΕΛΠΑ τη μάσα). Επίσης, όποιες απαγορεύσεις ίσχυαν πριν, οι ίδιες ισχύουν και τώρα όπως ρητά αναφέρει η τελευταία παράγραφος που παραθέτω. Άρα μη χαίρεστε.
Αναρωτιέμαι αν σε αυτή την μπουρδελοχώρα που κατοικείται από αγάλματα θα ανοίξει ποτέ κανένας τα οικονομικά της ΕΛΠΑ. Εν ολίγοις, αυτή τη στιγμή με 1850 λισάνς και κατά μέσο όρο 35 παράβολα ανά αγώνα, η ΟΜΑΕ καταφέρνει και πληρώνει το ασφαλιστήριο, τα λειτουργικά της και σκέφτεται να πληρώνει και το 50% για αυτοκινητάμαξες μακρινών αγώνων. Πριν λίγα χρόνια, η ΕΛΠΑ με 4000 λισάνς, κατά μέσο όρο 60 παράβολα ανά αγώνα, έσοδα από πινακίδες αγωνιστικών και ιστορικών, όχι μόνο δεν είχε ασφαλιστήριο αλλά κατέληξε να χρωστάει και στον τελευταίο μπακάλη της Αγίας Παρασκευής. Συν ότι χάνεται το Ακρόπολις γιατί δεν πλήρωνε το pouvoir sportif. Και κανένας δε μίλησε ούτε τότε ούτε τώρα (με μόνη εξαίρεση τον 'κακό' γεροAPR που απλά χάνει το δίκιο του γιατί γίνεται υπερβολικά άγριος). Ούτε ένας δημοσιογράφος απ' αυτούς που επί χρόνια συνομιλούσαν με τους ελπατζήδες δε διεξάγει στοιχειώδη έρευνα για το πού πήγαν τα λεφτά. Και η διαπλοκή με την εξουσία συνεχίζεται ακάθεκτη, ειδικά με το αγαπητό δεξιότερο κόμμα απ' αυτά που κυβέρνησαν μετά τη χούντα (αν μπορεί να ονομαστεί δεξιό αυτό το κρατικίστικο έκτρωμα). Υπάρχει ομοσπονδία αλλά τις αγωνιστικές πινακίδες τις εκδίδει ένα αθλητικό σωματείο από τα δεκάδες της ομοσπονδίας. Θα αλλάξει ποτέ τίποτα σ' αυτή τη χώρα ή πρέπει να την γκρεμίσουμε εντελώς μπας και φτιάξουν κάτι τα δισέγγονά μας;
-
Εγω παντως δεν χαιρομαι για κατι ουτε εγραψα πουθενα οτι θα τα πηγαινουμε βολτα με αυτες τις πινακιδες .
Απλα μεχρι τωρα ισχυε οτι τις πινακιδες τις εδινε η ελπα για τον αγωνα και μονο και μετα τις επιστρεφαμε.
Πλεον συμαφωνα με το νεο φεκ, το αγωνιστικο μεταφερεται (με το τρέιλερ) για δοκιμες-επισκευες με αυτες τις πινακιδες . -
Οκ. σε δευτερη αναγνωση βγηκε νοημα.
το 'ολον' αφορά τα 'ιστορικα' αγωνιστικά - περι αυτων η (οποια) τροποποιηση ( στο νομο που τα διεπει γινεται η τροποποιηση δηλαδη) , και ΟΧΙ τα κανονικά αγωνιστικά ΕΞ ΟΥ και η εκ πρωτης αντικρουομενη παραγραφος....
Ισα ισα δηλαση ο νομοθετης (!!!!) αυτο ξεκαθαριζει, οτι τα κανονικά αγωνιστικά ακόμα θελουν ρυμουλκα κ.λ.π. κ.λ.π.
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Οκ. σε δευτερη αναγνωση βγηκε νοημα.το 'ολον' αφορά τα 'ιστορικα' αγωνιστικά - περι αυτων η (οποια) τροποποιηση ( στο νομο που τα διεπει γινεται η τροποποιηση δηλαδη) , και ΟΧΙ τα κανονικά αγωνιστικά ΕΞ ΟΥ και η εκ πρωτης αντικρουομενη παραγραφος....
Ισα ισα δηλαση ο νομοθετης (!!!!) αυτο ξεκαθαριζει, οτι τα κανονικά αγωνιστικά ακόμα θελουν ρυμουλκα κ.λ.π. κ.λ.π.
Σε παρακαλώ ξαναδιάβασε. Τα ιστορικά αναφέρονται πολύ πιο κάτω. Το κείμενο που παράθεσα στην προηγούμενη δημοσίευση και περιέχει τις αντιφάσεις ΔΕΝ αφορά τα ιστορικά, αλλά **'Ειδικά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες που χρησιμοποιούνται μόνο για αγώνες ταχύτητος ή δεξιοτεχνίας'. **
Εν ολίγοις, ενώ η ΟΜΑΕ πριν δέκα μέρες νόμιζε ότι θα δίνει εκείνη τις κόκκινες πινακίδες (εμένα, τουλάχιστον, με ενημέρωσαν τηλεφωνικά ότι θα τις παίρνω από εκεί του χρόνου και μάλιστα με μειωμένο κόστος και όχι τα 150 ευρώ της ΕΛΠΑ), βγαίνει ο υπουργούλης και τις δίνει στην ΕΛΠΑ μαζί με το έσοδο της τάξης των 150.000 ευρώ που αυτές αντιπροσωπεύουν. Αυτή είναι η ουσία και τα υπόλοιπα είναι φούτσες μπλε.
Και η πρώτη παράγραφος που γράφει: 'Ειδικά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες που χρησιμοποιούνται μόνο για αγώνες ταχύτητος ή δεξιοτεχνίας δύνανται να κυκλοφορούν, κατά τις εκδηλώσεις τις οργανωμένες σύμφωνα με το άρθρο 49 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ν.2696/1999), επί οδών ή άλλων δημοσίων και ιδιωτικών χώρων καθώς και κατά τις αναγκαίες προς επισκευή και συντήρηση αυτών μετακινήσεις, βάσει πιστοποιητικού καταχωρήσεως που εκδίδεται από την Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου και Περιηγήσεων (Ε.Λ.Π.Α.).' είναι ένα ωραία ζαχαρωτό για τα μάτια του κόσμου, το οποίο ΑΝΑΙΡΕΙΤΑΙ στην αμέσως επόμενη παράγραφο.Υ.Γ. Θα γίνει ποτέ έλεγχος σε έναν οργανισμό που χρωστάει 11.000.000; Σε μένα έκαναν έλεγχο οι αλητήριοι του ελληνικού δημοσίου επειδή το δημόσιο χρωστάει σε εμένα 6.000 και με τον έλεγχο προσπάθησαν να μου τα φάνε. Σε αυτούς που χρωστάνε ένα κάρο λεφτά θα κάνουν ποτέ;
-
η ολη υπουργικη αποφαση η οποια 'μεταποιηται' αφορά τα ιστορικα...
Μεταφορά αγωνιστικών αυτοκινήτων