-
Σε περίπτωση που 'παίζει' κάποιος τα φώτα δεν μπορεί να γίνει αφαίρεση άδειας ή φυλάκιση παρά μόνο να φαει πρόστιμο 20.000 δρχ.
ΚΟΚ – Άρθρο 36
.........................- Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις της περίπτωσης β της παραγράφου Ι του άρθρου αυτού τιμωρείται με φυλάκιση μ ενός (1) έτους και με αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης για χρονικό διάστημα ενός (1) μήνα, η οποία επιβάλλεται υποχρεωτικά από Το δικαστήριο. Αυτός δε που παραβαίνει τις λοιπές διατάξεις του άρθρου αυτού τιμωρείται με πρόστιμο είκοσι χιλιάδων 20.000) δραχμών.
Η περίπτωση β της παραγράφου 1 του άρθρου δεν αναφέρει τίποτα για 'παίξιμο' των φώτων.
'β) Τα φώτα πορείας πρέπει, στις ακόλουθες περιπτώσεις, να μην είναι αναμμένα ή, όταν είναι αναμμένα, η λειτουργία τους να ρυθμίζεται κατά τρόπον ώστε να αποτρέπεται η θάμβωση:
αα) Όταν ο οδηγός πρόκειται να συναντηθεί με όχημα που έρχεται αντί τα, τα τυχόν αναμμένα φώτα πορείας πρέπει να σβήνουν ή η λειτουργία τους να ρυθμίζεται κατά τρόπον ώστε να αποτρέπεται η θάμβωση για αρκετό διάστημα και ανταυτών να είναι αναμμένα τα φώτα διασταύρωσης. για να μπορεί ο οδηγός του άλλου οχήματος να προχωρήσει εύκολα και ακίνδυνα.
ββ) Όταν ένα όχημα ακολουθεί Πίσω και πλησίον άλλου, τα φώτα πορείας μπορούν να χρησιμοποιούνται κατά τις διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου αυτού για να δοθεί προειδοποίηση για την πρόθεση προσπεράσματος κατά το προβλεπόμενο από το άρθρο 37 του παρόντος Κώδικα. γγ) Σε κάθε άλλη περίπτωση κατά την οποία είναι αναγκαίο να αποφευχθεί η θάμβωση των άλλων που χρησιμοποιούν την αυτήν οδό, ή αυτών που χρησιμοποιούν άλλη οδό ή υδάτινη οδό ή σιδηροδρομική γραμμή. σι οποίες βαίνουν παράπλευρα αυτής. γ) Τα φώτα διασταύρωσης επιβάλλεται να ανάβουν μέσα και έξω από τις κατοικημένες περιοχές όπου απαγορεύεται η χρήση των φώτων πορείας. δ) Τα φώτα θέσης επιβάλλεται να χρησιμοποιούνται εκτός των περιπτώσεων του άρθρου 35 του παρόντος Κώδικα και με τα φώτα πορείας. τα φώτα διασταύρωσης και τα φώτα ομίχλης. Σε περίπτωση στάσης ή στάθμευσης μπορούν να ανάβουν τα φώτα θέσης ή τα φώτα στάθμευσης.' -
εγώ λέω να σταματήσουν το παίξιμο εκείνοι.. όχι των φώτων βέβαια!
-
Εγώ το παραδέχομαι έχω τικ με το παίξιμο των φώτων.......
Καταρχήν όταν κρατάς το τιμόνι με τα δυο χέρια είναι πιο εύκολο και πιο γρήγορο το να παίξεις φώτα από το να κορνάρεις ......
Έτσι λοιπόν......
-Ειδοποιώ για μπλόκα..... (προσοχή στην Πατρών Πύργου επειδή το κυνηγούσαν πάντα)
-Έχω σώσει κόσμο στην Αθηνών Πάτρων από καραμπόλα δυο φορές
-Τα παίζω σε όσους έρχονται με τα προβολάκια.....
-Σε όσους έρχονται αντίθετα σε μονόδρομο
-Όταν έχω βραδυπορούντα στην ΕΟ στην αριστερή λωρίδα και δεν ανοίγει μετά από λογική διάρκεια....
-Σε πεζούς που είναι έτοιμοι να περάσουν από λάθος σημείο (Επειδή φοβάμαι ότι μπορεί να έιναι ξένος το κάνω πιο πολλές φορές γιατί οι ξένοι θεωρούν ότι τους δίνεις προτεραιότητα)
-Και γενικότερα όπου θέλω για να φωτίσει καλύτερα ο δρόμος ή να διαβάσω μια ταμπέλα
-Επίσης τα παίζω σε όσους θεωρώ ότι έκαναν μ@λ... κάτι ταρίφες κάτι τύπους που δεν κρατάνε λωρίδες κυκλοφορίας, αλλάζουν χωρίς φλας κλπ....Η Τροχαία δεν είναι σε θέση να κάνει την δουλεία της οπότε μου περνά αδιάφορο.....
Η φιλοσοφία της Τροχαίας είναι
τον Ιούλιο τα μηχανάκια χωρίς κράνος
τον Αύγουστο όσους τρέχουν σε Αθηνά και Θεσ/νίκη
τον Σεπτέμβριο γερανοί και σχολικά
τον Οκτώβριο μετράμε πόσα μας λείπουν για τον προϋπολογισμό και χτυπάμε ότι βρούμε
τον Δεκέμβρη έχουν πάρει το δώρο και τους σχίζουμε, κάνουμε και κανα αλκοτεστ λόγω γιορτών
κλπ κλπ.....
έτσι κύριοι της Τροχαίας δεν γίνεται αστυνόμευση... ή αντιμετωπίζεις κάτι συνολικά ή όχι....!!!!!! -
με βλεπω βομβιστη σε κανα μπλοκο αλα βαγδατη!!!
-
- Κατά τη διάρκεια της νύκτας ο οδηγός υποχρεούται να έχει τα φώτα
του οχήματός του αναμμένα και να τα χρησιμοποιεί όπως πιο κότω:
α) Τα φώτα πορείας απαγορεύεται να είναι αναμμένα, όταν το οδόστρωμα
φωτίζεται, αρκετά μεν μέσα στις κατοικημένες περιοχές, αρκετά δε και
συνεχώς εκτός κατοικημένων περιοχών, ώστε ο οδηγός να μπορεί να βλέπει
ευκρινώς από απόσταση τουλάχιστον εκατό (100) μέτρων καθώς και όταν το
όχημα βρίσκεται σε στάση ή στάθμευση.**β) Τα φώτα πορείας πρέπει, στις ακόλουθες περιπτώσεις, να μην είναι
αναμμένα ή, όταν είναι αναμμένα, η λειτουργία τους να ρυθμίζεται κατά
τρόπον ώστε να αποτρέπεται η θάμβωση:αα) Οταν ο οδηγός πρόκειται να συναντηθεί με όχημα που έρχεται
αντίθετα, τα τυχόν αναμμένα φώτα πορείας πρέπει να σβήνουν ή η
λειτουργία τους να ρυθμίζεται κατά τρόπον ώστε να αποτρέπεται η θάμβωση
για αρκετό διάστημα και αντ' αυτών να είναι αναμμένα τα φώτα
διασταύρωσης, για να μπορεί ο οδηγός του άλλου οχήματος να προσχωρήσει
εύκολα και ακίνδυνα.ββ) Οταν ένα όχημα ακολουθεί πίσω και πλησίον άλλου, τα φώτα πορείας
μπορούν να χρησιμοποιούνται κατά τις διατάξεις της παραγράφου 4 του
άρθρου αυτού για να δοθεί προειδοποίηση για την πρόθεση προσπεράσματος
κατά το προβλεπόμενο από το άρθρο 37 του παρόντος Κώδικα.γγ) Σε κάθε άλλη περίπτωση κατά την οποία είναι αναγκαίο να
αποφευχ8εί η θάμβωση των όλλων που χρησιμοποιούν την αυτήν οδό, ή αυτών
που χρησιμοποιούν άλλη οδό ή υδάτινη οδό ή σιδηροδρομική γραμμή, οι
οποίες βαίνουν παράπλευρα αυτής.**
γ) Τα φώτα διασταύρωσης επιβάλλεται να ανάβουν μέσα και έξω από τις
κατοικημένες περιοχές όπου απαγορεύεται η χρήση των φώτων πορείας.δ) Τα φώτα θέσης επιβάλλεται να χρησιμοποιούνται εκτός των
περιπτώσεων του άρθρου 35 του παρόντος Κώδικα και με τα φώτα πορείας,
τα φώτα διασταύρωσης και τα φώτα ομίχλης. Σε περίπτωση στάσης ή
στάθμευσης μπορούν να ανάβουν τα φώτα θέσης ή τα φώτα στάθμευσης.-
Αν υπάρχουν φώτα ομίχλης, σύμφωνα με αυτά που ορίζονται στο άρθρο
69 του παρόντος Κώδικο, πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σε περίπτωση
ομίχλης, χιονόπτωσης ή καταρρακτώδους βροχής, μόνα τους ή μαζί με τα
φώτα διασταύρωσης. Τα φώτα αυτά επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται σε
στενούς ελικοειδείς οδούς και αν δεν συντρέχουν οι πιο πόνω
προϋποθέσεις. -
Με εξαίρεση τις περιπτώσεις του άρθρου 37 παρ. 3 του παρόντος
Κώδικα απαγορεύεται, κατό τη συνάντηση με όχημα που έρχεται αντίθετα,
το άναμμα και το σβήσιμο των φώτων ή η εναλλαγή της χρήσης τους κατό
μικρά χρονικά διαστήματα. -
Η κατά το άρθρο 37 παρ. 3 του παρόντος Κώδικα φωτεινή
προειδοποίηση είναι το άναμμα των φώτων διασταύρωσης, με διακοπές σε
μικρά χρονικό διαστήματα ή το άναμμα με διακοπές των φώτων πορείας ή η
εναλλαγή των φώτων διασταύρωσης και των φώτων πορείας με διακοπές
επίσης σε μικρά χρονικά διαστήματα. -
Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις της περίπτωσης β' της
παραγράφου 1 του άρθρου αυτού τιμωρείται με φυλόκιση μέχρι ενός (1)
έτους και με αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης για χρονικό
διάστημα ενός (1) μήνα, η οποία επιβάλλεται υποχρεωτικά από το
δικαστήριο. Αυτός δε που παραβαίνει τις λοιπές διατάξεις του άρθρου
αυτού τιμωρείται με πρόστιμο είκοσι χιλιάδων (20.000) δραχμών.
Σημερα βρηκα χρονο και το μελετησα ενδελεχως το θεμα. Ως ενας ταπεινος παλιοδικηγορος επισημαινω σε ολους τους συντροφους συνφορουμιστες τα εξης:
Α) Αυτα που εχω βαλει σε bold ειναι αυτα που τιμωρούνται με φυλακιση μεχρις ενος ετους και αφαιρεση αδειας.
Β) Το αναβοσβησμα τιμωρειται με προστιμο εικοσι χιλιαδων δραχμων και τερμα. Οποτε μην μου σκατε και μην ψαρωνετε στην παραπληροφόρηση!!! - Κατά τη διάρκεια της νύκτας ο οδηγός υποχρεούται να έχει τα φώτα
-
Ο χρήστης lpat2001 έγραψε:
Mήπως έχει κάποιος ιδέα με ποιά κατηγορία μπορούν να σε φυλακίσουν μέχρι έναν χρόνο για αναβόσβημα των φώτων?Μήπως 'Παρεμπόδιση έργου αρχής';
Αντί ν΄ αναβοσβήνουμε τα φώτα μπορούμε σαν προειδοποίηση :
6. ν ανεβάσουμε την πεθερά μας στον ουρανό του αυτοκινήτου και να φρενάρουμε απότομα πρίν το μπλόκο...- να τους πετάξουμε την πεθέρα μας περνόντας μπροστά απο το μπλόκο
Χαχααχαχαχαχαχαχα! Δύο σε ένα. Ξεφορτώνεσαι και την πεθερά
Το κακό είναι -σύμφωνα με δική μου διαπίστωση- ότι η 'αλληλεγγύη' μεταξύ των οδηγών έχει σημαντικά ατονίσει και σε λίγο καιρό θα πάψει να υπάρχει.
ΚρίμαΒέβαια. από διχόνοια (η εθνική αρετή μας) πάμε καλά. Πότε θα συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει οι πολίτες να είμαστε αλληλέγγυοι;
Ωραίο άρθρο!!!
Μιλάει για τα φώτα ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ!!!!
Δηλαδή αν πάρω ένα προβολάκι χειρός από το πράκτικερ ΜΠΟΡΩ ΝΟΜΙΜΑ να τους προειδοποιήσω για το επικίνδυνο ευθύ οδόστρωμα με κόμβο που ακολουθεί, και που η αστυνομία είναι εκεί να τους φυλάει μην πάθουν κανένα κακό!!!Σωστός ο φίλος
με βλεπω βομβιστη σε κανα μπλοκο αλα βαγδατη!!!
Άμα χρειάζεσαι σύντροφο προσφέρομαι
-
Τώρα με τι ασχολείστε ρε παιδιά με τους ανύπαρκτους Ρόσκο????
Οι άνθρωποι είναι δημόσιοι υπάλληλοι, το ξύνουν κανονικά όλη μέρα και είναι απλώς ανίκανοι όπως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι για οποιαδήποτε δουλειά. Ξέρει κανένας Δημόσιο Υπάλληλο να δουλεύει?
Ο ρόλος τους είναι να μαζεύουν χρήματα για τον βλαχο δήμαρχο (θυμάστε τον ΡΟΣΚΟ? ) και δεν σκαμπάζουν τίποτε από τεχνολογία, φυσική , θετικές επιστήμες κλπ.
Η λύση είναι μία , τους γράφετε στα @@ σας και αν έχετε κάποιο μέσο τους στέλνετε εκεί που πρέπει (στον ώμο τους έχουν ένα μαγικό νουμεράκι, το γράφετε και το δίνετε στον κατάλληλο άνθρωπο).
Πρέπει πάντα να ξέρετε ότι ο Δημόσιος Υπάλληλος φοβάτε τον Προιστάμενο και ειδικά αν ο προιστάμενος είναι πολιτικό πρόσωπο.
-
Βρε xsara16v, εγώ ξέρω πολλούς δημ. υπαλλήλους που δουλεύουν και κάποιους που δεν δουλεύουν. Εσύ από που αντλείς τις πληροφορίες για να τσουβαλιάζεις τους πάντες;
Πρέπει να καταλάβεις ότι το τσουβάλιασμα είναι η χαρά των σκάρτων, γιατί μ'αυτό εξομοιώνονται με τα μούτρα τους και οι ευσυνείδητοι. -
Πραγματικά, υπάρχουν άτομα που κάνουν σωστά τη δουλεία τους. Μην τους παίρνει όλους η μπόρα...
-
Οι μπατσοι τελικα πρεπει να ειναι οι μεγαλυτεροι κουραδες εμμισθοι ελληνες.
Δεν εχω δει ουτε εναν χωρις τα γυαλια ηλιου και το προικιλι μεχρι το πατωμα.
Προσπαθω μια βδομαδα να μου στειλουν περιπολικο για ενα γειτονα που με ενοχλει και δε βρισκω ακρη........... .Δεν ερχονται με τιποτα,αν ηταν να κανουν τους μαγκες σε τιποτα γκομενακια θα τρεχανε με χιλια οι κοπροι....
Και οταν σε σταματανε με το αμαξι στο παιζουν και συμβουλατωρες δε κοιτανε που βρωμανε ουζο οι μισοι..................ΥΓ. Μπατσε (κουραδα) του τμηματος της Ανθουπολης Πατρας αν σε πετυχω σε κανα νοσοκομειο τοτε θα δεις γελια που θα κανουμε
-
- Με πονάει το μάτι μου.
- Κλύσμα!
- Μα το μάτι μου...
- Διπλό κλύσμα!
-
...υπαρχουνε αστυνομικοι και αστυνομικοι παιδια..
δεν ειναι ολοι το ιδιο..χωρια οτι με αυτα που εχουνε γινει στη χωρα μας τα τελευταια 5-10 χρονια,
εχουνε χασει και οι ιδιοι την μπαλα.. -
Ο χρήστης eker123 έγραψε:
Προσπαθω μια βδομαδα να μου στειλουν περιπολικο για ενα γειτονα που με ενοχλει και δε βρισκω ακρη........... .Δεν ερχονται με τιποτα,αν ηταν να κανουν τους μαγκες σε τιποτα γκομενακια θα τρεχανε με χιλια οι κοπροι....
Ψάξτους στο πλησιέστερο... ζαχαροπλαστείο
http://img308.imageshack.us/my.php?imag ... 0489xm.jpg
-
Μπα ξερεις τι κανουν οι συγκεκριμενοι,φευγουν το πρωι για καμμια μεταφορα κρατουμενου,την αραζουν με τους αλλους κοπριτες και δε γυριζουν πισω παρα μετα απο ωρες.Επειδη ο Αξ.Υπηρεσιας ξερει τι πεζει μολις τον στριμωχνει κανενας ανωτερος ,τους περνει και τους κραζει και γυριζουν αστραπη....Αλλα αν ειναι ο απλος πολιτης που εχει αναγκη,σε γραφει κανονικα......Αλλα που θα πας εγω σε ξερω ενω εσυ οχι και ετσι δε μπορεις να μου ξεφυγεις....
(I'll find ya.......ohHH yes I'll find ya ) -
Είναι γεγονός ότι κανένας Δημόσιος Υπάλληλος δεν δουλεύει.... απλά κάνει ότι δουλεύει και λέει ότι δουλεύει...
και όποιος ισχυρίζεται ότι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι δουλεύουν, ή είναι ο ίδιος δημόσιος υπάλληλος ή εθελοτυφλεί, ή δεν έχει καμμία επαφή με δημόσιες υπηρεσίες.
Ελπίζω η άρση της μονιμότητας που σύντομα θα γίνει, να αφορά και τις συμπαθείς τάξεις των αστυνομικών και λοιπών -ικών που έχουν γίνει αγάδες με τα φράγκα μας.
-
Ο χρήστης xsara16v έγραψε:
Είναι γεγονός ότι κανένας Δημόσιος Υπάλληλος δεν δουλεύει.... απλά κάνει ότι δουλεύει και λέει ότι δουλεύει...και όποιος ισχυρίζεται ότι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι δουλεύουν, ή είναι ο ίδιος δημόσιος υπάλληλος ή εθελοτυφλεί, ή δεν έχει καμμία επαφή με δημόσιες υπηρεσίες.
Ελπίζω η άρση της μονιμότητας που σύντομα θα γίνει, να αφορά και τις συμπαθείς τάξεις των αστυνομικών και λοιπών -ικών που έχουν γίνει αγάδες με τα φράγκα μας.
Όχι στους αφορισμούς. Στην οικογένειά μου έχω δημοσίους και δεν το κρύβω ότι υπάρχουν και χαραμοφάηδες, αλλά και ενσυνείδητοι. Το ίδιο όμως κι απαράλλακτο συμβαίνει και στην εταιρεία που δουλεύω. Σαφέστατα η νοοτροπία του δημοσίου είναι 'άραξε και μην παίρνεις ευθύνη για τίποτε', αλλά πρωτίστως έχουμε να κάνουμε με τον άνθρωπο και δευτερευόντως με την τακτική της υπηρεσίας. Με λίγα λόγια αυτός που δουλεύει για να ξύνει τα @@ θα το κάνει είτε δουλεύει στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.
Για τη μονιμότητα τα έχουμε ξαναπεί... Μονιμότητα υπάρχει ΜΟΝΟ στις κρατικές υπηρεσίες και όχι στις ΔΕΚΟ, αλλά και εκεί ακόμη τυπικά ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στην υπηρεσία και στην προϋσταμένη αρχή να τιμωρήσει τον κακό υπάλληλο (αν μείνεις καθηλωμένος καμιά 10αριά χρόνια δες αν αξίζει να παραμένεις στη 'μονιμότητα').
Να θυμίσουμε βέβαιο ότι η μονιμότητα θεσπίστηκε για να προστατευτούν οι εργαζόμενοι από τις 'κομματικές προσλήψεις'. Μήπως εξέλειψαν οι τελευταίες και δεν το γνωρίζω;;;;;; -
Αυτό πολύ φοβάμαι ότι ούτε τα παιδιά μας δε θα ζήσουν να το δουν. Ακόμα και θεωρητικά να μπορεί να απολυθούν ο προϊστάμενος τους θα τους καλύπτει και τα ιδία θα κάνουν. Αυτό που θέλουν είναι ένα βασικό μισθό πείνας με πολύ μεγάλα περιθώρια μπόνους για τη παραγωγικότητα τους. Τουλάχιστον ετσι αυτός που έχει όρεξη να δουλέψει να μη νοιώθει Μ΅αλ%κας της υπόθεση
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Να θυμίσουμε βέβαιο ότι η μονιμότητα θεσπίστηκε για να προστατευτούν οι εργαζόμενοι από τις 'κομματικές προσλήψεις'. Μήπως εξέλειψαν οι τελευταίες και δεν το γνωρίζω;Όχι από τις προσλήψεις, από ιτς κομματικές απολύσεις. Πώς νομίζει ότι πήρε το όνομά της η πλατεία Κλαυθμώνος;
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Να θυμίσουμε βέβαιο ότι η μονιμότητα θεσπίστηκε για να προστατευτούν οι εργαζόμενοι από τις 'κομματικές προσλήψεις'. Μήπως εξέλειψαν οι τελευταίες και δεν το γνωρίζω;
Όχι από τις προσλήψεις, από ιτς κομματικές απολύσεις. Πώς νομίζει ότι πήρε το όνομά της η πλατεία Κλαυθμώνος;
Πράγματι! Οι οποίες όμως προέκυπταν μετά τις κομματικές προσλήψεις... (ρουσφέτια γαρ )
-
Ο χρήστης eker123 έγραψε:
Αυτό που θέλουν είναι ένα βασικό μισθό πείνας με πολύ μεγάλα περιθώρια μπόνους για τη παραγωγικότητα τους.Κι όμως, όταν προσπάθησαν να το επιβάλλουν αυτό, δεν στάθηκε στο δικαστήριο και έτσι τώρα όλοι παίρνουν πριν παραγωγικότητας.
Το «παίξιμο» των φώτων κυνηγαει να πατάξει η τροχαία