-
ΚΑΛΠΑΚΗΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ.ΔυΣΤΥΧΏΣ ΈΒΑΛΑ από αυτόν.Το αμάξι έχασε 30 άλογα με τη μια.ΜΗΝ ΒΑΖΕΤΕ ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΠΑΚΗ.ΚΙΝΔΥΝΟΣ-ΘΑΝΑΤΟΣ.
-
Η απλή αμόλυβδη δεν νοθεύεται πλην σπανίων περιπτώσεων. Επομένως, αφού όλοι από τον ίδιο προμηθευτή αγοράζουν, γιατί να χρεωθώ εγώ τη διαφήμιση των μεγάλων εταιρειών; Με 0,819 έβαλα 55 λίτρα σε δύο αυτοκίνητα με 45 ευρώ! Πριν μερικούς μήνες έβαζα 10 λίτρα λιγότερα, δηλ. έχανα ~110 αστικά χλμ.
-
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
.... ΣΤΟ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΚΑΒΑΛΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΕΝΩ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΑΠΛΗ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΓΕΜΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ VPOWER....Και μένα τις προάλλες άρχισε να μου λέει ότι δήθεν δεν έχουμε απλή ή διαφορά είναι μόνο λίγα λεπτα και τέτοια, έτσι λοιπόν πήγα σε άλλο πρατήριο
-
Καλά τουε έκανες ρε φίλε.Για τελεώς λαλάκες μας έχουν.Από που να βάλεις όμως?Από την ΕΚΟ στου Νταλίπη Βάζω συνήθως.
-
Ο χρήστης betoven έγραψε:
.... ΣΤΟ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΚΑΒΑΛΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΕΝΩ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΑΠΛΗ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΓΕΜΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ VPOWER....Ακριβώς το ίδιο σε βενζινάδικο Shell στην Κατεχάκη-Κηφισίας γωνία στην Αθήνα! Ευτυχώς παρά τη ζάλη μου, το είδα και του ούρλιαξα να μην την βάλει. Και καλά ξεχάστηκε...τι συμπτώσεις, ε; Μετά, μου είπε ότι το 0,5 Ευρώ που πρόλαβε και έβαλε V-Power δεν θα μου το χρεώσει. Μάλλον θα τρόμαξε με το βλέμμα μου!
Δεν κατάλαβαν καλά...προστασία καταναλωτή πότε θα αποκτήσουμε...
-
Το καλύτερο είναι να τους αφήσεις να γεμίσουν με την ακριβή και μετά να μην πληρώσεις τίποτα αφού τους ζήτησες απλή.Το έχω δει να το κάνει ένας πολύ μάγκας με ένα Χόντα.Ζητάει απλή αμόλυβδη και του βάζουν Vpower.Mόλις του φουλάρουν τους λέει ότι ζήτησε απλή και αμα θέλουν να τη ρουφήξουν γιατί δεν πληρώνει μια.Βέβαια ήταν γομάρι τελεώς ο τύπος και σηκώθηκε και έφυγε με κοφτες.Μετά μου λες αν ξανά ο υπάκλληλάκος κάνει πουστιά?ΜΠΡΑΒΟ στον ΤΥΠΑΚΟ.Ετσι θέλουν
-
ΒΡ εκεί που τελειώνει η περιφερειακή και συνεχίζει για Καλαμαριά στο Φοίνικα. Απλή αμόλυβδη, λίγο βάζει και κάνει πολλά χιλιόμετρα (δίνει και ποτήρι δώρο μετά τα 25 λτρ.)
Τη Παρασκευή (χαράματα Θεοφάνεια) έκανα το λάθος και μπήκα στην Εγνατία χωρίς βενζίνη, είπα θα σταματήσω Βέροια και θα βάλω. Η γνωστή ιστορία στη Shell, μόνο v-power έχουμε (το ΒΡ και το ΕΚΟ ήταν κλειστά). Έβαλε λίγη βενζίνη για 20
-
Προσοχή αν πάτε στην ΕΛΙΝ που άνοιξε πρόσφατα απέναντι από τα διηλιστήρια, στο ρεύμα προς Θεσ/νίκη. Κάτι παίζει με τις αντλίες τους. Είναι καινούριες και έχουν 'προβλήματα νεότητας'. Έκανα 5-10 λεπτά για να βάλω 15 ευρώ αμόλυβδη ( γύρω στα 83-85λεπτά, αν θυμάμαι καλά) και άλλαξα 3 αντλίες!
Αν βιάζεστε, μακρυά! Μέχρι να τις φτιάξουν, τουλάχιστον...
-
Για δυτική θεσσ/νίκη: Kaoil (στο ρεύμα προς έδεσσα) πρίν απο τα διυλιστήρια σχετικά φθηνός.Ούτε το octavia για super αμόλυβδη, ούτε και το punto για απλή αμόλυβδη δεν έκαναν ποτέ παράπονα για την ποιότητα.
-
Μπείτε στο gasprice.gr και αξιολογήστε τα πρατήρια που χρησιμοποιείτε. Έτσι όλοι θα ξέρουν για τις παρατηρήσεις σας.
Και εσείς φυσικά θα μάθετε για τις παρατηρήσεις άλλων. -
Στο gasprice ασχολείστε πολύ με τη τιμή του λίτρου. Όταν πάει κάποιος με ρεζερβουάρ 50 λίτρων και του βάλουν 55 λίτρα βενζίνη τι να πει, και 5-10 λίτρα που είχε μέσα;
Τη τιμή που γράφει η αντλία θα κοιτάω ή το πόσο κλέβει; εγώ βάζω εκεί που κλέβουν λιγότερο.
-
Κοιτα φιλε μου και εμενα το αυτοκινητο μου εχει ρεζερβουαρ που χωραει 60 λιτρα καυσιμο και προχθες (8/1/06) καταφερα να του βαλω 62 λιτρα (+οτι ειχε μεσα απο πριν, το πολυ 2-3 λιτρα) ΣΤΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ και σε διαβεβαιω οτι πριν απο λιγες μερες (2/1/06) η Shell μας εκανε αιφνιδιαστικο ελεγχο και ολα βρεθηκαν ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ!!! (μπορω να σου βγαλω και φωτο απο το πιστοποιητικο!)
Το αυτοκινητο βεβαιως βρισκοταν σε κατηφορικο εδαφος και το γεμισα μεχρι την τελευταια του σταγονα!! ΕΙΝΑΙ εφικτο να βαλεις μεγαλυτερη ποσοτητα καυσιμου απο την ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ του χωρητικοτητα... (Πρωτα απ'ολα υπαρχουν οι σωληνωσεις!)
Αφου ρε παιδια δεν γνωριζετε αυτα τα πραγματα σε βαθος για ποιο λογο καθεστε και γραφετε ανακριβειες και -το χειροτερο- αβασιμους χαρακτηρισμους?
-
Ποιές είναι αυτές οι σωληνώσεις, τα σωληνάκια τροφοδοσίας με ένα δάκτυλο διάμετρο και το φίλτρο βενζίνης που γεμίζουν με ένα ποτήρι βενζίνη; Ή μήπως ο λαιμός του ρεζερβουάρ χωράει λίτρα;
Η μόνη διαφορά μπορεί να βρίσκεται στη χωρητικότητα του ρεζερβουάρ που ανακοινώνει ο κατασκευαστής. Όταν ο κατασκευαστής λέει 50 λίτρα εννοεί ότι παίρνει και 55; Αυτό να το εξετάσουμε.
-
Το ότι βρέθηκε καθαρός ο πατέρας σου (μπράβο,συγχαρητήρια στον άνθρωπο που είναι επαγγελματίας)δεν σημαίνει οτι όλοι είναι καθαροί και νόμιμοι?Αλήθεια θα εμπιστευόσουν να βάλεις βενζίνη από αλλόυ χωρίς ερωτηματικά δίαφορα για την ποιότητα και την ποσότητα???
-
Δυστυχως δεν τυγχανει να γνωριζω το πως ειναι κατασκευασμενο ενα ρεζερβουαρ αυτοκινητου... Γνωριζω ομως οτι το αμαξι μου χωραει 60 λιτρα, και οτι πριν απο μερικες μερες γεμισα παραπανω καυσιμο απο την ονομαστικη του χωριτηκοτητα! Το οτι ανεφερα το πρατηριο του πατερα μου το εκανα μονο και μονο για να εξαιρεσω την περιπτωση του κλεψιματος των αντλιων μιας και ηξερα απο που εβαζα....
Επομενως δεν μπορει παρα να ειναι εφφικτο το παραπανω! (η αληθεια ειναι οτι εγω το εχω συναντησει ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ!)
Οι βενζιναδες δεν ειμαστε χαζοι!!! Αν θελαμε να κλεψουμε, υπαρχουν χιλιοι δυο τροποι να το κανουμε -δυστυχως-, και να μην το καταλαβει κανεις τιποτα! Το να κλεψεις τοσο φανερα δεν ειναι και πολυ εξυπνο....Οσο για το αν θα εβαζα βενζινη απο καπου αλλου η οχι αυτο σηκωνει πολυ συζητηση!! Εχεις τυχει παρα πολλες φορες να χρειαστει να βαλω απο καπου αλλου αλλα παντω εχω στο μυαλο μου 5-6 πρατηρια τα οποια γνωριζω απο πρωτο χερι οτι ειναι καλα... Δεν θα εβαζα ποτε ομως απο τα -και καλα-.... φθηνα πρατηρια! Οποιος καταλαβε, καταλαβε!
-
Μπορείς να ονομάσεις αυτά τα 5 πρατήρια που έχεις στο μυαλό σου για να ξέρουμε και εμείς σε παρακαλώ?????
-
3 ειναι τα δικα μας, αλλα δεν θα αποκαλυψω εδω μεσα την τοποθεσια τους για να μην θεωρηθει διαφημιση!!
Μιας και μενω ανατολικα θα σας προτεινα το πρατηριο της ΕΚΟ το οποιο βρισκεται στον μετα τον Νταλιπη αλλα και το πρατηριο της Shell το οποιο βρισκεται διπλα στο Praktiker! Αυτα μου ερχονται προχειρα στο μυαλο...
-
αφου ξέρεις τα πράγματα εκ των έσω θέλω να σε ρωτήσω αν ισχύει πως όλες οι βενζίνες είναι το ίδιο στην Ελλάδα αφού όλες παίρνουν από την ΕΚΟ.Οσο για τις 100 τι έχεις να πεις???Αν πρόσεξες στις ανακοινώσεις του Υπουργείου για τις νοθείες στην λίστα είναι πρατήρια που έχουν πολύ ακριβή βενζίνη στο κέντρο της πόλης.Οπότε όλοι σκεφτόμαστε πως αφού την νοθεύουν αυτοί που πουλάνε ακριβά γιατί να μη βάλω από τα φθηνά.Αφου όλοι το ίδιο είναί.Απο το ΕΚΟ βάζω σχεδον πάντα και εγώ αλλά δεν ξέρω να σου πω αν έχει ανόθευτη.Πρόβλημα δεν έχω αντιμετωπίσει αλλά δεν μπορείς εύκολα να καταλάβεις αν είναιν καλή η ποιότητα με σιγουριά.Για να καταλάβω στο αυτοκίνητο που οδηγώ οτι είναι κακή η ποιότητα της βενζίνης με σιγουριά πρέπει να είναι πολ΄θυ χάλια όπως η βενζίνη στα πρατήρια του ΚΑΛΠΑΚΗ που έχει φάει και τα προστιματάκια του παλιότερα αν δεν κάνω λάθος
-
να πω εγω?????
(για το που ειναι τα 3 βενζιναδικα)
-
Οχι να μην μιλησεις εσυ...!
Γενικα να ξερετε 2-3 πραγματα! Τιποτα δεν μπορει να σας/μας εξασφαλισει την ποιοτητα της βενζινης ουτε η τιμη της...
Αυτο που ανεφερες ειναι εν'μερη σωστο! Ολες οι απλε αμολυβδες βενζινες ερχονται απο τα Ελληνικη Διυλιστηρια και οχι απο την ΕΚΟ (και αυτη απο εκει παιρνει!) αλλα αυτο ΔΕΝ συμαινει κατ'αναγκη οτι φτανουν οπως ειναι στα ρεζερβουαρ μας... Ας πουμε η Vpower της Shell ειναι απλη αμολυβδη 95 οκτανιων στην οποια προσθετοντια διαφορα καθαριστηκα χημικα και βελτιωτικα μετα την διυληση της και επομενως το ιδιο καυσιμο δεν υπαρχει περιπτωση να το βαλεις απο ενα πρατηριο της ΕΚΟ!Σε οτι αφορα τις αμολυβδες 100 οκτανιων ολες ειναι ιδιες ΕΚΤΟΣ απο την Vpower Racing και την BP Ultimate οι οποιες εισαγωνται η μια απο Αγγλια (BP) και η αλλη απο Ολλανδια (Shell)! Αν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα αυτες οι δυο αξιζουν...
Τελος να απαντησω και στο ερωτημα σου για το αν αξιζει να βαλεις την Shell που ειναι λιγο ακριβοτερη (οχι, κατ'αναγκη!) απο το να βαλεις απο καποιο ΕΚΟ ας πουμε... Η απαντηση μου σε αυτο ειναι το οτι πληρωνεις παιρνεις!! Πανε μια βολτα απο το site του Υπουργειου Αναπτηξης, και ποιο συγκεκριμενα εκει που αναφερει τα πρατηρια που πιαστηκαν να νοθευουν τα καυσιμα τους...
ΕΚΕΙ ειναι η ουσια! Αν θυμαμαι καλα τα πρατηρια της BP με νοθευμενα καυσιμα ηταν 22, της ΕΚΟ 19 και αρκετα πιο κατω ηταν η Shell με μολις 1 η 2 πρατηρια! Αν συνυπολογισουμε και τον αριθμο των πρατηριων με τα σηματα της καθε εταιριας τοτε αυτη η λιστα εχει μεγαλη αξια!!! Φυσικα αυτο δεν ισχυει για ολα τα πρατηρια (δηλ αυτος ειναι ΕΚΟ αρα κλεβεις μιας και σου ανεφερα ηδη ενα πρατηρια με πολυ καλο ονομα!)
ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΦΤΗΝΑ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ