-
εδώ παπάς εκεί παπάς !!! που είναι ο πάπάς ???
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Μου λείπει πολύ μια ποιοτική τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας, π.χ. Star Trek...
Πριν μερικά χρόνια έβαζε Next Generation το Μακεδονία, τώρα πια τίποτα...
Ας ειναι καλά το Internet και μπορούμε να κατεβάζουμε σειρές της προκοπής!
Ας είναι καλά και τα utilities για DVD 'backup' (και η φίλη μου που αγόρασε τα series 1-7 του Star Trek: The Next Generation)!!...
Μήπως έγραψες λάθος;
Έχεις φίλη (δηλ. γυναίκα) που βλέπει Star Trek?
Ίσως και να ειναι η μόνη στην Ελλάδα...
Μπράβο απο μένα!Βλέπει Star Trek (λατρεύει τον Patrick Stewart), DS9 (κάποτε...) και παίζει 3D shoot'em ups στον υπολογιστή της!!.. Δικηγόρος στο επάγγελμα.
Είναι κι αυτή μέλος του 4ΤF εδώ και μερικούς μήνες - αν και δε μπαίνει και τόσο συχνά.
-
Ο χρήστης giannispolo έγραψε:
πόσο χρονών είσαι htanso21?24 and a day
-
Μου λειπει το καλοκαιρι του 2000 (απο τα καλυτερα της ζωης μου για διαφορους λογους) και η πρωτη χρονια που ημουν φοιτητης στο Λονδινο (Σεπτεμβριος '99-Σεπτεμβριος '00)
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
τελικα βρηκα φωτοτυπικαδικο ανοιχτο στους αμπελοκηπους..
τα καταφερα..τωρα μου λειπει να μου το επικυρωσουν.....
ακουστε πλακα..
μου ειπαν στο υπουργειο οτι για να μου μεταφρασουν τιτλο σπουδων (περι αυτου προκειται), θελουν επικυρωμενο αντιγραφο..
βγαζω λοιπον το γαμημενο αντιγραφο, παω στο ΚΕΠ να μου το επικυρωσουν..
και μου λεει οτι για να μου το επικυρωσουν, πρεπει να ειναι μεταφρασμενο γιατι δεν επικυρωνουν ξενους τιτλους σπουδων..
το θεμα ειναι, οτι για να το μεταφρασουν, πρεπει να τους πας επικυρωμενο αντιγραφο.. γαμω τον αντιθεο τουςΜη βρίζετε χωρίς λόγο. Τα ΚΕΠ μπορούν να επικυρώσουν αντίγραφα ΜΟΝΟ από ΚΡΑΤΙΚΑ έγγραφα. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και της δικιάς σου, το αντίγραφο επικυρώνεται μόνο από δικηγόρο.
ΜΗΝ πάτε στα ΚΕΠ για επικύρωση αντιγράφων ΜΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ εγγράφων. Στις περιπτώσεις αυτές σας δίνουν να υπογράψετε εσείς υπεύθυνη δήλωση πως το έγγραφο πρόκειται για ακριβές φωτοαντίγραφο του πρωτοτύπου και αυτοί μετά βεβαιώνουν το γνήσιο της υπογραφής. Τρίχες κατσαρές! Τα επικυρωμένα με υπεύθυνες δηλώσεις αντίγραφα εγγράφων ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΑ στο μεταφραστικό του ΥΠ.ΕΞ.
Είμαι παθώς και μαθώς.
Παραδείγματος χάριν: ένα πτυχίο ΤΕΙ (ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ) γίνεται δεκτό για επικύρωση στα ΚΕΠ και ακολούθως μπορεί να μεταφραστει σε ξένη γλώσσα στο μεταφραστικό. Αντίθετα, μια βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου σε ιδιωτική σχολή (ΜΗ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ) είτε επικυρώνεται από τα ΚΕΠ με τον προαναφερθέντα τρόπο αλλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΙ από το ΥΠ.ΕΞ. (κοινώς μπορεί το αντίγραφο να χρησιμοποιηθεί για οποιονδήποτε σκοπό εντός Ελλάδος) είτε επικυρώνεται σε δικηγόρο και μεταφράζεται στο ΥΠ.ΕΞ. σε άλλη γλώσσα (για να μπει φερ' ειπείν στο portfolio ενός φοιτητή που φεύγει για μεταπτυχιακό σε άλλη χώρα).
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
ακουστε πλακα..
μου ειπαν στο υπουργειο οτι για να μου μεταφρασουν τιτλο σπουδων (περι αυτου προκειται), θελουν επικυρωμενο αντιγραφο..
και μου λεει οτι για να μου το επικυρωσουν, πρεπει να ειναι μεταφρασμενο γιατι δεν επικυρωνουν ξενους τιτλους σπουδων..
το θεμα ειναι, οτι για να το μεταφρασουν, πρεπει να τους πας επικυρωμενο αντιγραφο.. γαμω τον αντιθεο τουςΜη βρίζετε χωρίς λόγο. Τα ΚΕΠ μπορούν να επικυρώσουν αντίγραφα ΜΟΝΟ από ΚΡΑΤΙΚΑ έγγραφα. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και της δικιάς σου, το αντίγραφο επικυρώνεται μόνο από δικηγόρο.
ΜΗΝ πάτε στα ΚΕΠ για επικύρωση αντιγράφων ΜΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ εγγράφων. Στις περιπτώσεις αυτές σας δίνουν να υπογράψετε εσείς υπεύθυνη δήλωση πως το έγγραφο πρόκειται για ακριβές φωτοαντίγραφο του πρωτοτύπου και αυτοί μετά βεβαιώνουν το γνήσιο της υπογραφής. Τρίχες κατσαρές! Τα επικυρωμένα με υπεύθυνες δηλώσεις αντίγραφα εγγράφων ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΑ στο μεταφραστικό του ΥΠ.ΕΞ.
Είμαι παθώς και μαθώς.
το δεχομαι αυτο που λες γιατι δε γνωριζω.
αφου ειναι ετσι ομως, δεν επρεπε εξ'αρχης να με στειλουν στο ΚΕΠ!
αρα, δεδομενων αυτων, επετρεψε μου να βριζω οσο θελω
απο'κει και περα, υπηρχε διαφωνια μεταξυ δυο παιδιων που δουλευαν στο ΚΕΠ για το τι πρεπει να κανω. ο ενας ελεγε να παω σε δικηγορο, και ο αλλος ελεγε στο ισογειο στο μεταφραστικο του υπουργειου οτι μπορω να κανω αυτο που θελω. θα δοκιμασω -τη δευτερα, πρωτα στο υπουργειο, και αν παρω τον πουλο, θα παω σε δικηγορο -
Ο χρήστης skye έγραψε:
ακουστε πλακα..
Είμαι παθώς και μαθώς.
το δεχομαι αυτο που λες γιατι δε γνωριζω.
αφου ειναι ετσι ομως, δεν επρεπε εξ'αρχης να με στειλουν στο ΚΕΠ!
αρα, δεδομενων αυτων, επετρεψε μου να βριζω οσο θελω
απο'κει και περα, υπηρχε διαφωνια μεταξυ δυο παιδιων που δουλευαν στο ΚΕΠ για το τι πρεπει να κανω. ο ενας ελεγε να παω σε δικηγορο, και ο αλλος ελεγε στο ισογειο στο μεταφραστικο του υπουργειου οτι μπορω να κανω αυτο που θελω. θα δοκιμασω -τη δευτερα, πρωτα στο υπουργειο, και αν παρω τον πουλο, θα παω σε δικηγοροΓια το μεταφραστικο του υπουργειου(σε παραδρομο της Αθηνάς ειναι; ) θα χρειαστεις πιθανοτατα και παραβολο 20
-
Όχι, όχι! Άκουσέ με! Έκανα κι ένα edit στο επάνω post για να φέρω ένα παράδειγμα. Πήγαινε ΚΑΤ'ΕΥΘΕΙΑΝ σε δικηγόρο να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Εγώ που δεν ήξερα υπέστην όλη αυτήν την ταλαιπωρία. Το ΚΕΠ δε γνωρίζει πως το μεταφραστικό δε δέχεται επικυρώσεις με υπεύθυνη δήλωση (το γιατί άστο καλύτερα... στην Ελλάδα ζούμε).
Πήγαινε σε δικηγόρο να σου επικυρώσει ό,τι αντίγραφο μη κρατικού εγγράφου έχεις και ακολούθως πήγαινε στο μεταφραστικό να κάνεις τη δουλειά σου.
Edit: @BILL33: Το μεταφραστικό είναι στο Θησείο ανεβαίνοντας την Ερμού προς Μοναστηράκι στην οδό Αρίωνως (ένα στενάκι κάθετο στο αριστερό χέρι ανεβαίνοντας). Παράβολο δε χρειάζεται. Σε χρεώνουν με το «κομμάτι» και ανάλογα αν βιάζεσαι τη μετάφραση ή όχι.
-
Σ'ευχαριστω
απλα σκεφτομουν οτι αν παω πρωτα σε δικηγορο, παω μετα στο μεταφραστικο, ειναι ικανοι να μου πουν οτι δε δεχονται τιτλους σπουδων επικυρωμενους απο ιδιωτες, και θελουν να'ναι επικυρωμενοι απο καποιον κρατικο φορεα ή κατι τετοιο
ενω αν παω πρωτα στο ισογειο, το πολυ-πολυ να με στειλουν σε κανα δικηγορο (δηλαδη κατι που θα εκανα ετσι και αλλιως), ενω υπαρχει και η πιθανοτητα να το δεχτουν και να μη χρειαστει να τρεχω κι αλλο.αλλη μια απορια, γιατι φανταζομαι οτι ισως ξερεις. στη μεταφραση, θελω να μεταφραστει και η πισω σελιδα, η οποια εχει το αποστιλε πανω. το προβλημα ειναι, οτι πριν βαλω τη σφραγιδα μου ειπαν οτι θελουν με αποστιλε, ετσι πηγα και τη βαλανε. ωραια μεχρι εδω;
το θεμα ειναι, οτι η φωτοτυπια δεν ηταν και ο,τι καλυτερο, 15αυγουστο γαρ που οοοοοοοολοι (βλεπε καλα φωτοτυπικαδικα) ειναι διακοπες... και καποια σημεια του αποστιλε δε φαινονται πολυ καλα.. να βγαλω απο τωρα και αλλη φωτοτυπια ή δε θα εχω προβλημα; γιατι, πως θα κανουν μεταφραση αν δε βγαζουν τι γραφει ακριβως σε καποιο σημειο; (φαινεται πολυ καθαρα το αποστιλε και αυτα που εχουν γραφτει με στυλο, ομως δε φαινονται πολυ καθαρα καποια σημεια της σφραγιδας)ερωτηση τελευταια (και ισως λιγο μαλακια)
στην αιτηση που κανεις στο μεταφραστικο, ζηταει να γραψεις τα ονοματα που περιεχει το εγγραφο στη γλωσσα που θες να μεταφραστουν. εκει φανταζομαι γραφεις και το δικο σου ονομα, οκ; το προβλημα ειναι, οτι το μικρο μου ονομα ειναι Δημητρης, οπου στο πτυχιο το γραφουν DIMITRIS, ενω στο διαβατηριο μου γραφεται DIMITRIOS
εγω ποιο σκατα να βαλω;ευχαριστω παρα πολυ, η βοηθεια σας ειναι πολυ σημαντικη
-
Edit: @BILL33: Το μεταφραστικό είναι στο Θησείο ανεβαίνοντας την Ερμού προς Μοναστηράκι στην οδό Αρίωνως (ένα στενάκι κάθετο στο αριστερό χέρι ανεβαίνοντας). Παράβολο δε χρειάζεται. Σε χρεώνουν με το «κομμάτι» και ανάλογα αν βιάζεσαι τη μετάφραση ή όχι.
Εχεις δικιο .Εγω μπερδευτικα.Ειχα παει εκει πριν ενα μηνα για επικυρωση ενος εγγραφου απο πρεσβεια για ταυτοπροσωπεια.20
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Σ'ευχαριστωαπλα σκεφτομουν οτι αν παω πρωτα σε δικηγορο, παω μετα στο μεταφραστικο, ειναι ικανοι να μου πουν οτι δε δεχονται τιτλους σπουδων επικυρωμενους απο ιδιωτες, και θελουν να'ναι επικυρωμενοι απο καποιον κρατικο φορεα ή κατι τετοιο
ενω αν παω πρωτα στο ισογειο, το πολυ-πολυ να με στειλουν σε κανα δικηγορο (δηλαδη κατι που θα εκανα ετσι και αλλιως), ενω υπαρχει και η πιθανοτητα να το δεχτουν και να μη χρειαστει να τρεχω κι αλλο.αλλη μια απορια, γιατι φανταζομαι οτι ισως ξερεις. στη μεταφραση, θελω να μεταφραστει και η πισω σελιδα, η οποια εχει το αποστιλε πανω. το προβλημα ειναι, οτι πριν βαλω τη σφραγιδα μου ειπαν οτι θελουν με αποστιλε, ετσι πηγα και τη βαλανε. ωραια μεχρι εδω;
το θεμα ειναι, οτι η φωτοτυπια δεν ηταν και ο,τι καλυτερο, 15αυγουστο γαρ που οοοοοοοολοι (βλεπε καλα φωτοτυπικαδικα) ειναι διακοπες... και καποια σημεια του αποστιλε δε φαινονται πολυ καλα.. να βγαλω απο τωρα και αλλη φωτοτυπια ή δε θα εχω προβλημα; γιατι, πως θα κανουν μεταφραση αν δε βγαζουν τι γραφει ακριβως σε καποιο σημειο; (φαινεται πολυ καθαρα το αποστιλε και αυτα που εχουν γραφτει με στυλο, ομως δε φαινονται πολυ καθαρα καποια σημεια της σφραγιδας)ερωτηση τελευταια (και ισως λιγο μαλακια)
στην αιτηση που κανεις στο μεταφραστικο, ζηταει να γραψεις τα ονοματα που περιεχει το εγγραφο στη γλωσσα που θες να μεταφραστουν. εκει φανταζομαι γραφεις και το δικο σου ονομα, οκ; το προβλημα ειναι, οτι το μικρο μου ονομα ειναι Δημητρης, οπου στο πτυχιο το γραφουν DIMITRIS, ενω στο διαβατηριο μου γραφεται DIMITRIOS
εγω ποιο σκατα να βαλω;ευχαριστω παρα πολυ, η βοηθεια σας ειναι πολυ σημαντικη
Χμμμ... δε φαίνεται καλά η σφραγίδα, ε; Αυτό μάλλον κρίνεται στον εκάστοτε υπάλληλο (πώς γίνεται με τις αντηλιακές μεμβράνες στα αυτοκίνητα που επαφίονται στην κρίση του αστυνομικού για το αν είναι παράνομες ή όχι; Κάπως έτσι). Εγώ, για να μην έχω το παραμικρό πρόβλημα είχα βγάλει έγχρωμες φωτοτυπίες για όλα τα έγγραφα που θα πήγαινα για μετάφραση. Κόστισαν βέβαια πολύ παραπάνω αλλά προκειμένου να έχω το κεφάλι μου ήσυχο το έκανα. Αν δεν είσαι σίγουρος για το αν θα στο δεχτούν ή όχι το έγγραφο καλύτερα να το βγάλεις μια έγχρωμη φωτοτυπία.
Στην αίτηση θα γράψεις το όνομα που γράφεται στο πτυχίο σύμφωνα με το πώς πρέπει να μεταφραστεί (πχ για ΔΗΜΗΤΡΗΣ γράφεις DIMITRIS). Τα υπόλοιπα ονόματα (αν υπάρχουν, πχ το όνομα του Προϊσταμένου της Σχολής που είχε το δικό μου, το όνομα του δικηγόρου που βεβαίωσε ότι πρόκειται περί γνήσιου φωτοαντίγραφου κλπ) δεν είναι απαραίτητο να τα γράψεις. Στο κάτω-κάτω ας σκεφτούν πώς γράφονται μόνοι τους. Εσένα σε ενδιαφέρει να γράψουν το όνομά σου κατά κύριο λόγο σωστά.
Τέλος, να κοιτάξεις αν η μετάφραση έχει τυπογραφικά λάθη. Εμένα υπήρχαν σε δύο αλλά ήταν μικρής σημασίας και δεν πήγα να μου τα διορθώσουν.
Α, κάτι ακόμη: μια χαρά δέχονται έγγραφα επικυρωμένα από δικηγόρο. Αφού οι ίδιοι σε στέλνουν σε δικηγόρο για επικύρωση μη κρατικών εγγράφων πώς θα μπορούσαν να μην τα πάρουν μετά;
Ψυχραιμία προπαντώς. Εγώ έτσι «ψήθηκα» στην σκληρή κοινωνία μας ως απόφοιτος σχολής που ψάχνει καλύτερη τύχη στο εξωτερικό. Το δεύτερο «ψήσιμο» θα το φάω σε λίγες μέρες στη στρατολογία για την επέκταση της αναβολής...
Προς mods: Συγνώμη για τα απανωτά off-topic. Επειδή όμως το θέμα δεν είναι και μικρό και ενδέχεται να βοηθήσει κι άλλους, μήπως θα μπορούσε να χωριστεί και να γίνει καινούριο θέμα;
-
Στην αίτηση θα γράψεις το όνομα που γράφεται στο πτυχίο σύμφωνα με το πώς πρέπει να μεταφραστεί (πχ για ΔΗΜΗΤΡΗΣ γράφεις DIMITRIS). Τα υπόλοιπα ονόματα (αν υπάρχουν, πχ το όνομα του Προϊσταμένου της Σχολής που είχε το δικό μου, το όνομα του δικηγόρου που βεβαίωσε ότι πρόκειται περί γνήσιου φωτοαντίγραφου κλπ) δεν είναι απαραίτητο να τα γράψεις. Στο κάτω-κάτω ας σκεφτούν πώς γράφονται μόνοι τους. Εσένα σε ενδιαφέρει να γράψουν το όνομά σου κατά κύριο λόγο σωστά.
ο προβληματισμος μου ειναι, λεεεεεεμε τωρα, μη μου πουν μετα καμια βλακεια, οταν τελειωσω με τις μεταφρασεις και καταθεσω τα χαρτια του τυπου οτι δεν ειμαι ο dimitris και ειμαι ο dimitrios επειδη ετσι γραφει το διαβατηριο μου
κοινως, μη νομιζουν οτι ειμαι κανας αλλος.. και μετα παααααλι απ'την αρχη(καλυτερα παντως να διασπαστει το θεμα, γιατι το βιασαμε λιγο
edit (asxeto) : εισαι εξωτερικο για μεταπτυχιακο να υποθεσω;
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Σε 15 ημέρες φεύγω για μεταπτυχιακές σπουδές στο Σχεδιασμό Βιοηχανικών Προϊόντων στη Φλωρεντία.
-
εχεις pm
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
ο προβληματισμος μου ειναι, λεεεεεεμε τωρα, μη μου πουν μετα καμια βλακεια, οταν τελειωσω με τις μεταφρασεις και καταθεσω τα χαρτια του τυπου οτι δεν ειμαι ο dimitris και ειμαι ο dimitrios επειδη ετσι γραφει το διαβατηριο μου
κοινως, μη νομιζουν οτι ειμαι κανας αλλος.. και μετα παααααλι απ'την αρχη(καλυτερα παντως να διασπαστει το θεμα, γιατι το βιασαμε λιγο
To επωνυμο μου ειναι ΝΤΕΜΙΑΝ. Στο υπουργειο το μετεφρασαν βλακωδως ΝΤΕΜΙΑΝ και οχι Demian. Στο πανεπιστημιο με ξερουν σαν Demian και το διαβατηριο λεει ΝΤΕΜΙΑΝ στα αγγλικά. Σε ΚΑΜΙΑ συναλλαγη μου δεν ειχα κανενα πρόβλημα (πιστωτικές καρτες, πανεπιστημιο, αεροδρομιο με εισητηριο και τα λοιπα)..
-
μια σύντροφο
-
Το ρόπαλο μου μού λείπει να σπάσω κάτι κεφάλια που θέλω...
Ας όψεται η καλή διαγωγή (θα το βρουν από αλλού όμως κι οπότε δε με πολυνοιάζει).
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Σε 15 ημέρες φεύγω για μεταπτυχιακές σπουδές στο Σχεδιασμό Βιοηχανικών Προϊόντων στη Φλωρεντία.
να σε ρωτήσω φίλε skye? Τι ακριβώς μαθαίνεις στη σχολή γιατί πρόκειται να εργαστώ σε τεχνική εταιρεία που κατασκευάζει μηχανήματα βιομηχανικά από αρχές του έτους.(σχεδιασμός,κατασκευή,συντήρηση)
-
Ο χρήστης giannispolo έγραψε:
να σε ρωτήσω φίλε skye? Τι ακριβώς μαθαίνεις στη σχολή γιατί πρόκειται να εργαστώ σε τεχνική εταιρεία που κατασκευάζει μηχανήματα βιομηχανικά από αρχές του έτους.(σχεδιασμός,κατασκευή,συντήρηση)
μπερδεψες τα quote φιλε
ο kotetsi ειναι στο σχεδιασμο βιομηχανικων προϊοντων, εγω δεν εχω ιδεα απο βιομηχανικα προϊοντα -
Το Βιομηχανικό Σχέδιο είναι ο σχεδιασμός βιομηχανικών προϊόντων. Η γκάμα του ουσιαστικά είναι ανεξάντλητη. Μπορείς να σχεδιάζεις από τασάκια μέχρι αυτοκίνητα. Ο Βιομηχανικός Σχεδιαστής είναι ουσιαστικά ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα «θέλω» του καταναλωτικού κοινού και τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου. Ο ρόλος του δεν περιορίζεται μόνο στο να σχεδιάζει, ή, για να το θέσω καλύτερα, δε σχεδιάζει «για να σχεδιάζει». Λαμβάνει υπ' όψιν του πάρα πολλούς παράγοντες, πράγμα που τελικά τον κάνει και λίγο marketeer και λίγο μηχανικό και λίγο διαφημιστή κλπ.
Τώρα, όσον αφορά τη συγκεκριμένη σχολή (Florence Design Academy - http://www.florencedesignacademy.com), προάγεται κυρίως το conceptual και το product design χωρίς να δίνεται μεγάλη βάση στο «πώς» και το «πόσο». Στη σχολή που ήμουν στην Ελλάδα (τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού στο ΤΕΙ Κοζάνης - http://bs.teikoz.gr) υπερίσχυαν όλα τα υπόλοιπα (περισσότερη μηχανική, αντοχές, υλικά, κόστος κλπ). Ο συνδυασμός των δύο πιστεύω ότι με κάνει «δυνατό χαρτί» στην αγορά.
Για περαιτέρω πληροφορίες μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου σε PM μιας και είμαστε ήδη αρκετά off-topic στο παρόν θέμα.
Τί μου λείπει περισσότερο?????????????