-
Δεν τις τσεκαρει...μια φορα ειχε χαζεψει λιγο απο το forum και φρικάρισε,της φανηκε απιστευτο το οτι καποιοι πχ γραφουν την γνωμη τους για ενα αυτοκινητο που οδηγησαν
-
Ο Γλυφαδας δεν θελει ρυζι και καλα κανει. Καιρος ειναι πια να λανσαρουμε τα ρεβυθια.
-
http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.p ... m=N14&aa=1
-
Για να συνεχίσουμε εδώ τα περί απαγόρευσης του γάμου στα κτήματα:
Ποιος αποκλείει το γεγονός πως η απόφαση αυτής της ιεράς συνόδου είναι λανθασμένη και υποκινούμενη από οικονομικά κίνητρα; Ή υπαγορεύεται από μια λογική του τύπου να φέρουν το κοινό πίσω στο 'μαντρί';
Εφ' όσον η τέλεση αυτών των μυστηρίων εντός της εκκλησίας δεν έχει καμία 'θεόπνευστη' (ελλείψει καλύτερου όρου) βάση, μιας και όταν γράφτηκε η Αγία Γραφή δεν τελούσαν γάμους εντός εκκλησιών (οι οποίες απλά δεν υπήρχαν), τότε γίνεται σαφές πως έχουμε να κάνουμε μια αμιγώς **ανθρώπινη **(και δη πολιτική) απόφαση.
Πως λοιπόν μπορεί η διοίκηση της εκκλησίας να αποφασίζει για ένα ζήτημα το οποίο δεν έχει επί της ουσίας θεολογική βάση, αντίθετα με την κοινή βούληση;
Για να το δεχτεί κάποιος αυτό, πρέπει να προβεί σε μια παραδοχή: πως η εκκλησία των ανθρώπων που την διοικούν έχει εξουσία πάνω του, και πως οι αποφάσεις της ιεράς συνόδου (όχι αυτές που σχετίζονται με ζητήματα πίστης- άντε να το εξωραΐσω λίγο) έχουν ανώτερη ισχύ από την κοινή βούληση και λογική.
Κάποια πράγματα δεν έχουν καμία ουσία έξω από τα δογματικά μυαλά κάποιων, αλλά έρχονται ξανά στην επιφάνεια σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διατηρηθούν τα μεσαιωνικά κεκτημένα. Αν πάλι κάποιος αισθάνεται άβολα με την ελευθερία του βέβαια, ας θέσει ως σημείο αναφοράς της ζωής του τις αποφάσεις της ιεράς συνόδου...
Απλά καλό είναι να θυμόμαστε πως ο δογματισμός και η άτεγκτη αυστηρότητα δεν έχουν κανένα έρεισμα σε οτιδήποτε μη-εξουσιαστικό. Τα κτήματα τους πείραξαν τώρα- ΕΛΕΟΣ!
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Για να συνεχίσουμε εδώ τα περί απαγόρευσης του γάμου στα κτήματα:Για να το δεχτεί κάποιος αυτό, πρέπει να προβεί σε μια παραδοχή: πως η εκκλησία των ανθρώπων που την διοικούν έχει εξουσία πάνω του, και πως οι αποφάσεις της ιεράς συνόδου (όχι αυτές που σχετίζονται με ζητήματα πίστης- άντε να το εξωραΐσω λίγο) έχουν ανώτερη ισχύ από την κοινή βούληση και λογική.
Αντιγραφω απο το αρθρο
Ο κ. Άνθιμος σημείωσε ότι έτσι «το μυστήριο χάνει την ιερότητά του» και συμπλήρωσε ότι «οι προσκεκλημένοι είναι όρθιοι, μιλούν στα κινητά, γελούν, καπνίζουν και μασούν μαστίχα».
Και κατέληξε ότι η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε «να αποστείλει εγκύκλιο στους μητροπολίτες με την οποία θα απαγορεύονται στο εξής οι τελέσεις των ιερών μυστηρίων, εκτός ενοριακών ναών».
Ο σεβασμος του μυστηριου δεν εχει να κανει με τον τοπο, αλλα με το ποιον του καθε ανθρωπου. Και δεν εννοω το αν ειναι πιστος ή οχι, αλλα αν δειχνει καποιο στοιχειωδη σεβασμο για οποιαδηποτε κοινωνικη/θρησκευτικη εκδηλωση.
Ωραια κινηση η εκκλησια, απαγορευει ΟΧΙ στους πιστους την τελεση του μυστηριου αλλα στους Κληρικους. χεχεχε. αν μπορειτε παντρευτειτε χωρις.
Η θρησκεια δεν εχει κοινη βουληση και λογικη. Ειναι ποιμνιο (skullone TM) και δεν ρωταει/εχει γνωμη. Αλλωστε το βρισκω λογικο. Αυτη ειναι η θρησκεια και οι αντιπροσωποι της και σε οποιον αρεσει. Αν δεν του αρεσει να γινει Μονοφυσητης ή Αρειανος
Δευτερον η θρησκεια δεν εχει να κανει με τη λογικη
-
Να ζητάνε και πιστοποιητικό παρθενίας για να τελούνται θρησκευτικοί γάμοι, αφού οι προγαμιαίες σχέσεις απαγορεύονται
Αλλά τι θα πει ο κόσμος/γονείς/σόγια/χωριά αν δεν κάνεις θρησκευτικό και δεξίωση;
-
Εσύ έχεις πιστοποιητικό ή θα μείνεις στο ράφι;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εσύ έχεις πιστοποιητικό ή θα μείνεις στο ράφι;Φυσικά στο ράφι
αλλά και 1/+οο να αυτοκτονούσα, δημαρχείο
-
εμένα με χουν στριμώξει αγρίως από παντού...
δε τη γλιτώνω
-
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
εμένα με χουν στριμώξει αγρίως από παντού...δε τη γλιτώνω
Αν είναι να το κάνεις επειδή σε έχουν στριμώξει, γ@@@σέ το καλύτερα και σήκω φύγε...
-
εμένα με χουν στριμώξει αγρίως από παντού...δε τη γλιτώνω
Στίβειν με γαλλικό τρόπο
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
δε τη γλιτώνω
Αν είναι να το κάνεις επειδή σε έχουν στριμώξει, γ@@@σέ το καλύτερα και σήκω φύγε...
Σωστος!
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
δε τη γλιτώνω
+1000
oυτε καν δηλαδη...
ουτε να το σκεφτεσαι --δικια σου ειναι η ζωη -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
δε τη γλιτώνω
Και κατά προτίμηση πήγαινε κάπου πολύ μακριά
Αυτό πάντως το 'με έχουν στριμώξει' το λέμε οι άντρες, αλλά στο 99% των περιπτώσεων δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Απλά συντηρείς το μύθο αν λες ότι 'δεν θέλω να παντρευτώ αλλά με έχουν στριμώξει', ενώ αν πεις ότι θες να παντρευτείς απομυθοποιείσαι, σε λένε θύμα κλπ κλπ βλακείες.
-
ΟΚ τα παραλέω ίσως...
Δεν είναι οτι δε θέλω ρε παιδιά
Αλλά 27 χρονώ παλικάρι είμαι...
Καλά περνάω όπως είμαι, αλλά δε νιώθω ώριμος για κουλούρα...
Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για κανα χρόνο 'αέρα' ακόμα
Άσε που προβάρω τα χακί...και σ ένα μήνα...φούστα-μπλούζα το χρωματάκι!!
Αν είναι να παντρευτώ, θέλω να το κάνω με την κοπέλα που είμαι τώρα, δε το συζητώ!
Είμαστε καιρό μαζί και είναι πολύ εντάξει, γενικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα - ούτε τρίτη τετάρτες με C L ούτε καν με Ακρόπολις!!
Απλά ένας γάμος κρατάει (καλώς εχόντων των πραγμάτων) 30 40 50 χρόνια, χωή να χουμε... γιατί να τον επισπεύσουμε;;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
δε τη γλιτώνω
Στίβειν με γαλλικό τρόπο
-
Αν είναι να παντρευτώ, θέλω να το κάνω με την κοπέλα που είμαι τώρα, δε το συζητώ!Είμαστε καιρό μαζί και είναι πολύ εντάξει, γενικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα - ούτε τρίτη τετάρτες με C L ούτε καν με Ακρόπολις!!
Απλά ένας γάμος κρατάει (καλώς εχόντων των πραγμάτων) 30 40 50 χρόνια, χωή να χουμε... γιατί να τον επισπεύσουμε;;
Αν θέλεις να παντρευτείς αυτή που έχεις τώρα γιατί να *μην *το επισπεύσεις; Και θα χαρείς τη σχέση σου μέσα από το γάμο, και πιο πολύ θα χαρείς τα παιδιά σου όσο είσαι νέος, και πιο πολλή δύναμη θα έχεις για να τα στηρίξεις όταν το χρειάζονται.
-
Ένας γάμος κρατάει όσο θέλουν να το κρατήσουν τα εμπλεκόμενα μέλη.
Και αν σκεφτούμε πόσο εύκολα και γρήγορα βγαίνουν τα διαζύγια, τότε ουσιαστικά ο γάμος δεν δεσμεύει κανέναν.Απλά είναι η πιο βαρυσήμαντη δήλωση που μπορεί να κάνει κάποιος για να δείξει σε όλο τον κόσμο ότι 'αυτός είναι ο άνθρωπός μου και νομίζω ότι μπορώ να ζήσω για πάντα μαζί του και να κάνω οικογένεια'.
My opinion....
(Συμπέρασμα: αν τη θέλεις την κοπέλα και περνάς καλά, μη σε πιάσουν τα άγχη γιατί θα πετάξει το πουλάκι... Ούτως ή άλλως, έχεις πολύ καιρό μπροστά σου δεδομένου του στρατού ).
-
Σου βρήκα τρόπο να το καθυστερήσεις...
Να πας δόκιμος!
-
Τελικα θα μπορει να γινεται μυστηριο 'εκτος των τοιχων' αλλα με αδεια του Μητροπολιτη.
Παλι θα πλουτισουν
Γαμος: ΝΑΙ ή ΟΧΙ?