-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Αυτό πάντως που έχω να αναγνωρίσω στους Αγγλους είναι οτι έχουν τα @@ να παραδεχτούν το λάθος τους (αν και το ζήτημα είναι πλέον αν θα αποδωθούν και ευθύνες).
Εχω την εντύπωση οτι στην Αμερική (ίσως ακόμα και στην Ελλάδα) θα είχανε φορτώσει στον μακαρίτη αποδεικτικά στοιχεία για συμμετοχή στην Αλ Κάιντα, επαφές με την ΕΤΑ, μακρινή συγγένεια με τον Unabomber και την άδεια κυκλοφορίας του τρίκυκλου από την δολοφονία του ΛαμπράκηΠαραδεχτηκαν το λαθος τους και μαλιστα συντομα, αλλα παραλληλα τονισαν εμμεσως πλην σαφως οτι ειναι προθυμοι να το επαναλάβουν,οπότε μικρή σημασία έχει η παραδοχη τους.
Παντως τον βραζιλιάνο δεν τον απασχολει πλεον το όλο θεμα -
Eάν τελικά δεν υπάρξει τιμωρία 'κάποιου' για τον θάνατο, πιστεύω πως οι τρομοκράτες, με αυτό το γεγονός, πέτυχαν το σκοπό τους.
Τόσο απλά! -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αυτό πάντως που έχω να αναγνωρίσω στους Αγγλους είναι οτι έχουν τα @@ να παραδεχτούν το λάθος τους (αν και το ζήτημα είναι πλέον αν θα αποδωθούν και ευθύνες).
Εχω την εντύπωση οτι στην Αμερική (ίσως ακόμα και στην Ελλάδα) θα είχανε φορτώσει στον μακαρίτη αποδεικτικά στοιχεία για συμμετοχή στην Αλ Κάιντα, επαφές με την ΕΤΑ, μακρινή συγγένεια με τον Unabomber και την άδεια κυκλοφορίας του τρίκυκλου από την δολοφονία του ΛαμπράκηΠαραδεχτηκαν το λαθος τους και μαλιστα συντομα, αλλα παραλληλα τονισαν εμμεσως πλην σαφως οτι ειναι προθυμοι να το επαναλάβουν,οπότε μικρή σημασία έχει η παραδοχη τους.
Παντως τον βραζιλιάνο δεν τον απασχολει πλεον το όλο θεμαΑυτό είναι και το πιο τραγικό τελικά στην όλη ιστορία. Πραγματικά έκανα λάθος. Δεν πρόκειται για @@. Πρόκειται για θράσος και ελεεινή περιφρόνηση της αξίας της ανθρώπινης ζωής. Και είναι τουλάχιστον υποκρισία να ισχυρίζονται οτι κόπτονται για τις ανθρώπινες ζωές των υπολοίπων.
-
Τελικά η τιμωρία μικρή σημασία έχει!
Σε έρευνα του BBC, το 85% ( ) απάντησε ότι δεν θέλει να αλλάξει τακτική η αστυνομία!!!!
Καλύτερα -λένε- ένας αθώος νεκρός, παρά 300 άλλοι αθώοι νεκροί!!!
Τελικά το πλήθος (όχι λαός, πλήθος) κουμαντάρει τις τύχες του!
Είμαι βεβαιος ότι και στην Ελλάδα, μια αντίστοιχη έρευνα, θα έβγαζε τα ίδια αποτελέσματα!!
Γιατι?
Γιατι συνήθως αποφασίζουμε και κρίνουμε, εν θερμώ και υπο το βάρος του αποτελέσματος και του γεγονότος!!
ΠΟΤΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ!!!
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Eάν τελικά δεν υπάρξει τιμωρία 'κάποιου' για τον θάνατο, πιστεύω πως οι τρομοκράτες, με αυτό το γεγονός, πέτυχαν το σκοπό τους.
Τόσο απλά!Οντως έτσι είναι. Αν υποθέσουμε οτι αυτοί που έκαναν τις βομβιστικές επιθέσεις είχαν ως στοχο να σπείρουν τον πανικό στους Λονδρέζους βρήκαν συμμαχους σ'αυτό τον ευγενή σκοπό την μητροπολιτική αστυνομία της πόλης
Λονδρέζοι, Νεοϋορκέζοι, Αθηναίοι, Ρωμαίοι, Γαλάτες αφήστε τις πόλεις και επιστρέψτε στα χωριά. Κάντε το έργο των τρομοκρατών (πάσης φύσεως) δυσκολότερο
Να δεις τι σου'ρχεται μετά...
-
Παντως τον βραζιλιάνο δεν τον απασχολει πλεον το όλο θεμαΑυτό είναι και το πιο τραγικό τελικά στην όλη ιστορία. Πραγματικά έκανα λάθος. Δεν πρόκειται για @@. Πρόκειται για θράσος και ελεεινή περιφρόνηση της αξίας της ανθρώπινης ζωής. Και είναι τουλάχιστον υποκρισία να ισχυρίζονται οτι κόπτονται για τις ανθρώπινες ζωές των υπολοίπων.
Αρχίζω ν' αναρωτιέμαι.... Τελικά ο Λονδρέζος από ποιους κινδυνεύει περισσότερο? Τους τρομοκράτες ή τους trigger-happy 'ειρηνοποιούς'?.......
-
ΝΑ ΧΑΡΩ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ!!!!
Να τα βλέπουν αυτά οι πανέξυπνοι που έλεγαν πως είναι η απάντηση σε ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΑ τρομοκρατικά χτυπήματα!!!
Όχι δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν τους τρομοκράτες να σκοτώσουν κοσμάκη, αλλά ούτε και την αστυνομία μπόρεσαν να αποτρέψουν από το να τον αποτελειώσει!!!
Χίλια παράσημα (ανοικτής παλάμης) στην Σκότλαντ Γιαρντ που αν και Σκότλαντ αφειδώς μοιράζει τις σφαίρες. Μπράβο και πάλι μπράβο στην αστυνομία που σε μια ΠΟΛΗ ΒΙΝΤΕΟΚΛΙΠ έχουν μπλέξει τα μπούτια τους, και δηλώνουν πως αν χρειαστεί θα τα ξαναμπλέξουν!!!
Αν αποκτήσω δολοφονικές τάσεις ΠΛΕΟΝ ΞΕΡΩ το επάγγελμα που θα ακολουθήσω!! Και ΔΩΡΕΑΝ ΥΛΙΚΟ θα έχω, και καθαρή θα την βγάζω.
ΟΥΣΤ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τι λέτε να στείλουμε ένα email πως δεν θα πάμε στην κωλοχώρα τους επειδή φοβούμαστε για την ασφάλειά μας εξαιτίας της αποτελεσματικότητας και των μεθόδων της αστυνομίας τους;;;
-
τι να σου κανει η αστυνομια οταν μπλεκονται μυστικες υπηρεσιες...
-
ναι αλλά tabs έχουν επιχείρημα για να σου εγκαταστήσουν κάμερες σε κάθε πόλη γιατί θα σου πουν οτι τουλάχιστο με τις κάμερες τους έπιασαν.
γενικά δεν έχω πρόβλημα να υπάρχουν κάμερες σε μετρό και αεροδρόμιο. αλλά φυσικά οχι δε πεζοδρόμια πλατείες και έξω από το σπίτι μου.
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
[size=24]Τι λέτε να στείλουμε ένα email πως δεν θα πάμε στην κωλοχώρα τους επειδή φοβούμαστε για την ασφάλειά μας εξαιτίας της αποτελεσματικότητας και των μεθόδων της αστυνομίας τους;;;
Μόλις τώρα έστειλα ένα μήνυμα στο BBC όπου ανέφερα:
*
'Μόλις ακύρωσα τα εισιτήριά μου για Αγγλία. Όχι τόσο λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων, αλλά λόγω της 'trigger-happy' αστυνομίας σας. Βλέπετε το δέρμα μου είναι ελαφρώς πιο σκούρο από εκείνο του μέσου Βρετανού και φοβάμαι για τη σωματική μου ακεραιότητα. Δυστυχώς συμπεριφέρθηκε όπως ακριβώς θα ήθελαν οι τρομοκράτες να συμπεριφερθεί. Και το χειρότερο είναι ότι ευρωπαίοι πολίτες συμφωνούν με αυτού του είδους την πολιτική θανάτου. Ευρωπαίοι ξυπνάτε!'*Για δούμε αν θα ανέβει (έχουν γραφεί ανατριχιαστικά πράγματα):
http://news.bbc.co.uk/1/hi/talking_point/4711189.stm -
Από το λινκ που έδωσε ο Petros:
'Met Police Chief Sir Ian Blair has apologised to the family and warned that more innocent people might be killed in the fight against terrorism.'
Τι να πει κανείς;;;
Το χειρότερο όλων είναι οι αντιδράσεις των πολιτών! -
αν πραγματι περιμενετε το τι γραφουν οι εφημεριδες να ειναι ευαγγελιο τοτε να και τουτο (απο το yahoo news):
....................................................................................
Ναι και τούτο
Ο αστυνομικός που εκτέλεσε τον Βραζιλιάνο (όπως τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν) θα δικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεσή; Οχι βέβαια γιατί εκτέλεσε σαφείς εντολές. Αυτοί που του δώσαν τις εντολές; Αποκλείεται.
Ενας άνθρωπος δηλαδή έχασε την ζωή του τζάμπα και βερεσέ και με την νέα λογική της αντιτρομοκρατικής πραγματικότητας (;!;!) πρέπει να ήμαστε και ευχαριστημένοι επειδή αυτο σημαίνει οτι ο μηχανισμός καταστολής τρομοκρατικών ενεργειών λειτουργεί.Ρε Νίκο, σοβαρά τώρα και συγχώρεσέ μου την οικειότητα. Εξακολουθείς να πιστεύεις οτι καλά καναν και τον φάγανε τον άνθρωπο;
Εχω την εντύπωση οτι στην Αμερική (ίσως ακόμα και στην Ελλάδα) θα είχανε φορτώσει στον μακαρίτη αποδεικτικά στοιχεία για συμμετοχή στην Αλ Κάιντα, επαφές με την ΕΤΑ, μακρινή συγγένεια με τον Unabomber και την άδεια κυκλοφορίας του τρίκυκλου από την δολοφονία του ΛαμπράκηΚανενα προβλημα με την οικειοτητα. Συζητηση κανουμε. Εχουμε διαφορετικες αποψεις.
Οχι δεν μπορω να πω οτι κανανε καλα και τον σκοτωσανε. Εγω ελεγα οτι οι αστυνομικοι επρεπε να αποφασισουν σε δευτερολεπτα. Αποφασισαν και φυσικα βγηκε λαθος. Αν ηταν σωστο θα ηταν η κατασταση αλλοιως.
Οι Αγγλοι το παραδεχτηκαν οτι εγινε λαθος. Στις ΗΠΑ δεν θα το παραδεχοντουσαν ποτε. Ο λογος ειναι πιο απλος. Δεν εχει να κανει με εγωισμο και οτι ειχαν δικιο. Εχει να κανει με την νομοθεσια. Εαν η αστυνομια παραδεχοταν λαθος (οπως λεμε τοπικα: admit wrondoing') θα γινοταν χαμος. Θα επεφταν μυνησεις και διακστικα μετρα χαμος. Δυστυχως εχει να κανει με το νομικο συστημα στις ΗΠΑ που σε μεγαλο πσοστο επιτρεπει τα ατελειωτα δικαστικα μετρα και μυνησεις. Τι γινεται με αυτα. Ολοι αυτοι (αστυνομια, στρατος, μυστικες υπηρεσιες κτλ) εχουν αυτο που λεμε 'rules of engangement'. Οταν ερχονται σε καταστασεις σαν και αυτες προσπαθουν να εχουν εναν συστηματικο τροπο αντιδρασης. Εαν πχ ο ανθρωπος που πανε να συλλαβουν κανει μια κινηση κα την θεωρουν οτι θα βγαλει καποιο οπλο αμεσως θεωρειται οτι η ζωη τους κινδυνευει εχουν δικαιωμα να αμυνθουν. Εαν θελουν προσπαθουν να χρησιμοποιησουν μη θανατηφορα μεσα (κατι ειδικα σπρευ και κατι με ηλεκτρισμο). Αλλα πολλες φορες δεν δουλευουν. Ιδιως αν οι ανθρωποι εχουν μεσα τους ναρκωτικα κτλ. Οποτε το πιστολι ειναι το μεσο. Και φυσικα μην ξεχναμε οτι το δικαιωμα να εχεις οπλο στο σπιτι ειναι συνταγματικο δικαιωμα στις ΗΠΑ οποτε συχνα βγαινει ο υποπτος με ολοκληρο οπλοστασιο.
Ολα αυτα φυσικα ειναι απλες οδοντοκρεμες αν πεσεις στη μεση και σε καθαρισουν. Τι θα πρεπει να δουμε στην περιπτωση εδω. Τι κανανε οι αστυνομικοι. Του ειπαν να σταματησει; Του εδειξαν οτι ειναι αστυνομικοι; τι εκανε μετα; Γιατι το εβαλε στα ποδια. Γιατι τρομαξε; Τωρα εαν οι αστυνομικοι τα εκαναν ολα με τους κανονισμους, τοτε υπαρχει το αλλο. Τι εκανε ο υποπτος; Γιατι αντεδρασε ετσι; Μαζι με τους κανονισμους πρεπει να του δωσουν οδηγιες. Σαν κατι: σταματα και πεσε στο δρομο. Τωρα αν αυτος το βαλει στα ποδια και πηδαει και προσπαθει να κανει κατι που δεν το περιμενει ο αστυνομικος τα πραγματα μπερδευονται. Σε καθε περιπτωση η αστυνομικος εχεις ειδικα δικαιωματα και υποχρεωσεις. Διαφορετικα απο τον κοινο πολιτη. Εαν κανουν ερευνα και βρουν κατι εγινε λαθος θα το ανακοινωσουν. Απο την αλλη μερια η οικογενεια του θυματος πρεπει να κινηθει νομικα. Αυτο θα βεβαιωσει οτι ολα εγιναν σωστα. Και αν χρειαστει να πανε δικαστικα τοτε πρεπει να γινει. Για να φερουν στο φως τι εγινε και απισης τις εσωτερκες λεπτομεριες της ερευνας.
Νικος
-
Άντε μπράβο μας τα καταφέραμε μπήκαμε στη λέσχη των πολιτισμένων χωρών.
Αρχίζει και εδώ η παρακολούθηση των κινητών τηλεφώνων, του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και φυσικά οι κάμερες στους δρόμους βρήκαν αφορμή μονιμοποίησης.Αν και κάτι μου λέει ότι όλα αυτά γίνονταν εδώ και καιρό απλά τώρα γίνεται πλέον και πιο φανερά. (με την άδεια της αστυνομίας γειτόνισα, που λέει και το ανέκδοτο).
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Στις ΗΠΑ δεν θα το παραδεχοντουσαν ποτε. Ο λογος ειναι πιο απλος. Δεν εχει να κανει με εγωισμο και οτι ειχαν δικιο. Εχει να κανει με την νομοθεσια. Εαν η αστυνομια παραδεχοταν λαθος (οπως λεμε τοπικα: admit wrondoing') θα γινοταν χαμος. Θα επεφταν μυνησεις και διακστικα μετρα χαμος.
Μετά την 11/9 έχει αλλάξει κάτι στην νομοθεσία ή στην πρακτική των ενοπλων δυνάμεων απέναντι στους υποπτους για τρομοκρατικές ενέργειες; Εχει αλλάξει η αντιμετώπιση απέναντι στους αστυνομικούς σε περίπτωση αποδεδειγμένου 'wrongdoing';
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Ολοι αυτοι (αστυνομια, στρατος, μυστικες υπηρεσιες κτλ) εχουν αυτο που λεμε 'rules of engangement'. Οταν ερχονται σε καταστασεις σαν και αυτες προσπαθουν να εχουν εναν συστηματικο τροπο αντιδρασης.
Αναρωτιεμαι τι λενε τα αντιστοιχα 'rules of engagement' των Αγγλων....
'αφου ακινητοποιησετε τον υποπτο, ριχτε του καλου-κακου 5 σφαιρες στο κεφαλι, να ηρεμησει!'
-
Eγω λέω να προσέχετε τα hands-free και τα καλώδιά τους γιατι αμα προεξέχουν την κάτσατε τη βάρκα.Θα φάτε ....μολύβι που θα πάει σύννεφο!! Εγω καλού-κακού, πηρα σήμερα ενα blue-tooth κι εχω το κεφαλάκι μου ήσυχο... (ή μηπως το περάσουν για high-tech πυροκροτητή ?? )
-
Στις ΗΠΑ δεν θα το παραδεχοντουσαν ποτε. Ο λογος ειναι πιο απλος. Δεν εχει να κανει με εγωισμο και οτι ειχαν δικιο. Εχει να κανει με την νομοθεσια. Εαν η αστυνομια παραδεχοταν λαθος (οπως λεμε τοπικα: admit wrondoing') θα γινοταν χαμος. Θα επεφταν μυνησεις και δικαστικα μετρα χαμος.
Μετά την 11/9 έχει αλλάξει κάτι στην νομοθεσία ή στην πρακτική των ενοπλων δυνάμεων απέναντι στους υποπτους για τρομοκρατικές ενέργειες; Εχει αλλάξει η αντιμετώπιση απέναντι στους αστυνομικούς σε περίπτωση αποδεδειγμένου 'wrongdoing';
Δεν νομιζω. Εχουν καινουργιου αντιτρομοκρατικους νομους που δινουν πολλα δικαιωματα στις υπηρεσιες καταδιωξης (αστυνομια και ενα σωρο αλλες). Ξανα εχουν γινει χαμος μυνησεις και εχουν φτασει στο ανωτατο δικαστηριο για συνταγματικα δικαιωματα αλλα δεν εχει γινει ξεκαθαρισμα.
Αν αποδειχτει wrongdoing τοτε ανοιγει η πορτα για να ζητησουν αποζημιωσεις οι συγγενεις κτλ. Τις περισσοτερες φορες αυτα προσπαθουν να λυθουν με αυτο που λεμε settlement εκτος δικαστηριου. Οποτε τα πληρωνει η εταιρια και δεν δεχεται ευθυνη (admitting no wrongdoing).
Πχ. μετα τις 11/9 οι οικογενειες αυτων που σκοτωθηκαν εκαναν μυνησεις(σε Αμερικανικο δικαστηριο) στο κρατος της Σαουδικης Αραβιας για εκατονταδες δισεκατομυρια δολαρια. Η λογικη τους ηταν οτι οι αεροπειρατες ηταν Σαουδαραβες οποτε η χωρα εχει καποια ευθυνη.
Ειναι πολυ μπλεγμενα πραγματα που μπορει να φτασουν στα Αμερικανικα δικαστηρια. Και κατα την αντιληψη μου αυτα δεν ισχυουν στην Ευρωπη. Γιαυτο δεχονται ευθυνη. Βεβαια δεν ειμαι ειδικος στα νομικα(εδω ερχεται η γυναικα μου ) οποτε δεν ξερω αν ολα αυτα ειναι 100% αληθεια.
Ενα ακομα πραγμα. Το οτι τα λεω ολα αυτα δεν σημαινει οτι ειναι οπαδος τους και οτι τα υποστηριζω. Πιστευω οτι εχουμε φτασει σε ενα σταυροδρομι στις ΗΠΑ. Πρεπει να αποφασισουμε τι θα γινει. Η λογικη δεν ακολουθειται παντα και ουτε τα συνταγματικα δικαιωματα ακολουθουνται κατα γραμμα. Πχ: μετα τις 11/9 ειχαμε την καινουργια κατηγορια κρατουμενων 'enemy combatant'. Αυτοι μιλαμε την εχουν κυριοκλεκτικα βαψει. Δεν εχουν συνταγματικα δικαιωματα. Δεν εχουν δικαιωμα να μιλησουν με τον δικηγορο τους (η πολυ λιγα). Μπορουν να κρατηθουν απεριοριστα χωρις να τους απαγγελθει κατηγορια. Ο ιδιος ο προεδρος αποφασιζει ποιος ειναι και δεν ειναι. Αυτο παει εναντια σε καθε συνταγματικο δικαιωμα που εχει νομοθετηθει στις ΗΠΑ.
Νικος
-
Kανόνες εμπλοκής 'rules of engagment' υπάρχουν παντού. Πρέπει να διαθέτει και η Ελληνική αστυνομία και κάθε στυνομικός που τις παραβαίνει βεβαίως είναι υπόλογος.
Στην Ελλάδα νομίζω πως για να πυροβολίσει ο αστυνομικός πρέπει πρώτα να δεχτεί πυροβολισμό (ούτε καν δηλαδή να απειληθεί με όπλο, πόσο μάλλον απλά να κάνει κίνηση που μπορει να βγάλει όπλο (ΗΠΑ) ή απλά να προσπαθήσει να διαφύγει (Βρεταννία εσχάτως)!!! Δεν είμαι βέβαιος για αυτό όμως.
Πραγματικά πιστεύω πως πρέπει να καταδικαστεί κάποιος για αυτήν την πράξη στην Αγγλία πάντως. Αλλιώς οι βομβιστές θα έχουν πετύχε το στόχο τους (το πλήγμα στις δυτικές αξίες και τρόπο ζωής).
Ό,τι και να είχε κάνει ο άτυχος άνθρωπος, ο θάνατος στην Αγγλία δεν αποτελεί θεσμοθετημένη ποινή. Αν τελικά δεν καταδικαστεί κάποιος για την ανθρωποκτονία θα έχουμε καίριο πλήγμα (και σε επίπεδο τύπων κατάρρευση) του Αγγλικού συστήματος απονομής δικαιοσύνης.
Αλλιώς όπως είπα οι τρομοκράτες (με αυτό το συμβάν και όχι με αυτές καθέ αυτές τις εκρήξεις) θα έχουν πετύχει το στόχο τους.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Μόλις έμαθα ότι έχουν αρχίσει αντίποινα οι Αγγλοι καταστρέφοντας κάποια μουσουλμανικά τεμένη καί (νομίζω) ένα νεκροταφείο.
Αντοίποινα είχαν σημειωθεί πέρισυ στήν Ολλανδία μετά τή δολοφονία ενός κινηματογραφιστή από κάποιον μουσουλμάνο,διότι είχε γυριστεί μία ταινία που καυτηρίαζε τή συμπεριφορά τών μουσουλμάνων απέναντι στίς γυναίκες.Καί εκεί υπήρξανε βανδαλισμοί.ερώτηση
θεωρείτε ότι μπορεί να κλιμακωθεί η αντιπαράθεση 'δυτικών' καί μουσουλμάνων ακόμα καί σε επίπεδο πολιτών;
Είναι πιθανόν να ζήσουμε μία νέα εποχή εθνικοσοσιαλιστικών κυβερνήσεων (μέ τήν συγκατάθεση τών λαών);
Εάν γίνει αυτό,θα δημιουργηθούν μίση μεταξύ τών λαών,πού πιθανόν να χρειαστούν ολόκληρες γεννεές γιά να σβήσουν;Η προσωπική μου άποψη είναι πολύ απαισιόδοξη... Δεν ξέρω αν έχετε ακούσει από κάποιον παλαιότερο ότι κάθε 30-40 χρόνια θα γίνεται ένας πόλεμος 'γιατί οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει τη φρίκη του'...
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Ό,τι και να είχε κάνει ο άτυχος άνθρωπος, ο θάνατος στην Αγγλία δεν αποτελεί θεσμοθετημένη ποινή. Αν τελικά δεν καταδικαστεί κάποιος για την ανθρωποκτονία θα έχουμε καίριο πλήγμα (και σε επίπεδο τύπων κατάρρευση) του Αγγλικού συστήματος απονομής δικαιοσύνης.
Για μία φορά ακόμη οι Ευρωπαίοι βγάζουμε τα 'μεσαιωνικά μας ένστικτα' στην επιφάνεια. Η απόδοση δικαιοσύνης και μάλιστα με την αισχάτη των ποινών, από μία χούφτα φοβισμένων τσογλανακίων -μισθωτών μίας κάποιας κυβέρνησης/εξουσίας- καταργεί κάθε αρχή δικαιοσύνης. Σε αυτόν τον τομέα τα 'αμερικανάκια' μας έχουν βάλει κάτω και εν τέλει αποδεικνύονται πιο σώφρονες, αν αναλογιστούμε την αντικειμενική διαφορά στον 'κίνδυνο' που αντιμετωπίζουν εκείνοι από την 'τρομοκρατία' σε σχέση με το μέσο Ευρωπαίο. Ακόμη χειρότερα ως λαοί τρέξαμε πίσω από τις κυβερνήσεις μας κατευθείαν μέσα στην παγίδα και τώρα επιδοκιμάζουμε κυβερνητικες τακτικές που έχουν να εμφανιστούν στην Ευρώπη από την εποχή των Ες-Ες (όποιος ανατρέξει στη φρασεολογία του ναζιστικού καθεστώτος του μεσοπολέμου, αλλά και στις αντιδράσεις των πολιτών της κεντρικής Ευρώπης τότε, θα δει μία πραγματικότητα που ταυτίζεται με τη σημερινή).
Πριν μερικά χρόνια ο κόσμος βγήκε στους δρόμους για τον Ιταλό αναρχικό που σκοτώθηκε εν ψυχρώ από τον καραμπινιέρο. Σήμερα ο ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΘΩΟΣ δολοφονημένος Βραζιλιάνος δε φαίνεται να συγκινεί το μέσο -χεσμένο από το φόβο του, μήπως και χάσει τη βολή του- ευρωπαίο πολίτη (του κ@λου πολίτης). Αντιθέτως ο μεν διοικητής της βρετανικής αστυνομίας δηλώνει απερίφραστα ότι το φαινόμενο αυτό θα επαναληφθεί στο μέλλον, ενώ πληθαίνουν οι υπήκοοι του στέματος στη βρετανία που συγχαίρουν τους -εξίσου χεσμένους από το φόβο τους- μυστικούς και χωρίς διακριτικά μπάτσους για την εν ψυχρώ δολοφονία.**
Μήπως είμαι πολύ 'φορτωμένος' πρωινιάτικα;;;
**
Λονδίνο - 2012 - Ασφάλεια(?)