-
Υπάρχει άλλο αυτοκίνητο απο την Mercedes C180 με τα 143 άλογα που να πιάνει τα 223΄χιλιόμετρα τελική? Που οφείλετε αυτή η τόσο υψηλή τελική του αυτοκινήτου?
-
Υπάρχει άλλο αυτοκίνητο απο την Mercedes C180 με τα 143 άλογα που να πιάνει τα 223΄χιλιόμετρα τελική? Που οφείλετε αυτή η τόσο υψηλή τελική του αυτοκινήτου?
-
-
Στις απώλειες από την μετάδοση;
Και απο το βάρος; -
Καθαρα και μονο στην πολυ καλη αεροδυναμικη, ή για να ειμαι πιο ακριβης στην σχετικα πολυ χαμηλη αντισταση.
Ειναι ο μονος παραγων, μαζι με τις τριβες των ελαστικων που προσδιοριζουν την τελικη ενος αυτοκινητου.
Χωρις να λαμβανουμε υποψιν, κατηφορες κλπ.
037
Υ.Γ. Την ιδια τελικη ειχε και ενα πειραμτικο αυτοκινητο του Πινινφαρινα, με κινητηρα απο Τιπο, 70-75 ιππων το οποιο ειχε πολυ χαμηλο αεροδυναμικο συντελεστη. 0.17-0.19 εαν θυμαμαι. Το Τιπο με τον ιδιο κινητηρα ειχε 165-170 τελικη!!! Ηταν ομωε ενα πρακτικο καθημερινο αυτοκινητο καιοχι πειραματικο οπως του Πινινφαρινα
-
Μονο 143 αλογα βγαζει; Λιγα μου φαινονται για 1800κεκ με κομπρεσορ.
Ειδα και τα τεχνικά στους 4Τ ,μηπως εχει γινει λαθος ;Νομιζα οτι βγαζει 163 αλογα. -
Οχι, περιεργως, ειναι 143 πια!!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μονο 143 αλογα βγαζει; Λιγα μου φαινονται για 1800κεκ με κομπρεσορ.
Ειδα και τα τεχνικά στους 4Τ ,μηπως εχει γινει λαθος ;Νομιζα οτι βγαζει 163 αλογα.Ύπάρχει η μικρή έκδοση με τα 143 που πιάνει τα 223 και αυτή που λές με τα 163 που πιάνει τα 235. Αυτό είναι σίγουρο και το γράφουν και τα τεχνικά των 4τροχών.
Σχετικά με το βάρος δεν νομίζω τα άλλα μοντέλα να έχουν μεγαλύτερο βάρος απο την Mercedes. Σχετικά με την αεροδυναμική και την απώλεια μετάδοσης αν έίναι μόνο αυτό τότε συγνώμη αλλά τότε σε αυτούς τους τομείς είναι στην επόμενη γενιά όλων των υπόλοιπων αυτοκίνήτων!
Αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω ας το αναφέρει
-
Όπως έχει ξαναγραφτεί και εξηγηθεί η τελική δεν εξαρτάται από το βάρος.
Αυτό που δεν μας λέει η Mercedes είναι σε πόσο χρόνο θα τα φτάσει -σε καμία αποξηραμένη λίμνη-.
Η τελική ταχύτητα εξαρτάται από την ισχύ, την αεροδυναμική, τη μετωπική επιφάνεια και την πυκνότητα του μέσου. Φυσικά εξαρτάται και από το κιβώτιο, το πόσο κοντό/μακρύ είναι
Τα sedan έχουυν καλύτερη αεροδυναμική από τα hatchbacks γι'αυτό και πολλές φορές έχουν -εργοστασιακές- υψηλότερες τελικές από αντίστοιχης ισχύος hatchbacks (πχ Passat-Golf 150 ίππων)
-
Απλα πραγματα,
εαν αφαιρεσεις ενα 10-15% σε απωλειες της μεταδοσης, το υπολοιπο που μενει, ειναι διαθεσιμο για τελικη, μειον βεβαια την αντισταση των ελαστικων, η οποια αντισταση εχει να κανει με το βαρος του αυτοκινητου.
Αυτη η δυναμη ειναι σχετικα πολυ μικροτερη απο την αεροδυναμικη αντισταση, αλλα οχι αμελητεα.
Τα Mercedes αλλα και τα BMW εχουν πολυ μικρους συντελεστες, 0.26!!!! πια, οποτε εξου και οι μεγαλες τελικες.
-
επειδη εχω το Merc με τα 163, σχεδον επιβεβαιωνω την τελικη που αναφερουν. Ειναι θεμα αεροδυναμικης... εχω να λεω για την σταθεροτητα ανω των 200κμ και για την απουσια εντονων αεροδυναμικων θορυβων...
Κοντερισια εχω χτυπησει μεχρι 230... αλλα παραπανω δεν τολμησα αν και εδειχνε να πηγαινει... ηταν πολλα τα χιλιομετρα και δεν εχω κανει συμφωνια με τον διαβολο. Οποτε η 143 δεν αμφιβαλλω καθολου πως παταει τα 220 κοντερισια....
σχετικα με τον υπαινιγμο για το ποτε τα πιανει... ως τα 210 τα μαζευει με αρκετη ευκολια, μετα θελει λιγακι... δεν συνεχιζει να επιταχυνει το ιδιο.
Τελος, ο 1.8 βγαινει με 125 αλογα (ανευ kompressor),και 143, 163, 192 με kompressor...
-
Εχει 6αρι σασμαν .Πιθανοτατα η 6 να ειναι θεομακρη και στον κοφτη να βγαζει αυτα τα χιλιομετρα.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εχει 6αρι σασμαν .Πιθανοτατα η 6 να ειναι θεομακρη και στον κοφτη να βγαζει αυτα τα χιλιομετρα.θεομακρη οχι... λιγο παραπανω απο την 5, οτι πρεπει για cruising. Το αμαξι ακουει καλα αμα εισαι με 90 και 6 στο κιβωτιο και το πιεσεις να επιταχυνει... βεβαια εδω παιζει τον ρολο της η ροπη.
-
Με εκτη στις 5500-5600, εχει 223km/h, οποτε πιανει την τελικη με εκτη.
-
Ο χρήστης 037 έγραψε:
Απλα πραγματα,εαν αφαιρεσεις ενα 10-15% σε απωλειες της μεταδοσης, το υπολοιπο που μενει, ειναι διαθεσιμο για τελικη, μειον βεβαια την αντισταση των ελαστικων, η οποια αντισταση εχει να κανει με το βαρος του αυτοκινητου.
Αυτη η δυναμη ειναι σχετικα πολυ μικροτερη απο την αεροδυναμικη αντισταση, αλλα οχι αμελητεα.
Τα Mercedes αλλα και τα BMW εχουν πολυ μικρους συντελεστες, 0.26!!!! πια, οποτε εξου και οι μεγαλες τελικες.
0,26 είναι πολύ χαμηλό νούμερο, μόνο το Prius II μου ρχεται από ευρείας παραγωγής. Γύρω στο 0,28-0,29 είναι τα μεγάλα sedan
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εχει 6αρι σασμαν .Πιθανοτατα η 6 να ειναι θεομακρη και στον κοφτη να βγαζει αυτα τα χιλιομετρα.ότι η 6η είναι μακριά δεν σημαίνει ότι είναι και καλό. Μπορεί θεωρητικά να φτάνει μία ταχύτητα 270χλμ./ώρα, αλλά αν δεν έχεις δύναμη δεν θα ξεπεράσεις τα 220 πχ
-
Ta νουμερα αυτα ειναι πραγματικα και δεν τα φάνταστηκα. Τα ανακοινωνουν, επισημα οι Ευρωπαϊκες εταιριες και τα μοιραζονται μεταξυ τους, οποτε και τα εχω δει μπροστα μου.
Φαινονται πολυ χαμηλα και μου εκαναν εντυπωση αλλα ειναι αληθινα. Διαφερουν λιγο, βεβαια απο εκδοση σε εκδοση. Άλλο π.χ. η C180 και αλλο η AMG εκδοση.
-
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Υπάρχει άλλο αυτοκίνητο απο την Mercedes C180 με τα 143 άλογα που να πιάνει τα 223΄χιλιόμετρα τελική? Που οφείλετε αυτή η τόσο υψηλή τελική του αυτοκινήτου?Yπάρχει το 106 rallye που με 122 αλογα πιανει 220 και πολυ χαλαρα!
(Ενταξει, μπορει να μην ειναι πραγματικα, αλλα..!) -
...αλλά, δεν τα πιανει εεεε
143 ίπποι με 223 τελική?!