-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Αν σου αρέσει να παραποιείς τις προθέσεις των γραφομένων μου συνέχισε. Κι αν σου αρέσει να βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα, τα οποία υποθέτω -αν κάνω λάθος διόρθωσέ με- πως δε θα τα έβγαζες αν αντί του χριστιανικού ναού μιλούσαμε για ένα ναό π.χ. της Αφροδίτης.
Πως μπορεις να παραποιήσεις τις προθέσεις των γραφομενων κάποιου; Μήπως εννοείς οτι παρερμήνευσα αυτά που έγραψες;* Με βάση αυτό που έγραψες πιστεύεις οτι ήταν πολύ αυθαίρετο το συμπέρασμά μου; Θέλεις να πεις οτι εννοούσες κάτι αλλο από αυτό που είπες; Γιατί δεν είπες τότε αυτό που εννοούσες;
Και μια που μιλάμε για αυθαίρετα συμπεράσματα... Ναι κάνεις λάθος. Δεν έχουν μόνο οι αντιχριστιανοί το προνόμιο του σεβασμού προς τον πολιτισμό (γενικώς) είτε πρόκειται για τον Παρθενώνα είτε για την Αγια Σοφιά είτε για το Ταζ Μαχάλ είτε για το τελευταίο Τοτεμ φυλής ανθρωποφάγων στην Αφρική. Δεν συνεχίζω άλλο μαζί σου γιατι τις συζητήσεις με φανατικούς δε τις βρίσκω καθόλου ενδιαφέρουσες*Θα μου επιτρέψεις να σου πω οτι για λάτρης του αρχαίου πνεύματος δε τα μιλάς και πολύ καλά τα Ελληνικά
Μέχρι να ξεκινήσεις να μου κάνεις μαθήματα ελληνικών απλά εννοούσα ότι παραφούσκωσες αυτά που έγραψα με σκοπό να οδηγήσεις την κουβέντα εκεί που θέλεις και ούτε λίγο ούτε πολύ να με χαρακτηρίσεις φανατικό...
Όταν λες αντιχριστιανοί ποιους ακριβώς εννοείς; Εδώ θέλω μια εξήγηση.
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Λοιπόν σχετικά με τον Μασονισμό δεν έχω αποδείξεις έχω ενδείξεις. Δεν τις έχω όμως σε αρχείο να σου αναφέρω. Αλλά ας σου αντιστρέψω το ερώτημα. Εσύ μπορείς να αποδείξεις ότι ισχύει το αντίθετο?
Πως λένε εκείνη την επιστημονική αρχή που λέει ότι αν για κάτι υπάρχουν πολλές εξηγήσεις, η πιο απλή είναι συνήθως και η σωστή;;;
Δε ξέρω πως τη λένε, συμφωνώ και εγώ αλλά η λέξη κλειδί είναι εδώ είναι το συνήθως που σημαίνει όχι πάντα αλλά τις πιο πολλές φορές.
Αποδείξεις δεν έχω (προφανώς), μιας και η πιο απλή εξήγηση (και πιο λογική πιστεύω) είναι αυτό που λέω εγώ, ότι η όλη ιστορία είναι μία κλασσική θεωρία συνομωσίας...
Δε ξέρω τι είναι πια λογικό. Αλήθεια όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω σου είναι πάντα αυτό που θα θεωρούσες λογικό? Αν σου έλεγα πριν το Euro2004 να ποντάρεις ΟΛΗ σου την περιουσία στο γεγονός ότι θα το πάρει η Ελλάδα αφού είναι απόλυτα λογικό, θα το έκανες ή θα με θεωρούσες τρελό?
Για αυτό κράτα πάντα μία πισινη. Θεωρείς όλα αυτά βλακείες? Ναι αλλά άσε και λίγο χώρο πίσω στο μυαλό σου για το αντίθετο! Εγώ αυτό προσπαθώ να κάνω.
Επίσης ΚΑΝΕΙΣ μα ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι σε θέση να προσφέρει σε έναν καλόπιστο και λογικό συνομιλητή (όπως θέλω να πιστεύω ότι είμαι) κάποιο ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ στοιχείο που να αποδεικνύει ή να είναι μια πολύ ισχυρή ένδειξη για αυτά που μου λες... Δεν έχω κανένα πρόβλημα να σε πιστέψω, αλλά θέλω να μου το αποδείξεις!
Προφανώς. Αλλά σου είπα δεν έχω αποδείξεις. Και εσύ θέλεις κάτι πραγματικά τρανταχτό πέρα κάθε αμφιβολίας για να πειστείς ότι πιθανώς έχω δίκιο. Όμως είναι πιο εύκολο για σένα αφού είναι πιο λογικό να μου πεις γιατί έχω λάθος αντίληψη (ουδείς αλάθητος).
Μερικά πράγματα για τη μασονία, μπορεί κανείς να διαβάσει εδώ
Οκ. Από το λίγο που είδα είναι σαν διαφημιστικό σποτ.
Κάτι σαν την Νέα Ακρόπολη ένα πράγμα. Πωροτικό σου φαίνεται στην αρχή αλλά.Θα σου πω κάτι. Από ότι γνωρίζω έχουν 33 βαθμίδες. Σε κάθε βαθμίδα μαθαίνεις περισσότερα μυστικά αλλά 3 πρώτες τουλάχιστον δεν έχουν κάτι σπουδαίο γιατί εσύ μπορείς να θέλεις να φύγεις . Του ζουμί της υπόθεσης είναι στις παραπάνω βαθμίδες. Αν θέλεις να φύγεις αρχίζουν απειλές. Οι παρακάτω είναι κυρίως ανυποψίαστοι και δεν γνωρίζουν. Λέγεται ότι ο αείμνηστος Κων. Καραμανλής είχε φτάσει μέχρι την 31η βαθμίδα.
Ο χαρδαβέλλας έχει κάνει εκπομπές ( όπως και για την νέα ακρόπολη - από τους ελάχιστους που τόλμησαν ). Ο Χαρδαβέλλας αν έχεις προσέξει προσπαθεί να μην παίρνει το μέρος κάποια πλευράς. Όμως στο ερώτημά του αφού δεν είναι κάτι κακό ο Μασονισμός γιατί ΤΟΣΗ μυστικοπάθεια δε πήρε (νομίζω) πειστική απάντηση.
Η μυστικοπάθεια είναι το κλειδί φίλε μου. Αν θες στο θέτω ως επιχείρημα. Μην το εκλάβεις όμως ότι λέω: 'Αφού είναι μυστικοπαθείς άρα είναι κακοί'. Ως τροφή για σκέψη το δίνω.
-
Ή αλλιώς, KISS = Keep It Simple Stupid...Αυτό μας το λέγανε στην 'Τεχνολογία Λογισμικού' (άσχετο).
-
Ο χρήστης Raikkonen έγραψε:
Δε ξέρω πως τη λένε, συμφωνώ και εγώ αλλά η λέξη κλειδί είναι εδώ είναι το συνήθως που σημαίνει όχι πάντα αλλά τις πιο πολλές φορές.
Occam's Razor, όπως σημείωσε ο kyan παραπάνω!
Αποδείξεις δεν έχω (προφανώς), μιας και η πιο απλή εξήγηση (και πιο λογική πιστεύω) είναι αυτό που λέω εγώ, ότι η όλη ιστορία είναι μία κλασσική θεωρία συνομωσίας...
Δε ξέρω τι είναι πια λογικό. Αλήθεια όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω σου είναι πάντα αυτό που θα θεωρούσες λογικό? Αν σου έλεγα πριν το Euro2004 να ποντάρεις ΟΛΗ σου την περιουσία στο γεγονός ότι θα το πάρει η Ελλάδα αφού είναι απόλυτα λογικό, θα το έκανες ή θα με θεωρούσες τρελό?
Φυσικά και θα σε θεωρούσα τρελό, μιας και αυτό πρόκειται για μία ΠΡΟΒΛΕΨΗ, η τύχη της οποίας είναι πολύ σχετική (όπως και κάθε πρόβλεψης... )
Για αυτό κράτα πάντα μία πισινη. Θεωρείς όλα αυτά βλακείες? Ναι αλλά άσε και λίγο χώρο πίσω στο μυαλό σου για το αντίθετο! Εγώ αυτό προσπαθώ να κάνω.
Κι εγώ, αλλά όσο κι αν έχω ψάξει, δεν έχω βρει ούτε μία αξιόπιστη ένδειξη...
Προφανώς. Αλλά σου είπα δεν έχω αποδείξεις. Και εσύ θέλεις κάτι πραγματικά τρανταχτό πέρα κάθε αμφιβολίας για να πειστείς ότι πιθανώς έχω δίκιο. Όμως είναι πιο εύκολο για σένα αφού είναι πιο λογικό να μου πεις γιατί έχω λάθος αντίληψη (ουδείς αλάθητος).
Δεν καταλαβαίνω το συλλογισμό... Μου λες ότι η μασονία είναι πηγή κακού κτλ... Σου λέω ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να το αποδεικνύει! Και μου λες να σου αποδείξω την ανυπαρξία στοιχείων;;; Μήπως σε αυτή την περίπτωση ο αντίστροφος συλλογισμός δεν είναι λογικός; Αφού υποστηρίζω ότι δεν υπάρχουν στοιχεία, εσύ δεν θα έπρεπε να μου δώσεις κάποιο στοιχείο;
Κάτι σαν την Νέα Ακρόπολη ένα πράγμα. Πωροτικό σου φαίνεται στην αρχή αλλά.Η wikipedia διαφημιστικό σποτ;;;; Ψάξε λίγο την εγκυκλοπαίδεια και θα δεις ότι είναι αρκετά αξιόπιστη... Παρόμοια πράματα έχω διαβάσει και από αλλού...
Θα σου πω κάτι. Από ότι γνωρίζω έχουν 33 βαθμίδες. Σε κάθε βαθμίδα μαθαίνεις περισσότερα μυστικά αλλά 3 πρώτες τουλάχιστον δεν έχουν κάτι σπουδαίο γιατί εσύ μπορείς να θέλεις να φύγεις . Του ζουμί της υπόθεσης είναι στις παραπάνω βαθμίδες. Αν θέλεις να φύγεις αρχίζουν απειλές. Οι παρακάτω είναι κυρίως ανυποψίαστοι και δεν γνωρίζουν. Λέγεται ότι ο αείμνηστος Κων. Καραμανλής είχε φτάσει μέχρι την 31η βαθμίδα.
Όλα αυτά λέγονται Και φυσικά δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ απόδειξη!
Ο χαρδαβέλλας έχει κάνει εκπομπές ( όπως και για την νέα ακρόπολη - από τους ελάχιστους που τόλμησαν ). Ο Χαρδαβέλλας αν έχεις προσέξει προσπαθεί να μην παίρνει το μέρος κάποια πλευράς. Όμως στο ερώτημά του αφού δεν είναι κάτι κακό ο Μασονισμός γιατί ΤΟΣΗ μυστικοπάθεια δε πήρε (νομίζω) πειστική απάντηση.
Σε παρακαλώ! Μην μου αναφέρεις τον Χαρδαβδέλα σαν αξιόπιστη πηγή... Την πρώτη (και τελευταία) φορά που κάθησα αρκετή ώρα να δω την εκπομπή του είχε ένα 'αυθεντικό' βίντεο μ' έναν υποτιθέμενο εξωγήινο που τον είχαν σε ένα εργαστήριο και του έκαναν εξετάσεις... (να μην αναφέρω βέβαια ότι το βίντεο ήταν τόσο κακό και τόσο εύκολο να καταλάβεις το ότι ήταν 'φτιαχτό' που καταντούσε γελοίο!!! ). Να μην αρχίσω και για τουε ανθρώπους που καλεί και την αξιοπιστία των πηγών του...
Η μυστικοπάθεια είναι το κλειδί φίλε μου. Αν θες στο θέτω ως επιχείρημα. Μην το εκλάβεις όμως ότι λέω: 'Αφού είναι μυστικοπαθείς άρα είναι κακοί'. Ως τροφή για σκέψη το δίνω.
Τι είναι;;; Για μυστικοπαθείς έχουν πολλά site...
Για να μην τα παραθέσω, πήγαινε στο τέλος της σελίδας στη wikipedia που παρέθεσα πιο πάνω και δες τα.. Θα δεις φωτογραφίες μασόνων (δημοσιευμένες από τους ίδιους) και πολλά άλλα...
Επίσης ένα site που μιλάει για το τι κάνει μία οργάνωση, όπου θα δεις ότι ασχολείται με αρκετά πράγματα και ένα ακόμα όπου εξηγεί τα περί μυστικότητας... Κοινώς είναι το ίδιο μυστική οργάνωση όσο μία λέσχη γκολφ που δεν επιτρέπει σε μη μέλη να εισέρχονται...
Περιμένω αντεπιχειρήματα!
edit: Τα έφτιαξα τα links επιτέλους!
Υπόψη! Δεν έχω καμία σχέση με τις οργανώσεις τους, απλά δεν μπορώ τις θεωρίες συνομωσίας! Πίστεψέ με, αν μου δώσεις ένα στοιχείο θα αλλάξω γνώμη!
-
Αλλά σου είπα δεν έχω αποδείξεις. Και εσύ θέλεις κάτι πραγματικά τρανταχτό πέρα κάθε αμφιβολίας για να πειστείς ότι πιθανώς έχω δίκιο. Όμως είναι πιο εύκολο για σένα αφού είναι πιο λογικό να μου πεις γιατί έχω λάθος αντίληψη (ουδείς αλάθητος).
Το ξαναλέω! Ο ορισμός του μαντρώματος. Κατασκευάζω έναν ορατό ή κατά προτίμηση αόρατο εχθρό (έχει μεγαλύτερο κύρος και εμπνέει περισσότερο δέος ο αόρατος), εμφυσώ στο 'ποίμνιό' μου την αίσθηση του φόβου, της απειλής, του άμεσου κινδύνου από κάποιον ο οποίος θεωρείται 'κακός' σε αντίθεση με εμένα ο οποίος φυσικά είμαι ο 'καλός'. Και έτσι πολύ απλά τους έχω στο χέρι, τους ελέγχω, τους καθοδηγώ όπου εγώ επιθυμώ! Τώρα αν πουλήσω και κανά βιβλίο στο μεταξύ δε θα με χαλάσει ιδιαίτερα...
Βέβαια αν μπορέσεις να μας δώσεις αποδείξεις, τότε αλλάζει το πράγμα!
-
Occam's Razor, όπως σημείωσε ο kyan παραπάνω!
Σωστά αλλά πριν σου απαντούσα δεν υπήρχε τότε!
Φυσικά και θα σε θεωρούσα τρελό, μιας και αυτό πρόκειται για μία ΠΡΟΒΛΕΨΗ, η τύχη της οποίας είναι πολύ σχετική (όπως και κάθε πρόβλεψης... )
Μάλλον δε διάβασες καλά αυτό που σου είπα ή εγώ δεν στο διατύπωσα σωστά. Στην υπόθεση περί Euro είπα ότι αν σου έλεγα ότι ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΛΟΓΙΚΟ να το πάρουμε εμείς και όχι προβλέπω έτσι ξερά ότι θα το πάρει. Δηλαδή θα σου έλεγα επιχειρήματα. Πχ. Ημασταν τόσους αγώνες αήτητη, φάγαμε την 4 από την Ολλανδία και φάγαμε και το απαραιτητο χαστούκι, νικήσαμε εκτός την Ισπανία στα προκριματικά, δεν χάσαμε από τους Πορτογάλλους από το φιλικό σε ένα τόσο σημαντικό για αυτούς αγώνα (μεταξύ άλλων εγκαινίαζαν και ένα καινούργιο γήπεδο), πάνω απόλα για την άψογη αμυντική λειτουργία της ομάδας, για την φιλοσοφία που διέπει πια την ομάδα κλπ κλπ
Κατάλαβες τώρα τι ήθελα να σου πω?
Κι εγώ, αλλά όσο κι αν έχω ψάξει, δεν έχω βρει ούτε μία αξιόπιστη ένδειξη...
...ότι ισχύουν αυτά που λέω (περί κακού μασονισμού, ελέγχου κυβερνήσεων κλπ κλπ).
Δεν καταλαβαίνω το συλλογισμό... Μου λες ότι η μασονία είναι πηγή κακού κτλ... Σου λέω ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να το αποδεικνύει! Και μου λες να σου αποδείξω την ανυπαρξία στοιχείων;;; Μήπως σε αυτή την περίπτωση ο αντίστροφος συλλογισμός δεν είναι λογικός; Αφού υποστηρίζω ότι δεν υπάρχουν στοιχεία, εσύ δεν θα έπρεπε να μου δώσεις κάποιο στοιχείο;
Λάθος! Εγώ λέω Α. Εσύ μου λες ότι δεν υπάρχει στοιχείο που να συμφωνεί με το Α. Ωραία λοιπόν. Απέδειξέ μου ότι ισχύει το όχι Α που λες όχι με την ανυπαρξία στοιχείων για το Α αλλά με την υποβολή στοιχείων για το οχι Α.
Ελπίζω να έγινε πιο κατανοητός ο συλλογισμός μου. Αν όχι εδώ είμαστε δεν χανόμαστε!
Κάτι σαν την Νέα Ακρόπολη ένα πράγμα. Πωροτικό σου φαίνεται στην αρχή αλλά.Η wikipedia διαφημιστικό σποτ;;;; Ψάξε λίγο την εγκυκλοπαίδεια και θα δεις ότι είναι αρκετά αξιόπιστη... Παρόμοια πράματα έχω διαβάσει και από αλλού...
Δεν έχω αρκετό χρόνο τώρα να το διαβάσω. Θα το κάνω αργότερα. Αλίμονο αν δεν ήταν και αξιόπιστη φίλε μου! Δεν θα προσελκούσαν μέλη. Επίσης μάλλον πέρασε στο ντούκου αυτό που είπα για τις βαθμίδες. Στην αρχή είναι τα ωραία. Μάλιστα κάνουν και φιλανθρωπίες νομίζω και τέτοια και ρίχνουν στάχτη. Φαντάσου κάτι σαν τις φιλανθρωπίες της ανθρώπινης εκκλησίας. Που έχουν τα λεφτά αλλά οι φτωχοί πιστοί πρέπει να δώσουν.
Είναι διαφημιστικό σποτ για να προσελκύσουν μέλη για για να ωραιοποιήσουν το μασονισμό. Αυτό απόκομισα από την 1η εντύπωση.
Έχεις ακούσει για ένα κινέζικο ρητό που πάνω κάτω λέει ότι τείνεις να βλέπεις τον κόσμο υπό το πρίσμα της δουλειάς σου? Εγώ λοιπόν επειδή κυρίως προγραμματισμό μαθαίνω στο Πανεπιστήμιο τείνω να τα βλέπω με ένα προγραμματιστικό πρίσμα. Δηλαδή υπάρχουν πράγματα που βλέπω και πράγματα που δε βλέπω. Αν σου δώσω ένα πρόγραμμα (πες ότι σου είναι χρήσιμο) που έχει και γαμώ τα Interface (το φαίνεσθαι - η επικοινωνία του προγράμματος μαζί σου) και κάνει αυτό που λέει αλλά κάνει και κάτι άλλο? Και αν αυτό το άλλο είναι είναι η εγκατάσταση spywrare? Βλέπεις, ένα φιλικό πρόγραμμα, κάνει ότι σου λέει αλλά κάνει και κάτι άλλο και αυτό το άλλο είναι που καίει. Επίσης δε σου λέει και ΠΩΣ το κάνει γιατί συνήθως δε σε ενδιαφέρει ούτε πιθανώς να έχεις τις γνώσεις για να καταλάβεις.
Θα σου πω κάτι. Από ότι γνωρίζω έχουν 33 βαθμίδες. Σε κάθε βαθμίδα μαθαίνεις περισσότερα μυστικά αλλά 3 πρώτες τουλάχιστον δεν έχουν κάτι σπουδαίο γιατί εσύ μπορείς να θέλεις να φύγεις . Του ζουμί της υπόθεσης είναι στις παραπάνω βαθμίδες. Αν θέλεις να φύγεις αρχίζουν απειλές. Οι παρακάτω είναι κυρίως ανυποψίαστοι και δεν γνωρίζουν. Λέγεται ότι ο αείμνηστος Κων. Καραμανλής είχε φτάσει μέχρι την 31η βαθμίδα.
Όλα αυτά λέγονται Και φυσικά δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ απόδειξη!
Νομίζω ότι 1ος τόνισα ότι λέγεται! Σωστά?
Δεν είπα όμως ότι λέγεται αυτό για τις βαθμίδες.
Μάλιστα τώρα θυμήθηκα και που το διάβασα και ευτυχώς το έχω μαζί μου εδώ στο Ηράκλειο. Το βιβλίο λέγεται 'ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ: ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ' και συγγραφέας του είναι ο Wiiliam T. Still. Μάλιστα έχει και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ της μύησης του 3ου Βαθμού. Αν θέλετε όταν πάω Χανιά όπου έχω σκάνερ να τις σκανάρω και να σας τις δείξω.Στο επόμενο ποστ έχω όλο τον πρόλογο και ένα κεφαλαιάκι σχετικά με την μυστικοπάθεια.
Σε παρακαλώ! Μην μου αναφέρεις τον Χαρδαβδέλα σαν αξιόπιστη πηγή... Την πρώτη (και τελευταία) φορά που κάθησα αρκετή ώρα να δω την εκπομπή του είχε ένα 'αυθεντικό' βίντεο μ' έναν υποτιθέμενο εξωγήινο που τον είχαν σε ένα εργαστήριο και του έκαναν εξετάσεις... (να μην αναφέρω βέβαια ότι το βίντεο ήταν τόσο κακό και τόσο εύκολο να καταλάβεις το ότι ήταν 'φτιαχτό' που καταντούσε γελοίο!!! ). Να μην αρχίσω και για τουε ανθρώπους που καλεί και την αξιοπιστία των πηγών του...
Εγώ σε παρακαλώ. Πάντα παραθέτονται όλες οι απόψεις και το ντοκουμέντο (ανεξάρτητα αν είναι αληθινό ή ψεύτικο δεν παύει να είναι ντοκουμέντο) με τον εξωγήινο δεν το παρουσίασε ως αυθεντικό αλλά το έδειξε γιατί υπάρχει. Και παρουσιάζονται όλες οι απόψεις.
Τι είναι;;; Για μυστικοπαθείς έχουν πολλά site...
Για να μην τα παραθέσω, πήγαινε στο τέλος της σελίδας στη wikipedia που παρέθεσα πιο πάνω και δες τα.. Θα δεις φωτογραφίες μασόνων (δημοσιευμένες από τους ίδιους) και πολλά άλλα...
Επίσης ένα site που μιλάει για το τι κάνει μία οργάνωση, όπου θα δεις ότι ασχολείται με αρκετά πράγματα και ένα ακόμα όπου εξηγεί τα περί μυστικότητας... Κοινώς είναι το ίδιο μυστική οργάνωση όσο μία λέσχη γκολφ που δεν επιτρέπει σε μη μέλη να εισέρχονται...
Περιμένω αντεπιχειρήματα!
edit: Τα έφτιαξα τα links επιτέλους!
Υπόψη! Δεν έχω καμία σχέση με τις οργανώσεις τους, απλά δεν μπορώ τις θεωρίες συνομωσίας! Πίστεψέ με, αν μου δώσεις ένα στοιχείο θα αλλάξω γνώμη!
Μπορείς να δεις το επόμενο ποστ.
-
Συγνώμη που συνεχίζω και είμαι εκτός θέματος.
Εδώ λοιπόν είναι και τα αποσπάσματα από το βιβλίο 'ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ: ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ' του Wiiliam T. Still ο οποίος μπήκε μέσα στην Μασονία το οποίο είναι είναι σχετικά παλιό (πάνω από 10 χρόνων)
Τα πληκρολογηθέντα τα έλεξα μια φορά αλλά αν υπάρχουν πράγματα που μου ξέφυγαν ζητώ συγνώμη.
Ολόκληρος ο πρόλογος για να έχετε ΜΙΑ ιδέα για το βιβλίο:
*' Το βιβλίο αυτό, έχει σκοπό να δείξει πως ένα πανάρχαιο Σχέδιο, παρέμεινε για αιώνες καλά κρυμμένο μέσα στους κόλπους των μυστικών εταιρειών. Η μηχανοραφία αυτή, σκοπεύει να υποτάξει την ανθρωπότητα, κάτω από μία μόνο Παγκόσμια Κυβέρνηση - μία Νεα Παγκόσμια Τάξη. Το σχέδιο αυτό είναι πανάρχαιο, οι συνέπειες του οποίου αναφέρονται και στην Αγία Γραφή - το κριτήριο του Αντιχρίστου που αναφέρεται στην αποκάλυωη του Ιωάννη.
Πολλοί ερευνητές που μελέτησαν το ζήτημα αυτό δεν εξέτασαν το σχέδιο που υπήρχε πίσω από τη πασίγνωστη μυστική εταιρεία Γερμανών Πεφωτισμένων (Illuminati) του 1776. Άλλοι μελετητές απέτυχαν να διακρίνουν τη σχέση της Νέας Παγκόσμιας Τάξης με τις μυστικές εταιρείες. Άλλοι δεν συσχέτισαν επισης τις πανάρχαιες μυστικές εταιρείες με τη σύγχρονη εκδοχή. Το βιβλίο αυτό δείχνει το τι επιδιώκουν οι μυστικές εταιρείες και τον τρόπο που χρησιμοποιούν για την εφαρμογή του σχεδίου τους. Δείχνει τα σύμβολα και τα εμβλήματα που άφησαν και με πανουργία μεθοδεύουν το δρόμο για τους απογόνους τους. Το βιβλίο αυτό δείχνει το λόγο που τα μέλη των μυστικών εταιρειών συμμετέχουν σε αυτό που οδηγεί σε μία Παγκόσμια Τυρρανία. Δείχνει τον τρόπο με τον οποίο εξαπατήθηκαν τα μέλη τους. Ξεσκεπάζει πολλές από τις μυστικές τελετουργίες για να είναι αξιόπιστο, από κάποιο αφοσιωμένο μέλος των εραιρειών. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι το βιβλίο αυτό αποδείχνει την ισχυρή επιρροή των μυστικών εταιρειών στα ιστορικά γεγονότα της ανθρωπότητας , τις επιδράσεις τους στο σημερινό κόσμο και τον τρόπο που μπορούν να αντιμετωπιστούν καλύτερα στο μέλλον. Από τις μυστικές εταιρίες ξεχώρισα περισσότερο τους Ελευθεροτέκτονες ή Μασόνους γιατί είναι η αρχαιότερη και πιο τεκμηριωμένη ομάδα. Αυτό δε σημαίνει ότι η Μασονία είναι η μόνη υπεύθυνη **---(Σχόλιο δικό μου: οπότε λάθος μου που χαρακτήρισα ως πηγή του κακού τη Μασονία)---** ή ότι όλοι οι Μασόνοι είναι κακοί. **---(Σχόλιο δικό μου: και εδώ έρχεται αυτό που σου έλεγα για τις βαθμίδες και για το ...διαφημιστικό site)---**'
Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν άγνοια του Σχεδίου. Η Μασονία είναι πετυχημένη ακριβώς γιατί κρύβει ένα ένα απόκρυφο εσωτερικό δόγμα που είναι γνωστό σε πολύ λίγους εκλεκτούς. Η Μασονία ακολουθώντας την παράδοση των άλλων μυστικών εταιριών, προσπαθεί να προσελκύσει στους κόλπους της τους πιο αξιόλογους ανθρώπους, χρησιμοποιώντας σαν καμουφλαζ το ΑΠΑΤΗΛΟ 'εξωτερικό δόγμα' ενώ με πανούργο τρόπο κρύβει τα σκοτεινά μυστικά του 'εσωτερικού δόγματος
Δε σκοπεύω να ενοχοποιήσω όλους τους ανθρώπους που συμμετέχουν στις Μασονικές στοές. Αναμφίβολα, υπάρχουν άνθρωποι που καλόβουλα, έχοντας το πνέυμα της συναδελφοσύνης συμμετέχουν στις στοές προκειμένου να εργαστούν για το καλό των κοινοτήτων τους. Συμετέχουν σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς και στηρίζουν οικονομικά πολυάριθμα κέντρα καθώς παιδιά που δεν έχουν κοινωνικά πλεονεκτήματα λόγω οικονομικών δυσκολιών. Δε σκοπεύω να δυσφημίσω τους θεοσεβείς που συμμετέχουν στην Μασονία. Σκοπός μου είναι να εκθέσω αυτούς που βρίσκονται στα ανώτερα αξιώματα, που σκόπιμα αποκρύπτουν τις προθέσεις και τους σκοπούς τους Πρωταρχικός στόχος του βιβλίου δεν είναι ωστόσο η Μασονία, αλλά η παρουσίαση ενός πανάρχαιου σχεδίου που αποσκοπεί στην υποταγή όλου του κόσμου. Οι περισσότεροι Μασόνοι που το γνωρίζουν, πιστεύουν ότι αυτό το 'Μεγάλο Σχέδιο' θα φέρει κάποτε τον κόσμο σε μία Εποχή Ειρήνης και Συνεργασίας. Ωστόσο, οι μυστικοί αρχιτέκτονες του 'Μεγάλου Σχεδίου' δεν είναι καλοκάγαθοι ανθρωπιστές, όπως μας έκαναν να πιστέψουμε, αλλά άνθρωποι που ζουν και εργάζονται στην υπηρεσία του Σκότους. Η 'κυβέρνηση των εθνών' είναι μια απάτη, είναι ο κρυψώνας μίας καλοσχεδιασμένης Παγκόσμιας Δικτατορίας. Εκεί θα μας οδηγήσει η Νέα Παγκόσμια Τάξη εκτός και αν μάθουμε από που πηγάζει ο κίνδυνος. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να αντισταθούμε στα σχέδια τους αποτελεσματικά'*
Και εδώ άλλο ένα απόσπασμα με τίτλο ΓΙΑΤΙ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ:
*
' Αν η Μασονία ήταν πρεσβευτής της αγνής αλήθειας όπως ισχυρίζεται, τότε γιατί χρειάζεται να κρατάνε τα αρχαία μυστικά τους κρυμμένα; Γιατί όπως είπε ο Ιησούς: 'Εγώ φανερά εμίλησα στα πλήθη των ανθρώπων, εγώ εδίδαξα εις μέρη δημόσια, εις συναγωγή και το ιερόν, όπου συναθροίζονται όλοι οι Ιουδαίοι, και κρυφά δεν είπα τίποτε' (Ιωάννη ΙΗ', στιχ 20)Στην πραγματικότητα, υπάρχουν 2 λόγοι για την Μασονική μυστικότητα. Πρώτα από όλα, αν η σύζηγος κάθε Μασόνου γνώριζε το ακριβές περιεχόμενο των 'όρκων αίματος' όπου ο σύζυγός της συμμετείχε, τότε η Μασονία θα κατέρρεε μέσα σε μία νύχτα. Αντι - Μασονικές έρυνες και ανακρίσεις γίνονταν κάθε φορά που αποκαλύπτονταν μυστικά τους. Δεύτερο, η μυστικότητα κάνει τα μέλη να αισθάνονται ότι είναι μέρος μιας εκλεκτής ομάδας. Αυτό αποσκοπεί να τους ενώσει σε μία μονάδα. Ο Adam Weishaupt, πατέρας της ομάδας Ιλλουμινλατι του 18ου αιώνα - που τελικά μετατράπηκε σε Ευρωπαική Μασονία - έγραψε: Η Τάξη μας θέλει να είναι να είναι μυστική και να εργαζόμαστε σιωπηλά, γιατί έτσι μόνο εξασφαλίζόμαστε από την καταπίεση των ρυθμιστικών δυνάμεων και επειδή αυτή η μυστικότητα δίνει μεγαλύτερο ενθουσιαμό σε όλους μας.... Οι πολύχρονες μελέτες δείχνουν ότι τίποτα δεν θα μπορούσε να συνεισφέρει στην αύξηση του ζήλου των μελών, όσο μία μυστική ένωση. Το ειρωνικό είναι ότι , οι περισσότεροι Μασόνοι δεν γνωρίζουν ποτέ τα πιο σκοτεινά μυστικά της τάξης τους, γιατί η Μασονία είναι δομημένη σαν μια μυστική εταιρεία μέσα στα πλαίσια μιας στενότερης μυστικής οργάνωσης υψηλόβαθμων διδασκάλων. Το εξωτερικό δόγμα είναι κατασκευασμένο έτσι, ώστε να προσελκύει το πλήθος των ανθρώπων και να φαίνεται σχετικά ανώδυνη στην πλειοψηφία των μελών της. Παρ'όλα αυτά, ο στόχος ενός οποιουδήποτε πετυχημένου οργανισμού, είναι να προσελκύει καλούς ανθρώπους αν θέλει να επιβιώνει. Το εσωτερικό δόγμα, είναι μόνο για τους μυημένους στους ανώτερους βαθμούς. Ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά της Μασονίας, και όλων των μυστικών εταιρειών, είναι κάτι που ονομάζεται 'Μεγάλο Σχέδιο', οι λεπτομέρειες του οποίου είναι γνωστές μόνο σ'αυτούς που φτάνουν στο εσωτερικό δόγμα. Όπως εξήγησε ένας Μασόνος διανοούμενος: Ολόκληρη η έκταση και η καταγωγή του σχεδίου ήταν γνωστά σε πολύ λίγους μύστες. Τα μέλη της εξωτερικής τάξης υποβάλλονται σε μία επιλεκτική μέθοδο με την οποία μπορούν να ανέλθουν τους βαθμούς και ανάλογα να εμβαθύνουν στο έργο. Αυτό με τη σειρά του, τους παρακινεί να προσπαθούν περισσότερο στο χώρο της εργασίας τους και σε κάθε δραστηριότητα της ζωής τους, και να γίνουν έτσι χρήσιμα όργανα. ' Το εξωτερικό δόγμα, επιτρέπει στο μέσο μέλος να δει τον οργανισμό αυτό σαν μία κοινωνική αδελφότητα που κάνει αγαθοεργίες. Ωστόσο, αυτή η ιδεαλιστική πρόφαση, καταρρέει για αυτούς που κρίνονται έτοιμοι ή 'άξιοι' μα δεχτούν το εσωτερικό δόγμα. Όπως θα δούμε, αυτό το εσωτερικό δόγμα δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα καρκίνωμα που αναπτύσσεται στον πολιτισμό, που στηρίζουν χωρίς να το γνωρίζουν, τα περισσότερα από τα μέλη τους. Η σύνδεση ανάμεσα στη Μασονία και τον Εωσφόρο, ενισχύεται ακόμη περισσότερο από τον αποκρυφιστή Μασόνο Manly Hall, που ισχυρίζεται ότι, όταν ο Μασόνος μάθει πως να χρησιμοποεί την απόκρυφη δύναμη έχει μάθει και το μυστήριο του Ιδρύματος του. Η ενέργεια του Εωσφόρου βρίσκεται στα χέρια του και πρωτού προχωρήσει προς τους ανώτερους βαθμούς, πρέπει να αποδείξει την ικανότητα του να χρησιμοποιήσει σωστά την ενέργεια αυτή. Έτσι, όπως είδαμε, το να αποκτήσουν τις 'ζωντανές ενέργειες του Εωσφόρου', δεν είναι παρά το 1ο σκαλοπάτι. Για να δείξει ότι είναι άξιος να προχωρήσει, ο Μασόνος πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να εφαρμόσει σωστά τη Γνώση αυτή. Ο Hall, αναφέρει ένα τυπικό παράδειγμα της στάσης της Μασονίας απέναντι στη θρησκεία: Ο Ελευθεροτεκτονισμός είναι μία φιλοσφία που ουσιαστικά δεν έχει θρησκευτική πίστη. Οι αδελφοί που ανήκουν σ'αυτή, υποτάσσονται στην αλήθεια άσχετα με το ποιος την μεταφέρει. Υπηρετούν το φως χωρίς να λογομαχούν για το ποιος το έδωσε.... Δεν υπάρχει πιο αληθινή θρησκεία από την παγκόσμια συντροφικότητα και αδελφότητα. Ο Ελευθεροτεκτονισμός δεν είναι κάτι υλικό, είναι η επιστήμη της ψυχής... μία θεική συμβολική γλώσσα που διαιωνίζει, με συγκεκριμένα σύμβολα τα ιερά μυστήρια των αρχαίων
'*
Να τονιστεί εδώ για όσους είχαν την όρεξη και τον χρόνο να φτάσουν μέχρι εδώ ότι ο συγγραφέας παρακάτω αναφέρει ότι οι Μασόνοι ΔΕΝ είναι Σατανιστές. Ωστόσο συνεχίζει λέγωντας ότι λίγοι Μασόνοι ξέρουν ότι ο Θεός της Μασονίας είναι ο Εωσφόρος.
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Αλλά σου είπα δεν έχω αποδείξεις. Και εσύ θέλεις κάτι πραγματικά τρανταχτό πέρα κάθε αμφιβολίας για να πειστείς ότι πιθανώς έχω δίκιο. Όμως είναι πιο εύκολο για σένα αφού είναι πιο λογικό να μου πεις γιατί έχω λάθος αντίληψη (ουδείς αλάθητος).
Το ξαναλέω! Ο ορισμός του μαντρώματος. Κατασκευάζω έναν ορατό ή κατά προτίμηση αόρατο εχθρό (έχει μεγαλύτερο κύρος και εμπνέει περισσότερο δέος ο αόρατος), εμφυσώ στο 'ποίμνιό' μου την αίσθηση του φόβου, της απειλής, του άμεσου κινδύνου από κάποιον ο οποίος θεωρείται 'κακός' σε αντίθεση με εμένα ο οποίος φυσικά είμαι ο 'καλός'. Και έτσι πολύ απλά τους έχω στο χέρι, τους ελέγχω, τους καθοδηγώ όπου εγώ επιθυμώ! Τώρα αν πουλήσω και κανά βιβλίο στο μεταξύ δε θα με χαλάσει ιδιαίτερα...
Βέβαια αν μπορέσεις να μας δώσεις αποδείξεις, τότε αλλάζει το πράγμα!
Καλή η γνώμη σου δε λέω όμως εγώ κάτι έδωσα στο προηγούμενο ποστ. Εσύ μπορείς να μας δώσεις κάτι που να ενισχύει αυτό που λες?
-
Χαρά στο κουράγιο σου , ωρέ Ραϊκόνεν!!
Βγαίνει ο κάθε πυροβολημένος, λέει το μακρύ του και το κοντό του και μετά, τρέχετε και δε φτάνετε.
Μασονίες, λέσχες, σατανιστές, βουντού, εξωγήινοι,αποκρυφιστές, συνομωσιολόγοι, 'το ξανθό γέννος', ,Εβραίοι (απαραίτητο πασπαρτού, αυτοί πάνε με όλα) .
Μια ερώτηση μόνο : Δεν έχεις βαρεθεί με όλες αυτές τις μαλακίες τόσο χρόνια;;
-
εγώ κάτι έδωσα στο προηγούμενο ποστ.
Αυτά που δίνει κι ο Λιακόπουλος κάθε απόγευμα...
-
Μέχρι να ξεκινήσεις να μου κάνεις μαθήματα ελληνικών απλά εννοούσα ότι παραφούσκωσες αυτά που έγραψα με σκοπό να οδηγήσεις την κουβέντα εκεί που θέλεις και ούτε λίγο ούτε πολύ να με χαρακτηρίσεις φανατικό...
Όταν λες αντιχριστιανοί ποιους ακριβώς εννοείς; Εδώ θέλω μια εξήγηση.
Ε τι να κάνουμε, αφού θεωρώ οτι είσαι (φανατικός). Μακάρι να σε αδικώ αλλά αυτή η εντύπωση μου δημιουργείται. Αντιχριστιανοί (οι περισσότεροι πιστεύω οτι το έχουν και ως τίτλο τιμής) θεωρώ οτι είναι αυτοί που επιτίθενται, κατ εμέ, άδικα και με εμπάθεια ενάντια στην Ορθοδοξία και στο δόγμα της Εκκλησίας. Φυσικά και δεν πρόκειται να προσπαθήσω να αλλάξω τις πεποιθήσεις κανενός ούτε με ενοχλεί όταν κάποιος του οποίου τις απόψεις δεν τις έχω και σε μεγάλη εκτίμηση με χαρακτηρίζει πρόβατο, κολημμένο, θεούσα ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να χαρακτηρίζει οπως θέλει οποιονδήποτε. Αλλωστε και για τους χαρακτηρισμούς του προς τους άλλους (οπως κι εγώ καλή ώρα) κρίνεται.
Απορίες; -
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Μια ερώτηση μόνο : Δεν έχεις βαρεθεί με όλες αυτές τις μαλακίες τόσο χρόνια;;Αντί ο κόσμος ν' ανοίξει τα μάτια του, να διαβάσει λίγο ιστορία, κοινωνιολογία, οικονομία, περνά την ώρα του στο χαζοκούτι και (καλοκαιράκι στις παραλίες) διαβάζοντας αυτές τις μπαρούφες που του πουλάνε τηλε-έμποροι παπαρολόγοι. Γι' αυτό δε θα πάει ποτέ μπροστα η κοινωνία των ανθρώπων. Καλλιέργεια εναντίον 'ευκολίας' σημειώσατε 2... Δυστυχώς φίλε μου ποτέ δε θα βαρεθούν κάποιοι... Βουτυρο στο ψωμί των αληθινών επικυρίαρχων...
-
(...) Αντιχριστιανοί (οι περισσότεροι πιστεύω οτι το έχουν και ως τίτλο τιμής) θεωρώ οτι είναι αυτοί που επιτίθενται, κατ εμέ, άδικα και με εμπάθεια ενάντια στην Ορθοδοξία και στο δόγμα της Εκκλησίας. (...)
Και πότε εγώ επιτέθηκα, είτε έτσι είτε αλλιώς, ενάντια στην Ορθοδοξία και το δόγμα της;
Λέγοντας 'χριστιανικούς ναούς έχουμε εκατομμύρια, ένας λιγότερος δεν κάνει τίποτα' δεν εννούσα -όπως παρουσίασες να εννοώ ή μάλλον όπως θα ήθελες να εννοώ ώστε να στηρίξεις το όποιο μένος σου- άντε αδέρφια πάρτε ένα σφυρί και ένα ρόπαλο και βουρ να τις γκρεμίσουμε όλες. Είπα ότι εφόσον κάποια στιγμή, και δεδομένου ότι η ιστοριούλα ήταν αληθής, χρειάστηκε άμεσα η ανεύρεση δομικών υλικών (λες και τα δυσεύρετα απλά δομικά υλικά είναι σαν το νερό, χθες υπήρχαν και σήμερα είναι άφαντα) δε χάλασε και ο κόσμος αν έγινε καταστροφή του, πρώτον διότι έχουμε εκατομμύρια και με μια απώλεια δεν επρόκειτο να χαθεί η όποια πολιτισμική/αρχιτεκτονική ταυτότητα ενός λαού και δεύτερον διότι κατ' εμέ το υπόβαθρο της τέχνης που υποδηλώνει ένας χριστιανικός ναός είναι υποδεέστερο αυτού ενός αρχαιοελληνικού ναού.Η καταστροφή ενός χριστιανικού ναού δεν επέφερε απώλεια σε τίποτα και κανένα, ενώ η συστηματική καταστροφή αρχαιοελληνικών μνημείων -από αυτούς τους όποιους που τα κατέστρεψαν- επέφεραν τεράστια πολιτισμική ζημιά. Και ας αφήσουμε τους ασβέστες και τα ρέστα γιατί όταν έχεις ανάγκη δομικών υλικών δεν αρπάζεις τσεκούρια και σφυριά και ακρωτηριάζεις αγάλματα...
Αυτά τα θέματα δεν τα άγγιξες καθόλου, καθόλου επίσης δε δυσκολεύτηκες να προβείς σε αυθαίρετα συμπεράσματα. Για παράδειγμα με χαρακτήρισες λάτρη του αρχαίου ελληνικού πνεύματος και αντιχριστιανό. Από πού κι ως πού; Όσοι αντιτίθενται στα εγκλήματα του πολιτισμού του έθνους τους χαρακτηρίζονται αντιχριστιανοί;
Παρόλα αυτά -και ενώ θα είχα το δικαίωμα να το κάνω- δε σε χαρακτήρισα φανατικό χριστιανό. -
(...) Αντιχριστιανοί (οι περισσότεροι πιστεύω οτι το έχουν και ως τίτλο τιμής) θεωρώ οτι είναι αυτοί που επιτίθενται, κατ εμέ, άδικα και με εμπάθεια ενάντια στην Ορθοδοξία και στο δόγμα της Εκκλησίας. (...)
Και πότε εγώ επιτέθηκα, είτε έτσι είτε αλλιώς, ενάντια στην Ορθοδοξία και το δόγμα της;
Λέγοντας 'χριστιανικούς ναούς έχουμε εκατομμύρια, ένας λιγότερος δεν κάνει τίποτα' δεν εννούσα -όπως παρουσίασες να εννοώ ή μάλλον όπως θα ήθελες να εννοώ ώστε να στηρίξεις το όποιο μένος σου- άντε αδέρφια πάρτε ένα σφυρί και ένα ρόπαλο και βουρ να τις γκρεμίσουμε όλες. Είπα ότι εφόσον κάποια στιγμή, και δεδομένου ότι η ιστοριούλα ήταν αληθής, χρειάστηκε άμεσα η ανεύρεση δομικών υλικών (λες και τα δυσεύρετα απλά δομικά υλικά είναι σαν το νερό, χθες υπήρχαν και σήμερα είναι άφαντα) δε χάλασε και ο κόσμος αν έγινε καταστροφή του, πρώτον διότι έχουμε εκατομμύρια και με μια απώλεια δεν επρόκειτο να χαθεί η όποια πολιτισμική/αρχιτεκτονική ταυτότητα ενός λαού και δεύτερον διότι κατ' εμέ το υπόβαθρο της τέχνης που υποδηλώνει ένας χριστιανικός ναός είναι υποδεέστερο αυτού ενός αρχαιοελληνικού ναού.Η καταστροφή ενός χριστιανικού ναού δεν επέφερε απώλεια σε τίποτα και κανένα, ενώ η σωρρηδών καταστροφή αρχαιοελληνικών μνημείων -από αυτούς τους όποιους που τα κατέστρεψαν- επέφεραν τεράστια πολιτισμική ζημιά. Και ας αφήσουμε τους ασβέστες και τα ρέστα γιατί όταν έχεις ανάγκη δομικών υλικών δεν αρπάζεις τσεκούρια και σφυριά και ακρωτηριάζεις αγάλματα...
Αυτά τα θέματα δεν τα άγγιξες καθόλου, καθόλου επίσης δε δυσκολεύτηκες να προβείς σε αστήρικτους χαρακτηρισμούς εναντίον μου. Παρόλα αυτά -και ενώ θα είχα το δικαίωμα να το κάνω- δε σε χαρακτήρισα φανατικό χριστιανό.
Κάθησα και διάβασα τις πρόσφατες δημοσιεύσεις σου και η αλήθεια είναι ότι όντως ήμουν επιπόλαιος στο να σε χαρακτηρίσω φανατικό και σου ζητώ συγγνώμη γι'αυτό.
Επηρεάστηκα (κακώς) από το επίμαχο post με τους χριστιανικούς ναούς και κυρίως από το παρακάτω, θεωρώντας (αυθαίρετα ειναι η αλήθεια) οτι ταυτίζεσαι πλήρως με τις απόψεις του συμπαθούς (χωρίς ειρωνία) συνφορουμίσταEmoticon θεούσας υπάρχει; Α, ρε G60!!!
(ε, ναι γι'αυτόν δεν έχω αμφιβολία, συμπαθής μεν φανατικός δε... )
Τωρα σχετικά με τους ασβέστες...
Δεν μπαίνω στην λογική ιεράρχησης πολιτισμών για να δικαιολογήσω καταστροφές ή να τις θεωρήσω μικρότερης σημασίας σε σχέση με άλλες. Τα πολιτιστικά στοιχεία οποιουδήποτε λαού και οι τόποι λατρείας οποιασδήποτε θρησκείας είναι ΙΕΡΑ.
Δεν το τοποθετώ στη βάση της ανεκτικότητας, δηλαδή του δε 'βαριέσαι θα σε ανεχτω κι εσένα παλιομουσουλμάνε' (ή παλιοεθνικέ κατα περίπτωση) αλλά στην παραδοχή οτι η αναζήτηση της προέλευσης του ανθρώπου και της σχέσης του με κάποια ανώτερη δύναμη, με όποιον τρόπο κι αν εκφράζεται είναι δείγμα πολιτισμού και πρέπει να γίνεται σεβαστή από όλους.
Μπορεί ο καθένας να πιστεύει αυτό που θέλει και να θεωρεί ακόμα και οτι είναι η μόνη αλήθεια, για παράδειγμα εγώ μπορεί να πιστεύω οτι η Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη είναι ο καλύτερος τρόπος προσέγγισης του Θεού, αλλά και η αντίστοιχη προσπάθεια που κάνει ο βουδιστής ή ο μουσουλμάνος να σώσει την ψυχή του είναι αξιοθαύμαστη και αξιοσέβαστη πράξη και στάση ζωής εν γένει.
Ας υπάρχουν εκατομμύρια τζαμιά σε όλο τον κόσμο. Δεν μπορούμε να λέμε οτι δεν τρέχει και τίποτα αν κατεβάσει κάποιος τον μιναρέ από ένα τέμενος για να πάρει τούβλα για το αυθαίρετό του. Είναι σαν να θεωρούμε 'αναλώσιμα' τα γυφτάκια γιατί εκτός του ότι προσβάλουν την βολεμένη αισθητική μας είναι και πολλά πανάθεμά τα! Το πρώτο δείχνει έλλειψη πολιτισμού και το δεύτερο έλλειψη ανθρωπιάς -
Από το ότι ένα δικαίωμα είναι αναφαίρετο και σεβαστό μέχρι του ότι αποπνέει υψηλό πολιτισμικό επίπεδο, ο δρόμος καμιά φορά είναι μακρύς έως χαοτικός, έτσι δεν είναι;
Kαι τέλος ο παραλληλισμός που έκανες με το ναό και το γυφτάκι είναι ατυχής, δε νομίζεις;
-
Από το ότι ένα δικαίωμα είναι αναφαίρετο και σεβαστό μέχρι του ότι αποπνέει υψηλό πολιτισμικό επίπεδο, ο δρόμος καμιά φορά είναι μακρύς έως χαοτικός, έτσι δεν είναι;Σου ξαναλέω οτι κατα τη γνώμη μου οι πολιτισμοί δεν προσφέρονται προς ιεράρχηση και δεν είναι μετρήσιμοι. Το οτι ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός δεν συγκρίνεται σε μέγεθος και προσφορά προς την ανθρωπότητα με τον πολιτισμό των Μογγόλων ας πούμε, είναι αυταπόδεικτο αλλά γιατί να μπαίνουμε σε συγκρίσεις δεν καταλαβαίνω. Για να αποδείξουμε οτι οι πρόγονοί μας ήταν πιο μάγκες από τους άλλους;
Kαι τέλος ο παραλληλισμός που έκανες με το ναό και το γυφτάκι είναι ατυχής, δε νομίζεις;
Αν δεν έγινα κατανοητός, εννοούσα οτι όπως θεωρούμε ( ; ) δεδομένη την αξία της ανθρώπινης ζωής ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής, οικονομικής κατάστασης, μορφωτικού επιπέδου θρησκείας και δε συμμαζεύεται έτσι πιστεύω οτι πρέπει να θεωρούμε δεδομένη την αξία κάθε θρησκευτικού δόγματος (κατ επέκταση και των ναών) όχι ως αναγνώριση του περιεχομένου και της όποιας αλήθειας κουβαλάει αλλά ως μια από της ευγενέστερες πνευματικές δραστηριότητες του ανθρωπινου είδους που είναι η ανάγκη για θρησκευτικότητα. Οσο απάνθρωπη είναι η υποτίμηση της ανθρώπινης ζωής άλλο τόσο απολίτιστη ως συμπεριφορά είναι και η προσβολή (πόσο μάλλον η καταστροφή) οποιουδήποτε λατρευτικού στοιχείου άλλης θρησκείας ή άλλου πολιτισμού
-
Άκρως ενδιαφέρον είναι το τι γράφει ο ένας και πως μπορεί να το κάνει ο άλλος να φαίνεται...
Είναι βέβαιο ότι μεγάλες καταστροφές προκλήθηκαν από φανατικούς θρησκόληπτους. Άλλες, πάλι, όχι. Καταστροφές αρχαίων μνημείων από φανατικούς Χριστιανούς έγιναν, αλλά μάλλον δεν υπήρχε οργανωμένο σχέδιο καταστροφής. Αλλιώς θα πρέπει να εξηγήσουμε πως έμεινε όρθια, πχ, η Ακρόπολη.
Το 'πολύ καλό παιδί' στην Αθήνα σήμερα που γράφει με σπρέι στα αρχαία μάρμαρα, δεν είναι απαραίτητα Χριστιανός Φονταμενταλιστής.
Ο καράβλαχος που καταστρέφει Βυζαντινό μνημείο του 1300 είναι ο ίδιος που κάνει κομμάτια αρχαίο άγαλμα γιατί τον βολεύει το σχήμα του κορμού για να στηρίξει το βαρέλι του - και δίνει το κεφάλι στο παιδί του για να παίζει. Αν νομίζετε ότι λέω παπαριές, κάντε τον κόπο να επισκεφτείτε (πχ) το μουσείο της Αρχ. Ήλιδας και δείτε τα εκθέματα που έχουν 'δωρίσει' περίοικοι. Ένας απ' αυτούς, φίλος και συμμαθητής, πριν από 3-4 χρόνια έτρεχε και δεν έφτανε όταν κατάλαβε τι ήταν οι πέτρες που στήριζαν τα βαρέλια του κρασιού στο υπόγειο του παππού του.
Τέχνες, γράμματα, φιλοσοφία: Η Αθήνα κατελήφθη από τους Ρωμαίους μερικές δεκαετίες πχ. Το πνεύμα 'μας', το οποίο τους κατέλαβε, δεν ήταν φυσιολογικό να μετακομίσει κεντρικότερα στην αυτοκρατορία, όπως και σήμερα; Οι αρχαίες τραγωδίες, που και σήμερα προκαλούν δέος, γράφτηκαν μερικές εκατοντάδες χρόνια πχ. Και μετά, το χάος; Μα δεν μπορεί να φταίνε οι χριστιανοί και γι' αυτό.
Μ' αυτά και μ' αυτά, αυτό που θέλω να πω είναι ότι έχουμε ιστορικά κενά. Το σίγουρο είναι ότι Αξιόπιστη Ιστορία δεν υπάρχει κι αν κάποιος θέλει να μάθει την αλήθεια θα πρέπει να αφιερωθεί στη μελέτη, ξεκινώντας από το μηδέν και με καθαρό μυαλό. Αν ψάχνεις μόνο τρόπους στήρηξης της (οποιασδήποτε) θεωρίας σου, πιθανότατα θα βρεις. -
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Χαρά στο κουράγιο σου , ωρέ Ραϊκόνεν!!Ευχαριστώ!
Βγαίνει ο κάθε πυροβολημένος, λέει το μακρύ του και το κοντό του και μετά, τρέχετε και δε φτάνετε.
Μασονίες, λέσχες, σατανιστές, βουντού, εξωγήινοι,αποκρυφιστές, συνομωσιολόγοι, 'το ξανθό γέννος', ,Εβραίοι (απαραίτητο πασπαρτού, αυτοί πάνε με όλα) .
εγώ κάτι έδωσα στο προηγούμενο ποστ.
Αυτά που δίνει κι ο Λιακόπουλος κάθε απόγευμα...
Αντί ο κόσμος ν' ανοίξει τα μάτια του, να διαβάσει λίγο ιστορία, κοινωνιολογία, οικονομία, περνά την ώρα του στο χαζοκούτι και (καλοκαιράκι στις παραλίες) διαβάζοντας αυτές τις μπαρούφες που του πουλάνε τηλε-έμποροι παπαρολόγοι. Γι' αυτό δε θα πάει ποτέ μπροστα η κοινωνία των ανθρώπων. Καλλιέργεια εναντίον 'ευκολίας' σημειώσατε 2... Δυστυχώς φίλε μου ποτέ δε θα βαρεθούν κάποιοι... Βουτυρο στο ψωμί των αληθινών επικυρίαρχων...
Τα συγχαρητήριά μου παιδιά! Πραγματικά συγχαρητήρια. Τα απολύτως κατατοπιστικά γραφόμενά σας με έκαναν να καταλάβω ότι λέω βλακείες. Και γαμώ τα επιχειρήματα. Η ιστορία, η οικονομία η κοινωνιολογία και αυτή από ανθρώπους δε γράφεται? Η ιστορική αλήθεια για τα πάντα είναι μία και αδιαίρετη και θα συμφωνήσουν όλες οι πλευρές ε?
Μπράβο σου Asimov που εσύ έχεις ανοιχτά τα μάτια σου. Αλλά φαίνεται ότι είσαι κακός χαρακτήρας και εγωιστής γιατί την αλήθεια την θες μόνο για τον εαυτό σου και δε μας λες και μας τους αδαής τι συμβαίνει. Προφανώς θα είσαι από αυτούς που πιστεύουν ότι μόνο οι κακοί Τούρκοι κάνουν παραβιάσεις και εμείς μόνο αναχαιτίζουμε έτσι?
Και συ ρε Traveller οκ λέω μαλακίες! Γιατί???? Μόνο χαρακτηρισμούς ξέρετε?
Όσο για σένα Άλφα Ρομέο δεν ξέρω ποιος είναι ο Λιακόπουλος και ευχαριστώ για την πειστική απάντηση που μου έδωσες καταρρίπτοντας ότι παρέθεσα (τα οποία δεν ισχυρίζομαι ότι είναι και ευαγγέλιο εντάξει? - κάτι που εμμέσως πλην σαφώς υποννοείτε για τα δικά σας λεγόμενα).
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
-
Να προσθέσω ότι ο συγγραφέας του οποίου αποσπάσματα παρέθεσα δεν τα φαντάστηκε αυτά που έγραφε. Εισχώρησε στην οργάνωση και μετά βγήκε και 'εκανε τις αποκαλύψεις. Η τακτική των μασόνων σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να μην ασχολούνται και να αφήνουν το θέμα να καταλαγιάσει.
-
Ο χρήστης Raikkonen έγραψε:
Εδώ λοιπόν είναι και τα αποσπάσματα από το βιβλίο 'ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ: ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ' του Wiiliam T. Still ο οποίος μπήκε μέσα στην Μασονία το οποίο είναι είναι σχετικά παλιό (πάνω από 10 χρόνων)
Το αρχαίο σχέδιο των μυστικών υπηρεσιών;;;; Υπήρχαν μυστικές υπηρεσίες στην αρχαιότητα;;; Πως ξέρεις ότι όντως μπήκε στη μασονία;
Για τις φωτογραφίες που αναφέρεις; Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι
- Δεν είναι ψεύτικες ή
- Είναι αληθινές και άρα η ύπαρξή τους αποδεικνύει ότι η οργάνωση δεν είναι και τόσο μυστικοπαθής;;;
Ολόκληρος ο πρόλογος για να έχετε ΜΙΑ ιδέα για το βιβλίο:
..........................................................................Πολλοί ερευνητές που μελέτησαν το ζήτημα αυτό δεν εξέτασαν το σχέδιο που υπήρχε πίσω από τη πασίγνωστη μυστική εταιρεία Γερμανών Πεφωτισμένων (Illuminati) του 1776.
Άλλη πονεμένη ιστορία αυτή...
Πρωταρχικός στόχος του βιβλίου δεν είναι ωστόσο η Μασονία, αλλά η παρουσίαση ενός πανάρχαιου σχεδίου που αποσκοπεί στην υποταγή όλου του κόσμου.
Πανάρχαιο σχέδιο;;; Εσένα δεν σε κάνουν να δυσπιστείς κάτι τέτοιες φράσεις;;; Δηλαδή οι αρχαίοι Εβραίοι ή Έλληνες ή Αιγύπτιοι ή κι εγώ δεν ξέρω ποιοι είχαν ένα οργανωμένο (μυστικό) σχέδιο κυριαρχίας στον κόσμο, το οποίο όχι μόνο ήταν τόσο καλό που παραμένει σύγχρονο ακόμα και σήμερα, αλλά κατάφεραν να το κρατήσουν μυστικό τόσες χιλιάδες χρόνια για να το αποκαλύψει ο κύριος Still;;; Λίγο ύποπτο δεν σου φαίνεται εσένα όλο αυτό;;;
'Αν η Μασονία ήταν πρεσβευτής της αγνής αλήθειας όπως ισχυρίζεται, τότε γιατί χρειάζεται να κρατάνε τα αρχαία μυστικά τους κρυμμένα;
Μα, δεν μας ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ότι ΕΧΕΙ αρχαία μυστικά!!! Η διήγηση ενός ανθρώπου δεν είναι ΑΠΟΔΕΙΞΗ!!!!!!
Εκτός κι αν έχει αποδείξεις σε άλλο σημείο του βιβλίου του, τις οποίες πολύ θα ήθελα να δω!......................πατέρας της ομάδας Ιλλουμινλατι του 18ου αιώνα - που τελικά μετατράπηκε σε Ευρωπαική Μασονία
Oι Freemasons δεν είχαν καμία σχέση με τους Ιlluminati... Εμφανίστηκαν πολύ πιο πριν από αυτούς...
.................που ονομάζεται 'Μεγάλο Σχέδιο', οι λεπτομέρειες του οποίου είναι γνωστές μόνο σ'αυτούς που φτάνουν στο εσωτερικό δόγμα.
Και αυτός που το έμαθε;;; Αν είναι τόσο μεγάλο μυστικό, κανείς δεν θα του το είχε αποκαλύψει έτσι μυστικά, ενώ αν είχε αναριχηθεί στην ιεραρχία και αποφάσιζε να φύγει με τέτοια μυστικά (και η οργάνωση ήταν αυτό που λέει) δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να βρει εκδότη ή ακόμα και να επιβιώσει...
Λάθος! Εγώ λέω Α. Εσύ μου λες ότι δεν υπάρχει στοιχείο που να συμφωνεί με το Α. Ωραία λοιπόν. Απέδειξέ μου ότι ισχύει το όχι Α που λες όχι με την ανυπαρξία στοιχείων για το Α αλλά με την υποβολή στοιχείων για το οχι Α.
Συνεχίζω να μην συμφωνώ! Εσύ μου λες κάτι. Εγώ σου απαντάω ότι αυτό το κάτι είναι μπούρδες! Γιατί; Γιατί δεν υπάρχουν αποδείξεις. Και μου ζητάς να σου δώσω στοιχεία γιατί είναι μπούρδες; Δεν αρκεί η ανυπαρξία έστω και ΕΝΟΣ αξιόπιστου στοιχείου που να το αποδεικνύει;;;
Ωραία, ένα στοιχείο που αποδεικνύει το 'όχι Α': Το link της wikipedia! Ένα site που θεωρώ (όχι μόνο εγώ) αξιόπιστο, γιατί έχω ελέγξει πολλά απ' όσα γράφει και τα βρήκα αξιόπιστα! Απέδειξέ μου τώρα εσύ ότι δεν είναι αξιόπιστο!
Αυτό που είπες για τις βαθμίδες δεν πέρασε στο ντούκου! H wiki αναφέρει ότι υπάρχουν 3 βαθμίδες...
Εγώ σε παρακαλώ. Πάντα παραθέτονται όλες οι απόψεις και το ντοκουμέντο (ανεξάρτητα αν είναι αληθινό ή ψεύτικο δεν παύει να είναι ντοκουμέντο) με τον εξωγήινο δεν το παρουσίασε ως αυθεντικό αλλά το έδειξε γιατί υπάρχει. Και παρουσιάζονται όλες οι απόψεις
Στην συγκεκριμένη εκπομπή (επειδή την είδα σχεδόν όλη) ΔΕΝ παρουσιάστηκε καμία άλλη άποψη, ενώ το βίντεο παρουσιάστηκε ως αληθινό!!!!! Δεν μπορείς αυτό να το αμφισβητήσεις, γιατί το είδαμε 4 άνθρωποι!!!!
Δεν μπορώ να δεχτώ ως αξιόπιστο έναν άνθρωπο ο οποίος παρουσιάζει για αληθινό (και ως ένα ντοκουμέντο που θα μας σοκάρει και άλλα τέτοια φαιδρά) ένα εμφανέστατα φτιαγμένο βίντεο με έναν εξωγήινο στον οποίον γίνονται ιατρικές εξετάσεις...
Περί Χριστιανισμού και Εκκλησίας!