-
το τόπικ ανοίχτηκε με πρόθεση να γίνονται προτάσεις κάλων δίσκων (νέας εσοδείας κατά προτίμηση)
το πώς αποκτήθηκαν ΔΕΝ μας ενδιαφέρει
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
το πώς αποκτήθηκαν ΔΕΝ μας ενδιαφέρει
... ξαναμπαινω
-
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
δεν προκειται να ξανα αγορασω ποτε ( μα ποτε ) ξανα CD ....Λαθος σου!
Γιατι, αν επιτρεπεται?
-
Το τελευταίο CD που αγόρασα γιά 17E , ήταν του Ψαραντώνη, το 2003. Μετά τα πάντα από P2P, παλιομούλαρα και e-torrens και σκασίλα μου για δικαιώματα.
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
δεν προκειται να ξανα αγορασω ποτε ( μα ποτε ) ξανα CD ....
Λαθος σου!
Γιατι, αν επιτρεπεται?
υπαρχουν δυο αποψεις:
η μια λεει, γιατι να αγορασεις κατι, οταν μπορεις να το εχεις τσαμπε ολε.
η αλλη λεει οτι ενας αντρας σε 2 πραγματα δεν πρεπει να κανει συμβιβασμους: στην ποιοτητα της μουσικης και στις γυναικες.
και σε ποιοτητα, ειδικα στην ηλεκτρονικη μουσικη διαφερει το mp3 που κατεβαζεις απο το γνησιο cd..
διαφερει υπερ του δευτερου εννοειται.. -
SKYE καμμία απολυτώς διαφορά, παρεκτώς και αν έχεις αυτί και σύστημα ΑΝΑΦΟΡΑΣ.
-
Ο χρήστης ammophila έγραψε:
SKYE καμμία απολυτώς διαφορά, παρεκτώς και αν έχεις αυτί και σύστημα ΑΝΑΦΟΡΑΣ.ok, ελα μια μερα να σου βαλω amon tobin / boards of canada / jazzanova, ακομα και jedi mind tricks που δεν ειναι electronica αλλα εχουν παραγωγες τρελες, ελα να ακουσεις σε cd και μετα σε mp3 να δεις πως φαινονται και παρα-φαινονται οι διαφορες.
(συστημα 'αναφορας' δεν εχω. normal πραγματα) -
dear Skye το 1987 οταν πρωτοβγηκαν Cdplayers σην ελλαδα , ειχα ακουσει dark side of the moon παραλληλα σε pick up//cd hearing no f##ng diff. εξακολουθω να μην βρίσκω διαφορα σε mp3.
-
Ο χρήστης ammophila έγραψε:
dear Skye το 1987 οταν πρωτοβγηκαν Cdplayers σην ελλαδα , ειχα ακουσει dark side of the moon παραλληλα σε pick up//cd hearing no f##ng diff. εξακολουθω να μην βρίσκω διαφορα σε mp3.μηπως ειχες τετοια ηχεια?
-
Kαι τέτοια στ' αυτιά:
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
- Ψήνεις το κομμάτι σε CD από το iTunes, και μετά το κάνεις rip σε mp3
Ευχαριστώ πολύ, Avel. Μήπως γνωρίζουμε κανένα προγραμματάκι που να το κάνει αυτό σε apple; Δυστυχώς είμαι παντελώς άσχετος με ripping etc.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
- Ψήνεις το κομμάτι σε CD από το iTunes, και μετά το κάνεις rip σε mp3
Ευχαριστώ πολύ, Avel. Μήπως γνωρίζουμε κανένα προγραμματάκι που να το κάνει αυτό σε apple; Δυστυχώς είμαι παντελώς άσχετος με ripping etc.
αν το κάψεις σε cd μπορείς και με το itunes νομίζω
δες και αυτό
γενικά θα σου πρότεινα να μην αγοράζεις από το iTunes
παίρνεις και DMR και χαμηλή ποιότητα
-
Σε ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
το τόπικ ανοίχτηκε με πρόθεση να γίνονται προτάσεις κάλων δίσκων (νέας εσοδείας κατά προτίμηση)το πώς αποκτήθηκαν ΔΕΝ μας ενδιαφέρει
ΟΚ, πάσο. Ομολογώ ότι δεν είχα διαβάσει το αρχικό ποστ ενάμιση χρόνο πριν.
Σε μουσική νέας εσοδείας (και κυρίως στα αγαπημένα μου είδη μουσικής ήτοι ροκ και τα συναφή) πολύ σπάνια πλέον βρίσκω κάτι που να μου αρέσει. Πιο πολύ θα ευχαριστηθώ ένα παλιό κομμάτι που δεν έχει τύχει να ξανακούσω, παρά τις καινούριες δημιουργίες.
Το σχόλιο μου είχε περισσότερο να κάνει με την δικιά μου συμπεριφορά, δηλαδή, αν κατεβάσω κάτι και μου αρέσει ΠΑΡΑ πολύ, το πιο πιθανό είναι να πάω να αγοράσω το CD σαν αναγνώριση στον καλλιτέχνη. Όλα τα άλλα σχόλια ασφαλώς δεκτά, και η τιμολόγηση είναι παράλογη, και τα DRM απαράδεκτα, και ΝΑΙ, χρειάζονται τιμωρία οι δισκογραφικές. Αλλά αν κάτι αξίζει, θέλω να το πληρώσω σαν ελάχιστη ανταπόδοση στον καλλιτέχνη για την ψυχαγωγία που μου δίνει.
Τώρα βέβαια αυτό συμβαίνει μία στις 1000 περιπτώσεις. Πάντα, όμως, πρώτα 'αγοράζω' και μετά αγοράζω.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Kαι τέτοια στ' αυτιά:Παίζουν πολλοί παράγοντες με τα MP3. Πολλά από αυτά που κατεβάζουμε είναι encodaρισμένα πολύ πρόχειρα και η ποιότητα είναι απαράδεκτη.
Στο δικό μου σύστημα, συνολικής αξίας 1200
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Λαθος σου!
Γιατι, αν επιτρεπεται?
υπαρχουν δυο αποψεις:
η μια λεει, γιατι να αγορασεις κατι, οταν μπορεις να το εχεις τσαμπε ολε.
η αλλη λεει οτι ενας αντρας σε 2 πραγματα δεν πρεπει να κανει συμβιβασμους: στην ποιοτητα της μουσικης και στις γυναικες.
και σε ποιοτητα, ειδικα στην ηλεκτρονικη μουσικη διαφερει το mp3 που κατεβαζεις απο το γνησιο cd..
διαφερει υπερ του δευτερου εννοειται..Εγω θα τα αφησω αυτα στην ακρη...(δεν ξερω αν οντως μπορω να καταλαβω διαφορα αναμεσα σε mp3 και σε κανονικο cd)..αλλα και μονο το artwork του εξωφυλλου, το artwork μεσα στο βιβλιαρακι, το βιβλιαρακι με τους στιχους, τα ονοματα της μπαντας, φωτογραφιες τους, ποιοι συνεβαλαν στο δισκο, ποιοι ειναι guests σε καποιο τραγουδι κλπ.
Ολα αυτα που θα τα βρεις σε εναν ''απροσωπο'' φακελο mp3?:hmmm:
Ειναι δυνατον να ακους πχ Blind Guardian ή Tool(φοβερο το βιβλιαρακι με τις τρισδιαστατες εικονες και τα γυαλια!) χωρις στιχους και βιβλιαρακι?
-
Εγω θα τα αφησω αυτα στην ακρη...(δεν ξερω αν οντως μπορω να καταλαβω διαφορα αναμεσα σε mp3 και σε κανονικο cd)..αλλα και μονο το artwork του εξωφυλλου, το artwork μεσα στο βιβλιαρακι, το βιβλιαρακι με τους στιχους, τα ονοματα της μπαντας, φωτογραφιες τους, ποιοι συνεβαλαν στο δισκο, ποιοι ειναι guests σε καποιο τραγουδι κλπ.
Ολα αυτα που θα τα βρεις σε εναν ''απροσωπο'' φακελο mp3?:hmmm:
συνηθως σκαναρισμενα σε .jpg μορφη
-
Λαθος σου!
Γιατι, αν επιτρεπεται?
... εφοσον το ζητας ετσι ...νομιζω πως οφειλω να απαντησω .
Διαβαζοντας ομως τις αποψεις και των αλλων μελων πολυ φοβαμαι των θα επαναληφθω αφου πανω κατω με εχουν καλυψει ...
Ισως λοιπον να ακουστουν οι αποψεις μου σαν να κανω resume
Ειμαι και εγω υποστηρικτης του -ισως πλεον κλασικου - οτι οι τιμες ειναι εξωφρενικα τρελες .
Το ολο θεμα στην τιμη αυτου του υπερκερδους ειναι τπο ποιος καρπωνεται αυτο το κερδος. Και εδω ειναι που χοντραινει το παιχνιδι ... Μα και βεβαια τα υπερκερδη τα μοιραζονται οι δισκογραφικες αλλα και δισκαδικο ...
Η εταιρια ...που εαν θυμασαι σου πασαρε καθε ειδους παπαρια και επανεκτελεση για να το εχεις και σε CD φορματ (θυμασαι ) ....και τωρα ξερουμε ολοι ποσο αερα λεφτα εβγαζαν τοτε αφου ενας advance χρηστης του πχ Cool edit μπορει να σου κανει οποιοδηποτε ηχητικο format σε digital
και το δισκαδικο ...που σου εκλεινε το ματακι και σου ελεγε να παρεις σε ποιο φτηνη τιμη εαν θελεις δηλ. αντίγραφα. Οι που κρατούσαν μαγαζιά και αγόραζαν 1 CD και έκαναν 200 αντίγραφα.
Μετά από μερικούς – αρκετούς μήνες έσκασαν στην αγορά τα αντιγραφικά Philips ( 300 χιλιαρικα παρακαλώ) και μετα η Sony και αρχισαν να μας τα παίρνουν πολλαπλώς . Μας πουλούσαν τα μηχανήματα …. Τα CD (θυμαστε τα “audio” CD ) kai kai …Εκει καπου εχασαν το παιχνίδι τα δισκάδικα αφου ο οκλλητός του κολλητου θα ειχε το CD που σε ενδιέφερε και θα κατεληγε και σε εσενα .
Μαστα …δηλ τα Cd ηταν ακριβά γιατι πουλουσαν ακριβα τα δισκαδικα …. Χμμμ Όχι ακριβως …. Το ψαρι αρχισε να βρωμαει όταν ξαφνικά κάθε ειδους περιοδικο τσονταρε και από ένα CD στην κυκλοφορια του ( μερικα εάν θυμασαι εβγαζαν και διπλα εξωφυλλα για να διαλεξεις εξωφυλλο και …CD )
Ποσο τελικα κοστιζει αυτή η περιφημη παραγωγη ενός CD που μπορει από την μια να πουλιεται 20-25 ευρω …. Από την άλλη να μπαινει δωρεαν …
**Ε λοιπον η παραγωγη ενός μουσικου CD είναι παρα μα παρα πολύ φτηνη διαδικασια σε σχεση με την τιμη στην οποια πωλειται
H προωθηση του CD είναι μια ακριβοτερη διαδικασια …η οποια όμως εμενα μου είναι αδιαφορη ** ..δεν θα πληρωσω εγω το ημιδιαφανες εξωφυλλο της Ελευθεροτυπιας πριν από 10 χρονια που ειχε αναγλυφο τον δισκο της «λαικης» Χαρουλας Αλεξιου
-
Συνεχιζοντας .....
Πως λοιπον να συμπληρωσω την δισκοθηκη μου εγω τωρα που θελω 500 CD και σκεφτομαι ...500*25 =
Αν και χρονια ακροατης ... εαν εξαιρεσεις κατι 'ψιλα' στα πριμα ...δεν μπρω να καταλαβαω διαφορα εαν το τραγουδι που παιζει ειναι απο αγορασμενο CD η απο mp3 ... εαν δε ειναι και πανω απο 190 .... ε ουτε που το σκεφτομαι .
Ναι οντως εαν ειχα ενα καλο ηχοσυνολο ... ε λοιπον εχω ...αυτο που δεν εχω ειναι ο χρονος για να καθισω στο σαλονι μου ...να βαλω ενα Καναδεζικο 12αρι ... να κλεισω την TV ( αυτη ειναι η χουντα φιλε ) ...και ακουσω ΜΟΥΣΙΚΗ.
σΥΝΗΘΩς μουσικη ακουω στο αμαξι .... στο pc .... sto pc του γραφει στο διαλειμμα ... στο 'μικρο' στο γαρφει στο σπιτι ...
Τι να κανω ...κουβαλαω και εναν Flash-man που λεει και ο λογος και τον καρφωνω σε καθε μηχανικα και ακουω ....
Τωρα θα μου πεις ... 'και ο μουσικος τι φταιει' .
Oμως ΕΔΩ παιζει ενας τροπος αντιμετωπησης της μουσικης ... Η μουσικη ειναι για να χαριζεται και οχι για να πουλιεται ( λογια φιλου μου μουσικου με 2 LP στο ενεργητικο του )
( ξερω ηδη την απαντηση σε αυτο το επιχειρημα ..κανε εσυ την μουσικη σου και χαρισε την ... )
ΥΓ ... δεν κρυβω οτι εαν δεν ερθουν οι James στην ελλαδα λογω χαμηλων πωλήσεων δισκων θα τρελάθω .... )
-
Ωραια η οικονομοτεχνικη αναλυση αλλα εγω οπως θα διαβασες δεν αγοραζω cd για να πληρωνω ντε και καλα τον καλλιτεχνη...
τα τελευταια CD (LP) που αγορασατε....