-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Στο συγκεκριμενο βιντεο ο Θεοφραστου στο 0:32 λεει πως μεθυσμενος πεζος βρεθηκε συνυπαιτιος 40% σε παρασυρση του απο αυτοκινητο (ασχετα αν πεθανε οπως λεει μετα).
Μπορει οντως να ισχυσει κατι τετοιο σε περιπτωση που το κυνηγησει τοσο καποιος που μπορει να παρασυρει με το αυτοκινητο του οσο και η ασφαλιστικη του??Ναι. Η συμπεριφορά του πεζού συνεκτιμάται και αν κριθεί αμελής μειώνεται αντίστοιχα ο βαθμός υπαιτιότητας του οδηγού. Ακόμη και το γεγονός ότι ο πεζός φορούσε σκούρα ρούχα μπορεί υπό προϋποθέσεις και σε συνδυασμό με άλλα γεγονότα να μειώσει το ποσοστό υπαιτιότητας του οδηγού.
-
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ . ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΝΑ SCODA PICK UP 1300 CC ΒΕΝΖΙΝΑ 1999 ΜΟΝΤΕΛΟ H ENA VW CADDY 1900CC 1999 ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ .ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.
-
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΔΥΟ .ΕΝΑ SKODA PICK UP 1300CC ΒΕΝΖΙΝΗ ΜΟΝΤΕΛΟ 1999 ΚΑΙ ΕΝΑ VW CADDY 1900CC ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟ 1999.ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΒΓΑΖΕΙ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ
-
Καλύτερο για επαγγελματικό φορτηγάκι είναι το ντίζελ.... Αν μάλιστα σκοπεύεις να το φορτώνεις ή να το χρησιμοποιείς αρκετά ούτε να το σκέφτεσαι το βενζινοκίνητο.
Τώρα μεταξύ των δύο έχουν σημασία τα χλμ, η κατάσταση, η προηγούμενη χρήση κλπ. Ποιο σου αρέσει εσένα και ποιο νομίζεις ότι σου κάνει καλύτερα σε χώρους κλπ. Εννοείται ότι τα δοκιμάζεις και ότι τα πας σε κάποιον να το ελέγξει. -
Τί βλέπουμε εδώ;
-
Ταμπούρο;
-
Carbon δισκόφρενα από F-18 είναι Άρη.
-
Λίγο ηλίθια ερώτηση, αλλά τέλος πάντων.
Υπάρχει τρόπος να βγάζει ο κλιματισμός ζεστό αέρα στο αμάξι πριν αρχίσει να ζεσταίνεται η μηχανή;
Δεν θα έπρεπε το air condition να θερμαίνει κιόλας; -
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Υπάρχει τρόπος να βγάζει ο κλιματισμός ζεστό αέρα στο αμάξι πριν αρχίσει να ζεσταίνεται η μηχανή;
Δεν θα έπρεπε το air condition να θερμαίνει κιόλας;Ποσο χρειαζεται να περιμενεις μεχρι να σταματησει να βγαζει κρυο αερα το καλοριφερ;
Το ac ειναι για ψυξη γιατι χρησιμοποιει συμπιεστη που περνει κινηση απο την μηχανη για να κανει εναλλαγη της θερμοτητας.Αν επρεπε να ζεσταινει κιολας θα επρεπε να εχει αντιστασεις που θα τραβαγαν πολυ ρευμα,θα μπορουσε να ανταπεξελθει το ηλεκτρικο συστημα του αυτοκινητου; -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δεν θα έπρεπε το air condition να θερμαίνει κιόλας;Ποσο χρειαζεται να περιμενεις μεχρι να σταματησει να βγαζει κρυο αερα το καλοριφερ;
Το ac ειναι για ψυξη γιατι χρησιμοποιει συμπιεστη που περνει κινηση απο την μηχανη για να κανει εναλλαγη της θερμοτητας.Αν επρεπε να ζεσταινει κιολας θα επρεπε να εχει αντιστασεις που θα τραβαγαν πολυ ρευμα,θα μπορουσε να ανταπεξελθει το ηλεκτρικο συστημα του αυτοκινητου;Aν τράβαγε τόσο ρέυμα θα πληρώναμε χαράτσι ...
-
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
Το ac ειναι για ψυξη γιατι χρησιμοποιει συμπιεστη που περνει κινηση απο την μηχανη για να κανει εναλλαγη της θερμοτητας.Αν επρεπε να ζεσταινει κιολας θα επρεπε να εχει αντιστασεις που θα τραβαγαν πολυ ρευμα,θα μπορουσε να ανταπεξελθει το ηλεκτρικο συστημα του αυτοκινητου;Aν τράβαγε τόσο ρέυμα θα πληρώναμε χαράτσι ...
Στον Φεστονερο πεστα
-
Δεν θα έπρεπε το air condition να θερμαίνει κιόλας;edit: ή αυτό για πιο μπρούκληδες
-
Δεν θα έπρεπε το air condition να θερμαίνει κιόλας;Δεν είναι ηλίθια ερώτηση.Κανονικά θα μπορούσε (πολύ εύκολο είναι) απλά είναι πιο εύκολο να βγάλεις ζεστό αέρα από το ψυκτικό που θα ζεσταθεί έτσι και αλλιώς σε κάποια λεπτά και θα είναι καυτό-εκμεταλλεύεσαι την παραγώμενη θερμότητα του κινητήρα.Είναι συμβιβασμός.Στο a/c θα αναγκαζοσουν να δούλευες το συμπιεστή συνέχεια για να έχεις ζέστη.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Το ac ειναι για ψυξη γιατι χρησιμοποιει συμπιεστη που περνει κινηση απο την μηχανη για να κανει εναλλαγη της θερμοτητας.Αν επρεπε να ζεσταινει κιολας θα επρεπε να εχει αντιστασεις που θα τραβαγαν πολυ ρευμα,θα μπορουσε να ανταπεξελθει το ηλεκτρικο συστημα του αυτοκινητου;Επέτρεψέ μου να σε διορθώσω.Δεν είναι έτσι.Το a/c στο ζεστό δεν δουλεύει με αντιστάσεις - κανένα a/c (ούτε και τα σπιτικά φυσικά).Χρησιμοποιεί το λεγόμενο reverse cycle.Είναι μία αντλία θερμότητας.Απορροφά θερμότητα από το κρύο περιβάλλον και το διοχετεύει εσωτερικά.Όσο πέφτει η εξωτερική θερμοκρασία πέφτει και η απόδοση του (λιγότερη θερμότητα γαρ...).
-
προσωπικα ειχα στο σπιτι μου Daikin που ειχε για θερμανση αντιστασεις...= δουλευε σαν αεροθερμο.... δεν συνεφερε βεβαια.... για το αυτοκινητο θα επρεπενα μπορει να κανει αντιστροφη της λειτουργειας... εξω κρυο και μεσα ζεστη=εκτονωση... πολυπλοκο το φαναταζομαι.... ομως ειχα ακουσει την περιπτωση να αποθηκευουν τη θερμοτητα σε εναλλακτη 'αλατιου' ωστε με τοι που βαζεις μπρος το πρωι σε βορειες χωρες να εχει ζεστο αερα αμμεσα... ειδικα δε με ενα τηλεκοντρολ να το ανοιγεις πριν μπεις μεσα.... χωρις να χρειαζεσαι ρευμα.... οπως και επισης να καλυπτεις με μονωτικο συστημα το καρτερ της μηχανης ωστε να ειναι το λαδι ετοιμο για ξεκινημα.... μερικα δε εχουν αντισταση μεσα στο καρτερ για να το ζεστανει ομως θελει και καλη μπαταρια...
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
@ioa_polπροσωπικα ειχα στο σπιτι μου Daikin που ειχε για θερμανση αντιστασεις...= δουλευε σαν αεροθερμο.... δεν συνεφερε βεβαια.... για το αυτοκινητο θα επρεπενα μπορει να κανει αντιστροφη της λειτουργειας... εξω κρυο και μεσα ζεστη=εκτονωση... πολυπλοκο το φαναταζομαι.... ομως ειχα ακουσει την περιπτωση να αποθηκευουν τη θερμοτητα σε εναλλακτη 'αλατιου' ωστε με τοι που βαζεις μπρος το πρωι σε βορειες χωρες να εχει ζεστο αερα αμμεσα... ειδικα δε με ενα τηλεκοντρολ να το ανοιγεις πριν μπεις μεσα.... χωρις να χρειαζεσαι ρευμα.... οπως και επισης να καλυπτεις με μονωτικο συστημα το καρτερ της μηχανης ωστε να ειναι το λαδι ετοιμο για ξεκινημα.... μερικα δε εχουν αντισταση μεσα στο καρτερ για να το ζεστανει ομως θελει και καλη μπαταρια...
Φαντάζομαι μιλάς για daikin 20ετίας και πάνω γιατί σήμερα δεν νομίζω να υπάρχει αυτό το σύστημα.Όλα τα κλιματιστικα μέχρι 30.000 btu που έχω δει ζεσταίνουν ως αντλίες θερμότητας.
Για να κάνει την αντιστροφή λειτουργίας (όπως ανέφερα reverse cycle) δεν είναι πολύ δύσκολο.Νομίζω ότι η πιο σημαντική διαφορά είναι βαλβίδα αποτόνωσης που να υποστηρίζει τη λειτουργια.(εαν δεν κάνω λάθος θέλει και reversing valve).
Ρίξε μια ματιά στο γράφημα:
http://home.howstuffworks.com/home-impr ... -pump1.htm
Για το αλάτι δεν το ξέρω.
Σε βόρειες χώρες συνήθως υπάρχει heater το αμάξι που παίρνει καύσιμο από ρεζερβουαρ και ζεσταίνει το χώρο (το προγραμματίζεις κιόλας μέσω trip computer για το πότε να ανοίξει)-έχουν και πολλά λεωφορεία στην Ελλάδα.
Αυτά. -
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Θα περιοριστώ στο να τουρτουρίζω το πρωί, δεν θα 'θελα να μου έρθει λογαριασμός ΔΕΗ στο αμάξι, δεν έχω καν γραμματοκιβώτιο. -
Υπάρχουν και ποιο απλές λύσεις όπως συναγερμός με remote start,καθώς και ένα άλλο μαραφετι που είχε βγάλει η webasto και το βάζαν στα smart
Sent from my E10i using Tapatalk
-
:lol:
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Θα περιοριστώ στο να τουρτουρίζω το πρωί, δεν θα 'θελα να μου έρθει λογαριασμός ΔΕΗ στο αμάξι, δεν έχω καν γραμματοκιβώτιο.H λύση είναι ένα καλό μπουφάν, που και πιο φθηνό είναι και πιο εύκολο στη χρήση και χωρίς γραφειοκρατία
-
Για κρύα κλίματα προσφέρεται κουβέρτα μπλόκ-κάρτερ (που παίρνει ρεύμα από το δίκτυο, αν ξεχάσεις να μπριζώσεις το αυτοκίνητο πρέπει να το πας σηκωτό στο συνεργείο για απόψυξη, κυριολεκτώ) και επιπλέον ανεξάρτητη θέρμανση εσωτερικού με χρονοδιακόπτη (από καύσιμο ή από το δίκτυο, διπλής ενέργειας) και ειδική αποθήκη θερμότητας (δεν ξέρω αν είναι με αλάτι ή όχι και δεν ξέρω αν κρατάει πολλές ώρες ώστε να σε ζεστάνει το πρωί).
Ο συμπιεστής του κλιματισμού στα αυτοκίνητα είναι μόνο για κρύο αλλά είναι ενδιαφέρον γιατί μερικά αυτοκίνητα βγάζουν ζέστη σχεδόν αμέσως ενώ άλλα όχι. Μήπως έχουν καμιά αντιστασούλα ή απλά είναι σχεδιασμένο το σύστημα ώστε να πηγαίνει στο καλοριφέρ το πιο ζεστό νερό, αυτό από το πάνω μέρος του μπλοκ κατευθείαν ή κάτι τέτοιο;
Μια άλλη και μάλλον εύκολη δυνατότητα είναι να βάζεις μπρος το αυτοκίνητο με τηλεχειριστήριο ή χρονοδιακόπτη ώστε όταν μπεις να είναι ζεστό.
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο