-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Δινουν πιο ευκολα πλεον παντως τα αυτοκινητα για test drive σε σχεση με 2-3 χρονια πριν.Α ναι???Παντος μολις εσκασα μυτη με το δικο μου ξερω γω και ειχα και κατι φιλους μου μαζι να φανταστεις που περιεργαζονταν τα αυτοκινητα εκει περα του ειπα πως το εχω δει κλπ κλπ και του λεω κατευθειαν για τεστ ντραϊβ.Μου λεει πως το εχουν παρει ελα το απογευμα.Του λεω το απογευμα δε μπορω.Μου λεει παρε τη καρτουλα μου και παρε με τηλ να στο κρατησω για Πεμπτη-Παρασκευη πρωι να ερθεις να το παρεις.Τωρα λογικα δε θα μου το δωσει ετσι το αυτοκινητο?
-
Τωρα που δεν πουλανε τιποτα, μεχρι και σε νεογεννητο θα εδιναν το αυτοκινητο για test drive μπας και ψηθει να το αγορασει μετα. Πριν 3 χρονια ειχαν ολοι μια μυτη στον θεο και αρνουνταν test drive.
Παρε τηλ και πες τους ποτε θα ειναι εκει το αυτοκινητο. Οταν πας πες οτι δεν θες να το κανεις μια βολτα γυρω απο το τετραγωνο αλλα να το δοκιμασεις σε διαφορες συνθηκες (αφου αλλωστε θα ηταν μια απο τις πιθανες επιλογες σου και λοιπες σαλτσες) αρα θα χρειαστεις χρονο, περιπου 1μιση με 2 ωρες (αρκετος χρονος για να δεις οντως μια πρωτη φορα το αυτοκινητο πολυ καλα).
Δεν νομιζω να στο αρνηθει.
-
Εγω νομιζω πως αυτο ειναι αυτονοητο σε ενα τεστ ντραϊβ. Αλλα που να το παω στη Πατρα ρε γαμωτο δεν εχω ιδεα.
-
Το 'αυτονοητο' διαφερει απο αντιπροσωπο σε αντιπροσωπο. Το 'αυτονοητο' σε Abarth πχ ηταν να το παρω μεχρι και μονος μου το αυτοκινητο αν χρειαστει για οσο το θελω, το 'αυτονοητο' σε αντιπροσωπο της VW ηταν '5-6 λεπτα σε προκαθορισμενη διαδρομη'.
Υ.Γ. Κι οταν ειπα στον πωλητη οτι το μοτερ του Scirocco δεν με τρελανε κι οτι προτιμω χιλιες φορες τον THP με κοροιδευε στο οτι γαλλικο αυτοκινητο μπορει να εχει ροπη απο πιο χαμηλα μεχρι πιο ψηλα σε σχεση με το φθηνιαρικο VW τους!
-
Α δε νομιζω εμεις στη ford ειμαστε αλανια τα δινουμε και πανε οπου θελουν οι οδηγοι! Ελπιζω να εχει βενζινη μεσα γιατι εγω δε δινω φραγκο.
-
Παιδιά θέλω να ρωτήσω το εξής.Όταν παίρνω τις στροφές τα λάστιχα τρίζουν και ακούγονται πάρα πολύ.Και όταν πατάω φρένο ακόμα χειρότερα.Είναι λόγω ζέστης ή φταίει τίποτα άλλο;
-
Εχεις σωστες πιεσεις;Ποσο παλια ειναι τα λαστιχα;Ποσα χλμ εχουν κανει;Mηπως οδηγας ατσαλα;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εχεις σωστες πιεσεις;Ποσο παλια ειναι τα λαστιχα;Ποσα χλμ εχουν κανει;Ο πατερας μου που τα άλλαξε θα ξέρει.Δλδ ειναι απο την πίεση και οχι απο την ζέστη;Το αυτοκινητο ειναι μεταχειρισμένο.Θα παμε να τα κοιτάξουμε το Σαββάτο.Γιατι ειναι εκνευριστικος ο ήχος π κανει.
-
Μπορεί ενας κινητήρας να εχει μεγάλη απώλεια ισχύος (25-30% περίπου), συνοδεύομενη απο πυράκια σε ανηφόρες,μόνο και μόνο επειδή έχει κάνει μεγάλα ταξίδια σε υψηλές στροφές;
-
Όχι με τίποτα ... Κάτι άλλο φταιει.
-
Μερικά λάστιχα σφυρίζουν περισσότερο από άλλα ακόμα και χωρίς να είναι φθαρμένα, ξεραμένα, ξεφούσκωτα. Θυμάμαι τα είχα συνηθίσει κάτι Uniroyal 440 που σφυρίζανε. Το παίρνεις απόφαση και τουλάχιστον ξέρεις από την αλλαγή στον ήχο (ένταση και συχνότητα) πόσο κοντά στο όριο είσαι!
Αν κάνει πυράκια μπορεί να έχει απώλεια ισχύος αλλά το γιατί τα κάνει είναι μεγάλη ιστορία.... Χρειάζονται πολλά στοιχεία για να βγει άκρη. Βρώμικος χώρος καύσης, μπουζί, ανάφλεξη, 'πρόγραμμα', φθορές τριβές κινητήρα, πολύ πτωχό μίγμα, ψύξη κλπ. Το ότι πήγαινε ταξίδια με ψηλές στροφές δεν σημαίνει κάτι αλλά μπορεί να είναι υπεύθυνο για φθορές του κινητήρα...
-
Ο χρήστης evris26 έγραψε:
Εχεις σωστες πιεσεις;Ποσο παλια ειναι τα λαστιχα;Ποσα χλμ εχουν κανει;
Ο πατερας μου που τα άλλαξε θα ξέρει.Δλδ ειναι απο την πίεση και οχι απο την ζέστη;Το αυτοκινητο ειναι μεταχειρισμένο.Θα παμε να τα κοιτάξουμε το Σαββάτο.Γιατι ειναι εκνευριστικος ο ήχος π κανει.
To 1997 που είχαμε το 4πορτο Vitara, τα καλοκαίρια όποτε έστριβα με ακουγαν 2 τετράγωνα παραπάνω. Και μιλάμε με λίγα χλμ/ώρα, όχι σπινιαρίσματα, κτλ. Και όταν άλλαξα λάστιχα, κάναμε τη και βάλαμε τα ίδια και πάλι με τη ζέστη σφυράγανε απίστευτα.
Πάντως, πες μας αυτά που σε ρώτησε ο Βασίλης και βλέπουμε
-
Παιδιά θέλω να ρωτήσω το εξής.Όταν παίρνω τις στροφές τα λάστιχα τρίζουν και ακούγονται πάρα πολύ.Και όταν πατάω φρένο ακόμα χειρότερα.Είναι λόγω ζέστης ή φταίει τίποτα άλλο;Μηπως τα λαστιχα ειναι χειμερινα?
-
Ή Pirelli;
Τα πυρακια θα ηταν πιο πιθανο να εμφανιστουν αν ειναι μπουκωμενο το αυτοκινητο παρα αν εχει γυρισει απο ταξιδι θεωρητικα. Μηπως ειναι στα τελειωματα η βενζινη στο ρεζερβουαρ;
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Παιδιά θέλω να ρωτήσω το εξής.Όταν παίρνω τις στροφές τα λάστιχα τρίζουν και ακούγονται πάρα πολύ.Και όταν πατάω φρένο ακόμα χειρότερα.Είναι λόγω ζέστης ή φταίει τίποτα άλλο;
Μηπως τα λαστιχα ειναι χειμερινα?
Οχι
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Ή Pirelli;Τα πυρακια θα ηταν πιο πιθανο να εμφανιστουν αν ειναι μπουκωμενο το αυτοκινητο παρα αν εχει γυρισει απο ταξιδι θεωρητικα. Μηπως ειναι στα τελειωματα η βενζινη στο ρεζερβουαρ;
Δεν είναι μπουκωμένο και η βενζίνη δεν είναι στα τελειώματα
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Εχεις σωστες πιεσεις;Ποσο παλια ειναι τα λαστιχα;Ποσα χλμ εχουν κανει;
Ο πατερας μου που τα άλλαξε θα ξέρει.Δλδ ειναι απο την πίεση και οχι απο την ζέστη;Το αυτοκινητο ειναι μεταχειρισμένο.Θα παμε να τα κοιτάξουμε το Σαββάτο.Γιατι ειναι εκνευριστικος ο ήχος π κανει.
To 1997 που είχαμε το 4πορτο Vitara, τα καλοκαίρια όποτε έστριβα με ακουγαν 2 τετράγωνα παραπάνω. Και μιλάμε με λίγα χλμ/ώρα, όχι σπινιαρίσματα, κτλ. Και όταν άλλαξα λάστιχα, κάναμε τη και βάλαμε τα ίδια και πάλι με τη ζέστη σφυράγανε απίστευτα.
Πάντως, πες μας αυτά που σε ρώτησε ο Βασίλης και βλέπουμε
Ατσαλα δεν οδηγάω.Θα τα κοιταξω το σαββατο, μαζι με τον σπασμενο προφυλακτηρα.
-
Ατσαλα δεν οδηγάω.Θα τα κοιταξω το σαββατο, μαζι με τον σπασμενο προφυλακτηρα.οκ...
-
Διόρθωσέ το ρε, έτσι όπως έκανες το quote, είναι σα να το έγραψα εγώ
-
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο