-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
To Fiat X1/9 ειχε μοτερ Ferrari,ειχε βαλει το χερακι της η Ferrari η οτιδηποτε που να χει σχεση με την εν λογω εταιρια???
Οχι.
Πρώτη παραγωγή Χ 1/9 1972 - 1300 4τάχυτο
1980 1500 5/τάχυτο
1984 1500 injection με καταλύτη
1987 τέλος παραγωγής. Τα τελευταία 200 τεμάχια πήγανε Αγγλία παραγγελίες.
Ποτέ δεν μπήκε μοτέρ FERRARI και μόνο ο DALLARA εφτιαχνε κάποια αγωνιστικά υπερκυβισμένα και με καπάκι 16V -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Καμμιά σχέση δεν έχουν οι πινακίδες με την ασφάλεια του αυτοκινήτου.
Ζήτα να σου παραδώσει το αυτοκίνητο με πινακίδες και μετά το πού θα το ασφαλίσεις εσύ είναι δικό σου θέμα,... .......... αν δεν το πήρες με δόσεις και σε ασφαλίσουν οι ίδιοι, όπου και όπως θέλουν, για να εξασφαλιστούν.1ον υπάρχουν ασφαλιστικές που διατηρουν διαφορετικό τιμολογιο ανάλογα με τον τόπο έδρας του όχήματος βασει στατιστικών σε τροχαία ατυχήματα.
2ον ΔΕΝ εισαι σε καμία περίπτωση υποχρεωμένος να ασφαλίσεις το αυτοκίνητο σου στην ασφαλιστική τις αντιπροσωπειας επιδή το πήρες με δόσεις!
Αυτό βάσει νόμου είναι καθαρή απάτη -
Ο χρήστης V.V. έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά.
Μόλις σήμερα έφτασε το αυτοκίνητό μου στην αντιπροσωπεία αλλά βέβαια θα το παραλάβω με το νέο έτος. Έχω λοιπόν κάποιες ερωτήσεις...
Κατοικώ στην Αθήνα, αλλά μου πρότεινε ο ασφαλιστής μου, κατά την έκδοση πινακίδων σαν τόπο μόνιμης κατοικίας να δηλώσω το εξοχικό μου στα Γιάννενα έτσι ώστε να έχω έκπτωση στην ασφάλεια. Το είπα λοιπόν αυτό σήμερα στον πωλητή από την αντιπροσωπεία και η απάντησή του ήταν ότι για να δηλώσω μόνιμη κατοικία Ιωάννινα, θα πρέπει να βγάλω πινακίδες από εκεί. Και η απορία μου λοιπόν είναι αυτη...ισχύει αυτό που μου είπε ο πωλητής;Επίσης, σε περίπτωση που τελικά δηλώσω μόνιμη κατοικία Ιωάννινα....τα τέλη κυκλοφορίας, το ασφαλιστήριο και ότι άλλο χρειαστεί, θα μου τα στέλνουν εκεί;;
Ελπίζω κάποιος να ξέρει με σιγουριά.
Ευχαριστώ εκ των προτέρωνΚαμμιά σχέση δεν έχουν οι πινακίδες με την ασφάλεια του αυτοκινήτου.
Ζήτα να σου παραδώσει το αυτοκίνητο με πινακίδες και μετά το πού θα το ασφαλίσεις εσύ είναι δικό σου θέμα.Μα το θέμα είναι ότι εγώ θέλω να δηλώσω στην ασφάλεια τόπο διαμονής επαρχία για να έχω τη σχετική έκπτωση. Αλλά απ'ότι μου είπε ο ασφαλιστής μου για να γίνει αυτό πρέπει αυτή τη διεύθυνση να τη δηλώσω κατά την έκδοση των πινακίδων, έτσι ώστε να αναγράφεται στην άδεια. Γιατί την άδεια θα δει η ασφαλιστική.
Το ερώτημα λοιπόν είναι το εξής: Μπορώ να βγάλω πινακίδες στην αθήνα αλλά να δηλώσω μόνιμη κατοικία ιωάννινα; -
Ο χρήστης lazaros7 έγραψε:
Μόλις σήμερα έφτασε το αυτοκίνητό μου στην αντιπροσωπεία αλλά βέβαια θα το παραλάβω με το νέο έτος. Έχω λοιπόν κάποιες ερωτήσεις...
Κατοικώ στην Αθήνα, αλλά μου πρότεινε ο ασφαλιστής μου, κατά την έκδοση πινακίδων σαν τόπο μόνιμης κατοικίας να δηλώσω το εξοχικό μου στα Γιάννενα έτσι ώστε να έχω έκπτωση στην ασφάλεια. Το είπα λοιπόν αυτό σήμερα στον πωλητή από την αντιπροσωπεία και η απάντησή του ήταν ότι για να δηλώσω μόνιμη κατοικία Ιωάννινα, θα πρέπει να βγάλω πινακίδες από εκεί. Και η απορία μου λοιπόν είναι αυτη...ισχύει αυτό που μου είπε ο πωλητής;Επίσης, σε περίπτωση που τελικά δηλώσω μόνιμη κατοικία Ιωάννινα....τα τέλη κυκλοφορίας, το ασφαλιστήριο και ότι άλλο χρειαστεί, θα μου τα στέλνουν εκεί;;
Ευχαριστώ εκ των προτέρωνΚαμμιά σχέση δεν έχουν οι πινακίδες με την ασφάλεια του αυτοκινήτου.
Ζήτα να σου παραδώσει το αυτοκίνητο με πινακίδες και μετά το πού θα το ασφαλίσεις εσύ είναι δικό σου θέμα.
Μα το θέμα είναι ότι εγώ θέλω να δηλώσω στην ασφάλεια τόπο διαμονής επαρχία για να έχω τη σχετική έκπτωση. Αλλά απ'ότι μου είπε ο ασφαλιστής μου για να γίνει αυτό πρέπει αυτή τη διεύθυνση να τη δηλώσω κατά την έκδοση των πινακίδων, έτσι ώστε να αναγράφεται στην άδεια. Γιατί την άδεια θα δει η ασφαλιστική.
Το ερώτημα λοιπόν είναι το εξής: Μπορώ να βγάλω πινακίδες στην αθήνα αλλά να δηλώσω μόνιμη κατοικία ιωάννινα;OXI οι πινακίδες εκδίδονται βάση του τόπου διαμονής του ενδιαφερόμενου.
Δεν μπορείς δηλαδή να έχεις Αθηναικές πινακιδες και να είχεις δηλωσει τόπο διαμονής Ιωάννινα -
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Ζήτα να σου παραδώσει το αυτοκίνητο με πινακίδες και μετά το πού θα το ασφαλίσεις εσύ είναι δικό σου θέμα.
Μα το θέμα είναι ότι εγώ θέλω να δηλώσω στην ασφάλεια τόπο διαμονής επαρχία για να έχω τη σχετική έκπτωση. Αλλά απ'ότι μου είπε ο ασφαλιστής μου για να γίνει αυτό πρέπει αυτή τη διεύθυνση να τη δηλώσω κατά την έκδοση των πινακίδων, έτσι ώστε να αναγράφεται στην άδεια. Γιατί την άδεια θα δει η ασφαλιστική.
Το ερώτημα λοιπόν είναι το εξής: Μπορώ να βγάλω πινακίδες στην αθήνα αλλά να δηλώσω μόνιμη κατοικία ιωάννινα;OXI οι πινακίδες εκδίδονται βάση του τόπου διαμονής του ενδιαφερόμενου.
Δεν μπορείς δηλαδή να έχεις Αθηναικές πινακιδες και να είχεις δηλωσει τόπο διαμονής ΙωάννιναΣ'ευχαριστώ για την απάντηση. Φαίνεσαι σίγουρος
-
Κατσε η ξαδερφη μου που μενει Αθηνα εχει δηλωσει στην ασφαλεια τοπο διαμονης στο Αγρινιο και εχει την εκπτωσουλα και οι πινακιδες και η αδεια αυτοκινητου ειναι Αθηναικα.
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Κατσε η ξαδερφη μου που μενει Αθηνα εχει δηλωσει στην ασφαλεια τοπο διαμονης στο Αγρινιο και εχει την εκπτωσουλα και οι πινακιδες και η αδεια αυτοκινητου ειναι Αθηναικα.Aυτό σαφώς κ γίνεται μετά από αλλαγή στον τόπο διαμονής.
Η ερωτηση του φίλου ήταν αν σε αγορα καινούριου αυτοκινήτου μπορεί βγάλει πινακίδες στην αθήνα αλλά να δηλώσει μόνιμη κατοικία ιωάννινα.
Πράγμα το οποιο κ δεν γίνεται.
Τώρα αν στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης αλλάξει τόπο διαμονής το δηλώνει εκ νέου στην άδεια του οχήματος (Η οποία κ αλλαζει σε καινουρια με την νεα διευθηνση) κ στη συνέχεια στην ασφαλιστική του.Επίσης το ίδιο μπορει να γίνει κ μετά από μία μεταβίβαση όπου το όχημα μπορεί να διαθέτει πινακίδες απο οποιαδήποτε πόλη αλλα η για τις ασφαλιστικες μετραει η διευθυνση που θα δηλώσεις στην Άδεια.Επίσης, σε περίπτωση που τελικά δηλώσω μόνιμη κατοικία Ιωάννινα....τα τέλη κυκλοφορίας, το ασφαλιστήριο και ότι άλλο χρειαστεί, θα μου τα στέλνουν εκεί;;
ΟΧΙ απλά δηλώνεις στην ασφαλιστική σου που θές να σε ειδοποιούν η ταχυδρομούν το συμβόλαιο σου
-
Καμμιά σχέση δεν έχουν οι πινακίδες με την ασφάλεια του αυτοκινήτου.
Ζήτα να σου παραδώσει το αυτοκίνητο με πινακίδες και μετά το πού θα το ασφαλίσεις εσύ είναι δικό σου θέμα,... .......... αν δεν το πήρες με δόσεις και σε ασφαλίσουν οι ίδιοι, όπου και όπως θέλουν, για να εξασφαλιστούν.1ον υπάρχουν ασφαλιστικές που διατηρουν διαφορετικό τιμολογιο ανάλογα με τον τόπο έδρας του όχήματος βασει στατιστικών σε τροχαία ατυχήματα.
2ον ΔΕΝ εισαι σε καμία περίπτωση υποχρεωμένος να ασφαλίσεις το αυτοκίνητο σου στην ασφαλιστική τις αντιπροσωπειας επιδή το πήρες με δόσεις!
Αυτό βάσει νόμου είναι καθαρή απάτηΑπάτη μπορεί να είναι, στην περίπτωση πάντως της FIAT δεν προχωράει το δάνειο μέσω FGA Capital αν δε δεχτείς να ασφαλίσεις το όχημα για τουλάχιστον 6 μήνες εκεί που θα προτείνουν αυτοί.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Απάτη μπορεί να είναι, στην περίπτωση πάντως της FIAT δεν προχωράει το δάνειο μέσω FGA Capital αν δε δεχτείς να ασφαλίσεις το όχημα για τουλάχιστον 6 μήνες εκεί που θα προτείνουν αυτοί.
Πολλές αντιπροσωπειες το έχουν αποσυρει αλλές πάλι ''φασιστικά'' δεν το αποσύρουν σαν πολιτική.
Βέβαια με κατι τετοιο δεν πας κανέναν στα δικαστήρια μιας κ σε 6 μήνες θα το ασφαλισεις όπου θελήσεις, ετσι λοιπόν οι περισσοτεροι δεν το κάνουν ζητημα.
Απλά μέσω αυτης τις πολιτικής ''τσιμπάνε'' πελατολόγιο που δε θα δώσει σημασία σε ποιον φορέα είναι ασφαλισμένοι.Κάλο είναι σαν πελάτες να τους δείχνουμε ότι είμαστε αφυπνισμένοι κ ότι ξερουμε τα δικαιώματα μας
-
Κατσε η ξαδερφη μου που μενει Αθηνα εχει δηλωσει στην ασφαλεια τοπο διαμονης στο Αγρινιο και εχει την εκπτωσουλα και οι πινακιδες και η αδεια αυτοκινητου ειναι Αθηναικα.
Aυτό σαφώς κ γίνεται μετά από αλλαγή στον τόπο διαμονής.
Η ερωτηση του φίλου ήταν αν σε αγορα καινούριου αυτοκινήτου μπορεί βγάλει πινακίδες στην αθήνα αλλά να δηλώσει μόνιμη κατοικία ιωάννινα.
Πράγμα το οποιο κ δεν γίνεται.
Τώρα αν στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης αλλάξει τόπο διαμονής το δηλώνει εκ νέου στην άδεια του οχήματος (Η οποία κ αλλαζει σε καινουρια με την νεα διευθηνση) κ στη συνέχεια στην ασφαλιστική του.Επίσης το ίδιο μπορει να γίνει κ μετά από μία μεταβίβαση όπου το όχημα μπορεί να διαθέτει πινακίδες απο οποιαδήποτε πόλη αλλα η για τις ασφαλιστικες μετραει η διευθυνση που θα δηλώσεις στην Άδεια.Σε αυτή την περίπτωση, δηλαδή αλλαγής μόνιμης κατοικίας μετά την αγορά, ξέρουμε τι αποδεικτικά στοιχεία ζητάνε;
Επίσης, σε περίπτωση που τελικά δηλώσω μόνιμη κατοικία Ιωάννινα....τα τέλη κυκλοφορίας, το ασφαλιστήριο και ότι άλλο χρειαστεί, θα μου τα στέλνουν εκεί;;
ΟΧΙ απλά δηλώνεις στην ασφαλιστική σου που θές να σε ειδοποιούν η ταχυδρομούν το συμβόλαιο σου
Εντάξει η ασφαλιστική. Τα τέλη κυκλοφορίας όμως;;
-
Για την ασφάλεια:
-Είτε το αυτοκίνητο πρέπει να έχει βγάλει άδεια και πινακίδες στην επαρχία (άρα αν αγοράσεις αυτοκίνητο από την Αθήνα, πρέπει να τρέξεις μόνος σου να βγάλεις πινακίδες επαρχίας...)
-Είτε να βγουν οι πινακίδες αρχικά στην Αθήνα και μετά να δηλωθεί νέα διεύθυνση επαρχίας (αλλά έχει κόστος νέας άδειας που είναι κάμποσο...).
-Είτε να αποδείξεις στην ασφαλιστική πως είσαι κάτοικος επαρχίας (πχ εκαθαριστικό από ΔΟΥ, έναρξη επαγγέλματος, επαγγελματική έδρα κλπ κλπ).Στην δική μου περίπτωση:
-Αγόρασα αυτοκίνητο στην Αθήνα 2ο χέρι και δήλωσα διεύθυνση επαρχίας. Αμέσως βγήκε άδεια στην Αθήνα και λογικά έγινε μεταφορά αργότερα του φακέλου του αυτοκινήτου στην επαρχία... Αυτό όμως ισχύει σε μεταβίβαση και όχι νέα άδεια.
-Στο άλλο αυτοκίνητο είχα κάνει την ανοησία όταν το αγόρασα (πάλι 2ο χέρι) να δηλώσω διεύθυνση Αθηνών. Το κόστος της αλλαγής διεύθυνσης ήταν μεγάλο (κάτι σε 140€ νομίζω, αφού ουσιαστικά έχει κόστος...μεταβίβασης! ), αλλά η ασφαλιστική μου δέχτηκε την έναρξη επαγγέλματος και την επαγγελματική μου έδρα σαν αποδεικτικά οπότε η χρέωση έγινε σαν να είχε διεύθυνση επαρχίας. -
έληξε το δάνειο του αυτοκινήτου και μου έστειλαν fax την βεβαίωση ότι εξοφλήθηκε. πάνω δεξιά λέει προς daihatsu agripan μπλα μπλα. αυτό πού το καταθέτω, στην daihatsu ή κατευθείαν στο υπουργείο;
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
έληξε το δάνειο του αυτοκινήτου και μου έστειλαν fax την βεβαίωση ότι εξοφλήθηκε. πάνω δεξιά λέει προς daihatsu agripan μπλα μπλα. αυτό πού το καταθέτω, στην daihatsu ή κατευθείαν στο υπουργείο;Στη Daihatsu, ώστε αυτοί να ετοιμάσουν τα υπόλοιπα(ΦΕΚ, υπεύθυνη δήλωση).
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Στη Daihatsu, ώστε αυτοί να ετοιμάσουν τα υπόλοιπα(ΦΕΚ, υπεύθυνη δήλωση).Βγαίνει ΦΕΚ ... για εξόφληση αυτοκινήτου?
Τι ΦΕΚ είναι αυτό? -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Στη Daihatsu, ώστε αυτοί να ετοιμάσουν τα υπόλοιπα(ΦΕΚ, υπεύθυνη δήλωση).
Βγαίνει ΦΕΚ ... για εξόφληση αυτοκινήτου?
Τι ΦΕΚ είναι αυτό?Όχι, είναι το ΦΕΚ όπου αναφέρεται η σύσταση της αντιπροσωπείας από όπου αγόρασες το αυτοκίνητο, οπότε μέσα φαίνεται και ποιος είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος της, συνήθως ο Πρόεδρος του ΔΣ, ο οποίος θα υπογράψει την υπευθυνη δήλωση κι η οποία θα έχει το γνήσιο της υπογραφής επάνω και θα κατατεθεί στη Διευθυνση συγκοινωνιών.
-
Α μάλιστα. Σαν συνοδευτικό έγγραφο!
Είπα και εγώ ... πλέον για να εξοφληθεί ένα αμάξι δημοσιεύεται σε ΦΕΚ!!!
-
Ίσως να έχει συζητηθεί ξανά, αλλά μου κάνει φοβερή εντύπωση και επειδή δεν γνωρίζω, θα ήθελα να ρωτήσω αν τα αυτοκίνητα που φέρουν κόκκινες πινακίδες μπορεί να τα οδηγήσει (και μάλιστα άμεσα, χωρίς διέλευση κάποιου συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος) οποιοδήποτε μέλος μιας οικογένειας εκτός από τον ιδιοκτήτη.
-
ήξερα μια κοπέλα(ο θεός να την κάνει) που είχαν τέτοιο αμάξι στην οικογένεια και το έπαιρνε. τώρα αν ήταν σωστό ή όχι δε ξέρω
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
ήξερα μια κοπέλα(ο θεός να την κάνει) που είχαν τέτοιο αμάξι στην οικογένεια και το έπαιρνε. τώρα αν ήταν σωστό ή όχι δε ξέρωΘέλω να μάθω καθαρά από περιέργεια γιατί έχουμε κοντά μας κάποιους γείτονες που δεν τολμάει κανείς να τους αντιμιλήσει λες και είναι η γειτονιά δική τους. Βάζουν ξύλα για να πιάσουν parking, σου πετάνε βρωμόνερα στο αυτοκίνητο αν παρκάρεις απ' έξω από το σπίτι τους και άλλα τέτοια. Πιο πολύ δηλαδή να ξέρω αν έχουν κάπου πάτημα σε αυτό ή πάλι κάνουν τα δικά τους. Α, και το αμάξι κυκλοφορεί με κοτσαδόρο μόνιμα...
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
ήξερα μια κοπέλα(ο θεός να την κάνει) που είχαν τέτοιο αμάξι στην οικογένεια και το έπαιρνε. τώρα αν ήταν σωστό ή όχι δε ξέρω
Θέλω να μάθω καθαρά από περιέργεια γιατί έχουμε κοντά μας κάποιους γείτονες που δεν τολμάει κανείς να τους αντιμιλήσει λες και είναι η γειτονιά δική τους. Βάζουν ξύλα για να πιάσουν parking, σου πετάνε βρωμόνερα στο αυτοκίνητο αν παρκάρεις απ' έξω από το σπίτι τους και άλλα τέτοια. Πιο πολύ δηλαδή να ξέρω αν έχουν κάπου πάτημα σε αυτό ή πάλι κάνουν τα δικά τους. Α, και το αμάξι κυκλοφορεί με κοτσαδόρο μόνιμα...
To ότι ένα όχημα φέρει κοκκινες πινακίδες υπάγεται σε καθεστός διαφορετικού ποσοστου φορολογισης των τελων ταξινομισης.
Σε ότι αφορα την χρήση τους σαφώς και δεν διαφέρουν με τον οποιδήποτε τρόπο με τα υπόλοιπα οχήματα που φέρουν κανονικές.
Τώρα αυτα περί το δεν αφήνουν κανένα να παρκάρει στο ''δικό'' τους δρόμο μπροστα τι σχέση έχουν με τις κόκκινες πινακίδες?
Ο κοτσαδός είναι παράνομος.
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο