-
Καλησπέρα,
Ξέρεις κανείς τι γίνεται σε περιπτωση που σου πεταξουν κατω απο την πορτα χαρτί που να σε καλεί στο τμημα για τροχαία παράβαση...και εσυ δεν παρουσιαστείς?
-
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
Καλησπέρα,Ξέρεις κανείς τι γίνεται σε περιπτωση που σου πεταξουν κατω απο την πορτα χαρτί που να σε καλεί στο τμημα για τροχαία παράβαση...και εσυ δεν παρουσιαστείς?
Οχι τετοια! Οταν κανουμε 'λαθος', πληρωνουμε! Αν ενεργησεις οπως σκεφτεσαι, δεν ξερεις αργοτερα πως θα μπλεξεις (και αν θα ξεμπλεξεις) . Αλλωστε δεν νομιζω να σε βαλουν και στη φυλακη ...(ή το παρακανες? Εσυ ξερεις...)
-
Ή θα σου ξαναπετάξουν χαρτάκι ή θα πεταχτεί απ'το σπίτι σου ένα ασπρο-μπλε αυτοκίνητο με κάτι τύπους με στολές και θα χτυπάνε τα κουδούνια.
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Ή θα σου ξαναπετάξουν χαρτάκι ή θα πεταχτεί απ'το σπίτι σου ένα ασπρο-μπλε αυτοκίνητο με κάτι τύπους με στολές και θα χτυπάνε τα κουδούνια.Στρουμφ?
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Καλησπέρα,
Ξέρεις κανείς τι γίνεται σε περιπτωση που σου πεταξουν κατω απο την πορτα χαρτί που να σε καλεί στο τμημα για τροχαία παράβαση...και εσυ δεν παρουσιαστείς?
Οχι τετοια! Οταν κανουμε 'λαθος', πληρωνουμε! Αν ενεργησεις οπως σκεφτεσαι, δεν ξερεις αργοτερα πως θα μπλεξεις (και αν θα ξεμπλεξεις) . Αλλωστε δεν νομιζω να σε βαλουν και στη φυλακη ...(ή το παρακανες? Εσυ ξερεις...)
Πας φυλακη για υπερβολική ταχύτητα.
Πως μπορει το στρουμφ να αποδείξει οτι πήρα τα χαρτί και ειμαι ενήμερος?
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Ή θα σου ξαναπετάξουν χαρτάκι ή θα πεταχτεί απ'το σπίτι σου ένα ασπρο-μπλε αυτοκίνητο με κάτι τύπους με στολές και θα χτυπάνε τα κουδούνια.Πόσες φορές θα πετάξουν το χαρτί?
Αυτό πάντως με τα στρούμφ κάτω από το σπίτι...παίζει να συμβεί.
-
Καλησπέρα,
Πας φυλακη για υπερβολική ταχύτητα.
Πως μπορει το στρουμφ να αποδείξει οτι πήρα τα χαρτί και ειμαι ενήμερος?
Δεν πρεπει να υπογραψεις οτι το παρελαβες;
-
Εμένα πάντως, μου έφεραν ειδοποίηση οι ίδιοι οι αστυνομικοί στο σπίτι, Σάββατο μεσημέρι και τελικά ήταν φωτογραφία του αυτοκινήτου μου (οδηγός ο αδερφός μου). Η ειδοποίηση έλεγε να πάω Δευτέρα πρωί γιατί είχα φάει κλήση.
Για μένα, πήγαινε. Μην κάνεις παιχνίδια.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δεν πρεπει να υπογραψεις οτι το παρελαβες;Εγω δεν υπέγραψα τίποτα...
Το βράδυ που γύρισα σπίτι (10:00) το βρήκα κάτω από την εξώπορτα της πολυκατοικίας.
Απλά θέλω να ξέρω τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις...και τι περιθώρια υπάρχουν.
-
Όχι ότι είμαι ο τέλειος, αλλά έχουμε μια τάση οι Έλληνες να ψάχνουμε παντού τα περιθώρια. Να το καταλάβω όταν πρόκειται για μια αγορά, αλλά όταν έχει να κάνει με τον νόμο, δεν πάιζεις.
Και σε δικηγόρο να πας αύριο πρωί και να τον ρωτήσεις, θα σου πει πήγαινε δες τι σε θέλουν/τι παράβαση λένε πως έχεις κάνει και μετά τα λέμε.
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Όχι ότι είμαι ο τέλειος, αλλά έχουμε μια τάση οι Έλληνες να ψάχνουμε παντού τα περιθώρια. Να το καταλάβω όταν πρόκειται για μια αγορά, αλλά όταν έχει να κάνει με τον νόμο, δεν πάιζεις.Και σε δικηγόρο να πας αύριο πρωί και να τον ρωτήσεις, θα σου πει πήγαινε δες τι σε θέλουν/τι παράβαση λένε πως έχεις κάνει και μετά τα λέμε.
Ξέρω τι παράβαση έχω κάνει.
Το θεμα μου δεν ειναι αυτό.
Απλά θέλω να ξέρω πως γίνεται η διαδιακασία...
-
Θέλεις να ξέρεις τη διαδικασία, ή ψάχνεις τρόπο να μην πληρώσεις?
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Θέλεις να ξέρεις τη διαδικασία, ή ψάχνεις τρόπο να μην πληρώσεις?Δεν υπάρχει τρόπος να μην πληρώσω, ούτε με ενδιαφέρει να μην πληρώσω...
Με ενδιαφέρει πότε θα πάρουν διπλώματα, πινακίδες και τα σχετικά...
-
Εγω δεν υπέγραψα τίποτα...Το βράδυ που γύρισα σπίτι (10:00) το βρήκα κάτω από την εξώπορτα της πολυκατοικίας.
ΘΑ μπορούσε να είναι και χειρότερα...
-
Ερώτηση: υπάρχει τρόπος να οδηγάει κανείς νόμιμα αγροτικό αυτοκίνητο που ανήκει σε κάποιον άλλο, χωρίς να είναι μέλος της οικογένειας ή επαγγελματίας οδηγός; ο πατέρας μου εισέπραξε κλήση 300€ μη γνωρίζοντας την σχετική απαγόρευση.
-
Ο χρήστης joyrider έγραψε:
Ερώτηση: υπάρχει τρόπος να οδηγάει κανείς νόμιμα αγροτικό αυτοκίνητο που ανήκει σε κάποιον άλλο, χωρίς να είναι μέλος της οικογένειας ή επαγγελματίας οδηγός; ο πατέρας μου εισέπραξε κλήση 300€ μη γνωρίζοντας την σχετική απαγόρευση.Aπαγόρευση?! Αλλο κ τουτο πρώτη φορα το ακουω!
-
Ο νόμος αφορά Φορτηγά Ιδιωτικής Χρήσεως, ξέχασα να διευκρινήσω οτι μιλάμε για κλειστό φορτηγάκι (κλούβα) το οποίο είναι χαρακτηρισμένο αγροτικό.
-
Να ρωτησω κατι. Αν εχω χασει το διπλωμα οδηγησης, τι διαδικασια πρεπει να ακολουθησω???
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Να ρωτησω κατι. Αν εχω χασει το διπλωμα οδηγησης, τι διαδικασια πρεπει να ακολουθησω???- ΑΦΜ και Αστυνομική ταυτότητα
- Παράβολο από την Εθνική Τράπεζα € 30,00 για πρώτη απώλεια, € 60,00 για δέυτερη/Τρίτη κλπ.
- Διπλότυπο είσπραξης Δημόσιου Ταμείου (εφορια) € 9,13
- 2 έγχρωμες φωτογραφίες
- Στην περίπτωση του τα δικαιολογητικά δεν υποβάλλονται αυτοπροσώπως, πρέπει να είναι θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής από Δημόσια, Αστυνομική ή Δημοτική Αρχή της Χώρας
- Παράβολο από την Εθνική Τράπεζα 30,00 ευρω
Αν ειναι η πρωτη φορα που το εχασες τα συνολικα παραβολα ειναι 70 ευρω
Θα σου προτεινα να το κανεις μεσω μιας σχολης οδηγων για να αποφυγεις το τρεξιμο κ την ταλαιπωρια, Διαφορετικα το κανεις μονος σου πηγαινοντας στη υπουργειο συγκοινωνιων! -
Ρε σεις ηρθε το διπλωμα Κομοτηνη την Τριτη και μου το εστειλε η Σχολη Οδηγων μεσω ΕΛΤΑ την Τεταρτη. Ακομα δεν εχει ερθει. Σημειωτεον οτι οταν η γραμματεας το ταχυδρομησε δεν της δωσαν αποδειξη ουτε εναν κωδικο για να ρωτησω σε ποια διαδικασια ειναι η αποστολη (Μαλλον δεν στελνεται συνημμενο). Εχει φτασει Παρασκευη και ακομα δεν εχει ερθει σπιτι μου στην Αθηνα. Λετε να χαθηκε???
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο