-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Χειρόφρενο και καταμεσής τoυ Bonneville Salt Flats
Θενξ
Ειναι πολυ αυτοι που μου λενε 'τι τραβας χειροφρενο στην ευθεια ' και ειπα να ρωτησω ...
Eκεινος με το ΜΙΝΙ που λυθηκε το χειροφρενο και επεσε στην χαραδρα το αμαξι χαθηκε απο το φορουμ
-
Οποτε δεν υπαρχει σωτηρια ?
-
Γεια σας. Πως μπορώ να μάθω για το update του outlander και να το εγκαταστήσω?
-
Αφελής ερώτηση...
Αν σ' ένα όχημα πρέπει να πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης κάθε X χιλιόμετρα και αυτό τίθεται ως όρος εγγύησης, οι αντιπροσωπείες γκρινιάζουν αν τα σέρβις γίνουν σε Χ+ολίγα χιλιόμετρα;
π.χ. αυτοκίνητο με σερβις στα 30.000, αν γίνει το σέρβις στα 30.070...;
Είναι σχεδόν απίθανο να γίνει το σερβις στα 30.000 ακριβώς, ή θα γίνει νωρίτερα ή αργότερα...
-
Ναι,αλλα πρεπει να ξεφυγεις ΠΟΛΥ,μιλαμε για 2-3 χιλιαδες χλμ,οχι 100 και 500,και με το δικιο τους αλλωστε
-
Λογικό το βρίσκω αυτό, όπως επίσης και να δείχνουν ανοχή στις μικρές αποκλίσεις..
-
Σε δρομο χωρις κλιση ή εστω ελαχιστη , σηκωνουμε χειροφρενο ή η ταχυτητα ειναι αρκετη ?Πες μου έναν λόγο για να μη τραβήξεις χειρόφρενο
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Σε δρομο χωρις κλιση ή εστω ελαχιστη , σηκωνουμε χειροφρενο ή η ταχυτητα ειναι αρκετη ?
Πες μου έναν λόγο για να μη τραβήξεις χειρόφρενο
Οδηγεί Citroen GSA ή Alfa 75 και δεν έχει ανακαλύψει ακόμα που είναι το χειρόφρενο!
Στα σοβαρά, εννοείται πάντα με χειρόφρενο. Είναι τόσο απλό.
-
Πες μου έναν λόγο για να μη τραβήξεις χειρόφρενοΔεν εχω κατι κατα νου . Οπως ειπα ηταν ΑΡΚΕΤΟΙ αυτοι που μου ελεγαν οτι αρκει η ταχυτητα . Καθοτι επισης νεος οδηγος ειπα να βεβαιωθω ρωτωντας εδω .
-
Σε δρομο χωρις κλιση ή εστω ελαχιστη , σηκωνουμε χειροφρενο ή η ταχυτητα ειναι αρκετη ?
Κύριε, κύριε, να πωωω;;;
[φύτουκλας μαθητής mode OFF]
Σε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες/παγετό το χειρόφρενο μπορεί να κολλήσει ανεβασμένο και να μην μπορείς να ξεκινήσεις. Προσωπικά δεν το χρησιμοποιούσα ποτέ, ακόμα και σε ανηφόρα. Απλά έβαζα ταχύτητα και κολλούσα το αυτοκίνητο στο πεζοδρόμιο στρίβοντας και τις ρόδες.
-
Δεν εχω κατι κατα νου . Οπως ειπα ηταν ΑΡΚΕΤΟΙ αυτοι που μου ελεγαν οτι αρκει η ταχυτητα . Καθοτι επισης νεος οδηγος ειπα να βεβαιωθω ρωτωντας εδω .
ΠΑΝΤΑ χειρόφρενο και ταχύτητα, ασχέτου τόπου, χρόνου κλπ.
Ίσως άγκυρα να μην είναι απαραίτητη ... αλλά αυτά τα 2 νομίζω πως αρκούν για μια ασφαλή στάση/σταθμευση. -
Θενξ !
Μπραβο παιδι μου , kotetsi , σωστα
Κατι ακομα : Σε καλοκαιρινο ταξιδι , προτιματε να εχετε ανοιχτα παραθυρα με τον αναμενομενο θορυβο που προκαλειτε απο τις σχετικα υψηλες ταχυτητες ή να τα εχετε κλειστα και να λειτουγει το ac με αμεσο αντικτυπο στη καταναλωση ?
Βεβαια , ισως η παραπανω καταναλωση που εχουμε με το ac να 'υπαρχει' και απο τα ανοιχτα παραθυρα (αεροδυναμικη) .Τα μεγεθη (καταναλωσεις) ειναι ισα ?
Τι προτιματε για να ... δροσιζεστε ? -
Φυσικα το κλματισμο!Με τα παραθυρα ανοιχτα γινεται το κεφαλι μου καζανι.Χανω την ηρεμια μου.
Επισης οταν επιταχυνω και εχω ανοιχτο μονο ενα παραθυρο βουλωνουν τα αυτια μου,μαλλον λογω διαφορας στη πιεση.
Προσωπικα απορω με αυτους που οδηγουν με ανοιχτα παραθυρα με πανω απο 80 χαω.Ειδικα με αυτους που οδηγουν με ανοιχτα παραθυρα στην εθνικη...Μου φαινεται τρελο. -
Κατι ακομα : Σε καλοκαιρινο ταξιδι , προτιματε να εχετε ανοιχτα παραθυρα με τον αναμενομενο θορυβο που προκαλειτε απο τις σχετικα υψηλες ταχυτητες ή να τα εχετε κλειστα και να λειτουγει το ac με αμεσο αντικτυπο στη καταναλωση ?
Βεβαια , ισως η παραπανω καταναλωση που εχουμε με το ac να 'υπαρχει' και απο τα ανοιχτα παραθυρα (αεροδυναμικη) .Τα μεγεθη (καταναλωσεις) ειναι ισα ?
Τι προτιματε για να ... δροσιζεστε ?Σιγά μην κάνω το κεφάλι μου καζάνι για 1-2 λίτρα (/100km) διαφορά και αν. Δεν συζητάω που βγαίνεις ατσαλάκωτος χωρίς το ιδρωτάρι αποτυπωμένο παντού πάνω σου. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ κλιματισμό χωρίς την ανακύκλωση όμως για να ανανεώνεται ο αέρας στην καμπίνα. Μην κάνουμε την ζωή μας δύσκολη εκεί που δεν πρέπει.
Εγώ πάντως για 600 χλμ ταξίδι με 120-130χλμ ταχύτητα με κλιματισμό αν θυμάμαι καλά είχα 7,2-7,5 λίτρα/ 100 km.
-
χαμηλή θερμόκρασία που μπορεί να ακινητοποίησει το αμάξι το πρωί...
Επειδή πάντως Σουηδία δεν είμαστε και επειδή μου λέγε γνωστός ιστορία που κυνήγαγε το αμάξι του, πάντα τραβάω χειρόφρενο.
Η ανωμαλία μου έγκειται στο γεγονός ότι όταν το σηκώνω, πατάω και το κουμπί επειδή κάποιος μου είχε πει πως κάτι χαλάει εάν δεν το τραβάς. Ανοίγωντας σε κάποια φάση το χειρόφρενο καταλαβαίνεις ότι όλο και όλο είναι ένα γρανάζι, ένα ελατήριο και ένα 'δόντι' που πρακτικά είναι αδύνατο να χαλάσει, αλλά συνήθισα και πατάω και τώρα το κουμπί μιας και μου τη σπάει ο ήχος που κάνει....
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Η ανωμαλία μου έγκειται στο γεγονός ότι όταν το σηκώνω, πατάω και το κουμπί επειδή κάποιος μου είχε πει πως κάτι χαλάει εάν δεν το τραβάς.
ο leonp
-
Μπά... που και που συζητώ για αυτοκίνητα με τρισδιάστατους ανθρώπους
-
Η ανωμαλία μου έγκειται στο γεγονός ότι όταν το σηκώνω, πατάω και το κουμπί επειδή κάποιος μου είχε πει πως κάτι χαλάει εάν δεν το τραβάς.
ο leonp
Και ομως το γραναζι χαλαει,τρώγονται τα δοντια του(φυσικα μετα απο πολλα,παρα πολλα τραβηγματα).
-
Βεβαια , ισως η παραπανω καταναλωση που εχουμε με το ac να 'υπαρχει' και απο τα ανοιχτα παραθυρα (αεροδυναμικη) .
Τα μεγεθη (καταναλωσεις) ειναι ισα ?
Τι προτιματε για να ... δροσιζεστε ?Με κλιματισμό προφανέστατα. Στη πραγματικότητα, ακόμα και η κατανάλωση είναι υπέρ του a/c γιατί με ανοιχτά παράθυρα χαλάει η αεροδυναμική του αυτοκινήτου (δημιουργείται τυρβώδης ροή από τον αέρα που μπαινοβγαίνει). Σε αυτοκίνητα με ακριβές trip computer το επιβεβαιώνεις μάλιστα εν κινήσει.
Για να μην μιλήσουμε καν για το θόρυβο...
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Σε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες/παγετό το χειρόφρενο μπορεί να κολλήσει ανεβασμένο και να μην μπορείς να ξεκινήσεις. Προσωπικά δεν το χρησιμοποιούσα ποτέ, ακόμα και σε ανηφόρα. Απλά έβαζα ταχύτητα και κολλούσα το αυτοκίνητο στο πεζοδρόμιο στρίβοντας και τις ρόδες.Με πρόλαβες! Στα χιονοδρομικά αποφεύγουμε να τραβήξουμε το χειρόφρενο εφόσον φυσικά δεν έχουμε παρκάρει σε μεγάλη κλίση. Πολλά χρόνια πριν (στα πρώτα μου βήματα ως σκιερ) είχα πετύχει ακινητοποιημένο Fiat στο Χ.Κ.Κ. από αυτό τον λόγο. Μετά έφυγε το πούλμαν μου και δεν έμαθα ποτέ τι απέγινε ο φουκαράς που το είχε, αν και πως κατάφερε να το ξεκολλήσει.
Στις πολικές θερμοκρασίες της Αθήνας, γενικά δεν υπάρχει πρόβλημα, οπότε τραβάω χειρόφρενο παντού.
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο