-
Tην group N (Bilstein) με χαμήλωμα 2 εκ & 19ρες ράβδους τις φοράω σε νορμάλ Peugeot.Απο εκει προερχεται η εμπειρια μου για τα bilstein και πιστευω οτι ειναι αρκετα καλη.Οι 19αρες ειναι προφανες οτι ειναι συμβιβασμος(ιδανικη λυση 21 χλστ.) αλλα οχι και τοσο ασχημος.
Τις λιμπρες των ελατηριων στο αγωνιστικο τις εγραψα για να αντιληφθειτε ποσο ακομα λιγοτερες χρειαζεται το νορμαλ αυτοκινητο,εφοσον προφανως εχει χαμηλοτερα ορια. -
Υπάρχουν και αυτά saxo Cup και Challenge :
-
Τα Saxo Cup και Challenge ειναι με εξωτερικο ρεζερβουαρ.
Τα group N ειναι οντως πολυ σκληρη λυση για τον δρομο αλλα ειναι επισης και αρκετα ανθεκτικη στον χρονο αν συνδυαστει με ενα αναλογο ελατηριο 230-250 λιβρων παρολο που δεν προοριζεται για το συγκεκριμενο σκαφος.
Βασικα αυτο το οποιο αξιοποιειται ειναι η φυσιγγα των group N και οχι το εργοστασιακο τους set up οποτε τζαμπα το σχολιαζουμε αφου ετσι και αλλιως,ο γνωστης τεχνικος,τις αλλαζει προς το μαλακοτερο.Η Jamsport αυτο ακριβως κανει.Οσο για την Peugeot Sport,απλα ειναι σεταρισμενη ετσι ωστε να συνεργαζονται σωστα τα αμορτισερ με τα ελατηρια.Την εχω ηδη στο αμαξι μου και σιγουρα δεν ειναι μαλακη αλλα οχι οτι δεν κανει και για δρομο,αναλογα βεβαια και με τις θυσιες που θες να κανεις.Παντως δεν ειναι και 'εργοστασιο' απο θεμα ανεσης. Χρειαζεται ομως λαστιχο με σκληρο προφιλ γιατι το μαγουλιαζει για πλακα.
Οσο για τις ραβδους,πολυ απλα μπροστα ειναι πιο ευκολο να κοντρολαρεις τα πιθανα μουτρα απο μια σκληρη αναρτηση ενω πισω ποιος θα πρωτοπρολαβει να μαζεψει τον κωλο με σκληροτερες ραβδους ή παχυτερη αντιστρεπτικη;Για αυτο παραμενουν οι 19αρες...Οχι παντως οτι ενα σετ 21mm θα ηταν ασχημο...
-
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΤΕ.
ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΟΥΛΑ?.ΕΧΩ ΕΝΑ ΡΑΛΙ 1300 8V ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.
ΣΚΕΥΤΟΜΑΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΙΣ ΜΑΝΙΣΙΕΣ.
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΦΟΡΑΕΙ ΤΟ 1300 ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΦΟΡΑΕΙ ΤΟ 1600??(ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΜΑΜΑ ΜΙΛΑΩ).
ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΣΤΟ ΤΗΛ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΩΣΩΠΙΑ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΓΙΑ ΡΑΛΛΥ 1300 ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ 174Ε Η ΤΕΤΡΑΔΑ(102Ε ΤΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ 72Ε ΤΑ ΕΜΠΟΣ)ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΑΛΛΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΜΩΣ ΕΛΑΤΗΡΙΑ??
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
-
Ο χρήστης el matador έγραψε:
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΤΕ.
ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΟΥΛΑ?.ΕΧΩ ΕΝΑ ΡΑΛΙ 1300 8V ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.
ΣΚΕΥΤΟΜΑΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΙΣ ΜΑΝΙΣΙΕΣ.
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΦΟΡΑΕΙ ΤΟ 1300 ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΦΟΡΑΕΙ ΤΟ 1600??(ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΜΑΜΑ ΜΙΛΑΩ).
ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΣΤΟ ΤΗΛ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΩΣΩΠΙΑ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΓΙΑ ΡΑΛΛΥ 1300 ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ 174Ε Η ΤΕΤΡΑΔΑ(102Ε ΤΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ 72Ε ΤΑ ΕΜΠΟΣ)ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΑΛΛΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΜΩΣ ΕΛΑΤΗΡΙΑ??
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Aν εχεις χρονο, πηγαινε ως το http://www.106sportclub.gr , φτιαξε ενα username να κανεις log in και πηγαινε το τοπικ 'αναρτηση' . Θα βρεις πολλα ενδιαφεροντα πραγματα.
Ενδεικτικα σου λεω οτι υπαρχει ενα σετακι της PS λεγομενο 'road use' που περιελαμβανει αμορτισερ και ελατηρια σε πολυ λογικη τιμη. Η συγκεκριμενη ειναι λιγο πιο σκληρη απο την εργοστασιακη, και οσοι γνωστοι μου την εβαλαν στο 13αρι εμειναν πολυ ευχαριστημενοι,γιατι το αμαξι παραμενει φιλικο και ανετο αλλα παιρνει κ μικροτερες κλισεις.
Απευθυνσου στο Κονδωρα. -
Δυστυχως για το 13αρι δεν υπαρχει πια τιποτα...
Βαζουν τα αεριου-λαδιου του 16v τα οποια ομως ειναι καπως πιο σκληρα...
Αν κανεις ταξιδια και σε ενδιαφερει η ανεση καλυτερα τα εργοστασιακα(ειναι ιδια σε ολα τα μοντελα).Η αλλη λυση ειναι καπως...Την εχω ηδη και οταν δεν ειμαι με καλη διαθεση θα ελεγα οτι ειναι αρκετα κουραστικη.
Απο θεμα αλλης λυσης υπαρχουν τα Bilstein σε εκδοση sport,καπως πιο σκληρα,και τα ΚΟΝΙ σε κιτρινα τα οποια ειναι και ρυθμιζομενα αλλα και πανακριβα...
Εμενα παντως που εχει φιλαρακι σε βολτισιο 13αρι τα ΚΟΝΙ,στην μαλακη ρυθμιση ειναι παρα πολυ ωραια! -
ΠΑΙΔΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
-
KYB για 13άρι.
Εξαιρετική απόσβεση.
Bilstein group-N σε 106/saxo