-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
το καλύτερο στη Θεσσαλονίκη είναι φυσικά το Ντερλικατέσεν,απορώ πως δεν ειπώθηκε ακόμη...
Food Plaza στην πλατεια Σκρα στην Αρετσου
157 στην Παπαναστασιου με Πλαστηρα στη Χαριλαου
Στο κεντρο πραγματικα το Ντερλικατεσεν ξεχωριζειΣυμφωνώ απόλυτα, απ'ολα αυτά όμως το Ντερλικατέσεν εξειδικεύεται στα σουβλάκια (δεν έχει καθόλου γύρο) και τα υπόλοια στον γύρο (τα σουβλάκια δε λένε και πολλά)
να συμπληρωσω το 127 ή 157 απεναντι απο το χαριλαου?
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
**Είναι το μοναδικό σουβλατζίδικο, που έχει άσπρο γύρο. Παρότι ψημένος δεν χάνει τη λευκή του απόχρωση. Δεν ξέρω σε τι διεργασίες οφείλεται...
Από διακόσμηση, αρ-γυφτώ.
Πλαστική καρέκλα τίγκα, ζελατίνα για πρόσοψη, πενταβρώμικος πάγκος, ψησταριές κλπ.
Πελάτες: μαυριδεροί κύριοι με χαιμαλιά και απόξω χαμηλωμένα χάιλουξ τούρμπο δεκάξι-βε σπορ τζιτιάι**.
Kαταπληκτικό!!!!!
Και με τη Eurovision τι θα κάνουμε τώρα;;;
Θα τους ταίσει όλουνους και όλουνες ο Λιχούδης!
Τραγουδιστάδες, παρουσιαστές, ψώνια-θεατές, όλος ο καλός ο κόσμος θα φάει στο Λιχούδη της Γαστούνης.
Το καλύτερο θα ήταν ο διαγωνισμός να γίνει στην πλατεία, έναντι του Λιχούδη, όπου ο Λιχούδης, σαν βασικός σπόνσορας θα έβγαζε καρέκλε έξω, και τα γκαρσόνια του θα πηγαινοέρχονταν με τα σουβλάκια και τα πιτόγυρα στους πλαστικούς δίσκους, εξεπερετώντας τσι καλεσμένοι...
Και ενώ τρώνε οι μουσαφιραίοι με την ψυχή τους, και ακούνε τα γιουροτράγουδα, να κερνάει ο Λιχούδης κόκκινο κρασί Τραγανού και δροσερή μπύρα Λεχαινώνε.
Και εκεί που όλοι χαίρονται, τρων και πίνουνε, να πέσει και καμιά ντουφεκιά στον αέρα από κανάν Καθολικαίο, να γίνει ωραίο πανηγύρι.
Αυτή θα ήταν η γιουροβίζιον των ονείρων μου.
Ούλοι για Γαστούνη!
-
Με όλη αυτή τη σουβλακοσυζήτηση μου άνοιξε η όρεξη!!!!!
Αλλά βασικά είμαι Σάμο οπότε μάλλον θα πρέπει να μου φύγει,γιατί ως γνωστόν στη Σάμο όπου βλέπεις σουβλατζίδικο το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι απλά να το προσπεράσεις. -
Καλά βρε κοιλιόδουλα πλάσματα του φόρουμ καταφέρατε να φτάσει το θέμα τις εννέα σελίδες μέσα σε δεκαέξι ώρες.
-
....περιττό να πώ ότι έφαγα σουβλάκια το βράδυ με όλη την οικογένεια στην πλάτεία δίπλα στο σπίτι μου. Καλός σουβλατζής αλλά όχι τίποτα το εξαιρετικό.
-
Μου έχει χαραχτεί στη μνήμη μια υπαίθρια ψησταριά,χωμένη μέσα στα δέντρα που ανακαλύψαμε τυχαία πάνω στον Ταΰγετο,στη διαδρομή Σπάρτη-Καλαμάτα (νομίζω).Δε θυμάμαι αν ήταν το σουβλάκι,η δροσιά,ή κάτι άλλο,που με έκαναν να το θυμάμαι,αλλά αυτό το μέρος θα το επισκεφτώ ξανά,όταν περάσω από εκείνα τα μέρη!
Σουβλάκι φοβερό στη Θεσ/νίκη κάνει το Ντερλικατέσσεν,όπως αναφέρθηκε και πολύ ωραίο γύρο ο Σολωμονίδης στην Ν.Κρήνη.
Στην Αλέξ/πολη είναι πάρα πολύ καλό το γεμιστό σνίτσελ του Mr.Chicken.
Ξέρω και μια καλή πιτσαρία,να την πω ή θα ανοίξουμε άλλο θέμα;
-
Στην αλεξανδρουπολη :
'Η σαμοθρακιτισσα'. σπανια εχω φαει εστω και ομοιο του!
-
Ο χρήστης Aerandir έγραψε:
Στην αλεξανδρουπολη :'Η σαμοθρακιτισσα'. σπανια εχω φαει εστω και ομοιο του!
Που είναι αυτό βρε;Πρώτη φορά τ' ακούω!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Στην αλεξανδρουπολη :
βασικα δεν το λενε ετσι...δεν ξερω πως το λενε αν και παιρνω σουβλακια απο εκει απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου!
χμμμ ειναι στην καθοδο...απεναντι απο τη ρεζερβα..διπλα στο ΚΕΠ. καταλαβες? ειναι μια χοντρη ξανθια κυρια που μιλαει ολη την ωρα και ενας χοντρος μελαχρινος κυριος που ψηνει και δεν ανοιγει ποτε το στωμα του
-
Ο χρήστης Aerandir έγραψε:
Στην αλεξανδρουπολη :
βασικα δεν το λενε ετσι...δεν ξερω πως το λενε αν και παιρνω σουβλακια απο εκει απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου!
χμμμ ειναι στην καθοδο...απεναντι απο τη ρεζερβα..διπλα στο ΚΕΠ. καταλαβες? ειναι μια χοντρη ξανθια κυρια που μιλαει ολη την ωρα και ενας χοντρος μελαχρινος κυριος που ψηνει και δεν ανοιγει ποτε το στωμα του
Νομίζω πως κατάλαβα!Θα το επισκεφτώ και θα....αποφανθώ (σε ύφος αλά Θεοφράστου).
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Στην αλεξανδρουπολη :
Νομίζω πως κατάλαβα!Θα το επισκεφτώ και θα....αποφανθώ (σε ύφος αλά Θεοφράστου).
Κοιτα να παρεις γυρο...ο γυρος εκει ειναι στα φορτε του!
-
Το χειρότερο που έχω πάθει... Ει΄μαι από Θεσαλονίκη. Κάποτε όταν κατέβηκα Πάτρα πήγα σε ένα σαντουιτσάδικο... Ζήτησα: Πιτα - γύρω- με απ'όλα και μαγιονέζα. Με κοιταζε σαν ηλίθιος. Ε, λέω Πατρινός είναι, μιναρ..., του το ξαναδείνω την παραγγελία... Ο Αθεόφοβος έβαλε μεν μαγιονέζα όμως επειδή είπα με απ'όλα έβαλε και τζατζίκι!!!!!!!!!!!!!!!!!!
εμείς εδώ πάνω όταν λέμε με απ'όλα εννοούμε ντομάτα - πατάτες- κρεμμύδι - κέτσαμ -μουστάρδα! Μα αν ζητάω μαγιονε΄ζα σημαίνει οτι θέλω ολα τα υπολοιπα και μαγιονεζα. Θέλει πολυ μυαλο για να μην βάλεις τζατζικι?????????
Μινα..ες! -
Ο χρήστης alpan έγραψε:
Το χειρότερο που έχω πάθει... Ει΄μαι από Θεσαλονίκη. Κάποτε όταν κατέβηκα Πάτρα πήγα σε ένα σαντουιτσάδικο... Ζήτησα: Πιτα - γύρω- με απ'όλα και μαγιονέζα. Με κοιταζε σαν ηλίθιος. Ε, λέω Πατρινός είναι, μιναρ..., του το ξαναδείνω την παραγγελία... Ο Αθεόφοβος έβαλε μεν μαγιονέζα όμως επειδή είπα με απ'όλα έβαλε και τζατζίκι!!!!!!!!!!!!!!!!!!
εμείς εδώ πάνω όταν λέμε με απ'όλα εννοούμε ντομάτα - πατάτες- κρεμμύδι - κέτσαμ -μουστάρδα! Μα αν ζητάω μαγιονε΄ζα σημαίνει οτι θέλω ολα τα υπολοιπα και μαγιονεζα. Θέλει πολυ μυαλο για να μην βάλεις τζατζικι?????????
Μινα..ες!Πού πάτε ώρε Μακεδόνες χωρίς τζατζίκι;;;;;;
Μαγιονέζα στο σουβλάκι; Είναι ποτέ δυνατόν;
Πάλι καλά, που δε βάζετε και σκορδαλιά!!
Πάει και τελείωσε, το σωστό σουβλάκι περιέχει κρέας, γύρο ή καλαμάκι (ή και μπιφτέκι δε θα τα χαλάσουμε), ντομάτα, πατάτα, τζατζίκι, κρεμμύδι.
Οτιδήποτε προσθέσεις σε αυτή την διαχρονική συνταγή, χαλάει τη γεύση και εν πάση περιπτώσει δεν είναι σουβλάκι, είναι κάτι άλλο!
Τώρα για τον Πατρινό, που λες, προφανώς αγνοούσε τη συνταγή των βορείων, και όταν του είπες με από όλα συν μαγιονέζα, απλώς εκτέλεσε την εντολή που του έδωσες, χωρίς να μπορεί να προβλέψει βέβαια ο άνθρωπος ότι δε σου αρέσει ο συνδυασμός τζατζίκι-μαγιονέζα.
Καλά, όλοι εκτός από εμάς τους Αθηναίους, είναι τελικά πολύ ανάποδοι άνθρωποι!!
Εξαιρώ τους Κρητίκαρους, που τους πάω με όλα!
Και γενικά τους νησιώτες!
Και τους Πελοποννησίους, πλην Πατρινών.
-
Ώπα ρε Pai Mei,
εσείς στην Αθήνα δεν μπορείτε να καταλάβετε τι εννοούμε με τη λέξη σουβλάκι.
Άκου έκει πίττα με καλαμάκι. Με σουβλάκι η με γύρο γίνεται.
Νομίζω ότι η 'παραδοσιακή' συνταγή δεν έχει πατάτες μέσα.
Αλλά τζατζίκι, ντομάτα, κρεμμύδι και το κρέας. -
Ο χρήστης Luke Dreamwalker έγραψε:
Ώπα ρε Pai Mei,εσείς στην Αθήνα δεν μπορείτε να καταλάβετε τι εννοούμε με τη λέξη σουβλάκι.
Αλλά τζατζίκι, ντομάτα, κρεμμύδι και το κρέας.Πέρα από τις διαφορές στην ορολογία Luke, που είναι σεβαστές, δεν μπορώ να δεχτώ να μου πασάρουν για σουβλάκι στη Θεσσαλονική, ένα κατασκεύασμα, που στην ουσία είναι ένα ανοιγμένο ψωμάκι για σάντουιτς και βάζουν μέσα μέχρι και μουστάρδα και κέτσαπ!!!!
Αυτό το πράγμα είναι το 'ιδιαίτερο σουβλάκι' της Θεσσαλονίκης, το εκλεκτό της έδεσμα, εκτός αν κάνω λάθος.
-
[/img]
-
Κι όμως μερικοί θέλουν κέτσαπ στο σουβλάκι τους....
Θεσσαλονίκη έχω να πάω αρκετό καιρό και δεν νομίζω ότι έχω φάει σουβλάκια εκεί.
Αλλά στην Κομοτηνή που είχα, είχανε μια χαρά σουβλάκια εκεί.
-
Ο χρήστης Luke Dreamwalker έγραψε:
Ώπα ρε Pai Mei,εσείς στην Αθήνα δεν μπορείτε να καταλάβετε τι εννοούμε με τη λέξη σουβλάκι.
Αλλά τζατζίκι, ντομάτα, κρεμμύδι και το κρέας.άκου εδώ τα default συστατικά που βάζουμε εδώ:
πίτα γύρο χοιρινό/σουβλάκι χοιρινό: τζατζίκι/κρεμμύδι/ντομάτα
πίτα γύρο κοτόπουλο/σουβλάκι κοτόπουλο: ντομάτα/μαρούλι/σωςπατάτες μπαίνουν μόνο αν το ζητήσει ο πελάτης (δεν χρεώνονται έξτρα)
-
Η παραδοσιακη συνταγη το σκετο καλαμακι...Σαν και αυτα που εχει τις περισσοτερες φορες στο Ακροπολις οχι αυτα απο τις καντινες με τα 4 ευρο ειναι κατια αλλα με ντοπιο κρεας δυσκολο να τα βρεις τα υπολοιπα ειναι γατουλες .
Παντως στην Γλυφαδα δεν εχουμε ουτε ενα σουβλατζιδικο της προκοπης... -
Φίλος με μπουγατσατζίδικο,
θέλει να φτιάξει μπουγάτσα με σκορδαλιά
για την επομένη 25η Μαρτίου...
Τα καλυτερα σουβλατζιδικα....