-
Μπερδεύτηκα...
-
Ο χρήστης MichalisS έγραψε:
Είσαι σίγουρος; Νόμιζω πως η αντιστοιχία
'b'=bit, 'B'=Byte, 'k'=1000, 'K'=1024
ισχύει ακόμαΝαι, αυτό είναι το σωστό.
-
ο ΟΤΕ να δούμε πότε θα γίνει γρηγορότερος. Στο σπίτι έχω απλή γραμμή και όλο έλεγα να βάλω isdn, από την άλλη να περιμένω για dsl. Παίρνω στον οτε για isdn μου δίνουν το τηλέφωνο του 'συνεργείου' για να έρθει σπίτι, να βάλει το μόντεμ κτλ. Σε δυο εβδομάδες μου λέει ο τύπος, εντάξει αδελφέ του λέω, αλλά μην φύγετε με εθελούσια μέχρι τότε και σας ψάχνω Αυτό ήταν πριν δυο εβδομάδες, οπότε ήταν να έρθουν τη δευτέρα που μας έρχεται. Αμ δε... Με παίρνουν το πρωι σόρυ μου λένε, έχουμε πρόβλημα με τα isdn (έτσι γενικά) θα σε πάρουμε εμείς (!) να σου πούμε πότε θα έρθουμε. οι καινούργιες τεχνολογίες έχουν και προβλήματα του λέω
Πάντως φίλος που δουλεύει στον οτε μου είπε πως το dsl θα φτηνύνει από την καινούργια χρονιά που θα ξεκαθαρίσει ( ; ) το τοπίο με τις ιδιωτικές! -
Δε διαβασα ολο το τοπικ γι αυτο συγχωρηστε με αν λεω κατι που 'χει ειπωθει! Μερικες εταιρειες λενε τιμες π.χ. 75 ευρω! Σε αυτα συμπεριλαμβανεται και η χρεωση στον ΟΤΕ που γινεται για καθε κληση και σερφαρισμα στο ιντερνετ;
-
Ο χρήστης manosm3 έγραψε:
Δε διαβασα ολο το τοπικ γι αυτο συγχωρηστε με αν λεω κατι που 'χει ειπωθει! Μερικες εταιρειες λενε τιμες π.χ. 75 ευρω! Σε αυτα συμπεριλαμβανεται και η χρεωση στον ΟΤΕ που γινεται για καθε κληση και σερφαρισμα στο ιντερνετ;Στο ADSL δεν κάνεις κλήση, άρα δεν έχεις χρονοχρέωση. ΟΓΚΟχρέωση βάζουν πολλοί, δηλ. ό,τι κατεβάσεις πλέον κάποιων (χιλιάδων φαντάζομαι) ΜΒ σου κοστίζει έξτρα.
Αυτό που συνήθως ΔΕ λένε είναι πως για να έχεις παροχή ADSL θές και γραμμή που στηρίζει ADSL, η οποία έχει μεγαλύτερο πάγιο από την PSTN ή ISDN που έχεις σπίτι σου...
Αυτό φυσικά στην Ελλάδα... Στην Ελβετία πέρσι που είχα ADSL απλά το ζήτησα, σε 7 μέρες το παρέλαβα ταχυδρομικά (αντάπτορα και μόντεμ), το συνέδεσα, τους πήρα τηλέφωνο, το ενεργοποίησαν, πλέον πλήρωνα 32 ευρώ το μήνα πάγιο για τη σύνδεση (600/100 kBps), το πάγιο του τηλεφώνου ΦΥΣΙΚΑ δεν άλλαξε, αφού ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΜΟΥ!!! ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ!!!
ΟΤΕ... Καληνύχτα σας...
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Αυτό που συνήθως ΔΕ λένε είναι πως για να έχεις παροχή ADSL θές και γραμμή που στηρίζει ADSL, η οποία έχει μεγαλύτερο πάγιο από την PSTN ή ISDN που έχεις σπίτι σου...Οχι βέβαια, ό,τι γραμμή του ΟΤΕ έχεις (PSTN ή ISDN), πάνω από αυτήν περνάς το ADSL χωρίς επιπλέον χρέωση ή πάγιο.
Το τελικό μηνιαίο κόστος οποιασδήποτε ADSL σύνδεσης είναι: πάγιο ΟΤΕ για την αρχική (PSTN ή ISDN) γραμμή + πάγιο ADSL (OTE) + Internet over ADSL feed από οποιοδήποτε ISP.
Στην παραπάνω πρόταση όπου λέει 'ΟΤΕ' μπορείς να βάλεις 'Vivodi' μια και είναι (απ΄ όσο γνωρίζω) η μοναδική εταιρία που παρέχει δική της 'last mile' χάλκινη γραμμή (δηλ. από το τηλεφωνικό κέντρο, όπου βρίσκεται η τερματική συσκευή (DSLAM) του ADSL) μέχρι το σπίτι σου).
Το μόνο πρόβλημα είναι πως, αν έχεις τη γραμμή ΜΟΝΟ για data, πληρώνεις ταυτόχρονα και το πάγιο του ΟΤΕ που είναι 'σχεδιασμένο' για φωνητικές κλήσεις.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αυτό που συνήθως ΔΕ λένε είναι πως για να έχεις παροχή ADSL θές και γραμμή που στηρίζει ADSL, η οποία έχει μεγαλύτερο πάγιο από την PSTN ή ISDN που έχεις σπίτι σου...
Οχι βέβαια, ό,τι γραμμή του ΟΤΕ έχεις (PSTN ή ISDN), πάνω από αυτήν περνάς το ADSL χωρίς επιπλέον χρέωση ή πάγιο.
Το τελικό μηνιαίο κόστος οποιασδήποτε ADSL σύνδεσης είναι: πάγιο ΟΤΕ για την αρχική (PSTN ή ISDN) γραμμή + πάγιο ADSL (OTE) + Internet over ADSL feed από οποιοδήποτε ISP.
Στην παραπάνω πρόταση όπου λέει 'ΟΤΕ' μπορείς να βάλεις 'Vivodi' μια και είναι (απ΄ όσο γνωρίζω) η μοναδική εταιρία που παρέχει δική της 'last mile' χάλκινη γραμμή (δηλ. από το τηλεφωνικό κέντρο, όπου βρίσκεται η τερματική συσκευή (DSLAM) του ADSL) μέχρι το σπίτι σου).
Το μόνο πρόβλημα είναι πως, αν έχεις τη γραμμή ΜΟΝΟ για data, πληρώνεις ταυτόχρονα και το πάγιο του ΟΤΕ που είναι 'σχεδιασμένο' για φωνητικές κλήσεις.
Πάντως θυμάμαι πριν από 1,5 χρόνο που ακόμα με απασχολούσε το θέμα στην Ελλάδα πως και ο ίδιος ο ΟΤΕ ζητούσε επιπλέον πάγιο (όχι εφάπαξ εγκατάσταση, και πάγιο σύνδεσης, αλλά και απιπλέον τηλεφωνικό πάγιο). Προφανώς λοιπόν από τότε άλλαξε, και πάλι καλά!!
Το να το θες μόνο για δεδομένα και να σε χρεώνει και φωνή, λογικό και αναμενόμενο είναι, το ίδιο ισχύει χρόνια τώρα στις γραμμές που δουλεύουν φαξ.
-
Πάντως θυμάμαι πριν από 1,5 χρόνο που ακόμα με απασχολούσε το θέμα στην Ελλάδα πως και ο ίδιος ο ΟΤΕ ζητούσε επιπλέον πάγιο (όχι εφάπαξ εγκατάσταση, και πάγιο σύνδεσης, αλλά και απιπλέον τηλεφωνικό πάγιο). Προφανώς λοιπόν από τότε άλλαξε, και πάλι καλά!!
Όχι... αυτό δεν άλλαξε... Ένα πάγιο για τηλέφωνο, ένα για το internet...
-
Ελα μωρε, εδω τα γελοια οντα χρεωνουν 2 ευρω την αναγνωριση κλησης!!!! που ξανακουστηκε!!!
-
Ο χρήστης karabouzouklis έγραψε:
Ελα μωρε, εδω τα γελοια οντα χρεωνουν 2 ευρω την αναγνωριση κλησης!!!! που ξανακουστηκε!!!Όπου αλλού είναι μονοπώλιο...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Ελα μωρε, εδω τα γελοια οντα χρεωνουν 2 ευρω την αναγνωριση κλησης!!!! που ξανακουστηκε!!!
Όπου αλλού είναι μονοπώλιο...
Και ο Ελβετός ΟΤΕ την χρεώνει, και ας ΜΗΝ είναι μονοπώλιο.
Όμως είναι ΚΑΛΟΜΑΘΗΜΕΝΟΣ από το μονοπώλιο (ΟΤΕ όμως δεν είναι, ούτε θα γίνει, ακόμα και αν προσπαθήσει...).Οπότε και άλλαξα, πήγα σε εναλλακτικό (καλωδιακή) πληρώνω λιγότερο (και πάγιο τηλ, και πάγιο ίντερνετ, και κλήσεις τηλεφώνου) και έχω και αναγνώριση και ο ΕλβετΟΤΕ μου έστειλε γράμμα πως είναι πολύ στενοχωρημένοι που έφυγα.
ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Όχι... αυτό δεν άλλαξε... Ένα πάγιο για τηλέφωνο, ένα για το internet...
Διάβασε πιο προσεκτικά την προηγούμενη δημοσίευσή μου:
- Πάγιο για τηλέφωνο (ΟΤΕ ή τέλος πάντων σε όποιον έχει το ΚΑΛΩΔΙΟ)
- Πάγιο για ADSL (ΟΤΕ ή τέλος πάντων σε όποιον παρέχει την υπηρεσία ADSL, δηλ. μετά τους splitters)
- Πάγιο για Internet feed (σε όποιον παρέχει την υπηρεσία Internet over ADSL)
Αυτές είναι (και ήταν ανέκαθεν GeorgeTabs) οι συνιστώσες του μηνιαίου κόστους του ADSL και στην Ελλάδα και στην Ελβετία και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Απλά πολλοί τις ενώνουν - 'πακετοποιούν' ώστε να μη φαίνονται , αυτό δε σημαίνει πως υπάρχουν.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Διάβασε πιο προσεκτικά την προηγούμενη δημοσίευσή μου:
2. Πάγιο για ADSL (ΟΤΕ ή τέλος πάντων σε όποιον παρέχει την υπηρεσία ADSL, δηλ. μετά τους splitters) - Πάγιο για Internet feed (σε όποιον παρέχει την υπηρεσία Internet over ADSL)
Αυτές είναι (και ήταν ανέκαθεν GeorgeTabs) οι συνιστώσες του μηνιαίου κόστους του ADSL και στην Ελλάδα και στην Ελβετία και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Απλά πολλοί τις ενώνουν - 'πακετοποιούν' ώστε να μη φαίνονται , αυτό δε σημαίνει πως υπάρχουν.
Αμ ΑΥΤΟ ήταν που έλεγα διπλό πάγιο και μου είπες πως δεν υπάρχει, και που ΔΕΝ υπάρχει στην Ελβετία!!!!
Τα 30 ευρώ πάγιο που εχει η χωρίς περιορισμούς και λοιπές χρεώσεις 600/100 σύνδεση (στους περισσότερους παροχείς, άλλοι είναι φτηνότεροι) ΑΠΛΑ προστίθεται στο τηλεφωνικό πάγιο!!
ΔΥΟ υπηρεσίες (τηλέφωνο και ίντερνετ), δύο πάγια.
Τέλος.Στην Ελλάδα τρία πάγια για δύο υπηρεσίες... Καλή τους χώνεψη...
-
Αμ ΑΥΤΟ ήταν που έλεγα διπλό πάγιο και μου είπες πως δεν υπάρχει, και που ΔΕΝ υπάρχει στην Ελβετία!!!!Τα 30 ευρώ πάγιο που εχει η χωρίς περιορισμούς και λοιπές χρεώσεις 600/100 σύνδεση (στους περισσότερους παροχείς, άλλοι είναι φτηνότεροι) ΑΠΛΑ προστίθεται στο τηλεφωνικό πάγιο!!
Αν κάνει (για παράδειγμα) 10 ευρώ ο ΟΤΕ, 20 το ADSL και 30 το Internet, είτε πληρώνω 10-20-30 είτε πληρώνω 30-30 το ίδιο μου κάνει. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να μου πει ο ΟΤΕ 'ξεχωριστό πάγιο για το τηλέφωνο, ξεχωριστό για το ADSL', ίσα-ίσα κάπου το προτιμώ για να ξέρω τι πληρώνω για κάθε υπηρεσία. Το ADSL και το τηλέφωνο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, καλώς λοιπόν έχουν διαφορετικό πάγιο.
Αν πάλι εννοείς πως σου βάζουν ADSL χωρίς καμία επιπλέον χρέωση στον τηλεφωνικό λογαριασμό, τότε έχεις απόλυτο δίκιο. Διαφορετικά, αν εσένα σου κάνει να σου προσθέτουν τα πάγια και μετά να λες 'δεν υπάρχει έξτρα πάγιο', εμένα μου περισσεύει.
-
ο ΕλβετΟΤΕ μου έστειλε γράμμα πως είναι πολύ στενοχωρημένοι που έφυγα.Ας το κανουν και ο πΟΤΕ,να πεσει το γελιο της αρκούδας
Αν και ο πΟΤΕ απλως αυξάνει τα πάγια όταν φεύγει κάποιος -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αμ ΑΥΤΟ ήταν που έλεγα διπλό πάγιο και μου είπες πως δεν υπάρχει, και που ΔΕΝ υπάρχει στην Ελβετία!!!!
Τα 30 ευρώ πάγιο που εχει η χωρίς περιορισμούς και λοιπές χρεώσεις 600/100 σύνδεση (στους περισσότερους παροχείς, άλλοι είναι φτηνότεροι) ΑΠΛΑ προστίθεται στο τηλεφωνικό πάγιο!!
Αν κάνει (για παράδειγμα) 10 ευρώ ο ΟΤΕ, 20 το ADSL και 30 το Internet, είτε πληρώνω 10-20-30 είτε πληρώνω 30-30 το ίδιο μου κάνει. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να μου πει ο ΟΤΕ 'ξεχωριστό πάγιο για το τηλέφωνο, ξεχωριστό για το ADSL', ίσα-ίσα κάπου το προτιμώ για να ξέρω τι πληρώνω για κάθε υπηρεσία. Το ADSL και το τηλέφωνο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, καλώς λοιπόν έχουν διαφορετικό πάγιο.
Αν πάλι εννοείς πως σου βάζουν ADSL χωρίς καμία επιπλέον χρέωση στον τηλεφωνικό λογαριασμό, τότε έχεις απόλυτο δίκιο. Διαφορετικά, αν εσένα σου κάνει να σου προσθέτουν τα πάγια και μετά να λες 'δεν υπάρχει έξτρα πάγιο', εμένα μου περισσεύει.
Όταν ρωτήσεις τον ΠΑΡΟΧΕΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ πόσο θα σου έρθει το ADSL, σου λέει 30 ευρώ.
Όταν του πείς έλα βάλε το πληρώνεις 30 ευρώ από τον πρώτο μήνα, κανένα τέλος εγκατάστασης (για να προσελκύσουν πελάτες προφανώς) και κανένα άλλο άμεσο ή έμμεσο κόστος. Τελεία και παύλα.Όταν στην Ελλάδα πας στον αντίστοιχο παροχέα ίντερνετ, ζητήσεις μια αντίστοιχη σύνδεση ADSL, θα σου πεί ένα (ο Θεός να το κάνει αλλά είναι άλλο θέμα) αντίστοιχο πάγιο.
Όταν του πεις έλα βάλε το, πληρώνεις ίσως κάποιο τέλος εγκατάστασης (λογικό ακούγεται), το πάγιο του ADSL από τον πρώτο μήνα, αλλά ΕΠΙΠΛΕΟΝ κάποιο άλλο πάγιο.
Που ΗΞΕΡΕ ο παροχέας πως θα πρέπει να επιβαρυνθείς, αλλά δεν έβαλε στον τιμοκατάλογο ξεκάθαρα, αλλά με αστερίσκους ΚΑΙ ΑΝ!!!
Και εκεί που έκανες όνειρα για 600άρα, αν θες να δώσεις όσα υπολόγιζες θα αρκεστείς στην 384άρα (ή κάπως έτσι, δεν ξέρω τις επακριβείς τιμές πλέον...)Αυτό δεν είναι προσθαφαίρεση, αυτό είναι αντιμετώπιση στον καταναλωτή.
Κάτι αντίστοιχο ισχύει (τουλάχιστο παλιότερα) στα είδη Η/Υ όπου όλα στα λένε χωρίς ΦΠΑ, λες και υπάρχει περίπτωση να πληρώσεις τόσο ποτέ!!!
Στην Ελβετία υπάρχει ΦΠΑ (7,6%), στην Ιταλία υπάρχει ΦΠΑ (20%) στην Γερμανία υπάρχει ΦΠΑ (16%), αλλά το καραγκιοζιλίκι αυτό μόνο στην Ελλάδα το έχω δει μέχρι σήμερα... -
Κάτι αντίστοιχο ισχύει (τουλάχιστο παλιότερα) στα είδη Η/Υ όπου όλα στα λένε χωρίς ΦΠΑ, λες και υπάρχει περίπτωση να πληρώσεις τόσο ποτέ!Και είναι και παράνομο, αφού η αγορονομία λέει ρητά ότι όλες οι αναγραφόμενες τιμές πρέπει να έχουν ΦΠΑ. Δεν είδα όμως να πέφτει καμμιά σφαλιάρα...
-
Υπάρχει καμία εξέλιξη για το φοιτητικό DSL;
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Μόλις διάβασα στην εφημερίδα ότι ο ΟΤΕ έριξε δραματικά τις τιμές για ADSL, για χρήση από φοιτητές.Ξέρουμε τίποτα παραπάνω;
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=252
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μόλις διάβασα στην εφημερίδα ότι ο ΟΤΕ έριξε δραματικά τις τιμές για ADSL, για χρήση από φοιτητές.
Ξέρουμε τίποτα παραπάνω;
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=252
Καλή κίνηση . Για εμένα που δίνω 30 ευρώ το δίμηνο με το 56k που έχω μάλλον θα συμφέρει.
Φτηνότερο το γρήγορο Internet (DSL) στην Ελλάδα