-
Πόσο κράτησε η έντονη επιθυμία;
-
§
Κοίτα πως πήγε:
Έναρξη χρήσης τσιρότων: 2005/02
Λήξη χρήσης τσιρότων: 2005/05
Έναρξη περιστασιακής χρήσης τσιχλών: 2005/05
Λήξη περιστασιακής χρήσης τσιχλών: 2005/10
Σημερινή ημερομηνία: 2006/03
Αριθμός μηνών: 13
Αριθμός καπνισμένων τσιγάρων: 0
Ημερήσια 'δόση' νικοτίνης: 0Η αλήθεια είναι ότι τελικά δε ζορίστηκα πολύ καθώς πίστεψα ότι το όλο θέμα ήταν η εξάρτηση από τη νικοτίνη, τη δόση της οποίας την έπαιρνα από τα υποκατάστατα, και ήμουν ικανοποιημένος.
Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι είμαι λίγο πιο ευερέθιστος που εξηγείται εύκολα καθώς πλέον δεν μπορώ να καταφεύγω στη νικοτίνη για να 'ναρκωθώ' και να χαλαρώσω όταν νευριάζω.
§
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
Έχουν γίνει δεκάδες και οι περισσότερες απ' αυτές δείχνουν ότι δεν υπάρχει σύνδεση παθητικού καπνίσματος με καρκίνο ή καρδιακά προβλήματα.
Μάλιστα... Η λογική για ακόμα μια φορά πήγε περίπατο...
Δλδ ο παθητικός καπνιστής παρόλο που στα πνευμόνια του κατεβάζει βλαβερές ουσίες ΔΕΝ παθαίνει τπτ έτσι;
Αυτοί που δουλεύουν στις βιομηχανίες και εισπνέουν βαριά μέταλλα γιατί πεθαίνουν; (αν έχεις ιατρικές γνώσεις θα καταλαβαίνεις τι εννοώ, αν όχι ρώτα κάποιον που να έχει να σου εξηγήσει).
Και ξαναρωτώ: ΜΙΑ ΛΕΧΩΝΑ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΤΗΣ;
Όχι μόνο έχετε μαύρα μεσάνυχτα, αλλά επιμένετε κιόλας...
Λοιπόν,
Καταρχήν όταν θα μιλάς (γράφεις) σ' αυτό το forum και θέλεις να συζητήσεις με άλλους χρήστες θα μιλάς ΚΑΛΥΤΕΡΑ. Έγινε κατανοητό;
Το ποιος έχει μαύρα μεσάνυχτα άστο καλύτερα.
Και επειδή καταντάει κουραστικό να μιλάς με ανθρώπους που το μόνο που σκέφτονται είναι να προσβάλουν, τελειώσαμε απ' αυτό το thread.
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
...Όχι μόνο έχετε μαύρα μεσάνυχτα, αλλά επιμένετε κιόλας...Καταρχήν όταν θα μιλάς (γράφεις) σ' αυτό το forum και θέλεις να συζητήσεις με άλλους χρήστες θα μιλάς ΚΑΛΥΤΕΡΑ. Έγινε κατανοητό;
Το ποιος έχει μαύρα μεσάνυχτα άστο καλύτερα.
Και επειδή καταντάει κουραστικό να μιλάς με ανθρώπους που το μόνο που σκέφτονται είναι να προσβάλουν, τελειώσαμε απ' αυτό το thread.
Μιλάς ως συντονιστής, syele, ή ως απλός χρήστης; Αν μιλάς ως συντονιστής, μια και πιάσαμε την κουβέντα για προσβολές, θα ήθελα την γνώμη σου για αυτό:
Αυτά αποδεικνύουν ότι κάποιος πέθανε από παθητικό κάπνισμα?
Κλείσου σπίτι με τον ιονιστή αναμμένο Χρήστο Λάππα ή πάρε τα βουνά. ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ!!!Και αυτό:
By the way, ευχαριστώ για τις προτάσεις. Ειδικά αυτή με τα βουνά ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα.
Σαφώς! Κι εγώ το χω σκεφτεί. Για διαφορετικούς λόγους βέβαια, όχι για να γλιτώσω από τους 'φονιάδες καπνιστές', ούτε γιατί κινδυνεύει η ζωή μου. Η δική σου, ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ. ΦΥΓΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ!
-
Μην επιμένεις Χρήστο. Προσπάθησα (ίσως για σένα ατυχώς) να κάνω χιούμορ και τίποτα παραπάνω, πάνω στη συζήτησή μας που δεν έβγαζε πουθενά, χωρίς καμία διάθεση να σε μειώσω.
Εξακολουθώ βεβαίως να πιστεύω ότι δεν θα βγάλει πουθενά, δεν υπάρχει περίπτωση να σου αλλάξω γνώμη, ούτε εσύ τη δική μου. Δεν κατάφερα να σου αποδείξω πως κάνω ότι μπορώ για να σέβομαι όποιον ενοχλείται από τον καπνό, αλλά δεν πειράζει. Όπως είπαν κι άλλοι πιο πάνω, το μόνο που χρειάζεται είναι αμοιβαία κατανόηση
-
OK, no harm done.
-
Bruce ειλικρινά δεν σε καταλαβαίνω!
Αν με κάνεις να καταλάβω θα σου στείλω και τα δικά μου γυαλιά για τον Ηλιο του Μεσονυχτίου μπας και βρεις το φως σου!
Πρόσεξέ με. Εδω λέμε τις απόψεις μας. Αν εγω πιστεύω κάτι, δεν σημαίνει ότι εσυ είσαι λάθος. Μπορεί να είμαι εγω!
-
Προσωπικά, δεν με πιάνει υστερία αν κάποιος καπνιστής καθίσει δίπλα μου, όταν θα βγω έξω Αυτό που απλά θέλω είναι ο καπνός να μην πάει προς τα μάτια μου και είναι απόλυτα κατανοητό από όλους τους καπνιστές(και για αυτούς είναι ενοχλητικό). Σε ανοιχτούς χώρους, δεν τίθεται ΚΑΝ θέμα ενόχλησης για όποιον έχει ακόμα τα λογικά του.
Βέβαια, υπάρχουν και κλειστά μέρη που εξαιτίας της μη χρησιμοποίησης εξαερισμού, η κατάσταση γίνεται αφόρητη που ακόμα και καπνιστές δεν μπορούν να ανεχθούν, και ακόμα και να μην κάπνιζαν σε τέτοια μέρη, πάλι θα ήμασταν αναγκασμένοι να ανεχθούμε ιδρωτίλα και βρώμα με αφόρητη ζέστη, οπότε απλά δεν ξαναπάς σε τέτοια μέρη.Δεν θα πάθω τίποτα επειδή μπορεί να τύχει για 1-2 ώρες να αναπνέω καπνό τσιγάρων, μία στις τόσες, αν είναι δυνατόν.... Μακάρι να με ανησυχούσε περισσότερο το νερό που πίνω, τι τροφές τρώω, αν θα χρησιμοποιήσω μάσκα 24 ώρες το εικοσιτετράωρο(γιατί ο αέρας που αναπνέουμε είναι συνεχώς μολυσμένος).
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
syele100% κανανοητός έγινες!
Επίτηδες το έγραψα έτσι το ποστ για να έβλεπα τι θα έκανες. Θα απαντούσες ή θα έβρισκες αφορμή να ΜΗΝ απαντήσεις;
Τελικά έπεσες στη φάκα!
(δε σου βάζω και το εμότικον με τα γυαλάκια, γιατί γυαλιά ηλίου θεωρητικά τουλάχιστον τα μεσάνυχτα δε φοριούνται)
Αφού έγινα λοιπόν κατανοητός πάρα πολύ ωραία.
Ω! έπεσα στη φάκα; το έκανες επίτηδες για να δεις αν θα απαντήσω;
Εννοείς ότι ψάχνω ευκαιρία για να μην απαντήσω; Εσύ δηλαδή δεν ψάχνεις αφορμή για να μην απαντήσω και σου αποδείξω ότι έχω δίκιο;Ε, λοιπόν θα απαντήσω
Και να δούμε μετά τι λένε οι έρευνες παγκοσμίως, τα επιστημονικά περιοδικά και τα διάφορα συμπόσια για το παθητικό κάπνισμα.
Θα φροντίσω όμως να είναι μετά τις 12 τα μεσάνυχτα ώστε να είμαι στο σωστό χρόνο -
Πάνω που το χα στα 6 τσιγάρα την ημέρα, διάβασα αυτό το thread και τώρα καπνίζω 3 πακέτα για να μη γίνω έτσι.
-
Είδες που η αρνητική διαφήμηση είναι η αποδοτικώτερη;
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Πάνω που το χα στα 6 τσιγάρα την ημέρα, διάβασα αυτό το thread και τώρα καπνίζω 3 πακέτα για να μη γίνω έτσι. -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Μη ξαναδώ κανένα να χρησιμοποιεί κινητό τηλέφωνο κοντά μου, θα τον σκίσω.
(http://www.who.int/peh-emf/meetings/ottawa_june05/en/index4.html)
'...To date, all expert reviews on the health effects of exposure to RF fields have reached the same conclusion: There have been no adverse health consequences established from exposure to RF fields at levels below the international guidelines on exposure limits published by the International Commission on Non-Ionizing Radiation Protection (ICNIRP, 1998).
The ICNIRP guidelines were developed to limit human exposure to electromagnetic fields (EMF) under conditions of maximum absorption of the fields, which rarely occurs, and the limits incorporate large safety factors to protect workers and even larger safety factors to protect the general public, including children. Thus, the limits in the ICNIRP guidelines are highly protective and are based on all the available scientific evidence.
In 2000 WHO issued a fact sheet (#193) on Mobile Phones and their Base Stations. In the section under 'Precautionary measures' it states 'Present scientific evidence does not indicate the need for any special precautions for the use of mobile phones. If individuals are concerned, they might choose to limit their own or their children's RF exposure by limiting the length of calls, or by using 'hands-free' devices to keep mobile phones away from the head and body.'...'
Tazio, σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, οι διάφορες μελέτες που έχουν γίνει δείχνουν ότι η ακτινοβολία από τα κινητά τηλέφωνα δεν θέτει σε κίνδυνο την υγεία μας, εφόσον κυμαίνεται μέσα στα επιτρεπτά από την νομοθεσία όρια.
Καλά αφού επιμένεις.
Απλά μια πρόταση. Αν έχεις ασύρματη συσκευή σταθερού τηλεφώνου σπίτι σου ή στην εργασία σου καλό θα ήταν να την απομακρύνεις άμεσα και να γυρίσεις στο παραδοσιακό καλώδιο. Το ίδιο αν έχεις ασύρματο δίκτυο.
'Άσχετο' δεν είμαι καπνιστής .
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
…Απλά μια πρόταση. Αν έχεις ασύρματη συσκευή σταθερού τηλεφώνου σπίτι σου ή στην εργασία σου καλό θα ήταν να την απομακρύνεις άμεσα και να γυρίσεις στο παραδοσιακό καλώδιο. Το ίδιο αν έχεις ασύρματο δίκτυο…Καμία αντίρρηση, αρκεί να μου παραθέσεις κάποιες τεκμηριωμένες μελέτες από έγκυρες πηγές που να αποδεικνύουν ότι η χρήση αυτών των συσκευών θέτει την υγεία μου σε κίνδυνο.
Πιστεύω πάντως ότι δύσκολα θα βρεις εγκυρότερη πηγή σε θέματα δημόσιας υγείας από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, και, δεδομένων όσων έχουν γραφτεί στην ιστοσελίδατης για το συγκεκριμένο θέμα, δεν θεωρώ λογικό να βλέπω τις ασύρματες συσκευές με καχυποψία.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
…Απλά μια πρόταση. Αν έχεις ασύρματη συσκευή σταθερού τηλεφώνου σπίτι σου ή στην εργασία σου καλό θα ήταν να την απομακρύνεις άμεσα και να γυρίσεις στο παραδοσιακό καλώδιο. Το ίδιο αν έχεις ασύρματο δίκτυο…
Καμία αντίρρηση, αρκεί να μου παραθέσεις κάποιες τεκμηριωμένες μελέτες από έγκυρες πηγές που να αποδεικνύουν ότι η χρήση αυτών των συσκευών θέτει την υγεία μου σε κίνδυνο.
Πιστεύω πάντως ότι δύσκολα θα βρεις εγκυρότερη πηγή σε θέματα δημόσιας υγείας από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, και, δεδομένων όσων έχουν γραφτεί στην ιστοσελίδατης για το συγκεκριμένο θέμα, δεν θεωρώ λογικό να βλέπω τις ασύρματες συσκευές με καχυποψία.
Δικαιωμά σου να μη τις βλέπεις καχύποπτα.
Όσο για πηγές κ.λ.π. δεν έχω έτοιμες, όταν διαβάζω (αν και το συγκεκριμένο το είδα με μετρήσεις σε κάποιο από τα ρημαδοεκπαιδευτικά ιδρύματα τη χώρας μας που λειτουργεί) κάτι απλά μένει σε εμένα δε κάθομαι να τα αποθηκεύω πουθενά αλλού πέρα από τον βιολογικό μου σκληρό δίσκο μια και δεν είναι σκοπός της ζωής μου να λέω για το κακό που κάνουν.Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω, πιστεύω.
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
koukΔλδ το 'το παθητικό κάπνισμα δεν κάνει κακό' είναι μια υποκειμενική γνώμη;;;;;;;;;;;;
Ποιος είπε ότι δεν κάνει κακό? Ότι δεν σκοτώνει αποδεδειγμένα είπαμε.
-
Μου φαίνεται ότι στα τελευταία posts παίζουμε....
Τι σημαίνει σκοτώνει ή δεν σκοτώνει; Σφαίρα είναι το κάπνισμα να σκοτώσει;
Είναι σοβαρότατος προδιαθεσικός παράγοντας για την ανάπτυξη διάφορων καρκίνων (και άλλων νοσημάτων), ιδίως του πνεύμονα. Ο καρκίνος μπορεί να σκοτώσει, και όχι το κάπνισμα, αν αυτό επιδιώκετε να ακούσετε...
Αυτό σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να καπνίζει 3 πακέτα ημερησίως για 10.000 χρόνια και να μην αναπτύξει καρκίνο σε αντίθεση με κάποιον που καπνίζει πολύ λιγότερο...
Στην ιατρική το 1+1=2 δεν ισχύει! Μπορεί να κάνει 2, 5, 8, -759... Οπότε αν ψάχνετε να βρείτε κάτι που να σκοτώνει αποδεδειγμένα, δεν πρόκειται να το βρείτε...
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
Στην ιατρική το 1+1=2 δεν ισχύει! Μπορεί να κάνει 2, 5, 8, -759... Οπότε αν ψάχνετε να βρείτε κάτι που να σκοτώνει αποδεδειγμένα, δεν πρόκειται να το βρείτε...
Ιατρική σπουδάζεις και τα λες αυτά;;;;;;;;;.
ναι
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Μου φαίνεται ότι στα τελευταία posts παίζουμε....Τι σημαίνει σκοτώνει ή δεν σκοτώνει; Σφαίρα είναι το κάπνισμα να σκοτώσει;
Είναι σοβαρότατος προδιαθεσικός παράγοντας για την ανάπτυξη διάφορων καρκίνων (και άλλων νοσημάτων), ιδίως του πνεύμονα. Ο καρκίνος μπορεί να σκοτώσει, και όχι το κάπνισμα, αν αυτό επιδιώκετε να ακούσετε...
Αυτό σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να καπνίζει 3 πακέτα ημερησίως για 10.000 χρόνια και να μην αναπτύξει καρκίνο σε αντίθεση με κάποιον που καπνίζει πολύ λιγότερο...
με τρωει η περιεργεια να καταλαβω τι εννοεις με αυτο που γραφεις...
τα νεκροταφεια ειναι γεματα απο τυπους που φουμαραν αβερτα και επειδη ο παππους μου στο χωριο ειναι 90 ετων και καπνιζει σαν αραπης και δε τα χει κακαρωσει ακομα, αυτη ειναι εξαιρεση!!!!!!! δεν ειναι το συνηθες....
ελπιζω εσυ ως μελλοντικος γιατρος να μην αρχισεις το καπνισμα και μετα να προτεινεις στους ασθενεις να μην καπνιζουν οπως κανουν πολλοι αστειοι γιατροι...και προτεινω και στους φιλους καπνιστες να σκεφτονται και τις ελευθεριες των μη καπνιστων καμια φορα....
αστεια πραγματα γραφονται στις τελευταιες σελιδες του θρεντ απ'οτι βλεπω....υγ. για τα παιδια που προσπαθουν να το κοψουν!!! κουραγιο παιδες, καντε λιγο υπομονη και προσπαθηστε να ανατρεψετε τη κακη πορεια της υγειας σας...οταν ανεβαινεις τις σκαλες και λαχανιαζεις, οταν πας 20 μετρα τρεξιμο και πεφτεις κατω μη νομιζετε οτι ειναι για πλακα!!! δε 'ψοφατε'....πεθαινετε εκεινη την ωρα και δε το καταλαβαινετε....
ειναι και ακριβο το @αμημενο και σας ελεγχει και απο πανω....
λυπηθειτε τουλαχιστον τα παιδια σας, δεν ειναι γυμνασιο να κανετε τους μαγκες και τα αλανια στις γκομενες!!!! -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Μου φαίνεται ότι στα τελευταία posts παίζουμε....
Τι σημαίνει σκοτώνει ή δεν σκοτώνει; Σφαίρα είναι το κάπνισμα να σκοτώσει;
με τρωει η περιεργεια να καταλαβω τι εννοεις με αυτο που γραφεις...
τα νεκροταφεια ειναι γεματα απο τυπους που φουμαραν αβερτα και επειδη ο παππους μου στο χωριο ειναι 90 ετων και καπνιζει σαν αραπης και δε τα χει κακαρωσει ακομα, αυτη ειναι εξαιρεση!!!!!!! δεν ειναι το συνηθες....
ελπιζω εσυ ως μελλοντικος γιατρος να μην αρχισεις το καπνισμα και μετα να προτεινεις στους ασθενεις να μην καπνιζουν οπως κανουν πολλοι αστειοι γιατροι...και προτεινω και στους φιλους καπνιστες να σκεφτονται και τις ελευθεριες των μη καπνιστων καμια φορα....
αστεια πραγματα γραφονται στις τελευταιες σελιδες του θρεντ απ'οτι βλεπω....υγ. για τα παιδια που προσπαθουν να το κοψουν!!! κουραγιο παιδες, καντε λιγο υπομονη και προσπαθηστε να ανατρεψετε τη κακη πορεια της υγειας σας...οταν ανεβαινεις τις σκαλες και λαχανιαζεις, οταν πας 20 μετρα τρεξιμο και πεφτεις κατω μη νομιζετε οτι ειναι για πλακα!!! δε 'ψοφατε'....πεθαινετε εκεινη την ωρα και δε το καταλαβαινετε....
ειναι και ακριβο το @αμημενο και σας ελεγχει και απο πανω....
λυπηθειτε τουλαχιστον τα παιδια σας, δεν ειναι γυμνασιο να κανετε τους μαγκες και τα αλανια στις γκομενες!!!!Όχι βρε! Δεν κατάλαβες τι ήθελα να πω! Ξαναδιάβασε πιο προσεκτικά, γιατί εγώ βαριέμαι να τα ξαναγράψω...
Απλά επειδή νομίζω πως στις τελευταίες σελίδες χώνουμε το κεφάλι μας στο έδαφος και κάνουμε πως δεν βλέπουμε (σαν τη στρουθοκάμηλο), θέλω να πω ότι όντως δεν πρόκειται να αποδειχτεί ότι κάπνισμα σκοτώνει. Οι παθήσεις που αυτό προκαλεί σκοτώνουν!
Εννοείται πως δεν υποστηρίζω το κάπνισμα! Μην τρελαθούμε, κιόλας!
Απλά θέλω να πω πως αν κάποιος θέλει να πιστεύει ότι το κάπνισμα δεν σκοτώνει αποδεδειγμένα, τυπικά ίσως έχει δίκιο...Τώρα το αν αυτό θα είναι προς όφελος της υγείας του (και των άλλων), είναι άλλο θέμα...
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ