-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
μην προτρέχεις τη στιγμή που δεν ξέρεις! Δεν κάπνιζα στο γραφείο, αφού υπήρχε ειδικός χώρος! ΕΛΕΟΣ!!!!!
μήπως τους ενοχλούσα και στον ειδικό χώρο ή... στο προαύλιο ανάλογα με τον καιρό;
Κάθε φορά που ένιωθες την ανάγκη για τσιγάρο έκανες διαλλείματα από την δουλειά για να καπνίσεις;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
μην προτρέχεις τη στιγμή που δεν ξέρεις! Δεν κάπνιζα στο γραφείο, αφού υπήρχε ειδικός χώρος! ΕΛΕΟΣ!!!!!
μήπως τους ενοχλούσα και στον ειδικό χώρο ή... στο προαύλιο ανάλογα με τον καιρό;
Κάθε φορά που ένιωθες την ανάγκη για τσιγάρο έκανες διαλλείματα από την δουλειά για να καπνίσεις;
καμία σχέση επίσης... διάλειμα έκανα όποτε έκρινα κι όχι όποτε ήθελα τσιγάρο . Κι επειδή ήταν κι άλλοι στο γραφείο σημαίνει ότι όταν έκανα διάλειμμα, τους 'έχωνα' με περισσότερη δουλειά;
και το κατούρημα είχα σκεφτεί να κόψω, όπως και τον καφέ. Για φαγητό δεν συζητάμε
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
καμία σχέση επίσης... διάλειμα έκανα όποτε έκρινα κι όχι όποτε ήθελα τσιγάρο . Κι επειδή ήταν κι άλλοι στο γραφείο σημαίνει ότι όταν έκανα διάλειμμα, τους 'έχωνα' με περισσότερη δουλειά;
και το κατούρημα είχα σκεφτεί να κόψω, όπως και τον καφέ. Για φαγητό δεν συζητάμε
Δεν γνωρίζω τι δουλειά κάνεις, αλλά γενικότερα δεν συνηθίζεται να κρίνει ο εργαζόμενος πότε θα κάνει διάλλειμα και πότε θα δουλεύει.
Τώρα που το ξανασκέφτομαι, το Ελληνικό Δημόσιο έχει κάποια τέτοια πόστα, αλλά αυτό είναι τελείως διαφορετικό θέμα...
-
Δεν γνωρίζω τι δουλειά κάνεις, αλλά γενικότερα δεν συνηθίζεται να κρίνει ο εργαζόμενος πότε θα κάνει διάλλειμα και πότε θα δουλεύει.
αναλογα τη δουλεια που κανεις, σιγα μην μας δερνουνε με κανα βουρδουλα κιολας...
-
Όλες οι δουλειές είναι ίδιες
κι η πλάκα είναι ότι όλοι στον όροφο που ήμουν κάπνιζαν, αλλά κανείς στο γραφείο. (άρα όποιος κάπνιζε περισσότερο, έχωνε τους άλλους )
τελικά έφυγα γιατί ήμουν δυσαρεστημένος από το αφεντικό που δεν κάπνιζε (άσχετα αν το χα κόψει στο μεταξύ)
-
Τελικά, έκοψα το κάπνισμα ΧΩΡΙΣ να το ήθελα(εδώ και 1 μήνα περίπου) Απλά από τότε που είχα αρρωστήσει για τρεις μέρες και δεν κάπνισα, όταν έγινα καλά και πήγα να το ξαναρχίσω(προσπάθησα πάντως...) δεν μου άρεσε πλέον(η γεύση).
Είχα παλιά ένα αφεντικό που ήταν μανιώδης αντικαπνιστής: εντάξει, μέσα στο γραφείο δεν κάπνιζε κανείς για να είναι ο χώρος καθαρός(και να βλέπουν οι πελάτες). Όταν για κάποιο μικρό διάστημα δεν υπήρχε δουλειά, αν κάποιος ήθελε να καπνίσει, έβγαινε έξω.
Μου είχαν πει οι άλλοι υπάλληλοι ότι το αφεντικό δεν ήθελε να καπνίζουμε και είχα απαντήσει: φυσικά, αν πρέπει να είναι ο αέρας καθαρός, και στο κάτω-κάτω της γραφής, παρότι ήμουν καπνιστής, δεν μου άρεσε ο βρώμικος αέρας και ήθελα να αερίζονται οι χώροι(μιας που έρχονταν πολλοί πελάτες).
Δεν ήταν και η πρώτη φορά που ΔΕΝ θα κάπνιζα σε χώρο δουλείας...Τότε, μου λέει κάποιος άλλος υπάλληλος:
-- 'Δεν κατάλαβες καλά, δεν θέλει ΟΥΤΕ να βλέπει άλλους να καπνίζουν, ακόμα και ΕΞΩ από το γραφείο! Τόσο πολύ μισεί το κάπνισμα...'
-- απαντώ: 'Καλά, ΠΛΑΚΑ μου κάνεις; Το τι κάνω μακριά από τον χώρο εργασίας είναι ΔΙΚΟ ΜΟΥ θέμα...'
-- αυτός ξαναλέει, αφού κοιτώντας τα μάτια μου δεν διέκρινε ούτε ίχνος πανικού ή φόβου για τα 'θέλω' του αφεντικού : 'Καλά, περίμενε και θα δεις...'
-- απαντώ: 'Φίλε, πρέπει να ξέρεις κάτι για εμένα: όταν λέω κάτι που αφορά την προσωπική μου ζωή, δεν το λέω απλά για να το πω, αλλά το εννοώ. Οποιοσδήποτε θα πάει να μου ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ/ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ τι θα κάνω στην προσωπική μου ζωή και δεν το λέει σαν αστείο αλλά πραγματικά το εννοεί, θα το μετανοιώσει'.Τέλος πάντων, όταν ήρθε το αφεντικό και εφόσον οι υπάλληλοι έκαναν ένα 15' διάλειμμα κατά τις 12:30, κάποιοι που ήδη είχαν τσιγάρο το έσβησαν ή τραβήχτηκαν πιο πέρα ώστε να μην φαίνονται από το γραφείο... Εγώ έμεινα εκεί που ήμουν, έκανα το τσιγάρο κανονικά και μάλιστα γύρισα προς το γραφείο και χαιρέτησα το αφεντικό που με κοίταζε με ένα αυστηρό βλέμμα(τρομάρα του), αλλά όταν είδε ότι δεν καταλάβαινα και πολλά-πολλά(τον κοίταζα μέσα στα μάτια και εγώ χωρίς να χαμηλώσω το βλέμμα), συνέχισε τη δουλειά του(φυσικά και δεν τόλμησε να μου πει τίποτα, αυτό έλειπε) --- ΔΕΝ το παίζω τσαμπουκάς στη δουλειά, σε καμία περίπτωση(μάλιστα, θα έλεγα ότι.. παραείμαι ήσυχος και σεμνός), αλλά σε θέματα που αφορούν την προσωπική μου ζωή, δεν λογαριάζω ούτε θεούς ούτε διαόλους).
-
Τώρα που το ξανασκέφτομαι, το Ελληνικό Δημόσιο έχει κάποια τέτοια πόστα, αλλά αυτό είναι τελείως διαφορετικό θέμα...
Φυσικά και δεν κρίνει ο εργαζόμενος πότε θα κάνει διάλειμμα, αλλά ούτε και ο εργοδότης Αυτό το ορίζουν τα εργασιακά δικαιώματα... Νομίζω στις 2-3 ώρες δουλειάς δικαιούσαι 10-15΄(δεν θυμάμαι ακριβώς).
-
Οταν καποιος καπνιζει μανιωδως,στα meetings που κρατανε πολυ ωρα τρελαίνεται χωρις τσιγαρο και χανει την αυτοσυγκέντρωση του.Αυτο ειναι fact και οχι συζητήσιμο.
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
Α και κάτι πάνω σε αυτό που είπες Σπύρο. Όταν μια γυναίκα καπνίζει όταν είναι έγκυος, τι γίνεται ξέρεις; Ελπίζω να ξέρεις...
Αυτο ειναι κατι που οταν το βλέπω (ευτυχως πολυ σπανια) χάνω κάθε σεβασμό και ανοχή για τις προσωπικές επιλογές.Ειναι κλασσική περιπτωση οπου η ελευθερία του ενός, καταστρέφει έναν άλλον.
-
Αν ο ίδιος ο καπνιστής δεν θέλει να το κόψει, ότι και να πει ο καθένας είναι άσκοπο.
Τουλάζιστον, να ήταν σε πιο ήπιο τόνο, πάει καλά, αλλά με μορφή Ιεράς Εξέτασης(όπως μερικοί εδώ κάνουν) και παίζοντάς το έξυπνοι, δεν γίνεται τίποτα.Φυσικά και το τσιγάρο βλάπτει, αυτό το ξέρουν και οι ίδιοι οι καπνιστές, δεν είναι οι μη-καπνιστές οι μόνοι έξυπνοι σε αυτόν τον κόσμο...
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
HUNTER δεν μας ειπες πως πάει η προσπάθεια?? Εισαι επισημα πρωην καπνιστης τελικα?Εγω τα ιδια..
Οπως λέει ο τίτλος:'ΤΕΛΟΣ το κάπνισμα'!!!
Ενάμιση μήνας περίπου πέρασε από τό τελευταίο τσιγάρο που κάπνισα.
Πίστεψέ με,είναι πολύ καλύτερα έτσι.
Αυτό που συμπέρανα είναι το εξής:Αν δέν τό θέλεις από μόνος σου να το κόψεις,δέν αρκούν οι συμβουλές τών άλλων για να σέ πείσουν.
Πάντα θα βρίσκεις μία 'πρόφαση' για να 'προλογιάζεις' τόν εαυτό σου ώστε να μήν τό κόψεις.
Καί για να τό θελήσεις στα αλήθεια,πρέπει να ξεφύγεις από τήν εξάρτηση,πού σέ κάνει να πιστεύεις ότι 'θέλεις'/'επιλέγεις' κ.λ.π.Ο λόγος πού με έκανε να κόψω τό κάπνισμα ήταν η συνειδητοποίηση τής εξάρτησης καί η θέλησή μου για απεξάρτηση.
Κοτζάμ μαντράχαλος να μήν μπορώ να κόψω το τσιγάρο;Βρές κάποιον λόγο πού να σέ κάνει να θυμώσεις με τό κάπνισμα,καί πιστεύω ότι θα κάνεις ένα σημαντικό βήμα.
Πείσε τόν εαυτό σου για τό ότι σού χαλάει τήν υγεία ή τήν ομορφιά,ή ότι είναι μία συνήθεια που σέ καθιστά εξαρτημένο (σάν ανήμπορος ένα πράμα ) ή ότι γίνεσαι σιχαμερή γιά αυτούς πού σέ συναναστρέφονται λόγω τού καπνίσματος.Βρές έναν λόγο,καί κάντο.
(σάν...ιεραπόστολος θα ακούγομαι έ; )
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οταν καποιος καπνιζει μανιωδως,στα meetings που κρατανε πολυ ωρα τρελαίνεται χωρις τσιγαρο και χανει την αυτοσυγκέντρωση του.Αυτο ειναι fact και οχι συζητήσιμο.Ολοι οι καπνιστές είναι μανιώδεις?
Και πως ξέρεις -οταν εσυ βλέπεις κάποιον για πρώτη φορά- ότι είναι μανιώδης καπνιστής?
Σε πολύωρα meeting χάνεις την αυτοσυγκέντρωσή σου λόγω κούρασης ή βαρεμάρας. Οχι λόγω του τσιγάρου ή του καφέ ή του ποτού ή της φίλη σου ή...ή..ή...Πολύ ισοπεδωτικό μου φαίνεται το επιχείρημά σου.
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Αν ο ίδιος ο καπνιστής δεν θέλει να το κόψει, ότι και να πει ο καθένας είναι άσκοπο.
Τουλάχιστον, να ήταν σε πιο ήπιο τόνο, πάει καλά, αλλά με μορφή Ιεράς Εξέτασης(όπως μερικοί εδώ κάνουν) και παίζοντάς το έξυπνοι, δεν γίνεται τίποτα.Φυσικά και το τσιγάρο βλάπτει, αυτό το ξέρουν και οι ίδιοι οι καπνιστές, δεν είναι οι μη-καπνιστές οι μόνοι έξυπνοι σε αυτόν τον κόσμο...
Κανείς δεν αμφιβάλει ότι οι καπνιστές γνωρίζουν τους κινδύνους που απορρέουν από το τσιγάρο, αλλά τους θεωρούν ελάσσονος σημασίας. Αυτό βέβαια είναι συνειδητή επιλογή και, κατά την γνώμη μου, αναφαίρετο δικαίωμα.
Αν έβλαπταν μόνο τον εαυτό τους, δεν θα το συζητούσαμε καν. Από την στιγμή όμως που βλάπτουν και τους άλλους, το θέμα δεν έχει σχέση μόνο με την ελευθερία στις προσωπικές επιλογές, αλλά άπτεται και άλλων παραγόντων, όπως οι υποχρεώσεις προς τον διπλανό μας. Στο σχολείο μας μάθανε ότι η ελευθερία του ατόμου σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου.
-
Πάντως,η αντιμετώπιση τών καπνιστών από τους αντικαπνιστές αγγίζει μερικές φορές τα όρια του παραλόγου.
Φίλε Χρήστο,όλη μέρα καί όλη νύχτα,γιά κάθε μέρα τής ζωής σου,θα αναπνέεις αέρα πού είναι φορτωμένος με ουσίες βλαβερές για εσένα,τό παιδί σου,τόν διπλανό σου.
Αυτή θα είναι η ζωή μας μέχρι να πεθάνουμε.Καί όμως,περισσότερο μας ενοχλεί ο καπνός του καπνιστή,παρά τό 'ντουμάνι' πού αμολάει κάθε βράδυ τό Εσσο-Πάππας στήν Θεσσαλονίκη. (πέρνα μία φορά κατα τίς τεσσεράμιση-πέντε τα χαράματα από τήν περιοχή,καί θα πάθεις πλάκα)
Δέν λέω ότι καλώς καπνίζει κάποιος φορτώνοντας τόν διπλανό του με καπνό,αλλά ίσως ότι η αντίδραση απέναντι στούς καπνιστές είναι πολλές φορές υπερβολική. -
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει. Πόσες φορές βλέπουμε ανθρώπους να καπνίζουν εκεί που απαγορεύεται και δεν κάνουμε τίποτα απολύτως στα πλαίσια μιας κακώς εννοούμενης φιλικής συμπεριφοράς;
Το έχω ξαναγράψει και πιστεύω ότι ισχύει 100%. Στην Ελλάδα οι μη καπνιστές βρίσκονται υπό διωγμό.
Το δικαίωμα να αναπνέεις καθαρό αέρα είναι πιο σημαντικό από το δικαίωμα να απολαμβάνεις παντού μια συνήθεια που αποδεδειγμένα βλάπτει τους γύρω σου. Ναι στο δικαίωμα να καπνίζεις στο σπίτι σου, ή σε ανοικτούς χώρους. Όχι στο δικαίωμα να καταστρέφεις την υγεία των άλλων καπνίζοντας σε κλειστούς δημόσιους χώρους.
-
Είσαι γιατρός, Krusenstern; Αν ναι, τότε ίσως τα λεγόμενα σου θα μπορούσαν να έχουν κάποια ψήγματα λογικής, αν και πάλι θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλω για το κατά πόσο έχεις πρόσβαση στον πλήρη όγκο στοιχείων, στατιστικών και μελετών από τα οποία αντλεί τις πληροφορίες της η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και η American Cancer Society.Αν όχι, εξακολουθείς να έχεις το δικαίωμα να εθελοτυφλείς, παραπαίοντας μεταξύ της εξάρτησης από τον εθισμό σου και της αστείας άρνησης να δεχτείς τα επιστημονικά δεδομένα. Κανένα πρόβλημα, δημοκρατία έχουμε. Μπορείς επίσης να πιστεύεις ότι η γη είναι τετράγωνη αν αυτό ταιριάζει καλύτερα με τις συνήθειες σου. Αυτό που δεν έχεις το δικαίωμα να κάνεις είναι να παίζεις με την υγεία των άλλων.
«Tobacco is the second major cause of death in the world. It is currently responsible for the death of one in ten adults worldwide (about 5 million deaths each year). If current smoking patterns continue, it will cause some 10 million deaths each year by 2020. Half the people that smoke today—that is about 650 million people—will eventually be killed by tobacco.»
Το δικαίωμα να αναπνέεις καθαρό αέρα είναι πιο σημαντικό από το δικαίωμα να απολαμβάνεις παντού μια συνήθεια που αποδεδειγμένα βλάπτει τους γύρω σου. Ναι στο δικαίωμα να καπνίζεις στο σπίτι σου, ή σε ανοικτούς χώρους. Όχι στο δικαίωμα να καταστρέφεις την υγεία των άλλων καπνίζοντας σε κλειστούς δημόσιους χώρους.
Αυτό που παρέθεσα, το λέει το άρθρο του λινκ σου. Σε κλειστούς δημόσιους χώρους, μπορώ να καπνίζω χωρίς να ενοχλώ κανέναν, αν οι χώροι αυτοί πληρούν κάποιες προδιαγραφές. Πάλι θα τα λέμε?
Νομιζω καθε καπνιστης μπορει να σκεφτει οτι δεν ειναι αναγκη να κανει ενα πακετο σε κλειστο χωρο,αλλωστε πολλοι καπνιστες δεν το αντεχουν και οι ίδιοι,πχ στο γραφειο μας εχουν ολοι ανοιχτα παραθυρα ή περιοριζουν το καπνισμα εντος,διαφορετικα θα βρωμάνε χειρότερα κι απο χαλασμενη καπνιστη ρεγγα.
Προσωπικα οταν γνωριζω καποια 'ρεγγα',σχηματιζω κακη αποψη αφου εχω μπροστα μου εναν ανθρωπο με εμφανη αδυναμία χαρακτήρος,αδιαφορια για την υγιεινη του και την καθαριότητα του και γενικως δεν θα τον εμπιστευόμουνα για κάτι σοβαρό επαγγελματικά.Ωραίος!
Α και κάτι πάνω σε αυτό που είπες Σπύρο. Όταν μια γυναίκα καπνίζει όταν είναι έγκυος, τι γίνεται ξέρεις; Ελπίζω να ξέρεις...
Φυσικά και ξέρω. Όταν μείνω έγκυος θα το κόψω, στο υπόσχομαι!
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Οπως λέει ο τίτλος:'ΤΕΛΟΣ το κάπνισμα'!!!
Ενάμιση μήνας περίπου πέρασε από τό τελευταίο τσιγάρο που κάπνισα.
Πίστεψέ με,είναι πολύ καλύτερα έτσι.
Μπράβο ρε -έχω φωτογένεια tsardaklis- Αντρέα...ΜΠΡΑΒΟ!
Φυσικά και ξέρω. Όταν μείνω έγκυος θα το κόψω, στο υπόσχομαι!
Κράτησε μου ένα κανελί με βούλες...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Αυτό που παρέθεσα, το λέει το άρθρο του λινκ σου. Σε κλειστούς δημόσιους χώρους, μπορώ να καπνίζω χωρίς να ενοχλώ κανέναν, αν οι χώροι αυτοί πληρούν κάποιες προδιαγραφές. Πάλι θα τα λέμε?
This reflects fewer deaths from lung, breast, prostate and colorectal cancer, which together account for 51 per cent of all
δηλαδή το 51% της μείωσης των θανάτων από καρκίνο, ήταν μαζί ΟΛΑ αυτά τα είδη καρκίνου. Το μοναδικό στο οποίο ΣΥΝΤΕΛΕΙ (και όχι ΠΡΟΚΑΛΕΙ) το κάπνισμα, ειναι το lung cancer...
Μήπως μπορείς να μου υποδείξεις που ακριβώς αναφέρεται η τελευταία πρόταση σου (αυτή που υπογράμμισα) στο άρθρο που παράθεσα; Δυστυχώς δεν συνειδητοποίησα ότι ο πρώτος δεσμός που έδωσα για το άρθρο ήταν μόνο για συνδρομητές. Μπορείτε να το διαβάσετε ολόκληρο εδώ.
Για την ευκολία σου παραθέτω το επίμαχο σημείο του άρθρου:
'...Lung cancer is still expected to be the leading cancer killer in both men and women in 2006, with 87% of those deaths linked to smoking. The report lists 15 different types of cancer that are related to tobacco use, from nasopharynx to kidney to acute myeloid leukemia...'
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
Σε ποιόν αναφέρεσαι; Η εξυπνάδα πού κολλάει;
Δεν αναφέρομαι σε κανέναν συγκεκριμένα. Μερικές φορές, όλοι το ποαρακάνουμε(και εγώ μαζί).
Από την στιγμή όμως που βλάπτουν και τους άλλους, το θέμα δεν έχει σχέση μόνο με την ελευθερία στις προσωπικές επιλογές, αλλά άπτεται και άλλων παραγόντων, όπως οι υποχρεώσεις προς τον διπλανό μας.
Συμφωνώ να μην καπνίζουν σε κλειστούς δημόσιους χώρους(που έτσι και αλλιώς, είναι άθλια αεριζόμενοι).
-
This reflects fewer deaths from lung, breast, prostate and colorectal cancer, which together account for 51 per cent of all
δηλαδή το 51% της μείωσης των θανάτων από καρκίνο, ήταν μαζί ΟΛΑ αυτά τα είδη καρκίνου. Το μοναδικό στο οποίο ΣΥΝΤΕΛΕΙ (και όχι ΠΡΟΚΑΛΕΙ) το κάπνισμα, ειναι το lung cancer...
Μήπως μπορείς να μου υποδείξεις που ακριβώς αναφέρεται η τελευταία πρόταση σου (αυτή που υπογράμμισα) στο άρθρο που παράθεσα; Δυστυχώς δεν συνειδητοποίησα ότι ο πρώτος δεσμός που έδωσα για το άρθρο ήταν μόνο για συνδρομητές. Μπορείτε να το διαβάσετε ολόκληρο εδώ.
Για την ευκολία σου παραθέτω το επίμαχο σημείο του άρθρου:
'...Lung cancer is still expected to be the leading cancer killer in both men and women in 2006, with 87% of those deaths linked to smoking. The report lists 15 different types of cancer that are related to tobacco use, from nasopharynx to kidney to acute myeloid leukemia...'
'Linked to' smoking, και ΟΧΙ 'caused by' smoking. Όπως πολλά είδη καρκίνου είναι linked to πράγματα που τρώμε καθημερινά, που αναπνέουμε, που πίνουμε, που φοράμε κλπ. Να κλειστούμε σε γυάλα δηλαδή...
Στο πρώτο κομμάτι του ποστ μου που παρέθεσες, έχεις να πεις κάτι? Σε κλειστό χώρο που πληροί προδιαγραφές ώστε να μην σου έρχεται υποψία από τον καπνό μου, δέχεσαι να επιτρέπεται το κάπνισμα?
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ