-
Απο σημερα απογορευεται αυστηρως το καπνισμα σε ολα τα κλειστα δημοσια μερη στην Σουηδια!Εστιατορια, καφετεριες, ναι παντου ακομα και σε jazz και rock-clubs!
Ο νομος υπαρχει εδω και ενα χρονο στην Νορβηγια και οι εστιατορες τριβουν τα χερια τους και δεν ειναι απο το κρυο!Η κινηση αυξηθηκε κατα 10%, ειναι αυτοι που δεν πηγαιναν στα εστιατορια λογω μερικων ηλιθιων που δεν τους σεβοντουσαν, που αρχισαν να πηγαινουν!
ΣπυροςΣτο τόπικ προστίθεται ψηφοφορία, για να καταμετρηθούν οι καπνίζοντες και οι άκαπνοι [Krusenstern]
-
Απο σημερα απογορευεται αυστηρως το καπνισμα σε ολα τα κλειστα δημοσια μερη στην Σουηδια!Εστιατορια, καφετεριες, ναι παντου ακομα και σε jazz και rock-clubs!
Ο νομος υπαρχει εδω και ενα χρονο στην Νορβηγια και οι εστιατορες τριβουν τα χερια τους και δεν ειναι απο το κρυο!Η κινηση αυξηθηκε κατα 10%, ειναι αυτοι που δεν πηγαιναν στα εστιατορια λογω μερικων ηλιθιων που δεν τους σεβοντουσαν, που αρχισαν να πηγαινουν!
ΣπυροςΣτο τόπικ προστίθεται ψηφοφορία, για να καταμετρηθούν οι καπνίζοντες και οι άκαπνοι [Krusenstern]
-
-
οι φοιτητες παντος συνεχιζουν να καπνιζουν και να πινουν καφε μεσα στις αιθουσες και μετα με περισσια ευκολια να πετανε τα αποτσιγαρα κατω και εαν δεν τους αρεσε ο καφες χυνουν το υπολοιπο κατω. εαν πεις και τιποτε ως απαντηση θα εισπραξεις μερικες βρισιες και μπορει και απειλες.
-
Ο χρήστης alfasud έγραψε:
ΣπυροςMπραβο!!!!
Να δω εμεις στην Ελλαδα ποτε η πολιτεια θα υιοθετησει τετοιους νομους και ποτε θα δω τους Ελληνες να τους σεβονται.
Παντως η βρωμια με το τσιγαρο σε κλειστους χωρους εχει παραγινει...
-
Νομιζα οτι ο νομος αυτος αρχιζε απο σημερα σε ολη την Ευρωπη η κανω λαθος?
Σπυρος -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
ΣπυροςMπραβο!!!!
Να δω εμεις στην Ελλαδα ποτε η πολιτεια θα υιοθετησει τετοιους νομους και ποτε θα δω τους Ελληνες να τους σεβονται.
Παντως η βρωμια με το τσιγαρο σε κλειστους χωρους εχει παραγινει...
μπράβο, χαίρομαι να βλέπω από συμπολίτες και συμφορουμίτες μου να επικροτούν τέτοιες ρατσιστικές συμπεριφορές
τι να πω πια... σεβασμό στην επιλογή ΟΛΩΝ, τόσο αυτών που δεν καπνίζουν, όσο και αυτών που καπνίζουν, αυτό χρειάζεται. Η πλήρης απαγόρευση είναι κακό πράγμα. Αίσχος!
EDIT: για να μην παρεξηγηθώ, σέβομαι απόλυτα αυτόν που ενοχλείται από τον καπνό μου. Ενοχλούμαι όμως αφάνταστα όταν σε ένα ολόκληρο γ@μημένο αεροδρόμιο (fiumicino, Ρώμη προσφάτως) δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ που να μπορώ να μπω μέσα και να καπνίσω ένα τσιγάρο περιμένοντας την πτήση μου. Το ίδιο ενοχλούμαι όταν σε ένα μπαρ ή κλαμπ δεν μπροώ να καπνίσω ένα τσιγάρο με το ποτό μου, ή σε ένα εστιατόριο να καπνίσω μετά το φαγητό μου. Βάλτε με χωριστά, να μπορώ να το κάνω και να μην ενοχλώ και κανέναν! Τόσο δύσκολο είναι???
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
μπράβο, χαίρομαι να βλέπω από συμπολίτες και συμφορουμίτες μου να επικροτούν τέτοιες ρατσιστικές συμπεριφορές
τι να πω πια... σεβασμό στην επιλογή ΟΛΩΝ, τόσο αυτών που δεν καπνίζουν, όσο και αυτών που καπνίζουν, αυτό χρειάζεται. Η πλήρης απαγόρευση είναι κακό πράγμα. Αίσχος!
Κατσε ρε Σπυρο ....ειναι ρατσιστικό να μην ανεχομαι τον καπνό του αλλου στα μουτρα μου???
Με την ιδια λογικη ο καθενας να κανει οτι θελει, ασχετα αν ειναι ενοχλητικό για τους αλλους, με το κινδυνο να περιοριστουν οι ελευθεριες του η να τον πουν ρατσιστή!!!
Για τους καπνιζοντες δινεται εναλλακτική ..... αλλα δεν ειναι αυτη που θελουν, και χρησιμοποιουν βαρυγδουπες λεξεις , δικαιωμα, ρατσισμος. ελευθερια, για να προασπισουν την επιλογη τους.
Δεν ειναι ετσι τα πραγματα.....
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Κατσε ρε Σπυρο ....ειναι ρατσιστικό να μην ανεχομαι τον καπνό του αλλου στα μουτρα μου???
Με την ιδια λογικη ο καθενας να κανει οτι θελει, ασχετα αν ειναι ενοχλητικό για τους αλλους, με το κινδυνο να περιοριστουν οι ελευθεριες του η να τον πουν ρατσιστή!!!
Για τους καπνιζοντες δινεται εναλλακτική ..... αλλα δεν ειναι αυτη που θελουν, και χρησιμοποιουν βαρυγδουπες λεξεις , δικαιωμα, ρατσισμος. ελευθερια, για να προασπισουν την επιλογη τους.
δεν διάβασες καλά το ποστ μου μάλλον. Για πες μου, τι εναλλακτική δίνεται στους καπνίζοντες? ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ?
ή μήπως να βγαίνουν κατά παρέες έξω από τα μπαρ-κλαμπ για να καπνίσουν στο δρόμο και μετά να ξαναμπούν μέσα (όπως έκανα στην Ιταλία πριν κάτι μέρες)??? -
δεν ειπα να μην καπνισει καποιος. αλλα οχι μεσα στην αιθουσα στην οποια μαζευοντε 100 ατομα για 3-4 ωρες, και μετα να πεταει το τσιγαρο κατω και να γεμιζει η αιθουσα γοπες και κυπελακια του καφε. ας παει στα διαλυματα εξω απο την αιθουσα να καπνισει. κανεις δεν του το απαγορευσε.
-
krusenstern
Ζητας πολλα,
ειναι ευκολοτερο να σταματησεις το καπνισμα, δεν εχεις καταλαβει ακομα οτι οι καπνιστες στην Ευρωπη ειναι υπο διωξη?πηδα στο αλλο στρατοπεδο, ειναι απλο, αρκει να εχεις χαρακτηρα και ετσι θα ζησεις και περισσοτερο για να χαρης την bellamachina σου!
Σπυρος -
Ο χρήστης manager_ έγραψε:
δεν ειπα να μην καπνισει καποιος. αλλα οχι μεσα στην αιθουσα στην οποια μαζευοντε 100 ατομα για 3-4 ωρες, και μετα να πεταει το τσιγαρο κατω και να γεμιζει η αιθουσα γοπες και κυπελακια του καφε. ας παει στα διαλυματα εξω απο την αιθουσα να καπνισει. κανεις δεν του το απαγορευσε.για ποια αίθουσα μιλάς??? Κινηματογράφο? είμαι ο μόνος καπνιστής που έχω γράψει στο τόπικ μέχρι στιγμής και πουθενά δεν είπα για κυπελλάκια και γόπες στο πάτωμα. Σε ποιον απαντάς λοιπόν???
-
δεν διάβασες καλά το ποστ μου μάλλον. Για πες μου, τι εναλλακτική δίνεται στους καπνίζοντες? ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ?
**ή μήπως να βγαίνουν κατά παρέες έξω από τα μπαρ-κλαμπ για να καπνίσουν στο δρόμο και μετά να ξαναμπούν μέσα (όπως έκανα στην Ιταλία πριν κάτι μέρες)???**
Ειδες που ξερεις την λυση........
ΥΣ. Σπυρο μην βαζεις σε καθε ποστ αυτη τη φατσα.. ...αγριευομαι!!! -
krusenstern
Ζητας πολλα,
ειναι ευκολοτερο να σταματησεις το καπνισμα, δεν εχεις καταλαβει ακομα οτι οι καπνιστες στην Ευρωπη ειναι υπο διωξη?πηδα στο αλλο στρατοπεδο, ειναι απλο, αρκει να εχεις χαρακτηρα και ετσι θα ζησεις και περισσοτερο για να χαρης την bellamachina σου!
ΣπυροςΣυνονόματε δεν μπορεί να μιλάς σοβαρά. Τι θα πει ζητάω πολλά???
Οι καπνιστές υπό δίωξη??? Σοβαρά??? Και εσύ δηλαδή συμφωνείς με αυτό??? Άμα είναι τότε, να έχουμε υπό διωγμόν και τους φορείς του AIDS, τους μαύρους, τους κίτρινους, τους gay και ότι άλλο είναι διαφορετικό από 'εμάς' τους 'άρειους'. ΕΛΕΟΣ!!!
Δεν θέλω καλέ μου άνθρωπε να πηδήξω στο άλλο στρατόπεδο, ή τουλάχιστον θέλω να το κάνω επειδή είναι επιλογή μου, και όχι επειδή θα μου το επιβάλλουν.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
ή μήπως να βγαίνουν κατά παρέες έξω από τα μπαρ-κλαμπ για να καπνίσουν στο δρόμο και μετά να ξαναμπούν μέσα (όπως έκανα στην Ιταλία πριν κάτι μέρες)???
Ειδες που ξερεις την λυση........
ΥΣ. Σπυρο μην βαζεις σε καθε ποστ αυτη τη φατσα.. ...αγριευομαι!!!Ξέρω την λύση??? Δεν κατάλαβες. Για μένα, και για εκατομμύρια άλλους, διασκέδαση είναι να πίνω το ποτό ή τον καφέ μου και να χορέυω ή να συζητάω, καπνίζοντας ταυτοχρονα. Αν μπορώ να το κάνω χωρίς να σε ενοχλώ (που μπορώ!) και μου το στερήσεις, είσαι άδικος απέναντί μου.-
ΥΣ. αδερφέ έχω νευριάσει αφάνταστα με αυτά που διαβάζω, εξ ού και η φάτσα.
-
οχι, εγω δεν ειπα οτι ειναι υπο διωξη ολοι αυτοι που ΕΣΥ ανεφερες, μονο οι καπνιστες ειναι, κοιταξε λιγο γυρω σου, απαγορευονται οι διαφημισεις σε λιγο ακομα και στην Φ1, μετρα κατα του καπνισματος, ακομα και ο Φιντελ Καστρο το εσβησε το πουρο του!
Αν δεν θελεις να το σβησεις να σκηψεις κατω το κεφαλι και να γυρισεις τον πισινο σου στο μαστιγιο........
Σπυρος -
Μάλιστα!
Στο όνομα της καλοσύνης πάλι κάνουμε εγκλήματα!
Το ίδιο νομίζω ίσχυε και στον Μεσαίωνα με την Ιερά Εξέταση!
Για το καλό τους τους έκαιγαν!Είναι επιλογή μου να καπνίζω!
Ναι, να μην μπορώ να καπνίσω σε δημόσιους χώρους όπου ενοχλώ τον συνάνθρωπό μου!Αλλά να μου απαγορεύεται να καπνίσω έξω ή στο σπίτι μου???!!!!
ΜΙΛΑΜΕ ΣΟΒΑΡΑ?!!!Με ποιό δικαίωμα?
Η Alaskan Airlines πρόσφατα απαγόρευσε στους υπαλληλους της να καπνίζουν!Γενικώς!Και αν κάνει έλεγχο και βρει ότι καπνίζουν τους απολύει!
προφανώς κάποιους αυτή η πρακτική τους βρίσκει σύμφωνους!Οπως και πολλούς φαντάζομαι εύρισκε σύμφωνους το κάψιμο 'μαγισσών'!!
-
οχι, εγω δεν ειπα οτι ειναι υπο διωξη ολοι αυτοι που ΕΣΥ ανεφερες, μονο οι καπνιστες ειναι, κοιταξε λιγο γυρω σου, απαγορευονται οι διαφημισεις σε λιγο ακομα και στην Φ1, μετρα κατα του καπνισματος, ακομα και ο Φιντελ Καστρο το εσβησε το πουρο του!
Αν δεν θελεις να το σβησεις να σκηψεις κατω το κεφαλι και να γυρισεις τον πισινο σου στο μαστιγιο........
Σπυροςτο ξέρω ότι απαγορεύεται, δεν συζητάμε αυτό.
άλλο σε ρώτησα αγαπητέ: Συμφωνείς να είναι υπό διωγμόν??? Αν έβγαινε ένας νόμος που έλεγε 'ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να οδηγείτε Alfasud, γιατί δημιουργείτε ψυχολογικά προβλήματα στους άλλους/κάνει θόρυβο/ρυπαίνει/δεν ξέρω τι άλλο' ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕΣ???
ΓΕΝΙΚΑ: ότι είναι νόμος το αποδέχεσαι έτσι απλά??? Δεν το κρίνεις?
-
δεν ειπα να μην καπνισει καποιος. αλλα οχι μεσα στην αιθουσα στην οποια μαζευοντε 100 ατομα για 3-4 ωρες, και μετα να πεταει το τσιγαρο κατω και να γεμιζει η αιθουσα γοπες και κυπελακια του καφε. ας παει στα διαλυματα εξω απο την αιθουσα να καπνισει. κανεις δεν του το απαγορευσε.
για ποια αίθουσα μιλάς??? Κινηματογράφο? είμαι ο μόνος καπνιστής που έχω γράψει στο τόπικ μέχρι στιγμής και πουθενά δεν είπα για κυπελλάκια και γόπες στο πάτωμα. Σε ποιον απαντάς λοιπόν???
ειχα κανει ενα ποστ λιγο ποιο πανω που αναφερομουνα στους φοιτητες. και εγραψα αυτη την απαντηση επειδη ειπες οτι η σταση μας ειναι ρατσιστικη προς του καπνιζοντες.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Η Alaskan Airlines πρόσφατα απαγόρευσε στους υπαλληλους της να καπνίζουν!Γενικώς!Και αν κάνει έλεγχο και βρει ότι καπνίζουν τους απολύει!
προφανώς κάποιους αυτή η πρακτική τους βρίσκει σύμφωνους!Οπως και πολλούς φαντάζομαι εύρισκε σύμφωνους το κάψιμο 'μαγισσών'!!
α, μην ανησυχείς, αυτό είναι το επόμενο βήμα και στην Ευρώπη! Αν όλοι οι ευρωπαίοι δέχονται τους νόμους άκριτα όπως ο κ. Σπύρος (alfasud), εκεί θα καταντήσουμε...
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ