-
Ο χρήστης skye έγραψε:
εστω οτι σ´αυτο εχεις δικιο, δεν θα κολλησουμε εδω
δεν μου απαντησες ομως για τους παχυσαρκους. οταν βλεπεις καποιον απο αυτους να τρωει στα μακντοναλτς, του λες να μην τρωει επειδη εχει ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ οτι η παχυσαρκια δημιουργει εξισου σοβαρα προβληματα με το καπνισμα (απο στεφανιαια νοσο μεχρι απνοιες και οτιδηποτε μπορεις να φανταστεις..) ;Οχι δεν τους λεω τιποτα φυσικα! Τι με κοφτει εμενα;;
Εγω για σας εδω νοιαζομαι
-
κ εγω σ'αγαπαω βρε, αλλα θα σ'αγαπαω περισσοτερο αμα αλλαξεις ομαδα
-
ΤΙ λες ρε;
Θα αρχίσω εγώ μετά το τσιγάρο! -
H συζήτηση γίνεται για το αν θα πρέπει να απαγορευτεί στους δημόσιους χώρους αν κατάλαβα καλά. Δε θα σχολιάσω τις παπαριές της Κανέλλη, η γνώμη μου είναι ότι, αν και γενικά είμαι κατά της οποιασδήποτε απαγόρευσης, πρέπει να απαγορευτεί.
Γιατί? Γιατί απλά δε γουστάρω να αναπνέω τον καπνό του καθενός και να συνδυάζω όλες τις κοινωνικές μου εκδηλώσεις με ντουμανιασμένους τεκέδες.
Πραγματικά απορώ με τους καπνιστές. Έχετε υπόψη σας τα στατιστικά ΓΕΓΟΝΟΤΑ?
Το ότι είναι σχεδόν σίγουρο (σε ποσοστό σχεδόν 80%) ότι κάποια στιγμή θα ΠΕΘΑΝΕΤΕ από πάθηση που σχετίζεται με το τσιγάρο και κατα πάσα πιθανότητα επώδυνα, δε σας ενοχλεί?
Η έκθεση στον καπνό ενός μπαρ πχ για ένα 2-3ωρο ισοδυναμεί με το κάπνισμα συγκεκριμένου αριθμού τσιγάρων (κάπου 10 αν θυμάμαι καλά).
Φίλος μου μπάρμαν πήγε στο γιατρό και μόλις είδε την ακτινογραφία του, του λέει κόψε το τσιγάρο οπωσδήποτε! Και μιλάμε για παιδί που αθλείται όλη του τη ζωή και δεν έχει καπνίσει ποτέ!
Μια ακόμη αρρωστημένη συνήθεια σε μια αρρωστημένη κοινωνία, αποδεδειγμένα απίστευτα βλαβερή και εθιστική, αλλά ταυτόχρονα απίστευτα προσοδοφόρα και τεράστια βιομηχανία.. το ερώτημα για μένα θα ήταν γιατί δεν σταματάει η παραγωγή τσιγάρων και όχι γιατι δεν το απαγορεύουν... -
Σε δημόσιους χώρους ΜΗ αναψυχής ναι...Δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία, σχολεία, εμπορικά καταστήματα, αεροπλάνα, πλοία, λεωφορεία κλπ κλπ...Σε χώρους αναψυχής όμως εστιατόρια, μπαρ, club κλπ καλό θα ήταν να κατηγοριοποιηθούν : εστιατόριο καπνιστών, μπαρ καπνιστών κι όποιος θέλει πάει, αν δε θες δεν πας...Για την ψυχαγωγία μας πρέπει να έχει ο μπαχτσές από όλα τα καλά, δεν σε υποχρεώνει κανείς να μπεις σε εστιατόριο καπνιστών...Έτσι θα διατηρήσουμε κάποιους χώρους, που ουσιαστικά κανείς δεν μπορεί να αποφύγει, μακριά από τον καπνό, αλλά θα μπορούν να διασκεδάζουν και οι μεν και οι δε χωρίς να ενοχλεί ο 1 τον άλλο σε χώρους αναψυχής αποκλειστικά αφιερωμένους σε καπνιστές...
-
...δε μετραει! για τους μη καπνιστες δε θα μεινει ... κολυμπιθροξυλο!
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
H συζήτηση γίνεται για το αν θα πρέπει να απαγορευτεί στους δημόσιους χώρους αν κατάλαβα καλά. Δε θα σχολιάσω τις παπαριές της Κανέλλη, η γνώμη μου είναι ότι, αν και γενικά είμαι κατά της οποιασδήποτε απαγόρευσης, πρέπει να απαγορευτεί.
Γιατί? Γιατί απλά δε γουστάρω να αναπνέω τον καπνό του καθενός και να συνδυάζω όλες τις κοινωνικές μου εκδηλώσεις με ντουμανιασμένους τεκέδες.
Το ότι είναι σχεδόν σίγουρο (σε ποσοστό σχεδόν 80%) ότι κάποια στιγμή θα ΠΕΘΑΝΕΤΕ από πάθηση που σχετίζεται με το τσιγάρο και κατα πάσα πιθανότητα επώδυνα, δε σας ενοχλεί?
Η έκθεση στον καπνό ενός μπαρ πχ για ένα 2-3ωρο ισοδυναμεί με το κάπνισμα συγκεκριμένου αριθμού τσιγάρων (κάπου 10 αν θυμάμαι καλά).
Φίλος μου μπάρμαν πήγε στο γιατρό και μόλις είδε την ακτινογραφία του, του λέει κόψε το τσιγάρο οπωσδήποτε! Και μιλάμε για παιδί που αθλείται όλη του τη ζωή και δεν έχει καπνίσει ποτέ!
Μια ακόμη αρρωστημένη συνήθεια σε μια αρρωστημένη κοινωνία, αποδεδειγμένα απίστευτα βλαβερή και εθιστική, αλλά ταυτόχρονα απίστευτα προσοδοφόρα και τεράστια βιομηχανία.. το ερώτημα για μένα θα ήταν γιατί δεν σταματάει η παραγωγή τσιγάρων και όχι γιατι δεν το απαγορεύουν...kovathe μαλλον δεν προσεξες τη συζητηση μας...
Συμφωνα με τις απαντησεις που πηρα πριν, οι καπνιστες γνωριζουν οτι το τσιγαρο τους σκοτωνει (χωρις ισως και θα) αλλα θελουν να ασκησουν το δικαιωμα τις αυτοκαταστροφης!
Καθηγητης ΩΡΛ μας ειπε οτι μετα απο νυχτερινη διασκεδαση σε κλειστο χωρο ειναι σαν να καπνισες 80-100 τσιγαρα! Για ποια 10 μιλας τωρα... -
Ο χρήστης og2002gr έγραψε:
Μια ακόμη αρρωστημένη συνήθεια σε μια αρρωστημένη κοινωνία, αποδεδειγμένα απίστευτα βλαβερή και εθιστική, αλλά ταυτόχρονα απίστευτα προσοδοφόρα και τεράστια βιομηχανία.. το ερώτημα για μένα θα ήταν γιατί δεν σταματάει η παραγωγή τσιγάρων και όχι γιατι δεν το απαγορεύουν...kovathe μαλλον δεν προσεξες τη συζητηση μας...
Συμφωνα με τις απαντησεις που πηρα πριν, οι καπνιστες γνωριζουν οτι το τσιγαρο τους σκοτωνει (χωρις ισως και θα) αλλα θελουν να ασκησουν το δικαιωμα τις αυτοκαταστροφης!
Καθηγητης ΩΡΛ μας ειπε οτι μετα απο νυχτερινη διασκεδαση σε κλειστο χωρο ειναι σαν να καπνισες 80-100 τσιγαρα! Για ποια 10 μιλας τωρα...να πεις στο καθηγητη, οτι ακομη και καπνιστης να εισαι, αν καπνισεις 80 τσιγαρα σε λιγες ωρες θα πας στο νοσοκομειο απο δηλητηριαση νικοτινης...
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Σε δημόσιους χώρους ΜΗ αναψυχής ναι...Δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία, σχολεία, εμπορικά καταστήματα, αεροπλάνα, πλοία, λεωφορεία κλπ κλπ...Σε χώρους αναψυχής όμως εστιατόρια, μπαρ, club κλπ καλό θα ήταν να κατηγοριοποιηθούν : εστιατόριο καπνιστών, μπαρ καπνιστών κι όποιος θέλει πάει, αν δε θες δεν πας...Για την ψυχαγωγία μας πρέπει να έχει ο μπαχτσές από όλα τα καλά, δεν σε υποχρεώνει κανείς να μπεις σε εστιατόριο καπνιστών...Έτσι θα διατηρήσουμε κάποιους χώρους, που ουσιαστικά κανείς δεν μπορεί να αποφύγει, μακριά από τον καπνό, αλλά θα μπορούν να διασκεδάζουν και οι μεν και οι δε χωρίς να ενοχλεί ο 1 τον άλλο σε χώρους αναψυχής αποκλειστικά αφιερωμένους σε καπνιστές...Δε διαφωνώ με τη φιλοσοφία του 'πρέπει να έχει ο μπαχτσές από όλα τα καλά'.
Καταλαβαινεις όμως ότι αυτό που προτείνεις είναι μάλλον αδύνατο να υλοποιηθεί, όπως είπε και ο tm. Όπως και το αντίστοιχο μέτρο με τους χώρους για μη καπνίζοντες που αποδείχτηκε μια μαλακία και μισή στην πράξη, με τους μη καπνίζοντες να βρίσκονται πρακτικά στον ίδιο χώρο με τους καπνιστές.
Βασικά η διαφωνία μου είναι στο ποιος πρέπει να περιθωριοποιηθεί και αυτός για μένα είναι ο καπνιστής και όχι ο μη καπνιστής όπως είναι τώρα.
Ας υπάρχουν και κάποιοι περιορισμένοι χώροι για τους καπνιστές και σε όλους τους υπόλοιπους που αποτελούν και τη συντριπτική πλειοψηφία, καφετέριες,μπαρ, κέντρα διασκέδασης να απαγορευτεί, όπως είναι και στις περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και πραγματικά χαίρεσαι να πηγαίνεις, όχι όπως εδώ που νομίζεις ότι θα πεθάνεις. -
Κανείς δεν πρέπει να περιθωριοποιηθεί/περιθωριοποιείται!! Έτσι οδηγούμαστε σε πολύ δύσκολο 'μονοπάτια'.
Η κατάσταση, για τους μη καπνίζοντες, είναι, όντως, δύσκολη. Θα πρέπει να βρεθεί μια λύση. Με αμοιβαίες υποχωρήσεις. Αλλά όχι με περιθωριοποιήσεις.
-
Ο χρήστης og2002gr έγραψε:
kovathe μαλλον δεν προσεξες τη συζητηση μας...
Καθηγητης ΩΡΛ μας ειπε οτι μετα απο νυχτερινη διασκεδαση σε κλειστο χωρο ειναι σαν να καπνισες 80-100 τσιγαρα! Για ποια 10 μιλας τωρα...Μωρε το πρόσεξα. Τα διάβασα όλα πριν γράψω.
Το θέμα είναι να καταλάβουν ότι αν θέλουν να αυτοκτονήσουν δεν είναι απαραίτητο να παρουν κι άλλους στο λαιμό τους.
Αν πχ κάποιος θέλει να πηδήξει από την ταράτσα του, να προσέξει πρώτα να μην περνάω εγώ από κάτω εκείνη την ώρα και πέσει πάνω μου και μετά ας πηδήξει, δε με απασχολεί τι κανει ο καθένας με την υγεία του, εκτός και αν είναι κοντινό μου πρόσωπο.
Γιατί όμως πρέπει εγώ να περπατάω κοιτάζοντας τις ταρατσες μην έρθει κανείς επάνω μου ή να αποφεύγω τους δρόμους?
Το ίδιο είναι και με το κάπνισμα.
Προσωπικά, με ενοχλεί ακόμα και στη στάση του λεωφορείου, που το κάθε ΖΩΟ ανάβει τσιγάρο και γράφει όλους τους άλλους στα παπαρια του. Τραβα πιο περα ρε φίλε ή κάπνισε σπίτι σου, εγώ γιατί να το αναπνέω? -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Κανείς δεν πρέπει να περιθωριοποιηθεί/περιθωριοποιείται!! Έτσι οδηγούμαστε σε πολύ δύσκολο 'μονοπάτια'.Η κατάσταση, για τους μη καπνίζοντες, είναι, όντως, δύσκολη. Θα πρέπει να βρεθεί μια λύση. Με αμοιβαίες υποχωρήσεις. Αλλά όχι με περιθωριοποιήσεις.
Ωραία όλα αυτά (αν και κάπως πολιτικά ορθά ) αλλά μήπως αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν είναι περιθωριοποιημένοι οι μη καπνιστές?΅
Ε, προτιμω να γίνει το αντίθετο, γιατί με τα ζώα που έχουμε να κανουμε, και όλοι μας συναναστρεφόμαστε καθημερινά, δεν υπάρχει άλλη λύση.
Δε μιλάω φυσικά για όλους τους καπνιστές όυτε όπως είπε και ο skye πριν για το σπίτι του καθενός, αλλά για την πλειοψηφία. -
Από την στιγμή που οι περισσότεροι καπνίζουν (ακόμα) τότε είναι αναμενόμενο οι μη καπνιστές, σαν μειοψηφία, να αισθάνονται αδικημένοι.
Ήδη πολλές εταιρείες δεν επιτρέπουν το κάπνισμα εντός των κτιρίων. Το ίδιο και στα ΜΜΜ. Το ίδιο και στα Νοσοκομεία και Δημόσιες Υπηρεσίες. Το ίδιο και στα θέατρα, σινεμά. Οπότε είναι λίγο υπερβολικό να μιλάμε για 'προνομιακή' μεταχείριση των καπνιστών.
Σε λίγο καιρό θα απαγορευθεί, εκ των πραγμάτων, και σε όλους τους υπόλοιπους δημόσιους χώρους. Και οι καπνιστές θα πρέπει να βγουν έξω για να καπνίσουν. Ελπίζω μόνο να μην καταντήσουμε σαν τους Αμερικάνους, που πέφτουν μυνήσεις αν καπνίσεις σε απόσταση μικρότερη των 15 μέτρων από το σπίτι του άλλου!!
-
..αγαπημενε μου γειτονα!! ΕΣΥ θα με κανεις πλουσιο!
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Σας πιανει παντως μια φοβια τους μη καπνιστες, οτι αν εισπνευσετε νικοτινη ο χαρος θα σας περιμενει στο επομενο στενο.Η λέξη φοβία αναφέρεται σε ανύπαρκτους, ή αμελητέους κινδύνους. Οι πιθανότητες σου να πεθάνεις από κάποιο καρδιακό νόσημα εξαιτίας του παθητικού καπνίσματος είναι αυξημένες κατά 23%, ενώ έχεις 20-30% μεγαλύτερες πιθανότητες να πεθάνεις από καρκίνο του πνεύμονα, σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας. Το εξωφρενικότερο όλων; Είναι 100 φορές πιο πιθανό να πάθεις καρκίνο του πνεύμονα αν περνάς μια ώρα την ημέρα στο ίδιο χώρο με ένα καπνιστή από το να περάσεις 20 χρόνια της ζωής σου σε ένα κτίριο που περιέχει αμίαντο.
Ειλικρινά δεν ξέρω αν είμαι περισσότερο, ή λιγότερο φοβιτσιάρης από τον μέσο αστό. Αυτό που ξέρω είναι ότι θέλω να είναι δική μου επιλογή οι δραστηριότητες που αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες μου να πάθω κάτι, όχι των άλλων.
Το δικαιωμα του Λαππα στον καθαρο αερα, εξαρταται απο τον διπλανο του που καπνιζει η οχι?
Δηλαδη οταν περπατας στη Αθηνα, φορας μασκα οξυγονου?Mην νομίζεις ότι ασχολούμαστε μόνο με το κάπνισμα. Αντίστοιχες απαιτήσεις για μείωση των κινδύνων υπάρχουν και στην κίνηση στους δρόμους. Για αυτό ακριβώς μπορείς να αγοράσεις μόνο καταλυτικά αυτοκίνητα και γιαυτό υπάρχουν ΚΤΕΟ για να εξασφαλίζουν την σωστή λειτουργία τους. Το ότι το σύστημα ελέγχων δεν λειτουργεί είναι αποτέλεσμα της διαφθοράς και γενικότερης νοοτροπίας που υπάρχει στην χώρα μας, ή ίδια νοοτροπία που επιτρέπει σε γιατρούς και επισκέπτες να καπνίζουν μέσα στα νοσοκομεία, στους καθηγητές μέσα στις τάξεις και στους υπαλλήλους μέσα στις δημόσιες υπηρεσίες.
...Σε χώρους αναψυχής όμως εστιατόρια, μπαρ, club κλπ καλό θα ήταν να κατηγοριοποιηθούν : εστιατόριο καπνιστών, μπαρ καπνιστών κι όποιος θέλει πάει, αν δε θες δεν πας...Για την ψυχαγωγία μας πρέπει να έχει ο μπαχτσές από όλα τα καλά, δεν σε υποχρεώνει κανείς να μπεις σε εστιατόριο καπνιστών...Έτσι θα διατηρήσουμε κάποιους χώρους, που ουσιαστικά κανείς δεν μπορεί να αποφύγει, μακριά από τον καπνό, αλλά θα μπορούν να διασκεδάζουν και οι μεν και οι δε χωρίς να ενοχλεί ο 1 τον άλλο σε χώρους αναψυχής αποκλειστικά αφιερωμένους σε καπνιστές...
Η δημιουργία smokers-only χώρων αναψυχής είναι εντελώς ανέφικτη. Ουσιαστικά ζητάς να δημιουργηθούν κλειστές παρέες που θα δέχονται μόνο όσους καπνίζουν. Και αν κάποιος από τον περίγυρο αυτής της παρέας δεν καπνίζει τι θα κάνει; Θα πρέπει να βρει καινούργιους φίλους; Θα μένει αναγκαστικά σπίτι του κάποιες φορές; Την επόμενη μπριζολοσυναντηση που θα την διοργανώναμε; Σε χώρο καπνιστών, ή μη;
Όσες φορές ήμουν στο εξωτερικό πάντως, ή απαγόρευση καπνίσματος δεν εμπόδισε τους Έλληνες καπνιστές της παρέας από το να περάσουν καλά, ούτε άκουσα ποτέ κάποιον από αυτούς να λέει 'όχι δεν θα βγω απόψε γιατί δεν θα μπορώ να καπνίσω'. Η ουσιώδης διαφορά είναι ότι έχουμε να κάνουμε με μια απολαυστική συνήθεια από την μία, και ζήτημα υγείας από την άλλη. Και είναι παράλογο να ζητάμε αυτά τα δύο να έχουν το ίδιο βάρος στην πλάστιγγα.
-
Δεν είναι καθόλου ανέφικτη...Είναι τόσο όσο η ύπαρξη χώρων όπου παίζουν μόνο τζαζ μουσική ή μόνο μπουζούκια και λαϊκά άσματα, όσο υπάρχουν club για gay, όσο υπάρχουν μπαρ σαδομαζο, μπαρ echangiste (swinging είναι στα αγγλικά, όπου πας συνδοευόμενος για να 'ανταλλάξεις' συντρόφους με άλλα ζευγάρια), υπάρχουν αποκλειστικά χορτοφαγικά εστιατόρια, υπάρχουν μπουρδέλα, υπάρχουν prive club με dress code,υπάρχει η λειτουργία της εκκλησίας με τους δικούς της κανόνες, υπάρχει Ο,ΤΙ γουστάρει του καθενός η ψυχούλα ...Όλα αυτά είναι κλειστές παρέες να ξέρεις και συχνά 'δέχονται' μόνο υπό προϋποθέσεις. Ποιά διαφορά υπάρχει σε μαγαζιά αναψυχής αποκλειστικά καπνιζόντων?
Το επιχείρημα της παρέας είναι άστοχο : όταν πάω με την παρέα μου σε club echangiste ή σε μπουρδέλο ελπίζω να μη θέλεις να τα κλείσουμε επειδή εσένα δε σου αρέσει αυτός ο τρόπος διασκέδασης, αν δε θέλεις κάθεσαι σπίτι, όπως και εγώ δεν θα έρθω να ακούσω μπουζούκια στο 99% των περιπτώσεων κι ας πάει η παρέα όπου θέλει, δεν θα ζητήσω να κλείσουν τα σκυλάδικα...Δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείς ότι το κάπνισμα είναι διαφορετικό : ή θα κάνεις εσύ υποχώρηση και θα έρθεις σε μαγαζί καπνιστών ή θα κάνει η παρέα σου υποχώρηση και θα πάει στο 'δικό' σου μαγαζί ή κανείς δεν θα υποχωρήσει και διαλύεται την παρέα προσωρινά ή και οριστικά...Όμορφα κι απλά...
Διαλέγεις και παίρνεις : ίδιον του φιλελευθερισμού με τον οποίο διατηρείς καλές σχέσεις αν δεν απατώμαι -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Η δημιουργία smokers-only χώρων αναψυχής είναι εντελώς ανέφικτη. Ουσιαστικά ζητάς να δημιουργηθούν κλειστές παρέες που θα δέχονται μόνο όσους καπνίζουν. Και αν κάποιος από τον περίγυρο αυτής της παρέας δεν καπνίζει τι θα κάνει; Θα πρέπει να βρει καινούργιους φίλους; Θα μένει αναγκαστικά σπίτι του κάποιες φορές; Την επόμενη μπριζολοσυναντηση που θα την διοργανώναμε; Σε χώρο καπνιστών, ή μη;Όσες φορές ήμουν στο εξωτερικό πάντως, ή απαγόρευση καπνίσματος δεν εμπόδισε τους Έλληνες καπνιστές της παρέας από το να περάσουν καλά, ούτε άκουσα ποτέ κάποιον από αυτούς να λέει 'όχι δεν θα βγω απόψε γιατί δεν θα μπορώ να καπνίσω'. Η ουσιώδης διαφορά είναι ότι έχουμε να κάνουμε με μια απολαυστική συνήθεια από την μία, και ζήτημα υγείας από την άλλη. Και είναι παράλογο να ζητάμε αυτά τα δύο να έχουν το ίδιο βάρος στην πλάστιγγα.
Xrhsto egw 8a kollhsw mono se ayto.
Les oti h dhmioyrgia smokers only xwrwn anapsyxhs einai anefyktikh. Why ?
Enw sto na dhmioyrgh8oyn xwroi anapsyxhs non smokers only einai kalytera? koita ayta poy les kai bale opoy non smokers , smokers.... To idio kai to ayto einai. Isa isa poy 8a mporei na diateirh8ei mia isoropia akoma kai mesa se mia parea..... Mia sto smoking free kai mia sto smokers place....Ta ypoloipa poy mas ephreazoyn sthn ygeia giati den ta koboyme ef'oson den mporoyme na ta baloyme sthn idia plastigga? Egw pantws edw katw poy apagoreyetai to tsigaro den bgainw gia kafe(eytyxes se club epitrepetai akaoma kai kapoia estiatoria exoyn eidika diamwrfomeno xwro mono gia kapnizontes).... Giati prepei na katsw eksw kai den paleyetai apo thn zesth tetoia epoxh..... opote arazw spiti moy....
-
Hannibal, με συγχωρείς, αλλά δεν διαβάζω Greeklish.
Koutsan, λυπάμαι, αλλά δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα. Στα μπουζούκια, ή στα jazz club μπορείς να πας ακόμα και αν δεν είναι του γούστου σου η μουσική χωρίς να κάνεις ζημιά στην υγεία σου. Στο gay bar φαντάζομαι ότι μπορείς να πεις σε αυτόν που θα σε πλησιάσει 'όχι, ευχαριστώ, είμαι εδώ με φίλους'. Στο χορτοφαγικό εστιατόριο μπορώ κάλλιστα να πάρω μια σαλάτα, να μείνω νηστικός, ή να έχω φάει από το σπίτι και να έρθω μόνο για την παρέα. Στο swingers club μπορώ να μην λάβω μέρος στο fun, απλά να χαζεύω την κοπέλα μου με τους άλλους, χωρίς εγώ να πάθω κάτι, τσεκάροντας παράλληλα ότι 'απολαμβάνει' υπεύθυνα. Σε μαγαζί με dress code που δεν είναι του γούστου μου, μπορώ να έρθω χωρίς να πάθω κάτι άλλο εκτός από το να νιώθω άβολα ίσως. Ακόμα και σε μπουρδελότσαρκα μπορώ να έρθω με την παρέα χωρίς απαραίτητα να θέλω να χρησιμοποιήσω τις υπηρεσίες του μέρους. Σε όλα αυτά τα μέρη το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ανεχτείς μια κατάσταση που πιθανών να μη σου αρέσει, αλλά δεν σου προκαλεί βλάβες στην υγεία.
Σε μαγαζί με καπνό όμως δεν έχω την επιλογή να φέρω τον καθαρό αέρα από το σπίτι. Εκεί ουσιαστικά μου λες 'δέξου το ρίσκο, ή μείνε σπίτι σου'. Ποιος επιβάλει κοινωνικό αποκλεισμό στον άλλο; Εγώ, ή εσύ;
-
εμένα δεν με νοιάζει τι θα κάνουν οι καπνιστές, άμα απαγορευθεί το κάπνισμα και άμα εφαρμοστεί το μέτρο. μπορούν να κάνουν και ναό for all I care. το μόνο που με νοιάζει είναι να μην καπνίζουν εκεί που απαγορεύεται και αν καπνίζουν και τους το λες να το βουλώνουν και να το σβήνουν. πριν βρεθεί κανείς με το τσιγάρο στο στόμα και το κεφάλι στο σκουπιδοτενεκέ.
για την δε ασφάλιση δεν χρειάζεται νομίζω να τους υποχρεώνουμαι σε πρόσθετη. αρκεί να τους αρνούμαστε τα έξοδα νοσηλείας για όλες τις σχετιζόμενες με το κάπνισμα ασθένειες.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
εμένα δεν με νοιάζει τι θα κάνουν οι καπνιστές, άμα απαγορευθεί το κάπνισμα και άμα εφαρμοστεί το μέτρο. μπορούν να κάνουν και ναό for all I care. το μόνο που με νοιάζει είναι να μην καπνίζουν εκεί που απαγορεύεται και αν καπνίζουν και τους το λες να το βουλώνουν και να το σβήνουν. πριν βρεθεί κανείς με το τσιγάρο στο στόμα και το κεφάλι στο σκουπιδοτενεκέ.για την δε ασφάλιση δεν χρειάζεται νομίζω να τους υποχρεώνουμαι σε πρόσθετη. αρκεί να τους αρνούμαστε τα έξοδα νοσηλείας για όλες τις σχετιζόμενες με το κάπνισμα ασθένειες.
Μάλλον τα λες και σοβαρα, οπότε δεν μπαίνω καν στον κόπο να απαντήσω.
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ