-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Σήμερα άκουσα κάποια στιγμή στην τηλεόραση ότι πολύ σύντομα θα απαγορευθεί το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους(εστιατόρια,μπαρ,καφετερίες κτλ) όπως και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.Μάλιστα τα μέτρα θα είναι ιδιαίτερα αυστηρά και δεν θα υπολογιστεί το πολιτικό κόστος όσο μεγάλο και να είναι.......καλό ακούγεται......
πιστεύω δεν θα ισχύσει......
-
Αναπόφευκτα, θα ισχύσει. Και είναι καλό.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αναπόφευκτα, θα ισχύσει. Και είναι καλό.μακάρι Νίκο......
αλλά στις Δημόσιες Υπηρεσίες τι θα γίνει ?
όταν κάποιοι δεν καπνίζουν και οι άλλοι καπνίζουν στην ίδια υπηρεσία ? -
Εκεί απαγορεύεται ήδη (τυπικά)
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Εκεί απαγορεύεται ήδη (τυπικά)εμένα μου λές........
-
Ο χρήστης toyotaman έγραψε:
Αναπόφευκτα, θα ισχύσει. Και είναι καλό.
μακάρι Νίκο......
αλλά στις Δημόσιες Υπηρεσίες τι θα γίνει ?
όταν κάποιοι δεν καπνίζουν και οι άλλοι καπνίζουν στην ίδια υπηρεσία ?Ότι γίνεται και στις επιχειρήσεις. Θα επιβληθεί.
Επαναλαμβάνω. Είναι σωστό να απαγορευθεί. Στο γραφείο μου απαγορεύεται το κάπνισμα. Υπάρχει ειδικός χώρος.
Βγαίνω έξω για να καπνίσω. Το ελάττωσα και ο χώρος εργασίας είναι σαφώς καλύτερος από το προηγούμενο γραφείο μου που καπνίζαμε.
-
Μακαρι, μακαρι.... Fingers Crossed
Την αλλη φορα, περιμενα στο οδοντιατρειο και ο διπλανος μου, χωρις να ρωτησει κανεναν αν ενοχλει, αναβει τσιγαρο.
Τον κοιταω και του λεω 'μπορειτε σας παρακαλω να το σβησετε;'
Μου απανταει 'α σε ενοχλει???!!!' με ενα υφος του στυλ 'εντυπωσιαζομαι που σε ενοχλει, μου φαινεται πολυ περιεργο κι ολας, και ψιλοχαλαστηκα κιολας'.
Βεβαια, το εσβησε. ΑΛΛΑ δε θα ηταν πιο λογικο αυτος να ρωτησει πρωτα 'συγγνωμη, ενοχλει σε καποιον το καπνισμα' ??? Γιατι η by default συμπεριφορα σε αυτον τον τοπο να ειναι 'καπνιζω χωρις να με νοιαζει κανεις αλλος';...
(Τουλαχιστον, αλλοι επισκεπτες στο ιδιο οδοντιατρειο συνηθως βγαινουν εξω στις σκαλες να καπνισουν).
-
Στο οδοντιατρείο? ΕΛΕΟΣ...
Έχω βρεί την χαρά μου εγώ στην Γαλλία που παντού απαγορεύεται το κάπνισμα. -
Λέω να το ξαναρχίσω! Εγώ όταν σταμάτησα δεν υπήρχε αυτό! (ούτε και τσιγάρα DRUM παρά μόνο καπνός, καθώς και άλλες μάρκες που τώρα έχουν περισσότερες εκδόσεις... ) ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΔΙΚΙΑ;
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
http://www.cosmo.gr/News/194244.html' target='_blankΑ ρε κάψιμο!
Πραγματικά τους λυπάμαι τους καπνιστές...
Και έχουμε μια μαλάκω στο γραφείο, χωρίς να ρωτήσει καπνίζει μέσα στην αίθουσα.
Είναι η μοναδική που το κάνει χύμα και χωρίς να τη νοιάζει για τους υπόλοιπους (είμαστε 8 άτομα εκεί μέσα) ενώ υπάρχουν κι άλλοι καπνιστές.
Ευτυχώς που είναι μεγάλη η αίθουσα (απέχει κάπου 7-8 μέτρα από μένα - εχω πάει στην άλλη άκρη) και έχω και παράθυρο, οπότε όταν αναβει, ανοίγω κι εγω το παράθυρο ακόμα και να χιονίζει που λέει ο λόγος . Άι σιχτήρ μαλάκω!Όσο για τα μέτρα, να δούμε πότε επιτέλους θα εφαρμοστούν τα αυτονόητα, όπως σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, και να απαγορευτεί ΠΑΝΤΟΥ η μαλακία. Είχα πάθει πλάκα και Παρίσι και Βαρκελώνη που έμπαινες βράδυ σε μπαρ και μπορούσες να αναπνεύσεις!
Εδώ βγαίνεις έξω βράδυ και μαστουρώνεις! -
Αν δεν το δω να συμβαίνει παντού δεν πιστεύω τίποτα...
Και αν το απαγορεύσουν καλά θα κάνουν και για μένα, και οι λόγοι είναι αυτονόητοι. -
Αυτό το 'ηλεκτρονικό τσιγάρο' τι είναι ??? Εχει έρθει στην Ελλάδα ???
-
-
Ο χρήστης MAGIK έγραψε:
Αυτό το 'ηλεκτρονικό τσιγάρο' τι είναι ??? Εχει έρθει στην Ελλάδα ???Το είδα την περασμένη βδομάδα στην εκπομπή του Παπαδάκη, ήταν και η Κανέλλη εκεί (αυτή καπνίζει κανονικά στις εκπομπές). Υπάρχει σε διάφορες γεύσεις και σε νικοτίνη αλλά δεν το φέρνουν αυτό.
Το κάπνιζε ο Λιαρέλης, το δοκίμασε και η Κανέλλη. Η κάφτρα στη τηλεόραση είναι αληθοφανής όπως και ο καπνός αν τον βγάλεις αμέσως από το στόμα.
Η Κανέλλη έλεγε ότι θα αρχίσουν να το καπνίζουν παιδάκια για παιχνίδι.
-
Ο χρήστης MAGIK έγραψε:
Αυτό το 'ηλεκτρονικό τσιγάρο' τι είναι ??? Εχει έρθει στην Ελλάδα ???Εμένα μου φαίνεται σαν τα 'παιδικά' κινητά τηλέφωνα. Τίποτα δεν είναι (τόσο βλαβερο, αλλά και τόσο εθιστικό) σαν το αληθινο.
-
Ο καπνός α λα γκρεκ
Του Νικου ΒατοπουλουΙσως να έχει συμβεί και εσάς αλλά νιώθω ιδιαίτερα άβολα όταν βουλιαγμένος στην πολυθρόνα της σκοτεινής αίθουσας είμαι αναγκασμένος να βομβαρδίζομαι με διαφημίσεις προϊόντων καπνού. Υπάρχει έστω και ένα σινεμά στην «παλιά» Ε.Ε. που να επιτρέπει κάτι τέτοιο; Αλλά στην Ελλάδα ξεκινάμε από τα βασικά. Οπως -το είπε και ο υπουργός Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλος- δεν θα επιτρέπεται να πωλούνται τσιγάρα σε ανήλικους. Ευχαριστούμε γι’ αυτήν την τόσο ριζοσπαστική ρύθμιση! Κι ας είναι οι δρόμοι μας, τα περίπτερα, οι στύλοι γεμάτοι γιγαντοαφίσες και παντός τύπου διαφημίσεις τσιγάρων. Είναι πράγματι η Ελλάδα το τελευταίο δυτικό Ελντοράντο για τις καπνοβιομηχανίες και τις διαφημιστικές.
Θέλουμε τον χρόνο μας. Οπως λένε κάποιες μετρήσεις κοινής γνώμης, «έχουμε» γίνει πιο δεκτικοί στις απαγορεύσεις του καπνίσματος. Κρίμα! Πάνε οι εποχές που οι «Ελληναράδες» έβγαζαν τις αεροσυνοδούς ξένων εταιρειών από τα ρούχα τους, όταν άναβαν τσιγάρο στις τουαλέτες. Μετά τους κυνηγούσαν στα αεροδρόμια γιατί ήθελαν να το ανάψουν πριν πάρουν καλά καλά τις αποσκευές. Ολα αυτά φαίνεται να ανήκουν στο παρελθόν. Πάει, χαλάσαμε ως λαός...
Αργούμε αλλά τα καταφέρνουμε. Καλά, εννοείται ότι ακόμη ειρωνευόμαστε τους Αμερικανούς για την «αντικαπνιστική υστερία» τους (ενώ εμείς είμαστε «κύριοι» και «κυρίες» σε όλα μας), αλλά αφού είδαμε ότι και οι Ιταλοί προσαρμόστηκαν, αναρωτηθήκαμε μήπως υπάρχει και η άλλη άποψη...
Αλλά πού να τη βρεις; Στα περισσότερα αθηναϊκά εστιατόρια (δεν μιλάμε για ταβέρνες, καφέ ή μπαρ - εκεί έχετε «χάσει» αν δεν καπνίζετε) ο χώρος των μη καπνιζόντων έχει συρρικνωθεί όταν δεν έχει εξαφανιστεί. Σε εστιατόριο της οδού Μετσόβου μού έκαναν χαριτωμένη παρατήρηση γιατί δεν τους είπα ότι η κράτηση ήταν για «μη καπνιστές» ώστε να μη δώσουν και τη μικροσκοπική αίθουσα (προορισμένη για τους «ξενέρωτους» άκαπνους) στους πεινασμένους θεριακλήδες. Παρ’ όλη την απόσταση που χωρίζει ακόμη την Αθήνα από τη Ρώμη και το Λονδίνο σε θέματα παιδείας καπνιστών και μη, έχει σημειωθεί μια κάποια πρόοδος.
Στα βασικά βεβαίως. Διότι, εδώ, όπως ακούσαμε και τον υπουργό μας, αρχίζουμε ξανά από το άλφα-βήτα, σαν να μην έχει γίνει και παλαιότερα η ίδια συζήτηση και σαν να μην το έχει διαπιστώσει ιδίοις όμμασι ο μισός ελληνικός πληθυσμός όταν ταξιδεύει σε πιο πολιτισμένες χώρες. Οτι, δηλαδή ο κόσμος αλλάζει, για να μη πω «προχωράει». Οπως μας πήρε κάτι χρόνια να βάλουμε το Ιντερνετ στο σπίτι μας, όπως μας πήρε κάτι χρόνια να καταλάβουμε ότι το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης αναγνωρίζει απλώς μια πραγματικότητα και επιλύει πρακτικά θέματα, έτσι μας παίρνει χρόνια να καταλάβουμε ότι δεν μπορείς να ανάβεις το τσιγάρο σου όπου σου καπνίσει. Εν τω μεταξύ, όλα τα περίπτερα της Ελλάδας μάς θυμίζουν ότι ζούμε σε τριτοκοσμική χώρα με τις διαφημίσεις καπνού «περικεφαλαία» τους. Και στα σινεμά, βλέποντας τις διαφημίσεις τσιγάρων, θα είμαστε ακόμη υποχρεωμένοι να νιώθουμε πολίτες τρίτης κατηγορίας. Αλλά πού θα πάει; Είπαμε, θέλουμε τον χρόνο μας. Μη μας ζορίζετε άλλο κύριε υπουργέ!
-
Dutch coffee shops weed out tobacco
Making joints with any sort of tobacco will be outlawedIt is a lazy weekday afternoon inside the Rusland coffee shop, one of the oldest in Amsterdam.
For years locals and tourists have been coming here to relax in easy chairs, roll up a joint and lose a few hours as they take advantage of Amsterdam's famously relaxed approach to marijuana.
But now, there is a cloud on the horizon. From Tuesday 1 July, the Dutch will impose a nationwide ban on smoking tobacco in cafes, bars and restaurants - meaning any joints rolled using tobacco will be illegal.
Strictly speaking, marijuana is illegal as well - but it is tolerated. So, perhaps oddly, the smoking of pure grass or hash will still be allowed.Not for the coffee
The coffee shop owners fought the ban for months, but to no avail.
Esther Delahaige, who works behind the bar at the Rusland, says no-one is quite sure how the customers will react.
'They don't come here for the coffee, you know,' she says with a laugh.
'It's going to be really hard. Everyone is just waiting to see. We're all just really anxious to see what will happen. We don't know.'
Lung experts Pauline Dekker and Wanda de KanterOver at the Red Cross Hospital in Beverwijk, just north of Amsterdam, Doctors Pauline Dekker and Wanda de Kanter know what they hope the ban will achieve.
These two lung experts - authors of a best-selling guide to giving up smoking - are looking forward to a drop in the number of smokers.
They see the damage done by smoking every working day, and they believe there can be no exceptions to the ban.
'Tobacco causes such great numbers of suffering,' says Dr Dekker.
'Here in Holland we're a small country, but we still have nearly 4 million nicotine abusers. Two million of them will die because of their nicotine abuse.
'And one million will die between the ages of 35 and 69 - which is about 13 years too young. Exemption doesn't work - that's why we have to stop the abuse everywhere. That means also in coffee shops.'No worries
Back in town at another coffee shop, the Greenhouse, a smoker pulls enthusiastically on a bubbling bong.
Many health professionals are increasingly worried about the psychological impact new stronger variations of cannabis can have, especially on young users.Vaporisers and other alternatives of inhaling cannabis are replacing joints
And in the Greenhouse many of the customers - most of them British - do look young. To my eyes at least, some of them would be hard pushed to meet the strict over-18 age limit.
Like the bong smoker, many are already using cannabis without tobacco.
Some inhale from a medical vaporiser that heats the cannabis to 158 degrees Celsius, filling a plastic bag with pure THC, the active ingredient in cannabis.
And Greenhouse owner and spokesman for the Dutch Cannabis Retailers Association, Arjan Roskam, says people are increasingly opting for a tobacco-free smoke. He is not worried about the impact of the new law.
'It's much healthier to smoke cannabis than tobacco so actually it's a very normal law,' he says.
'Slowly, everyone's realising that tobacco is not the way to go. Most people smoke pure cannabis. And cannabis of course has much less health risks than tobacco, as we all know.'
Some doctors and psychologists would disagree with that last statement. But the Dutch authorities have clearly decided that it is tobacco that presents the most clear and present danger.By Dominic Hughes
BBC News, Amsterdam -
Απίστευτοι οι Ολλανδοί
Το κάπνισμα απογορεύεται. Ζήτω το κάπνισμα! -
-Ελενίτσα, τι κάνεις εκεί στα σκοτεινά με τον Τοτό;
-Πηδιόμαστε μπαμπα.
-Α, εντάξει. Ελεγα μήπως καπνίζατε -
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ