-
ΣΤΟΠ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ...
ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.....
ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ.... -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Μπορεί να και'ναι έτσι... Αλλά η εμπειρία μου απο τα ταξίδια στις χώρες αυτές λέει ότι εκεί κάπνιζα με το ζόρι το 1/5 των τσιγάρων που κάνω υπό Κ.Σ. ... και αν έμενα περισσότερο εκεί, σίγουρα θα το είχα κόψει.
Ακριβώς: υποτίθεται οτι κάνεις ένα τσιγάρο για να χαλαρώσεις... αν είναι να αγχώνεσαι για το πότε, που και πως, το στέλνεις από κει που'ρθε
+++
...oπότε η όλη 'απόλαυση' παει περίπατο......και το κόβεις το ρημάδι! -
Παιδιά εγώ κάπνιζα για 26 ολόκληρα χρονιά.
Όταν το έκοψα κατάλαβα ότι το τσιγάρο δεν ήταν
ούτε καν απόλαυση .Έφτασα τα 2 πακέτα την ημέρα.
Μια μπόχα ήταν όλη την ημέρα που βρώμαγε τα ρούχα μου
και όλο το σπίτι
Τα ξέρετε αλώστε. Π ως το έκοψα ? Μια ημέρα είπα: Τέρμα ως εδώ. Βασική
Προϋπόθεση να μην έχετε πακέτο μαζί σας. Γιατί τότε το χέρι, προηγείται
του εγκεφάλου και πάει καρφί στο πακέτο. Προσπάθησα και υπεβλήθηκα
στον εαυτό μου και τα κατάφερα. Βέβαια τους πρώτους μήνες είχα… αδειάσει όλες
τις τσίχλες και τα μπισκότα απ` όλα τα περίπτερα περιοχής αττικής
Νομίζω ότι το τσιγάρο είναι περισσότερο θέμα συνήθεια κίνησης των χεριών
και λιγότερο θέμα απόλαυσης,. Aλώστε τι απόλαυση ρε γαμωτο να είναι εαυτός
ο μπουχός κι αυτή η καπνιά??Υ Γ. ( Όταν βέβαια κάπνιζα έλεγα κι εγώ άλλα εε!!!!! )
-
Μπα, και γώ που ακόμα καπνίζω συμφωνώ....
Ας προλάβουν λοιπόν τώρα όλοι όσοι είναι στη φάση της 'πνευματικής' εξάρτησης, γιατί μετα από κάποιο καιρο περνάς στη φάση της 'σωματικής' εξάρτησης..... Η νικοτινη βλέπεις εθίζει..... οπότε τα πράγματα ζορίζουν.
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Μπα, και γώ που ακόμα καπνίζω συμφωνώ....Ας προλάβουν λοιπόν τώρα όλοι όσοι είναι στη φάση της 'πνευματικής' εξάρτησης, γιατί μετα από κάποιο καιρο περνάς στη φάση της 'σωματικής' εξάρτησης..... Η νικοτινη βλέπεις εθίζει..... οπότε τα πράγματα ζορίζουν.
Συμφωνεις, αλλα τι κανεις ?
-
Έχω μείνει στη θεωρία ο μ@λ@κ@ς.
-
Έχω μείνει στη θεωρία ο μ@λ@κ@ς.να περασεις απο την θεωρεια στην πραξη........
κανε την προσπαθεια.......
μασα τσιχλες...... -
Ευχαριστώ. Κουβέντα σαν κι'΄αυτή είναι το καλύτερο αντικαπνιστικό για μένα.
-
Ευχαριστώ. Κουβέντα σαν κι'΄αυτή είναι το καλύτερο αντικαπνιστικό για μένα.δοκιμη.....
κοφτο εστω και για δυο ημερες, και θα δεις αν μπορεις να ανταπεξελθεις..... -
Μπα, και γώ που ακόμα καπνίζω συμφωνώ....Ας προλάβουν λοιπόν τώρα όλοι όσοι είναι στη φάση της 'πνευματικής' εξάρτησης, γιατί μετα από κάποιο καιρο περνάς στη φάση της 'σωματικής' εξάρτησης..... Η νικοτινη βλέπεις εθίζει..... οπότε τα πράγματα ζορίζουν.
Αντίθετα το λές..
Τα συμπτώματα της σωματικής εξάρτησης εξαφανίζονται 2 - 3 μέρες μετά το τελευταίο τσιγάρο. Η πνευματική εξάρτηση από την άλλη, χρειάζεται πολύ περισσότερο για να ξεπεραστεί. -
Απόλαυση και πράσινα άλογα. Ντοπάρεστε για να ανταπεξέρχεστε στα προβλήματα, ντόπα είναι το τσιγάρο. Γι'αυτό και η απαγόρευση ξεκίνησε από το χώρο της δουλειάς, δεν μπορούσαν να συναγωνιστούν τη ντόπα σας οι άλλοι.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Απόλαυση και πράσινα άλογα. Ντοπάρεστε για να ανταπεξέρχεστε στα προβλήματα, ντόπα είναι το τσιγάρο. Γι'αυτό και η απαγόρευση ξεκίνησε από το χώρο της δουλειάς, δεν μπορούσαν να συναγωνιστούν τη ντόπα σας οι άλλοι.Το οτι παει να καταντησει ποινικο αδικημα σε καποιες χωρες οταν σε πιασουν να καπνιζεις σε απαγορευμνους χωρους ειναι λαθος.
Με την απαγορευση γινονται περισσοτεροι καπνιστες γιατι το απαγορευμενο ειναι ποιο γλυκο.
Πρεπει να γινει σωστη ενημερωση στον κοσμο για τις σοβαρες επιπτωσεις στην υγεια του....μονο ετσι θα καταλαβουν οι καπνιστες....... -
Ο χρήστης toyotaman έγραψε:
Απόλαυση και πράσινα άλογα. Ντοπάρεστε για να ανταπεξέρχεστε στα προβλήματα, ντόπα είναι το τσιγάρο. Γι'αυτό και η απαγόρευση ξεκίνησε από το χώρο της δουλειάς, δεν μπορούσαν να συναγωνιστούν τη ντόπα σας οι άλλοι.
Το οτι παει να καταντησει ποινικο αδικημα σε καποιες χωρες οταν σε πιασουν να καπνιζεις σε απαγορευμνους χωρους ειναι λαθος.
Με την απαγορευση γινονται περισσοτεροι καπνιστες γιατι το απαγορευμενο ειναι ποιο γλυκο.Να νομιμοποιήσουμε τότε τους φόνους μπας και μειωθούν.
-
Ο χρήστης toyotaman έγραψε:
Το οτι παει να καταντησει ποινικο αδικημα σε καποιες χωρες οταν σε πιασουν να καπνιζεις σε απαγορευμνους χωρους ειναι λαθος.
Με την απαγορευση γινονται περισσοτεροι καπνιστες γιατι το απαγορευμενο ειναι ποιο γλυκο.
Πρεπει να γινει σωστη ενημερωση στον κοσμο για τις σοβαρες επιπτωσεις στην υγεια του....μονο ετσι θα καταλαβουν οι καπνιστες.......+1
Άλλωστε η απαγορευτική πολιτική δεν ωφέλησε ποτέ.. άσε που τα κίνητρά της είναι συχνά ύποπτα. (ή υστερικές 'αμερικανιές')
Τώρα που το λέμε, χτες το βράδυ βγήκαμε για φαγητό. 10 άτομα. Καπνιστές: 1,5 (ο μισός είναι περιστασιακός)... Φανταστήτε πως ένιωθε ο ένας... θλιβερή μειοψηφία... (ασε που το κρασί ήταν ψιλο-μάπα και το μαγαζί όχι τίποτα το ιδιαίτερο....). Το αποτέλεσμα; ο καπνιστής περιορίστηκε σε 2, θλιβερά, πειθαναγκαστικά τσιγάρα έξω στην αυλή. Ξεφτίλα (για τον καπνιστή, εννοείται).
Το κόβω! -
Εγώ εξακολουθώ να επιμένω. Αν θέλουμε μπορούμε να το κοψουμε Δεν είναι δα και ηρωίνη
Εδώ ρε παιδιά χάνουμε ανθρώπους δικούς μας και το ξεπερνάμε
Και δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε την βρωμώ φουμα
ΕΛΑ αγάντα όλοι μαζί κοφτετο το τιμημένο -
Μόνο τιμημένο δεν θες να πεις, αλλά είσαι σεμνός...
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Με την απαγορευση γινονται περισσοτεροι καπνιστες γιατι το απαγορευμενο ειναι ποιο γλυκο.Να νομιμοποιήσουμε τότε τους φόνους μπας και μειωθούν.
Σωστός! Θα έχει μια μαζική έκρηξη στην αρχή, αφού η απαγόρευση έχει ριζώσει μέσα μας, αλλά μετά θα έκοβα το χέρι μου ότι θα μειώνονταν! Σαν τις πατάτες του Καποδίστρια!
-
δεν ξερω τελικα αν πρεπει ως πολιτες αυτης της χωρας να συνεχιζουμε να απαιτουμε πραγματα που ειναι αυτονοητα στις πολιτισμενες χωρες ή απλα επειδη ξερουμε οτι τιποτα δεν προκειται να γινει, να τα παρατησουμε και να κοιταξουμε αν θα μας βολευε η μεταναστευση σε καποια πιο πολιτισμενη χωρα..
και τα λεω αυτα διοτι ως φοιτητης ιατρικης ξερω πολυ καλα οτι ειναι αποδεδειγμενο οτι το καπνισμα προκαλει καρκινο του πνευμονα. ετσι απλα. οχι ομως μονο στους καπνιστες αλλα και στους παθητικους καπνιστες. για αυτο και βρισκω αυτονοητο να απαγορευτει το καπνισμα σε ολους τους δημοσιους χωρους οπως συμβαινει ηδη σε αρκετες χωρες. ενας καπνιστης εχει το δικαιωμα να μη λυπηθει τον εαυτο του. η αποφαση του ομως αυτη ενδεχεται να προκαλεσει καρκινο του πνευμονα και σε εναν μη-καπνιστη που καθεται παραδιπλα και αναπνεει τον καπνο του. τι πιο αυτονοητο λοιπον απο το να μην επιτρεπεται το καπνισμα στους δημοσιους χωρους παρα μονο στους ιδιωτικους, πχ μονο στα σπιτια των καπνιστων?
υπαρχουν και αλλοι λογοι (πχ οτι βρωμανε τα ρουχα μας καθε φορα που παμε στις καφετεριες) αλλα μην στεκεστε σ αυτους. σταθειτε στον καρκινο του πνευμονα που προκαλειτε οχι μονο στον εαυτο σας (δικαιωμα σας) αλλα και στον διπλανο σας αναγκαζοντας τον να αναπνεει τον καπνο σας (δεν ειναι δικαιωμα σας). αυτο και μονο δεν αξιζει την απαγορευση του καπνισματος σε ολους τους δημοσιους χωρους? -
Ο χρήστης makisma έγραψε:
Εγώ εξακολουθώ να επιμένω. Αν θέλουμε μπορούμε να το κοψουμε Δεν είναι δα και ηρωίνη
Εδώ ρε παιδιά χάνουμε ανθρώπους δικούς μας και το ξεπερνάμε
Και δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε την βρωμώ φουμα
ΕΛΑ αγάντα όλοι μαζί κοφτετο το τιμημένοτο χω κοψει 1,5 μηνα και για ενημερωση σου δεν ειναι καθολου ευκολο. Ακομα και τωρα που εχω τυπικα αποτοξινωθει απο τη νικοτινη, ειναι στιγμες που με παιρνει απο κατω.
Εχεις δοκιμασει ποτε να το κοψεις? -
Επί μια εβδομάδα που ήμουν στην Γαλλία απόλαυσα καθαρό αέρα (και όχι μόνο επειδή μέναμε στα 2000 μέτρα). Τα ρούχα μας δεν βρωμούσαν μετά από καφέ και ποτό, ο λαιμός μου δεν με ενοχλούσε.
Όλοι οι φίλοι καπνιστές στην παρέα πήγαιναν έξω για το τσιγάρο τους και από ότι είπαν και οι ίδιοι δεν τους ενοχλούσε αυτό. Όλοι τους έκαναν λιγότερα τσιγάρα, όλοι τους πέρασαν καλά, όλοι τους σεβάστηκαν την απαγόρευση, κανένας τους δεν θεώρησε ότι δεν διασκεδάζει επειδή δεν μπορεί να καπνίσει μέσα σε κλειστό χώρο.
Τώρα είμαστε πάλι στην Ελλάδα.
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ