-
http://www.telemarketing.gr/default.asp ... t=123&la=1
To είδα και μου θύμισε το 'SuperFuelMax'.....
-
εγώ πάντως το κοψα πέρσι αφού παραιτήθηκα απ΄την δουλειά μου, μετα από 4-5 χρόνια καπνίσματος. Ξαφνικά δεν ήθελα να ξανακαπνίσω, μάλλον έπαιξε ρόλο η περίγραφη που μου έκανε ένας φίλος μου, που αφορούσε την κατάσταση και τις επιπτώσεις του τσιγάρου στον πατέρα του, ο οποίος ήταν νοσοκομείο σε άθλια κατάσταση.
Παρόλα αυτά μερικές φορές με ποτό κτλ, μου βγαίνει μία πολύ ελαφριά ανάγκη για κάπνισμα, την οποία και καταπνίγω αμέσως εύκολα. Μάλιστα μερικές φορές έχω δει ξεκάρφωτα στον ύπνο μου ότι καπνίζω.
-
Ο χρήστης nteminio έγραψε:
Παρόλα αυτά μερικές φορές με ποτό κτλ, μου βγαίνει μία πολύ ελαφριά ανάγκη για κάπνισμα, την οποία και καταπνίγω αμέσως εύκολα. Μάλιστα μερικές φορές έχω δει ξεκάρφωτα στον ύπνο μου ότι καπνίζω.
Σε δύο μέρες συμπληρώνω ενα χρόνο (αναγκαστικής) διακοπής......μερικές φορές το ζητάω και μάλιστα εντονα.........(στον υπνο βλεπω πολύ συχνά οτι καπνιζω....τωρα τελευταία μάλιστα εντοπίζω ότι είναι όνειρο και του δινω και καταλαβαίνει..... )
-
Αστα Γιώργο. Δώς του να καταλάβει μόνο στον ύπνο σου. Περαστικά ρεεε!
-
Η αλήθεια είναι ότι για να κόψει κάποιος το κάπνισμα μία και έξω είναι πολύ δύσκολο.
-
Ο χρήστης toyotaman έγραψε:
Η αλήθεια είναι ότι για να κόψει κάποιος το κάπνισμα μία και έξω είναι πολύ δύσκολο.Kαι πολυ επικινδυνο, ιδιαιτερα για τους μεσηλικες. Θελει σταδιακη μειωση της νικοτινης.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Η αλήθεια είναι ότι για να κόψει κάποιος το κάπνισμα μία και έξω είναι πολύ δύσκολο.
Kαι πολυ επικινδυνο, ιδιαιτερα για τους μεσηλικες. Θελει σταδιακη μειωση της νικοτινης.
Αυτό πρώτη φορά το ακούω. Για πες
-
Ο χρήστης MAGIK έγραψε:
Σε δύο μέρες συμπληρώνω ενα χρόνο (αναγκαστικής) διακοπής......μερικές φορές το ζητάω και μάλιστα εντονα.........(στον υπνο βλεπω πολύ συχνά οτι καπνιζω....τωρα τελευταία μάλιστα εντοπίζω ότι είναι όνειρο και του δινω και καταλαβαίνει..... )
Και εγώ, πριν μια εβδομάδα, είδα όνειρο ότι ξανάρχισα το κάπνισμα(το Φεβρουάριο έχω δύο χρόνια που το' κοψα) και ταράχτηκα αρκετά ώστε, ξύπνιος, να θυμηθώ τι όνειρο είχα δει(δεν θυμάμαι συχνά).
Μια και έξω το έκοψα, αν και 'έκλεψα': ήμουν άρρωστος στο κρεβάτι για 2-3 μέρες και δεν μπορούσα...ούτε να καπνίσω! Φυσικά και δεν ένιωσα κανένα σύμπτωμα στέρησης στην κατάσταση που ήμουν. Ξαναπροσπάθησα τις επόμενες 2 μέρες να ξανακαπνίσω όταν ένιωσα καλύτερα, αλλά δεν μου άρεσε η βρωμογεύση του πλέον.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Kαι πολυ επικινδυνο, ιδιαιτερα για τους μεσηλικες. Θελει σταδιακη μειωση της νικοτινης.
Αυτό πρώτη φορά το ακούω.
Και γω.
-
Αυτό πρώτη φορά το ακούω. Για πες
Συγγενικο και πολυ κοντινο μου προσωπο, μεσηλικας και υπερβαρος, χρονια καπνιστης φανατικος. Ο γιατρος του τον συμβουλεψε να κοψει το τσιγαρο. Μετρηθηκαν τα πνευμονια του και εδειξαν λειτουργια 14%. Παρ'ολα αυτα τον συμβουλεψε να σταματησει το καπνισμα σταδιακα. Χωρις να θυμαμαι την ακριβη ορολογια, εχει να κανει κατι με την αποτομη αυξηση πιεσης τις πρωτες μερες που σταματας το καπνισμα, και αυτο σε εναν οργανισμο ηδη βεβαρημενο προκαλλει εμφραγμα.
Εχει να καπνισει 3 χρονια και καμμια φορα μου λεει πως του ερχεται να φαει το τσιγαρο μου... Προχθες εβλεπε εφιαλτη οτι του επεσε το τσιγαρο στο κρεβατι και προσπαθουσε να το σβυσει...Καλυτερα θα ηταν να μην ειχαμε αρχισει το καπνισμα ποτε παιδια...
Βεβαια, εχω την πεποιθηση οτι το καπνισμα δεν κανει το ιδιο ζημια σε ολους τους οργανισμους. Οχι οτι δεν κανει ζημια σε ολους, απλα σε αλλους κανει πολυ ,σε αλλους λιγοτερο...
-
Ολοι όσοι το κοψαμε,το βλέπουμε τελικα στον υπνο μας.
Αυτο σημαινει μαλλον οτι ειναι πολύ ισχυρη εξαρτηση.Μπορει να μην το ζητας ενσυνειδητα,αλλα αυτο ερχεται και σου υπενθυμίζει την παρουσία του στον υπνο σου.+1 στο να μην το αρχίσεις ποτε saxon_747
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
+1 στο να μην το αρχίσεις ποτε saxon_747
Eγω να μη το αρχισω? Ας γελασω οσο μπορω πριν πνιγω απο το φλεμμα... Κανω δυο πακετα ημερησιως (μπορω και παραπανω ). Και μαλιστα 'εισαγωγης', χωρις περιορισμους σε πισσα και νικοτινη που επιβαλλει η ΕΕ...
-
+1 στο να μην το αρχίσεις ποτε saxon_747
Eγω να μη το αρχισω? Ας γελασω οσο μπορω πριν πνιγω απο το φλεμμα... Κανω δυο πακετα ημερησιως (μπορω και παραπανω ). Και μαλιστα 'εισαγωγης', χωρις περιορισμους σε πισσα και νικοτινη που επιβαλλει η ΕΕ...
Καταλαβα ρε οτι εισαι καπνιστης.Το +1 πήγενε στο οτι το είπες.
Υπ'όψιν,το οτι αντιλαμβανεσαι το κακο δεν σημαινει οτι ειναι αρκετο,η οτι αρκετα ασχολήθηκες μαζι του μιας και καταλαβες το προβλημα.Το λέω αυτο γιατι όλοι μας μετα απο μια συζητηση για το κακο που μας προκαλει το τσιγαρο,νοιώθουμε λές και καναμε το χρεος μας απεναντι στον εαυτο μας,απλά καταρριώμενοι και αναθεματιζοντας
Παρε μια απόφαση να το κόψεις,και να ξαναζωντανέψεις τον εαυτο σου.
Οταν σκέφτομαι την σωματική μου κατασταση την εποχη που καπνιζα,και το πόσο διαφορετικά ειναι τα πραγματα τωρα,το θεωρω οτι θα'πρεπε να κανουμε τα αδυνατα-δυνατα για να προχωρησουμε ολοι μας στην απεξαρτηση.Οχι απλές προσπαθειούλες της μισης ημερας και ξανα τσιγαρο.
Δωσε τελος.
-
Δεν θελω φιλε μου, τουλαχιστον τωρα.
Αργοτερα δεν ξερω, μπορει και να αναγκαστω... Πραγματικα μου αρεσει το τσιγαρο. Δεν μπορω να απολαυσω τον καφε, το ουισκι μου, το φαι μου χωρις τσιγαρο. Δεν ειναι μονο η εξαρτηση απο τη νικοτινη ή η συνηθεια του να εχω ενα τσιγαρο στο χερι... -
Αργοτερα δεν ξερω, μπορει και να αναγκαστω... Πραγματικα μου αρεσει το τσιγαρο. Δεν μπορω να απολαυσω τον καφε, το ουισκι μου, το φαι μου χωρις τσιγαρο. Δεν ειναι μονο η εξαρτηση απο τη νικοτινη ή η συνηθεια του να εχω ενα τσιγαρο στο χερι...Σου εχω νεα φιλε σαξονα.Το τσιγαρο ΔΕΝ σου αρεσει,αλλα νομίζεις οτι σου αρεσει λόγω ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ.
Αυτη ειναι η δυναμη της εξαρτησης,να σε κανει να πιστευεις οτι ειναι η ελευθερή σου βούληση.Κι'όμως,εαν σημερα με καποιον μαγικο τρόπο,μπορούσες να ξαναγίνεις όπως πρίν ξεκινήσεις το καπνισμα (παρθενος οργανισμος) θα σου αρεσε να το ξεκινήσεις;Λεω πώς οχι.Η ελευθερη βούληση θα ήταν ανεπηρρεαστη απο τον εθισμο,και θα φανερονώτανε τα πραγματικά σου 'θελω'.
Κανεις δε θελει να καπνίζει,αλλα ολοι το κάνουμε απο εξαρτηση.Πρεπει να το παραδεχτούμε αυτο για να καταλάβουμε τό βαθμο του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε
Εγω απολαμβανω εξισσου σημερα τον καφε το ποτο και το φαγητο,και μαλλον ποκλύ περισσότερο απο πριν,λόγω του οτι μυρίζω και γευομαι δεκα φορες περισσότερο -
Δείτε λίγο και αυτό :
http://www.nico-pal.com/creation.html
Τσιγάρα χωρίς να προκαλούν προβλήματα υγείας μπορούμε πιά να έχουμε.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Αργοτερα δεν ξερω, μπορει και να αναγκαστω... Πραγματικα μου αρεσει το τσιγαρο. Δεν μπορω να απολαυσω τον καφε, το ουισκι μου, το φαι μου χωρις τσιγαρο. Δεν ειναι μονο η εξαρτηση απο τη νικοτινη ή η συνηθεια του να εχω ενα τσιγαρο στο χερι...Σου εχω νεα φιλε σαξονα.Το τσιγαρο ΔΕΝ σου αρεσει,αλλα νομίζεις οτι σου αρεσει λόγω ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ.
Αυτη ειναι η δυναμη της εξαρτησης,να σε κανει να πιστευεις οτι ειναι η ελευθερή σου βούληση.Κι'όμως,εαν σημερα με καποιον μαγικο τρόπο,μπορούσες να ξαναγίνεις όπως πρίν ξεκινήσεις το καπνισμα (παρθενος οργανισμος) θα σου αρεσε να το ξεκινήσεις;Λεω πώς οχι.Η ελευθερη βούληση θα ήταν ανεπηρρεαστη απο τον εθισμο,και θα φανερονώτανε τα πραγματικά σου 'θελω'.
Κανεις δε θελει να καπνίζει,αλλα ολοι το κάνουμε απο εξαρτηση.Πρεπει να το παραδεχτούμε αυτο για να καταλάβουμε τό βαθμο του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε
Εγω απολαμβανω εξισσου σημερα τον καφε το ποτο και το φαγητο,και μαλλον ποκλύ περισσότερο απο πριν,λόγω του οτι μυρίζω και γευομαι δεκα φορες περισσότεροEν μερει συμφωνω... Τις περισσοτερες στιγμες ομως, το τσιγαρο ειναι απολαυση. Θα προτιμουσα βεβαια να μην καπνιζα εξ'αρχης, αλλα αφου το αρχισα, τουλαχιστον το απολαμβανω... Και δεν ειναι μονο λογω εξαρτησης...
-
Eν μερει συμφωνω... Τις περισσοτερες στιγμες ομως, το τσιγαρο ειναι απολαυση. Θα προτιμουσα βεβαια να μην καπνιζα εξ'αρχης, αλλα αφου το αρχισα, τουλαχιστον το απολαμβανω... Και δεν ειναι μονο λογω εξαρτησης...Έτσι το βλέπω κι εγώ (ακόμα). Βέβαια, στα 2 πακέτα που καπνίζεις (και που είχα φτάσει κι εγώ μια εποχή), τα μισά τσιγάρα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ δεν είναι απόλαυση, αλλά αναμμενα από συνήθεια, μηχανικά κλπ.
Εν ολίγοις, μπορούμε όλοι να περιορίσουμε τα 'περιττά' τσιγάρα. Όπως σου είπα, κάπνιζα 2 πακέτα και το έχω ρίξει κάτω από 1, κόβοντας τα πρωινά (κάπνιζα μόλις άνοιγα μάτι στο κρεβάτι), κόβοντας τα τσιγάρα στο αυτοκίνητο κλπ.
-
Μάλλον όλοι όσοι το βλέπετε στον ύπνο σας πρέπει να βρείτε ένα ψυχίατρο που κάνει υπνωτισμό και να σας το βγάλει από το υποσυνείδητο..
Μιλάω σοβαρά.. -
Eν μερει συμφωνω... Τις περισσοτερες στιγμες ομως, το τσιγαρο ειναι απολαυση. Θα προτιμουσα βεβαια να μην καπνιζα εξ'αρχης, αλλα αφου το αρχισα, τουλαχιστον το απολαμβανω... Και δεν ειναι μονο λογω εξαρτησης...
Έτσι το βλέπω κι εγώ (ακόμα). Βέβαια, στα 2 πακέτα που καπνίζεις (και που είχα φτάσει κι εγώ μια εποχή), τα μισά τσιγάρα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ δεν είναι απόλαυση, αλλά αναμμενα από συνήθεια, μηχανικά κλπ.
Εν ολίγοις, μπορούμε όλοι να περιορίσουμε τα 'περιττά' τσιγάρα. Όπως σου είπα, κάπνιζα 2 πακέτα και το έχω ρίξει κάτω από 1, κόβοντας τα πρωινά (κάπνιζα μόλις άνοιγα μάτι στο κρεβάτι), κόβοντας τα τσιγάρα στο αυτοκίνητο κλπ.
Τα περιττα τσιγαρα ειναι οντως χαζομαρα.
Στο αυτοκινητο δεν καπνιζω.
Στο χωρο εργασιας μου δεν το παρακανω.
Συνηθως μπροστα στο pc η σε κανα μπαρ τσακιζω ενα πακετο. Το δευτερο φευγει απο εδω και εκει. (Μετα το φαι κτλ...)
Το καλυτερο τσιγαρο ομως ειναι τα πρωτα τεσσερα αφου πιω μια γερη γουλια ζεστο καφε.Οπως λεει και ο Ν. Παπαζογλου:
'Οταν ξυπνησω το πρωι, τα βλεπω ολα μαυρα...Θελω μια κουπα με καφε και 4 τσιγαρα...'
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ