-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Μιας και μιλάτε για τον Εκο θά ήθελα να πω ότι το 'Νησί της επόμενης μέρας' ΄παρότι πραγματευόταν ένα πολύ ενδιαφέρον για μένα θέμα με κούρασε πολύ. Είδα κι έπαθα να το τελειώσω...Γενικά έχω παρατηρήσει ότι όλοι οι σύγχρονοι συγγραφείς δεν κάνουν καμία οικονομία λόγου. Γράφουν τεράστια βιβλία και πλατιάζουν γεμίζοντας τα με μακροσκελείς περιγραφές που σε πολλές περιπτώσεις θα μπορούσαν να μην υπήρχαν χωρίς να θιγεί η δομή της ιστορίας και ο στόχος του βιβλίου.
Βέβαια παίζει και η πιθανότητα απλώς εγώ να έχω μεγαλώσει και να μην έχω αρκετή υπομονή πια......
Δεν μου άρεσε καθόλου -μα καθόλου. Ήταν και το μοναδικό βιβλίο του που διάβασα στα Ελληνικά και απογοητεύτηκα.
-
Ο Εκο κατα την γνώμη μου ακροβατεί ανάμεσα στο να σε
φτιάξει και να στα κάνει 'τσουρέκια'.
Θέλει να πει περισσότερα απο όσο αντέχεις.
Οσο κρατιέται είναι καλά.
Στο 'Νησί της επόμενης μέρας' εγώ εγκατέλειψα...
(Θα ξαναεπιχειρήσω όταν θα έχω την κατάλληλη ψυχική διάθεση) -
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Ειναι μαλιστα το μαναδικο βιβλιο που ειχα και εχασα, αφου δεν τηρησα τον απαραβατο κανονα που λεει: 'Ειναι μαλακας αυτος που δανειζει βιβλια, αλλα ειναι πιο μαλακας αυτος που τα επιστρεφει'
Κάποτε όταν η αδελφή μου ήταν στο Λύκειο δανείστηκε ένα μυθιστόρημα από την ξαδέλφη μας. Όταν το άνοιξε στην πρώτη σελίδα είχε αφιέρωση στην μητέρα μου από μία συμμαθήτριά της Η θεία μου το είχε δανειστεί πριν πολλά χρόνια και δεν το είχε επιστρέψει ποτέ
Αυτο ακριβως
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Το διάβασα
Το εκκρεμές του Φουκώ... εκκρεμεί να το διαβάσωΠροειδοποίηση: Οι πρώτες 100 σελίδες, είναι δύσκολες, πολλοί κάπου εκεί εγκατέλειψαν την προσπάθεια. Επέμεινε μέχρι το τέλος και θα ανταμειφθείς με ένα μοναδικό insight στα ενδόμυχα της ανθρώπινης αφέλειας.
αυτο ειναι αληθεια! αν επιμεινεις και το προσπερασεις μετα γινεται πολυ πιο 'ευκολο' και ειναι οντως καταπληκτικο!!
-
Ενα μονοστηλακι του Κοσμα Βιδου στους 4Τ αυτου του μηνα με εστειλε στο βιβλιοπωλειο να παρω το θεατρικο του Αρκα με τιτλο 'Εχθροι εξ αιματος'.
Ενα βιβλιαρακι 92 μολις σελιδων χωρις εικονιτσες,λεζαντες και συνεφακια αλλα γεματο απο χιουμορ του Αρκα.Οσοι πιστοι προσελθετε. -
Σίγουρα δεν θα με σιχτιριάσει όποιος αγοράσει οποιοδήποτε βιβλίο του Douglas Adams.
Είναι(ήταν μάλλον γιατι πέθανε) ένας σουρρεάλας Άγγλος με απίστευτο χιούμορ και στύλ, τρελός με Μοντυ Παιθονς και Πινκ Φλουντ.
Αρχικά είχα διαβάσει το ΑΡΡΓΚ(Αδιάφοροι ροκ ρυθμοί για γρήγορα κέρδη) και έπαθα πλάκα.
Καπάκι αγόρασα το 'Ο Ντερκ Τζεντλυ ακολουθεί την Γάτα', το Γυρίστε τον Γαλαξία με ωτοστόπ, το Ρεστωραν στο τέλος του σύμπαντος και
μετά το και το 'Αντίο κι ευχαριστώ για τα ψάρια'.
Τα δύο πρώτα είναι περιπέτειες του Ντετέκτιβ Ντερκ Τζεντλυ που χρησιμοποιεί ολιστικές μεθόδους της αλληλεξάρτησης των πάντων, για να λύσει
τις (πολύ περίεργες)υποθέσεις του, ενω τα τρία τελευταία είναι σε συνέχειες μια ιστορία που εξελίσσεται σε ..γαλαξιακό επίπεδο. -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Σίγουρα δεν θα με σιχτιριάσει όποιος αγοράσει οποιοδήποτε βιβλίο του Douglas Adams.
Είναι(ήταν μάλλον γιατι πέθανε) ένας σουρρεάλας Άγγλος με απίστευτο χιούμορ και στύλ, τρελός με Μοντυ Παιθονς και Πινκ Φλουντ.
Αρχικά είχα διαβάσει το ΑΡΡΓΚ(Αδιάφοροι ροκ ρυθμοί για γρήγορα κέρδη) και έπαθα πλάκα.
Καπάκι αγόρασα το 'Ο Ντερκ Τζεντλυ ακολουθεί την Γάτα', το Γυρίστε τον Γαλαξία με ωτοστόπ, το Ρεστωραν στο τέλος του σύμπαντος και
Τα δύο πρώτα είναι περιπέτειες του Ντετέκτιβ Ντερκ Τζεντλυ που χρησιμοποιεί ολιστικές μεθόδους της αλληλεξάρτησης των πάντων, για να λύσει
τις (πολύ περίεργες)υποθέσεις του, ενω τα τρία τελευταία είναι σε συνέχειες μια ιστορία που εξελίσσεται σε ..γαλαξιακό επίπεδο.Την σειρά του 'Γυρίστε το Γαλαξία με ωτοστόπ' την έχω διαβάσει κι εγώ στα Αγγλικά την εποχή που είχε κυκλοφορήσει (δεκαετία 80). Απίθανο Αγγλικό τρελό χιούμορ για τους φαν αυτού του είδους. Φανταστείτε ότι ο εξωγήινος ήρωας λεγόταν ΦΟΡΝΤ ΕΣΚΟΡΤ!!! γιατί αυτό του είχε φανεί ένα αρκετά κοινό όνομα για να χρησιμοποιήσει Τα βιβλία προήλθαν από ραδιοφωνική σειρά του συγγραφέα στο Βρετανικό ραδιόφωνο!
-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Καταπληκτικός ο Κόου έτσι?? Δεν έχω διαβάσει τα 'Κλειστο κυκλο' και τη 'Λεσχη των τιποτενιων' ακόμα αλλά είναι στα υπόψη...
Δεν περίμενα να τον ήξερε κανείς!!
Πραγματικά τρομερός ο Κόου. Την λέσχη την ευχαριστήθηκα πολύ περισσότερο απο τον κλειστό κύκλο (που είναι η συνέχεια της λέσχης),επειδή σε κάποια σημεία σαπουνοπεροποιείται. Σε γενικές γραμμές όμως
Εμένα μ' αρεσε περισσότερο ο Κύκλος, καθώς τον βρήκα περισσότερο συναισθηματικά προσανατολισμένο (τι λέω ο άτιμος). Ο Κόου κυκλοφόρησε/θα κυκλοφορήσει νέο βιβλίο αυτόν τον καιρό.
Ο Douglas Adams ήταν απλά θεός. Έχω ρίξει απίστευτο γέλιο με τα βιβλία του.
Τώρα παλεύω με τον Manhattan Transfer του John Dos Pasos.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ο Κόου κυκλοφόρησε/θα κυκλοφορήσει νέο βιβλίο αυτόν τον καιρό.Κυκλοφόρησε. The rain before it falls
-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Ο Κόου κυκλοφόρησε/θα κυκλοφορήσει νέο βιβλίο αυτόν τον καιρό.
Κυκλοφόρησε. The rain before it falls
Βγήκε και η ελληνική μετάφραση;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ο Κόου κυκλοφόρησε/θα κυκλοφορήσει νέο βιβλίο αυτόν τον καιρό.
Κυκλοφόρησε. The rain before it falls
Βγήκε και η ελληνική μετάφραση;
http://www.protoporia.gr/protoporia/pro ... J8K0744V8D
-
Όμορφα!
Ευχαριστώ πολύ rocsta! -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Ενα μονοστηλακι του Κοσμα Βιδου στους 4Τ αυτου του μηνα με εστειλε στο βιβλιοπωλειο να παρω το θεατρικο του Αρκα με τιτλο 'Εχθροι εξ αιματος'.
Ενα βιβλιαρακι 92 μολις σελιδων χωρις εικονιτσες,λεζαντες και συνεφακια αλλα γεματο απο χιουμορ του Αρκα.Οσοι πιστοι προσελθετε.Και με πολύ καλό τέλος.
-
Ο Εκο κατα την γνώμη μου ακροβατεί ανάμεσα στο να σε
φτιάξει και να στα κάνει 'τσουρέκια'.
Θέλει να πει περισσότερα απο όσο αντέχεις.
Οσο κρατιέται είναι καλά.Και ένα σχόλιο πάνω σ' αυτό.
Διάβασα πρώτα 'Το όνομα του ρόδου' και με απογείωσε.
Κατόπιν τελείως τυχαία διάβασα την 'Υπερβορέα' του Αντωνόπουλου, που επίσης με απογείωσε.
Περίπου την ίδια εποχή πριν 15 χρόνια περίπου ο Αντωνόπουλος κατηγόρησε τον Έκο ότι του έκλεψε την ιδέα για το 'Ονομα του Ρόδου'.
Διάβασα μετά 'Το εκκρεμές του Φουκώ'. Ουδόλως απογειώθηκα , μου φάνηκε απλώς ένα βαρυφορτωμένο βιβλίο.
Είναι Θεωρία συνωμοσίας ή όχι? -
τις (πολύ περίεργες)υποθέσεις του, ενω τα τρία τελευταία είναι σε συνέχειες μια ιστορία που εξελίσσεται σε ..γαλαξιακό επίπεδο.Σε πληροφορω οτι η τριλογια ολοκληρωνεται σε 5 μερη (Βαμβακουλα θυμιζει) οποτε σου μενουν το 'Η ζωη, το συμπαν, τα παντα' και το 'Μαλλον ακινδυνος'. Οσο προχωρανε παντως τα βιβλια το ξεκαρδιστικο βιβλιο γινεται 'ορισμενες ξεκαρδιστικες σελιδες σε ενα βιβλιο'.
Το ιδιο εχω παρατηρησει και με τον (αντιστοιχου χιουμορ) Τερι Πρατσετ. Ενω τα πρωτα βιβλια με τον Ανεμοβροχη ηταν απολυτως κορυφαια, στη συνεχεια οι παρωδιες ειχαν ωραιες στιγμες αλλα ειχαν και στιγμες τραβηγμενες απο τα μαλιά (ειδικα με τις Μαγισσες) -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Σε πληροφορω οτι η τριλογια ολοκληρωνεται σε 5 μερη (Βαμβακουλα θυμιζει) οποτε σου μενουν το 'Η ζωη, το συμπαν, τα παντα' και το 'Μαλλον ακινδυνος'. Οσο προχωρανε παντως τα βιβλια το ξεκαρδιστικο βιβλιο γινεται 'ορισμενες ξεκαρδιστικες σελιδες σε ενα βιβλιο'.
Το ιδιο εχω παρατηρησει και με τον (αντιστοιχου χιουμορ) Τερι Πρατσετ. Ενω τα πρωτα βιβλια με τον Ανεμοβροχη ηταν απολυτως κορυφαια, στη συνεχεια οι παρωδιες ειχαν ωραιες στιγμες αλλα ειχαν και στιγμες τραβηγμενες απο τα μαλιά (ειδικα με τις Μαγισσες)Αρα είναι ..πολυλογία(πλάκα κάνω)
Να τα ..χτυπήσουμε και τα υπόλοιπα τότε. -
Κυκλοφόρησε εδώ και λίγο καιρό το φωτογραφικό λεύκωμα 'Εύθραυστη γη' από τις εκδόσεις 'Ερμείας'.
Δείχνει, μέσα από εικόνες, πως ήταν και πως κατάντησαν κάποιες (αρκετές) περιοχές του πλανήτη μας εξαιτίας μας. Σχετικά ακριβό αλλά αξίζει πιστεύω.Ρίξτε και μια ματιά στο 'Το ευ ζην σε 300 ρητά' του Δημήτρη Μωραΐτη από τις εκδόσεις 'Υάδες'. Μικρό και εύπεπτο.
-
τις (πολύ περίεργες)υποθέσεις του, ενω τα τρία τελευταία είναι σε συνέχειες μια ιστορία που εξελίσσεται σε ..γαλαξιακό επίπεδο.Αν σου άρεσε ο Άνταμς (είναι ο αγαπημένος μου) τότε σίγουρα πρέπει να ρίξεις μία ματιά και στον Πράτσετ (Terry Pratchett) και στο θεοπάλαβο 'δισκόκοσμό' του. Αν και οι ελληνικές μεταφράσεις στα 'Φως της φαντασίας', 'Χρώμα της μαγείας', 'Θανατηφόρος βοηθός', 'Νευρικές μάγισσες' κ.α. είναι πολύ καλές, θα σου συνιστούσα -εφόσον όμως ξέρεις ΠΟΛΥ καλά αγγλικά γιατί χρησιμοποιεί ιδιότροπη γλώσσα- να διαβάσεις τα πρωτότυπα. Ο τύπος διαθέτει εξαιρετική πένα...
http://www.greekbooks.gr/web/Book/cv.as ... orID=34407 -
Διάβασα σε δύο ημέρες το 'Τέλος των Βαλκανίων' του Δελαστίκ.
Μπορεί κάποιοι να θεωρήσουν το συγγραφέα ελαφρώς εμμονικό (και είναι), όμως θεωρώ ότι πρέπει να το διαβάσουν όλοι οι Έλληνες για να πάρουν μία ιδέα για το τι συμβαίνει στην αυλή τους, καθώς η πολιτική ανάλυση της τελευταίας δεκαετίας όλων των χωρών των Βαλκανίων είναι εξαιρετική (και πολύ εύκολα κατανοητή). -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
τις (πολύ περίεργες)υποθέσεις του, ενω τα τρία τελευταία είναι σε συνέχειες μια ιστορία που εξελίσσεται σε ..γαλαξιακό επίπεδο.Αν σου άρεσε ο Άνταμς (είναι ο αγαπημένος μου) τότε σίγουρα πρέπει να ρίξεις μία ματιά και στον Πράτσετ (Terry Pratchett) και στο θεοπάλαβο 'δισκόκοσμό' του. Αν και οι ελληνικές μεταφράσεις στα 'Φως της φαντασίας', 'Χρώμα της μαγείας', 'Θανατηφόρος βοηθός', 'Νευρικές μάγισσες' κ.α. είναι πολύ καλές, θα σου συνιστούσα -εφόσον όμως ξέρεις ΠΟΛΥ καλά αγγλικά γιατί χρησιμοποιεί ιδιότροπη γλώσσα- να διαβάσεις τα πρωτότυπα. Ο τύπος διαθέτει εξαιρετική πένα...
http://www.greekbooks.gr/web/Book/cv.as ... orID=34407Το επισήμανε και ο greo αυτό, και το χω στο μυαλό μου.
Θα είναι η επόμενη αγορά.
Thanx!
(Τα αγγλικά είναι επιπέδου 'greek souvlaki and mousakas kapaki' οπότε θα προτιμήσω μετάφραση)
Προτάσεις βιβλίων. Διάβασα...