-
Συγκροτήματα σαν τους Scorpions εχουν περάσει σε αλλο επίπεδο πια.Είναι all time classic, οπότε εκτιμήσεις του στυλ 'ηταν κάποτε' ,'παλιά ναι, τωρα οχι', κλπ δε μπορούν να γίνονται....Το συγκρότημα έχει να επιδείξει μια πλειάδα 'συστατικών' που το κατατάσουν στη θέση που βρίσκεται και το να επιλέγουμε συγκεκριμένα προτερήματα ή μεονεκτήματα, οπως και να το συγκρίνουμε για παραδειγμα με τους D.T., είναι λάθος τρόπος αξιολόγησης.Είναι βέβαια και ζήτημα υποκειμενικό το πώς 'βαθμολογεί' κανείς ενα συγκρότημα και εξαρταται απο το πώς βιώνει την ίδια την μουσική.
Ειναι αλλο πράγμα πάντως να δηλώνουμε οτι το τάδε συγκρότημα μας αρέσει γιατι έχει ωραία μουσική, το ακούμε ευχαριστα δηλαδη, και αλλο να μπαίνουμε σε διαδικασία σύγκρισης. -
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Δε νομίζω να ΕΙΝΑΙ πλέον μεγάλοι,παρά μόνο σε ηλικία.ΗΤΑΝ ίσως να είναι σωστότερο...
Προσωπική μου άποψη,για ένα συγκρότημα που ποτέ δεν με ξετρέλανε.Για να το φέρω και στα δεδομένα του φόρουμ.
Δηλαδή η **F40 ΉΤΑΝ **καλό αυτοκίνητο;
Μην μου την πέσετε όλοι επειδή χρησιμοποιήσα παράδειγμα από άλλον χώρο. Οι περισσότεροι καταλαβαίνετε τι θέλω να πω...
Η F40 ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΑΠΛΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ!!!
Σχετικά με Σκόρπιονς νομίζω οτι χαραμίζονται από το εφηβικό κοινό που τους περιβάλλει.ΚΑι καλή μουσική έπαιζαν και τα τραγούδια τους δεν είναι γραμμένα στο 'πόδι' όπως σε άλλα συγκροτήματα.
Μπορεί να ναι κι αυτοί εμπορικοί, όμως ποιός δεν είναι;Προς Θεού ούτε να τους θεοποιούμε πρέπει ούτε να τους θεωρούμε 'λίγους'.Ένα πολύ σημαντικό ροκ συγκρότημα με τα περισσότερα τραγούδια τους να ναι για μένα πέρισσότερο από απλά καλά
-
Οι scoripion δεν ηταν ποτε μεγαλοι και τρανοι μουσικα...οπως ηταν οι Pink Floyd , oi Jethro Tull , Genesis , Deep Purple κλπ.Απλα εκεινη την εποχη το ροκ ηταν στην μοδα και ενταξει γραψαν καλους στοιχους αλλα μουσικα και μονο δεν καναν κατι το ιδαιτερο..δεν ξεχωρισαν..
Η επιτυχια τους κατα τη γνωμη μου οφειλεται καθα στη μοδα του ροκ εκεινη την εποχη..Επιπλεον για μενα προσωπικα τα Lyrics δεν λενε τπτ και τα κατατασω τελευταια στο οταν κρινω ενα τραγουδι..πολλες φορες μου αρεσουν κομματια και δεν ξερω καν τι λενε οι στιχοι..απλως μου αρκει μελωδικα και τονικα να ταιριαζουν. Δεν ειναι τυχαιο οτι τα αγαπημενα μου τραγουδια δεν εχουν καθολου στιχο η και να εχουν τις περισσοτερες φορες λενε διαφορα πραγματα χωρις καμια ιδιαιτερη επιφανειακη σημασια (Thick as Brick kai A passion Play apo Jethro Tull)
Αν θελεις να ακουσεις στιχο σε μεταλ/ροκ στη σημερινη εποχη ακου Pain of Salvation η Shadow Gallery.
Το θεμα με τους στιχους ειναι οτι πολυ ευκολα ενα κομματι μπορει να θεωρηθει 'αριστουργημα' αν οι στιχοι σε εκφραζουν παρολλου που απο πισω διατηρειται ενα σταθερο beat απο τα ντραμς και ενα επαναλαμβανομενο ριφακι απο την κιθαρα.Επισης δεν το γουσταρω γιατι ειναι ο ευκολος δρομος για καποιον να πει οτι ειναι ροκας κλπ. Οχι οτι οσοι τους ακουνε δεν ειναι , απλα υπαρχουν και αλλοι τοσοι που ακουνε scorpion και χαιρονται και το παιζουν ροκ. (οπως metallica, iron maiden , manowar για τη μεταλ)
Απο την αλλη πιανοντας λιγο τους DT, ολοι τους ειναι ατομα τα οποια εχουν σπουδασει μουσικη και δεν ειναι τυχαια. Οτι σχεδον εχουν γραψει/βγαλει ειναι μουσικα πολυ καλο και για αυτο αλλωστε παραμενουν στο προσκηνιο της progressive rock/metal τοσα χρονια και πιστευω οτι ειναι οι μονοι η εστω απο τους λιγους που μπορουν να συγκριθουν με ιερα τερατα του παρελθοντος και δεν θα ξεχαστουν 10 χρονια αφου σταματησουν να γραφουν.
Καποιοι λενε (για το metallica cover που καναν) οτι ειναι οι μονοι οι οποιοι παιζουν metallica καλυτερα απο τους metallicaΗ συνταγη αυτη της επιτυχιας πετυχαινεται με τους DT να ειναι ο καθενας ξεχωριστα βιρτουοζοι στο οργανο τους..(αν δεν εχετε ακουσει solo απο τον καθενα ξεχωριστα να ακουσετε) και επισης λογω της χρησης keyboard στην μουσικη τους το οποιο μαλιστα δεν ειναι παθητικο και κραταει ενα ρυθμο η παιζει 5 συγχορδιες αλλα βγαινει και στο προσκηνιο με ωραια σολο και γενικα leadarei της μουσικης...to keyboard σε αυτην την εκδοχη του εχει να χρησιμοποιηθει χρονια. Πιστευω μια αιτια ειναι οι σκληροπυρινικοι μεταλο-ροκαδες που καναν μοδα τα συγγροτηματα με 3 κιθαρες, 1 μπασσο και κρουστα.
Εμβαθυνοντας λιγο περισσοτερο μπορει κανεις ευκολα να διαπιστωσει πολλα jazz στοιχεια που κρυβονται στους DT και γενικα στα progressive rock/metal συγγροτηματα οπως και καποιους παραξενους ηχους που τουσ ξεχωριζουν απο τη μαζα. Συχνες χρονικες αλλαγες και περασματα απο blues kai jazz συνθετουν ενα τοπιο ενδιαφερουσας μουσικης (τουλαχιστον για μενα).
Επισης φαινεται ποσο καλο ειναι ενα συγγροτημα οταν μπορει να κρατησει ζωντανο ενα τραγουδι πανω των 12 λεπτων χωρις να επαναλαμβανεται συνεχως. Τετοια μουσικα επη εχουν γραφτει απο Pink Floyd (Echoes , Shine on You crazy Diamond I&II, Pigs) απο Jethro Tull ( A passion play , Thick as a brick) apo YES (Tales from topographic ocean), The flower Kings ( Love Supreme) Shadow Gallery (Ghostship , The queen of the city of Ice), Dream Theater (A change of Seasons , Octavarium)Επισης και κλεινω επειδη μαλλον σας κουρασα η πραγματικη επιτυχια για μενα ειναι οταν συνδιαζοντας ολα τα παραπανω καταφερεις να βγαλεις ενα δισκο ο οποιος να εχει ενα θεμα...να ειναι δλδ μια ιστορια με αρχη το πρωτο κομματι και τελος το τελευταιο και οχι απλα να πεταξεις 10-12 τραγουδια μεσα. Καποιο παραδειγμα απο τετοιους δισκους ειναι Shadow Gallery (Tyrrany) , Dream Theater (Metropolis ptII : Scenes from a Memory) , Pain of Salvation (The perfect Element) Pink Floyd (The dark side of the Moon) Genesis (The lamb lies down on Broadway), Rush (2112)
Αυτα [/list]
-
Ο χρήστης Aerandir έγραψε:
**Οι scoripion δεν ηταν ποτε μεγαλοι και τρανοι μουσικα...οπως ηταν οι Pink Floyd , oi Jethro Tull , Genesis , Deep Purple κλπ.Απλα εκεινη την εποχη το ροκ ηταν στην μοδα και ενταξει γραψαν καλους στοιχους αλλα μουσικα και μονο δεν καναν κατι το ιδαιτερο..δεν ξεχωρισαν..**Η επιτυχια τους κατα τη γνωμη μου οφειλεται καθα στη μοδα του ροκ εκεινη την εποχη..Επιπλεον για μενα προσωπικα τα Lyrics δεν λενε τπτ και τα κατατασω τελευταια στο οταν κρινω ενα τραγουδι..πολλες φορες μου αρεσουν κομματια και δεν ξερω καν τι λενε οι στιχοι..απλως μου αρκει μελωδικα και τονικα να ταιριαζουν. Δεν ειναι τυχαιο οτι τα αγαπημενα μου τραγουδια δεν εχουν καθολου στιχο η και να εχουν τις περισσοτερες φορες λενε διαφορα πραγματα χωρις καμια ιδιαιτερη επιφανειακη σημασια (Thick as Brick kai A passion Play apo Jethro Tull)
Αν θελεις να ακουσεις στιχο σε μεταλ/ροκ στη σημερινη εποχη ακου Pain of Salvation η Shadow Gallery.
Το θεμα με τους στιχους ειναι οτι πολυ ευκολα ενα κομματι μπορει να θεωρηθει 'αριστουργημα' αν οι στιχοι σε εκφραζουν παρολλου που απο πισω διατηρειται ενα σταθερο beat απο τα ντραμς και ενα επαναλαμβανομενο ριφακι απο την κιθαρα.Επισης δεν το γουσταρω γιατι ειναι ο ευκολος δρομος για καποιον να πει οτι ειναι ροκας κλπ. Οχι οτι οσοι τους ακουνε δεν ειναι , απλα υπαρχουν και αλλοι τοσοι που ακουνε scorpion και χαιρονται και το παιζουν ροκ. (οπως metallica, iron maiden , manowar για τη μεταλ)
Απο την αλλη πιανοντας λιγο τους DT, ολοι τους ειναι ατομα τα οποια εχουν σπουδασει μουσικη και δεν ειναι τυχαια. Οτι σχεδον εχουν γραψει/βγαλει ειναι μουσικα πολυ καλο και για αυτο αλλωστε παραμενουν στο προσκηνιο της progressive rock/metal τοσα χρονια και πιστευω οτι ειναι οι μονοι η εστω απο τους λιγους που μπορουν να συγκριθουν με ιερα τερατα του παρελθοντος και δεν θα ξεχαστουν 10 χρονια αφου σταματησουν να γραφουν.
Καποιοι λενε (για το metallica cover που καναν) οτι ειναι οι μονοι οι οποιοι παιζουν metallica καλυτερα απο τους metallicaΗ συνταγη αυτη της επιτυχιας πετυχαινεται με τους DT να ειναι ο καθενας ξεχωριστα βιρτουοζοι στο οργανο τους..αν δεν εχετε ακουσει solo απο τον καθενα ξεχωριστα να ακουσετε και επισης λογω της χρησης keyboard στην μουσικη τους το οποιο μαλιστα δεν ειναι παθητικο και κραταει ενα ρυθμο η παιζει 5 συγχορδιες αλλα βγαινει και στο προσκηνιο με ωραια σολο και γενικα leadarei της μουσικης...to keyboard σε αυτην την εκδοχη του εχει να χρησιμοποιηθει χρονια. Πιστευω μια αιτια ειναι οι σκληροπυρινικοι μεταλο-ροκαδες που καναν μοδα τα συγγροτηματα με 3 κιθαρες, 1 μπασσο και κρουστα.
Εμβαθυνοντας λιγο περισσοτερο μπορει κανεις ευκολα να διαπιστωσει πολλα jazz στοιχεια που κρυβονται στους DT και γενικα στα progressive rock/metal συγγροτηματα οπως και καποιους παραξενους ηχους που τουσ ξεχωριζουν απο τη μαζα. Συχνες χρονικες αλλαγες και περασματα απο blues kai jazz συνθετουν ενα τοπιο ενδιαφερουσας μουσικης (τουλαχιστον για μενα).
Επισης φαινεται ποσο καλο ειναι ενα συγγροτημα οταν μπορει να κρατησει ζωντανο ενα τραγουδι πανω των 12 λεπτων χωρις να επαναλαμβανεται συνεχως. Τετοια μουσικα επη εχουν γραφτει απο Pink Floyd (Echoes , Shine on You crazy Diamond I&II, Pigs) απο Jethro Tull ( A passion play , Thick as a brick) apo YES (Tales from topographic ocean), The flower Kings ( Love Supreme) Shadow Gallery (Ghostship , The queen of the city of Ice), Dream Theater (A change of Seasons , Octavarium)Επισης και κλεινω επειδη μαλλον σας κουρασα η πραγματικη επιτυχια για μενα ειναι οταν συνδιαζοντας ολα τα παραπανω καταφερεις να βγαλεις ενα δισκο ο οποιος να εχει ενα θεμα...να ειναι δλδ μια ιστορια με αρχη το πρωτο κομματι και τελος το τελευταιο και οχι απλα να πεταξεις 10-12 τραγουδια μεσα. Καποιο παραδειγμα απο τετοιους δισκους ειναι Shadow Gallery (Tyrrany) , Dream Theater (Metropolis ptII : Scenes from a Memory) , Pain of Salvation (The perfect Element) Pink Floyd (The dark side of the Moon) Genesis (The lamb lies down on Broadway), Rush (2112)
Αυτα [/list]
Νομίζω οτι οι Pink Floyd πρέπει να μπαίνουν σε άλλη πρόταση...Από την άλλη οι Scorpions δε μπορούν να συγκριθούν με Purple, Tull και πολλά άλλα γκρουπ, όμως είναι καλύτεροι από πολλά γνωστά γκρουπ που πούλησαν εκατομύρια δίσκους.
Επίσης δε συμφωνώ οτι οι Σκορπιονς είχαν καλούς στίχους.Μάλλον απλούστατους - πχ Holiday.Νομίζω οτι η μουσική τους ήταν το ατού τους.Τέλος οι Pink Floyd έγραψαν πάρα πολλούς 'θεματικούς' δίσκους, πέρα από το Dark Side Of The Moon.Σχεδόν ολοι τους οι δίσκοι είχαν αυτή τη λογική
-
Cavalino συμφωνω οτι οι περισσοτεροι δισκοι των floyd ειναι θεματικοι αλλα πιστυω οτι το The dark side of the moon ειναι ο πιο τρανταχτος και αποτελει δειγμα ισως ακομα περισσοτερο και απο το the wall το οποιο εγινε και ταινια..στο the wall εχω την αισθηση οτι τα τραγουδια δεν κολανε μεταξυ τους.
οσο για τους scorpionς νομιζω οτι καθε ερωτικη μπαλαντα με απλη μουσικη πιανει σχεδον παντα. εγω ποτε δεν εχω προσεξει στιχο των scorpions επειδη για να προσεξω στιχο πρεπει πρωτα νε με τραβηξει κατι μουσικα. απλα το ειπα επειδη ολοι λενε 'ποπο τι στιχαρες γραφουν' κλπ
-
για εμενα ενα ειναι το απολυτο ονομα στην ροκ μουσικη. Ελβις Πρεσλεϊ.
-
Cavalino συμφωνω οτι οι περισσοτεροι δισκοι των floyd ειναι θεματικοι αλλα πιστυω οτι το The dark side of the moon ειναι ο πιο τρανταχτος και αποτελει δειγμα ισως ακομα περισσοτερο και απο το the wall το οποιο εγινε και ταινια..στο the wall εχω την αισθηση οτι τα τραγουδια δεν κολανε μεταξυ τους.οσο για τους scorpionς νομιζω οτι καθε ερωτικη μπαλαντα με απλη μουσικη πιανει σχεδον παντα. εγω ποτε δεν εχω προσεξει στιχο των scorpions επειδη για να προσεξω στιχο πρεπει πρωτα νε με τραβηξει κατι μουσικα. απλα το ειπα επειδη ολοι λενε 'ποπο τι στιχαρες γραφουν' κλπ
Για τους Σκόρπιονς σου είπα τη γνώμη μου.Μουσικά μου αρέσουν πολύ.Από στίχους δε βρίσκω τίποτα το φοβερό
Let me take you far away, you 'd like a holiday και τέτοια.Μόνο το Wind of κα΄τι πάει να πει αλλά δεν είναι και το αγαπημένο μου...
Απ την άλλη μη τους κα΄νουμε απλούς μπαλαντιάρηδες τύπου Whitesnake και δεκάδων των 80 's ...
Οι Floyd΄από την εποχή του Ummaguma έχουν την λογική του ενιαίου θέματος.Απορώ που στο wall βρίσκεις τα κομμάτια αταίριαστα-τελικά αυτός ο δίσκος ήταν όπως τον δει ο καθένας.Εγώ τον θεωρώ καταπληκτικό.αλλά αγαπημένος μου είναι το Dark Side
Μήπως να ανοίγαμε νέο τόπικ με θέμα την ροκ;
-
οσο για τους scorpionς νομιζω οτι καθε ερωτικη μπαλαντα με απλη μουσικη πιανει σχεδον παντα. εγω ποτε δεν εχω προσεξει στιχο των scorpions επειδη για να προσεξω στιχο πρεπει πρωτα νε με τραβηξει κατι μουσικα. απλα το ειπα επειδη ολοι λενε 'ποπο τι στιχαρες γραφουν' κλπΣιγα τους scorpions ρε παλικαρια...πραγματικα τους εχω σε πολυ χαμηλη εκτιμηση...τους ακουσα και περσυ στο λυκαβυτο και απο τοτε ουτε το ονομα τους θελω να βλεπω!
με τα συγχωρησεως αλλα παιζαν 2 συγχορδιες και 3 νοτες και ολοι κοβαν φλεβες..φανταστειτε τι θα γινοταν αν υπηρχε το ΜTV.
βγαλαν 3 ερωτικο-ρομαντικα τραγουδια και τους εμαθε ο κοσμος...Μπορείς να λες οτιδήποτε αρκεί να μην προσβάλεις και να μην ειρωνεύεσαι...
Εξ'άλλου ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά την έννοια 'μουσική'. Το να θεωρεί κάποιος τη δική του γνώμη ολόσωστη, δείχνει τουλάχιστον ημιμάθεια.Στην τελική; Μην έρθεις στο Καραϊσκάκη! Καλύτερα, γιατί όσο λιγότεροι τόσο καλύτερα...
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
οσο για τους scorpionς νομιζω οτι καθε ερωτικη μπαλαντα με απλη μουσικη πιανει σχεδον παντα. εγω ποτε δεν εχω προσεξει στιχο των scorpions επειδη για να προσεξω στιχο πρεπει πρωτα νε με τραβηξει κατι μουσικα. απλα το ειπα επειδη ολοι λενε 'ποπο τι στιχαρες γραφουν' κλπ
Σιγα τους scorpions ρε παλικαρια...πραγματικα τους εχω σε πολυ χαμηλη εκτιμηση...τους ακουσα και περσυ στο λυκαβυτο και απο τοτε ουτε το ονομα τους θελω να βλεπω!
με τα συγχωρησεως αλλα παιζαν 2 συγχορδιες και 3 νοτες και ολοι κοβαν φλεβες..φανταστειτε τι θα γινοταν αν υπηρχε το ΜTV.
βγαλαν 3 ερωτικο-ρομαντικα τραγουδια και τους εμαθε ο κοσμος...Μπορείς να λες οτιδήποτε αρκεί να μην προσβάλεις και να μην ειρωνεύεσαι...
Εξ'άλλου ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά την έννοια 'μουσική'. Το να θεωρεί κάποιος τη δική του γνώμη ολόσωστη, δείχνει τουλάχιστον ημιμάθεια.Στην τελική; Μην έρθεις στο Καραϊσκάκη! Καλύτερα, γιατί όσο λιγότεροι τόσο καλύτερα...
πιστευω οτι η αποψη μου ειναι καθαρα προσωπικη και οχι γενικη (αν κ δεν με χαλουσε να ηταν γενικη )
δεν ειρωνευτηκα απλα εγραψα καποια πραγματα που τα θεωρω πραγματικοτητα. και για να στην τεκμηριωσω , πολλα ατομα που δεν ακουνε ροκ/μεταλ οταν ακουσουν μια ερωτικη μπαλαντα ειτε ειναι απο scorpions ειτε ειναι απο pink floyd (λεγε με wish u were here) ειτε απο dream theater (through her eyes, anna lee, space-dye vest) ειτε απο purple ( soldier of fortuna, lalena) τους αρεσει! και αυτο οφειλεται κυριως στην απλη/χαλαρωτικη συνθεση της μουσικης (την οποια μπορει να αποδεχθει σχεδον καθε αυτι) και τους ωραιους στιχους.
επισης δεν θεωρησα τη δικη μου γνωμη ολοσωστη ουτε ειπα κανενα αλλον να την δεχτει με το ζορι απλα την κατεθεσα (αν και μεταξυ μας για να ειναι γνωμη μου θεωρω οτι ειναι σωστη -αλλιως θα ελεγα αλλα πραγματα- τουλαχιστον μεχρι καποιος να με πεισει για κατι αλλο)ε και στην τελικη δεν θα ερχομουν καραισκακι ουτως η αλλως
προσωπικα νομιζα οτι θα σε καλυπτα επειδη δεν εγραψα απλα ενα ποστ 'oi scorpion einai αχρηστοι' αλλα ανεφερα και τους λογους για τους οποιους δεν μου αρεσουν αν και θα μπορουσα ωραιοτατα να σου πω οτι 'δεν μου αρεσουν, γιατι δεν μου αρεσουν..πως να το κανουμε'
απλα θα ηθελα αν μπορουσες να γραψεις και συ τη γνωμη σου για τη μουσικη και οχι να κανεις quote το κειμενο και να μου λες που εχω λαθος και αν με διακατεχει ημιμαθεια
φιλικα παντα
-
Μέσα στην συζήτηση για την Ροκ μουσική αναφέρθηκε και το όνομα των Jethro Tull. Είχα την τύχη-ευτυχία να τους δω το προηγούμενο καλοκαίρι στο Ηρώδειο . Καταπληκτικοί. Οι στίχοι τους είναι ποιήματα και η μουσική τους βγαλμένη από ένα μίγμα Μεσαίωνα-κλασσικής μουσικής-Ροκ(ερμήνευσαν και ένα κομμάτι του J.S.Bach, η εκτέλεση του οποίου με άφησε άφωνο μιας και γνωρίζω κάποια πράγματα από κλασσική μουσική). Δεν μπορούν να συγκριθούν ούτε σε στίχους ούτε και σε μουσική με κανένα συγκρότημα, όχι γιατί είναι καλύτεροι(αδόκιμος όρος ) αλλά γιατί είναι κάτι το ξεχωριστό και διαφορετικό. Μοναδικοί στο είδος τους. Ειδικά οι live εμφανίσεις του Ian Anderson (ο οποίος ξέρει να παίζει και μπουζούκι) είναι μία συνεχής χωρογραφία.
Γι'αυτό δεν θα πρέπει να συγχέουμε μουσικά ροκ συγκροτήματα κάνοντας υπερβολικές απλουστεύσεις του τύπου ''σιγά τους στίχους που έγραψαν οι τάδε σε σχέση με τους τάδε'', παρόλο που μία σύγκριση χωρίς προκαταλήψεις είναι πάντα θετική. Η ιστορία τους κρίνει όλους. -
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Μέσα στην συζήτηση για την Ροκ μουσική αναφέρθηκε και το όνομα των Jethro Tull. Είχα την τύχη-ευτυχία να τους δω το προηγούμενο καλοκαίρι στο Ηρώδειο . Καταπληκτικοί. Οι στίχοι τους είναι ποιήματα και η μουσική τους βγαλμένη από ένα μίγμα Μεσαίωνα-κλασσικής μουσικής-Ροκ(ερμήνευσαν και ένα κομμάτι του J.S.Bach, η εκτέλεση του οποίου με άφησε άφωνο μιας και γνωρίζω κάποια πράγματα από κλασσική μουσική). Δεν μπορούν να συγκριθούν ούτε σε στίχους ούτε και σε μουσική με κανένα συγκρότημα, όχι γιατί είναι καλύτεροι(αδόκιμος όρος ) αλλά γιατί είναι κάτι το ξεχωριστό και διαφορετικό. Μοναδικοί στο είδος τους. Ειδικά οι live εμφανίσεις του Ian Anderson (ο οποίος ξέρει να παίζει και μπουζούκι) είναι μία συνεχής χωρογραφία.
Γι'αυτό δεν θα πρέπει να συγχέουμε μουσικά ροκ συγκροτήματα κάνοντας υπερβολικές απλουστεύσεις του τύπου ''σιγά τους στίχους που έγραψαν οι τάδε σε σχέση με τους τάδε'', παρόλο που μία σύγκριση χωρίς προκαταλήψεις είναι πάντα θετική. Η ιστορία τους κρίνει όλους.oντως ξεχωριστος ο Ian σχεδον σε μια δικια του κατηγορια...εγω ειχα την τυχη να ειμαι στη φετινη του συναυλια στο λυκαβητο. το τραγουδι που λες ειναι το Bouree απο bach! Το εχω σε bootleg γραμμενο live apo τη συναυλια στο λυκαβητο μαζι με την ορχηστρα του δημου θεσσαλονικης! απιστευτο!
ομως υπαρχει ακομα ενα συγγροτιμα που ειχε φλαουτο μεσα και γενικα μοιαζει με τους Tull παρολλο που εχει εναν πιο 'πειραματικο ηχο'. Λεγεται Comus , aν θες να παρεις μια γευση παρε το First Utternace -
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Γι'αυτό δεν θα πρέπει να συγχέουμε μουσικά ροκ συγκροτήματα κάνοντας υπερβολικές απλουστεύσεις του τύπου ''σιγά τους στίχους που έγραψαν οι τάδε σε σχέση με τους τάδε'', παρόλο που μία σύγκριση χωρίς προκαταλήψεις είναι πάντα θετική. Η ιστορία τους κρίνει όλους.Με βρίσκεις σύμφωνο.Βέβαια όταν ακούμε τέτοια μεγαθήρια live υπάρχει η μαγεία και ενθουσιαζόμαστε λίγο παραπάνω...
Προσωπικά οι J T μ αρέσουν πάρα πολύ-είναι αυτό το ακουστικό-μουσικό κοκτέιλ που περιέγραψες.Είναι μοναδικό.Άποψη για τη μουσική και έμπρακτη υποστήριξη αυτής της άποψης.Όχι ένα δυο κομμάτια και τα υπόλοιπα εμπόριο.
Κάτι ψιλοάσχετο:
Πρόσφατα ήρθε στην Πάτρα ο μέγας Eric Burdon.Δεν πολυ ακούστηκε γενικά, ευτυχώς υπήρχαν και οι αφίσες...Σε ένα χώρο που φτιάχτηκε για κλαμπ (Rec) κι όχι για συναυλίες, ο Έρικ ανέβηκε στη σκηνή και από ένας μεσίληκας που έδειχνε το πρωί στη συνέντευξη τύπου (φυσικά ήμουν εκεί!) μεταμορφώθηκε σε κάτι τεράστιο!Με ένα τρελό πιανίστα-ποίημα και έναν μερακλή ντράμερ και τίποτα άλλο, πραγματικά μας μάγεψαν όλους!Μπλουζ και ροκ ν ρολ και ανατριχίλα!
Χωρίς παρέα ήμουν (λιγόστεψαν οι ροκάδες-δεν ήθελα να πάω με κάποιον που το θεωρούσε απλά 'must' happening-η κοπελιά δεν είναι για τέτοια ακούσματα...) τελείως μόνος μέσα σε άγνωστους και ούτε που με ένοιαζε.Για 2 ώρες έζησα μια από τις πιο συγκλονιστικές μουσικές εμπειιρίες.Νιώθω τυχερός που τον άκουσα, έστω και στα 66 του...
Άκουσα μετά κάποιους πιτσιρικάδες οτι δεν ήταν λέει τίποτα σπουδαίο-ένας κλασσικός μπλουζίστας...Μπορεί, δε ξέρω, δε με νοιάζει, η μαγεία που έλεγα στην αρχή... -
επισης δεν θεωρησα τη δικη μου γνωμη ολοσωστη ουτε ειπα κανενα αλλον να την δεχτει με το ζορι απλα την κατεθεσα (αν και μεταξυ μας για να ειναι γνωμη μου θεωρω οτι ειναι σωστη -αλλιως θα ελεγα αλλα πραγματα- τουλαχιστον μεχρι καποιος να με πεισει για κατι αλλο)Λάθος χρήση της γλώσσας από μέρους μου. Εννοούσα ότι η γνώμη η δική σου, και οποιοδήποτε άλλου, σε ένα τόσο υποκειμενικό θέμα δεν μπορεί να βρίσκει οικουμενική εφαρμογή. Και μια τέχνη δεν επιδέχεται τεκμηρίωσης. Δεν είμαι της άποψης ότι πρέπει να θεοποιούμε συγκροτήματα, γιατί στην τελική άνθρωποι είναι. Ο καθένας ότι τον εκφράζει...
Αυτά...
Υ.Γ. Απ' ότι θυμάμαι υπάρχει θέμα μουσικής στο φόρουμ...
-
Επειδη οι Scorpions δενχωρανε αμφισβητιση και δεν θελω να μπλεχτω σε ανουσιους τσακωμους αν σας ενδιαφερει η μουσικη μπειτε και στο http://www.kithara.gr oπου υπαρχει φοβερο και τεραστιο φορουμ για να συζητησετε..
Α ναι και απο συναυλιες φετος εχουμε φοβερα σχηματα στο rockwave οπως Black Sabbath Accept Twisted Sister Dio Manson (ο καραγκιοζης ξερετε )
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ IRON MAIDEN ΣΤΙΣ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗ ΜΑΛΑΚΑΣΑ
Την ιδια μερα που οι Dream theater παιζουν και οι Κansas στο Λυκαβητο..
ΑΥΤΑ -
Progressive re!
Dream Theater en Elladi...1/7Έτσι!!!
Όχι πως δεν εκτιμώ τους Scorpions, αλλά εισιτήρια για DT έκλεισα!!!
Αλήθεια, Aerandir, (μια και το έχω σίγουρο ότι θα πας), ψήνεσαι να κάνουμε 4Τ forum συνάντηση στη συναυλία??
Μετά το live τους στο Ρόδον ( ), ορκίστηκα ότι δεν θα τους χάσω, όποτε και να έρθουν!!! Οι άνθρωποι κάνουν επίδειξη τεχνικής!! Όχι αστεία!!
By the way, ωραίο το avatar !
Την Πέμπτη το αγόρασα το cd, αλλά δεν το έχω ακούσει ακόμα...
Δεν είχα πολύ χρόνο, και τέτοια άλμπουμ, θέλουν κάμποσο χρόνο για να τα ακούσεις καλά! Δεν ήθελα να το ακούσω πρώτη φορά αποσπασματικά....
Τα θετικά σχόλιά σου πάντως μου έφτιαξαν το κέφι!!!
Θα το λιώσω αύριο το cd player!!! -
Ο χρήστης rally maniac έγραψε:
Όχι πως δεν εκτιμώ τους Scorpions [...]Αυτό σου έλειπε...
-
Ο χρήστης faflas έγραψε:
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ IRON MAIDEN ΣΤΙΣ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗ ΜΑΛΑΚΑΣΑγια εισιτήρια ξέρουμε τίποτα?
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ IRON MAIDEN ΣΤΙΣ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗ ΜΑΛΑΚΑΣΑ
για εισιτήρια ξέρουμε τίποτα?
http://www.rocking.gr/livedates.html
43 ευρώ προπώληση,50 ταμείο.Πανάκριβα είναι!
-
Τυχαίνει και ακούω μια συζήτηση στην εκπομπή του Αυτιά που γίνεται με αφορμή τη συναυλία του Marilyn Manson.Το τι ΜΠΟΥΡΔΕΣ ακούγεται,δεν περιγράφεται.Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι οι δίσκοι με τα υποτιθέμενα ανάποδα μηνύματα-ύμνους στο Σατανά,το Marilyn Manson Κλπ,οι νέοι οδηγούνται στα ναρκωτικά και το σατανισμό.Ο Ρίζος,ο εκδότης του Αδέσμευτου,λέει ότι η ο Manson και η ορχήστρα του είνει ότι πιο φρικώδες έχει υπάρξει ποτέ (η κάτι τέτοιο).Μια άλλη θεωρεί ότι ο οργανωτής της συναυλίας είναι υπόλογος στην κοινωνία γιατί δίνει στα 'παιδιά μας' λάθος υποδείγματα αισθητικής και άλλες τέτοιες όμορφες ιστορίες...
Ο ηλίθιος πουριτανισμός και συντηριτισμός καλά κρατεί!
Βέβαια,ο Manson θριαμβεύει γιατί αυτό επιθυμεί-να προκαλέσει!
Ζήτω ο Marilyn Manson!Update:Ο Ρίζος καταφέρεται ενεντίον του σατανισμού που αντιπροσωπεύει ο Manson σε ζωντανή σύνδεση με εκκλησία όπου δακρύζει η αγία-Πως-την-λένε!
-
Οποιος έχει δει τις 'Μάγισσες του Σάλεμ' καταλαβαίνει!!!!
Πουριτανισμός και Συμφέροντα!!!
ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ 2006