-
Eγώ παρακολουθώ τα
http://www.avopolis.gr
http://www.rocking.gr (πιο μεταλλίάρικο )
http://www.babylon.gr -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Eγώ παρακολουθώ ταhttp://www.avopolis.gr
http://www.rocking.gr (πιο μεταλλίάρικο )
http://www.babylon.grthanks man
-
πρώην babylon, πρώην rockroll, πλέον http://www.pop-rock.gr.
http://www.didimusic.gr επίσης για να καμαρώνεις την didi -
Λοιπόν να πω κι εγώ τη δική μου ιστορία...
Επίδαυρος. 28 ιουλίου.
Ιφιγένεια η εν Ταύροις.
Συνεννούμαστε με τον dpurpler, κλείνουμε μέρες κλπ, δυστυχώς όμως επειδή ήταν παρασκευή και δούλευαν τα παιδιά δεν καταφέραμε να πάμε κονβόι (φύγαμε νωρίτερα εμείς). Στην παρέα ήταν και η Καρακάξα
Για την παράσταση δεν μπορώ να πω και πολλά ούτε για ηθοποιούς, σκηνικά, σκηνοθέτη κλπ κλπ γιατί πολύ απλά δεν έχω ιδέα από θέατρο (και δη από τέτοιου είδους θέατρο).
Μπορώ να πω όμως ότι ντράπηκα που είμαι (νεο)Ελληνας... Πριν ξεκινήσει η παράσταση από τα μεγάφωνα μας παρακάλεσαν να κλείσουμε τα κινητά, οι φωτογραφίες δεν επιτρέπονταν και γενικά ΗΣΥΧΙΑ.
Ξενικά η παράσταση λοιπόν. Μπαίνει μέσα η Ιφιγένεια τρέχοντας. ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ. Ωπα λέω για το καλό θα το κάνουν. Τα φλας εντωμεταξύ έχουν κάνει τη νύχτα μέρα. Ξεκινά το μοιρολόι της, βγάζει όλη την πίκρα της, κλάμα και οδυρμός. ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ και πάλι. 'Αριστοφάνη ήρθαμε να δούμε ρε γμτ' αναλογίζομαι... Φεύγει από την πίστα εεεε από τη σκηνή η Ιφιγένεια και έρχονται οι Ορέστης και Πιλάδης. ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ και πάλι. Επεσε γιούχα τελικά (λες και ήμασταν σε κανένα καφενείο...) και δεν επαναλήφθη το φαινόμενο.
Τα φλας συνέχιζαν να δίνουν και να παίρνουν. Ειδικά σε κάτι φάσεις που ο σκηνοθέτης ήθελε να είναι ΟΛΑ μαύρα κι άραχνα, οι κλασικοί μαλακοπιτουράδες έβρισκαν ευκαιρία να δείξουν ότι έχουν καλύτερο φλας από τον δίπλα τον ξενερωτο που ήρθε με μια απλή ψηφιακή Nikon. Το καλύτερο δε ήταν οι μηχανές μιας χρήσης. Αυτές που πρέπει να γυρίσεις τη ροδελίτσα ΚΡΑΚ ΚΡΙΚ ΚΡΟΥΚ για να οπλίσει...
Από ομιλίες των γύρω 'ανθρώπων' άκουσα τα πάντα. Τι θα φάνε μετά, αν τους αρέσει, κριτική για τους ηθοποιούς, τους πονούσαν τα κωλομέρια. Τα δε χασμουρητά και βηξίματα γινόντουσαν με ΦΟΡΑ. Οσο δυνατότερα τόσο καλύτερα.
Κινητά τηλέφωνα: γαμήθηκαν να βαράνε. Μηνύματα, mms με τη φώτο που μόλις τράβηξε ο βλαχάρος, κανονικές συνομιλίες... Βασικά εμείς ήμασταν και κάπως ψηλά και ακούγαμε ό,τι γινόταν από κάτω μας...
Και βέβαια πώς έκλεισε η βραδιά; ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ στο πέρασμα των δεινοσαύρων, πεταμένα μαξιλαράκια, κομμένα σκοινιά.
Πάντως το θέατρο προσφέρει τέλεια ακουστική. Οι ηθοποιοί απλά μιλούσαν και τους ακούγαμε κανονικά. Σε κάποια φάση στο τέλος ειδικα έπαθα το μπακανιάου: μπαίνει με φόρα μέσα στη σκηνή ένας τύπος και φωνάζει με δυνατή φωνή στο βασιλιά του ότι οι Ελληνες το έσκασαν. ηχώς και αντίλαλος άγνωστες λέξεις για το θέατρο αυτό...
Αυτά τα ολίγα...
-
Ο χρήστης ipan έγραψε:
πρώην babylon, πρώην rockroll, πλέον http://www.pop-rock.gr.
http://www.didimusic.gr επίσης για να καμαρώνεις την didiδηλαδη οι duran duran δεν θα ειναι καλη συναυλια απο αποψη didimusic?
να μην παω δηλαδη? -
πω πω ξενερωσα στους duran duran δεν εχει καρεκλες ειναι ορθιοι
ειμαστε και σε καποια ηλικια -
bujinkan
ε άμα σου αρέσουν πήγαινε. Δεν είπα να μην πας. -
http://www.avopolis.gr/news/default.asp?ID=8828
*
Oι Mastodon support στους ΤOOL!*Θα γκρεμιστεί το γήπεδο!
Αλλά είδα πρόσφατη συναυλία των Tool και ξενέρωσα! Κατάλαβα τι εννοούσε ο tazz...Στρατιωτάκια ακίνητα, αμίλητα, σκορπισμένα στα 4 σημεία του ορίζοντα!
-
http://www.avopolis.gr/news/default.asp?ID=8828
*
Oι Mastodon support στους ΤOOL!*Θα γκρεμιστεί το γήπεδο!
WOW!!Γαματοι οι Mastodon!!
Καλα..τους Tool τι τους εφεραν μαζι ομως?Για να δουμε τη διαφορα?
Ειδα καλα..?εισητηριο 52-60 ευρω?
-
Αλλά είδα πρόσφατη συναυλία των Tool και ξενέρωσα! Κατάλαβα τι εννοούσε ο tazz...Στρατιωτάκια ακίνητα, αμίλητα, σκορπισμένα στα 4 σημεία του ορίζοντα!
Ωραία, και τώρα προσπάθησε να βρεις συναυλία τους από την εποχή του undertow, και θα καταλάβεις για τι διαφορά μιλάμε
Μου έλεγε χαρακτηριστικά φίλος που τους είχε δει στο Λονδίνο εκείνη την εποχή (και τους ξανάδε πρόσφατα), ότι το interaction του MJK με το κοινό τότε ήταν απίστευτο (και δε μιλάμε για σαχλαμάρες του τύπου 'raise your hands in the air , σε ένα κομμάτι μού έλεγε ότι ανέβασε κάποιον από το κοινό, που πριν καλά καλά καταλάβει τι συμβαίνει, ο Maynard τού έκανε μια λαβή, τον ξάπλωσε στα τέσσερα, τον καβάλησε, και είπε ολόκληρο κομμάτι στην πλάτη του fan ), ήταν κανονική τελετουργία. Τώρα είναι σαν να υπάρχει μια κουρτίνα ανάμεσα στη σκηνή και το κοινό.
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Ωραία, και τώρα προσπάθησε να βρεις συναυλία τους από την εποχή του undertow, και θα καταλάβεις για τι διαφορά μιλάμε
Μου έλεγε χαρακτηριστικά φίλος που τους είχε δει στο Λονδίνο εκείνη την εποχή (και τους ξανάδε πρόσφατα), ότι το interaction του MJK με το κοινό τότε ήταν απίστευτο (και δε μιλάμε για σαχλαμάρες του τύπου 'raise your hands in the air , σε ένα κομμάτι μού έλεγε ότι ανέβασε κάποιον από το κοινό, που πριν καλά καλά καταλάβει τι συμβαίνει, ο Maynard τού έκανε μια λαβή, τον ξάπλωσε στα τέσσερα, τον καβάλησε, και είπε ολόκληρο κομμάτι στην πλάτη του fan ), ήταν κανονική τελετουργία. Τώρα είναι σαν να υπάρχει μια κουρτίνα ανάμεσα στη σκηνή και το κοινό.
Δε νομίζω να καταφέρω να βρω...
Πάντως ήταν ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ξενέρωμα! Ρε γμτ, δεν κουνήθηκαν καν! Αν πας σε συναυλία και δεν κάνει κάτι η μπάντα...ξέρω γω; τι διάολο;
-
*Morrissey live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου θα βρεθεί στο Ολυμπιακό κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Ταε κβο ντο) στην Αθήνα, ενώ δυο μέρες αργότερα, στις 27 Νοεμβρίου, θα εμφανιστεί στην Πύλη Αξιού της Θεσσαλονίκης*
http://www.rocking.gr/article3056.php
Συναυλία στην Πύλη Αξιού; Δεν το μάθαν ακόμα το μαθημα τους;
-
http://www.avopolis.gr/news/default.asp?ID=8923
Οι Cinematic Orchestra στο Gagarin 205 στις 18 Νοεμβρίου.
Την απόστασή μου μέσα!
-
Πύλη ΑξιούΣυναυλία στην Πύλη Αξιού; Δεν το μάθαν ακόμα το μαθημα τους;
έλα ντε..
-
Δε νομίζω να καταφέρω να βρω...
Πάντως ήταν ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ξενέρωμα! Ρε γμτ, δεν κουνήθηκαν καν! Αν πας σε συναυλία και δεν κάνει κάτι η μπάντα...ξέρω γω; τι διάολο;
Συνεχίζω να επιμένω πως περιμένετε να τους δείτε και απο κοντά... Και τότε θα καταλάβετε what's it all about...
Επίσης τα περισσότερα videos που υπάρχουν απο καινούρια live ειναι απο εμφανίσεις της 1 ώρας σε festivals...
Στο Μιλάνο που τους είδα, εκτός απο τα θεικά interludes ανάμεσα στα κομμάτια (στα οποία τζάμαραν στα keyboards κυρίως ο Maynard με τον Adam), ακούσαμε και σόλο Danny Carrey (respect!) και διαδραστικότητα με το κοινό υπήρχε (άρχισε να μιλαει ο Maynard στα ιταλικά, προς τέρψη των ντόπιων, να σχολιάζει με το δικό του τρόπο τις φωτογραφικές με φλάς) και σε κάποια φάση που έσπασε ( ) ο Danny ενα τύμπανό του η μπάντα είχε αράξει στη σκηνή και συζήταγε... Αρκετά παρείστικη ατμόσφαιρα δηλαδή (έπαιξαν 2 ώρες) και σαφώς πιο loose απο τα βίντεο που έχω δει απο φεστιβάλ...
Ειναι λάθος να πηγαίνεις σε συναυλία Tool ελπίζωντας να δεις τη μπάντα να κάνει διάλογο όλη την ώρα με το κοινό ή να τους δείς να χτυπιούνται...
Άλλες ειναι οι χάρες, στο παίξιμο και στις αλλαγές στα κομμάτια, στον ήχο και γενικά στην οπτικοακουστική εμπειρία με τα παρανοικά visuals...
@tazz, το βιντεάκι υπάρχει και ειναι all the euros, ψάξε για Tool - Pushit Live.mpg...
A, ναι, όσοι έχουν ακούσει το καινούριο Mastodon καταλαβαίνουν τι θα γίνει στις 16 του Δεκέμβρη... Απίστευτος δίσκος και με κορυφαίες συμμετοχές (μέχρι και Cedric Bixler απο Mars Volta)!
-
Ενδιαφέρουσα συναυλία το Σαββατόβραδο στη Σαλονίκη. Φιλανθρωπικού σκοπού, με τα έσοδα υπέρ της αποκατάστασης της υγείας ενός ηχολήπτη-παραγωγού.
Αντιγράφω απ' το εισητήριο:
Αγγελάκας-Μπλε-Xaxakes-Blues Wire-Nick and the backbone-Ντινος Σαδίκης-Λουδίας-Long live- Υδρόγειος house bandΔεν πρόλαβα τους Long live (ευτυχώς ) και τους χαβαλέδες Λουδίας και οι Xaxakes δεν έπαιξαν.
-Αρχή με τους Υδρόγειος House Band: Η μεγάλη έκπληξη της βραδυάς. Rock 'n' roll μπάντα, φοβερή και τρομερή! Ειδικά τα δικά τους τραγούδια ήταν εξαιρετικά! Τρομερά δεμένοι και προβαρισμένοι, πολύ καλός ήχος, κεφάτοι, στυλάτοι, ωραίοι! Έχω την εντύπωση πως παίζουν σε τακτική βάση στην Υδρόγειο (εξ ου και το όνομα). Αν τους πετύχετε, δείτε τους. Αξίζουν!
-Nick and the backbone:
Ο γνωστός μπλουζ κιθαρίστας Νίκος Ντουνούσης με την μπάντα του. Wannabe Stevie Ray Vaughan σε βαθμό αηδίας. Εξαιρετικός κιθαρίστας, απ' τους λίγους, αλλά μέχρι εκεί. Έχει ξεπατικώσει κάθε κίνηση του SRV. Εγώ βαριέμαι τον ίδιο τον SRV, πόσο μάλλον τον κλώνο του. Είχε και τρισάθλιο ήχο...-Αγγελάκας: 'Ψυχεδελική ταβέρνα' μας είπε οτι λέγαν το σχήμα που εμφανίστηκε (ντραμς-κιθάρα-μπαγλαμάς-αλτο σαξόφωνο). Εμφανώς κομμάτια είπε 3 τραγούδια και έκανε την εκπληκτική δήλωση 'Συγγνώμη, αλλά τόσο μπορούμε σήμερα, τόσο παίζουμε. Καληνύχτα' (ή κάπως έτσι).
-Μπλε: Τους είχα για φτύσιμο , αλλά live είναι συμπαθέστατοι. Πολύ καλή η παρουσία της τραγουδίστριας, ωραίος κιθαρίστας, καλά στημένο συγκρότημα.
-Ντίνος Σαδίκης: Γνωστός από την συνεργασία του με τον Αγγελάκα (νομίζω). Τελείως cult φιγούρα. Έλειπε ένας κιθαρίστας απ' το συγκρότημα. Προσωπικά έπαθα πλάκα με αυτά που έπαιζαν!!! Φασαρία, post-rock-punk στυλ, περίεργοι ρυθμοί, στίχοι που φτύνονται και κραυγές στα μικρόφωνα. Απίστευτο πράγμα! Δεν ήξερα ότι υπάρχουν τέτοια ελληνικά συγκροτήματα! Βέβαια τελείως αντίθετη άποψη έχει η πλειοψηφία του πλήθους (και όλοι οι φίλοι μου-εφαγα τρελό δούλεμα μετά ), η οποία και αποχώρησε. Η τελείως αντισυμβατική παρουσία του και η μουσική-θόρυβος ξένισε πολλούς...
-Blues Wire: Τα γνωστά! Απλά γεννημένοι σε λάθος μέρος. Μπλούζ (τα σωστά, τα μαύρα - όχι αυτά που παίζουν τα λευκά παιδάκια σαν τον Κλάπτον ). Ο Ζάικος βγήκε με steel guitar και έδωσε ρέστα, για άλλη μια φορά, όπως και η υπόλοιπη μπάντα και οι 2 guests τους. Highlight η ερμηνεία του Hurt του Johnny Cash από τον Ζάικο μόνο του, με μια ακουστική κιθάρα στο τέλος της βραδυάς! Respect!
Αυτάααα! Πολλή μουσική, πολύ διαφορετική μουσική. Κι όλα αυτά με 10 έουρος!
-
-Ντίνος Σαδίκης: Γνωστός από την συνεργασία του με τον Αγγελάκα (νομίζω). Τελείως cult φιγούρα. Έλειπε ένας κιθαρίστας απ' το συγκρότημα. Προσωπικά έπαθα πλάκα με αυτά που έπαιζαν!!! Φασαρία, post-rock-punk στυλ, περίεργοι ρυθμοί, στίχοι που φτύνονται και κραυγές στα μικρόφωνα. Απίστευτο πράγμα! Δεν ήξερα ότι υπάρχουν τέτοια ελληνικά συγκροτήματα! Βέβαια τελείως αντίθετη άποψη έχει η πλειοψηφία του πλήθους (και όλοι οι φίλοι μου-εφαγα τρελό δούλεμα μετά ), η οποία και αποχώρησε. Η τελείως αντισυμβατική παρουσία του και η μουσική-θόρυβος ξένισε πολλούς...
Αφού σου άρεσε τόσο ο Σαδίκης, ψάξε οπωσδήποτε να βρεις το δίσκο των Εν Πλω, το συγκρότημα από το οποίο ξεκίνησε ο Σαδίκης. Κατά την ταπεινή, προσωπική μου άποψη, είναι ένας από τους 5 καλύτερους δίσκους που έχουν ηχογραφηθεί ever από ελληνικό συγκρότημα, με απόλυτα ελληνικά στοιχεία, χωρίς να γίνεται ούτε στιγμή γραφικός. Θα δυσκολευτείς ίσως να τον βρεις, γιατί κυκλοφόρησε σε περιορισμένα αντίτυπα, και έχει προ πολλού εξαντληθεί, αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο...
Είχα την τύχη να είμαι παρών στη μία από τις δύο συναυλίες που έδωσε το συγκρότημα όσο ήταν εν ενεργεία, και οι αντιδράσεις ήταν παρόμοιες με αυτές που περιγράφεις (είχαν παίξει support στους Green on Red, απορώ ποιος είχε την έμπνευση). Στο τέλος της συναυλίας είχαν δηλώσει ότι δε θα ξανάπαιζαν ποτέ live - και το εννοούσαν!
Highlight η ερμηνεία του Hurt του Johnny Cash από τον Ζάικο μόνο του, με μια ακουστική κιθάρα στο τέλος της βραδυάς! Respect!
Μια μικρή διόρθωση μόνο, το Hurt είναι σύνθεση του Trent Reznor (Nine Inch Nails) που διασκευάστηκε αργότερα από τον Cash.
-
Ειμαι απο τους λίγους τελικά που προτιμούν την ορίτζιναλ εκτέλεση του Hurt απο Reznor?
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Ειμαι απο τους λίγους τελικά που προτιμούν την ορίτζιναλ εκτέλεση του Hurt απο Reznor?Οχι...
Ειμαστε πολλοι..
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Αφού σου άρεσε τόσο ο Σαδίκης, ψάξε οπωσδήποτε να βρεις το δίσκο των Εν Πλω, το συγκρότημα από το οποίο ξεκίνησε ο Σαδίκης. Κατά την ταπεινή, προσωπική μου άποψη, είναι ένας από τους 5 καλύτερους δίσκους που έχουν ηχογραφηθεί ever από ελληνικό συγκρότημα, με απόλυτα ελληνικά στοιχεία, χωρίς να γίνεται ούτε στιγμή γραφικός. Θα δυσκολευτείς ίσως να τον βρεις, γιατί κυκλοφόρησε σε περιορισμένα αντίτυπα, και έχει προ πολλού εξαντληθεί, αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο...
Είχα την τύχη να είμαι παρών στη μία από τις δύο συναυλίες που έδωσε το συγκρότημα όσο ήταν εν ενεργεία, και οι αντιδράσεις ήταν παρόμοιες με αυτές που περιγράφεις (είχαν παίξει support στους Green on Red, απορώ ποιος είχε την έμπνευση). Στο τέλος της συναυλίας είχαν δηλώσει ότι δε θα ξανάπαιζαν ποτέ live - και το εννοούσαν!
Highlight η ερμηνεία του Hurt του Johnny Cash από τον Ζάικο μόνο του, με μια ακουστική κιθάρα στο τέλος της βραδυάς! Respect!
Μια μικρή διόρθωση μόνο, το Hurt είναι σύνθεση του Trent Reznor (Nine Inch Nails) που διασκευάστηκε αργότερα από τον Cash.
α.Ευτυχώς δεν είμαι ο μόνος που μου άρεσε, γιατί είχα ανησυχήσει! Σιγά μη τον βρω τον δίσκο...
Τα υπόλοιπα 4 του τοπ-5 ποιά είναι;β.Το ξέρω, το χω κι όλας και μ'αρέσει πολύ.
Αλλά ο Ζάικος έπαιξε το hurt του Cash, ιφ γιου νόου γουότ αι μιν.
Έκανα 3 edit και κάπου τα μπέρδεψα με τα quotes, οπότε τα γράφω χύμα...
ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ 2006