-
Έτσι από περιέργεια μπορεί κάποιος να μας πει σε άλλες αεροπορικές εταιρίες ποιά είναι η αναλογία αεροσκαφών-εργαζομένων;
Στην Ολυμπιακή έχουμε 3.800 τεχνικούς για 40 αεροπλάνα, ας πούμε οτι οι 800 ασχολούνται με κάτι άλλο και όχι πάνω στα αεροπλάνα.
3000/40=75 άτομα για 1 αεροπλάνο. -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Στην Ολυμπιακή έχουμε 3.800 τεχνικούς για 40 αεροπλάνα, ας πούμε οτι οι 800 ασχολούνται με κάτι άλλο και όχι πάνω στα αεροπλάνα.
3000/40=75 άτομα για 1 αεροπλάνο.Καταρχη μπερδευεις τα νουμερα.
3800 ειναι το συνολο του προσωπικου στις ΟΑ.
Λοιπον η ΟΑ κλεινει.
Για μια ακομα φορα φταινε τα ρετιρε οι καλοτα'ι'σμενοι υπαλληλοι και οι τεμπεληδεςΚανενας πολιτικος και ιδιαιτερα απο τα λαμογια (πρασινες ακριδες τους λεω εγω)που ειχαν τις τυχες της Εταιρειας στα χερια τους για 20 χρονια δε φταιει.
Γιαυτο και τους ψηφιζει το 40% του ελλ.λαου....Ουτε φυσικα οι μεγαλοπρακτορες τυπου τραβελ-κλαν που παροτι αποδειχτηκε οτι εφαγαν λεφτα απο την ΟΑ αφου δεν απεδωσαν ποτε το αντιτιμο των εισητηριων δεν πηγαν μεσα.Αντιθετα απεκτησαν και μεγαρα με μουσικες....
Ουτε οι μεγαλοσυνδικαλιστες που ολως τυχαιως κι αυτοι πρασινοι ηταν.....
Ουτε οι κομματικες οργανωσεις γιατι ποτε δε διορισαν τσοπανους ως ιπταμενους φροντιστες....
Και επειδη παντα φταινε οι εργαζομενοι ας περιμενουμε.....
Ερχεται η σειρα μου η σειρα σου η σειρα του.....
-
Κρίμα και πάλι κρίμα!
Τουλάχιστον ας ελπίσουμε να χαθούν όσο δυνατόν λιγότερες θέσεις εργασίας...
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Καταρχη μπερδευεις τα νουμερα.
3800 ειναι το συνολο του προσωπικου στις ΟΑ.http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=649043
Αγαπητέ, δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα. Η δικιά μου σειρά έχει έρθει εδώ και 10 χρόνια. Εσείς κοιμάστε τόσο καιρό.
Wellcome to the real world. -
Wellcome to the real world.
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Wellcome to the real world.
Real world είναι και οι εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στη Κίνα!
Τι σημαίνει αυτό;Επικροτούμε τέτοιες καταστάσεις; -
Σημαίνει οτι όταν μια επιχείρηση έχει έλλειμα κλείνει,ότι δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση κάποιοι να σε ταϊζουν συνέχεια, ότι τίποτε δεν είναι μόνιμο και σίγουρο.
-
Σημαίνει οτι όταν μια επιχείρηση έχει έλλειμα κλείνει,ότι δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση κάποιοι να σε ταϊζουν συνέχεια, ότι τίποτε δεν είναι μόνιμο και σίγουρο.οτι αμα θες να προοδευεις πρεπει να δουλευεις, οτι τιποτα δεν ειναι σιγουρο (βλεπε δημοσιος υπαλληλος) παρα μονο ο θανατος, κι επειδη σε αυτην την ζωη -δυστυχως- ειναι ο θανατος σου η ζωη μου, εγω και ο καθε εγω που τους πληρωνε τοσα χρονια (1,5 εκ ευρω την ημερα) θα ζησουμε και χωρις ολυμπιακη...
-
Εσείς κοιμάστε τόσο καιρό.
Wellcome to the real world.αυτο δε το καταλαβα.....
Το κανεις λιανα σε παρακαλω?? -
Ο χρήστης Funis έγραψε:
οτι αμα θες να προοδευεις πρεπει να δουλευεις, οτι τιποτα δεν ειναι σιγουρο (βλεπε δημοσιος υπαλληλος)Mεγα ψεμμα οτι ο δημ.Υπαλληλος ειναι μονιμος.
Καποιοι καλλιεργησαν το κλιμα αυτο βοηθουμενοι και απο τους συνδικαλιστες και υποκινουμενοι απο τους πολιτικους.
Ενα τελευταιο παραδειγμα:
Η υπαλληλος της Βουλης που πηγε σπιτι της αφου υπεξαιρεσε διαφορα εγγραφα που αφορουσαν βουλευτη και στη συνεχεια παρεδωσε στους πολιτικους πατρωνες της.
Καθε μερα ολο και καποιος παει στο σπιτι του.....εγω και ο καθε εγω που τους πληρωνε τοσα χρονια (1,5 εκ ευρω την ημερα) θα ζησουμε και χωρις ολυμπιακη...
Αναρωτηθηκες ποιους πληρωνες??
Τη καθαριστρια της ΟΑ την (κακη αν θες) αεροσυνοδο τον (τεμπελη) αχθοφορο η μηπως
το Λαμογιο (συνηθως πρασινου χρωματος) που διοικουσε
Η μηπως το παλιοπ@υστα που εφαγε τα λεφτα απο τα εισητηρια και σημερα αντι να πηδιεται σε καποια φυλακη ειναι ο Νο1 διαμορφωτης της κοινης γνωμης και της πολιτιστικης ζωης του τοπου??
Ημηπως καποιον που το 1981 μαζευε τις γοπες για να τις καπνισει στα Εξαρχεια και σημερα εχει βρεθει με βιλαρες 1000 τμ στις Πολιτειες και στις Εκαλες επειδη ετυχε να περασει απο υπουργικη καρεκλα??Επαναλαμβανω οτι καμμια επιχειρηση δεν εχει κλεισει λογω των εργαζομενων.
Λογω των συνδικαλιστων ναι.
Λογω της κακης διαχειρησης σιγουρα
Λογω κακων πολιτικων επιλογων ασφαλως.
Αλλα ποτε μα ποτε επειδη ειχε 5 καθαριστριες ενω επρεπε να εχει τρεις.... -
Δεν είδα, στις τελευταίες τουλάχιστον σελίδες, κανέναν να προβληματίζεται για την ασφάλεια πτήσεων στην Ελλάδα, μετά την έκλειψη της Ολυμπιακής.
Μπείτε αγανακτισμένα φορολογούμενα παλληκάρια μου να πετάξετε με την Aegean ή την πάλαι ποτέ Cronus κλπ. Η εταιρεία σας θα πετάξει με πιλότους άυπνους, αν όχι άσχετους, με αεροπλάνα συντηρημένα 'όσο χρειάζεται', προς αεροδρόμια με μετεωρολογικές συνθήκες απαγορευτικές για προσγείωση τη συγκεκριμένη μέρα (που η βρωμοτεμπέλα Ολυμπιακή αποκλειόταν να πετούσε), προκειμένου να σας ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ, καλοί μου.
Αν σας προκύψει καμία προσγείωση τύπου Helios μην εκπλαγείτε κιόλας.Γιατί, όσο να 'ναι, άλλα τα κριτήρια, ως προς την ασφάλεια πτήσεων, μιας κρατικής (τύποις ή ουσία, αδιάφορο) επιχείρησης (στην πράξη όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές τέτοιες είναι) και άλλη η λύσσα για παράδες του κάθε Βασιλάκη και Λιακουνάκου.
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
οτι αμα θες να προοδευεις πρεπει να δουλευεις, οτι τιποτα δεν ειναι σιγουρο (βλεπε δημοσιος υπαλληλος)
Mεγα ψεμμα οτι ο δημ.Υπαλληλος ειναι μονιμος.
Καποιοι καλλιεργησαν το κλιμα αυτο βοηθουμενοι και απο τους συνδικαλιστες και υποκινουμενοι απο τους πολιτικους.Να μπει στα funniest quotes ή όχι?
Δηλαδή δεν είναι μόνιμος?
Μπορεί κάποιος να τον απολύσει γιατί δεν κάνει την δουλειά του με την απαραίτητη παραγωγικότητα? ή ακόμα και αν είναι σε όλα άψογος επειδή απλώς η επιχείρηση δεν πάει καλά? ή επειδή η πάγια και διαρκή ανάγκη που κάλυπτε ως νεοπροσληφθείς πριν απο 20 χρόνια δεν υφίσταται πλέον?
Δηλαδή μόνιμος είναι να μπορεί να δουλεύει στην ίδια θέση ανεξάρτητα αν έχει παρανομήσει, κλέψει, παραβιάσει τον υπαλληλικό κώδικα?
Και μετά απορούμε πως είναι δυνατόν να συμβαίνουν πολλά απο αυτά που συμβαίνουν.
Ξαφνικά το δίλημμα είναι Ελλάδα όπως είναι τώρα ή Κίνα. -
Για μια ερώτηση στα γρήγορα:
Έχω αλέ ρετούρ εισιτήριο, επιστρεφω Μιλάνο σε 14 μέρες με ΟΑ.Τι κάνω;
- Προσευχές, και όλα θα πάνε καλά
- Επιστρέφω το εισιτήριο και ζητάω όσα λεφτά πάρω, έστω και με πρόστιμο, να ελαχιστοποιήσω τη ζημιά...
- Τίποτα. Τα λεφτά τα έχασα, μην χάνω και την ώρα μου...
Και πάμε στο παρασύνθημα...
Αγοράζω εισιτήριο ΤΩΡΑ με άλλη εταιρεία, ή περιμένω να δω τι (και πότε) θα γίνει τελικά με την ΟΑ -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Εγω σκεφτομαι τον ανδρα της ξαδερφης μου που δουλευει στην τεχνικη βαση(αν δεν κανω λαθος) ο οποιος μετα απο μια μεγαλη περιπετεια στην υγεια του θα μεινει και ανεργος.Εχει δυο παιδακια.
Το ίδιο και ένας πολύ φίλος Φορουμάς!!!
....που τυχαίνει να είναι καλός στη δουλειά του και σωστός επαγγελματίας, όπως πολλοί άλλοι μέσα στην ΟΑ. Κρίμα.
Δεν τον ξεχασα ουτε στιγμη τον (δεν γραφω ονομα για ευνοητους λογους).Μακαρι να πανε ολα καλα και να μην μεινει ανεργος κανενας.
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Και πάμε στο παρασύνθημα...
Αγοράζω εισιτήριο ΤΩΡΑ με άλλη εταιρεία, ή περιμένω να δω τι (και πότε) θα γίνει τελικά με την ΟΑΑγοράζεις εισιτήριο από μια άλλη εταιρία, το πολύ πολύ να φτάσεις στην ώρα σου...(ποτέ δεν θα ξεχάσω Ν.Υόρκη - Αθήνα με 9 ώρες καθυστέρηση οι 3 από τις οποίες μέσα στο αεροπλάνο)
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
οτι αμα θες να προοδευεις πρεπει να δουλευεις, οτι τιποτα δεν ειναι σιγουρο (βλεπε δημοσιος υπαλληλος)
Mεγα ψεμμα οτι ο δημ.Υπαλληλος ειναι μονιμος.
Καποιοι καλλιεργησαν το κλιμα αυτο βοηθουμενοι και απο τους συνδικαλιστες και υποκινουμενοι απο τους πολιτικους.Να μπει στα funniest quotes ή όχι?
Δηλαδή δεν είναι μόνιμος?Να μπει στα ανεκδοτα καλυτερα.
Ε, δεν ειπαμε να μην απολυεται κι αν κλεψει, εξαπατησει κτλ. Δεν απολυεται παρα μονο για ποινικα αδικηματα. Αν αυτο δεν λεγεται μονιμοτητα, πως λεγεται; -
Ασφαλώς και είναι ο δημ. υπάλληλος μόνιμος, το γράφει το Σύνταγμα.
Το μόνο που μπορούμε να πούμε για 'κενό' στη μονιμότητα είναι το ότι αν καταργηθεί η οργανική τους θέση, τότε απολύονται αυτοδικαίως - πράγμα που βέβαια δεν έχει συμβεί ποτέ, απ' όσο γνωρίζω. Δηλαδή αν καταργηθεί ένα υπουργείο, όλοι οι υπάλληλοι πάνε σπίτι τους: στην πράξη απλώς μεταφέρονται σε άλλες υπηρεσίες. Οι μοναδικοί που ακόμα και σ'αυτή την περίπτωση δεν χάνουν τη θέση τους είναι οι δικαστικοί, για τους οποίους ισχύει 'ισοβιότητα' αντί μονιμότητας.Η τύπισσα της Βουλής, όπως το αναφέρεις, απολύθηκε επειδή διέπραξε ποινικό αδίκημα (παράβαση καθήκοντος αν όχι τίποτα πιο βαρύ), πράγμα που προβλέπεται στον νόμο.
Θεωρώ πάντως ότι οι δημ. υπάλληλοι καλώς είναι μόνιμοι, εφόσον δεν εργάζονται σε εταιρείες ιδιωτικού δικαίου.
-
Η κοπελα μου δουλευει σε ΔΕΚΟ.Για να την διωξουν θα πρεπει να κανει καταχρηση χρηματων ή να εξαφανιστει απο την δουλεια για κανα δεκαμηνο αδικαιολογητα.Βεβαια αν εχεις πλατες μπορεις να τα κανεις αυτα και να παρεις και προαγωγη οπως εγινε με πολλους οταν αλλαξε η κυβερνηση.
Η μονιμότητα απο μονη της δεν λεει τιποτα.Το θεμα ειναι πως διαχειριζεσαι και πως αξιολογεις τους υπαλληλους.Υπαλληλοι που εχουν μπει με ΑΣΕΠ και μορφωμενοι ειναι και υπευθυνοι, σωστη καθοδήγηση θελουν και δεν την εχουν.Αντιθετως ερχονται αντιμετωποι με την οργη των 'παλαιων' οταν εργαζονται γρήγορα.
Η ΟΑ ειναι σαπια.Ολοι ειναι γλυφτες υπουργων και βουλευταδων.Οι συνδικαλιστες εχουν μαθει να παπαρολογουν και να πληρωνονται.Οι διαδηλώσεις και οι πασεις φύσεως στασεις ειναι σχεδον καθημερινο φαινομενο και εχουν συμβαλλει τα μεγιστα στο κλεισιμο της εταιρείας.Της εταιρείας που..δευτεροι αυτοι ξεζουμισαν και αντιμετώπισαν σαν χαραφι του παππού τους και οχι σαν περιουσια του ελληνικου λαου.
-
Μα ποσους συνδικαλιστες εχει η ΟΑ...
Εχω δει μεχρι στιγμης να μιλουν στα καναλια ..
Ο προεδρος της ΟΣΠΑ....
Ο προεδρος των Ηλεκτρολογων...
Ο προεδρος των πιλοτων....
Ο προεδρος των φροντιστων...
Ο προεδρος της μηχανικων...
Ο προεδρος της ελεγκτων...
Ο προεδρος των συμβασιουχων....Και δεν ξερω ποσοι αλλοι υπαρχουν ακομα!!!
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Μα ποσους συνδικαλιστες εχει η ΟΑ...Εχω δει μεχρι στιγμης να μιλουν στα καναλια ..
Ο προεδρος της ΟΣΠΑ....
Ο προεδρος των Ηλεκτρολογων...
Ο προεδρος των πιλοτων....
Ο προεδρος των φροντιστων...
Ο προεδρος της μηχανικων...
Ο προεδρος της ελεγκτων...
Ο προεδρος των συμβασιουχων....Και δεν ξερω ποσοι αλλοι υπαρχουν ακομα!!!
Υπάρχει και ο Γενικός Πρόεδρος όλων τον παραπάνω... που φυσικά έχει και αυτός τον Πρόεδρο του.
Κάθε που άλλαζε κυβέρνηση νασου και ένας καινούριος πρόεδρος... Κάτι σαν μανιτάρια ένα πράγμα.Το έχουν οι έλληνες αυτό... του αρέσει να είναι πρόεδροι... για πήγαινε σε ένα καφενείο και για πλάκα φώναξε... εεε πρόεδρε που είσαι; να δεις ότι οι περισσότεροι θα γυρίσουν το κεφάλι νομίζοντας ότι φωνάζεις σε αυτούς.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜMΕΣ