-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Υπάρχουν 3 λωρίδες στη Μητροπόλεως; Νόμιζα ότι η μια είναι για παρκάρισμα, αφού είναι και τα πεζοδρόμια έτσι διαμορφωμένα!2 είναι οι λωρίδες βρε! Χωρίς τα παρκαρισμένα... Ε, πως! Να πας για καφέ στο Ολύμπιο και να μην παρκάρεις τη Μερτσέντα μπροστά!
Καλά, τώρα, για το ότι συνέχεια είσαι στη λεωφορειολωρίδα, επειδή κάποιοι ψωνίζουν ή πίνουν καφέ...εκεί πού είναι η Τροχαία; Χρυσές δουλειές θα έκανε...
Που είναι η Τροχαία;;; Μα, στην παραλιακή φωνάζοντας με τα περιπολικά για να φύγουν τα παρκαρισμένα (δεν τα γράφουμε φυσικά... τα 'μπόνους' από τις καφετέριες είναι μεγαλύτερα από τα μπόνους από τις κλήσεις... ) ή πίνει καφέ στο Ολύμπιο και αυτή...
Φαντάσου να έρθει φωτό για παραβίαση λεωφορειολωρίδας
Ίσως γι΄αυτό στη Μητροπόλεως δεν έχει κάμερες... Όχι ότι αλλού λειτουργούν... Τόσοι ταρίφες παραβιάζουν τις λεωφορειολωρίδες συνέχεια και δεν έχω δει ούτε φλας, ούτε έχω ακούσει τίποτα (εκτός από τον πρώτο καιρό... )
-
funkyreverend καπου μπερδευεις την εννοια ιδιοκτητης ακινητου στο κεντρου, με την εννοια κατοικος κεντρου. Δε με νοιαζει ποσα βγαζει ο σπιτονοικοκυρης μου (απο μενα οχι πολλα παντως) γιατι αυτος μενει καπου αλλου. Οι κατοικοι του κεντρου (το ξαναλεω) ειναι στη συντριπτικη τους πλειοψηφια υπαλληλοι ή φουκαραδες. Παρομοιως και για τις (παρανομες στο 90%) πυλωτες στην Καλαμαρια δεν προνοησαν οι νοικαρηδες.
Μυθος: Τις καρτες κατοικων τις ειχαν παρει ασχετοι.
Πραγματικοτητα: Τις 15 μερες που ειχες δικαιωμα να παρκαρεις εβρισκες σχεδον καθε ωρα της ημερας. Αλλωστε τις φημες τις διεσπειραν οι διαφοροι 'μαγαζακατορες' οι οποιοι δεν ειχαν καρτες ή δεν μπορουσαν να πιανουν θεσεις με καρεκλες, καφασια και σαραβαλιασμενα παπακια και οι κατοχοι επιχειρησεων παρκινγκ που δεν μπορουσαν να απλωνουν τα αμαξια των πελατων τους σαν τραχανα σε ολες τις ελευθερες θεσεις για να σε υποχρεωσουνε να πληρωσεις παρκινγκ. Δειτε ποιοι πολεμησανε το μετρο, για να καταλαβετε ποιοι τελικα ηταν οι ευνοημενοι και οι αδικημενοι.Αν στις συνοικιες που μενετε οι μισες θεσεις ειχανε καρτες για παρκαρισμα τι θα λεγατε;
Τωρα οσον αφορα τα μετρα: Η υποθαλασσια ειναι οπως εγραψα και παραπανω μια τρυπα στο νερο. Αυτα που γραψαμε οι υπολοιποι εδω, προφανως και ειναι σοφα και προφανη, σε βαθμο που να αναρωτιεσαι γιατι τα λεμε μονο εμεις και οχι καποιος καρεκλατος
-
Δεν μπερδεύω καθόλου τις έννοιες, γιατί δεν με ενδιαφέρει ο λόγος για τον οποίο βρίσκεται το αυτοκίνητο κάποιου στο κέντρο! Ο πατέρας μου έχει γραφείο επί της Τσιμισκή. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχει και θέση εκεί πέρα, κάτω από την οικοδομή; Δεν νομίζω...Αν πλήρωνε (είτε σε θέση δεσμευμένη είτε σε άλλο πάρκινγκ), βεβαίως να την είχε! Όταν έμενε η οικογένειά μου στο κέντρο (Διοικητήριο), δεν υπήρχαν άδειες θέσεις ούτε για δείγμα. Όταν πληρώνουμε, να τις έχουμε! Αν δεν πληρώνουμε, είτε είμαστε φουκαράδες είτε μεγαλοεπιχειρηματίες, είναι λογικό να μην έχουμε απαίτηση για θέση κάτω από το σπίτι μας ή δίπλα στην πόρτα του καταστήματός μας!
Όσον αφορά τις κατά 90% παράνομες πυλωτές, νομίζω ότι το κέρδος που προσφέρουν (κάτι σαν ανάλυση ευημερίας σκέψου) είναι πολύ μεγαλύτερο από τη ζημία λόγω παρανομίας. Η οποία ζημία λόγω παρανομίας είναι μηδαμινή, ειδικά σε περιοχές όπως οι γύρω δήμοι της Θεσσαλονίκης. Αλλιώς, θα έλεγε ο Μάρκος, αν θέλεις να έρθεις Καλαμαριά για καφέ, να περπατήσεις! Και επιμένω ότι υπάρχουν περιοχές οι οποίες δεν συνδέονται καθόλου εύκολα μεταξύ τους.
Όταν δεν μεριμνούμε (καρεκλοκένταυροι και φουκαράδες πολίτες), είναι τουλάχιστον αστείο να ζητούμε από τους άλλους να μας βοηθάνε. Και μάλιστα χωρίς κίνητρα. Εκεί διαφωνώ μαζί σου, ότι πρέπει να υπάρξουν κίνητρα για να αποφύγει κάποιος τη χρήση ΙΧ στο κέντρο ή γενικώς στις μετακινήσεις του. Και αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν τέτοια, αντίθετα, υπάρχει συμφέρον από την μη χρήση ΜΜΜ (σε χρόνο, νεύρα, ταλαιπωρία).
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Υπάρχουν 3 λωρίδες στη Μητροπόλεως; Νόμιζα ότι η μια είναι για παρκάρισμα, αφού είναι και τα πεζοδρόμια έτσι διαμορφωμένα!
2 είναι οι λωρίδες βρε! Χωρίς τα παρκαρισμένα... Ε, πως! Να πας για καφέ στο Ολύμπιο και να μην παρκάρεις τη Μερτσέντα μπροστά!
Που είναι η Τροχαία;;; Μα, στην παραλιακή φωνάζοντας με τα περιπολικά για να φύγουν τα παρκαρισμένα (δεν τα γράφουμε φυσικά... τα 'μπόνους' από τις καφετέριες είναι μεγαλύτερα από τα μπόνους από τις κλήσεις... ) ή πίνει καφέ στο Ολύμπιο και αυτή...
Διάβασα για αριστερή, μεσαία και λεωφορειολωρίδα και έμεινα να μετράω!
Κάμερες δεν λειτουργούν μέχρι να διευθετηθεί το ζήτημα με τους ταρίφες. Πάντως, έπεφταν καμπάνες μια χαρά τον πρώτο καιρό.Μάλλον χαζεύει απλά γκόμενες στο Ολύμπιο, γιατί καφέ δεν κάνει να πίνουν σε τόσο κεντρικό σημείο, θα τους καρφώσει κάνας ανάγωγος, υστερικός πολίτης... Βρε δεν πάνε στο διάολο και αυτοί και τα υποθαλάσσιά τους...Αντί να καθαρίσουμε κάνα δρόμο από τα παρκαρισμένα και να βάλουμε λίγο πιο συχνά λεωφορεία...Θέλουμε και μετρό πανάθεμά μας...
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Τωρα οσον αφορα τα μετρα: Η υποθαλασσια ειναι οπως εγραψα και παραπανω μια τρυπα στο νερο. Αυτα που γραψαμε οι υπολοιποι εδω, προφανως και ειναι σοφα και προφανη, σε βαθμο που να αναρωτιεσαι γιατι τα λεμε μονο εμεις και οχι καποιος καρεκλατος
Ακριβώς επειδή σκεφτόμαστε ορισμένοι δεν είμαστε καρεκλάτοι
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ακριβώς επειδή σκεφτόμαστε ορισμένοι δεν είμαστε καρεκλάτοι
Συμφωνώ απολύτως και στο quote και στην διευκρίνιση!
-
Αλλιώς, θα έλεγε ο Μάρκος, αν θέλεις να έρθεις Καλαμαριά για καφέ, να περπατήσεις! Και επιμένω ότι υπάρχουν περιοχές οι οποίες δεν συνδέονται καθόλου εύκολα μεταξύ τους.funkyreverend εχεις ενα απιστευτο ταλεντο, εκει που τα λες ολα ωραια και καλα, να πετας κατι και να με τσιτωνεις. Γιατι ο Μαρκος εχει δικιο οταν το λεει αυτο για την Καλαμαρια, ενω εγω οταν το λεω για το κεντρο εχω αδικο;
Και ξαναλεω ορισμενα πραματα. ΑΛΛΟ το γραφειο και ΑΛΛΟ το σπιτι. ΑΛΛΟ να ειναι ολες οι θεσεις ελευθερες ΑΛΛΟ να εχει δεσμευμενες με καρτες ο δημος το 70% των θεσεων ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ. ΑΛΛΟ το αμαξι του μονιμου κατοικου ΑΛΛΟ το αμαξι του εργαζομενου στο κεντρο.
ΓΙΑΤΙ να πρεπει να πληρωσω για να εχω αμαξι στο κεντρο; Αφου οταν εμενα στην Τουμπα δεν πληρωνα! Τωρα ξαφνικα εγινα δημοτης Β'Εθνικης;
Διευκρινηση: Δε μιλαω για θεση κατω απο το σπιτι μου. Μιλαω για να κανω λιγοτερο απο μιση ωρα γυρους, οταν εχω την ατυχια να μετακινησω το αμαξι μου λογω αναγκης ή οταν επιστρεφω απο ταξιδι.
-
Μα ούτε και ο Μάρκος έχει δίκιο, είτε μιλούσε για την Καλαμαριά είτε για το κέντρο είτε για τα Βασιλικά! Μην τσιμπάς βρε! Αυτό θέλω να πω εγώ...ό,τι χωρίς κίνητρο, δεν μπορείς να ζητήσεις από κανέναν να χρησιμοποιήσει ένα μέσο που δεν τον συμφέρει! Σε ένα μεγάλο τμήμα της Καλαμαριάς, δεν υπάρχει πρόβλημα πάρκινγκ. Στην παραλιακή όμως, τα ζώα τριπλοπαρκάρουν και δυσκολεύουν την κίνηση όλων, αλλά και του λεωφορείου 5. Άρα, εκεί υπάρχει πρόβλημα και εκεί πρέπει να εστιάσουμε. Αντίστοιχα, και οι διάφορες περιοχές του κέντρου!
Η δική μου οικογένεια που έμενε στο κέντρο ήταν δημότης Β' Εθνικής και όταν μετακόμισε στην Τούμπα έγινε Α', δηλαδή; Όχι, απλά είχαν απηυδύσει (παναγία μου, τι ορθογραφία; ) οι άνθρωποι με αυτό το πρόβλημα και στην επόμενή τους μετακίνηση, το πήραν σοβαρά στα υπ'όψη. Με λίγα λόγια, προνόησαν! Αν κάποιος πάει αυτή τη στιγμή να νοικιάσει/αγοράσει σπίτι στο κέντρο, πρέπει να προνοήσει ότι δεν μπορεί να έχει αυτοκίνητο κοντά στο σπίτι ή χωρίς 20 γύρους!
Γιατί αυτό;
Γιατί:
Οι φίλοι καρεκλάδες, δεν σκέφτηκαν να δεσμεύσουν χώρους για δημοτικά πάρκινγκ (στην αρχή δωρεάν, μετά επί -συμβολική- πληρωμή, όχι 20 Ευρώ/ώρα).Οι φίλοι αρχιτέκτονες/μηχανικοί/ιδιοκτήτες δεν θεώρησαν ότι τα αυτοκίνητα μιας οικοδομής είναι περίπου όσα και ο αριθμός των διαμερισμάτων, ίσως και παραπάνω. Και πού θα μπουν όλα αυτά τα αυτοκίνητα; Μπροστά σε κάθε πολυκατοικία χωράνε περίπου 2 αυτοκίνητα. Αν η πολυκατοικία έχει 10-15 διαμερίσματα, εύκολα καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει έλλειμμα θέσεων στάθμευσης. Το οποίο δεν καλύπτεται από τα υπάρχοντα πάρκινγκ. Άσχετα αν πολλά από αυτά δεν γεμίζουν ποτέ. Εκεί ψάχνουμε τις τιμές τους.
Οι φίλοι τροχαίοι δεν έχουν τη δύναμη να διώξουν όλα τα παράνομα (για 5 λεπτά ή κάθε μέρα) παρκαρισμένα. Έτσι, για να αρχίσει να σκέφτεται ο κόσμος ότι δεν μπορεί να κατεβαίνει στο κέντρο για δουλειά ή για καφέ με το τουτού.
Το κέντρο δεν είναι σε καμία περίπτωση περιοχή Β' Εθνικής, αλλά σίγουρα κάνει γενναίες προσπάθειες για να γίνει. Και μόνο με ΜΜΜ σταθερά και άνετα και ΠΑΡΚΙΝΓΚ μεγάλα και φθηνά μπορεί να ανταπεξέλθει χωρίς να μαραζώσει. Βέβαια, με την υποθαλάσσια, θα ήθελα πολύ να μάθω ποιοι ακριβώς θα αυξήσουν τις τιμές των κατοικιών/καταστημάτων τους...
-
Είσοδος μέσω της δυτικής εισόδου και έξοδος στην Μ. Αλεξάνδρου ?
Πόσο θα επιβαρυνθούν, κυκλοφοριακά, οι δρόμοι στο σημείο αυτό ?
(Μ. Αλεξάνδρου)Μεμονωμένα το έργο, δεν θα αποδόσει τα αναμενόμενα.
Χρειάζεται συνδυασμός και άλλων λύσεων... -
Γι΄αυτό το κομματάκι μιλάμε; Δεν μπαζώνουμε λίγο την παραλία να τελειώνει το θέμα; Κάτι σαν τη νέα παραλιακή στο Φάληρο ,αλλά στο ομορφότερο.
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Γι΄αυτό το κομματάκι μιλάμε; Δεν μπαζώνουμε λίγο την παραλία να τελειώνει το θέμα; Κάτι σαν τη νέα παραλιακή στο Φάληρο ,αλλά στο ομορφότερο.Κοίτα μερικές σελίδες πιο πίσω
-
Αυτό θέλω να πω εγώ...ό,τι χωρίς κίνητρο, δεν μπορείς να ζητήσεις από κανέναν να χρησιμοποιήσει ένα μέσο που δεν τον συμφέρει!Σωστός!
Σε ένα μεγάλο τμήμα της Καλαμαριάς, δεν υπάρχει πρόβλημα πάρκινγκ.
Ακόμα... Σιγά σιγά όμως υπάρχουν πολλές γειτονιές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα... Δεν είναι σαν την Μπότσαρη πχ, όπου χαλαρά τρως το μισάωρο ψάχνοντας να παρκάρεις (εκτός κι αν έχεις την κωλοφαρδία να σε κυνηγάει), αλλά σε 5 χρόνια βάζω στοίχημα ότι θα κάνουμε την ίδια συζήτηση και για την Καλαμαριά...
Στην παραλιακή όμως, τα ζώα τριπλοπαρκάρουν και δυσκολεύουν την κίνηση όλων, αλλά και του λεωφορείου 5. Άρα, εκεί υπάρχει πρόβλημα και εκεί πρέπει να εστιάσουμε. Αντίστοιχα, και οι διάφορες περιοχές του κέντρου!
Το πρόβλημα στην παραλιακή έγκειται στο ότι όλοι θέλουν να παρκάρουν ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ στο μαγαζί που θα πάνε!!!!! Γι' αυτό και οι τριπλοσειρές... Εγώ, όταν είμαι με αμάξι στην Αρετσού (σπάνια) πάντα παρκάρω ανετότατα, απλούστατα γιατί δεν με χαλάει να περπατήσω 5 λεπτά!
Το ίδιο και στο κέντρο! Παρκάρω στο πανεπιστήμιο (που πάντα βρίσκω θέση) και κατεβαίνω με τα πόδια ανετότατος, ακόμα και σε ώρες αιχμής! Απόσταση; 10-15 λεπτά...
Η λύση είναι απλούστατη...
Οι φίλοι τροχαίοι δεν έχουν τη δύναμη να διώξουν όλα τα παράνομα (για 5 λεπτά ή κάθε μέρα) παρκαρισμένα. Έτσι, για να αρχίσει να σκέφτεται ο κόσμος ότι δεν μπορεί να κατεβαίνει στο κέντρο για δουλειά ή για καφέ με το τουτού.
Δεν έχουν αυτή τη δύναμη, γιατί τα μπόνους από τις καφετέριες είναι μεγαλύτερα από τα μπόνους από τις κλήσεις... Ας αρχίσουν να μοιράζουν ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ κλήσεις στα σημεία που γίνεται ο πανικός (Μητροπόλεως, Τσιμισκή κλπ) και θα δούμε τι ωραία που θα βρεθούν λύσεις...
Βέβαια, με την υποθαλάσσια, θα ήθελα πολύ να μάθω ποιοι ακριβώς θα αυξήσουν τις τιμές των κατοικιών/καταστημάτων τους...
Κανείς, και γι' αυτό (συν το ότι η ΕΕ αποκλείεται να πληρώσει γι' αυτό) δεν θα γίνει... Ιδίως αν είναι το σχέδιο που βρήκε ο technik, τότε χίλιες φορές να μην γίνει! Καλύτερα να μπαζώσουμε λίγο την παλιά παραλία και με την ευκαιρία να κάνουμε και κανένα υποθαλάσσιο πάρκινγκ...
ΥΓ: Πάλι καλά που στην Καλαμαριά έχουμε και πιλοτές... Αν δεν τις είχαμε και αυτές απλούστατα δεν θα παρκάραμε...
-
Η Καλαμαριά είναι συνοικία που ακόμα δεν έχει ολοκληρώσει την ανοικοδόμησή της και όντως σε 5 χρόνια μπορεί να αρχίσει να έχει πρόβλημα. Το θέμα είναι ότι μάλλον θα αργήσει γιατί υπάρχουν πολύ περισσότεροι ακάλυπτοι χώροι (εννοώ όχι πολυκατοικίες, αλλά παρκάκια κλπ.) που μπορούν να βολεύουν αυτοκίνητα, ειδικά όταν και οι οδηγοί τους είναι συνεννοημένοι (π.χ. ίδια πολυκατοικία). Στην Μπότσαρη και στις άλλες περιοχές, δεν υπάρχουν τέτοιοι χώροι.
Για την Αρετσού, είμαι μαζί σου. Βρίσκω θέση στην παραλιακή, αλλά φοβάμαι μη με κλείσουν και συνήθως μπαίνω στα στενά. Τα 5 λεπτά (όπως και τα 10 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης) περπάτημα, δεν με τρομάζουν καθόλου.
Αυτό το ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ πολύ μου άρεσε, ρε γαμώτο...
Για το υποθαλάσσιο πάρκινγκ, συμφωνώ απίστευτα. Και υπέργειο να είναι, δεν με χαλάει καθόλου πάντως...
-
ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΓΛΕΝΤΙΑ
1 Πώς θα αντιμετωπισθεί η άρνηση του λιμανιού να αποδεσμεύσει έκταση 60 στρεμμάτων -ιδιοκτησίας των Ελληνικών Τουριστικών Ακινήτων, την οποία ενοικιάζει με μακροχρόνια σύμβαση- για να γίνουν εκεί οι απαραίτητες εγκαταστάσεις.
2 Πώς θα «δέσουν» με το περιβάλλον τα φουγάρα που θα ξεπροβάλλουν μέσα στη θάλασσα για την ανανέωση του αέρα της υποβρύχιας σήραγγας.
3 Τι θα γίνει αν τα σενάρια που αποβλέπουν διελεύσεις για 80.000 αυτοκινήτων ημερησίως αποδειχθούν ανακριβή; Τι επιπτώσεις θα έχει αυτό στην ανταποδοτικότητα του έργου και ποιος θα πληρώσει τη ζημία;
4 Η αποκοπή των κατοίκων της συμπρωτεύουσας από το θαλάσσιο μέτωπο με την προσθήκη άλλων 3 λωρίδων κυκλοφορίας στις 6 που υπάρχουν τώρα πώς θα αντιμετωπισθεί;
5 Τι προβλέπεται να γίνει αν ο προσωρινός ανάδοχος δεν εξασφαλίσει χρηματοδότηση από τις τράπεζες; Θα υπάρχει ένα νέο σίριαλ ανάλογο με εκείνο του συγχρηματοδοτούμενου μετρό; -
Kαι το άλλο το ωραίο 7,000 παραβάσεις στην λεωφορειολωρίδες ημερησίως
-
Βρε παιδιά, τι καθόμαστε και συζητάμε για το ένα ή το άλλο; Εδώ είναι το κράτος του παραλόγου
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, τεράστιο και ελεύθερο πάρκινγκ δίπλα απ΄το Αρχαιολογικό Μουσείο και το κέντρο της πόλης, να κλείνει για να γίνει νέο δημαρχείο! ΑΙΣΧΟΣ!!! Σε καμιά άλλη χώρα της Ευρώπης να γινόταν κάτι ανάλογο...
Αν ήθελαν, να έκαναν και ένα δεύτερο υπόγειο πάρκινγκ κάτω απ'το πρώτο, μάλιστα, καθώς το πρόβλημα είναι το πάρκινγκ, αλλά δημαρχείο;;; Δεν μπορούσαν να βρούνε ένα έτοιμο κτήριο;Όσο για μετρό και υποθαλάσσια, είμαι εναντίον 100%. Να γίνει ένα monorail, σαν αυτό που πρότεινε ο κ.Καββαθάς, μάλιστα, αλλά, υποθαλάσσια και μετρό, για ποιόν λόγο; Για να σκορπάμε το κονδύλια άσκοπα και χωρίς καμία ουσία(να τα καρπωθούν οι εργολάβοι), απλά και μόνο για να έχουμε να λέμε ότι 'έγινε κάτι και εδώ'; Ήμαρτον, που λέει και τυπάκλας...
Όσο για Τραμ, θα ήμουν σύνφωνος ΜΟΝΟ αν γινόταν όπως π.χ. στην Γερμανία: έχουν ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ 'δρόμο'/λωρίδα, ΔΕΝ μπλέκονται με την κίνηση, και ανπτύσσουν λογικές ταχύτητες.
-
Καλά τα λες αλλά ποιος ακούει!!!!
Τα ίδια γινόταν και εδώ με τον υποτιθέμενο λοξό διάδρομο του αεροδρομίου. Λόγια λόγια για χρόνια με κάμποσες μελέτες για να μην μένουν και νηστικοί μερικοί μερικοί και στο τέλος μια τρύπα στο νερό. -
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Βρε παιδιά, τι καθόμαστε και συζητάμε για το ένα ή το άλλο; Εδώ είναι το κράτος του παραλόγουΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, τεράστιο και ελεύθερο πάρκινγκ δίπλα απ΄το Αρχαιολογικό Μουσείο και το κέντρο της πόλης, να κλείνει για να γίνει νέο δημαρχείο! ΑΙΣΧΟΣ!!! Σε καμιά άλλη χώρα της Ευρώπης να γινόταν κάτι ανάλογο...
Αν ήθελαν, να έκαναν και ένα δεύτερο υπόγειο πάρκινγκ κάτω απ'το πρώτο, μάλιστα, καθώς το πρόβλημα είναι το πάρκινγκ, αλλά δημαρχείο;;; Δεν μπορούσαν να βρούνε ένα έτοιμο κτήριο;Όσο για μετρό και υποθαλάσσια, είμαι εναντίον 100%. Να γίνει ένα monorail, σαν αυτό που πρότεινε ο κ.Καββαθάς, μάλιστα, αλλά, υποθαλάσσια και μετρό, για ποιόν λόγο; Για να σκορπάμε το κονδύλια άσκοπα και χωρίς καμία ουσία(να τα καρπωθούν οι εργολάβοι), απλά και μόνο για να έχουμε να λέμε ότι 'έγινε κάτι και εδώ'; Ήμαρτον, που λέει και τυπάκλας...
Όσο για Τραμ, θα ήμουν σύνφωνος ΜΟΝΟ αν γινόταν όπως π.χ. στην Γερμανία: έχουν ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ 'δρόμο'/λωρίδα, ΔΕΝ μπλέκονται με την κίνηση, και ανπτύσσουν λογικές ταχύτητες.
Πολύ-πολύ σωστά τα λες!
Υποθαλάσσια και μετρό (άκου εκεί μετρό με δίκτυο 9 χλμ) είναι έργα που γίνονται για εντυπωσιασμό και-φυσικά-για να γεμίσουν κάποιες τσέπες....Με τα ίδια χρήματα θα μπορούσαν να εφαρμοστούν καλύτερες λύσεις,μερικών μεγάλων χώρων στάθμευσης συμπεριλαμβανομένων (η μεγάλη πληγή της πόλης)
-
Εγώ έχω γραφείο στο λιμάνι και μένω Εύοσμο, πριν 2 χρόνια έμενα Καλαμαριά. Επειδή κινούμαι συνέχεια (από έργο σε έργο) δεν είναι δυνατόν να πηγαίνω με ΜΜΜ γιατί δεν θα έφτανα ποτέ στον προορισμό μου.
Παρκάρω στο λιμάνι μπροστά στα δικαστήρια. Μέχρι τις 08.00 το πρωί βρίσκεις άνετα θέση.
Το μεγάλο πρόβλημα της πόλης είναι τα πάρκινγκ, το κόστος της στάθμευσης σε πάρκινγκ είναι υπερβολικά υψηλό.
π.χ. το πολυόροφο πάρκινγκ στο λιμάνι για να μείνεις μέσα 8 ώρες πληρώνεις περίπου 10 euro. Αν δηλαδή το βάζω 6 μέρες την εβδομάδα στο πάρκινγκ πληρώνω μία κλήση
Στα 5 χρόνια που είναι εδώ το γραφείο μου έχω φάει μόνο μία κλήση για παρκάρισμα (δικαιότατη, ήμουν μπροστά στο φανάρι, άσχετο αν από αυτό το φανάρι δεν περνάνε ποτέ πεζοί).
Άρα νομίζω ότι το πάρκινγκ δεν συμφέρει.
Ούτε μπορείς να λες τον άλλον να πηγαίνει με λεωφορείο, να παστώνεται μέσα με τους ρωσσοπόντιους που τρώνε για πρωινό σκορδαλιά με ψωμί.Το μεσημέρι όταν σχολάει η βιομηχανική περιοχή γίνεται πάρτι εδώ ........ μπλοκάρει όλος ο δρόμος από Λ. Πύργο μέχρι δικαστήρια........ είναι ηδονή........ κορναρίσματα, βρισήδια, αλλά και γνωριμίες με αιθέρειες υπάρξεις μέσα σε όμορφα αυτοκίνητα.
Εν ολίγοις το θέμα είναι σύνθετο και δεν μπορεί να λυθεί με μία υποθαλάσσια και ένα μετρό ή ένα Τραμ (αναρωτιέμαι από που θα περνάει και αυτό το διαολεμένο). Το monorail είναι καλή λύση, αλλά μάλλον δεν βγάζει καλή μίζα
Επίσης καλή λύση θα ήτανε να απαγορευόταν η έκδοση άδειας λειτουργίας καταστήματος αν δεν υπήρχε εξασφαλισμένη στάθμευση για τό 75% της προβλεπόμενης ημερήσιας κίνησης πελατών σε ιδιωτικό πάρκινγκ.
Το εμπορικό κέντρο στην Γιαννιτσων π.χ. έχει ένα 4 όροφο υπόγειο πάρκινγκ δωρεάν για τους πελάτες. Αν γίνουν πολλά πάρκινγκ σε μία περιοχή και η ζήτηση υπερκαλύψει τις ανάγκες η τιμές αυτόματα θα πέσουν.Εξάλου οι θέσεις πάρκινγκ επιδοτούνται από την ΕΕ, όσοι έχουν οικόπεδα και θέλουν να τα χτίσουν ας την ψάξουν λίγο (με λίγη καλή θέληση και λίγη υπερτιμολόγηση μπορούν να χρηματοδοτήσουν μεγάλο μέρος του έργου τους κάνοντας ένα 5 όροφο π.χ. υπόγειο πάρκινγκ κάτω από την οικοδομή τους).
-
-Μην κατεβαινετε με τα αυτοκινητα σας στο κεντρο
-Μην κλεινετε τις λεωφορειολωριδες
-Μη διπλο-τριπλοπαρκαρετε
-Οπου απαγορευεται η σταση και η σταθμευση μη σταματατε
-Χρησιμοποιειτε τα λεωφορεια
Νομιζω πως ειναι ο μονος τροπος να σταματησει το κομφουζιο στο κεντρο....
Θεσ/νίκη - Υποθαλάσσια Οδός