-
Ο χρήστης prometheas έγραψε:
Δεν αμφιβάλλω. ίδια είναι.
Περίμενα το λιγώτερο upmarket να έχει κάπως πιό πολλούς χώρους, λόγω περιορισμού κάποιων υλικών, μονώσεων κλπ.
Ακόμα και το τούνελ της κονσόλας ήταν ίδιο.Πάντως αν κάποιος αγνοήσει το prestige του s40, με ένα focus 1.6 ghia καθαρίζεις με κάπου 6000 λιγώτερα και είναι και πιό γρήγορο (και στα τεστ και στην πράξη!)
Πάντως ..........
αντε τώρα να δω και τα υπόλοιπα...
Κοιταξε μπορεί να ειναι ιδια σε διαστάσεις αλλα το φινίρισμα (και ο εξοπλισμος ) ειναι καλύτερος στο Volvo, ενω πιστεύω οτι και η βασική ποιοτητα κατασκευής δεν ειναι η ιδια. Δεν ειναι μονο το prestige, αλλα και ο προσανατολισμος της εταιρείας στην παθητική ασφάλεια (δες πως ειναι φτιαγμενο το αμαξωμα του S40 και τα συστηματα ασφάλειας που διαθετει σε σχεση με το Focus) και θα καταλαβεις γιατί υπάρχει η διαφορα στην τιμή. (Ενταξει δεν λεω, θα πληρώσεις και το ονομα λιγο, μηπως δεν γινεται και σε αλλες εταιρείες αυτό )
Οσο για τους χώρους μου κανει εντυπωση το στριμωγμα που λες οτι αισθανθηκες απο τη θεση του οδηγού. Εγώ ειμαι 1.93 και βολευομαι μια χαρά. Το προβλημα ειναι μαλλον για τους πισω επιβατες και για το χώρο των αποσκευων.
Το Subaru ειναι προφανως ** αλλο ** αυτοκίνητο και νομιζω με βαση τα γραφομενα σου οτι θα καλύψει τις αναγκες σου περισσότερο αποτελεσματικά
Σίγουρα η ποιότητα του volvo ήταν απτή.
Δεν είναι μόνο το όνομα και το prestige. Τα ηλεκτρονικά που είχε, η εμμονή στην παθητική ασφάλεια και η προσοχή στις λεπτομέρειες ήταν φανερή.
Πάντως η θέση οδήγησης ήταν ίδια, ενώ οι αποστάσεις από ταμπλώ, κονσόλες κλπ πανομοιότυπες
Με το focus κάνεις κάποιες παραχωρήσεις στην ποιότητα (σίγουρα δεν είναι σαν ένα κομμάτι όπως το volvo) αλλά δεν αισθάνεσαι και φτωχός συγγενής γιατί, αποζημιώνεσαι με τον άριστο κινητήρα. Κυριολεκτικά άριστο.Τώρα γιά το forester έχω μείνει.
Η συμπαγής αίσθηση ήταν εδώ όπως στο volvo ακόμα και στο χωράφι, οι σβούρες και τα τρελλά που κάναμε, ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ από άλλο αυτοκίνητο, τουλάχιστον από όσο ξέρω, και η σιγουριά που μου έδωσε σε κάθε είδος δρόμου ήταν υποδειγματική.
Σίγουρα είναι υπερτιμημένο, πχ τώρα έβλεπα τα αμερικάνικα τιμολόγια κάπου 22000 δολ το 2.5 το ατμοσφαιρικό, ενώ ο γερμανικός τιμοκατάλογος αξεσουάρ περιλαμβάνει τα πάντα και οι τιμές είναι λογικότατες.Χώρια που ρώτησα γιά λευκό χρώμα, (δεν μπορώ σκούρο, γκρίζο θέλει αναμονή...) μου είπαν δεν.
αλήθεια έχετε δει άσπρα ? εγώ δεν θυμάμαι...
Στο site της αντιπροσωπείας πάντως το έχει. -
Ο χρήστης dimitrisp έγραψε:
αλήθεια έχετε δει άσπρα ?
Τώρα που το λες... μόνο ένα (προηγούμενο μοντέλο)... Δεν του πολυπάει (στα μάτια μου...)
Βοήθεια γιά επιλογή