-
Ασχετα απο την αποτελεσματικοτητα ή οχι τυχον ποδηλατολωριδων / ποδηλατοδρομων στην Αθηνα, κατι που ισως μπορει κανεις να απαντησει αν κανει απολογισμο απο τη Θεσσαλονικη π.χ., το θεμα εδω ηταν η προεκλογικη υποσχεση του Κακλαμανη το 2006.
Για μενα αποτελει ενα μεγαλο συν για την κοινωνια μας και αισιοδοξια για το μελλον, το οτι πολλοι δεν ξεχασαν και συμμετειχαν στο γιουχαρισμα.
Ασχετο βεβαια αν αυτο το μετεδωσε μονο το ΑΠΕ & ΜΠΕ, και ολοι οι αλλοι το αγνοησαν και προεβαλαν την ποδηλατοπορεια σαν ωραιο και επιτυχημενο γεγονος και μόνο.
Το πιο ειρωνικο μαλιστα ειναι αυτο το site, γραφει το διθυραμβικο μπλα-μπλα και στη φωτογραφια εχει το flyer των παιδιων που κατακρινουν ουσιαστικα τους διοργανωτες της ποδηλατοπορειας.
Στο πρωτο λινκ που παρεθεσα μπορειτε να διαβασετε και αλλα σουρεαλιστικα απο αυτην την 'ποδηλατοπορεια για τα ματια του κοσμου' και αυτο το τοσο εμφανες ψηφοθηρικο μπλα-μπλα του κακλαμανη.
-
Γενικά βλέπεις όλο και περισσότερους με ποδήλατα στην Ελλάδα αλλά παρατήρησα μεγάλη αύξηση στην καθημερινή χρήση ποδηλάτου και στο Λονδίνο. Εννοώ όχι αυτούς που κάνουν βόλτα στο πάρκο αλλά που πάνε στη δουλειά τους με ποδήλατο. Καμία σχέση με όπως ήταν παλιότερα (που ήμουνα κι εγώ με ποδήλατο), πλέον έβλεπες συνέχεια ποδήλατα όλων των επιπέδων.
Επίσης έχουν βάλει ειδικές αυτόματες βάσεις με ενοικιαζόμενα ποδήλατα (άσχημα 3τάχυτα) σε πάρα πολλά μέρη (τα παίρνεις τα χρησιμοποιείς και τα αφήνεις πάλι σε κάποια βάση).
Το θεωρώ πολύ θετικό σαν νοοτροπία αν και ειδικά για τους εν Αθήναις ποδηλάτες ανησυχώ για τα ατυχήματα.... -
στην Αγγλία παίζει, για τα τελευταία 2 χρόνια αν δεν κάνω λάθος, πρόγραμμα επιδότησης για την αγορά και χρήση ποδηλάτου.cycle2work, cyclescheme κοκ.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Τους κατάφερες και σου έδωσαν το μοντέλο με τους δίσκους στην τιμή των V-brakes? Μπράβο σου, γλύτωσες 30 λίρες.
Αν και σαν ποδήλατο με βάση τα όσα φοράει μάλλον δεν είναι σπουδαίο για αυτή την τιμή δεν το συζητάω. Καλές διαδρομές και καλά μούσκουλα.... αν το ποδήλατο είναι 18 κιλά όπως λέει θα τα χρειαστείς!Ήταν το μόνο διαθέσιμο και επειδή βιαζόμουν να αγοράσω ποδήλατο, το πήρα. Δεν κοίταξα τις 10-20-30 λίρες διαφορά, ούτε το πόσα κιλά ζυγίζει -δεν τα κοιτούσα πιτσιρικάς, θα το δω στα 32 μου;; Άλλωστε εδώ που είμαι ανηφόρα δεν υπάρχει ούτε για δείγμα, οπότε τσουλάει μια χαρά τέλεια Το μόνο που θα αλλάξω είναι η σέλα, μιας και πιάστηκε ο κ@λος μου
Ευχαριστώ για τις ευχές
-
Χρησιμοποιήτε το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς;
Σήμερα μου την έπεσαν...
Τι κάνουμε όταν μας την πέφτουν σκυλιά, μέσα στο δρόμο και ταυτόχρονα αυτοκίνητα πάνε και έρχονται...Μου την έπεσαν δύο κοπρόσκυλα, παραλίγο να με παρασύρει αυτοκίνητο, το ένα κοπρόσκυλο πήγε να μου αρπάξει το πόδι (φορούσα σορτσάκι) αλλά την γλίτωσα, έσκασε το στόμα του πάνω στις ακτίνες του ποδηλάτου...
Παραλίγο όμως να με παρασύρει αυτοκίνητο. Ο οδηγός με 'έγραψε' κανονικά και συνέχισε την πορεία προς τα πάνω μου, ενώ έβλεπε ότι έκανα ελιγμούς για να γλιτώσω από τα λυσσασμένα κοπρόσκυλα...
**Εσείς τι κάνετε σε παρόμοιες περιπτώσεις; **
Δυστυχώς στην περιοχή που μένω αντιμετωπίζω συχνά αυτό το φαινόμενο. -
-
Tηλέφωνο στον δήμο, στην υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τα αδέσποτα σκυλιά
-
Αυτά τα σκυλιά θα έχουν χτυπηθεί από αμάξι ή μηχανή/ποδήλατο (ή τους αναβάτες τους) και τα κυνηγούν. Οπότε σταματάς, κατεβαίνεις και το πας λίγο ποδαράτος. Έτσι ηρεμείς το σκυλί και γλυτώνεις το πόδι.
-
ή δεν ξαναπερνάς από το συγκεκριμένο μέρος.
-
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Σήμερα μου την έπεσαν...
Τι κάνουμε όταν μας την πέφτουν σκυλιά, μέσα στο δρόμο και ταυτόχρονα αυτοκίνητα πάνε και έρχονται...Μου την έπεσαν δύο κοπρόσκυλα, παραλίγο να με παρασύρει αυτοκίνητο, το ένα κοπρόσκυλο πήγε να μου αρπάξει το πόδι (φορούσα σορτσάκι) αλλά την γλίτωσα, έσκασε το στόμα του πάνω στις ακτίνες του ποδηλάτου...
Παραλίγο όμως να με παρασύρει αυτοκίνητο. Ο οδηγός με 'έγραψε' κανονικά και συνέχισε την πορεία προς τα πάνω μου, ενώ έβλεπε ότι έκανα ελιγμούς για να γλιτώσω από τα λυσσασμένα κοπρόσκυλα...
**Εσείς τι κάνετε σε παρόμοιες περιπτώσεις; **
Δυστυχώς στην περιοχή που μένω αντιμετωπίζω συχνά αυτό το φαινόμενο.Νικο εδω στο βουνο συνεχεια μου την πεφτουν και μαλιστα αγελες.
Κάνε το εξης: με το που σου την πεσουν σταματας ΑΜΕΣΑ και κατεβαινεις απο το ποδηλατο. Αμεσως υποχωρουν. Αυτο κανω και πιανει ΠΑΝΤΑ.
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
-
Tηλέφωνο στον δήμο, στην υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τα αδέσποτα σκυλιά
-
Αυτά τα σκυλιά θα έχουν χτυπηθεί από αμάξι ή μηχανή/ποδήλατο (ή τους αναβάτες τους) και τα κυνηγούν. Οπότε σταματάς, κατεβαίνεις και το πας λίγο ποδαράτος. Έτσι ηρεμείς το σκυλί και γλυτώνεις το πόδι.
-
ή δεν ξαναπερνάς από το συγκεκριμένο μέρος.
-
Αύριο θα πάρω τηλέφωνο στο Δήμο. Ωστόσο έχω διαπιστώσει ότι τα σκυλιά τα 'συντηρεί' κάποιος καραγκιόζης σε μία πολυκατοικία, ο οποίος έχει και δικό του σκυλί. Έχω δει που τα ταϊζει στην πυλωτή. Είμαι σίγουρος ότι τα έχουν μόνο και μόνο για να φοβίζουν τυχόν περίεργους που πλησιάζουν τη πολυκατοικία...
-
Και με τα πόδια με έχουν πάρει στο κυνήγι. Οπότε δεν παίζει αυτό το σενάριο.
-
Από αύριο λοιπόν θα αλλάξω διαδρομή. Ο καραγκιόζης πέτυχε το στόχο του. Συντηρεί δύο κοπρόσκυλα που είναι σαν πρόβατα και απομάκρυνε τους περίοικους.
-
-
τα εγκαίνια της κοτσαδούρας στην εύα, με ποδηλατική εξόρμηση το σκ
-
Με τέτοιο σημείωσες την πινακίδα;
Και συνεχίζω το offtopic: ωραία φωτό -
Μετακομίζεις ;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Μετακομίζεις ;Αλλοι εχουν εξτρα πολλαπλασιαστές αυτος εχει το ποδηλατο
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μετακομίζεις ;
Αλλοι εχουν εξτρα πολλαπλασιαστές αυτος εχει το ποδηλατο
δεν είσαι παρατηρητικός...δες το πίσω κάθισμα...
-
σπίτι μου είναι ο δρόμος
introductie weekend met Quadrivium Student Orkest και την εύα σε ρόλο καναδέζας για τη μεταφορά τροφίμων για 30 άτομα
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μετακομίζεις ;
ποιόν εννοείς
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Μετακομίζεις ;
ποιόν εννοείς
Ονοματα δεν λεμε ,υποληψεις δεν θιγουμε!!!!
(απο αλλο υποφορουμ που λεγαμε για αλλαγες πολλ/στων στον δρομο κλπ το πηρα )
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μετακομίζεις ;
εγραψε
-
πως φαινεται ο φτωχομπινες
αντι να βαλει την m- εεεεεεε tte approved κοτσαδούρα (έστω στην βουλγαρία βρε αδερφέ) στερέωσε την σχάρα της ψησταριάςπροσέξτε τη λεπτομέρια του tie wrap
θα σε κλείσουν στα χολλανδικά μπουντρούμια με αυτό το επικινδυνο κατασκεύασμα
-
με σωζει η πιστοποιημένη πινακίδα
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
με σωζει η πιστοποιημένη πινακίδα