-
Πως συνηθίζετε να προστατεύετε το αυτοκίνητό σας από το προσφιλές σπορ των γρατσουνιών στο οποίο επιδίδονται πολλοί γύρω μας? Δεν μιλάω για την περίπτωση τυχόν παρκιγκ οπου το αυτοκίνητο ειναι σε ασφαλές, αλλά για όταν παρκάρετε σε διάφορους δρόμους.
Ποιες είναι κατά τη γνώμη σας οι αποχρώσεις χρωμάτων για το αμάξωμα του αυτοκινήτου, που μπορούν να κάνουν τις γρατσουνιές λιγότερο δισδιάκριτες και όχι πολύ εμφανείς?
-
Πως συνηθίζετε να προστατεύετε το αυτοκίνητό σας από το προσφιλές σπορ των γρατσουνιών στο οποίο επιδίδονται πολλοί γύρω μας? Δεν μιλάω για την περίπτωση τυχόν παρκιγκ οπου το αυτοκίνητο ειναι σε ασφαλές, αλλά για όταν παρκάρετε σε διάφορους δρόμους.
Ποιες είναι κατά τη γνώμη σας οι αποχρώσεις χρωμάτων για το αμάξωμα του αυτοκινήτου, που μπορούν να κάνουν τις γρατσουνιές λιγότερο δισδιάκριτες και όχι πολύ εμφανείς?
-
-
Καμια αποψη επι του θεματος?
-
Δεν υπαρχει προληψη ,μονο θεραπεια.
Εξαιρουνται οι κατοχοι γκαραζ.
-
Ποια χρωματα 'δειχνουν' λιγοτερο τις γρατσουνιες?
Γιατι εχω ακουσει τα μυρια.
Αλλος λεει τα σκουρα επειδη λεει απο κατω απο το χρωμα ειναι μαυρο.
Αλλος τα ανοικτα, επειδη απο κατω ειναι ασπρο.Τι ισχυει?
Οσο για εκεινα τα βερνικια-μαρκαδορους που λενε οτι διορθωνουν γρατσουνιες μαλλον δεν κανουν και πολλα, σωστα?
-
Άστα είναι να μη σου τύχει. Όταν παρκάρεις σε ανοιχτούς χώρους το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να μη το αφήνεις σε γωνιές η γενικά σε σημεία “επικίνδυνα”. Αν είσαι από Πάτρα, ξέχασε το απλά δεν υπάρχει περίπτωση να μη γίνει “κοτλέ”
ps:δοκιμασε να βαλεις ενα αυτοκολητο που να λεει> Insured by Mafia-You hit us,we hit you
-
Αλλοιμονο αν το αφηναμε σε γωνιες και επικινδυνα σημεια.
-
Ίσως τα ασημί και τα χρυσαφί είναι λίγο πιο τυχερά χρώματα!!!!!!!
-
Ο χρήστης eker123 έγραψε:
... Αν είσαι από Πάτρα, ξέχασε το απλά δεν υπάρχει περίπτωση να μη γίνει “κοτλέ” ...δυστυχώς στην Πάτρα έχω δει πολλά
όσες φορές είναι παρατημένο ή λερωμένο όλα καλά! αν είναι πλυμένο γυαλισμένο ......
Έτσι μου έχουν χαράξει εντελλώς όλο το καπώ κ έχουν κάνει διάφορε ψιλες γύρω γύρω!
Έτσι το καπώ βάφτηκε, αλλά τα υπόλοιπα στην αντιπροσωπεία της BMW στην Πάτρα όπου είναι γνωστοί, κατάφεραν να τα φτιάξουν να φαίνονται από αμυδρά έως καθόλου.....Βέβαια δεν είναι 'προνόμιο' μόνο της Πάτρας, αφού τον τελευταίο καιρό παντού τα ιδια γίνονται κ κυρίως γύρω από το Village στο Μαρούσι έχουν χαράξει πολλά αυτοκίνητα όπως έχουν σπάσει κ καθρέπτες
-
Ειδικα για το ασημι εχω κι εγω αυτη την αισθηση αλλα δεν ξερω κατα ποσο εχει βαση.
-
δυστυχώς σε όλα φαίνονται οι γρατσουνιές
έχουμε κ ασημί αυτοκίνητο κ εκεί φαίνεται άσπρη η γρατζουνιά κ αν είναι γυαλισμένο κάνει μπαμ -
Εννοειτε οτι εχω αποδεχθει οτι οσο κι αν το θελω καθαρο, για παρκαρισμα σε δρομους, καλύτερα να ειναι χιλιολερωμενο. Σε σημειο που να μην μπορεις να το ακουμπησεις πουθενα.
Για να περνα απαρατηρητο.Αλλα δεν ξερω κι αυτο κατα ποσο βοηθα τελικα...
-
Εγώ έχω ένα ασημί και ένα μπλέ σκούρο...... Γρατζουνιές έχει μόνο το ασημί λόγω περάσματος από κλαδιά φαίνονται όντως άσπρες αλλά απο ορισμένη γωνία αλλιώς δεν πολυφαίνονται......
Στο μπλέ σκούρο που δεν έχει γρατζουνιές παρά μόνο σημαδάκια από πετραδάκια στην Εθνική αυτά φαίνονται άσπρα και φαίνονται από παντού ....
Προτιμώ το ασημί......
Είμαι τυχερός δεν έχω πέσει θύμα κακούβηλης ενέργειας!!!! -
Μαλλον εισαι πολυ τυχερος αφου δεν ξερω ουτε εναν που να μην του εχουν χαραξει το αυτοκινητο.
-
2 Χρονια στο απυροβλητο και ας το εχω παντα να αστραφτει...
-
Πιστεύω πως θέλει προσοχή στο πού παρκάρεις και σε τι κατάσταση είναι το αμάξι σου.
Επειδή σπουδάζω Πάτρα, κι εχω κι εγω δει ουκ ολίγα, μπορώ να πω τα εξής:
-
Ποτέ παρκάρισμα σε γωνία όσο ασφαλής και να φαίνεται η θέση (ακόμα θυμάμαι την τράκα στην γωνία Καλλιδρομίου-Κανακάρη που πήρε παραμάζωμα 3 αμάξια επι της Κανακάρη )
-
Αν είναι να παρκάρεις πίσω απο αμάξι με κοτσαδόρο, αφήνεις αρκετά μεγαλύτερο κενό απ' ότι συνήθως (και γενικά καλό είναι να κοιτάς αν ο μπροστά και πίσω βγαίνουν εύκολα, παραχωρόντας στο παλαιότερο σε ηλικία/πιο κακοσυντηρημένο όχημα το μεγαλύτερο κενό)
-
Πάντα κολλάμε το αμάξι στο πεζοδρόμιο (ειδικά αν είμαστε απο τη μεριά που τις ώρες καταστημάτων διπλοπαρκάρουν - σε τέτοιες περιπτώσεις σε σώζουν χιλιοστά απο την πόρτα του κάθε κάφρου) Εννοείται οτι πάντα κλείνουμε τον καθρέφτη όσο πλατύς και να είναι ο δρόμος.
-
Ποτέ δε παρκάρουμε δίπλα σε κάδο απορριμάτων για προφανείς λόγους
-
Κρατούμε το αμάξι βρώμικο. Είναι γεγονός οτι ενα καλογυαλισμένο φρεσκοπλυμμένο αμάξι 'προκαλεί' για καφρίλες.
Αυτά τα ολίγα. Βέβαια ακολουθόντας τους παραπάνω κανόνες κάνεις έναν αιώνα να βρείς θέση παρκαρίσματος, αλλα τουλάχιστον έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
-
-
έχω μία απορία ψιλοάσχετη με το θέμα (sorry ) αλλά γιατί όποτε έχω το clio (χρώματος jade) πλυμένο, όλα τα πουλιά 'ζωγραφίζουν' πάνω του???
Με κανένα άλλο αυτοκίνητο δεν έχω το ίδιο πρόβλημα? τα 'ερεθίζει' το χρώμα???? τι να πω?
Κ δυστυχώς αν μείνει κουτσουλιά από πουλί (κ ειδικά από δεκαοχτούρα που είναι μεγέθους.... πίτσας) πάει το χρώμα -
Eμενα ειναι μαυρο και ακομα και οι αραχνιες απο το πλυσιμο φαινονται απο μακρια. Δεν το συζηταμε για τα πουλια οταν λαμπει λες και ειναι φαρος για κοτσιλιες!
-
Ο χρήστης karib έγραψε:
Αλλος λεει τα σκουρα επειδη λεει απο κατω απο το χρωμα ειναι μαυρο.
Αλλος τα ανοικτα, επειδη απο κατω ειναι ασπρο.Στα Ίμπιζα και Γκολφ που είναι άσπρα, όπου ξεφλούδισε το χρώμα, αποκάτω ήταν και πάλι άσπρο. Από κοντά φαίνεται πως έχει σκάσει το χρώμα και πως το ένα άσπρο και το άλλο είναι σε άλλο επίπεδο.
Στην 156 (κόκκινη) είχα την ατυχία να ανακαλύψω το υπόστρωμά της. Και εκεί άσπρο.
Δεν ξέρω αν όλα τα αυτοκίνητα έχουν άσπρο, ισχύει όμως για όλα τα δικά μας.
Οσο για εκεινα τα βερνικια-μαρκαδορους που λενε οτι διορθωνουν γρατσουνιες μαλλον δεν κανουν και πολλα, σωστα?
Ξέρω για χρώματα σε στυλ μπλάνκο, ή μανόν νυχιών...
Στο Χόντα το χρησιμοποίησε η φίλη μου. Καλή δουλειά όσον αφορά την προστασία, αλλά φαίνεται, μιας και είναι σαν μπλάνκο. Δεν γίνεται λείο. (δεν ξέρω αν το τρίψεις κλπ...)
Περι γρατσουνιών στο αμάξωμα