-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Sorry που ξεθάβω το παρακάτω..Επίσης έχε υπόψη σου ότι αυτοί οι σκύλοι παρασιάζουν συχνότατα, οφθαλμολογικές παθήσεις (εντρόπιο) και θέλουν πάρα πόλλή προσοχή και επίσης δεν υπάρχει εκτροφείο στην Ελλάδα και θα αναγκαστείς να το πάρεις από 'πετ-σοπ', μια επιλογή που εγκυμονεί πάρα πολλούς κινδύνους
... αλλά ξέρει κανείς γιατί εγκυμονεί πολλούς κινδύνους;
γιατι?πουλανε οτι θελουν.οταν εγω πηγα να αγορασω ροτβαιλερ μου εδειξαν ενα πολυ ομορφο ροτ.ζητησα το νουμερο απο το πιστοποιητικο γνησιοτητας και οταν πηγα να το επιβαιβεωσω τετοιο νουνερο δεν υπηρχε.τελικα αγορασα ενα ροτβαιλερ απο ενα κλαμπ ροτβαιλερ του εξωτερικου με διεθνες πεντιγκρι και απο οικογενεια(ο μπαμπας του πολυ-τιτλουχος)η τιμη του ηταν τοτε 5500000 δραχμες,απο τους πιο καλους επιβητορες στην ευρωπη
-
Ο δικός μου αν και ράτσας, τον είχα βρει αδέσποτο. Αφού τον πήγα στο γιατρό και του έκανα τα εμβόλια . ένα καλό πλύσιμο και έγινε 'Άρχοντας'. Τώρα τον έχω καλομάθει να κοιμάται στο κρεβάτι η διπλά στο τζάκι. Μια συμβουλή για όσους θέλουν να πάρουν σκυλακι ειναι να πηγαινουν στα κυνοκομεια και να τα παιρνουν, γιατι ετσι τους σωζουν τη ζωη, και αν εχουν παιδια να τους μαθαινουν οτι τα ζωακια δεν ειναι παιχνιδια, αλλα υπαρξεις με αισθηματα.............Ακομα θυμαμαι ενα μαλ%^α πατέρα που το παιδί του κυνήγαγε με το ποδήλατο να πατήσει ένα γατάκι μηνών και αυτός του φώναζε μπράβο Νικολακη (το τι μπινελικια του εριξα δε περιγραφεται, στην Ιταλία θα τον είχαν λιντσάρει)
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Πάρε ΠΙΡΑΝΧΑΣ Ρένα!!! Τις... δύσκολες μέρες της δουλειάς, τους ταΐζεις το αφεντικό σου!και τα αγοράκια του 4TForum όταν ανοίγουν θέματα όπως το άνδρες....
(για να μην ξεχνιόμαστε ) -
Ο χρήστης kamil έγραψε:
Πάρε ΠΙΡΑΝΧΑΣ Ρένα!!! Τις... δύσκολες μέρες της δουλειάς, τους ταΐζεις το αφεντικό σου!
και τα αγοράκια του 4TForum όταν ανοίγουν θέματα όπως το άνδρες....
(για να μην ξεχνιόμαστε )χμ... υποτίθεται αυτό το θέμα ΔΕΝ το διαβάζουν γυναίκες
ΚΟΥΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!! HER!!!!
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Sorry που ξεθάβω το παρακάτω..Επίσης έχε υπόψη σου ότι αυτοί οι σκύλοι παρασιάζουν συχνότατα, οφθαλμολογικές παθήσεις (εντρόπιο) και θέλουν πάρα πόλλή προσοχή και επίσης δεν υπάρχει εκτροφείο στην Ελλάδα και θα αναγκαστείς να το πάρεις από 'πετ-σοπ', μια επιλογή που εγκυμονεί πάρα πολλούς κινδύνους
... αλλά ξέρει κανείς γιατί εγκυμονεί πολλούς κινδύνους;
Θα έλεγα ότι ξέρω, ενημερωνόμουν 2,5 χρόνια πριν πάρω το δικό μου και καταλαβαίνεις...
Αν θες μπορώ να σου εξηγήσωΥ.Γ...ζητώ συγγνώμη φίλε 'giatros', μόλις τώρα είδα την απάντησή σου!
-
Ο χρήστης perseas έγραψε:
εγω εχω την τυχη να εχω την ferrari των σκυλιών, όπως έγραφε και ένα περιοδικό σκύλων. βελγικος ποιμενικος!!!!!!!!!!!!!!!Για λέγε...για λέγε... ποιο από τα 3 έχεις;;
Υ.Γ..έτσι πάντως και σου κάνει κανένα 'γαβ' αυτή η Φεράρι
καμιά νύχτα, δε σε σώζει ούτε ...ο Γιακούμπ!! -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
ΚΟΥΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!! HER!!!!βρε αειιιιι χάσου...που θα πείς στον κούκο να με κάνει ντα (ουπς...ban ήθελα να πώ)
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
εγω εχω την τυχη να εχω την ferrari των σκυλιών, όπως έγραφε και ένα περιοδικό σκύλων. βελγικος ποιμενικος!!!!!!!!!!!!!!!
Για λέγε...για λέγε... ποιο από τα 3 έχεις;;
εμένα η αδερφή μου έχει δύο ποιμενικά, ελληνικά το ένα μάλιστα είναι λευκό, θηλυκό και ατίθασο έχει ένα χαρακτήρα αστα να πάνε...πολύ στριμένη τύπισσα
θα ψάξω να βρώ φωτό να την δείτε... -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Tι κατοικίδιο να πάρω... εδώ δε μπορώ τον εαυτό μου να συντηρησω καλά-καλά.
Επίσης, μένω μόνος κ λείπω πολλές ώρες από το σπίτι, θα το φάει η μοναξιά το ζωντανό.. κρίμα είναι. Θα ήθελα πάρα πολύ όμως ένα σκύλοΑν μου επιτρέπεις να σου πω το εξής.
Αφού έχεις τέτοια ωράρια, πρέπει να ψάξεις πολύ προσεκτικά τι σκύλο θα πάρεις.
Ο σκύλος είναι ζώο αγέλης και η αγέλη του τώρα πια είμαστε εμείς. Αν δεν έχει (τουλάχιστο) την ανθρώπινη επαφή, θα δυστυχήσει ...με ότι αυτό συνεπάγεται. Υπάρχουν ράτσες σκύλων που έχουν πάρα πολύ περισσότερες απαιτήσεις από μια απλή συντροφικότητα.
Δεν ξέρω να σου πω για όλα τα σκυλιά αλλά για την 'ομάδα 1' που ξέρω (τσοπάνηδες και γελαδάρηδες) και την 'ομάδα 5' (εργασίας, σπιτς, αρχέγονου τύπου) σου μιλάω υπεύθυνα ότι δεν είναι αυτό που ψάχνεις. -
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Τα Καυκασου δεν διαφερουν πολυ απο τους Ελληνικους ποιμενικους.Πρακτικα μιλαμε για τα ιδια σκυλια.
Οταν ηταν μικρος ηταν σαν μια μικρη γουνινη μπαλιτσα....Τ Ε Λ Ε Ι Ο !!!
Το δικο μου μου το ειχε ζητησει ο εκπαιδευτης να το κατεβασει σε εκθεσεις,αλλα δεν θελαμε.
Καλά κάνεις ούτε κι εγω γουστάρω τις εκθέσεις Ζωντανά είναι, όχι...μπιμπελό προς επίδειξη. Βέβαια για να λέμε και του στραβού το δίκιο, συμβάλουν στη βελτιωση της κάθε ράτσας αλλά παραέχουν γίνει πανηγυράκι...
Πάντως τα 'απόλυτα τέρατα' είναι τα 'Νέας Γης'. Εντελώς αρκούδες!!! ...αλλά και εντελώς αγαθά!!
-
Ωραίο θέμα! Λοιπόν, εγώ αν και γενικότερα προτιμώ τα σκυλιά από ...προσωπικότητα... αυτή τη στιγμή έχω δυο γάτες, τη Γριζαμπέλα, την οποία είχα βρει πριν από 7 χρόνια νεογέννητη σε ένα κιβώτιο με ανταλλακτικά στο στρατόπεδο όπου έκανα τη θητεία μου, και τον γιο της το Γκρινιάρη (ο πιο 'ομιλιτικός' γάτος που έχω γνωρίσει!) που είναι το ένα από τα 3 γατάκια που έκανε πέρυσι τον Αύγουστο και που δεν έδωσα επειδή η κτηνίατρος διαπίστωσε ότι είχε πρόβλημα με μια βαλβίδα στην καρδιά του που δεν έκλεινε τελείως (πάντως μέχρι στιγμής όλα καλά).
Αυτά! -
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Tι κατοικίδιο να πάρω... εδώ δε μπορώ τον εαυτό μου να συντηρησω καλά-καλά.
Επίσης, μένω μόνος κ λείπω πολλές ώρες από το σπίτι, θα το φάει η μοναξιά το ζωντανό.. κρίμα είναι. Θα ήθελα πάρα πολύ όμως ένα σκύλοΑν μου επιτρέπεις να σου πω το εξής.
Αφού έχεις τέτοια ωράρια, πρέπει να ψάξεις πολύ προσεκτικά τι σκύλο θα πάρεις.
Ο σκύλος είναι ζώο αγέλης και η αγέλη του τώρα πια είμαστε εμείς. Αν δεν έχει (τουλάχιστο) την ανθρώπινη επαφή, θα δυστυχήσει ...με ότι αυτό συνεπάγεται. Υπάρχουν ράτσες σκύλων που έχουν πάρα πολύ περισσότερες απαιτήσεις από μια απλή συντροφικότητα.Εγώ λυπάμαι τους δύστυχους φύλακες των εξοχικών. Λυκόσκυλα χάσκι ντόπερμαν παρατημένα στην μοίρα τους έναν ολόκληρο χειμώνα κλεισμένα με σύρμα σε ένα τετράγωνο για να μην χαλάσουν τα λουλούδια ( αλήθεια αφού είναι περιορισμένα πώς θα 'επιτεθούν' στον κλέφτη????) βλέπουν το αφεντικό τους 1 φορά την εβδομάδα που έρχεται για μισή ώρα για να τα ταΐσει και μετά φεύγει. Με μια σκυλίτσα χάσκι έχουμε γίνει πρώτα φιλαρακιά έστω και με ένα σύρμα να μας χωρίζει όποτε πάω στο εξοχικό πάω στον φράχτη και τα 'λέμε'. Το καλοκαίρι ο ιδιοκτήτης αναρωτίοταν από που με ήξερε και έκανε τέτοιες χαρές όταν με έβλεπε να περναω με το ποδήλατο ή με τα πόδια από το σπιτι...
Οι συγκεκριμένοι δηλώνουν και φιλόζωοι -
Φιλε Traveller η πιο μεγαλωσομη ρατσα ειναι οντως τα New Foundland.
Μιλαμε για τερατα..Δεν εχω δει κανενα στην Ελλαδα...Φιλε Mirage μονο φιλοζωοι δεν ειναι αυτοι οι ιδιοκτητες....
-
Μιλαμε για τερατα..Δεν εχω δει κανενα στην Ελλαδα...Τα ιταλικα Terra Nova λετε? εχουμε 2 στη γειτονια,ειναι σαν αρκουδες. Για να μπορουν να τα κουμανταρουν οι ιδιοκτητες κουβαλανε μαζι τους ενα κιλο μπισκοτα και σε καθε στροφη που πεισμονουν τους δινουν απο ενα. Απορω αν δουν καμμια γατα τι εχει να γινει και πως θα τα σταματησουν
-
Και έγω νόμιζα οτι τα μεγαλύτερα ήταν οι Ροδεσιανοί Ρίτζερμπακ. Γηράσκω αεί διδασκόμενος που έλεγαν και οι αρχαίοι πρόγονοι μας. Κάπου δίαβασα οτα τα Γκρειχαουντ ( αυτό που τρέχουν και σε κυνοδρομίες ) είναι η πιο αρχαία ράτσα ισχύει αυτό?
Όσο για την φιλοζωία των παραπάνω τους αξίζει μια νύχτα σε κρατητήριο για να δούνε την γλύκα.... -
Ο χρήστης eker123 έγραψε:
Μιλαμε για τερατα..Δεν εχω δει κανενα στην Ελλαδα...Τα ιταλικα Terra Nova λετε? εχουμε 2 στη γειτονια,ειναι σαν αρκουδες. Για να μπορουν να τα κουμανταρουν οι ιδιοκτητες κουβαλανε μαζι τους ενα κιλο μπισκοτα και σε καθε στροφη που πεισμονουν τους δινουν απο ενα. Απορω αν δουν καμμια γατα τι εχει να γινει και πως θα τα σταματησουν
Κάτι δηλαδή σαν σκύλος SUV ; !
χαχαχα
-
Με πρόλαβε ο 'eker123' για το θέμα των ζώων που αγοράζουμε.
Καλό θα ήταν πρίν πάτε να πάρετε οποιοδήποτε σκυλί ράτσας κάντε μια βόλτα σε κάποιο κυνοκομείο η στην εταιρεία προστασίας ζώων. Θα δείτε ότι υπάρχουν μερικά σκυλία που είναι πέρα από πανέμορφα και πανέξυπνα και θε έχεται και την ευχαρίστηση ότι γλυτώσατε ένα ζωάκι.
Το αντίστοιχο μπορεί να γίνει και με γατάκι.Αρκετά περιοδικά έχουν φωτογραφίες με ζωάκια κι από εκεί μπορείτε να βρείτε. Κάπου υπάρχει και ιστοσελίδα με αδεσποτούληδες αν τη γνωρίζει κάποιος ας τη γράψει γιατί δε τη θυμάμαι.
-
Ποιον μπορω να ενημερωσω αν θεωρω οτι καποιος που ξερω διατηρει κατοικιδια σε χαλια συνθηκες, μεχρι σημειου να καταντουν (πιστευω) βασανιστικες?
-
Ο χρήστης eker123 έγραψε:
Ο δικός μου αν και ράτσας, τον είχα βρει αδέσποτο. Αφού τον πήγα στο γιατρό και του έκανα τα εμβόλια . ένα καλό πλύσιμο και έγινε 'Άρχοντας'. Τώρα τον έχω καλομάθει να κοιμάται στο κρεβάτι η διπλά στο τζάκι. Μια συμβουλή για όσους θέλουν να πάρουν σκυλακι ειναι να πηγαινουν στα κυνοκομεια και να τα παιρνουν, γιατι ετσι τους σωζουν τη ζωη, και αν εχουν παιδια να τους μαθαινουν οτι τα ζωακια δεν ειναι παιχνιδια, αλλα υπαρξεις με αισθηματα.............Ακομα θυμαμαι ενα μαλ%^α πατέρα που το παιδί του κυνήγαγε με το ποδήλατο να πατήσει ένα γατάκι μηνών και αυτός του φώναζε μπράβο Νικολακη (το τι μπινελικια του εριξα δε περιγραφεται, στην Ιταλία θα τον είχαν λιντσάρει)Αυτο ειχα πει κ εγω πριν απο μερικα ποστ.....
Ακομα καλυτερα ειναι να τα παιρνεις απο τον δρομο...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ποιον μπορω να ενημερωσω αν θεωρω οτι καποιος που ξερω διατηρει κατοικιδια σε χαλια συνθηκες, μεχρι σημειου να καταντουν (πιστευω) βασανιστικες?Δυστυχως νομιζω κανεναν.....
Εβλεπα ενα ντοκυμαντερ περι της Αμερικανικης νομοθεσιας πανω σε αυτα τα θεματα κ πραγματικα οι ανθρωποι ειναι πολυ μπροστα...
Τι Κατοικίδιο Συντηρούμε?