-
Ο χρήστης theos_larissa έγραψε:
εγώ δηλ. που με γεματο ντεποζιτο 45λιτρων κανω 500-550 km τι σημαινει? σημειωση εχω ιδιο κινητηρα με τον δικο σου απλα εχω γκολφ κ το έχω ηδη στρωσει.ειμαι στα 7500kmΔεν σημαίνει τίποτα κακό φίλε...
Kαταρχήν 10 λίτρα λιγότερα είναι κάτι παραπάνω από 100χλμ λιγότερη αυτονομία ΑΛΛΑ με την προϋπόθεση της στρωτής οδήγησης βεβαίως βεβαίως.Τα 660+ που έκανα έγιναν με νορμάλ ρυθμούς στρωσίματος και πιστεύω ότι θα πέσουν αρκετά αργότερα όταν θα ανέβουν και οι ρυθμοί...
-
σημειωση ξεχασα να πω οτι το αυτοκινητο δουλευει εδω κ ενα μηνα μεσα στην πολη κ οχι σε χαλαρους ρυθμους.ισως κ γιαυτο.οταν το εστρωνα ειχε 550+ αυτονομια.τωρα 500-
-
Όσοι μπορείτε, υπολογίστε λτ/100χλμ σε:
1.Μικτές συνθήκες (μεγαλύτερο ποσοστό σε πόλη)
2.Μικτές συνθήκες (μεγαλύτερο ποσοστό σε αυτ/δρομο ή οδό ταχ. κυκλ.)
3.Πόλη
4. αυτ/δρομο ή οδό ταχ. κυκλ.Μόνο έτσι θα βγουν ικανοποιητικά συμπεράσματα για την κατανάλωση του 1.6 FSI...
-
Λοιπόν το φουλάρισα σήμερα...
ΒΡ Ultimate100 0,99999999999 το λίτρο.
Έβαλε 50 ευρώ το άτιμο, άρα 50 λίτρα παρόλο που το manual λέει για 55λίτρα μέγεθος ρεζερβουάρ...
Έδειχνε 10 χλμ υπολοιπόμενη αυτονομία αν και το θεωρώ σχετικό.Από τα μέχρι τώρα στοιχεία λοιπόν έχουμε (σύμφωνα με το trip computer):
Aπόσταση που διανύθηκε συνολικά 667 χιλιόμετρα...
Συνθήκες μικτές: 80%πόλη - 20%ύπαιθρο.
Σύνολο ωρών κυκλοφορίας: 26ώρες και 57λεπτά.
Mέση κατανάλωση 8,2lit / 100χλμ.
Μέση ωριαία ταχύτητα 32χλμ/ώρα.Άρα μιλάμε για 8,2 ευρώ ανά 100χλμ (με τιμή λίτρου 1 ευρώ) ή 0,082λεπτά το χιλιόμετρο.
Από το τέλος της εβδομάδας θα έχω και στοιχεία από μεγάλο ταξίδι Αθήνα-Πρεβεζα-Αθήνα για το Πάσχα.
Αναμείνατε στο πληκτρολόγιο σας... -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Λοιπόν το φουλάρισα σήμερα...
ΒΡ Ultimate100 0,99999999999 το λίτρο.
Έβαλε 50 ευρώ το άτιμο, άρα 50 λίτρα παρόλο που το manual λέει για 55λίτρα μέγεθος ρεζερβουάρ...Κάτσε ντε.....Στεγνό το είχες??????
-
Nαί, το άφησα επίτηδες να αδειάσει σχεδόν εντελώς για να δώ πόσο θα με βγάλει...
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Nαί, το άφησα επίτηδες να αδειάσει σχεδόν εντελώς για να δώ πόσο θα με βγάλει...κι αν πατήσεις το 'διακοπτάκι' στην εισαγωγή του ρεζερβουάρ θα εκπλαγείς πόσα ακόμα λίτρα μπορεί να πάρει
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Nαί, το άφησα επίτηδες να αδειάσει σχεδόν εντελώς για να δώ πόσο θα με βγάλει...
κι αν πατήσεις το 'διακοπτάκι' στην εισαγωγή του ρεζερβουάρ θα εκπλαγείς πόσα ακόμα λίτρα μπορεί να πάρει
Μπορείς να γίνεις λίγο ποιό συγκεκριμένος παρακαλώ..
Ποιό διακοπτάκι;;; -
αυτο που βγάζει τον αέρα πρεπει να εννοει... δεν το έχουν όλα τα αυτοκίνητα αυτό.
Για παράδειγμα το ξάντια το έχει το κόρσα όμως όχι.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
κι αν πατήσεις το 'διακοπτάκι' στην εισαγωγή του ρεζερβουάρ θα εκπλαγείς πόσα ακόμα λίτρα μπορεί να πάρει
Μπορείς να γίνεις λίγο ποιό συγκεκριμένος παρακαλώ..
Ποιό διακοπτάκι;;;ξεβίδωσε την τάπα και κοίτα προσεκτικά στο στόμιο. Είναι χαρακτηριστικό όλων των VAG, αλλά όταν το γεμίσεις πλήρως (παίρνουν συνήθως 10 λίτρα ακόμα ) να μην είναι καλοκαίρι με πολύ ζέστη ή να ετοιμάζεσαι να κάνεις χιλιόμετρα
-
Το Λεόν παίρνει γύρω στα 9, έχω δει! Είναι φοβερό να πλησιάζεις Λιτόχωρο και ο δείκτης να είναι ακόμα στο φουλ! Νόμιζα ότι ήταν γνωστό αυτό για τους ΒΑΓΚους...
-
Αναφορά κατανάλωσης σε ταξίδι:
Λοιπόν ευκαιρία των εορτών και έγινε το πρώτο ταξίδι μετά της οικογενείας και μπαγκαζίων...Αθήνα - Αρχάγγελος Πρεβέζης (19 χλμ μετά την Πρέβεζα ερχόμενος από το υποβρύχιο τούνελ) - μερικές βόλτες εκεί γύρω σε συγγενείς και επιστροφή στην Αθήνα.
Σύνολο 845 χιλιόμετρα. Με ΕΝΑ (1) φουλαρισμένο ντεπόζιτο...ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
Πριν ξεκινήσω το φουλάρισα εντελώς και μιλάμε μέχρι τα μπούνια επειδή μάλλον είχε πρόβλημα η αντλία και το προλάβαμε μόλις άρχισε να χύνεται η βενζίνη έξω...Aθήνα - Αρχάγγελος
Διάρκεια ταξιδιού 4 ώρες και 49 λεπτά
Μέση κατανάλωση 6,1 λίτρα/100χλμ
Μέση ταχύτητα 85 χλμ/ώραΑρχάγγελος-Πρέβεζα-Αρχάγγελος για καφέ και μερικές βόλτες εκεί γύρω ακόμα (δεν κράτησα στοιχεία)
Επιστροφή
Διάρκεια 6 ώρες και 21 λεπτά (μποτιλιάρισμα στο Ρίο και πολύ πυκνή κυκλοφορία αλλά χωρίς μποτιλιάρισμα στο υπόλοιπο, με έσκισε ελαφρώς )
Μέση κατανάλωση 6,0 λίτρα/100χλμ
Μέση ταχύτητα 63χλμ/ώραΣύνολο ταξιδιού 845 χλμ...
Να πώ τέλος ότι σταμάτησα στα MacDonalds στο Κιάτο με την ένδειξη του υπολογιστή να αναφέρει 200 χιλιόμετρα αυτονομία ακόμα ΑΛΛΑ επειδή φοβήθηκα κανένα βαρβάτο μποτιλιάρισμα έβαλα άλλα 10 ευρώ.
Παρόλα αυτά ΔΕΝ τα χρειάστηκα αφού δεν σταμάτησα πουθενά μετά και απλά συνέχισα μέχρι την Αθήνα με μια μέση ταχύτητα περίπου 60χλμ την ώρα.
Θεωρώ τελικά ότι η βενζίνη που είχα ήταν πραγματικά περισσότερη από το κανονικό λόγο της μαλακίας της αντλίας αλλά τελικά με οικονομική οδήγηση και χωρίς να πηγαίνω απαραίτητα σιγά μια αυτονομία 800+ χιλιομέτρων είναι εφικτή...Αυτά.
Χρόνια Πολλά σε όλους. -
dpolal,
στα μέρη μου ήσουν
Σε προσπέρασε ποτέ κανα αδελφάκι του ?
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
dpolal,στα μέρη μου ήσουν
Μπάάά, όλως περιέργως δεν συνάντησα κανένα τρίθυρο.
Μόνο με ένα διασταυρώθηκα στον γυρισμό κάπου κοντά στον Ευήνο...Όχι ότι θα μπορούσε να με προσπεράσει κανένα εύκολα, έτσι;;;
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
dpolal,
στα μέρη μου ήσουν
Μόνο με ένα διασταυρώθηκα στον γυρισμό κάπου κοντά στον Ευήνο...Όχι ότι θα μπορούσε να με προσπεράσει κανένα εύκολα, έτσι;;;
Για Sportback λέω
ΥΓ. Θα μπορούσε, θα μπορούσε...
-
dpolal,
στα μέρη μου ήσουν
Για Sportback λέω
Mην το λές, μην το λές...
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
dpolal,
στα μέρη μου ήσουν
Για Sportback λέω
Mην το λές, μην το λές...
Τί λές **lkare **;
-
lkare Ξέρεις κάτι που εγώ αγνοώ;;;;;;;
-
lkare, πού είσαι...
...όλοι σε Ζιντάν
-
lkare, πού είσαι......όλοι σε Ζιντάν