-
καλα ρε παιδια,αντε κανω πλακα γιατι προβλεπω οτι δημιουργω
εντασεις χωρις ουσιαστικο λογο.
αλλα για να το λεω απ την στιγμη που δεν ειμαι κανα 13αχρονο
ισως κ να προβληματιζω.εμενα παντως με προβληματισες...
αντι να βγειτε να πειτε οτι οι αλβανοι παντα ηταν λαος απομονωμενος και μονιμως στη δουλεψη αλλων χωρις καμια ιδιαιτερη ορεξη για τεχνες και γραμματα λογω συνθηκων, πολιτικων και γεωγραφικων, λετε οτι βρωμανε και αλλες μ@λ@κιες του καραμπελα...
ενω οι ελληνες μοσχοβολανε και ειναι και ολοι διανοουμενοι ε? αυτοι που δεν ξερουν πως να ανοιξουν ενα βιβλιο και εχει παει η χωρα κατα διαολου...αυτοι που τους λες μουσειο και νομιζουν οτι ειναι κλαμπ!!!
τουλαχιστον οι αλβανοι εναν καστριωτη εχουν και αυτον δεν ξερουμε αν ηταν και αλβανος...εμεις που μας κοιτανε απο πανω και τρεμουνε τα κοκκαλα τους???????????? μας φταιει ενας λαος μιας μπατσας επειδη εμεις ειμαστε ανικανοι! -
αν εχεις την εντυπωση οτι τους συμπαθω,καμια σχεση!
απλως δεν μπορω να τους χρεωνω δικιες μας σαχλαμαρες...
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Δεν πιστεύω πως φταίνε τα γονίδια, αλλά η παιδεία.Πιστεύει κανείς πως οι Τούρκοι είναι γονιδιακά προδιατεθειμένοι να κάνουν ΔΙΑΡΚΩΣ αλητείες όπως στο ποδόσφαιρο με την Ελβετία προχθές, ή ακόμα περισσότερο με τα πυρπολημένα αυτοκίνητα στην Γαλλία την περασμένη βδομάδα;
Έλα που φταίνε τα γονίδια!!!
Η παιδεία φταίει και ο φανατισμός που ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΑΙ! ΔΕ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ!!Περίπου έτσι είναι.
Παιδιά κι εγώ το λέω. Πολλοί από τους Αλβανούς ίσως είναι.. κάπως. Τϊ να κάνουμε τώρα. Έτσι μεγαλώσανε, έτσι τους μάθανε. Πολλοί από τους Έλληνες είναι επίσης ..κάπως, ειδικά για τον υπόλοιπο κόσμο (ζούσα εξωτερικό και το έμαθα καλά αυτό..). Επίσης έτσι μας μάθανε.
Το θέμα είναι να δείχνουμε κατανόηση για τα προβλήματα των άλλων.. μην ξεχνάτε ότι κάποτε ήμασταν και εμείς στη θέση τους. Ας σκεφτούμε λίγο πόσο βασανίστηκαν τα τελευταία χρόνια. Θα μου πεις 'φταίω εγώ γι'αυτό;' Όχι. Αλλά η κοινωνία μας φτιάχτηκε για να συνυπάρχουμε και όχι ο καθένας να είναι παρτέην.
Να ξέρετε είναι πολύ άσχημο αυτό..
και όταν είσαι ξένος, δεν είσαι ο Δημήτρης.. είσαι ο έλληνας..Σαφώς και όποιος έρχεται στη χώρα μας, έχουμε την απαίτηση να σέβεται τους νόμους μας. Δεν αντιλέγω. Αλλά από'κει και πέρα, ας δείξουμε λίγη κατανόηση. Και να θυμόμαστε ότι οι νόμοι δεν έχουν φτιαχτεί μόνο για τους άλλους. Ας κοιτάξουμε πρώτα τις δικιές μας παρανομίες.. πώς έχουμε την απαίτηση να σεβαστεί ένας ξένος τη χώρα μας, όταν δεν τη σεβόμαστε εμείς οι ίδιοι;
-
Πάντως νομίζω ότι πολύ το τραβήξαμε πολύ το θέμα να ασχολούμαστε εδώ μέσα τόσος κόσμος με τους Αλβανούς και το αν έχουν ή όχι γονιδιακές αδυναμίες ή αν είναι αμόρφωτοι κλπ.....
-
Όσο υπάρχουν άνθρωποι που εξαντλούν τις σειρές των βιβλίων που «προσφέρουν» ορισμένα κανάλια φτιάχνοντας νοοτροπίες υπέρτατης φυλής δεν νομίζω ότι θα εκλείψουν τα φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας δυστυχώς. Καταλαβαίνω αυτούς που αγωνιούν πως θα ενσωματώσουμε τόσους πολλούς αλλοδαπούς που ήρθαν σε τόσο σύντομο διάστημα αλλά δεν μπορώ να καταλάβω όλους αυτούς που πιστεύουν ότι το DNA τους είναι ανώτερο όλων. Αν είχαμε τόσο ανώτερα γονίδια θα είχαμε καλύτερη καθημερινότητα και ποιο προσεγμένη χώρα.
Η ΜΑΜΑ ΠΑΤΡΙΔΑ........ ΘΕΛΕΙ!!