-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Εγώ θα κάνω την εγχείρηση την Τρίτη το πρωί στην Αθήνα. Δυστυχώς ο κερατοειδής μου είναι λεπτός και έτσι δεν μπορώ να κάνω Lasik αλλά μια διαφορετική μέθοδο.Καλά ρε, από το νετ θα τα μαθαίνω αυτα;
Θα μιλήσουμε αύριο το πρωί... -
Εγώ θα κάνω την εγχείρηση την Τρίτη το πρωί στην Αθήνα. Δυστυχώς ο κερατοειδής μου είναι λεπτός και έτσι δεν μπορώ να κάνω Lasik αλλά μια διαφορετική μέθοδο.Με λεπτό κερατοειδή, αν δεν έχεις σοβαρό λόγο θα σου πρότεινα να μην την κάνεις καθόλου. Βέβαια δεν ξέρω για πια άλλη μέθοδο λες, πιθανότατα ξέρεις καλύτερα από μένα.
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
(είπε ότι είναι ΜΙΑ από τις πιθανές παρενέργειες της εγχείρησης όχι πολύ σπάνια, πριν την εγχείρηση δεν είπε τίποτα)Οι πιθανές παρενέργειες φθάνουν και το 10% κάτι που για οφθαλμοφανείς λόγους δεν αναφέρεται πριν την εγχείρηση.
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Εγώ θα κάνω την εγχείρηση την Τρίτη το πρωί στην Αθήνα. Δυστυχώς ο κερατοειδής μου είναι λεπτός και έτσι δεν μπορώ να κάνω Lasik αλλά μια διαφορετική μέθοδο.
Με λεπτό κερατοειδή, αν δεν έχεις σοβαρό λόγο θα σου πρότεινα να μην την κάνεις καθόλου. Βέβαια δεν ξέρω για πια άλλη μέθοδο λες, πιθανότατα ξέρεις καλύτερα από μένα.
Ούτως η άλλως ήμουν οριακός στο να μπορέσω να κάνω lasik αλλά ο οφθαλμίατρος(που είναι και φίλος) λέει πως είναι καλύτερα να μη ρισκάρουμε. Το ίδιο πρόβλημα είχε μια καλή μου φίλη, τελικά δεν έκανε lasik και τώρα είναι μια χαρά.
-
Εγώ θα κάνω την εγχείρηση την Τρίτη το πρωί στην Αθήνα. Δυστυχώς ο κερατοειδής μου είναι λεπτός και έτσι δεν μπορώ να κάνω Lasik αλλά μια διαφορετική μέθοδο.
Με λεπτό κερατοειδή, αν δεν έχεις σοβαρό λόγο θα σου πρότεινα να μην την κάνεις καθόλου. Βέβαια δεν ξέρω για πια άλλη μέθοδο λες, πιθανότατα ξέρεις καλύτερα από μένα.
Ούτως η άλλως ήμουν οριακός στο να μπορέσω να κάνω lasik αλλά ο οφθαλμίατρος(που είναι και φίλος) λέει πως είναι καλύτερα να μη ρισκάρουμε. Το ίδιο πρόβλημα είχε μια καλή μου φίλη, τελικά δεν έκανε lasik και τώρα είναι μια χαρά.
Η εναλλακτική μέθοδος λέγεται PRK. Το αρνητικό είναι οτι τις πρώτες 2-3 ημέρες μετά την εγχείρηση θα πονάς αρκετά και θα χρειαστείς ειδικές σταγόνες-παυσίπονο. Άλλο αρνητικό είναι οτι χρειάζεται παραπάνω χρόνος μέχρι να αρχίσεις να βλέπεις χωρίς να σε ενοχλούν τα φώτα κτλ. Επίσης πρέπει για κανα δίμηνο να βάζεις ειδικές σταγόνες στα μάτια.
Το καλό του PRK είναι οτι αν ξεπεράσεις την περίοδο επούλωσης χωρίς επιπλοκές δέν πρόκειται ποτέ μετά να έχεις πρόβλημα.
-
Ναι, μου τα έχει πει ο γιατρός αυτά. Σγκεκριμένα μου είπε πως οι 2-3 πρώτες μέρες θα είναι λιγάκι δύσκολες με τσουξίματα, κλπ. Σε όραση 'οδήγησης' φτάνεις μετά από 6-7 μέρες, και είσαι εντελώς καλά μετά από 1 μήνα περίπου.
Δε με πειράζει όμως, είμαι 16-17 χρόνια με γυαλιά, δε θα κολλήσω στις 5-6 βδομάδες!
-
Ούτως η άλλως ήμουν οριακός στο να μπορέσω να κάνω lasik αλλά ο οφθαλμίατρος(που είναι και φίλος) λέει πως είναι καλύτερα να μη ρισκάρουμε. Το ίδιο πρόβλημα είχε μια καλή μου φίλη, τελικά δεν έκανε lasik και τώρα είναι μια χαρά.Όπου έχεις φίλους καλό είναι!
Και εμένα οριακός μου είπε ότι είμαι, αλλά δεν ήταν φίλος μου ..... -
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Όπου έχεις φίλους καλό είναι!
Και εμένα οριακός μου είπε ότι είμαι, αλλά δεν ήταν φίλος μου .....Α και τελικά έκανες LASIK ενώ δεν έπρεπε; Κρίμα ρε γαμώτο
-
Α και τελικά έκανες LASIK ενώ δεν έπρεπε; Κρίμα ρε γαμώτοΑπ' ότι φαίνεται δεν έπρεπε. Καλή επιτυχία στη δική σου εγχείριση.
-
Να είσαι καλά φίλε μου, και σου εύχομαι το καλύτερο για τα μάτια σου. Αν θέλεις μπορώ φυσικά να σου δώσω τα στοιχεία του οφθαλμίατρου μου με PM.
-
Από Κρήτη λογικά ο οφθαλμίατρος ε; Αν αποφασίσω να κατέβω Κρήτη θα σε ενημερώσω. Ευχαριστώ όπως και να 'χει.
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Από Κρήτη λογικά ο οφθαλμίατρος ε; Αν αποφασίσω να κατέβω Κρήτη θα σε ενημερώσω. Ευχαριστώ όπως και να 'χει.Όχι, Αθήνα μένω, μην επηρεάζεστε από το άβαταρ. Απλώς ανήκω κι εγώ στο μεγάλο πλήθος των Κρητικών της διασποράς.
-
Εγω εκλεισα περιπου 40 μερες απο την επεμβαση lasik.
Ανωδυνη και γρήγορη.ΣΧεδον απολυτα ασφαλης,δεν ξερω κανεναν να ειχε προβλημα.Αλλωστε τα μηχανήματα εχουν σχεδον υποκαταστήσει τον ανθρώπινο παραγοντα.
Πιθανή παρενέργεια;Πολλοί τσιμπάνε 0.5 βαθμό μυωπίας λίγο καιρό μετά,αλλά σταματάει εκεί.
Κόστος 1600 (και για τα δύο μάτια) ανευ απόδειξης. -
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
Ανωδυνη και γρήγορη.ΣΧεδον απολυτα ασφαλης,δεν ξερω κανεναν να ειχε προβλημα.Αλλωστε τα μηχανήματα εχουν σχεδον υποκαταστήσει τον ανθρώπινο παραγοντα.
Πιθανή παρενέργεια;Πολλοί τσιμπάνε 0.5 βαθμό μυωπίας λίγο καιρό μετά,αλλά σταματάει εκεί.
Κόστος 1600 (και για τα δύο μάτια) ανευ απόδειξης.H Lasik δεν είναι του Παλλήκαρη?
Νομίζω ναι, αλλά πλέον βέβαια είναι ευρύτατα διαδεδομένη.
-
Αν βρειτε εμπειρο ιατρο που εμπιστευεστε,προχωρατε αφοβα.
Η βασικη δουλεια του ιατρου ειναι να κρινει αν ειστε καταλληλος, τα υπολοιπα ειναι λεπτομέρειες στις οποίες ειναι σχεδον αδυνατον να παει κατι στραβα. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Κόστος 1600 (και για τα δύο μάτια) ανευ απόδειξης.Και εγώ έτσι νόμιζα. Όμως, δυστυχώς, υπάρχουν κι άλλες παρενέργειες. Και αν η όραση σου χαλάσει μετά (όπως σε μένα) δεν διορθώνεται με γυαλιά. Το ότι δεν υπάρχουν παρενέργειες στο λένε για να κάνεις την εγχείρηση, μετά σου λένε άλλα. Γενικά αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος (π.χ. επαγγελματικός) και είναι απλά για να μην φοράς γυαλιά καλό είναι να αποφεύγεται.
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Κόστος 1600 (και για τα δύο μάτια) ανευ απόδειξης.Και εγώ έτσι νόμιζα. Όμως, δυστυχώς, υπάρχουν κι άλλες παρενέργειες. Και αν η όραση σου χαλάσει μετά (όπως σε μένα) δεν διορθώνεται με γυαλιά. Το ότι δεν υπάρχουν παρενέργειες στο λένε για να κάνεις την εγχείρηση, μετά σου λένε άλλα. Γενικά αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος (π.χ. επαγγελματικός) και είναι απλά για να μην φοράς γυαλιά καλό είναι να αποφεύγεται.
Χωρίς να ειμαι γιατρος,φαίνεται οτι ο γιατρος που σου έκανε την εγχείριση 'βιάστηκε',δηλαδη ενώ δεν ήσουν 100% επιλέξιμος σε έβαλε κατω και όποιος ζήσει.
Και αυτος ειναι ο μοναδικος ρολος του γιατρου πλεόν σε αυτες τις εγχειρίσεις (σωστη επιλογη),η καθ'αυτου εγχείριση ειναι ακίνδυνη,ανώδυνη και γρήγορη και δεν εγκυμονεί προβλήματα.
-
Ο θείος μου έκανε εγχείρηση στο ένα μάτι. Βλέπει καλά τώρα αλλά έχει πρόβλημα το βλέφαρο - αισθητικό μεν, πρόβλημα δε (το βλέφαρο δεν σηκώνεται τόσο όσο στο άλλο, τώρα είναι μισόκλειστο και περιμένει να 'σηκωθεί').
-
ripper, πόσων ετών είσαι? Το φαινόμενο που παρουσίασες έχω ακούσει ότι υφίσταται μόνο σε περιπτώσεις όπου δεν έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του οργανισμού (με λίγα λόγια, όσο μεγαλώνει το μάτι τόσο αυξάνει και το πρόβλημα - μυωπία, αστιγματισμός κλπ. Οταν κάνεις την εγχείρηση, το πρόβλημα επιστρέφει - με την ανάπτυξη του ματιού - διογκωμένο).
-
25 είμαι. Όταν έκανα την εγχείρηση η μυωπία είχε ήδη σταματήσει να αυξάνεται για περισσότερα από δύο χρόνια. Μάλλον πρόκειται για διαφορετικό πρόβλημα που οφείλεται στον λεπτό (και πειραγμένο) κερατοειδή.
Επέμβαση laser στα μάτια