-
ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ!!!!
-
Ο χρήστης r1fat έγραψε:
Μόλις γύρισα από το δικαστήριο που είχα, από τις 90 υποθέσεις που ήμασταν σε εκείνη την αίθουσα η 88 είχαν παραγραφεί και ψάχνοντας έμαθα ότι τα αδικήματα υπερβολικής ταχύτητας που παραπέμπονται σε δικαστήριο και έχουν γίνει μέχρι της 17/07/2005 με υπουργική απόφαση παραγράφονται λόγω φόρτου εργασίας της Εισαγγελίας.Τι λες ρε παικτούρα????? Θεός!!!!!
Σβήνουν και οι πόντοι??? -
Ο χρήστης r1fat έγραψε:
Μόλις γύρισα από το δικαστήριο που είχα, από τις 90 υποθέσεις που ήμασταν σε εκείνη την αίθουσα η 88 είχαν παραγραφεί και ψάχνοντας έμαθα ότι τα αδικήματα υπερβολικής ταχύτητας που παραπέμπονται σε δικαστήριο και έχουν γίνει μέχρι της 17/07/2005 με υπουργική απόφαση παραγράφονται λόγω φόρτου εργασίας της Εισαγγελίας.Υπάρχει κάπου επίσημα αυτό? Όχι τίποτα άλλο δηλαδή, αλλά είμαι άμεσα ενδιαφερόμενος!
-
Easy money για το Κράτος και το εγκατέλειψαν??????
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Μόλις γύρισα από το δικαστήριο που είχα, από τις 90 υποθέσεις που ήμασταν σε εκείνη την αίθουσα η 88 είχαν παραγραφεί και ψάχνοντας έμαθα ότι τα αδικήματα υπερβολικής ταχύτητας που παραπέμπονται σε δικαστήριο και έχουν γίνει μέχρι της 17/07/2005 με υπουργική απόφαση παραγράφονται λόγω φόρτου εργασίας της Εισαγγελίας.
Τι λες ρε παικτούρα????? Θεός!!!!!
Σβήνουν και οι πόντοι???Δεν γίνεται καθόλου το δικαστήριο, οπότε δεν επιβάλλεται καμία ποινή.
Αυτό ισχύει όμως μόνο για της παραβάσεις που παραπέμπονται στο δικαστήριο και όχι για αυτές που το πρόστιμο το τρως εκείνη την ώρα.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Μόλις γύρισα από το δικαστήριο που είχα, από τις 90 υποθέσεις που ήμασταν σε εκείνη την αίθουσα η 88 είχαν παραγραφεί και ψάχνοντας έμαθα ότι τα αδικήματα υπερβολικής ταχύτητας που παραπέμπονται σε δικαστήριο και έχουν γίνει μέχρι της 17/07/2005 με υπουργική απόφαση παραγράφονται λόγω φόρτου εργασίας της Εισαγγελίας.
Υπάρχει κάπου επίσημα αυτό? Όχι τίποτα άλλο δηλαδή, αλλά είμαι άμεσα ενδιαφερόμενος!
Ρώτα καλύτερα το δικηγόρο σου, και εμένα μου το είχε πει ο δικηγόρος μου αλλά δεν το είχα πιστέψει έλεγα ¨να αφήσει το κράτος να πάνε χαμένα τα λεφτά¨.
Και όμως τα άφησαν. -
Οποια πλημμεληματικη παραβαση εχει βεβαιωθει μεχρι το βραδυ της 16ης Ιουνιου, οποια και αν ειναι αυτη, περναει με τυπικες διαδικασιες απο το δικαστηριο και αθωωνεται. Ειναι ο νεος νομος περι 'επιταχυνσης απονομης δικαιοσυνης', κοινως αδειαζουν τα δικαστηρια απο τις παρα πολλες τροχονομικες παραβασεις.
ΠΡΟΣΟΧΗ:
α) αμα επαναλαβεις την ιδια παραβαση μεσα σε ενα χρονο, τοτε δικαζεσαι και για τις δυο αργοτερα
β) ΠΡΕΠΕΙ να εμφανιστεις στο δικαστηριο, οπου εκει με τυπικες διαδικασιες μπλα μπλα μπλα...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Οποια πλημμεληματικη παραβαση εχει βεβαιωθει μεχρι το βραδυ της 16ης Ιουνιου, οποια και αν ειναι αυτη, περναει με τυπικες διαδικασιες απο το δικαστηριο και αθωωνεται. Ειναι ο νεος νομος περι 'επιταχυνσης απονομης δικαιοσυνης', κοινως αδειαζουν τα δικαστηρια απο τις παρα πολλες τροχονομικες παραβασεις.ΠΡΟΣΟΧΗ:
α) αμα επαναλαβεις την ιδια παραβαση μεσα σε ενα χρονο, τοτε δικαζεσαι και για τις δυο αργοτερα
β) ΠΡΕΠΕΙ να εμφανιστεις στο δικαστηριο, οπου εκει με τυπικες διαδικασιες μπλα μπλα μπλα...
καλό αυτό, αλλά από πότε; περιμένω από... Δεκέμβριο 2002 να με καλέσουν
Παραγραφή υπάρχει;
-
Ο χρήστης powergs έγραψε:
Την ίδια ακριβώς ερώτηση με παραπλήσια χιλιόμετρα διάβασα σε περιοδικό για αυτοκίνητα. Εκεί το όριο ήταν 80 και ο οδηγός πήγαινε με 117. Η απάντηση του περιοδικού είναι ότι επηδεί είναι πλημέλημα κλήση δεν παραδίδεται στον οδηγό. Στο σπίτι θα αποσταλεί κλήση για το δικαστήριο προκειμένουν να επιδικαστεί η υπόθεση. Η κλήση που θα λάβει ο φίλος θα ναφέρει την ημερομήνια και τον τόπο που θα γίνει η δίκη. Το ποσό του προστίμου θα ορισθεί από τον πρόεδρο του δικαστηρίου και αφού βεβαίως ακούσει την εκδοχή του φίλου σου (το λόγο για τον οποίο έτρεχε) και κατόπιν θα επιδικάσει το ποσόν. Συνήθως και κρατήσου αν κάθεσαι το ποσόν είναι 500 με 600 ευρώ + τα δικαστικά. Το πρόστιμο όμως μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερο!!!!. Επίσης το δικαστήριο θα αποφασίσει και με πόσους βαθμούς ποινής θα επιβαρυνθεί ο οδηγός. Αυτά φίλε μου δεν τα έβγαλα από το μυαλό μου τα αναφέρει περιοδικό σε απάντηση αναγνώστη του. Εκείνο όπως έγραψα αντί για 80χλμ πήγαινε σύμφωνα με την τροχαία με 137χλμ. Ο ίδιο υποστηρίζει ότι πήγαιναι με 117 χιλιόμετρα.Επαναλαμβάνω ότι είχα γράψει πριν από λίγο καιρό στο θέμα 'Τέλος στα δικαστήρια', με είχαν γράψει τον Αυγουστο του 2003 στην 'ΕΟ' Κορίνθου - Πατρών κάπου στο ύψος του Αιγίου. Το όριο ήταν 80 κι εγώ πήγαινα με 133.
Δικάστηκα πρίν από 2 μήνες περίπου και αθωώθηκα καθώς υποστήριξα ότι βρισκόμουν σε διαδικασία προσπέρασης νταλίκας και πως μόλις ολοκλήρωσα την προσπέραση με έπιασαν...
Τα πρόστιμα που 'έπεσαν' ήταν από 150 ευρώ τα μικρότερα, 300 ευρώ σε παραβάσεις σαν τη δική μου και 400+ για παραπάνω χιλιόμετρα.
Όλοι όσοι είχαν αληφανείς δικαιολογίες αθωώθηκαν κάτι του στυλ '-Δεν το κατάλαβα', '-Αργησα να πάω στο στρατόπεδο' που ακούστηκαν δεν έπιασαν. Επίσης έγιναν δεκτά όλα τα χαρτιά νοσοκομείων, γιατρών κλπ.
Πάντως φαντάζομαι παίζει ρόλο και ο δικαστής στα παραπάνω...Υγ. Να είναι καλά η δικαστής που με αθώωσε!
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Δικάστηκα πρίν από 2 μήνες περίπου και αθωώθηκα καθώς υποστήριξα ότι βρισκόμουν σε διαδικασία προσπέρασης νταλίκας και πως μόλις ολοκλήρωσα την προσπέραση με έπιασαν...
Δηλαδη λεμε οτι βρισκομασταν σε προσπεραση και γιάυτο υπερβηκαμε το οριο (κατα 53χλμ κιολας!) και μας αθωωνουν ετσι απλα;;;;;;;;;; Αντε και ετσι ηταν με ποσο πηγαινε η νταλικα και χρειαστηκε να πιασεις 133 για να περασεις; Σα δικαιολογια μου φαινεται καπως για να αθωωθεις! Μπραβο βεβαια σε εσενα που τα καταφερες αλλα σε περιπτωση που πιασουν κι εμενα το βλεπω πολυ χλωμο να με αθωωσουν!
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Δηλαδη λεμε οτι βρισκομασταν σε προσπεραση και γιάυτο υπερβηκαμε το οριο (κατα 53χλμ κιολας!) και μας αθωωνουν ετσι απλα;;;;;;;;;; Αντε και ετσι ηταν με ποσο πηγαινε η νταλικα και χρειαστηκε να πιασεις 133 για να περασεις; Σα δικαιολογια μου φαινεται καπως για να αθωωθεις! Μπραβο βεβαια σε εσενα που τα καταφερες αλλα σε περιπτωση που πιασουν κι εμενα το βλεπω πολυ χλωμο να με αθωωσουν!
Κοίτα, τουλάχιστον δεν έχεις να χάσεις τίποτα!
Τώρα η κλήση πάνω γράφει ότι υπερέβην τα 120 χιλιόμετρα πράγμα που σημαίνει το όριο για να σε πάνε δικαστήριο (+40) οπότε είναι πολύ ευκολο να ισχυριστείς προσπέραση για + 13 χιλιόμετρα!
-Καμία αναφορά δεν γίνεται στην κλήση για το όριο των 80-Η μόνη ερώτηση της εισαγγελέως ήταν αν '-ήταν απαραίτητη η προσπέραση σ'εκείνο το σημείο'. Εκεί ανέφερα ότι είχαμε μαζευτεί πολλά αυτοκίνητα πίσω και πόσο επικίνδυνο είναι σ'αυτό το δρόμο να είμαστε πίσω από νταλίκα (και μπλα μπλα) και είπα ότι μόλις έφτασα σε σημείο όπου υπήρχε ορατότητα και επιτρεπόταν η προσπέραση την έκανα!
Το αποτέλεσμα?... '-Αθώος πηγαίνετε!'
Διαδικασία 3 λεπτών... -
Εμενα με φωτογραφησε Gatso Οκτωβριο και μου'ρθε χαρτι να παω στην τροχαια Γεναρη.Μου εδειξαν την φωτο που εγραφε 177 χαω και με ρωτησαν ποιος οδηγουσε,θα μου'ρθει κληση να δικαστω μου ειπαν.Απο τοτε περασαν δυο χρονια κι ακομα τιποτα.
Με εχουν σταματησει σε μπλοκα το 1999 και 2000 και μου ειπαν οτι θα δικαστω.Ακομα τιποτα.Σ'αυτους εδινα διευθυνση Θεσ/νικη.
Σε αλλη περιπτωση που εμενα Καβαλα και τους το ειπα,εγινε δικαστηριο μεσα σε ενα χρονο περιπου και πληρωσα γυρω στα 300 ευρω.Φανταζομαι οτι στιςμικρες πολεις τα δικαστηρια γινονται πιο γρηγορα απο τις μεγαλες.Βεβαια τα 6 χρονια απ'το 99 ειναι πολλα αλλα το φοβαμαι ακομα.
-
ρε τι λετε τωρα... θελουνε λεφτα....
Ολα για τα λεφτα τα κανουν
Σε λίγο θα εχουν μηχανημα VISA μαζι για να στα παρουν κατευθειαν
Δικαστήριο για ταχυτητα