-
Ο χρήστης vitoribo έγραψε:
Kraftwerk, REM, Thievery (dates tba), -σε κλειστάΔύο απορίες:
α)Thievery = Thievery Corporation?
β)tba = to be ..? -
[quote='xristos69'][quote='vathis']Εχω κλείσει αυτοκίνητο με δεδομένη τιμή (
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Kraftwerk, REM, Thievery (dates tba), -σε κλειστά
Δύο απορίες:
β)tba = to be ..?α) ναι
β) announced -
Εγω πάντως το απογευματάκι πριν πάω γήπεδο θα σταματήσω στην κάβα να πάρω κανα κιβώτιο Dimple για να έχουμε......
-
[quote='vathis'][quote='BILL33'][quote='vathis']Εχω κλείσει αυτοκίνητο με δεδομένη τιμή (
-
[quote='vathis'][quote='BILL33'][quote='vathis']Εχω κλείσει αυτοκίνητο με δεδομένη τιμή (
-
Ο χρήστης vitoribo έγραψε:
Kraftwerk, REM, Thievery (dates tba), -σε κλειστά
Δύο απορίες:
β)tba = to be ..?α) ναι
β) announcedκαι tbc = to be confirmed
-
Και εγώ έχω παραγείλει αυτοκίνητο που θα έρθει τέλη Μαίου.
Το αυτοκίνητο κάνει 20.250. Οπότε χωρίς ΦΠΑ κάνει 17150 περίπου.
Οπότε τώρα θα πλήροσω 17.150*1,19=20.408? -
Ο χρήστης sumik έγραψε:
Οπότε τώρα θα πλήροσω 17.150*1,19=20.408?Όχι
ο ΦΠΑ υπολογίζεται στην τιμή του αυτοκινήτου προ φόρων.
Αν η λιανική του dealer είναι πχ 10.000 ευρώ, μόνο με το ΦΠΑ θα κόστιζε 11.800. Έρχεται όμως -πάλι- το κράτος και σου λέει θα πληρώσεις κι άλλο φόρο, εκτός από το ΦΠΑ. Το γνωστό τέλος ταξινόμησης που εξαρτάται από τον **κυβισμό **. Έστω ότι είναι 1.400 το αυτοκίνητο και το τέλος ταξινόμησης περίπου 10,2% στη ΒΑΣΙΚΗ τιμή, άρα έρχεται άλλο ένα χιλιάρικο περίπου και φτάνει 12.800
Μαντέψτε πόσο αυξάνεται η τιμή -πόσα πληρώνουμε(τε) στο ΚΡΑΤΟΣ όσο αυξάνεται ο εξοπλισμός
Αφού ο εξοπλισμός περιλαμβάνεται στη βασική τιμή, προφανώς φορολογείται ΔΙΠΛΑ. Κατά πόσο είναι νόμιμο αυτό και τι γίνεται σε άλλες χώρες ας μην το σχολιάσω
-
sumik έγραψε:
Οπότε τώρα θα πλήροσω 17.150*1,19=20.408?Όχι
ο ΦΠΑ υπολογίζεται στην τιμή του αυτοκινήτου προ φόρων.
Αν η λιανική του dealer είναι πχ 10.000 ευρώ, μόνο με το ΦΠΑ θα κόστιζε 11.800. Έρχεται όμως -πάλι- το κράτος και σου λέει θα πληρώσεις κι άλλο φόρο, εκτός από το ΦΠΑ. Το γνωστό τέλος ταξινόμησης που εξαρτάται από τον κυβισμό . Έστω ότι είναι 1.400 το αυτοκίνητο και το τέλος ταξινόμησης περίπου 10,2% στη ΒΑΣΙΚΗ τιμή, άρα έρχεται άλλο ένα χιλιάρικο περίπου και φτάνει 12.800
Μαντέψτε πόσο αυξάνεται η τιμή -πόσα πληρώνουμε(τε) στο ΚΡΑΤΟΣ όσο αυξάνεται ο εξοπλισμός
Αφού ο εξοπλισμός περιλαμβάνεται στη βασική τιμή, προφανώς φορολογείται ΔΙΠΛΑ. Κατά πόσο είναι νόμιμο αυτό και τι γίνεται σε άλλες χώρες ας μην το σχολιάσω
Το αμάξι είναι 1600cc. Η συμφωνιμένη τιμή είναι 22.250. Πόσα θα πληρόσω παραπάνο με την αύξηση του ΦΠΑ;
-
Ο χρήστης sumik έγραψε:
Το αμάξι είναι 1600cc. Η συμφωνιμένη τιμή είναι 22.250. Πόσα θα πληρόσω παραπάνο με την αύξηση του ΦΠΑ;
Αν έχω κάνει σωστά από τα 22.250 θα πάει 22.415, με τιμή προ φόρων... 16.635
-
Και η πλακα ειναι οτι πιστευει ο κοσμος οτι αυτο γινεται επειδη υπαρχει ελλειμμα. ΕΚΕΙ ΓΕΛΑΜΕ
-
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
Και η πλακα ειναι οτι πιστευει ο κοσμος οτι αυτο γινεται επειδη υπαρχει ελλειμμα. ΕΚΕΙ ΓΕΛΑΜΕΣυνεχίζεις να είσαι προκλητικός
-
Èá ìðïñïýóáí íá ôï êÜíïõí
5 % âáóéêÜ åßäç äéáôñïöÞò (ð÷ ãÜëá),ðñþôåò ýëåò
10 % êáôáíáëùôéêÜ åßäç
1000 % åßäç ðïëõôåëåßáòÁöïý êáèïñßóïõí åðáêñéâþò ôá ðñïéüíôá êÜèå êáôçãïñßáò
ð÷ Daihatsu 10 % Mercedes,BMW 1000 %. -
Ο χρήστης solar_energy έγραψε:
Θα μπορούσαν να το κάνουν
5 % βασικά είδη διατροφής (πχ γάλα),πρώτες ύλες
10 % καταναλωτικά είδη
**1000 % είδη πολυτελείας **Αφού καθορίσουν επακριβώς τα προιόντα κάθε κατηγορίας
πχ Daihatsu 10 % Mercedes,BMW 1000 %.Ποιο είναι είδος πολυτελείας;
-
Βασικά, το πρόβλημα είναι ότι ο ΦΠΑ (όπως και οι άλλοι έμμεσοι φόροι, πχ ειδικό τέλος ταξινόμησης) είναι ΑΔΙΚΟΣ και ευννοεί όσους έχουν μεγαλύτερα εισοδήματα... (γιατί ανεξάρτητα από το εισόδημά μας, ΟΛΟΙ πληρώνουμε το ίδιο ποσό φόρου για ίδιες αγορές... άρα όσο μεγαλύτερο το εισόδημα τόσο πιο μικρή είναι η ποσοστιαία επιβάρυνσή σου...)
Η αύξησή του είναι η παραδοχή του ότι ΔΕΝ μπορεί το κράτος να κυνηγήσει όσους φοροδιαφεύγουν και να φορολογήσει δίκαια τους πολίτες - υπηκόους του...
Τα παραπάνω σχόλια δεν έχουν σχέση με το κόμα που κυβερνά σήμερα... Πιστεύω ότι και οι άλλοι το ίδιο θα έκαναν...
Περιμένετε να δείτε τι έχει να γίνει στην Ελλάδα όταν τελειώσει και το 4ο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης... σε καμιά 8-9 χρόνια...
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ðïéï åßíáé åßäïò ðïëõôåëåßáò;Áõôü ðïõ ëÝåé ç êïéíÞ ëïãéêÞ. Ç 5Üñá ç BÌW ð÷ åßíáé åßäïò ðïëõôåëåßáò.Ôá ðñïéüíôá ðïõ õðïäçëþíïõí ôç ÷ëéäÞ.
-
Ποιο είναι είδος πολυτελείας;
Αυτό που λέει η κοινή λογική. Η 5άρα η BΜW πχ είναι είδος πολυτελείας.Τα προιόντα που υποδηλώνουν τη χλιδή.
Mα, το ταμπλό της 5άρας είναι πολύ απλό
-
Ποιο είναι είδος πολυτελείας;
Αυτό που λέει η κοινή λογική. Η 5άρα η BΜW πχ είναι είδος πολυτελείας.Τα προιόντα που υποδηλώνουν τη χλιδή.
Αυτό γίνεται ήδη μέσω του ΦΠΑ και του τέλους ταξινόμησης. Η 5άρα για σένα είναι είδος πολυτελείας, γι' άλλον θέμα ασφάλειας. Λόγω 'πολυτέλειας' είχαμε μέχρι το πρόσφατο παρελθόν ειδικές εκδόσεις για το ελλάντα 1.100κ.εκ. για 1.200 κιλά αμάξωμα. Εκεί θες να γυρίσουμε;
Η 5άρα είναι πολυτέλεια, το STi τι είναι;
VW υπάρχουν και με 10Κ, αλλά και 100Κ
Supermini υπάρχουν και με 9Κ, αλλά και 26Κ.
Πως θα κρίνεις την 'πολυτέλεια' και τη χλιδή; βάσει μάρκας; όγκου; μήκους; κατηγορίας; πάντα θα υπάρχουν παραδείγματα που το ανατρέπουν. Το RX-8 μόνο 1.300κ.εκ. κινητήρα έχει
Το νέο Sonata πχ (Hyundai) έρχεται με κινητήρα... 2.400κ.εκ., είναι 4.7+ μέτρα σε μήκος, αλλά η τιμή πολύ χαμηλότερη από άλλα 2.400κ.εκ. μοντέλα
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Αν έχω κάνει σωστά από τα 22.250 θα πάει 22.415, με τιμή προ φόρων... 16.635
Θες να σε χρήσιμου λογιστή του forum ;
ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ