-
κακώς το άναψε... αφου βλέπουμε πως στρίβει δεν χρειάζεται να ανάψει φλας
-
Έχασα την ευκαιρία της ζωής μου για βιντεάκι που θα έκανε τον γύρο του κόσμου.
Στο κέντρο του Άργους τύπος με κίτρινη σχετικά παλιά δίπορτη BMW βγαίνοντας (με προτεραιότητα πάντως) από στροφή αποφάσισε να κάνει επίδειξη της πίσω κίνησης. Ξεκίνησε με πολύ γκάζι λοιπόν και πέταξε τον πισινό του προς το μέρος μου (περίμενα στο στοπ απέναντί του) περισσότερο απ' όσο έπρεπε. Αποτέλεσμα να κάνει στροφή 180 μοιρών αντί 90 και να βρεθεί με τη μούρη στον τοίχο αριστερά του φρενάροντας εκατοστά πριν τον γκρεμίσει. Μάρσαρε με όπισθεν σπινάροντας για να ξεκολλήσει κι έφυγε για άλλες περιπέτειες.
-
Η καλυτερη 'θεια δικη' ζωου που εχω ακουσει ειναι για Punto στην Πειραικη το οποιο κανει μαγκιες καταληγοντας να τρακαρει ενα σταματημενο, το ζωο ομως σηκωθηκε και εφυγε, οταν ομως ηρθανε οι αστυνομικοι για να δουνε τι εγινε βρηκανε την πινακιδα του που ειχε πεσει
-
Θα μου στρίψει μιλάμε. Περίμενα σε αριστερό φανάρι δρόμου διπλής κατεύθυνσης (παραλιακή, στροφή προς γκολφ Γλυφάδας) πρώτος στη σειρά. Έρχεται ένας και (κλασικά) χώνεται μπροστά μου παρακάμπτοντας την ουρά.
Είπα να μην το αφήσω (ξανά) κι έτσι έκανα μπροστά, κατέβασα το τζάμι και του φώναξα 'Δεν σου έκανε να κάτσεις πίσω;'. Τί μου απαντάει; 'Συγνώμη αλλά βιάζομαι, έχεις δίκιο ό,τι και να πεις'.ΟΚ, έπεσα σε άνθρωπο. Έκανα όπισθεν και γύρισα στο φανάρι.
Μετά από δευτερόλεπτα να σου μια Laguna να τον προσπερνάει και να κάθεται μπροστά και δεξιά του.
Και μετά από λίγο πάλι άλλος ένας που έβριζε στο κινητό ήρθε πίσω από τον αρχικό (ευγενικό) τύπο κι επειδή είχε μείνει στη δίπλα λωρίδα μισός του έβαλε τις φωνές 'Προχώρα πιο μπροστά ρεεε'.Ζούγκλα είμαστε, ζούγκλα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ζούγκλα είμαστε, ζούγκλα.Μπα... Ακόμα και στη ζούγκλα, οι κανόνες γίνονται σεβαστοί από όλους...
-
Παραλίγο χθες να πέσει ένα SUV πάνω στη αυτοκίνητο που οδηγούσε η γυναίκα μου γιατί έχασε τον έλεγχο. Σήμερα έβλεπα έναν ηλίθιο με Corsa να κάνει 3 σφήνες με τον ίδιο τρόπο (στιγμιαίο φλασάκι και μέσα), άλλον ένα ηλίθιο να κάνει 'κανονικές' σφήνες με S2000, κάποιο ατύχημα στο Δέλτα προκάλεσε τρελό μποτιλιάρισμα κι όλα αυτά σε 1,5 ώρα δρόμο.
Έχουμε αποτρελαθεί πια στην Αθήνα. Σε ολόκληρο ταξίδι 5 ημερών στην Αργολίδα δεν είδα τίποτα περίεργο. Σε άλλο ταξίδι από Αγρίνιο ως Καλαμάτα το ίδιο. Μάλλον να την κάνουμε όσοι μπορούμε όσο προλαβαίνουμε. -
Εχουμε γινει ζουγκλα στη κυριολεξια...
Τι ψαχνετε τωρα, ειναι σχεδον θαυμα να μην μπεις σε κινδυνο ακομα και στην πιο μικρη μετακινηση μεσα σε αυτη τη πολη. Αλλες φορες γλυτωνεις το κακο στο 'τσακ', αλλωτε απο 'τυχη' κτλ κτλ....
Ειναι απολυτως βεβαιο οτι η μετακινηση μεσα στην Αθηνα εκτος απο ψυχοφθορα ειναι και παρα πολυ επικινδυνη...
-
Το παρακάτω απόσπασμα προέρχεται από την έκδοση του TIME για το πρόγραμμα AvantGo για Pocket PC. Ο λόγος που το αντέγραψα είναι ότι η Αθήνα μου θυμίζει περισσότερο το Λάγος, όπως περιγράφεται γλαφυρότατα από το περιοδικό, παρά το Λονδίνο...
'Friday, January 06, 2006
Top Stories
Roads to Nowhere
What can be done to speed up Lagos- the traffic chaos capital of West Africa? By VIVIENNE WALT Friday, Jan 6, 2006It's rush hour in Lagos - or rather, midway through the nine or so rush hours. Two battered taxi vans sputter to a halt on Victoria Island, the city's commercial hub, as one van accidentally taps the other. The drivers clamber out, peel off their shirts in the sticky heat, and pummel each other to the ground, while their 20 or so passengers stand behind, each rooting for their man. Finally, a police officer walks over, and wallops both drivers with a stick. The fight ends in a draw.
Such is life in Africa's megalopolis of about 15 million people. No one is sure how many cars there are in Lagos -the Governor's official count is 75,000, but the more reliable estimate is 1.4million, from the Lagos State Traffic Management Authority. What no one disputes is the chaos. When morning traffic piles up on the Third Mainland Bridge connecting the relatively affluent islands to the sprawling poor neighborhoods, decorum yields to sheer survival.
Drivers mount the curbs- which have withered into chunks of concrete through most of Lagos. Hundreds turn outbound lanes into inbound, muscling their way into reverse traffic. Locals frequently boast about the tactics for coping. Traffic is to Lagos what real estate is to New York, and food to Paris: the compulsive topic of conversation. 'If I leave exactly at 6.40a.m. it takes me five minutes to get to work,' says Pat Utomi, who heads the Center for Economic Alternatives at Lagos Business School, and has advised officials on how to salvage their city. 'If I wait until 7.10.
a.m., it takes one-and-a-half hours to travel less than one mile.' By that same theory, I recently left my Victoria Island hotel at 5.30 p.m. to make a midnight flight to London. The driver of the 1982Mercedes-Benz - 'perfect for Lagos roads' - explained that leaving 20 minutes later would mean a four-hours log to the airport, 'and even then, you might not make the plane.' Africa has far graver problems than traffic, of course, and many of those are writ large in Lagos. Hundreds of thousands of residents are infected with HIV, and antiretroviral drugs remain scarce. Malaria strikes thousands more. There is a chronic water shortage, and virtually no sewage system; human waste is washed into Lagos Lagoon. There are perennial blackouts, and generators roar outside buildings day and night. But Lagos's roads are its most visible sign of neglect, and an urgent economic issue. City officials warn that it threatens residents'
mental health, and cuts into the city's productivity, since workers arrive at offices exhausted from four-hour commutes which begin at 4 a.m. Last month, a group of top American and European executives met President Olusegun Obasanjo in Nigeria's capital Abuja, and told him Lagos needed a drastic overhaul, in order to lure more foreign businesses to the country.Now Lagos officials are vowing to revive plans for a mass-transit system, which was scrapped in the 1980s, after a military coup ousted the civilian government. Nigeria is now in its sixth year of democracy, and earning billions of dollars in oil revenues. U.N. officials estimate that Lagos could be the world's third-biggest urban center by2025. Yet Lagos State, whose governor is no friend of Obasanjo, remains strapped for cash. Its budget of $650million is about one-twentieth that of New Delhi's, another third-world mega-city, and half of Johannesburg, with about one-quarter the population of Lagos. Built decades ago, Lagos's road system was created when it was not even Nigeria's biggest city, let alone a behemoth in sub-Saharan Africa. Little wonder that residents are scrapping for a fight. Road rage is mounting, according to Ayodeji Oyedokun, general manager of the Lagos traffic authority, who says traffic control is high-risk job. 'When we try to impound people, they want to hit you. That is why we always need security back-up from the police,' he says. There is no ticketing system for road violations. But two years ago, Oyedokun introduced a new scheme to try tackle the anarchy on the roads: Those who drive against the direction of the traffic are dispatched to psychiatrists for mental testing. 'We have to find out if drivers are sane or not,' says the traffic chief. So far, three of the 257 people tested have been declared psychologically unfit to drive. Then again, some might say anyone who braves Lagos roads from behind the wheel puts their sanity in jeopardy.'
-
Ζώο ο π@π@ρ@ς με Mercedes αγνωστου τυπου που 6.30 το πρωι στην, πολυ αυξημενη, κινηση της εθνικης, πριν τα '120' επαιζε τα φωτα στην... ουρα των αυτοκινητων μπροστα του (μαλλον για να πατησει το turbo boost και να περασει από... πανω ) κι αφου ψαρωσε 2-3 που χωθηκαν δεξια κακην-κακως, 'κολλησε' στον προφυλακτηρα μου παριστανοντας παραλληλα το Χριστουγεννιατικο δεντρο με τα λαμπιονια που αναβοσβήνουν και με μουσικη υποκρουση τις κορνες του. Εκανα ακρη κι εγω μετα δυσκολιας, οχι για κανεναν αλλο λογο αλλά για να μη μου τυχει κανα φρεναρισμα και με σκοτωσει το ζωο και με εκπληξη διαπίστωσα οτι μου ζητησε και τα ρεστα το σουργελο, γιατι δεν υποκλιθηκα αμεσα στην αφεντιά του και στο γερμανικο εργαλείο του... Δυστυχως ηταν εθνικη και πολύ νωρις το πρωι για τσαμπουκαδες, γιατι μια φορα ενας τετοιος στον Καρεα, αφου αρπαξε κανα-δυο, μπηκε στο καρουλι του και περασε δυο κοκκινα για να γλυτωσει...
Ελεος πια με τους γρήγορους και τους 'γρήγορους' των ελληνικών δρόμων -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Το παρακάτω απόσπασμα προέρχεται από την έκδοση του TIME για το πρόγραμμα AvantGo για Pocket PC. Ο λόγος που το αντέγραψα είναι ότι η Αθήνα μου θυμίζει περισσότερο το Λάγος, όπως περιγράφεται γλαφυρότατα από το περιοδικό, παρά το Λονδίνο...
[/color]Πρωτοοδηγησα στη Νιγηρια, εχω και διπλωμα, ειμαστε ακομα πιο κοντα στο Λονδινο σε σχεση με το Λαγος.
-
Παρασκευη βραδυ στις 10 περιπου,καραμπολα 4-5 αυτοκινητων στην Αττικη οδο που ειχε αρκετη κινηση παρεπιπτοντως...
Μολις περναγαμε ηταν ενας ανθρωπος στο οδοστρωμα με ανοιγμενο το κεφαλι μηχανη να εχει εμπλακει στο ατυχημα δεν διεκρινα,επομενως μαλλον δεν φοραγε ζωνη...
Ευτυχως που οι φωτεινες πινακιδες της Α.Ο λειτουργουσαν κανονικα κ οι οδηγοι ηξεραν για το τι γινεται μπροστα....
-
τα μέλη της εθνικής ντριμ τιμ κάθε πρωϊ στην..εθνική στην κάθοδο! άλλος πάει και το ρίχνει στα πλάγια του φορτηγού (και τί λέει μετα, ΜΕΓΑΛΕ δε σε είδα;) άλλος κολλάει στο μπροστά ενώ πάμε με την ιλιγγιώδη ταχύτητα των 00025,000χλμ ! και βέβαια μετά το χάος από πίσω και μέση ωριαία 12χλμ/ώρα.
ΤΑ ζώα όμως είναι αυτοί που δεν παίρνουν γραμμή τους μηχανόβιους και τους τσακίζουν, προσπαθώντας να αλλάξουν λωρίδα! Πάλι τα ίδια το πρωϊ Και όλα αυτά με όριο τα 30χλμ/ώρα λόγω κίνησης! -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ζώο ο π@π@ρ@ς με Mercedes αγνωστου τυπου που 6.30 το πρωι στην, πολυ αυξημενη, κινηση της εθνικης, πριν τα '120' επαιζε τα φωτα στην... ουρα των αυτοκινητων μπροστα του (μαλλον για να πατησει το turbo boost και να περασει από... πανω ) κι αφου ψαρωσε 2-3 που χωθηκαν δεξια κακην-κακως, 'κολλησε' στον προφυλακτηρα μου παριστανοντας παραλληλα το Χριστουγεννιατικο δεντρο με τα λαμπιονια που αναβοσβήνουν και με μουσικη υποκρουση τις κορνες του. Εκανα ακρη κι εγω μετα δυσκολιας, οχι για κανεναν αλλο λογο αλλά για να μη μου τυχει κανα φρεναρισμα και με σκοτωσει το ζωο και με εκπληξη διαπίστωσα οτι μου ζητησε και τα ρεστα το σουργελο, γιατι δεν υποκλιθηκα αμεσα στην αφεντιά του και στο γερμανικο εργαλείο του... Δυστυχως ηταν εθνικη και πολύ νωρις το πρωι για τσαμπουκαδες, γιατι μια φορα ενας τετοιος στον Καρεα, αφου αρπαξε κανα-δυο, μπηκε στο καρουλι του και περασε δυο κοκκινα για να γλυτωσει...
Ελεος πια με τους γρήγορους και τους 'γρήγορους' των ελληνικών δρόμωνΠηγα και ηρθα Βολο το σ/κ, εχθες το απογευμα στην επιστροφη ειχε κινηση σχετικα, και δεν ελλειψαν οι ανωτερω τυποι.
Εντω μεταξυ οσο πλησιαζεις Αθηνα τοσο πιο πολυ πεφτει
- Ξεκιναμε με δικο μου δειγμα ζωου οπου μολις εχω ξεκινησει την εξοδο και στο υψος του Allou Fun Park βλεπω γνωστο με μηχανη και τι κανει ο vrax, αρχιζει να αναβει φωτα και να παταει κορνα, οπου ο μπροστινος (σε καμια 50ρια μετρα) νομιζει οτι το κανω σε αυτον οποιος κανει δεξια ερχεται απο πισω και αναβει και αυτος τα φωτα (μια φορα)
Ο φιλος με τη μηχανη βεβαια χαμπαρι, εξαφανιστηκε και εγω ξεφτιλιστηκα
Επιστροφη
2. ΒΜW 6αρα να πηγαινει απο την δεξια λωριδα- Οτι ανεφερε ο Ασιμοφ και ευτυχως ειχα την φωνη της λογικης την γυναικα μου γιατι ο τυπος δεν ηταν μονος , ητανε 3 με παραγματικα γρηγορα αυτοκινητα και πραγματικα οδηγους, και εγω τα πηρα και πηγαινα να αρχισω να αναβω φωτα απο πισω τους (οχι οτι ειμαι γρηγορος, απλως δεν ειχε που να πανε μπροστα) αλλα τελικα τους αφησα
4.Τυπος με φωτα ομιχλης κολλημενος πισω μου οπου του αναβοσβηνω το πισω φως ομιχλης μπας και παρει χαμπαρι και αυτος τι κανει?? χαμηλωνει τα φωτα του στη μεσαια σκαλα και αφηνει τα ομιχλης ως εχουν
-
Ευχαριστω πολυ τον τυπο με το μονο φως ομιχλης ο οποιος ομως κρατουσε αποστασεις και γενικα ενα μεγαλο μερος της επιστροφης περασε ανενοχλητο.
-
Ευχαριστω αλλο τυπο με φωτα ομιχλης ο οποιος μπηκε μπροστα απο τυπο ο οποιος ειχε μονο κανονικα φωτα, αντιεροπορικου τυπου.
-
Κοντα στη Αθηνα τυπακος αναβοσνηνει φωτα, τον αφηνω και αναβοσβηνω και εγω, δεν εχει που να παει και αφου του εχω σπασει τα νευρα, αρχιζει να ψαχνει διεξοδους απο δεξια, μετα απο 5 λεπτα παλι μπροστα μου ητανε, δεν τα ξαναβοσβησα μη παει και σκοτωθει και το εχω κριμα.
- Ξεκιναμε με δικο μου δειγμα ζωου οπου μολις εχω ξεκινησει την εξοδο και στο υψος του Allou Fun Park βλεπω γνωστο με μηχανη και τι κανει ο vrax, αρχιζει να αναβει φωτα και να παταει κορνα, οπου ο μπροστινος (σε καμια 50ρια μετρα) νομιζει οτι το κανω σε αυτον οποιος κανει δεξια ερχεται απο πισω και αναβει και αυτος τα φωτα (μια φορα)
-
Ο χρήστης vrax έγραψε:
Εντω μεταξυ οσο πλησιαζεις Αθηνα τοσο πιο πολυ πεφτειΕκτος από την ασχετοσυνη, σημαντικο ρόλο παιζουν και οι κ..λοφυλλαδες για καγκουρες, φτιαγμενα, 'κανε τον κουβα 300 αλογα' κλπ., που δημιουργουν καθημερινα μια στρατια από νεα ζωα-δολοφονους με μηδενικο σεβασμο στον συνανθρωπο, συν-οδηγο και την ακεραιότητά του. Στην Αθήνα πρεπει να ειναι πιο πολλοί αυτοι οι κάγκουρες (οπως και οι νεοπλουτοι/παλαιοπλουτοι μικροαστοι με κυκλοφορουντες εγωισμούς)... Αμα εισαι μαγκας βαλτο στα Μεγαρα το καρούλι σου. Στον δημόσιο δρομο μοκο και σεβασμος στον άλλο
ΥΓ Το πρωι ειδα διαφημιση τετοιας φυλλάδας που δινει σε διαγωνισμο, ακουσον-ακουσον, 10.000 ευρω δωροεπιταγη 'βελτίωσης' Κυριε των δυνάμεων...
(και δειχνει ενα κακομοιρο Golfακι με πορτες που ανοιγουν προς τα πάνω σα Λαμποργκινι ) -
Αυτή η φυλλάδα που λες νομίζω ότι είναι το ΑΜS... Αν θυμάμαι καλά τη διαφήμιση.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Αυτή η φυλλάδα που λες νομίζω ότι είναι το ΑΜS... Αν θυμάμαι καλά τη διαφήμιση.Σωστα αυτο ειναι.
Αλλα τι περιμενετε απο τα περιοδικα, να επιτελεσουν κοινωνικο εργο???
Αφου υπαρχουν χαιβανια που τσιμπαν με τετοιες μαλακιες αυτα θα γραφουν......δλδ αυτοι που 'βιαζουν' τα αυτοκινητα τους εχουν περισσοτερο μυαλο απο αυτους που τα γραφουν και διαφημιζουν???
-
Θύμα τσαντάκηδων η Ελένη Ε.
Θύμα τσαντάκηδων έπεσε το βράδυ της Παρασκευής η ηθοποιός Ελένη Ε.
Οπως δήλωσε η ίδια στην αστυνομία, ενώ ήταν σταματημένη με το αυτοκίνητο της στη διασταύρωση Ιωνίας και Λεωφ. Κηφισίας στην Κηφισιά, δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, έσπασαν το τζάμι του συνοδηγού και άρπαξαν μία τσάντα που περιείχε 10.000 ευρώ.
Πόσες φορές πρέπει να την πατήσει κάποια (σπανίως 'κάποιος') για να καταλάβει οτι δεν αραδιάζουμε πλέον την τσάντα μας στην θέση του συνοδηγού?
-
Κι εγώ εκεί τη βάζω, αλλά το λουρί το τυλίγω γύρω από το χειρόφρενο.
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Θύμα τσαντάκηδων η Ελένη Ε.
Θύμα τσαντάκηδων έπεσε το βράδυ της Παρασκευής η ηθοποιός Ελένη Ε.
Οπως δήλωσε η ίδια στην αστυνομία, ενώ ήταν σταματημένη με το αυτοκίνητο της στη διασταύρωση Ιωνίας και Λεωφ. Κηφισίας στην Κηφισιά, δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, έσπασαν το τζάμι του συνοδηγού και άρπαξαν μία τσάντα που περιείχε 10.000 ευρώ.
Πόσες φορές πρέπει να την πατήσει κάποια (σπανίως 'κάποιος') για να καταλάβει οτι δεν αραδιάζουμε πλέον την τσάντα μας στην θέση του συνοδηγού?
Την επόμενη φορά να κρεμάσει με κλωστή τα 10000 ευρώ σε διάφανο σακουλάκι στον καθρέφτη του συνοδηγού. Δε θα χρειαστεί να κάνουνε ζημιά στο αυτοκίνητο.
-
Πας γυρεύοντας, Μάνο. Κάποτε το έκανα και εγώ αυτό με τον χαρτοφύλακα που περιέχει τα βιβλία της δουλειάς, αλλά τώρα ζούμε σε πιο πονηρές εποχές...
Ζώα ζώα ζώα