-
Thanks Kid! Το χρώμα είναι Steel Grey, είναι πιο ανοιχτό από το ανθρακί και πιο σκούρο από το ασημί.
-
Οκ περιμένουμε εντυπώσεις κ φωτό (μην ξεχνιόμαστε - 1000 λέξεις 1 εικόνα)
-
http://www.bayhorsesaab.co.uk/PE54NNX.htm
Με γεια! Ο κινητήρας είναι μια χαρά σύμφωνα με τους αριθμούς για οικογενειακό. 0-100 σε 11,5' και 200 χλμ τελική (εργοστασιακή). Ο δε κυβισμός ο πρέπων: με δίλιτρο θα σε χτύπαγαν αρκετά (πιο) άσχημα τα τέλη, για 1,8 πληρώνεις ό,τι και για 1,6. -
...σωστά, αλλά και 1,4!
Είδες αδικία να πληρώνει ο 1400άρης 168 ευρώ τα ίδια δηλ με τον 1600άρη αλλά κ τον 1800άρη.Ομορφο είναι πάντως, μεγειά κ πάλι!
*κάτι τελευταίο, με τα σέρβις τι γίνεται;είναι ακριβή η Saab;
-
Και ο 1,4, ξέρω. Πιστεύω ότι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο έχουν τοποθετηθεί τα 1400άρια στην ίδια κατηγορία είναι ότι κυκλοφορούν πολλά στην Ελλάδα.
Edit: Πόσα ακριβώς πληρώνουν τα δίλιτρα και τα ακόμα μεγαλύτερου κυβισμού τερατάκια; Έχω ξεχάσει.
-
Kαλορίζικο και καλοτάξιδο
Αποκτησες ενα απο τα καλύτερα (και σιγουρα ομορφότερα) αυτοκινητα της κατηγορίας
-
Kαλορίζικο, καλοτάξιδο, με πολλά κι ευχάριστα χιλιόμετρα
Πολύ καλή επιλογή και σίγουρα όχι ένα αυτοκίνητο που το βλέπεις κάθε 100 μέτρα... -
Ο χρήστης anemos231 έγραψε:
Αγαπητοί φίλοι το παραμύθι τελείωσε! Έδωσα το Σάββατο την απαραίτητη προκαταβολή και έκλεισα το Saab 9-3, το οποίο και αναμένεται να παραλάβω σε 1 μήνα.
Ενδιαφέρον όμως έχει πώς οδηγήθηκα σ'αυτή την απόφαση......
Είναι Παρασκευή απόγευμα και πηγαίνω να ρίξω μια ματιά και στο Α3 και στο 9-3, ενώ έχω μάλλον αποφασίσει να κλείσω το Α3, που μεταξύ μας μου είχε αρέσει πιο πολύ στο test drive που είχα κάνει προ εβδομάδων. Πηγαίνω λοιπόν να κυττάξω κάποιες λεπτομέρειες και στα δύο, με σκοπό το Σάββατο το πρωί να πάω και να παραγγείλω μάλλον το Audi.
Όπως λοιπόν χαζεύω το πορτ μπαγκάζ του Α3, μου μπαίνει η ιδέα ότι ίσως να μη χωράει το καρότσι του μπέμπη (διπλωμένο έχει μήκος ακριβώς ένα μέτρο). Τέλος πάντων φεύγω, αλλά το μυαλό μου έχει κολλήσει εκεί. Λέω, έχει γούστο να μη χωράει, τι μουρμούρα έχω να ακούσω από τη γυναίκα..
Το Σάββατο λοιπόν το πρωί πηγαίνω πάλι στην Karenta, με το καρότσι του μικρού και το δοκιμάζω επιτόπου στο Sportback.....
Δηλαδή για την ακρίβεια το δοκιμάζει ο πωλητής. Το αποτέλεσμα είναι ότι το καρότσι κατάφερε να μπει, αλλά μόνο διαγώνια....
Ο τύπος χαμογελαστός μου λέει 'μια χαρα χωράει, είδες;' κι εγώ σκασμένος βλέπω ότι το καρότσι ναι μεν έχει μπεί, απλά έχει κλείσει όλος ο χώρος και μένει κενό μόνο στις δύο γωνίες στην άλλη διαγώνιο..
Και υπόψη ότι μιλάμε για ένα από τα μικρότερα καρότσια που κυκλοφορούν, καθώς το είχα προσέξει ιδιαίτερα για να χωράει στο απειροελάχιστο πορτμπαγκάζ του Megane Coupe. Κι όμως ρε παιδιά χωράει στο Megane κατά μήκος που έχει πορτ μπαγκάζ 280 λίτρα και στο Α3 μόνο διαγώνια, αν και το πορτ μπαγκάζ είναι 370 λίτρα. Αυτό βέβαια γίνεται γιατί ο χώρος αποσκευών στο Α3, αν και μεγαλύτερος είναι πιο τετραγωνισμένος και έτσι το καρότσι σε σχήμα μπαστουνιού δεν χωράει κανονικά..
Οπότε λέω από μέσα μου, αν είναι να στριμωχτούμε με ένα παιδί, τι θα γίνει αν έρθει και δεύτερο; Και κάπου εκεί αγαπητοί φίλοι η εικόνα του Α3 αρχίζει να σβήνει......
Οπότε αφού δεν καλύπτομαι στο θέμα των χώρων που ήταν από τις πρώτες προτεραιότητες μοιραία οδηγήθηκα στην δεύτερη επιλογή μου, που ήταν το 9-3 της Saab. Φυσικά εκεί στους χώρους καλύπτομαι απόλυτα, μένει να συνηθίσω τον όγκο του, καθώς πάντα οδηγούσα μικρότερα αυτοκίνητα, και γενικότερα να μάθω τα χούγια του. Ο χρόνος θα δείξει αν έκανα σωστή επιλογή, πάντως από τα οικογενειακά σεντάν, είναι κατά τη γνώμη μου από τα πιο όμορφα και σπορ (στην εμφάνιση εννοώ, όχι οδηγικά)
Η τελική τιμή του, στην μεσαία έκδοση (Linear) είναι 29Κ. Ανέβηκε αρκετά λόγω των τριών εξτρά που ζήτησα (αεροτομή, βαμμένα μασπιέ στο χρώμα του αυτοκινήτου και τον εργοστασιακό συναγερμό)
Σας χαιρετώ προς το παρόν, ευχαριστώ όλους όσους κατά καιρούς είπαν τη γνώμη τους και βοήθησαν με τον τρόπο τους, θα πούμε περισσότερα αφότου παραλάβω!ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ ! ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΟΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΥΟ ! ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΟΝΟ ΠΟΥ..ΠΗΡΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ !
2 ΛΟΓΟΙ ΜΕ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΩ ΣΤΟ Α3 SPORTBACK
1)H ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΔΗΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ Α3 ,ΑΠΟ ΤΕΣΤ DRIVE ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΑΜΑΞΙΑ..ΑΠΟ 2-3 ΦΟΡΕΣ..( ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ Α3 1,6- ΣΑΑΒ 1,8)
2)ΤΟ ΤΑΜΠΛΩ ΤΟΥ SAAB...
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥς ΕΓΩ ΕΧΩ 2 ΠΑΙΔΙΑ 8,9 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΑΝΕΤΟ..ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΟΡΤΜΠΑΓΚΑΖ...
ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ SAAB EINAI APO TA ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΑΜΑΞΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ..
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
...σωστά, αλλά και 1,4!
Είδες αδικία να πληρώνει ο 1400άρης 168 ευρώ τα ίδια δηλ με τον 1600άρη αλλά κ τον 1800άρη.Ομορφο είναι πάντως, μεγειά κ πάλι!
*κάτι τελευταίο, με τα σέρβις τι γίνεται;είναι ακριβή η Saab;
Κοίταξε να δεις.
Κάθε 20.000 μικρό σέρβις (λάδια, φίλτρα κλπ): περίπου 250 ευρώ
Κάθε 40.000 μεγάλο σέρβις : περίπου 350 ευρώ
Στις 80.000 (αλλαγή ιμάντα χρονισμού) : γύρω στα 800 ευρώ
Όλα αυτά θεωρητικά βέβαια. Παιδιά άμα σας πω ότι στη Renault έδινα και περισσότερα.. -
Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές!!
-
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ ! ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΟΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΥΟ ! ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΟΝΟ ΠΟΥ..ΠΗΡΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ !
2 ΛΟΓΟΙ ΜΕ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΩ ΣΤΟ Α3 SPORTBACK
1)H ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΔΗΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ Α3 ,ΑΠΟ ΤΕΣΤ DRIVE ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΑΜΑΞΙΑ..ΑΠΟ 2-3 ΦΟΡΕΣ..( ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ Α3 1,6- ΣΑΑΒ 1,8)
2)ΤΟ ΤΑΜΠΛΩ ΤΟΥ SAAB...
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥς ΕΓΩ ΕΧΩ 2 ΠΑΙΔΙΑ 8,9 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΑΝΕΤΟ..ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΟΡΤΜΠΑΓΚΑΖ...
ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ SAAB EINAI APO TA ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΑΜΑΞΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ..
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟΚοίταξε να δεις φίλε μου.
Από την πρώτη στιγμή είπα ότι οδηγικά με κέρδισε το Α3. Καλύτερη θέση οδήγησης, πιο νευρικό, ακόμα και στον 1.6 FSI, και καταπληκτική αίσθηση στο δρόμο! Το 9-3 μου φάνηκε πιο βαρύ, ενώ πρέπει να συνηθίσω και τον όγκο του.. Βέβαια όπως είπα κινείται αξιοπρεπώς και οι επιδόσεις του στον 1.8 είναι στον μέσο όρο της κατηγορίας.
Τώρα με το πορτ μπαγκάζ έγραψα ακριβώς τι έγινε. Μόλις έβαζα το καρότσι του μικρού (μήκος 1 μέτρο!!) έκλεινε σχεδόν όλος ο χώρος.
Εσύ ίσως επειδή έχεις μεγαλύτερα παιδιά να μην κουβαλάς πάρα πολλά πράγματα στις μετακινήσεις σου. Ο δικός μου είναι 10 μηνών και για να πας κάπου χρειάζεσαι αρκετά πραγματάκια..
Εν τω μεταξύ, είναι αλήθεια ότι το Sportback είναι από τα πλέον ευρύχωρα Hatchback, οπότε πολύ απλά οδηγήθηκα στην αναγκαστική επιλογή Sedan.. -
anemos231, καλοτάξιδο και να χαίρεσαι τα ταξίδια μαζί με την οικογένειά σου !!
-
Ο χρήστης ΚΩΣΤΑΣ 1970 έγραψε:
anemos231, καλοτάξιδο και να χαίρεσαι τα ταξίδια μαζί με την οικογένειά σου !!T h a n k s !
-
Και από εμένα, καλοτάξιδο, σιδερένιο, και πάνω απ'όλα να το χαρείς με την οικογένειά σου!
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Και από εμένα, καλοτάξιδο, σιδερένιο, και πάνω απ'όλα να το χαρείς με την οικογένειά σου!Thanks Kubiak !!
-
Καλοτάξιδο και από μένα φίλε μου. Μόλις τώρα είδα την απόφασή σου και το αυτοκίνητο στην παραπάνω φωτό και ομολογώ πως μου άρεσε πολύ.
Σε ένα μήνα που θα το παραλάβεις θα’χεις εγκαταλείψει την επαρχία οπότε σε βλέπω να ξαναπηγαίνεις προς τα γνώριμα πλέον βουνά και σήραγγες προκειμένου να το στρώσεις.
Καλή παραλαβή και να σας πηγαίνει πάντοτε σε όμορφα μέρη. -
Καλορίζικο και από εμένα!!!!
Να σου ζήσει και ο μπόμπιρας!
-
Ο χρήστης anemos231 έγραψε:
Το 1.8 στην έκδοση Linear έχει 16άρες ζάντες αλουμινίου. Το Aero φοράει 17άρες και διαφορετικό σχέδιο..
Τα 122 άλογα πράγματι δεν είναι πολλά για το βάρος του αυτοκινήτου, παρ'όλα αυτά κινείται θα έλεγα αξιοπρεπώς. Αυτό είχα την ευκαιρία να το διαπιστώσω και στο test drive. Σημειωτέον ότι ο πωλητής αντί να συνοδεύει, όπως γίνεται συνήθως, μου άφησε το αυτοκίνητο για 1,5 ώρα να κάνω μια καλή βόλτα και να σχηματίσω μια όσο το δυνατό πλήρη άποψη για το αυτοκίνητο.
Εντάξει, το Α3 μου φάνηκε οδηγικά πιο σπορτίφ και ευχάριστο, αλλά αφού είχα πρόβλημα στους χώρους.. Είδα και το Α4, αλλά στην 1.6 έκδοση με τον 8βάλβιδο κινητήρα των 102 ίππων, το θεωρώ απογοήτευση..
Τέλος πάντων, προσπάθησα να συνδυάσω χώρους, αξιοπιστία, σπορ εμφάνιση. Πιστεύω ότι έκανα σωστή επιλογή, θα δείξει όμως...Καλοριζικο και απο εμενα
γιατι ομως ρε ανεμε δεν επαιρνες το καροτσι απο μια αρχη,θα ειχες αποφασισει νωριτερα
πιστευω οτι το Α4 1.6 ειναι το ιδιο απογοητευτικο σε επιδοσεις με το 9-3 1.8 -
Ο χρήστης giatros έγραψε:
πιστευω οτι το Α4 1.6 ειναι το ιδιο απογοητευτικο σε επιδοσεις με το 9-3 1.8Βρε γιατρέ... Αγιάτρευτος είσαι...
Με πάνω κάτω το ίδιο βάρος, το SAAB έχει 20 αλογατάκια και 2 κιλάκια ροπής παραπάνω...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
πιστευω οτι το Α4 1.6 ειναι το ιδιο απογοητευτικο σε επιδοσεις με το 9-3 1.8
Βρε γιατρέ... Αγιάτρευτος είσαι...
Με πάνω κάτω το ίδιο βάρος, το SAAB έχει 20 αλογατάκια και 2 κιλάκια ροπής παραπάνω...
ιδιο βαρος?εισαι σιγουρος? 200 κιλα παραπανω απο οτι λενε τα περιοδικα.σιγα την διαφορα στην απογοητευση
Οικογενειακό με σπορ χαρακτήρα στα 1.6