-
Τα λαστιχα μου, Firestone 700 εφτασαν στο τελος της ζωης τους μετα απο μολις 30000χλμ. Παρολο που υπαρχει αρκετο πελμα, γλυστρανε πααααρα πολυ και πρεπει να αλλαχθουν....
Υπαρχουν σκεψεις για τα γνωστα Potenza 720 και νεα Exalto II. Eνδιαφερομαι για τη διασταση 195/55/15.
Θελω τις σκεψεις σας πανω στο θεμα και κυριως προσωπικες εντυπωσεις απο οσους τα εχουν χρησιμοποιησει.
-
Τα λαστιχα μου, Firestone 700 εφτασαν στο τελος της ζωης τους μετα απο μολις 30000χλμ. Παρολο που υπαρχει αρκετο πελμα, γλυστρανε πααααρα πολυ και πρεπει να αλλαχθουν....
Υπαρχουν σκεψεις για τα γνωστα Potenza 720 και νεα Exalto II. Eνδιαφερομαι για τη διασταση 195/55/15.
Θελω τις σκεψεις σας πανω στο θεμα και κυριως προσωπικες εντυπωσεις απο οσους τα εχουν χρησιμοποιησει.
-
-
Mia sta Potenza RE720 apo emena.
-
Και απο μένα μία ψήφο στο Potenza
-
potenza απλα θελουν ζεσταμα.......
-
Εγώ δεν έχω ένα μήνα που έχω βάλει τα potenza 720 σε διαστάσεις 185-60-14.
Είναι καλά, θέλουν ένα ζέσταμα όχι κάτι το ιδιαίτερο, στο φρενάρισμα είναι καλά και δεν κάνουν και κάποιο ιδιαίτερο θόρυβο στις υψηλές ταχύτητες.
Θα τα συνιστούσα...
-
Exalto II!
Έχω δοκιμάσει και τα δύο, σε διάσταση 195/55 15, στο Αστρα μου, και τα έχω βάλει και τα δύο στην πίστα και μάλιστα σε παρόμοια κατάσταση (σχεδόν καινούρια)! Μόνο που τα 720 τα φόραγα πριν ενάμιση χρόνο!
Η αίσθηση που έχω είναι ότι τα Exalto έχουν καλύτερη πρόσφυση παντού (φρενάρισμα, στροφή, έξοδο). Και πιο προοδευτικά.
Πιθανόν και πιο αθόρυβα, αλλά μετά από τόσο καιρό δεν μπορώ να είμαι σίγουρος! -
τα exalto II εχουν πολυ μαλακο πελμα?
ποσα χλμ εβγαλες με αυτα και ποσα με τα potenza? -
Mόνο από τα 720 έχω εμπειρία. Τα φοράω στο Υ και η συμπεριφορά τους άψογη ακόμα και στη πίστα. Εχουν σκληρά πλαινά και αντέχουν την κακομεταχείριση , ίσως γι'αυτό δεν είναι τόσο άνετα και αθόρυβα.
Ενα άλλο τους χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και φαγωμένα κρατάνε καλά αν τα 'αγριέψεις' λίγοΓια τα Exalto II όμως έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια , (και ότι εξάλειψαν τον θόρυβο που έκαναν τα Ι )
Eξάλλου το Ι σίγουρα ήταν κορυφαίο λάστιχο , ομοιογεννές - με λίγο παραπάνω θόρυβο.
Νομίζω ότι και σαν πιο καινούργιο λάστιχο στην αγορά είναι η πιο λογική επιλογή. -
αυτο που με εχει παραξενεψει παρα πολυ ειναι οτι τα δικα μου παρεδωσαν τοσο γρηγορα το πλευμα τους! Μολις σε 1 χρονο και 28000χλμ!!!
Μιλαμε για απελπιστικο γλυστρημα! -
Εχοντας τα 720 σε 206 (195/50/15) μου έκανε εντύπωση ότι έπεσε γρήγορα η απόδοσή τους!
Θα σου έλεγα να δοκιμάσεις τα Exalto!
-
Νίκο , 720 195/50/15 Η έχει και το Υ ..... μόλις κάνανε μερικούς γύρους στα Μέγαρα ξαναζωντανέψανε
Μάλλον ξεραίνονται και γυαλίζουν όταν το αυτοκίνητο οδηγιέται μέσα στη πόλη , θέλουν στροφές ή Α.Ο. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
τα exalto II εχουν πολυ μαλακο πελμα?
ποσα χλμ εβγαλες με αυτα και ποσα με τα potenza?Στην πίστα χθές, 3 φορές από 4 γύρους δεν ταλαιπωρήθηκαν καθόλου (ενώ σε αντίστοιχη κατάσταση, στα Potenza είχανε μείνει 'ίχνη') !
Πάντως για αντοχή δεν μπορώ να σου πώ γιατί τα φοράω μόλις τρείς μήνες (περίπου 6.000 χλμ.). Η απόδοσή τους τώρα είναι ίδια και λίγο καλύτερη από την αρχή (προφανώς γιατί πάτησαν καλά πλέον).Τα Potenza μου κράτησαν 25.000 χλμ περίπου (για μένα ένας χρόνος εκείνη την περίοδο) **σκληρής **χρήσης. Σε αυτό το διάστημα εξαφανίστηκαν οι ενδιάμεσες πιο ρηχές αυλακώσεις.
Το πρόβλημα είναι ότι μετά από 8 μήνες, η πτώση της απόδοσης ήταν αισθητή και όταν τα άλλαξα, πλέον γλύστραγαν πολύ! Όταν ζεσταινόντουσαν, βελτιιωνότανε κάπως η κατάσταση, αλλά .....Πάντως είμαι πολύ ευχαριστημένος (μέχρι στιγμής) από τα exalto ΙΙ.
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Νίκο , 720 195/50/15 Η έχει και το Υ ..... μόλις κάνανε μερικούς γύρους στα Μέγαρα ξαναζωντανέψανε
Μάλλον ξεραίνονται και γυαλίζουν όταν το αυτοκίνητο οδηγιέται μέσα στη πόλη , θέλουν στροφές ή Α.Ο.λες να θελουν και τα δικα μου ξαναζωνταμενα???
και να πω οτι δεν το προσπαθω, ψεμματα θα ελεγα!!! -
Potenza ψήφισα,αλλά δέν έχω εμπειρία από τά Michellin.
Από τά μπρίτζεστον είμαι απολύτως ικανοποιημένος,καί ομάδα πού κερδίζει δύσκολα τή αλλάζεις.Τό μόνο τους μειονέκτημα είναι ότι θέλουν ζέσταμα.Στήν πίστα αντέχουν αρκετά περισσότερο από τά exalto πρώτης γενιάς πού είδα να χρησιμοποιούν άλλοι. -
βλεπω πως εχεις 1.4 ιμπιζα.
κατα την γνωμη μου βαλε μαλακο λαστιχο και ας σου κρατησει λιγοτερο. και εγω εχω 1.4 κλιο και τα αμαξια μας δεν ειναι επιδοσεων.τα εξαλτο 2 ειναι μαλακοτερα απο τα ποτενζα και πολυ καλα στη βροχη..
εγω σε λιγο καιρο αυτα θα βαλω μιας και θελω να εχω το κεφαλι μου ησυχο σε δρομους-γυαλι που οδηγαμε...
τα κοντινενταλ που φορουσα παρεδωσαν το πνευμα χθες στην πιστα...
-
Είχα τα Εξάλτο 1 και όταν έφτασε η ώρα της αντικατάστασης είχα τρελλό πρόβλημα στο να διαλέξω καινούρια... Όχι ως προς το λάστιχο, αλλά ως προς το μαγαζί!!
Δεν είχαν βγει ακόμα τα Εξάλτο 2, οπότε ξανάβαλα τα 1. Παράπονα; Πολλά στη ζωή μου, κανένα δε σχετίζεται με τα Εξάλτο!!
Το καλοκαίρι στην Άλφα θα βάλω τα Εξάλτο 2. Το σκέφτηκα πολύ, ίσα με ένα κλάσμα! Επαγωγικά... Αφού τα 1 είναι άπιαστα, και όλοι λένε πως τα 2 είναι βελτιωμένα, τότε γιατί να ρισκάρω;
-
Εμπειρία έχω και από τα 3 (720,Εxalto I,II),δυστυχώς σε διαφορετικά αυτοκίνητα...
Τα 720 τα είχα στο Φιατάκι μου,την εποχή που ζούσα στη Μάνη σε διάσταση 175/60/13.
Τα στροφιλίκια άφθονα και οι δρόμοι το χειμώνα ερημικοί,οπότε τα δοκίμασα δεόντως!
Το κράτημα άψογο και γενικά ήταν αθόρυβο,ΑΛΛΑ:
Μετά τα 20-22 χιλιάδες χλμ. υπήρξε κάθετη πτώση στην απόδοση!Αναγκάστηκα να τα αλλάξω στα 28000 χλμ. καθώς η περίφημη αύξηση στην απόδοση μετά τη φθορά του πρώτου 'στρώματος' δεν ήρθε ποτέ!Τα Exalto I τα έβαλα στο Polo της συμβίας μου σε διάσταση 185/55/14.
Χωρίς περιστροφές είναι το καλύτερο λάστιχο που έχω δοκιμάσει!Γλιστρά λίγο περισσότερο από καινούργιο 720,αλλά είναι πολύ προοδευτικό.Με λίγα λόγια είναι πολύ 'γλυκό' λάστιχο και μου ταίριαξε απόλυτα.Μετά από περίπου 25000 χλμ. όχι ιδιαίτερα πιεστικής οδήγησης δεν εμφανίζουν σημαντική πτώση στην απόδοση.
Μειονέκτημα,ο θόρυβος κατά την κύλιση με υψηλές ταχύτητες.Μετά τα παραπάνω,φυσικό επακόλουθο ήτα να βάλω τα Exalto II στην οικογενειακή Alfa 146 σε διάσταση 185/60/14.Από αυτά έχω την μικρότερη εμπειρία,διότι δεν την οδηγώ αρκετά πλέον.Ωστόσο,σε μερικές στροφές που τη δοκίμασα δείχνουν να έχουν την μεγάλη προοδευτικότητα του I,ενώ έχουν βελτιώσει το τιμόνι της κατά πολύ!
Ψηφίζω Exalto ΙΙ....
-
Εμπειρία έχω μόνο από τα 720 και είναι απόλυτα θετική. Τα έχω περίπου 1,5 χρόνο και έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος. Οδηγώ σε πολύ απαιτητικούς δρόμους με όλων των ειδών τις καιρικές συνθήκες και δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ. Πέρα όμως από την πολύ καλή του απόδοση και την αντοχή του μπορεί να γίνει και πολύ παιχνιδιάρικο όταν θέλεις καθώς στο όριο είναι λίγο απόλυτο και όχι τόσο προοδευτικό όσο θυμάμαι παλιότερα άλλα Michelin που σε προειδοποιούσαν νωρίτερα αλλά είχαν μικρότερα όρια.
EXALTO II VS POTENZA