-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Δυστυχώς το τυράκι της φτηνής τιμής θολώνει τον καταναλωτή και τον κάνει να μην βλέπει την φάκα της κλεψιάς.
Εσύ δηλ ως πελάτης αν έβλεπες ΕΚΟ με 1.53 και BP με 1.59 στην ίδια ακριβώς περιοχή θα προτιμούσες το BP ;
Αν όλα τα πρατήρια πουλούσαν κοντά στο 1.59 και ένα-δύο πουλάνε 1.53 δέν φαίνεται ύποπτο? Δηλαδή όλοι οι άλλοι είναι μαλάκες και αυτός ο έξυπνος?
Είναι πολύ απλό να υπολογίσεις την τιμή απο εδώ: http://www.gge.gr/36/index.asp
Πχ η σημερινή τιμή: http://www.gge.gr/36/sub.asp?4610
Πολλαπλασιάζεις το 1,197 επι 1,23 για να προσθέσεις το ΦΠΑ και βγαίνει 1,472. Αυτή είναι η τιμή που αγοράζουν οι εταιρείες διανομής και σε αυτή την τιμή μπαίνουν τα μεταφορικά και το κέρδος της εταιρείας. Αυτό μπορεί να κυμαίνεται απο 2 λεπτά στο ελάχιστο εώς 5 και παραπάνω. Οπότε η ελάχιστη δυνατή τιμή που μπορεί να αγοράζει ένα βενζινάδικο στην Αθήνα (λίγα μεταφορικά) σήμερα είναι 1,492 λεπτά. Τώρα οποιοδήποτε πρατήριο πουλάει με λιγότερο απο 5 λεπτά μεικτό κέρδος σε αυτή την τιμή (δηλαδή 1,542 κατ ελάχιστο) είναι ύποπτο.
Τώρα θα μου πείς είναι δρόμοι ή περιοχές ολόκληρες που όλα τα πρατήρια πουλάνε κάτω απο αυτή την τιμή. Ε, όλοι τους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κλέβουνε, τόσο απλά. Τώρα μάλιστα που είναι πεσμένες οι δουλειές λόγω κρίσης έχουν αποθρασυνθεί τελείως.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
εγω αγορασα σημερα 1.71 κ πουλαω 1.67 τεσσερα λεπτα κατω της αγορας ειμαι κλεφτης? οταν μου δινει η εταιρεια 13 λεπτα στο λιτρο εκπτωση κ δινω στην αγορα 4 κ κραταω τα υπολοιπα 9 ενω σε αλλα βενζιναδικα δινουν εκπτωσεις μαξιμουμ 8-9 λεπτα ποιος μπορει να με ανταγωνιστει?
Εδώ στην Αθήνα έχουμε πρατήρια που (φαινομενικά) δουλεύουν με 1 λεπτό κέρδος το οποίο βεβαίως είναι αδύνατον να συντηρήσει μαγαζί όσα λίτρα και να πουλάει την ημέρα. Αυτά τα πρατήρια θίγουμε, όχι γενικά τα φτηνά.
O manosQ5 μιλάει για έκπτωση 12 λεπτά. Αρα σε αντίστοιχη περίπτωση μιλάμε για κέρδος 13 λεπτά.
Που ξέρετε πόσο αγοράζει ο καθένας; -
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
αυτο ανεφερα και εγω πριν 2-3 μερες αλλα με βγαλανε τρελλο
μιλησα για εκπτωσεις και διευκολυνσεις και μου ειπαν οτι ΠΟΤΕ δεν πεφτει η τιμη κατω απο την τιμη διυληστηριου + 2-3 λεπταΣτο τιμολόγιο όταν παραλαμβάνεις έχει τιμή ακόμα και μεγαλύτερη απο αυτή που πουλάς. Τη διαφορά την παίρνεις πίσω με πιστωτικό τιμολόγιο στο τέλος του μήνα αλλά σε καμία περίπτωση σε τιμή χαμηλότερη απο αυτή που δημοσιεύεται κάθε μερα εδώ: http://www.gge.gr/36/index.asp
Μου αρέσει που μιλάς και με τόση σιγουριά ενώ είναι ξεκάθαρο οτι δέν έχεις περάσει ούτε έξω απο βενζινάδικο
επιπλεον ας μην ξεχναμε οτι μπορει σε καποιες περιοχες οι εταιρειες να πουλανε πολυ κατω απο την τιμη κοστους για να χτυπησουν τον ανταγωνισμο...και αυτο να συμβαινει επι 5 χρονια...ξερω τετοιο βενζιναδικο...γιατι να μην το επιλεξω αυτο...επειδη ειναι φτηνος? για καποιους εδω μεσα φτηνος = κλεφτης ενω οι ακριβοι δεν κλεβουν ποτε
Ποιό είναι και πόσο πουλάει σήμερα? Κανένας έμπορος ή επιχείρηση δέν δουλεύει με ζημιά για να χτυπήσει την αγορά, πόσο μάλιστα επι σειρά ετών όπως λές. Μάλον τη ζημιά την παθαίνουν όσοι αγοράζουν απο κεί.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
εγω αγορασα σημερα 1.71 κ πουλαω 1.67 τεσσερα λεπτα κατω της αγορας ειμαι κλεφτης? οταν μου δινει η εταιρεια 13 λεπτα στο λιτρο εκπτωση κ δινω στην αγορα 4 κ κραταω τα υπολοιπα 9 ενω σε αλλα βενζιναδικα δινουν εκπτωσεις μαξιμουμ 8-9 λεπτα ποιος μπορει να με ανταγωνιστει?
Εδώ στην Αθήνα έχουμε πρατήρια που (φαινομενικά) δουλεύουν με 1 λεπτό κέρδος το οποίο βεβαίως είναι αδύνατον να συντηρήσει μαγαζί όσα λίτρα και να πουλάει την ημέρα. Αυτά τα πρατήρια θίγουμε, όχι γενικά τα φτηνά.
O manosQ5 μιλάει για έκπτωση 12 λεπτά. Αρα σε αντίστοιχη περίπτωση μιλάμε για κέρδος 13 λεπτά.
Που ξέρετε πόσο αγοράζει ο καθένας;Έκπτωση στο τιμολόγιο που αγοράζει, όχι στην τιμή διυλιστηρίου.
Δηλαδή ουσιαστικά αγοράζει 1,71-0,13 = 1,58 λεπτά και πουλάει 1,67 δηλαδή με κέρδος 9 λεπτά. Απλά η έκπτωση έρχεται με πιστωτικό στο τέλος του μήνα μαζεμένη, οπότε στο ενδιάμεσο φαίνεται σαν να πουλάει 4 λεπτά κάτω απο όσο αγοράζει.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
αυτο ανεφερα και εγω πριν 2-3 μερες αλλα με βγαλανε τρελλο
μιλησα για εκπτωσεις και διευκολυνσεις και μου ειπαν οτι ΠΟΤΕ δεν πεφτει η τιμη κατω απο την τιμη διυληστηριου + 2-3 λεπταΣτο τιμολόγιο όταν παραλαμβάνεις έχει τιμή ακόμα και μεγαλύτερη απο αυτή που πουλάς. Τη διαφορά την παίρνεις πίσω με πιστωτικό τιμολόγιο στο τέλος του μήνα αλλά σε καμία περίπτωση σε τιμή χαμηλότερη απο αυτή που δημοσιεύεται κάθε μερα εδώ: http://www.gge.gr/36/index.asp
Μου αρέσει που μιλάς και με τόση σιγουριά ενώ είναι ξεκάθαρο οτι δέν έχεις περάσει ούτε έξω απο βενζινάδικο
επιπλεον ας μην ξεχναμε οτι μπορει σε καποιες περιοχες οι εταιρειες να πουλανε πολυ κατω απο την τιμη κοστους για να χτυπησουν τον ανταγωνισμο...και αυτο να συμβαινει επι 5 χρονια...ξερω τετοιο βενζιναδικο...γιατι να μην το επιλεξω αυτο...επειδη ειναι φτηνος? για καποιους εδω μεσα φτηνος = κλεφτης ενω οι ακριβοι δεν κλεβουν ποτε
Ποιό είναι και πόσο πουλάει σήμερα? Κανένας έμπορος ή επιχείρηση δέν δουλεύει με ζημιά για να χτυπήσει την αγορά, πόσο μάλιστα επι σειρά ετών όπως λές. Μάλον τη ζημιά την παθαίνουν όσοι αγοράζουν απο κεί.
η εταιρεια πετρελαιοειδων του παρειχε την εκπτωση
το βενζιναδικο ηταν shell
οντως επι 5 χρονια επαθα μεγαλη ζημια...
οσο δεν εχω περασει εγω ουτε καν εξω απο βενζιναδικο αλλο τοσο μας λετε και εσεις (ορισμενοι) ΟΛΗ την αληθεια....εκτος απο τα ΕΛΠΕ υπαρχει και η ΜΟΤΟΡΟΙΛ
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Δυστυχώς το τυράκι της φτηνής τιμής θολώνει τον καταναλωτή και τον κάνει να μην βλέπει την φάκα της κλεψιάς.
Εσύ δηλ ως πελάτης αν έβλεπες ΕΚΟ με 1.53 και BP με 1.59 στην ίδια ακριβώς περιοχή θα προτιμούσες το BP ;
Αν όλα τα πρατήρια πουλούσαν κοντά στο 1.59 και ένα-δύο πουλάνε 1.53 δέν φαίνεται ύποπτο? Δηλαδή όλοι οι άλλοι είναι μαλάκες και αυτός ο έξυπνος?
Είναι πολύ απλό να υπολογίσεις την τιμή απο εδώ: http://www.gge.gr/36/index.asp
Πχ η σημερινή τιμή: http://www.gge.gr/36/sub.asp?4610
Πολλαπλασιάζεις το 1,197 επι 1,23 για να προσθέσεις το ΦΠΑ και βγαίνει 1,472. Αυτή είναι η τιμή που αγοράζουν οι εταιρείες διανομής και σε αυτή την τιμή μπαίνουν τα μεταφορικά και το κέρδος της εταιρείας. Αυτό μπορεί να κυμαίνεται απο 2 λεπτά στο ελάχιστο εώς 5 και παραπάνω. Οπότε η ελάχιστη δυνατή τιμή που μπορεί να αγοράζει ένα βενζινάδικο στην Αθήνα (λίγα μεταφορικά) σήμερα είναι 1,492 λεπτά. Τώρα οποιοδήποτε πρατήριο πουλάει με λιγότερο απο 5 λεπτά μεικτό κέρδος σε αυτή την τιμή (δηλαδή 1,542 κατ ελάχιστο) είναι ύποπτο.
Τώρα θα μου πείς είναι δρόμοι ή περιοχές ολόκληρες που όλα τα πρατήρια πουλάνε κάτω απο αυτή την τιμή. Ε, όλοι τους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κλέβουνε, τόσο απλά. Τώρα μάλιστα που είναι πεσμένες οι δουλειές λόγω κρίσης έχουν αποθρασυνθεί τελείως.
Οχι αλλά παίζουν 2 παράγοντες:
α) άλλο ΕΚΟ, άλλο BP, άλλο Shell, αλλο Ελιν και άλλο Revoil στην τιμή που θα δώσουν στο δίκτυό τους.
β) άλλη τιμή θα πάρει αυτός που σπρώχνει 100.000 λίτρα άλλη αυτός που πουλά 20.000.Στην δική μου περιοχή βέβαια παίζουν κοντά όλοι τους από 1.53 έως 1.56. Τώρα θα πεταχτεί κάποιος και θα πει , συνενοημένοι όλοι...
Αλλά γενικά παρατηρώ ότι τα BP προτού αγοραστούν από ΕΠ ήταν από τα ακριβότερα μαζί με τα Shell βέβαια.
-
οσο δεν εχω περασει εγω ουτε καν εξω απο βενζιναδικο αλλο τοσο μας λετε και εσεις (ορισμενοι) ΟΛΗ την αληθεια....εκτος απο τα ΕΛΠΕ υπαρχει και η ΜΟΤΟΡΟΙΛ
Απο τη στιγμή που δέν κατάλαβες τί εννοούσε ο Μάνος σχετικά με τις εκπτώσεις μου δείχνεις οτι δέν είσαι του χώρου και μόνο αναπαράγεις τα μούσια που ακούς απο δώ και απο κεί. Όπως ένας μου έλεγε για πρατήριο στην Αχαρνων οτι πλένει 500 αυτοκίνητα την ημέρα και οτι βγάζει ενα εκατομύριο ευρώ το χρόνο καθαρό κέρδος μόνο απο τις βενζίνες
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
β) άλλη τιμή θα πάρει αυτός που σπρώχνει 100.000 λίτρα άλλη αυτός που πουλά 20.000.Σιγά με τα λίτρα, δέν είναι στραγάλια. 20,000 λίτρα την ημέρα σπρώχνει ένα μεγάλο πρατήριο σε κεντρικό σημείο. Τα 100,000 είναι εκτός πραγματικότητας.
-
Η αγορα καυσιμων απο ενα πρατηριο γινεται με 2 διαφορετικους τροπους...
Ειτε με την τιμη ΔΕΠ (η τιμη που ανακοινωνεται καθημερινα στο http://www.gge.gr ) + το καθορισμενο κερδος της εταιριας, ειτε απο την τιμη νομου (που για καθε νομο καθοριζονται απο τις ιδιες τις εταιριες) μειων τις εκπτωσεις που μπορεις να διαπραγματευτεις και να κερδισεις! Αλλα παντοτε ολα τα νουμερα αναγαγονται στην τιμη ΔΕΠ... Οχι Γιαννης δηλαδη, Γιαννακης!Απλα στον μανο η εταιρια του του εχει βαλει μια τιμη νομου/αγορας ΣΤΟΝ ΘΕΟ και του δινει αργοτερα τις απολογιστικες εκπτωσεις ωστε η τιμη του να κατεβει σε ανθρωπινα επιπεδα... Ποιον εξυπηρετει αυτος ο τροπος εγω προσωπικα δεν εχω καταλαβει ποτε! Απολογιστικες εκπτωσεις τωρα χρησιμοποιει η μειοψηφια των εταιριων!
Τι να σου πουλησω ενα προιον 1€, τι να στο πουλησω 1,5 και μετα να σου κανω εκπτωση 0,5€!
Εγω λοιπον αντι για το 1,72 που αγορασε ο μανος αγορασα με 1,53 με ολες μου τις εκπτωσεις ενσωματωμενες στο τιμολογιο αγορας ωστε να ειναι εμφανης σε οποιονδηποτε!Υγ:Μαδ-μαχ-13 εχω κουραστει να διαβαζω τις ασυναρτησιες σου...
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Απο τη στιγμή που δέν κατάλαβες τί εννοούσε ο Μάνος σχετικά με τις εκπτώσεις μου δείχνεις οτι δέν είσαι του χώρου και μόνο αναπαράγεις τα μούσια που ακούς απο δώ και απο κεί. Όπως ένας μου έλεγε για πρατήριο στην Αχαρνων οτι πλένει 500 αυτοκίνητα την ημέρα και οτι βγάζει ενα εκατομύριο ευρώ το χρόνο καθαρό κέρδος μόνο απο τις βενζίνες
οσο δεν εχω περασει εγω ουτε καν εξω απο βενζιναδικο αλλο τοσο μας λετε και εσεις (ορισμενοι) ΟΛΗ την αληθεια....
'...εσυ οτιιιιι πειιιιις εεεεεσσυυυυυυ οτι πειιιις....'
τι ασχολησαι μαζι μου...αφου οπως ειπες ειμαι ασχετος ...ουτε εξω απο βενζιναδικο δεν περναω...ζημειωνω την τσεπη και το αυτοκινητο μου...αναπαραγω μουσια
ασε με λοιπον να συνεχισω αυτο που ξεκινησα πριν 2 δεκαετιες...και μου εχει δημιουργησει τοσα μα τοσα προβληματα
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
...Υγ:Μαδ-μαχ-13 εχω κουραστει να διαβαζω τις ασυναρτησιες σου...
σταματα να τις διαβαζεις...δεν σε υποχρεωνει κανενας...
εγω παλι δεν εχω κουραστει καθολου να διαβαζω ανεκδοτα 'καθολα νομιμων' πρατηριουχων που παρουσιαζουν το θεμα σμιλευμενο οπως τους βολευει.... -
...
Υγ:Μαδ-μαχ-13 εχω κουραστει να διαβαζω τις ασυναρτησιες σου...
εγω παλι δεν εχω κουραστει καθολου να διαβαζω ανεκδοτα 'καθολα νομιμων' πρατηριουχων που παρουσιαζουν το θεμα σμιλευμενο οπως τους βολευει....Κουραστικος καταντας...
-
...
Υγ:Μαδ-μαχ-13 εχω κουραστει να διαβαζω τις ασυναρτησιες σου...
εγω παλι δεν εχω κουραστει καθολου να διαβαζω ανεκδοτα 'καθολα νομιμων' πρατηριουχων που παρουσιαζουν το θεμα σμιλευμενο οπως τους βολευει....Κουραστηκος καταντας...
Εγώ μπορεί να γίνομαι κουραστ(Ι)κός μιας και η αληθεία 'πονάει'
αλλά να σου θυμίσω οτι ουδεν κρυπτον υπο τον ηλιο.... -
-
-
αμα δεν ειναι απο τερκενλη δεν τα θελω...
προσοχη ομως σε οσους 'φερνουν δωρα' καθως και στις τουρτες παστες και ταρτες...
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
β) άλλη τιμή θα πάρει αυτός που σπρώχνει 100.000 λίτρα άλλη αυτός που πουλά 20.000.
Σιγά με τα λίτρα, δέν είναι στραγάλια. 20,000 λίτρα την ημέρα σπρώχνει ένα μεγάλο πρατήριο σε κεντρικό σημείο. Τα 100,000 είναι εκτός πραγματικότητας.
παράδειγμα έφερα μην μυγιάζεσαι ...
-
Max Perry??
-
Φίλε MAD-MAX, να δεχτώ οτι εγώ και ο melos86 έχουμε ιδιοτελείς σκοπούς ή έστω είμαστε άσχετοι με το χώρο και δέν ξέρουμε τι μας γίνεται. Πώς εξηγείς το γεγονός οτι η ίδια η ΠΟΠΕΚ στην ανακοίνωση χθές λέει οι καταναλωτές να προσέχουν τα υπερβολικά φτηνά πρατήρια?
Και γιατί η ΟΒΕ θίχτηκε?.'Κυνήγι μαγισσών' και 'Ανέδειξε σε λάθος στιγμή το θέμα' όπως λέει η ΟΒΕ. Δηλαδή πότε θα ήταν η σωστή στιγμή?
Οι της ΟΒΕ το μόνο που τους νοιάζει είναι μή χάσουν καμια ψήφο και δέν συγκρούονται με κανένα. Όταν τους παραπονέθηκα οτι το γειτονικό πρατήριο δέν τηρεί το ωράριο και μου κάνει ζημιά μου είπαν να πάω να του ζητήσω ευγενικά να σταματήσει και αυτοί δέν κάνανε τίποτα! Τώρα η ανακοίνωση των 'διασπαστών' φαίνεται τους έτσουξε το κωλ....
Μήπως και σύ MAD-MAX έχεις καμια σχέση με την ΟΒΕ και τα πρατήρια με πειραγμένες αντλίες?
Ο χρήστης elteo έγραψε:
β) άλλη τιμή θα πάρει αυτός που σπρώχνει 100.000 λίτρα άλλη αυτός που πουλά 20.000.
Σιγά με τα λίτρα, δέν είναι στραγάλια. 20,000 λίτρα την ημέρα σπρώχνει ένα μεγάλο πρατήριο σε κεντρικό σημείο. Τα 100,000 είναι εκτός πραγματικότητας.
παράδειγμα έφερα μην μυγιάζεσαι ...
Εσείς εκτείθεστε όταν πετάτε άσχετα νούμερα. Εξάμηνη πίστωση, ενα εκατομμύριο ευρώ καθαρό κέρδος, εκπτώσεις κάτω της ΔΕΠ κτλ.
-
Εκτίθομαι; Κουβέντα κάνουμε man χαλάρωσε. Πολύ σοβαρά το πήρες κ δεν κάνει.
Βενζίνη ώρα μηδέν!