-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
????:alla leei h theia mou kai alla akoun ta autia mou:
-
Τελικά είναι οριστικό... Έχω ανοσία στους σεισμούς.
Μόλις είχα γυρίσει σπίτι και έβλεπα τηλεόραση οπότε αρχίζει όλο το σαλόνι να κουνιέται και άκουγα όλα τα σερβίτσια της μάνας μου να χορεύουν...
Τίποτα, ούτε να πάω κάτω από τραπέζι, ούτε φοβήθηκα μόνο είπα ένα 'ω ρε φίλε κούνημα' και στο δεύτερο και πιο δυνατό σεισμό έβαλα τα γέλια μάλλον ασυναίσθητα γιατί έβλεπα ότι δεν τέλειωνε. Πολύ κούνημα πάντως όπως και μεγάααααλο πράγμα να νιώθεις ασφαλής σπίτι σου.καμια κατασκευη απο μπετον (εκτος απο τις μονοροφες)δεν ειναι απολυτα ασφαλης στον σεισμο
Αναλογα με τα χαρακτηριστικα του σεισμου(ιδιομορφη,ιδιοσυχνοτητα),το εδαφος θεμελιωσης(σκληρο εδαφος,μαλακο,υπογεια νερα) καθε κτιριο μπορει να συντονιστει και να καταστραφει
Απλα ενα πολυ καλα μελετημενο και καλοκατασκευασμενο κτιριο,θα υποστει ζημιες και καταστροφη,αφου εχει δωσει τον απαραιτητι χρονο στους ενοικους του να το εκκενωσουν με ασφαλεια
Η καταστροφη δεν θα ειναι ψαθυρη (αποτομη ξαφνικη) -
Πιο πολύ είναι η αίσθηση ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι οπότε παγώνεις. Όπως και σε αεροπλάνο που έπεσε σε κενά αέρος ενώ έπαιρνε στροφή με μεγάλη κλίση (π@π@ρα πιλότε ) όπου πέφταν βροχή τα τάματα και οι εκκλήσεις στα θεία είχα παγώσει ακριβώς επειδή ήξερα ότι και να με έπιανε πανικός δεν θα κατάφερνα κάτι. Μπορεί να είναι και αναισθησία απλά...
-
Πιο πολύ είναι η αίσθηση ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι οπότε παγώνεις. Όπως και σε αεροπλάνο που έπεσε σε κενά αέρος ενώ έπαιρνε στροφή με μεγάλη κλίση (π@π@ρα πιλότε ) όπου πέφταν βροχή τα τάματα και οι εκκλήσεις στα θεία είχα παγώσει ακριβώς επειδή ήξερα ότι και να με έπιανε πανικός δεν θα κατάφερνα κάτι. Μπορεί να είναι και αναισθησία απλά...Ακριβως τα ιδια νιωθω και εγω...
-
τωρα τσακωνονται για τα προγραμματα της προβλεψεις....?????
ΟΧΙ .....νομιζω οτι τσακωνονται για τα κονδυλια και την θεση στην καρεκλα του διοικητη του Γεωδυναμικου Ινστιτουτου....
ειναι αυτοι που εφαγαν τον Βαρωτσο και το ΒΑΝ......
παλι καλα που λειτουργει το ΒΑΝ στην Ιαπωνια.....
κατι ηξεραν οι σχιζοματες........ -
Ο χρήστης toyotaman έγραψε:
ΟΧΙ .....νομιζω οτι τσακωνονται για τα κονδυλια και την θεση στην καρεκλα του διοικητη του Γεωδυναμικου Ινστιτουτου....
κατι ηξεραν οι σχιζοματες........Eμενα το σκυλακι μου μου φαινεται πιο αξιοπιστο , αφου μερικα δευτερολεπτα πριν, αρχισε να γαυγιζει , τρεχοντας σαν τρελο δεξια -αριστερα
-
Ο χρήστης medos έγραψε:
Όταν γίνεται σεισμός αρκετοί σεισμολόγοι λένε ήταν καλο που έγινε γιατί εκτονώθηκε ενέργεια!!!!!
- Συμφωνώ απόλυτα!
Όπως προκύπτει και από το θέμα νομίζω ότι έχουμε καιρό (6μήνες+) να ακούσουμε στον Ελλαδικό χώρο για κάποιον σεισμό σε μέγεθος 4+ ... μήπως αυτό είναι ανησυχητικό??
Μήπως γίνονται οι σεισμοί και απλά τα κανάλια δεν μας ενημερώνουν γιατι παίζουν άλλα θέματα?
ρε συ πλακα με κανεις?
Εδω εχουμε το σοβαροτατο θεμα του Ζαχοπουλου και του ροζ ντι-βι-ντι, με τους σεισμους θα ασχολουμαστε?
Όπως λένε αόριστα κάποια σεισμολόγοι.......... εγω 27/12/07 στην σελίδα 19 του φορουμ είχα εκφράσει τις ανησυχίες-προβλέψεις μου αλλά δεν ήξερα το βάθος και την ακριβή ώρα και τα έγραψα λακωνικά!!!!
Θέλω επιδότηση για σύστημα προειδοποιήσης τσουνάμι που θα ενημερώνει 1 μέρα μετά για surf!!!!!
Αυτούς τους σεισμολόγους μας τους έχω ικανούς για πολύ ξύλο μεταξυ τους!!!! - Συμφωνώ απόλυτα!
-
κατι ηξεραν οι σχιζοματες........ΤΟ ΒΑΝ εφαρμόστηκε στην Ιαπωνία μέχρι το 1992-93 και σε δοκιμαστικό στάδιο. Δεν αποτελεί εργαλείο πρόβλεψης/πρόγνωσης για κανέναν (ούτε υπήρξε ποτέ, μη σας παραμυθιάζουνε). Απλά υπήρξε μια λαμπρή ιδέα ορισμένων επιστημόνων . Και παραμένει λαμπρή ιδέα. ΧΩΡΙΣ εφαρμογή, όμως στο επίπεδο που αποκαλείται Πολιτική Προστασία (Civil Protection).
Η πρόγνωση σεισμών Είναι κάτι σαν το εμβόλιο κατά παντός τύπου καρκίνου, αλλά ακόμα πιο δύσκολο να επιτευχθεί. Και ξέρετε γιατί?
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Δεν σηκώθηκα από το κρεβάτι. Αργότερα έβαλα την ΤιΒι και είδα να λένε τις γνωστές σαχλαμάρες (με ύφος ειδικού από ρεπόρτερ δημοσιογραφικών ΙΕΚ). Όταν έμαθαν ότι δεν έγινε καμιά σοβαρή καταστροφή, το γύρισαν στα περί Ζαχόπουλου.
εγώ ξύπνησα, περίμενα να τελειώσει και έβαλα το ραδιόφωνο μπας κ πουνε κάτι, περίμενα για κανά 10λεπτο για μετασεισμό και ξανακοιμήθηκα
Εγώ ξύπνησα, είπα στη μάνα μου που ξύπνησε στο δίπλα δωμάτιο ανήσυχη οτι δεν είναι τίποτα, γύρισα πλευρό και ξανακοιμήθηκα.
Στο σεισμό του 1999 ήμουν μέσα σε ανσασερ.Οχι στο σπίτι μου.
Το πώς ένιωσα δεν μπορώ το περιγράψω γιατί στο λεξιλόγιο μου
δεν υπάρχουν οι κατάλληλες λέξεις. Ας φανταστεί καθένας μόνος του.
Εγώ μπορώ ν ά πω από πρώτο χέρι , πως είναι στον άλλο κόσμο και
πως νιώθει ένας μελλοθάνατος. Η κιτρινίλα από τον φόβο μου δεν έχει
φύγει ακόμα .Ο σημερινός σεισμός για μένα ήταν (πολυμικρός,)!!!!!!
αυτό βέβαια δεν βοήθησε και πολύ. Με ταχύτητα φωτός βρέθηκα
στον δρόμο πριν σταματήσει να κουνάει.
Δεν μπορώ ρε παιδιά να τον< συμπαθήσω > τον τύπο τον σεισμό.Και εγώ σε χρόνο dt ήμουν στο δρόμο!
Γιατί ποιός τον συμπαθεί φίλε μου;Μου κάνει τρομερή εντύπωση που δεν έχεις εξοικειωθεί ακόμα με τους σεισμούς... Εκεί που έχεις μεγαλώσει έχει συνέχεια, κάθε φορά που πάω στο χωριό θα νιώσω και από έναν, που λέει ο λόγος.
Ναι, έχεις δίκιο...
Έχω πολύ άσχημη εμπειρία από σεισμό...
Είναι το μόνο πράγμα που φοβάμαι...
Και δυστυχώς μένω σε μία από τις πιο σεισμογενείς περιοχές του κόσμου... -
Και δύο πραγματα ακόμα.
-
Ο toyotaman έχει δίκιο. Ο καβγάς είναι για το πάπλωμα.
-
Ειναι συχνά λάθος να ακούγεται ότι 'εκτονώθηκε ενέργεια', οπότε δε συντρέχουν λόγοι ανησυχίας. Αυτό μπορεί να ισχύει ΕΝ ΜΕΡΕΙ, διότι υπάρχει μια σειρά διαδικασιών στη λιθόσφαιρα που ονομάζεται (σε απλοποιημένα ελληνικά) ('επιτάχυνόμενη σεισμική διέγερση'): σε αυτήν, ένας σεισμός προκαλεί μια 'αλυσιδωτή αντίδραση' και διεγείρει περιοχές γύρω από το ΥΠΟΚΕΝΤΡΟ (=ΕΣΤΙΑ) (Ο όρος ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ αφορά στην κατακόρυφη γεωγραφική προβολή του υποκέντρου στη γήινη επιφάνεια). Η διαδικασία αυτή μοιάζει με αυτό που . έχετε ακούσει ως 'ντόμινο', είναι ιδιαίτερα πολυσύνθετη και εξαιρετικά δύσκολα παραμετροποιήσιμη, γι' αυτό και δεν υπεισέρχεται ο όρος 'πρόγνωση' εδώ.
-
-
Συμφωνώ κι εγώ σε όσα λέει ο Θόδωρος...
-
Ο χρήστης chazlp1989 έγραψε:
Συμφωνώ κι εγώ σε όσα λέει ο Θόδωρος...αν τους ακουγες στην τηλεοραση θα τρελλενοσουνα.....
εγω γυρισα καναλι γιατι θα εσπαγα την τηλεοραση Ανστασια..... -
αν τους ακουγες στην τηλεοραση θα τρελλενοσουνα.....
εγω γυρισα καναλι γιατι θα εσπαγα την τηλεοραση Ανστασια.....Κι εγώ...
Δεν μπορούσα να τους ακούω άλλο!
Όπως δεν μπορώ να ακούω και άλλο Ζαχόπουλο!
Έλεος! -
αν τους ακουγες στην τηλεοραση θα τρελλενοσουνα.....
εγω γυρισα καναλι γιατι θα εσπαγα την τηλεοραση Ανστασια.....Κι εγώ...
Δεν μπορούσα να τους ακούω άλλο!
Όπως δεν μπορώ να ακούω και άλλο Ζαχόπουλο!
Έλεος!ΣΩΣΤΑ.......
Βλέπεις στα κανάλια βγαίνουν αυτοί που προκαλούν δονήσεις (=τηλεθέαση) και όχι αυτοί που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.........
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
κατι ηξεραν οι σχιζοματες........Eμενα το σκυλακι μου μου φαινεται πιο αξιοπιστο , αφου μερικα δευτερολεπτα πριν, αρχισε να γαυγιζει , τρεχοντας σαν τρελο δεξια -αριστερα
Το σκυλακι σου ομως γαυγιζει γενικοτερα και σε ασχετες φασεις καθημερινα...μηπως ετυχε?
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Το σκυλακι σου ομως γαυγιζει γενικοτερα και σε ασχετες φασεις καθημερινα...μηπως ετυχε?
-
-
Αγγλία τον σεισμό τον έδωσαν 6,7 ρίχτερ...
-
Αγγλία τον σεισμό τον έδωσαν 6,7 ρίχτερ...Πείτε μου σας παρακαλώ για να καταλάβω:
Τι σημασία έχει αν ο κουνιστός ήταν 6, 6.1., 6.15, 6.2, 6.25, 6.3....6.....
Δηλαδή άν σας έλεγαν ότι ηταν 9.8 θα αισθανόσασταν καλύτερα?Σοβαρά τώρα: όταν διαβάζετε έναν αριθμό που αντιστοιχεί στο μέγεθος του σεισμού πρέπει να υπάρχει και απο δίπλα η κλίμακα μέτρησης. Και αυτό γιατι χρησιμοποιούνται μισή ντουζίνα κλίμακες, αναλογα το ινστιτούτο, την περιοχή, τον τύπο σεισμού, κλπ.....
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Αγγλία τον σεισμό τον έδωσαν 6,7 ρίχτερ...
Πείτε μου σας παρακαλώ για να καταλάβω:
Τι σημασία έχει αν ο κουνιστός ήταν 6, 6.1., 6.15, 6.2, 6.25, 6.3....6.....
Δηλαδή άν σας έλεγαν ότι ηταν 9.8 θα αισθανόσασταν καλύτερα?Σοβαρά τώρα: όταν διαβάζετε έναν αριθμό που αντιστοιχεί στο μέγεθος του σεισμού πρέπει να υπάρχει και απο δίπλα η κλίμακα μέτρησης. Και αυτό γιατι χρησιμοποιούνται μισή ντουζίνα κλίμακες, αναλογα το ινστιτούτο, την περιοχή, τον τύπο σεισμού, κλπ.....
Δεν σε πιάνω φίλε μου...
Πληροφοριακά το είπα...
Σεισμός. Πόσο τον φοβόμαστε?