-
Ο χρήστης nik_marin έγραψε:
Για μένα τα Record SP. Με (πολύ) λιγότερα λεφτά κάνεις την ίδια δουλειά.
Η Record σαν εταιρία σε καμία περίπτωση δεν είναι του μεγέθους της Bilstein, αλλά αυτό λίγο μας νοιάζει πιστεύω... Ιδού και το site.
Οπού έχω ρωτήσει για Record SP δεν τα ξέρει κανένας ,
Που μπορώ να βρω και να ρωτήσω τιμές κ.τ.λ
Καμιά διεύθυνση???? τηλ???Και για Αθήνα: (υποκατάστημα - το κεντρικό είναι στην Θεσσαλονίκη)
ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ
Νιρβάνας 35-37
Κ.Πατήσια
2108547703Ο Ανδρεαδάκης πουλάει στους ιδιώτες σε κανονικές λιανικές χωρίς έκπτωση (και μόνο μετρητοίς - ούτε κάρτα) κι αυτό επειδή κατά βάση είναι χονδρέμπορας και δεν θέλει να ανταγωνίζεται τους πελάτες του. Αν έχεις γνωστό μηχανικό πες του να τα παραγγείλει αυτός για να σου βγούνε φτηνότερα.
-
Ευχαριστώ για την βοήθεια σας
και κάτι άλλο …
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
markvag έχεις De Carbon Comfort και όχι Performance, για να ξέρεις, αν είχες βάλει Performance (που δεν υπάρχουν για 206) θα παραμιλούσες εδω μέσα και δεν θα έλεγες μισόλογα. Δυστυχώς η De Carbon δεν μας έκανε τη χάρη...
Ρώτησα ( amortem) και για DeCarbon Performance και μου είπαν ότι υπάρχον για 306 οπότε τη λέτε ?? Είναι και (up side down)
DeCarbon Performance VS Record sp
-
Ο χρήστης nik_marin έγραψε:
Καλόοοοο!
Όποια και να βάλεις θα πάθεις πλάκα (όσον αφορά την απόδοση για τα λεφτά που θα πληρώσεις). Δεν θα γυρίσεις να ξανασυζητήσεις για Bilstein κλπ
Πριν μερικά χρόνια όταν η De Carbon ήταν ανεξάρτητη από την Delphi θα σου έλεγα να τα πάρεις με κλειστά μάτια. Τώρα πλέον δεν μπορώ να σου 'εγγυηθώ' αλλά λογικά τα Performance θα βρίσκονται ένα κλικ παραπάνω, και έστω μόνο για ψυχολογικούς λόγους εάν υπήρχαν για 206 θα ήταν και η δική μου επιλογή...
Όπως και να έχει, σήμερα η Record είναι η 'παλιά καλή De Carbon' για τα γαλλικά αυτοκίνητα (η οποία De Carbon μετά την εξαγορά της από την Delphi μοιάζει να βρίσκεται μεταξύ φθοράς-αφθαρσίας καθότι έχει χρόνια να ανανεώσει την γκάμα της πχ δεν βγάζει Performance για το best seller 206!!!!), και ό,τι παράγει η Record για γαλλικό είναι Α' κλάσης, οπότε και δεν υπάρχει περίπτωση να μείνεις δυσαρεστημένος! Αν είσαι χαμηλωμένος θα σου πρότεινα να βάλεις τα εμπρός SP για το GTi Race (338362 αριστερό - 338363 πίσω) αν τα εισάγουν... (τα πίσω είναι ίδια - 338204) - υποθέτωντας ότι όλα τα 306 μπροστά έχουν ίδια γεωμετρία. Αμφότερα τα αμορτισέρ είναι μακράν best buy για τα γαλλικά αυτοκίνητα και αν κρίνω από παλιές δηλώσεις κατόχων -της καλής- Lancia Delta σχετικά με τα Performance, τότε θα είναι εξίσου καταπληκτικά και σε Ιταλικά χάτσμπακ!
Τέλος, τα SP φυσιολογικά είναι και φθηνότερα από τα Performance (και φυσικά κανένα δεν είναι φτηνιάρικο)... -
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Καλόοοοο!
Όποια και να βάλεις θα πάθεις πλάκα (όσον αφορά την απόδοση για τα λεφτά που θα πληρώσεις). Δεν θα γυρίσεις να ξανασυζητήσεις για Bilstein κλπ
Πριν μερικά χρόνια όταν η De Carbon ήταν ανεξάρτητη από την Delphi θα σου έλεγα να τα πάρεις με κλειστά μάτια. Τώρα πλέον δεν μπορώ να σου 'εγγυηθώ' αλλά λογικά τα Performance θα βρίσκονται ένα κλικ παραπάνω, και έστω μόνο για ψυχολογικούς λόγους εάν υπήρχαν για 206 θα ήταν και η δική μου επιλογή...
Όπως και να έχει, σήμερα η Record είναι η 'παλιά καλή De Carbon' για τα γαλλικά αυτοκίνητα (η οποία De Carbon μετά την εξαγορά της από την Delphi μοιάζει να βρίσκεται μεταξύ φθοράς-αφθαρσίας καθότι έχει χρόνια να ανανεώσει την γκάμα της πχ δεν βγάζει Performance για το best seller 206!!!!), και ό,τι παράγει η Record για γαλλικό είναι Α' κλάσης, οπότε και δεν υπάρχει περίπτωση να μείνεις δυσαρεστημένος! Αν είσαι χαμηλωμένος θα σου πρότεινα να βάλεις τα εμπρός SP για το GTi Race (338362 αριστερό - 338363 πίσω) αν τα εισάγουν... (τα πίσω είναι ίδια - 338204) - υποθέτωντας ότι όλα τα 306 μπροστά έχουν ίδια γεωμετρία. Αμφότερα τα αμορτισέρ είναι μακράν best buy για τα γαλλικά αυτοκίνητα και αν κρίνω από παλιές δηλώσεις κατόχων -της καλής- Lancia Delta σχετικά με τα Performance, τότε θα είναι εξίσου καταπληκτικά και σε Ιταλικά χάτσμπακ!
Τέλος, τα SP φυσιολογικά είναι και φθηνότερα από τα Performance (και φυσικά κανένα δεν είναι φτηνιάρικο)...Ευχαριστώ
Έχεις τον κατάλογο της record σε ηλεκτρονική μορφή? μπορείς να μου τον στείλεις… -
Δυστυχώς έχω μόνο τον κατάλογο του 2006 σε βιβλίο που τον παρήγγειλα από Γαλλία για να ξέρω τί μου γίνεται και τί να ζητάω. Για ό,τι θέλεις όμως πάρε στον Ανδρεαδάκη που έχει μαγαζί Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Ή πες το μου εδώ και θα σου πω, για να μην σε δουλεύουν οι επαγγελματίες γιατί καμιά φορά μας λένε ό,τι τους βολεύει προκειμένου να μην χάσουν την πώληση ή να κερδίσουν περισσότερα πουλώντας κάτι διαφορετικό από αυτό που ζητάμε.
-
Παίδες καλησπέρα, μόλις πήρα το 206 1.4 8v της κοπέλας μου από αλλαγή αμορτισέρ.
Αντικαταστάθηκαν τα ''μαμά'' με Monroe Reflex.
Πρώτες εντυπώσεις πολύ καλές αν και δεν έχουν πατήσει ακόμα (20χλμ)
Είναι αρκετά μαλακά στις ανωμαλίες του δρόμου ωστόσο το αυτοκίνητο πατάει σίγουρα και έχει πλέον μικρότερες κλίσεις στις στροφές.Το ερώτημα τώρα. Από την στιγμή που πήρα το αυτοκίνητο ακούω από μπροστά δεξία θορύβους όταν πέφτω σε λακούβες μικρές.
Ο μάστωρας είπε ότι κοίταξε τα ψαλίδια και την ζαμφόρ και είναι ΟΚ, λέει μπας και είναι από Top Mount και να το αφήσω λίγο για να ''κάτσουν'' τα αμορτισέρ.Το θέμα είναι ότι ΔΕΝ άκουγα αυτόν τον θόρυβο πριν και στην 147 αντίστοιχος θόρυβος ήταν ζαμφορ.
Πια η γνώμη σας ως πιο εμπείροι στο 206. ?
-
Top mount... Συμβαίνει μετά από αλλαγή αμορτισέρ και λόγω απρόσεκτης τοποθέτησης (έχουν ήδη τραβήξει βέβαια και τα ζόρια τους). Είναι καλό να γρασσάρονται προληπτικά τα top mounts όταν αλλάζουμε τα αμορτισέρ και να κερδίζουν σε μακροζωία, κάτι που το παραλείπουν οι περισσότεροι μηχανικοί (ανάμεσα σε άπειρες παραλείψεις τύπου 'ελαμωρετώρα'). Το top mount είναι πολύ φτηνό στο 206 (όπως και τα περισσότερα ανταλλακτικά του).
Παρόμοιο ήχο μπορείς να ακούσεις από μπαράκι αντιστρεπτικής (link bar), ή πολύ φθαρμένο σινεμπλόκ ψαλιδιού (που δεν λειτουργεί ως σινεμπλοκ πλέον) -
Πρόβλημα στα Τοp Mounts έκανε πιο πολύ σε τρίξιμο παρά σε χτύπημα από το σύστημα διευθύνσης.
Τι προτείνεις, να περιμένω λίγο μπας και χειροτερέψει και το καταλάβουμε.
Πάντως πιο πολύ σε Ball-Joint μου κάνει παρά σε Top Mount.
Που υπάρχουν στο 206 τέτοιες? -
Ball-Joint? Εννείς το μπαλλάκι του ψαλιδιού στην άρθρωση με το ακραξόνιο;
Στην περίπτωση αυτή όπως και στην περίπτωση του σινεμπλόκ ψαλιδιού αλλάζεις όλο το ψαλίδι (είναι φτηνό 90Ε). Τελευταία κυκλοφόρησαν και σκέτα σινεμπλόκ αντικατάστασης, αλλά οι περισσότεροι μηχανικοί τα θεωρούν αναξιόπιστα. -
Οκ, Σε ευχαριστώ πολύ...
Θα δείξει το μέλλον.... -
Μιλτο, ποσο κοστιζουν περιπου τα τοπ mount?
sps. -
μιλτο θελει να βαλει φιλος τα αμορτισερ του rc ... θα τα βαλει σε μαμα ελατηρια 1.6! εχω την αισθηση οτι με μαμα ελατηρια το αμαξι θα χαμηλωσει απειροελαχιστα και δε θα ψυλωσει...
τι λες?
κανα νεο απο τα ακραξονια?
εμενα βαραει το δεξι ψαλιδι... -
Παναγιώτη, τα αμορτισέρ του RC είναι πολύ κοντοκάλαμα, τουλάχιστον 5πόντοι κοντύτερα! Τα έβαλα πρόσφατα όπως ξέρεις. Λογικά δεν μπαίνουν σε μη χαμηλωμένο 206...
Για τα topmount θα σας πει ο Δημήτριος που άλλαξε ένα πρόσφατα. Είναι πολύ φθηνά από ό,τι μου είχε πει.
Για τα υπόλοιπα εδώ. -
μιλτο ειναι 5 ποντους μηκος μικροτερο αλλα λενε οτι εχει πιατελο πιο πανω...
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Μιλτο, ποσο κοστιζουν περιπου τα τοπ mount?
sps.Τα top mounts κοστίζουν περίπου 8 ευρώ το ένα... (από το εμπόριο)
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
μιλτο ειναι 5 ποντους μηκος μικροτερο αλλα λενε οτι εχει πιατελο πιο πανω...Πιο πάνω; Ή πιο κάτω; Δεν πρέπει να είχαν εμφανή διαφορά... Θα σε γελάσω...
Πάντως αν είναι πιο πάνω το πιατέλο, τότε ακόμη χειρότερα... το αμάξι θα σηκωθεί!!! Σε μένα δεν σηκώθηκε πάντως... -
μιλτο αν ηταν 5εκ. πιο κοντα χωρις διαφορα σε τιποτα αλλο θα επρεπε να σερνεται το αμαξι σου....ειναι σιγουρα πιο πανω μετατοπισμενο το κατω πιατελο...το ελεγαν και στα τεστ των περιοδικων.το rc το δινουν -2 απο απλο 2.0....
-
Δεν θέλω να αμφισβητίσω την πληροφορία αλλά, εάν είναι μετατοπισμένο πιο πάνω το πιατέλο το αμάξι θα σηκωθεί, έχει δεν έχει κοντό καλάμι. Το ύψος της εμπρός ανάρτησης καθορίζεται από τα ελατήρια και όχι από τα αμορτισέρ που το πολύ να συμμετέχουν για κανα μισόποντο (ίσως λόγω πίεσης του αερίου ή για άλλη αιτία). Τα καλάμια θα πατηθούν από το βάρος του αυτοκινήτου και θα σταματήσουν μόνο στο σημείο που ορίζεται από την σκληρότητα των ελατήριων και το ύψος του πιατέλου.
Και σε μένα το ύψος είναι περίπου στα ίδια με πριν τα αμορτισέρ του RC!
Βέβαια, δεν υπολογίζουμε και το ύψος-σκληρότητα των ελατηρίων του RC, στοιχείο που δεν έχουμε...Μου διαφεύγει κάτι;
-
Xαιρω πολυ καπου και εγω αυτα ηξερα...
βεβαια αυτο που θερω σιγουρα ειναι οτι το ελατηριο του ρουσου ειναι πιο μικρο σε μηκος αλλα για σκληροτητες κλπ κλπ εχουμε δεδομενα σε σχεση με 2.0 ποσο πιο σκληρο - κοντο ειναι. σε σχεση με 1.6 ομως??????? -
Το σίγουρο είναι ότι δουλεύουν υπέροχα στο χαμηλωμένο 206 μου. Τώρα, για το μαμίσιο που λέγαμε... θα σε γελάσω! Τα πίσω πάντως θα δουλεύουν μάλλον σε πλήρη έκταση αφού ήδη σε μένα κουμπώνουν με πλήρη έκτασή του καλαμιού (που μετά πατάει το αμάξι κάτω και τα συμπιέζει λίγο). Αφού πλέον σηκώνω πίσω τροχό για πλάκα... Κι από κράτημα... τραίνο, εννοείται!
Αμορτισέρ σε 206