-
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Χρειάστηκε να κάνει πάλι την ίδια εργασία ε?Αντε με το καλό να χαρείς να αμορτισέρ σου!
Ακριβώς η ίδια. Ξαναχύθηκαν οι βαλβολίνες, μου ξανάβαλαν καινούργιες. Αυτή την φορά όμως ταλαιπωρηθήκανε πολύ λιγότερο. Όλα ΟΚ!
Μου τοποθετήσανε και τα φρένα (εμπρός δίσκοι, εμπρός τακάκια) δωρεάν!Εκτός αυτών βέβαια, πρέπει να πω, ότι, επειδή την προηγούμενη φορά χρησιμοποιούσαν έναν μοχλό για να κατεβάσουν το ψαλίδι βάσης πιο κάτω, μου τραυμάτισαν το δάπεδο από κάτω (στο σημείο που πατούσε ο μοχλός). Βέβαια όλες τις ουλές εγώ τις μπογιάτισα με πινελάκι (αφού έβγαλα το κατεστραμένο μονωτικό από πάνω), αλλά δεν μου αρκεί. Σκέφτηκα να βάλω από πάνω και σιλικόνη.
Μάλιστα!!Οκ καλοφόρετα!Για το δάπεδο δεν ξέρω τι να πω!
-
παιδια εχς 206 1.4 και εχω βαλει bilstein κιτρινα me elathria apex.
exw provlhma giati pisw to aytikinhto einai poly malako.
exei antistreptikh 19mm kai ravdo sprepsis 19mm
ti na kanw? an alla3w thn antistreptikh me paxyterh kai antoistixa mprosta 8a dw diafora?xwris na alla3w ravdous
?? -
ναι αλλα αν ειναι μαλακο ευθυνονται οι ραβδοι και οχι οι αντιστρεπτικες...
-
Βάλε τις 20άρες ράβδους και κεντρική 21 ,κάνε σωστό χαμήλωμα πίσω και θα δεις ένα άλλο αυτοκίνητο!
-
moyrgos poio 1.4 exeis?
me ta 90 h 75? -
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Χρειάστηκε να κάνει πάλι την ίδια εργασία ε?Αντε με το καλό να χαρείς να αμορτισέρ σου!
Ακριβώς η ίδια. Ξαναχύθηκαν οι βαλβολίνες, μου ξανάβαλαν καινούργιες. Αυτή την φορά όμως ταλαιπωρηθήκανε πολύ λιγότερο. Όλα ΟΚ!
Μου τοποθετήσανε και τα φρένα (εμπρός δίσκοι, εμπρός τακάκια) δωρεάν!Εκτός αυτών βέβαια, πρέπει να πω, ότι, επειδή την προηγούμενη φορά χρησιμοποιούσαν έναν μοχλό για να κατεβάσουν το ψαλίδι βάσης πιο κάτω, μου τραυμάτισαν το δάπεδο από κάτω (στο σημείο που πατούσε ο μοχλός). Βέβαια όλες τις ουλές εγώ τις μπογιάτισα με πινελάκι (αφού έβγαλα το κατεστραμένο μονωτικό από πάνω), αλλά δεν μου αρκεί. Σκέφτηκα να βάλω από πάνω και σιλικόνη.
Γμτ ακούω κάτι τέτοια και τρελλαίνομε αυτή την δουλειά την είχα κανει άπειρες φορές στο ΑΧ. Πριν ξεκινησω να βγαλω την ανάρτηση άδειαζα τις βαλβολίνες σε ένα καθαρό δοχείο και μετα τις ξαναχρησιμοποιούσα. Τελευταία φορά που έκανα αυτή την δουλειά είχα μια άλλη φαεινή ιδεά έδεσα μεταξύ τους τα ημιαξόνια με σύρμα και έτσι δεν βγήκαν από το σαζμάν καθόλου και δεν έμπλεξα με βαλβολινες(μπλιαχ).
-
Το ίδιο σκηνικό ( χυμένες βαλβολίνες ) αντιμετώπισα και εγώ όταν άλλαξα αμορτισέρ στο Xsara. Άνοιξε το καπάκι και βγήκε μια σημαντική ποσότητα.Αν δεν ήμουν πάνω από το κεφάλι του μάστορα θα είχαν χυθεί όλες έξω αφού δεν το είχε πάρει χαμπάρι...Και βέβαια και σε μένα ζορίστηκαν αρκετά για να τα βγάλουν και να τα βάλουν
-
Στο συνεργείο που πάω (όπως και ο Γιάννης206), αν δείτε σε πόσο χρόνο (λιγότερο από μία ώρα), με πόση άνεση και χωρίς παρενέργειες (απώλεια βαλβολίνης, κακή τοποθέτηση, λεβιέδες για κόντρα στο ψαλίδι που χαλάνε το δάπεδο κλπ) αλλάζουν αμορτισέρ, θα αλλάξετε άποψη για την ποιότητα εργασίας σε γαλλικά αυτοκίνητα.
Τα Record SP τα έχω για πάνω από δύο χρόνια (και όχι ένα χρόνο όπως έγραψα κάπου) σε χαμηλωμένη ανάρτηση με H&R-ράβδους-αντιστρεπτικές και δεν έχουν κανένα πρόβλημα απόδοσης. Το αυτοκίνητο το οδηγώ απαιτητικά, το στρίβω δυνατά, έχει χτυπήσει σε λακκούβες ή και πεζοδρόμια, το βάζω στο Αιγίνιο, γενικώς το 'στίβω' (τα ίδια και χειρότερα κάνει και ο Γιάννης που επίσης φοράει SP). Τα έλεγξα στους Βασίληδες την περασμένη εβδομάδα και δεν έχουν ούτε καν 'ιδρώσει'. Εννοείται ότι θα τα ξαναβάλω (αυτή τη φορά θα είναι η έκδοση που προορίζεται για το 206 2.0GTi).
Για μένα όποιος δεν μπορεί να πληρώσει Peugeot Sport τα Record SP είναι best buy μακράν από τους άλλους.
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Στο συνεργείο που πάω (όπως και ο Γιάννης206), αν δείτε σε πόσο χρόνο (λιγότερο από μία ώρα), με πόση άνεση και χωρίς παρενέργειες (απώλεια βαλβολίνης, κακή τοποθέτηση, λεβιέδες για κόντρα στο ψαλίδι που χαλάνε το δάπεδο κλπ) αλλάζουν αμορτισέρ, θα αλλάξετε άποψη για την ποιότητα εργασίας σε γαλλικά αυτοκίνητα.Τα Record SP τα έχω για πάνω από δύο χρόνια (και όχι ένα χρόνο όπως έγραψα κάπου) σε χαμηλωμένη ανάρτηση με H&R-ράβδους-αντιστρεπτικές και δεν έχουν κανένα πρόβλημα απόδοσης. Το αυτοκίνητο το οδηγώ απαιτητικά, το στρίβω δυνατά, έχει χτυπήσει σε λακκούβες ή και πεζοδρόμια, το βάζω στο Αιγίνιο, γενικώς το 'στίβω' (τα ίδια και χειρότερα κάνει και ο Γιάννης που επίσης φοράει SP). Τα έλεγξα στους Βασίληδες την περασμένη εβδομάδα και δεν έχουν ούτε καν 'ιδρώσει'. Εννοείται ότι θα τα ξαναβάλω (αυτή τη φορά θα είναι η έκδοση που προορίζεται για το 206 2.0GTi).
Για μένα όποιος δεν μπορεί να πληρώσει Peugeot Sport τα Record SP είναι best buy μακράν από τους άλλους.
Έχεις βάλει ποτέ bilstein κίτρινα, sport ή sprint ????
Για να κανείς συγκρίσει … -
Έχω οδηγήσει 206 1.4 με Bilstein κίτρινα-μπλε (sprint μου είπε ειδικά για χαμήλωμα). Θέλω να πιστεύω ότι με τα Sprint ήταν καλύτερα αλλά οι διαφορές είναι αρκετά μικρές για να πληρώσω τα υπερδιπλάσια και να βάλω τα Sprint (η σύγκριση με τα Sport προφανώς θα είναι άδικη για την Bilstein!) σε ένα αναρτησιακά φτιαγμένο 206 με 125PS. Με άλλα λόγια τα SP είναι τόσο καλά για τα λεφτά τους που δεν βρίσκω λόγο να πληρώσω ένα σκασμό λεφτά παραπάνω και έτσι τα επόμενα θα είναι τα SP του 2λιτρου 206 τα οποία θα είναι ακόμη πιο ενισχυμένα και στα ίδια λεφτά. Το αμάξι μου το τρέχω παντού, ειδικά σε ορεινές διαδρομές (που αν το επιτρέψουν οι συνθήκες μπορώ και το πηγαίνω και με αγωνιστικούς ρυθμούς), ενίοτε μπαίνω και σε πίστα. Και υπόψιν: πάνω από 2 χρόνια τα φοράω και δεν έχουν ούτε καν ιδρώσει (βέβαια φέτος θα τα αλλάξω με καινούρια - φτηνά είναι, γιατί όχι; ).
Δεν απομυθοποιώ τα Bilstein αλλά αν είναι να πληρώσω πάνω από 600Ε για αμορτισέρ πάω και βάζω κατευθείαν Peugeot Sport και είμαι 100% σίγουρος ότι τα λεφτά μου θα πιάσουν τόπο.Γι αυτό και είμαι της άποψης:
Κάτω από 600E θα βάλω Record SP (που όμως κοστίζουν κάτω από 300Ε!!) και πάνω από 600Ε θα βάλω Peugeot Sport. Αν διαθέτεις και φύγεις πάνω από τα 2000Ε τότε όλες οι προτάσεις θα είναι ενδιαφέρουσες (πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις - ό,τι καλύτερο για τον ψαγμένο). -
νικ 306 δεν εχεις?
τα bilstein για 206 2.0 που ειναι τα καλα θεωρητικα... συν αιμπαχ ελατηρια εφτασαν με τοποθετηση σε παιδι αθηνα στα 780ευρω!!!!!!!!!!!!
η πεζο σπορτ μου εχει 770ευρω συν τοποθετηση πες 80 παμε 850!!!
αρα δε μιλαμε καν για συγκριση.
το παιδι μπηκε στο 206 και παραδεχτηκε οτι η πεζο σπορτ κοπαναει λιγο παραπανω στην αθηνα και κυριως σε σαμαρακια λογω γραμμικου ελατηριου!
η δε διαφορα σε κρατηματα ειναι τραγικη..εκει που αυτος σε ανηφορικη φουρκετα-γλυστερη αφηνε απο τη μεση της γκαζι (1.4 ) λογω υποστροφης εγω συνεχιζα ακαθεκτος μεχρι τερμα και το αμαξι ηταν βιδωμενο κατω...
και ας φοραω 22αρα αντιστρεπτικη εμπρος και καποιοι λενε οτι πετα μουτρα
στο κατεβασμα ιδια στροφη αυτος αν αφηνε γκαζι γυρνουσε καθετα...αγω τραβαγα τιμονιες και το αμαξι στο κοσμο του.μιλαμε για διαφορα οφθαλμοφανη που τη παραδεχτηκε και ο ιδιος!
αμ αμα εχεις μαγκα μηχανικο που προσπαθει να σε πεισει οτι η πεζο σπορτ ειναι μουφες και εγω ξερω καλυτερα κλπ κλπ κλπ τη πατας! αλλωστε οταν βαλεις πεζο σπορτ προμηθεια παιρνει η πεζο...οταν βαλεις κατι αλλο τσεπωνουν κι τριτοι -
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
νικ 306 δεν εχεις?Όντως ένα 306gti6 έχω με KW var2 εάν είμαι ευχαριστημένος δεν μπορώ να απαντήσω ακόμα και ας έχω κάνει αρκετά χιλιόμετρα.
Να βάλω λάστιχα και ίσως βγάλω συμπέρασμα… (αυτά που έχω τώρα είναι πατσαβούρια )
Α έχω και ένα 306xs 1.6 με apex και bilsten sprint (νομίζω ότι μπορεί να είναι καλυτέρα …) δεν μπορώ να πω σίγουρα γιατί έχουν διαφορετική αντιστρεπτική μπρος πίσω και ράβδους. -
Έχω οδηγήσει 206 1.4 με Bilstein κίτρινα-μπλε (sprint μου είπε ειδικά για χαμήλωμα). Θέλω να πιστεύω ότι με τα Sprint ήταν καλύτερα αλλά οι διαφορές είναι αρκετά μικρές για να πληρώσω τα υπερδιπλάσια και να βάλω τα Sprint (η σύγκριση με τα Sport προφανώς θα είναι άδικη για την Bilstein!) .Άδικη
Γιατί ???
Δηλαδή ποια είναι καλυτέρα ?(Bilstein sport-Record SP)Έχετε βρει στο net κατάλογο τον Record SP
-
Για μένα τα Record SP. Με (πολύ) λιγότερα λεφτά κάνεις την ίδια δουλειά.
Η Record σαν εταιρία σε καμία περίπτωση δεν είναι του μεγέθους της Bilstein, αλλά αυτό λίγο μας νοιάζει πιστεύω... Ιδού και το site.
-
Να πω και εγώ την Γνώμη μου για τα Record SP.Τα φοραω πάνω από 1 χρόνο και έχω κάνει περίπου 22000χλμ.Δεν δείχνουν κανένα σημάδι κόπωσης.Είναι πολύ καλά και σε επίπεδο ελληνικού ορεινού στενού δρόμου,και σε πίστα(Αιγίνιο).Σε συνδιασμό με τις ράβδους και τις αντιστρεπτικές,έχει γίνει ένα πολυ καλό και δεμένο σύνολο. Όπως είπε και προηγουμένως ο Miltellas το 206 τραβάει πολλά ζόρια!Αλλά χωρίς να έχω Κανένα πρόβλημα από την ανάρτηση.
-
Εγώ δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για την αντοχή τους (η οποία προοιωνίζεται καλή), αλλά μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα χαρακτηριστικά λειτουργίας τους!
-
Για μένα τα Record SP. Με (πολύ) λιγότερα λεφτά κάνεις την ίδια δουλειά.Η Record σαν εταιρία σε καμία περίπτωση δεν είναι του μεγέθους της Bilstein, αλλά αυτό λίγο μας νοιάζει πιστεύω... Ιδού και το site.
Οπού έχω ρωτήσει για Record SP δεν τα ξέρει κανένας ,
Που μπορώ να βρω και να ρωτήσω τιμές κ.τ.λ
Καμιά διεύθυνση???? τηλ??? -
Για μένα τα Record SP. Με (πολύ) λιγότερα λεφτά κάνεις την ίδια δουλειά.Η Record σαν εταιρία σε καμία περίπτωση δεν είναι του μεγέθους της Bilstein, αλλά αυτό λίγο μας νοιάζει πιστεύω... Ιδού και το site.
Καμιά διεύθυνση???? τηλ??? -
Στο συνεργείο που πάω (όπως και ο Γιάννης206), αν δείτε σε πόσο χρόνο (λιγότερο από μία ώρα), με πόση άνεση και χωρίς παρενέργειες (απώλεια βαλβολίνης, κακή τοποθέτηση, λεβιέδες για κόντρα στο ψαλίδι, που χαλάνε το δάπεδο κλπ) αλλάζουν αμορτισέρ, θα αλλάξετε άποψη για την ποιότητα εργασίας σε γαλλικά αυτοκίνητα.Τελικά αγόρασα σήμερα ένα κουτάκι πίσσας (μάρκας Mistral), ένα πινέλο και λίγο νέφτι.
Σήκωσα το αυτοκίνητο με τον γρύλλο της ρεζέρβας, έστρωσα κάτω στην άσφαλτο το κάλυμμα του παρ-μπρίζ και ξάπλωσα κάτω από το αμάξι. Με το πινέλο πισσάρισα τις τραυματισμένες περιοχές (τις οποίες είχα βάψει πρόχειρα με το χρώμα του αυτοκινήτου) και τώρα είμαι τζετ!Μένει να αλλάξω τις βαλβολίνες... (αν και η ποιότητα επιλογής των ταχυτήτων έχει αναβαθμιστεί αρκετά, τώρα τελευταία)
-
Ο χρήστης nik_marin έγραψε:
Καμιά διεύθυνση???? τηλ???Για Θεσσαλονικη,
ANDREADAKIS I & CO.
43 Giannitson Str.
Thessaloniki Tel; 2.310.531.623
Αμορτισέρ σε 206